Jump to content

solitary

Members
  • Δημοσιεύσεις

    623
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by solitary

  1. Ωραία εφόσον έχετε κομφλέρ (κομπρεσέρ) και πιστόλι.Τι πιστόλι όμως ? Άνω ή κάτω δοχείου και με τι μπέκ μπροστά ? 1.4 ή 1.5 ή παραπάνω? Σε ρωτάω για να μπορέσω να σε καθοδηγήσω όσο πιο καλά μπορώ μέσω του forum και να έχεις όσο γίνετε πιο καλό αποτέλεσμα βαφής,αυτό εξαρτάται απο σένα φυσικά;)
  2. Tίποτα δεν είναι δύσκολο απλώς είναι θέμα τέχνης του χεριού,συγκεκριμένων γνώσεων και πείρας:)Απο που να πιάσω και που να τελειώσω....καταρχήν τι εξοπλισμό διαθέτετε εσύ και ο φίλος σου ? ,δεν μιλάω για φούρνο βαφής αλλά για κομπρεσέρ τουλάχιστον 120 -150 λίτρων με υδατοπαγίδα και ρυθμιστή bar - πιστόλι με το κατάλληλο μπέκ κτλ..
  3. Φυσικά έχουν γιατί δουλεύουν με υψηλή συμπίεση άρα περισσότερες καταπονήσεις στα μέταλλα,υψηλότερες θερμοκρασίες κτλ.Δεν είπε κανείς το αντίθετο;)
  4. Σφυρήλατα πιστόνια βάζουμε σε μοτέρ που δέχοντε υψηλές πιέσεις π.χ turbo.Προσωπικά για μοτέρ με συμπίεση κάτω απο 10,5:1 είναι πεταμένα λεφτά τα σφυρήλατα πιστόνια.
  5. Έαν έχει μεγάλη αξία για σένα το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις είναι να το επαναφέρεις στην εργοστασιακή του κατάσταση :)Κουβαλάει μεγάλη ιστορία αυτο το παπί,όπως τα c50/glx.
  6. 1ον:Τσέκαρε την φύσα του πίσω φαναριού σου 2ον:Τσέκαρε τον διακόπτη της μικρής σκάλας,μπορεί να μην κάνει καλή επαφή. Aν ρωτάς για τον δικό σου κινητήρα...τα κυλινδροπίστονα κτλ σηκώνουν τα χέρια και τα πόδια ψηλά,είσαι ο καλύτερος φίλος τους:lol: Δεν ξερώ τι να σου απαντήσω στην περίπτωση σου αλλα γενικά όταν μετά απο πάρα πάρα πολλά χλμ χρήσης έχει πολύ πεσμένη απόδοση το μηχανάκι,συμπίεση κτλ εκεί του κάνεις ενα γενικό rebuild.
  7. Δεν έχουν σημασία οι μέρες,ο τρόπος που το δουλεύεις παίζει σημαντικό ρόλο στη μακροζωϊα & στην απόδοση του κινητήρα.Οσοι νομίζουν οτι στρώσιμο είναι να βγαίνουν σε μια ευθεία πηγαίνωντας σταθερά π.χ με 60χλμ,είναι λανθασμένη λογική στρωσίματος.Ο κινητήρας πρέπει να δουλεύει με όλες τις σχέσεις και στο φάσμα των στροφών που να μην ζορίζετε για τα πρώτα 500χλμ ώστε να "πατήσουν" όλα τα κινούμενα και μη μεταλλικά μέρη του κινητήρα ομοιόμορφα.
  8. Eίδα το μπουζί σου στην προηγούμενη σελίδα,πάνω κάτω καλά είσαι απο τι διακρίνω την αγκίδα του.Εφόσον έχεις καλή απόκριση στο γκάζι και λίγα εως καθόλου μπερδέματα άστο έτσι όπως είναι.Οι βαλβίδες ξερυθμίζοντε με τη χρήση (χλμ που διανύεις) αλλά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η εξάτμιση.Ο κάθε κατασκευαστής έχει μελέτησει πολύ την εξάτμιση που θα φτιάξει να μπεί με τις προδιαγραφές που έχει ο κινητήρας που κατασκεύασε.Γιαυτό όταν πειράζουμε κάτι χαλάμε κάτι άλλο και γιαυτό το καλύτερο είναι να ακολουθούμε αυτο που προτείνει ο κατασκευαστής και όχι ότι μας προτείνει ο κάθε επιδέξιος βελτιωτής "μάστορας".Με αυτη λογική της "λανθασμένης" βελτίωσης την πάτησα προσωπικά και κλαίω τα λεφτά που έσκασα.Ευτυχώς το συνειδητοποίησα νωρίς όσο είμαι ακόμα νέος;)
  9. Σκασίματα έκανε και το δικό μου πυκνά-συχνά.Δεν γίνετε να είναι 100% τέλεια η ρύθμιση του καρμπυρατέρ,πάντα θα υπάρχουν απώλειες.Τώρα που το ξαναρύθμισες με βάση το μπουζί σου κάνει τα σβησίματα που έλεγες όταν άνοιγες απότομα γκάζι ?
  10. Το καρμπυρατέρ όσο απλό και τυχαίο αν μας φαίνετε στη λειτουργία του...μόνο τυχαίο δεν είναι.¨Πειράζοντας" π.χ.τη βίδα του αέρα επηρεάζετε άμεσα κάτι άλλο στην λειτουργία του.Για να έχεις σωστό μίγμα πλήρωσης του θαλάμου καύσης υπάρχουν 2 γνωστές λύσεις.Είτε κοιτώντας το χρώμα στο μπουζί για να δείς αν γίνετε σωστή καύση του μίγματος είτε στο δυναμόμετρο που βλέπεις τη λειτουργία του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών του και αναλόγως αν χρειαστεί επεμβαίνεις σε ρυθμίσεις.
  11. Εντάξει.Άμα το είναι πολύ ψηλά χαμήλωσε το λίγο (δεν κάνει να είναι υψηλό πολύ);)
  12. Η βίδα που την λέμε ρελαντί μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε πόσο καύσιμο θέλουμε να περνάει απο τον αυλό εισαγωγής όπως και με τη βίδα που ρυθμίζουμε τον αέρα...Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά. Δοκίμασε να μειώσεις τον αέρα 1/4 της στροφής.Για να ξέρεις σε τι επίπεδο κυμαίνετε η εσωτερική καύση του κινητήρα σου να κοιτάξεις το μπουζί σου.
  13. Α ρε Νίκο,ανοίγεις/κλείνεις μοτέρ κάθε μισό λεπτό της ώρας και μου γράφεις τα αυτονόητα:O Ξεβίδωσε καταρχήν το μπουζί προσεχτικά (μην χαλάσουμε το σπείρωμα) και πες μου μάλλον δείξε το μου σε μια φωτογραφία να δώ το χρώμα.Η βίδα του αέρα που σου είπα να μην την πειράξεις και εσυ την πείραξες,χάλασες την αναλογία αέρα-καυσίμου που πάει στο θάλαμο καύσης (βιδώνοντας βάζεις αέρα/ξεβιδώνοντας μειώνεις τον αέρα) έτσι είναι στα περισσότερα καρμπυρατέρ.Ξαναβάλτην στο ίδιο σημείο που ήταν (ελπίζω να θυμάσαι φυσικά) κάνε μερικές βόλτες και δες πάλι το μπουζί το χρώμα (τα εξήγησα σε προηγούμενο ποστ μου).
  14. Tα καρμπυρατέρ έχουν μια βίδα με μεγάλο κεφάλι (σταυρόβιδα) που μπορείς να την βιδώσεις/ξεβιδωσεις εύκολα με το χέρι,σωστά?Δεν νομίζω να είναι εξαίρεση το δικό σου καρμπυρατέρ.Ενα παράδειγμα: http://a.imageshack.us/img41/6484/19538208.jpg Uploaded with ImageShack.us To έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι δεν παίζουν ρόλο τα χλμ που δείχνει το κοντέρ ή το gps κτλ κτλ.Κάντε έναν κόπο να διαβάζετε μερικές σελίδες πιο πίσω...ειδικά αυτο το ερώτημα έχει απαντηθεί άπειρες φορές;)
  15. Μια χαρά.Παίξε αριστέρα - δεξιά με κινήσεις του ενός τέταρτου και λιγότερο την βίδα καυσίμου με το μεγάλο κεφάλι.Την βίδα την χρυσή του αέρα δεν την πειράζεις.Θα την βρείς την αναλογία παίζοντας με την βίδα και καλο είναι να κοιτάς το μπουζί,αν είναι μαύρο έχεις πολύ πλούσιο μίγμα,αν έχει καφετί/ξανθό χρώμα έχεις καλό μίγμα;)
  16. Καλό θα ήταν να μην βάζεις δεύτερο άτομο,γενικά να μην το ζορίζεις για τα πρώτα 500χλμ.Δεν έχει σημασία με πόσα χιλιόμετρα πάς αλλά οι στροφές του κινητήρα αναλόγως με τη σχέση που έχεις στο κιβώτιο ταχυτήτων,την κλίση του οδοστρώματος κτλ κτλ.Του 50αριού το καρμπυρατέρ φοράς? Αν όχι ποσα mm?
  17. Νίκο δεν βαρέθηκες να πετάς λεφτά στα παπιά :ninja: Τι να πώ........:OΕύχομε να το καταλάβεις γρήγορα ότι τα παπιά είναι πεταμένα λεφτά όταν τα πειράζεις απο τις προτιμήσεις του κατασκευαστή. Φιλικά στα λέω πάντοτε μην με παρεξηγείς,απλά κάποτε θα με θυμηθείς;)
  18. Θα παίξεις με ενα 22mm καρμπυρατέρ επειδή ότι και να κάνεις με το 26mm που έχεις πότε δεν θα δουλέψει σωστά ειδικά σε αυτα τα κυβικά που λες. Αυτα παθαίνουμε όταν πειράζουμε εναν κινητήρα,δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ ρολόι;)
  19. + να μην πηγαίνεις συνέχεια με σταθερό γκάζι,να αυξομειώνεις ταχύτητα συχνά.
  20. Για το 125 μοτέρ της Daytona;)
  21. Όχι και 500€ για ενα σασμάν παπιού.Όπως και να έχει το θέμα για suzuki ένα 200άρι στάνταρ και κάτι. Δεν πήρε του adress το μοτέρ ο _Dante_ αν λές για αυτό;)
  22. Η Suzuki είναι ακριβή...πολύ ακριβή!
  23. :eek: στα 45.000χλμ δίσκο πλατό? να υποθέσω ότι κάνεις νορμάλ χρήση του συμπλέκτη/σχέσεων.Κάτι μου βρομάει εδώ....:ninja: (είμαι πρώην κάτοχος golf..τα ξέρω τα χάλια του).Επίσης για τον δίσκο δεν τον καλύπτει η εγγύηση επειδή είναι αναλώσιμος (μηχανική φθορά αναλόγως τη χρήση).
  24. Λογικά η συνδεσμολογία είναι ίδια και είναι πανεύκολο να συνδέσεις το μοτέρ,λίγη προσοχή μονάχα θέλει;)
  25. Αλλιώς είναι ενα 72cc με ενα κύλινδρο/πίστονι μόνο και αλλιώς με κάποια έξτρα πράγματα που κάνουν την διαφορά.Πάρε σαν παράδειγμα το fb σου;)
×
×
  • Create New...