Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

firmware=υλικολογισμικό

ICS=Android 4.0

Και γιατί δεν το λέτε σκέτο ics,τι διάφορα έχει?

Μην ξεχάσω παιδια επειδή θέλω να πάρω μια θήκη και ένα screen protector από ποιο κατάστημα να το παραγγείλω για τζάμπα μεταφορικά;

Edited by Nero55

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θεωρητικα δεν ειναι το ιδιο. Firmware ειναι το υλικολογισμικό μιας συσκευης ενω ICS/Android ειναι το λειτουργικο.

Με μια αναζητηση στο Google, θα βρεις τις απαντησεις που ζητας (μη βγαινουμε και off topic):)

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια στα εξής :

- Ενώ μετέφερα τις επαφές μου απο το outlook στο τηλέφωνο ( με το pc companion ) πανεύκολα , από το τηλέφωνο στο outlook δε βρήσκω τρόπο να τις μεταφέρω, εννοώ τις νέες επαφές που δημιούργησα απευθείας στο τηλ. Εψαξα με το pc companion να το βρω αλλά δεν... κάνω κάτι λάθος , μου διαφεύγει κάτι;

- Επίσης δε μπορώ να βρω τρόπο να μεταφέρω το υλικό που έχω αποθηκεύσει στη κάρτα μνήμης που έχω βάλει στο τηλ ( foto , video κτλ ).

Προσπάθησα πάλι με το pc companion αλλά δε τα κατάφερα ούτε να τη δω στο pc, το οποίο όταν συνδέω το τηλ βλέπει μόνο τις εσωτερικές μνήμες του τηλεφώνου και όχι και αυτή που του έχω βάλει.

Κάποια συμβουλή γαι τα παραπάνω παρακαλώ;

Για το πρώτο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Επαφές που έχει το κινητό. Κάνεις ένα backup τις επαφές σου σε μορφή .csv και τις περνάς στο Outlook.

Μια γρήγορη λύση για το δεύτερο. Copy-Paste τα αρχεία μέσω ενός file manager από την εξωτερική στην εσωτερική μνήμη του κινητού κι από κει στον υπολογιστή. Ο λόγος για τον οποίο δεν βλέπει την εξωτερική πιθανόν να είναι κάποιος driver.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, το κινητό το πήρε φίλος μου και του κανα μια λίστα με τι να κατεβάσει από Google Play ... Το λιωνε 12 ώρες το 24ωρο, κάθε δεύτερη μέρα το φόρτιζε ... Ατάκες του τύπου "έπεσα να κοιμηθώ με 100% και ξύπνησα και ήταν σβηστό" είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να συνοδεύονται από φράσεις "ρε παιδιά ξέρει κανείς τι παίζει???", "τι να κάνω ???", "ποια είναι η δική σας μέση αυτονομία ??" ... Αν συνοδεύεται από κοροϊδία και χώσιμο στην Google, "Android funs" και "αν βάλετε τετραπύρηνο σε άλλο λειτουργικό θα πηγαίνει καλύτερα", μόνο ως αληθή δεν λαμβάνονται, μάλλον ως εριστικά ...

Το κινητό έχει την τυπική αυτονομία Android, και το σημαντικότερο, έχει φοβερό value for money ... True Story .. :)

Το οτι εγινα εριστικος για τα android funs εγινε γτ δεν δεχονται μερικοι καποια πραγματα που ισχυουν αλλα ςω ελληνες οι επιλογες μας παντα ειναι οι καλυτερες..

Το κινητο ειναι απιστευτο value for money Οπως λες και για αυτο εφτασε και στα χερια μου...ΤΟ θεμα με την μπαταρια τωρα εχω προβλημα παιδια δεν κανω πλακα..ΤΟ θεμα που απο βραδυ χωρις χρηση δεν εβγαλε ουτε 8 ωρες ειποα οτι ηταν με πειραγμενη Rom το ξεκαθαρισα που περιλαμβανε Overclocking..Στα Battery stats oti το 42% το κανει Usage by Display...Εχω χαμηλωσει φωτεινοτητα,εχω βγαλεοι τα live wallpapers και bravia engine..και απο google Που εψαξα βρηκα αρκετους με το ιδιο προβλημα τηςαυτονομιας...

Και οκ αυτο με την μπαταρια παω στην Sony..Με το θεμα των ανοιχτων εφαρμογων που κλεινει οτι γουσταρει το κινητο τι κανουμε..Να θυμισω οτι ειμαι με την "μαμα"¨εκδοση παλι...Viber kai whatsup Που θελω να ειναι μονιμα ανοιχτα τα κλεινει και μου κραταει ανοιχτα παιχνδια που δεν τα τρεχω...Αυτο ειναι λογικο..Και παντα εψω 30-35mb ελευθερα...

Και ενα 3ο οταν ακουτε Ραδιο και σας παιρνουν τηλ μολις κλεισετε την γραμμη ξαναπαιζει το ραδιο γτ εμενα παραμενει κλειστο..

KTLK

35mb ελευθερα ειναι λιγα. Το εχεις φορτωσει πολλες εφαρμογες και τραβανε μνημη. Μαλλον δεν σου φτανουν τα 512MB του Sole.

Προσωπικη αποψη μου: Περιμενε να βγει η ICS (δεν αργει πολυ) και κανε backup τα δεδομενα σου. Μετα κανε clean install να καθαρισει το κινητο και περνα τις εφαρμογες που χρειαζεσαι.

Αν και παλι εχεις προβλημα μνημης, εκανες λαθος επιλογης κινητου καθως οι απαιτησεις σου δεν καλυπτονται απο την RAM του Sole.

δεν ξέρω πως να βάζω και φωτό για να σου δείχνω τις 2-4 μέρες που βγάζει το δικό μου , σίγουρα δεν κρατάει όσο ένα iphone 4 αλλά το 4s το πατάει κάτω που είναι και αυτό διπύρηνο

Σήμερα πάλι έκανα αμαν να το ανοίξω το κινητό δεν μου αναγνώριζε την κάρτα sim

Έχει συμβεί σε κανένα από εσάς ;

Digital-Doctor.blogspot.gr

δεν ξέρω πως να βάζω και φωτό για να σου δείχνω τις 2-4 μέρες που βγάζει το δικό μου , σίγουρα δεν κρατάει όσο ένα iphone 4 αλλά το 4s το πατάει κάτω που είναι και αυτό διπύρηνο

αν εχεις GB πατωντας παρατεταμενα το power button θα πρεπε να σου βγαζει και ληψη στιγμιοτυπου οθονης.Αν εχεις ICS πατα παρατεταμενα το power button και το volume down

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά εγώ είμαι στις πρώτες φορτίσεις και μου κρατάει λιγότερο απο 1 μέρα(παίζω πολλά παιχνίδια όμως) λέτε να στρώσει?

EDIT:Δημήτρη εμένα δεν μου το έχει κάνει ποτέ...

αν εχεις GB πατωντας παρατεταμενα το power button θα πρεπε να σου βγαζει και ληψη στιγμιοτυπου οθονης.Αν εχεις ICS πατα παρατεταμενα το power button και το volume down

print screen ξέρω να κάνω κανονικά απλά δεν ξέρω πως να τις ανεβάσω εδώ ,θέλει ανέβασμα σε imageshack για παράδειγμα πρώτα ,και μετά να βάλω το url στην "προσθήκη εικόνας"?

Σήμερα πάλι έκανα αμαν να το ανοίξω το κινητό δεν μου αναγνώριζε την κάρτα sim

Έχει συμβεί σε κανένα από εσάς ;

ούτε σε εμένα ...

Edited by iobelika

print screen ξέρω να κάνω κανονικά απλά δεν ξέρω πως να τις ανεβάσω εδώ ,θέλει ανέβασμα σε imageshack για παράδειγμα πρώτα ,και μετά να βάλω το url στην "προσθήκη εικόνας"?

Μπαινεις απο τον browser του κινητου σου στο myphone και πατας νεα απαντηση (πληρη επεξεργασια) και πατας στο εικονιδιο της εικονας οπως θα ανεβαζες δηλαδη κανονικα απο το πισι.;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αμα σταματησεις τα παιχνιδια, θα στρωσει:p

Λίγο δύσκολο αυτό αλλά θα προσπαθήσω...:p

Ναι αυτό κάνεις αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις account στο imageshack.

Παιδιά κατέβασα το quadrant να δω πως τα πάει το sole και μου έβγαλε σκορ μεγαλύτερο από του galaxy nexus είναι δυνατόν?(θα προσπαθήσω να ανεβάσω την φωτογραφία)

Με το θεμα των ανοιχτων εφαρμογων που κλεινει οτι γουσταρει το κινητο τι κανουμε..Να θυμισω οτι ειμαι με την "μαμα"¨εκδοση παλι...Viber kai whatsup Που θελω να ειναι μονιμα ανοιχτα τα κλεινει και μου κραταει ανοιχτα παιχνδια που δεν τα τρεχω...Αυτο ειναι λογικο..Και παντα εψω 30-35mb ελευθερα...

Και ενα 3ο οταν ακουτε Ραδιο και σας παιρνουν τηλ μολις κλεισετε την γραμμη ξαναπαιζει το ραδιο γτ εμενα παραμενει κλειστο..

Κάποια πράγματα έχουν εξηγηθεί πολλές φορές ενώ υπάρχει ήδη και οδηγός .... Στο Android, δεν χρειάζεται ποτέ να προσέχεις πόσα Mb έχεις ελεύθερα και πόσες εφαρμογές είναι ανοιχτές ... Το να κάτσεις να κλείσεις εσύ εφαρμογή είτε χειροκίνητα είτε με προγράμματα θα κάνει πολύ περισσότερο το σύστημα να κολλήσει από το να χεις την εφαρμογή ανοιχτή και να τρέχει από πίσω ... Οπότε πολύ καλά κάνει που σου αφήνει 30-35Mb ελεύθερα ... Για το WhatsApp δεν γνωρίζω αν κλείνει, υποθέτω πως όχι, αλλά το σημερινό πρόβλημα με την τρέχουσα έκδοση του Viber είναι ότι ανοίγει, όχι ότι κλείνει ... Όποτε και αν σου στείλουν μήνυμα, όποτε και αν σε πάρουν τηλέφωνο, άσχετα με το αν έχεις ή αν δεν έχεις 3G/WiFi, το Viber ανοίγει μόνο του ... Τα παιχνίδια τα κλείνει σχεδόν αυτόματα το Android, αφού βγεις, ειδικά όταν βλέπει μόνο 512 RAM ...

Υ.Γ. Δεν έχει να κάνει με το που έσκασε τα λεφτά του ο καθένας, είναι το άτομο που τα λέει, τι λέει και ο τρόπος που τα λέει ... Δεν έχω διαβάσει καμία από τις προηγούμενες σελίδες, αλλά είμαι σίγουρος πως κανένας δεν είπε επιθετικά πως με 8 ώρες οθόνη κλειστή η μπαταρία αδειάζει τελείως .. Δεν το χω το κινητό, έχω απλά ασχοληθεί μαζί του και είναι φοβερό ... Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι που έβαλαν touch κουμπιά και πατιούνται καταλάθος όταν πάω να ανεβάσω την notification bar, αλλά και αυτό διορθώνεται με την συνήθεια :p

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Θα παρακαλέσω να μην επεκταθούμε άλλο με το συγκεκριμένο θέμα. Ο ktlk εξέφρασε μια άποψη. Σεβαστή, μη σεβαστή, ορθή, λανθασμένη ας το κρίνει ο καθένας με βάση τα δικά σου δεδομένα. Έγιναν κάποια σχόλια με επιχειρήματα, κάτι το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό, αλλά το να συνεχίσουμε περαιτέρω αυτή την κατάσταση μάλλον καταντά κουραστικό.

