Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι εγω ειχα αναφερει οτι το touch εχει θεμα,με τον φωρτιστη usb που σου δινουν τρελλενετε η αφη,επισης τρελλενετε αν το βαλεις κοντα στο laptop χωρις τιποτα καλωδια.ακριβως τα ιδια κανει και το xperia mini.το προβλημα το ελυσα με φωρτιστη χωρις usb κατευθειαν το καλωδιο δηλαδη στον φωρτιστη.πιστευω ειναι καθαρα θεμα γειωσης του digitizer και δεν στο λυνουν στο service με τιποτα..για το led που λεει ο φιλος δεν ειδα κανενα προβλημα.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όπως μου είπε και ο τεχνικός, λέγεται backlit φωτισμος, στα capacitive! Με το service test ειδικα στο LED/Illumination κανει μπαμ οτι μπαίνει ο φωτισμος,απο το κατω δεξιά εντός της οθόνης!Εγω το παρατηρώ γενικά, επειδή το ξερω πια! :/

Το touch μου το άλλαξαν και παει λίγο καλυτερα τώρα όταν φορτίζει και γράφω μήνυμα..Γνωστό πρόβλημα και αυτό! :/

Edited by panos_85
Διόρθωση

στο forum τους ή επικονωνία με e-mail?

ενημερωσε μας αν μπορείς για την εξελιξη του θεματος ;)

Σήμερα με πήραν τηλ από την Sony και όπως το περίμενα..Είπαν πως ενημερώθηκαν και απο το service πως όλες οι συσκευές Sole ειναι έτσι..με αυτο το θέμα στο φωτισμό,είναι έτσι η κατασκευή τους!Κλασικές μλκ..ς! Σιγά μην παραδεχόντουσαν ότι έβγαλαν προβληματική σειρά παραγωγής!

Πέρασα τελικά την ICS version .54 με root.

Μερικές πρώτες εντυπώσεις που ελπίζω να βοηθήσουν όποιους σκέφτονται να αναβαθμίσουν από GB σε ICS...

1. Η ICS version .54 είναι οριακή για το τηλέφωνο. Με λιγότερες περασμένες εφαρμογές περασμένες και Greenify -που πριν δεν είχε το τηλέφωνο- έχω στην καλύτερη περίπτωση 80-90 ΜΒ διαθέσιμη RAM. Με την GB 2.3.7 είχα 180-200 ΜΒ ελεύθερα. Προφανώς το 4.0.4 λειτουργικό καταναλώνει πολλούς διαθέσιμους πόρους του συστήματος.

2. Πέρα από τον Chrome και την αριθμητική ένδειξη της μπαταρίας, δεν έχω βρει κάτι που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό αναβάθμιση. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους, έχει να κάνει με την χρήση. Προσωπικά χρησιμοποιώ το τηλέφωνο για κλήσεις, email, instant messaging, SMS, σερφάρισμα με Flipboard και Pocket, λήψη φωτογραφιών και που και που κανά τραγουδάκι με τα ακουστικά. Το μόνο από τα παραπάνω που "βελτιώθηκε" είναι το quick launch της κάμερας που πλέον λειτουργεί ενώ με την GB 2.3.7 stock ROM του Munjeni δεν δούλευε.

3. Ο Chrome είναι καλός browser αλλά εξίσου καλός είναι και ο UC και ο Dolphin που είναι συμβατοί με την 2.3.7 έκδοση. Παιχνίδια δεν παίζω οπότε οι gamers της παρέας ίσως βρουν οφέλη στην 4.0.4 αλλά για ένα νουμεράκι της μπαταρίας και ένα φρεσκαρισμένο γραφικά περιβάλλον δεν ξέρω αν αξίζει να περάσει κάποιος από GB σε ICS.

Ήδη σκέφτομαι σοβαρά να φλασάρω πάλι την 2.3.7 μπας και ελευθερωθεί κάμποση RAM και σταματήσει να λαγκάρει το τηλέφωνο.

Αν ξέρει κάποιος φίλος εάν η .10 ICS δεν έχει τέτοια θέματα με την RAM ας με ενημερώσει...

To πρώτο Motorola της Cosmote - Motorola Cd930 - Nokia 3650 - Nokia 5140i - Nokia 3110c - Sony Ericsson Vivaz Pro - Sony Xperia Sola

180-200mb η 2.3.7; Δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ! Με custom Rom στην 4 με το ζόρι να φτάσεις τα 135-150mb.. Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά να γυρίσω πίσω!! Δεν νομίΖω ότι έχω τίποτα σοβαρό να χάσω..

180-200mb η 2.3.7; Δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ! Με custom Rom στην 4 με το ζόρι να φτάσεις τα 135-150mb.. Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά να γυρίσω πίσω!! Δεν νομίΖω ότι έχω τίποτα σοβαρό να χάσω..

180 ΜΒ ελεύθερη RAM στη χειρότερη. Φυσικά παίζει ρόλο το τι εφαρμογές έχεις φορτώσει γι'αυτό και διευκρίνισα την χρήση και το τι εφαρμογές δουλεύω. Αν κάποιος έχει ανοιγμένα παιχνίδια και εφαρμογές που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε πόρους συστήματος είναι άλλο θέμα.

Κάνω την απευθείας σύγκριση τώρα που έκανα την μετάβαση από 2.3.7 σε 4.0.4 και έχω "φρέσκο" το σημείο αναφοράς.

Από εφαρμογές ασύμβατες με 2.3.7 δεν με ενδιαφέρει κάτι, οπότε δεν χρειάζομαι την 4.0.4 για να τρέχω κάποια πράγματα. Μόνο Greenify πέρασα που δεν είχα πριν και έσωσε κάπως την κατάσταση αλλά φαίνεται ότι η ICS πέφτει βαριά για την διαθέσιμη RAM του Sola.

Θα την κρατήσω μερικές μέρες ακόμη μπας και διαπιστώσω κάτι παραπάνω που δεν έχω δει μέχρι στιγμής. Αν όχι, Gingerbread και ξερό Gingerbread! :lol:

To πρώτο Motorola της Cosmote - Motorola Cd930 - Nokia 3650 - Nokia 5140i - Nokia 3110c - Sony Ericsson Vivaz Pro - Sony Xperia Sola

για τράβα μερικές φωτό και πες μου αν είναι καλύτερες ή χειρότερες σε σχέση με 2.3.7

Νομίζω με 2.3.7 ελάχιστα καλύτερες, μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Όσον αφορά το lag που λέτε, δεν παρατηρώ καμία διαφορά μεταξύ των 2 εκδόσεων (237 και 404 stock root και οι 2). Υπάρχει ελάχιστο έως καθόλου...

οπωσδήποτε η μλκ έγινε απ' τη αρχή, έπρεπε να είχαν βγάλει αυτό το μοντέλο με 1Gb ram και δεν θα κώλωνε πουθενά, αλλά στον κόσμο που ζούμε πρέπει να καταναλώνουμε σωστά; Κάθε 1-1,5 χρόνο νέα συσκευή...

Leeco Cool1 4/64 Gold

Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την custom JB WolfROM v1.2 στην οποια δεν παρατηρω μεχρι στιγμης το παραμικρο lag και παει πολυ γρηγορα και το κινητο. Για καλυτερα αποτελεσματα smooth και μπαταριας εβαλα τον experimental kernel 8.7 και στο antutu εχω το μεγαλυτερο σκορ που ειχα μεχρι στιγμης με οποιαδηποτε αλλη ROM ειτε GB, ICS, JB..

http://img690.imageshack.us/img690/1360/jjzv.png

Μην κοιτάτε τα νούμερα στα benchmarks, δεν λένε κάτι.. Σημασία έχει να λειτουργεί καλά το κινητό.. Όπως και με την ram, δεν λέει πάντα την αλήθεια.. Αν γίνεται σωστή διαχείριση και λίγη να είναι ελεύθερη δεν υπάρχει πρόβλημα.. Πχ τώρα έχω 60mb ελεύθερα, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα σε καμία λειτουργία του κινητού

Μην κοιτάτε τα νούμερα στα benchmarks, δεν λένε κάτι.. Σημασία έχει να λειτουργεί καλά το κινητό.. Όπως και με την ram, δεν λέει πάντα την αλήθεια.. Αν γίνεται σωστή διαχείριση και λίγη να είναι ελεύθερη δεν υπάρχει πρόβλημα.. Πχ τώρα έχω 60mb ελεύθερα, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα σε καμία λειτουργία του κινητού

Σωστό. Απλά δεν πιστεύω ότι αυτά που βρήκα στην ICS δικαιολογούσαν την αλλάγή οπότε άλλαξα και φλάσαρα την GB πάλι.

Το τηλέφωνο δούλευε μια χαρά απλά προτιμώ να υπάρχει διαθέσιμη περισσότερη μνήμη για εφαρμογές που μπορεί να χρειαστώ μελλοντικά.

Μεγάλη διαφορά μετά την "αναβάθμιση" σε GB. :lol: Πετάει το SOLAκι!

Μεγάλη διαφορά μετά την "αναβάθμιση" σε GB. :lol: Πετάει το SOLAκι!

εσύ πρέπει να βγάζεις γύρω στα 6χιλιάρικα στο antunu...

αν κάτσει σωστά η 404 stock, πετάει κι εκεί το solaki. η μνήμη ναι και 50Mb να έχεις ελεύτερα, δεν παίζει ρόλο, τώρα αν πήρες τηλέφωνο για να το σκίζεις στο surfing, ε ναι θα στραβώσει κάποια στιγμή.

Leeco Cool1 4/64 Gold

Σκέφτομαι να ξεκλειδώσω bootloader, να περάσω την Experience 1.4.3 μαζί με memory tweak (από 512 στο 1gb ram). Έχει δοκιμάσει κανείς τον συνδυασμό; Επειδή λέω να αλλάξω κινητό αργά ή γρήγορα, είπα να πειραματιστώ.

τι είναι αυτό το memory tweak?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2113851

Εδώ μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες. (κοίτα στα παρακάτω ποστς)

Με το memory tweak σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη rom χτυπάει στο antutu πάνω από 7000. Γενικά θέλω να ζήσω μια smooth εμπειρία (αυτό έχει άλλωστε σημασία, όχι τόσο τα bench) με το Solaki μου πριν το εγκαταλείψω και λέω να το ΄΄ρισκάρω΄΄. Αύριο θα το δοκιμάσω με ένα φίλο που έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά τα θέματα οπότε θα ενημερώσω για το αν πέτυχε η εγχείριση και έζησε ο ασθενής. :lol:

Τελικά πέρασα kernel του cile381 που σελιδοποιεί με zram και πραγματικά το SOLAκι έγινε άλλο τηλέφωνο.

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς περιλαμβάνει και autoroot και την CWM recovery 5.5.4

Τελικά πέρασα kernel του cile381 που σελιδοποιεί με zram και πραγματικά το SOLAκι έγινε άλλο τηλέφωνο.

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς περιλαμβάνει και autoroot και την CWM recovery 5.5.4

Έχεις λινκ?

Έχεις λινκ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1897908

Μετά από μερικές μέρες χρήσης της πρέπει να προσθέσω ότι έχει προφανέστατα πολύ καλό power management.

H μπαταρία με αρκετή χρήση καθημερινά βγάζει άνετα πάνω από δύο μέρες.

Πέρασα την eXperience 1.4.3 μαζί με memory tweak αλλά το τελευταίο δεν ξέρω κατα πόσο λειτουργεί τελικά. Παρ όλα αυτά το κινητό πλέον είναι πολύ smooth και χτύπησε 8734 στο Antutu. Όχι οτι έχουν τόσο σημασία τα benchmarks αλλά πραγματικά το κινητό προς το παρόν πετάει ενώ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.

Θέλω τώρα να δω τι παίζει με το memory tweak και αν βγάλω άκρη θα ενημερώσω.

παιδία λιγη βοήθεια παρακαλω...πέρασα μεσω cwm το trancendence kernel και προτού το περάσω έκανα wipe cache kai dalvik cache..το ίδιο και αφού το πέρασα..τώρα το κινητό δεν ανοίγει..έκανα κάτι λάθος?τί μπορώ να κάνω για να μη χασω επαφές κτλπ?

edit: απ ότι καταλαβα, το λάθος είναι οτι εκανα wipe cache, dalvik cache πριν φλασαρω το zip...είμαι και ασχετος..τί μπορω να κάνω ρε παιδιά, τουλάχιστον να μπώ καπως στη μνημη του κινητου να κρατήσω εικονες κι επαφες..έμεινα χωρίς κινητό..οποιος μπορεί ας απαντήσει αμεσα.

EDIT επανέφερα το κινητο φλασαροντας μονο το κερνελ απο την official rom..όλα κομπλέ...χωρις να χάσω τιποτα..το θέμα μου είναι για ποιο λόγο δε μπορώ να περάσω άλλο κερνελ..αφού τα κάνω όλα σωστά...εχω την ics .54 rooted...αν καποιος ξέρει...

Edited by aggeloszog

εχεις ξεκλείδωτο bootloader? χωρίς ξεκλείδωτο bootloader δεν μπορείς να περάσεις άλλον kernel, ακομα και αν εισαι root.

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola