Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens SX1


MemphisX
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όσο βομβαρδιζόμαστε από νέες συσκευές με τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία φτάνουν τους Η/Υ που είχαμε πριν λίγα χρόνια στα γραφεία μας αλλά συνεχίζουν να έχουν το κλασσικό monoblock design, τόσο περισσότερο νοσταλγώ παλιά κινητά τηλέφωνα, τηλέφωνα τα οποία είχαν κάτι μοναδικό. Μιλάω για εποχές όπου η οθόνη αφής ήταν είδος πολυτελείας με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να ωθούνται σε περίεργα design, άλλες φορές πρωτοποριακά, κι άλλες απλά «περίεργα»!

 

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το Siemens SX1, ένα κινητό θρύλος για μερικούς, ένα ιδιόρρυθμο σχεδιαστικά κινητό για άλλους, και για μένα… μια ερωτική απογοήτευση. Η ιστορία του ξεκινάει στις αρχές του 2003 όταν η τότε Siemens mobile ανακοίνωσε το πρώτο της Symbian S60 smartphone. Εκείνη την εποχή ήμουν κάτοχος ενός Nokia 7650 και έχοντας… χάσει την «παρθενιά» μου στον χώρο των smartphones μέσω αυτού, έψαχνα για τον άξιο αντικαταστάτη του που θα έλυνε τα γνωστά προβλήματα του πρώτου Symbian S60 κινητού της Nokia (έλλειψη εξωτερικής μνήμης μέσω κάρτας, μη υποστήριξη Bluetooth handsfree). Ούτε λόγος για να ξαναγυρίσω πάλι σε feature phone.

 

Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ματιά απλά το αγνόησα και η κριτική μου ήταν καυστική. Έβλεπα άλλο ένα 3650 με περίεργο πληκτρολόγιο, αλλά η αδυναμία της Nokia να βγάλει ένα smartphone το οποίο να αντικατοπτρίζει πλήρως τις τότε ανάγκες μου με ώθησαν να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία ως υποψήφιο αντικαταστάτη του 7650. Βλέπεται ως έφηβος τότε και φοιτητής που έκανε την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σέρρες να φαίνεται Παγκράτι – Κολιάτσου, είχα αρκετές μουσικές ανησυχίες και χρειαζόμουν έναν σύντροφο στα ταξίδια μου αλλά και μια συσκευή που να τα κάνει όλα: Να παίζει μουσική, να είναι φορητή παιχνιδομηχανή, κινητό τηλέφωνο, organizer και γενικά ένας μικρός υπολογιστής.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AkvgDdQ1lSc]SX 1 - The man and the sea - YouTube[/ame]

 

Το SX1 ήταν ένας μικρός πρίγκιπας στα χαρτιά. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο και MP3 Player, κάμερα VGA με δυνατότητα εγγραφής Video, Bluetooth, υπέρυθρες, ενσωματωμένος Real Player για αναπαραγωγή video και streaming, 1000mAh μπαταρία (για τα τότε δεδομένα ήταν μεγάλης χωρητικότητας), hot swappable MMC, και φυσικά λειτουργικό σύστημα Symbian S60 V1.2 που μου έδινε σχεδόν πλήρη συμβατότητα με όσες εφαρμογές είχα στο 7650 μου. Στα ενδότερα, είχε έναν επεξεργαστή Texas Instrument OMAP 310 (ARM9) χρονισμένο στα 120Mhz που πατούσε κάτω τα υπόλοιπα S60 κινητά της Nokia (104Mhz).

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_UQL19-zACU]Siemens SX1 promo video - YouTube[/ame]

 

Η απόφαση είχε παρθεί. Η απαξίωση έγινε έρωτας. Το μόνο που έμενε ήταν να μαζέψω τα λεφτά (είπαμε ήμουν φοιτητής αλλά δεν δεχόμουν να στηρίζομαι στον μπαμπά τουλάχιστον σε τέτοια θέματα). Μόνο που η Siemens άργησε πολύ και τελικά το κινητό κυκλοφόρησε το σωτήριο έτος (για την χώρα μας) 2004 (ξέρετε Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες) σχεδόν παράλληλα με το 6600 της Nokia. Όταν είχα πια το πακετάκι στα χέρια μου, εκ πρώτης όψεως απογοητεύτηκα από την φτηνή συσκευασία. Είχα συνηθίσει στον πιο προσεγμένο τρόπο της Nokia. Αυτό όμως που έχει μείνει στο μυαλό μου ήταν η πρώτη στιγμή που το πρωτοαντίκρισα αυτό και μόνο αυτό με το που άνοιξα την συσκευασία, με τα παρελκόμενα να κρύβονται από κάτω. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο συναίσθημα, να το έχω στα χέρια μου και να θαυμάζω τον περίεργο και συνάμα φουτουριστικό σχεδιασμό του ο οποίος το έκανε να μοιάζει σαν διαμάντι στα μάτια μου.

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/package.jpg

 

Δεν άργησα πολύ να το θέσω σε λειτουργία ενώ παράλληλα χάζευα τον σχεδιασμό του. Τα κουμπιά που περικύκλωναν την οθόνη δε μου φαίνονταν πια και τόσο άσχημα. Το ασημί joystick όπως και τα πλαϊνά κουμπιά της φωτογραφικής και του voice dialing καθώς επίσης και ο γαλάζιος οπίσθιος φωτισμός των πλήκτρων έδιναν μια ιδιαίτερα… «κυριλέ» συνολική εικόνα. Ο δε μηχανισμός εισαγωγής της MMC έκανε το τότε N-Gage να φαίνεται προχειροδουλειά σχεδιαστικά, έναν μηχανισμό που μπορώ να πω εύκολα πως θα τον ζήλευαν ακόμα και σημερινά smartphones!

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/DSCN1342.JPG

 

Με το που άνοιξε το κινητό ήταν εμφανής η πρώτη διαφορά με όλα τα υπόλοιπα S60 κινητά. Η ανάλυση ήταν ψηλότερη κατά 12 pixels και έδινε χώρο σε μια status bar παρόμοιας με αυτή των σημερινών android και Symbian Belle συσκευών για να δείχνει πληροφορίες για την μπαταρία, το σήμα, αναπάντητες κλήσεις, sms/mms, Bluetooth, υπέρυθρες κλπ. ακόμα και όταν οι εφαρμογές χρησιμοποιούσαν όλη την οθόνη. Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερα να μεταφέρω επαφές και μηνύματα από το 7650 με την βοήθεια ορισμένων 3rd party εφαρμογών διαχείρισης αρχείων. Ήταν τόσο απλό για κάποιον που γνώριζε τι κάνει το κάθε αρχείο στο λειτουργικό σύστημα Symbian. Στη συνέχεια άρχισα να τεστάρω τις ενσωματωμένες εφαρμογές. Κόλλησα με το Mozzies (καλύτερο mobile game του 2003), ένα παιχνίδι το οποίο έθεσε τα standard στο πολυδιαφημιζόμενο σήμερα augmented reality. Πέρασα αμέτρητες ώρες να στοχεύω virtual κουνούπια με την κάμερα του κινητού.

 

Η χρήση του πληκτρολογίου όμως ήταν μεγάλος μπελάς ιδιαίτερα για κάποιον σαν κι εμένα που είχε συνηθίσει να πληκτρολογεί τυφλά σε κλασικό πληκτρολόγιο με t9. Μετά από 2 μήνες έγινε συνήθεια αλλά η σύνταξη sms με ένα μόνο χέρι ήταν πρακτικά αδύνατη. Το περίεργο όμως πληκτρολόγιο έδινε πολλές δυνατότητες για όσους προγραμματιστές ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για επιπλέον softkeys στις εφαρμογές τους (με περιγραφή της ενέργειας του κάθε πλήκτρου ακριβώς δίπλα του στην οθόνη) κάτι που αξιοποίησε πλήρως η Siemens στις ενσωματωμένες εφαρμογές ραδιοφώνου και MP3 Player. Περιττό να πω πως μετά την αγορά της πρώτης μου κάρτας MMC και γεμίζοντάς την με όλα τα αγαπημένα κομμάτια της εποχής εκείνης, το SX1 αντικατέστησε πλήρως το τότε γερασμένο Creative Muvo MP3 Player που είχα. Η ακουστική του κινητού ήταν απίστευτη ενώ φήμες έλεγαν πως τα stereo hands free σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονταν από την Sennheiser για λογαριασμό της Siemens. Λίγο καιρό αργότερα η μετάβαση στο φοβερό oggplay διπλασίασε την μουσική συλλογή μου στο κινητό ενώ παράλληλα ξύπνησε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μου μέσω του skinning.

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/oggplayskins.jpg

 

Κι επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, από το skinning του oggplay πέρασα στο modding και skinning του κινητού. Modding γιατί τα θέματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Symbian με το 6600, δηλαδή στην έκδοση 2 του Series60 UI. και ο μόνος τρόπος παραμετροποίησης του φαίνεσθε στο κινητό ήταν μέσω πειράγματος του firmware.

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/preview.jpg

 

Τα πρώτα CFW ήρθαν λοιπόν με την μορφή patches που έκαναν αλλαγές στο firmware κατά την διαδικασία flashαρίσματος και το κινητό γινόταν εντελώς διαφορετικό και στα μέτρα του καθενός. Δεν ήταν κάτι καινούριο για άλλα κινητά της Siemens αλλά σίγουρα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για Symbian συσκευή εκείνη την εποχή. Είναι επίσης ίσως το μοναδικό Symbian κινητό στο οποίο κατάφεραν να φορτώσουν Linux με Qtopia (το σημερινό Qt Extended Improved) .

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=vKAh2H7KRKQ]Linux on SX1 - YouTube[/ame]

 

Κι αν όλα τα παραπάνω φαίνονται αρκετά για να κάνουν ένα κινητό, το απόλυτο gadget, υπήρχε κι ένα ανεπίσημο έξτρα χαρακτηριστικό για όποιον ήθελε να κερδίσει λίγες επιπλέον ώρες διασκέδασης και δεν είχε πρόβλημα να περάσει στην… σκοτεινή και παράνομη πλευρά. Μιλάω φυσικά για τα παιχνίδια N-Gage, όπου μπορούσες με σχετική ευκολία να τα βρεις, σε διάφορα παράνομα site ή κανάλια του IRC, σπασμένα να τρέχουν στο S60 Smartphone της Siemens! Ήταν πραγματικά αμέτρητες οι ώρες που πέρασα μπροστά στο κινητό παίζοντας Tony Hawk, Rayman, Sonic, Tomb Raider και πολλά άλλα. Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το κάψιμο τους καλοκαιρινούς μήνες, που έλιωνα (όχι μόνο από την ζέστη) στο παιχνίδι με τα φιλαράκια μου (με συμβατά S60 κινητά) παίζοντας μέσω Bluetooth, FIFA και Sega Rally. Το κόλλημα σε όλο του το μεγαλείο, σε σημείο που ένα φιλαράκι πήγε και αγόρασε N-Gage για να μας βάζει πιο εύκολα γκολ. Κι όλα αυτά σε εποχές που δεν υπήρχαν PSP και Nintendo DS παρά μόνο ένα ποταπό game boy μπροστά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Symbian κινητών. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το joystick του SX1 μου έσπασε δύο φορές από το ασταμάτητο παιχνίδι…

 

Δε μπορούν όμως να είναι όλα ρόδινα. Υπάρχει πάντα και μια σκοτεινή πλευρά και στην περίπτωση του SX1 ήταν αρκετά οδυνηρή. Τα προβλήματα που είχε το κινητό ήταν αρκετά. Το λογισμικό δεν ήταν ώριμο παρά μόνο μετά την έκδοση 12 (μέχρι την 7 δεν υπήρχε καν τρόπος να κάνεις hard reset κατά την εκκίνηση αν δεν ξεκινούσε το κινητό). Επίσης κάθε νέα έκδοση firmware έλυνε μεν κάποια bugs αλλά δημιουργούσε άλλα (πχ το κινητό από την 7 και μετά ήταν πιο γρήγορο και σταθερό αλλά η μέγιστη ένταση είχε μειωθεί αισθητά ενώ δεν υπήρχε πια υποστήριξη για τα κλασικά μονόχρωμα εικονομηνύματα της Nokia). Η μνήμη flash ήταν αρκετά προβληματική και δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτό οδηγούσε σε καταστροφή δεδομένων χωρίς λόγο και αιτία. Αποτέλεσμα η αναγκαστική επαναφορά του κινητού στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (hard reset), οπότε τα backup έπρεπε να είναι τακτικά.

 

Ακόμα χειρότερα ο όλος σχεδιασμός του κινητού το έκανε αρκετά ευάλωτο. Συγκεκριμένα το πήγα για service 4 φορές και τις 3 ήθελε αλλαγή πλακέτας λόγο οξείδωσης από υγρασία. Κι αυτό φυσικά ήταν εκτός εγγύησης σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπία της Μίζενς… συγγνώμη Siemens. Παρόλο που πρόσεχα το κινητό σαν κόρη οφθαλμού ιδιαίτερα μετά το πρώτο service, αναγκάστηκα να το πληρώσω συνολικά στα 3 χρόνια που το είχα για τα Service του, όσο το είχα πληρώσει το 2004 που το αγόρασα. Και τα προβλήματα συνεχίζονταν μέχρι την μπαταρία όπου με το πέρασμα του χρόνου φούσκωνε και το πλαστικό περίβλημα έσπαγε. Από ένα σημείο και μετά δε χωρούσε να μπει καν στο κινητό.

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/DSCN1354.JPG

 

 

Ένας στενός φίλος χωρίς να με ρωτήσει, το αγόρασε μόνο και μόνο επειδή το είχα κι εγώ. Με θεωρούσε αυθεντία στα κινητά οπότε θεωρούσε και τις επιλογές μου τις καλύτερες.. Μετά από ενάμιση χρόνο, φανερά απογοητευμένος, μου το χάρισε χαλασμένο πια για ανταλλακτικά, γιατί είχε τα ίδια προβλήματα που είχα κι εγώ και η αντιπροσωπεία του ζητούσε 260 ευρώ για να το διορθώσει. Κανένα άλλο κινητό που είχα στην κατοχή μου δεν ήταν τόσο ευαίσθητο. Ακόμα και το N97, η ντροπή της Nokia, θεωρείτε κατά την άποψή μου βράχος αξιοπιστίας μπροστά στο SX1.

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς η σχέση μου με το SX1 ήταν επεισοδιακή. Ήταν ένα κινητό θρύλος που στην κατηγορία του μόνο το Sendo X μπορούσε να το φτάσει αλλά και μια μεγάλη απογοήτευση ταυτόχρονα. Ήταν σαν μια σχέση με μια κοπέλα μοντέλο, η οποία όμως μετά από αρκετό διάστημα συμβίωσης σε έχει εγκαταλείψει και σε έχει πληγώσει αμέτρητες φορές και γενικώς έχεις φάει τα μούτρα σου μαζί της,. Εσύ όμως συνεχίζεις να προσπαθείς και να έρχεσαι αντίθετος στην λογική που σου φωνάζει να δεις μπροστά και να προχωρήσεις, για το καλό σου! Τελικά προχώρησα, αλλά ποτέ δε ξέχασα!

 

Παρ’ όλο που είμαι με 2 νεκρά SX1 στα χέρια μου αυτή την στιγμή, συνεχίζω να νοσταλγώ εκείνες τις εποχές και σίγουρα αν μπορούσα να τα επισκευάσω θα το έκανα έστω για να θυμηθώ πως είναι να γράφεις μήνυμα με τέτοιο πληκτρολόγιο ή να δω για άλλη μια φορά το σηματάκι Siemens Mobile να ανάβει και να δώσω ζωή στις αναμνήσεις μου!

 

Αναρωτιέμαι υπάρχουν ακόμα Siemens Fans; Και πόσοι από σας δοκιμάσατε έστω και λίγο το SX1; Ποιες ήταν οι δικές σας εμπειρίες πρώην (και νυν;) κάτοχοι του SX1; Μήπως ήμουν ο μοναδικός που είχα ανάμικτα συναισθήματα για το θηριάκι της Siemens;

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταπληκτικό nostalgia! Δεν έχω λόγια...

Μας συγκίνησες είχες δεν είχες πρωινιάτικα!

Εδώ είμαστε οι fans της SIEMENS. Εδώ και την περιμένουμε να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή κινητών :p Έστω με Android. Αυτή η εταιρεία πάντα πρωτοποριακή.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο αρθρο φιλε, το ειχα και εγω αλλα δυστυχως δεν το θυμαμαι με τοση νοσταλγια οπως εσυ.

Δεν το ειχα ευχαριστηθει καθολου με τα προβληματα του.

http://www.slang.gr/media/img/200804/e3c7f6fd7cd882190bfed167b9b5a61e_thumb.jpg
Link to comment
Share on other sites

Και εγω το ειχα απο wind το καλοκαιρι του 4 ,πολυ μπροστα για την εποχη του αλλα πολλα προβληματα.Το ηχειο καηκε χωρις λογο και τα τσακαλια του σερβις ειπαν οτι το εκαψα εγω επειδη ακουγα δυνατα μουσικη ,ακουσον ακουσον,με τα πολλα το εκαναν και το εδωσα στην κοπελια μου εως οτου απεβιωσε απο κατι που δεν θυμαμαι.
Link to comment
Share on other sites

Me45,cx65,sx1,cx75 τα 4 Siemens που περασαν απο τα χερια μου.έρωτα και τρελλο patching με το cx65!

TΟΤΕ έμαθα τι εστί επανεκκίνηση,με το sx1!8-10 την μέρα για να ξεκολλάει,βγάλε καπάκι και μπαταρία!μαρτυριο τα sms,πολλες εφαρμογες δεν τρεχανε,αλλα απο ομορφια ετη μπροστα!Θυμαμαι που φιλος του service κυκλοφορουσε με το dummy για.....εφε,την απομιμηση της βιτρινας!

Edited by isolove

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

siemens funs... λίγοι ήμασταν τότε.

 

πρώτη μου επαφή με την siemens ήταν στο Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο S25. 4 χρώματα στην οθόνη και πολλά περισσότερα Pixel απο ότι τα ΝΟΚΙΑ με το βρωμοφιδάκι τους! Βέβαια τα πειράγματα δίναν και παίρναν τότε στην παρέα "ρε, δίπλα στα ψυγεία το είχαν αυτό?" "άσε μας ρε φίλε με το πλυντήριό σου " και διάφορα άλλα τέτοια. Απο τότε έγινα φανατικός σιεμενσάκιας , πέρασα στο s35 (ως 2ο, το 25άρι δεν το άλλαζα με τίποτα!), και το απίστευτο επίτευγμα της τεχνολογίας για την εποχή του SL45i .

 

Με το 45άρι έμεινα και περίμενα το SX1. Είχα διαβάσει τα πάντα για αυτό και το περίμενα πως και πως... Αλλά άργησε. Άργησε πολύ. Προπαραγγελία λοιπόν το SE P800 . Ήρθε το 800, το χάρηκα, και αρκετά αργότερα ήρθε και το SX1 στην αγορά. Ξεπερασμένο πλέον... Δεν πήρα ποτέ άλλο SIEMENS. Το 800 με έβγαλε παλικάρι για 3-4 χρόνια. Στο ενδιάμεσο είχα πάρει και το Π900 και το Ρ990. ποτέ δεν τα ΄χρησιμοποίησα πραγματικά. Τα έδινα στην κοπελιά μου μετά απο 1-2 μήνες χρήσης. Μετά το ρ800 έφυγα για το Xperia X1i και μετά για Galaxy S.

 

Στην καρδιά μου πάντως πάντα θα υπάρχουν τα Siemens. Για μένα ήταν τα καλύτερα, ποιοτικότερα και εξελιγμένα κινητά, σε μια εποχή που αν δεν είχες ΝΟΚΙΑ ήσουν αιρετικός ! Τότε με λειτουργίες που κάναν το σαγόνι να πέφτει , και ποιότητα που την αισθανόσουν απο το πρώτο άγγιγμα, πραγματικά ξεχώριζαν σαν συσκευές. Κρίμα που δεν κράτησε αυτή η εταιρία. BENQ και μετά έκλεισε.

 

Δώστε πίσω τον διευθυντή μας, ναι ναι, αυτόν που πήγε μετά στα ασύρματα και έκανε το τμήμα της εταιρίας να γαμεί και να δέρνει, και θα δείτε. Εγώ είμαι φαν, και θα υποστηρίξω. Φαντάζομαι και πολλοί άλλοι "αντισυμβατικοί" τύποι!

mpampir has spoken

Νέο Blog! :

www.mpampir.com

Link to comment
Share on other sites

ενα πολυ ομορφο κινητο, και όπως ειπες οταν ειχε φωτισμο φαινοταν σαν...διαμαντι.

 

ενα πολυ ομορφο αλλα και προβληματικο δυστυχως κινητο - κυριως ευαισθητο!

 

που να ιεκεινες οι εποχες; (συνηθιζω να μην δινω τα κινητα, αλλα να τα κρατω σαν ενθυμια και πραγματικα ακομα και τωρα που το ανοιγω καμια φορα ετσι με πιανει ενα ιδιαιτερο συναισθημα, δεξ ερω γιατί, ισως ηταν απο τα πρωτα κινητα που με εβαλαν στο τρυπακι των smartphones)

όνειρα σα τα καράβια

στα ρηχά ξεπέσατε

σας τα πήραν τα ταξίδια

και στην άμμο δέσατε

Link to comment
Share on other sites

Το πρωτο μου smartphone, μου το ειχανε κλεψει και πηγα και το ξανα αγορασα!

Το πιο ομορφο κινητο που περασε απο τα χερια μου, πλεον δεν δουλευει. Θυμαμαι επαιζα mgs karting διπλο με bluetooth με εναν φιλο που ειχε το 6600, τα δαχτυλα μου ειχανε δεθει κομπος για να παταω τα κουμπια!

Ειχα αγορασει απο ενα πλανοδιο ενα CD με εκατονταδες εφαρμογες μαζι με τα key gen για την καθε μια (δεν ειχα internet) και ετρωγα ατελειωτες ωρες για να τις δοκιμασω ολες και μολις απεκτησα ιντερνετ ετρωγα ατελειωτες ωρες στο mobango...

Αν μπορουσα να το βρω τωρα θα το ξαναεπαιρνα. Θυμαμαι προς το τελος της καριερας του, το διναν τοτε τα elephant λιγο πριν κλεισουν στα 160 ευρω για να ξεστοκαρουν.

Edited by Sofoklas
In a world without walls and fences, who needs windows and gates?
Link to comment
Share on other sites

c55,me45 και το θρυλικό sl45i. Κλασσική siemens. Έβγαζε κινητάρες αλλά μέχρι να καταφέρει να φέρει το software στο επιθυμητό επίπεδο είχες απηυδήσει. :p
Link to comment
Share on other sites

Nokia 7650

Siemens SX1

i8910 (Omnia HD)

N95

Nokia N8

 

^αυτα ειναι κυριες και κυριοι τα κινητα που υμνησαν το Symbian ανα τα χρονια και εδωσαν το κατι παραπανω.

 

To SX1 ειναι απλα το απολυτο τηλεφωνο και σε δυνατοτητες και σε εμφανιση.

Απλα ανωτερο του 6600

 

κριμα μονο που αργησε να το κυκλοφορησει η Siemens

 

Απιστευτη κινηταρα, απιστευτη

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είχα κι εγώ το SX1 - Απίστευτο κινητό. Το δε πληκτρολόγιό του ταχύτατο αν το μάθαινες...

 

Ωραίες εποχές, ωραίες αναμνήσεις! Ευχαριστούμε πολύ...

kosath :cool:
Link to comment
Share on other sites

το δευτερο μου symbian Κινητο. Για την ακριβεια το πρωτο μου ηταν το 6600. Τοτε μολις ειδα το to SX1 απλα ηθελα να δωσω το Nokia και να παρω το SX1. οπως και ειχα κανει. Το κινητο με το μοναδικο design (κατα πολλους δυσχρηστο) και με τον ηχο που σε εκανε να δακρυζεις. Επισης θυμαμαι τα patch που αναφερονται στο πρωτο post με τα οποια ουσιαστικα εβαζες fullscreen wallpaper. Τελος θυμαμαι οτι ηταν ισως το πρωτο κινητο που γινοταν Update απο το σπιτι (μετα ακολουθησε η νοκια) με αποτελεσμα απειρα Mods του firmware (ειδικα ενα που αυξανε τη διαθεσιμη ram για να παιζεις περισσοτερα παιχνιδια Ngage) κατι που το εδινε επιπλεον αιγλη. Επισης την τοτε εποχη υπηρχαν φημες για SX2 οι οποιες ποτε δεν πραγματοποιηθηκαν.

 

Πραγματικα σε μενα και σε πολλους (αν οχι ολους) οσους το ειχαν θα μεινει αξεχαστο.

Edited by aristotelhs2060
Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

οτι κ να πουμε για το συγκεκριμενο κινητο απλα ειναι λιγο

κριμα παντως που η siemens σταματησε να ασχολειτα με τα κινητα ηταν απο τις λιγες στο χωρο που παρουσιαζε παντα κατι καινουριο θυμαμαι το πρωτο μου ηταν το c45 μετα ο μεγαλος ερωτας το cx65 ktl

Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου αξέχαστο SX1 το οποίο με συνόδευσε και στον πρώτο μου γάμο ήταν κορυφή. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κατασκευαστικό πρόβλημα. Αχχχχχ τηλέφωνο με design και προσωπικότητα.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Link to comment
Share on other sites

Κόλλησα με το Mozzies (καλύτερο mobile game του 2003), ένα παιχνίδι το οποίο έθεσε τα standard στο πολυδιαφημιζόμενο σήμερα augmented reality. Πέρασα αμέτρητες ώρες να στοχεύω virtual κουνούπια με την κάμερα του κινητού.

 

Αυτο το παιχνιδι ήταν φανταστικο!

Ειχε πάρει με το που κυκλοφόρησε το SX1 ενας φίλος μου και αυτο το παιχνίδι μου φαινόταν απίστευτο, πολύ μπροστά για την εποχη του!

Προσπαθω εδω και καιρο να θυμηθω ποιο μοντέλο ήταν για να βρω το παιχνιδι ή κάποια παραλλαγή του σε Android..

Ψαχνω τώρα που διάβασα το αρθρο αλλα βλέπω οτι δεν υπάρχει και είναι πραγματικά κρίμα.

Ξερετε αν εχει κυκλοφορήσει κανένα παρόμοιο παιχνιδι?

Link to comment
Share on other sites

Παρ’ όλο που είμαι με 2 νεκρά SX1 στα χέρια μου αυτή την στιγμή, συνεχίζω να νοσταλγώ εκείνες τις εποχές και σίγουρα αν μπορούσα να τα επισκευάσω θα το έκανα έστω για να θυμηθώ πως είναι να γράφεις μήνυμα με τέτοιο πληκτρολόγιο ή να δω για άλλη μια φορά το σηματάκι Siemens Mobile να ανάβει και να δώσω ζωή στις αναμνήσεις μου!

 

Δεν ανοιγουν καθολου? Η απλα δεν bootαρουν?

 

Παντα υπαρχει λυση....! :)

 

Απο αναβαθμιση μονο στο eGold με σειριακο καλωδιο , μεχρι αλλαγη του ΜΜΙ .

 

Παντως , προβλημα με την υγρασια δεν ειχαν ποτε , σχεδιαστικο λαθος που εδω στην Ελλαδα εκμεταλευονταν για να χρεωνουν επισκευες , και να σου επιστρεφουν ειτε το τηλεφωνο χωρις να εχουν αλλαξει τιποτα , ειτε με αλλαγμενο ΜΜΙ , και το δικο σου στην συνεχεια εμπαινε στον επομενο .

'Η τελος , αν οντως ηταν ψοφιο το ΜΜΙ και τυχαινε να εχει ενα ιχνος υγρασιας , που μπορουσε να καθαριστει , σου χρεωναν καινουριο , και στην συνεχεια εβαζαν τα λεφτα στην τσεπη και χρεωναν το ανταλλακτικο σε εγγυηση στην συσκευη σου .

Μονο στο τελος αρχισε να τα ζηταει πισω η Siemens ωστε να τα επισκευαζει και να μην κατασκευαζει καινουρια συνεχεια , και τοτε επεστρεφαν απο αλλαγες καθαρισμενα ωστε να μην φαινεται η υποτιθεμενη οξειδωση .

Εκεινη την εποχη η Siemens δεν ελεγχε αν το ΜΜΙ που εστελνες πισω ηταν αλλαγμενο στην συσκευη που ειχες δηλωσει στο IRIS , οποτε τα παιχνιδια συνεχιζονταν....

Οσα ΜΜΙ "πεθαιναν" και δεν αναβαν καθολου οι συσκευες ηταν απο ατελεια στην κατασκευη και οχι απο υγρασια .

 

Ειχα βρει τον μπελα μου γιατι εκανα οτι ηταν σωστο και δεν ακολουθουσα και εγω αυτη την πολιτικη.... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ενα καταπληκτικο κινητο που αποδεικνυει οτι η Νοκια ακολουθουσε ακριβως τις ιδιες τακτικες με σημερα : πολλα και ΗΜΙΤΕΛΗ κινητα. Το SX1 ομως τα ειχε ολα. Ενα μεγαλο μπραβο στην Siemens για αυτο το υπερπληρες κινητο, και ενα επισης μεγαλο κριμα που το εθαψε με την κακη αξιοπιστια και τον κουκουρουκου σχεδιασμο.

 

Θα ηθελα ενα, αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχουν SX1 που να λειτουργουν ακομα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για άλλο ένα καταπληκτικό νοσταλγικό άρθρο! Δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα τα Siemens κινητά, αλλά αυτό μου είχε κάνει εντύπωση με τις λειτουργίες του. Το είχε ένας ξάδελφος μου και μάλιστα το εγκατέλειψε πριν από 2 περίπου χρόνια...(μάλλον εκείνο τον εγκατέλειψε!:p)

Ενα καταπληκτικο κινητο που αποδεικνυει οτι η Νοκια ακολουθουσε ακριβως τις ιδιες τακτικες με σημερα : πολλα και ΗΜΙΤΕΛΗ κινητα.

Ναι αλλά οι συσκευές της Nokia δεν είχαν τόσα προβλήματα, γι΄αυτό και τις προτιμούσε ο κόσμος! Ένα κινητό μπορεί να κάνει "παπάδες", αλλά αν είναι τόσο ευαίσθητο και χαλάει κάτι κάθε λίγο και λιγάκι, θεωρείται και αυτό ημιτελές!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως τα ιδια συναισθηματα με το αρχικο μηνυμα... Αλλα περισσοτερη απογοητευση. Αν και το ειχα λατρεψει στην αρχη, τα συνεχη προβληματα και το αισχρο service της siemens με εκανε να τη σιχαθω σαν εταιρια και απο τοτε ορκιστηκα να μην ξαναπαρω ποτε κινητο που εχει αυτη τη φιρμα οσο θελκτικο και να ηταν. Μεχρι σημερα το εχω τηρησει.
Link to comment
Share on other sites

απο την εμπειρια μου η siemens προσεχε καποιες λεπτομερειες στα κινητα οπως η απιστευτη ποιοτητα ηχου της αλλα η ποιοτητα κατασκευης ανηκει απο τοτε στην nokia. Το λεω αυτο γιατι το joystick του SX1 ηταν απαραδεκτο και εσπαγε ευκολα στα παιχνιδια και σημαινε αλλαγη πλακετας ολη η τιμη του κινητου δηλαδη. μια φορα το ειχα φτιαξει. μετα το ξανακανε και πλεον το αφησα. Ετσι χαλασε το δικο μου. Επισης τα κουμπια αρχισαν να ξεβαφουν τοτε. Κατα τα αλλα ηταν το νουμερο ενα κινητο τη εποχης του. Οποιος θελει υπαρχει ακομα στο Ebay! Αλλα δε καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο ακριβο (198 δολλαρια). Μαλλον ειναι συλλεκτικο πλεον. Τοτε θυμαμαι την mclaren edition (σε μαυρο δηλαδη με το λογοτυπο mclaren απο πισω) που ειχε λιγο περισσοτερη ram. Ονειρο για λιγους γερμανους. Edited by aristotelhs2060
Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

Καταπληκτικο nostalgia! Πολλα συγχαρητηρια απο μενα! Δεν υπηρξα ποτε siemens fan, αντιθετως μετα απο 2 προβληματικες συσκευες της σειρας sl την αηδιασα, αλλα αυτο το κινητο ηταν ΚΙΝΗΤΑΡΑ!

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

 

www.macspot.gr

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμαμαι πως εφυγε απο την κατοχη μου αλλα θυμαμαι οτι ηταν απο τα πιο δυνατα την τοτε εποχη τηλεφωνα.

 

Δεν προλαβε να μου δωσει καμια απογοητευση οσο το ειχα αλλα μονο χαρες με τοσα που μπορουσε να κανει.Το μονο που μου εκανε δυσκολο τοτε ηταν η συγγραφη μηνυματων.Ετσι και το συνηθησεις ,πραγμα που γινεται γρηγορα , δυσκολο να ξεσυνηθησεις αλλαζοντας τηλεφωνο μετα.

 

Κορυφαιο και απο τα ομορφοτερα της εποχης του!

 

(Ακομα με τρωει να παρω ενα:rolleyes:)

Link to comment
Share on other sites

μπραβο σου για το αρθρο, πολυ καλο....

αυτο το κινητο το απέκτησα κανοντας ανταλλαγή με ενα σαμσυνκ

θυμαμαι οτι συνεχος ειχε πρόβλημα, κολουσε κ βγαλσιμο η μπαταρια...

ελεινα σπαστικο στο να γραψεις μηνυμα, επαφες κτλ κτλ... ηταν πολυ καλύτερο απο το τοτε the best της νοκια...

δεν θυμάμαι το μοντελο με symbian ηταν.... απλα αυτο κολουσε συνεχια...

Link to comment
Share on other sites

πραγματικο design για ενα καλο κινητο και ασφαλως αναλογη τιμη.. το ειχα παρει απο τον Συκαρη στο αιγαλεω στα 585 ευρω!!!! αλλα ηταν κοσμημα πραγματικα.. ηταν μεσα στα 10 κινητα που εχω κρατησει πανω απο μηνα!!!:lol::lol: η οθονη του και η μπαταρια του εκεινη την εποχη ηταν πολυ μπροστα... ασφαλως και το design του οπως και τα παιχνιδια.. δεν θα ξεχασω αυτο με τα κουνουπια που τα εβλεπες στην οθονη αλλα με φοντο οτι φαινοταν στην καμερα.. μεγαλος ερωτας που δεν ξεχνιεται..:)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...