Συνεχίζουμε λοιπόν. :)

Μιας και οι mods και τα λεγομένα τους είναι είναι αόρατοι και δεν λαμβάνονται υπόψη, αντίστοιχα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσετε.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

θέμα με την μπαταρία δεν έχω, ίσα ίσα είμαι πολύ ευχαριστημένος. μιάμιση μέρα μου τη βγάζει εύκολα με κανονική χρήση! Μία επίσης σίγουρα με σκίσιμο με data κτλ.

μία ερώτηση! τώρα τελευταία όταν συνδέεται σε κάποια wi-fi ενώ έχει φουλ σήμα και το router λειτουργεί κανονικά (έχω συνδεδεμένο pc κ λάπτοπ πάνω του) το κινητό μου δείχνει ότι συνδέεται με περιορισμένη προσβασιμότητα και δεν ανοίγει καμία σελίδα!

έχει κανείς καμία ιδέα;

Γεια σας παίδες. Μόλις παρέλαβα το sole. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα από όπου το αγόρασα, στα τεχνικά χαρακτηριστικά λέει...Ενσωματωμένη Μνήμη 8 GB (5GB user accessible). Ανοίγω το κινητό και βλέπω internal storage 3.97 GB. Που είναι το λάθος???

Γεια σας παίδες. Μόλις παρέλαβα το sole. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα από όπου το αγόρασα, στα τεχνικά χαρακτηριστικά λέει...Ενσωματωμένη Μνήμη 8 GB (5GB user accessible). Ανοίγω το κινητό και βλέπω internal storage 3.97 GB. Που είναι το λάθος???

Από τα 8Gb, αξιοποιήσιμα είναι τα 7,4Gb ...

1,8Gb είναι αποκλειστικά για τις εφαρμογές που θα εγκαταστήσεις, 3,97Gb για τα αρχεία σου και τα υπόλοιπα που περισσεύουν είναι του λειτουργικού ..

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Είναι το πρώτο μου smartphone και έχω μπερδευτεί λίγο. Όταν απενεργοποιώ την κίνηση δεδομένων τι ακριβώς απενεργοποιώ και τι επιπτώσεις έχει αυτό στη απλή χρήση του κινητού, δηλαδή στις κλήσεις και στα μηνύματα?

Επίσης, δεν έχω καλή λήψη wifi σήματος. Ενώ το laptop έχει σήμα καμπάνα το κινητό πότε έχει και πότε δεν έχει με αποτέλεσμα η περιήγηση στο ίντερνετ να είναι άκρως προβληματική.

Πήρα το κόκκινο sole και μου αρέσει πάρα πολύ. Ελπίζω να κρατήσει 2 χρόνια, μέχρι την επόμενη επιδότηση, όπως όλα τα προηγούμενα κινητά που είχα.

Το προβληματάκι με το ακουστικό γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλά δεν είναι σοβαρό...θέμα συνήθειας είναι.

Οι φωτογραφίες στο φως της ημέρας είναι πολύ καλές. Μέτριες με χαμηλό φωτισμό.

Δεν έχω εμπειρία σε χρήση smartphone και δεν μπορώ να έχω άλλα συγκριτικά στοιχεία.

οταν απενεργοποιεις την κινηση δεδομενων δεν μπαινει στο ιντερνετ μεσω παροχου.Επισης, πιθανον να γλυτωνεις και λιγη μπαταρια.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα παρέλαβα αυτήν την θήκη http://viewitem.eim.ebay.gr/DARK-BLUE-TEXTURED-SNAPON-HARD-SHELL-BACK-CASE-COVER-FOR-SONY-XPERIA-SOLA-MT27i/130742754927/item?transId=684082961003

Είναι πολύ καλή στο θέμα των τρυπών και προσεγμένη για τα 3.50 ευρο

Αλλά από το πάνω μέρος μάλλον κάπου κοπανήθηκε όταν ερχόταν :P

Αυτό με την κάρτα sim τελικά δεν είναι ότι δεν την διαβάζει αλλά δεν μου βγάζει για να πατήσω το pin

γιατί επάνω δεξιά λέει δεν βρέθηκε η υπηρεσία αν δεν κάνω λάθος ενώ αν βγάλω τελείως την sim λέει δεν υπάρχει κάρτα sim

Θα δοκιμάσω μήπως φταίει η sim γιατί από την μεριά που είναι οι επαφές έχει ξεσκιστεί λίγο :)

Digital-Doctor.blogspot.gr

Πήρα το κόκκινο sole και μου αρέσει πάρα πολύ.

Ενημερωτικά και μόνο, έχει ειπωθεί εδώ μέσα πως το κόκκινο sole είναι παραεισαγωγής... Αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει..

Είναι το πρώτο μου smartphone και έχω μπερδευτεί λίγο. Όταν απενεργοποιώ την κίνηση δεδομένων τι ακριβώς απενεργοποιώ και τι επιπτώσεις έχει αυτό στη απλή χρήση του κινητού, δηλαδή στις κλήσεις και στα μηνύματα?

Επίσης, δεν έχω καλή λήψη wifi σήματος. Ενώ το laptop έχει σήμα καμπάνα το κινητό πότε έχει και πότε δεν έχει με αποτέλεσμα η περιήγηση στο ίντερνετ να είναι άκρως προβληματική.

Πήρα το κόκκινο sole και μου αρέσει πάρα πολύ. Ελπίζω να κρατήσει 2 χρόνια, μέχρι την επόμενη επιδότηση, όπως όλα τα προηγούμενα κινητά που είχα.

Το προβληματάκι με το ακουστικό γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλά δεν είναι σοβαρό...θέμα συνήθειας είναι.

Οι φωτογραφίες στο φως της ημέρας είναι πολύ καλές. Μέτριες με χαμηλό φωτισμό.

Δεν έχω εμπειρία σε χρήση smartphone και δεν μπορώ να έχω άλλα συγκριτικά στοιχεία.

για το wifi πάντως ,όλα τα κινητά έχουν διαφορά σε σχέση με τα laptop (και μεγάλη ) ακόμα και αυτά που έχουν 500-600 ευρώ, αν τώρα όμως κάθεσαι δίπλα στο router και δεν πιάνει σήμα τότε έχει σίγουρα πρόβλημα

Σήμερα παρέλαβα αυτήν την θήκη http://viewitem.eim.ebay.gr/DARK-BLUE-TEXTURED-SNAPON-HARD-SHELL-BACK-CASE-COVER-FOR-SONY-XPERIA-SOLA-MT27i/130742754927/item?transId=684082961003

Είναι πολύ καλή στο θέμα των τρυπών και προσεγμένη για τα 3.50 ευρο

Αλλά από το πάνω μέρος μάλλον κάπου κοπανήθηκε όταν ερχόταν :P

Αυτό με την κάρτα sim τελικά δεν είναι ότι δεν την διαβάζει αλλά δεν μου βγάζει για να πατήσω το pin

γιατί επάνω δεξιά λέει δεν βρέθηκε η υπηρεσία αν δεν κάνω λάθος ενώ αν βγάλω τελείως την sim λέει δεν υπάρχει κάρτα sim

Θα δοκιμάσω μήπως φταίει η sim γιατί από την μεριά που είναι οι επαφές έχει ξεσκιστεί λίγο :)

και εμένα μου ήρθε η ίδια την προηγούμενη βδομάδα :P και έκατσε πολύ καλά στο κινητό. η πλάτη της έχει πολύ ωραία υφή που δεν γλιστράει αλλά μπαινοβγαίνει στα jeans πολύ εύκολα χωρίς να τραβάει και την τσέπη μαζί

Edited by iobelika

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola