Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens SX1


MemphisX
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λατρεμενο και ονειρεμενο SX1...

 

Αν καποιο παληκαρι εχει μπαταρια απο SX1 και δεν την χρειαζεται, ας επικοινωνησει. Το δικο μου ειναι νεκρο πλεον και θελω πολυ να το ξαναδω να μου χαμογελαει :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το πρώτο μου smartphone και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ανάμεσα στο 6600 και το SX1 η επιλογή ήταν φυσικά το SX1. Στα ίδια λεφτά το ένα έμοιαζε με πλαστικό παιχνίδι και το άλλο ήταν κόσμημα. Θυμάμαι και εγώ ότι περίμενα το πρώτο update για να λειτουργεί σωστά γιατί όταν πρωτοκυκλοφόρησε δεν είχαν έτοιμο 100% το λειτουργικό. Μετά για μένα ήταν απροβλημάτιστο. Το κράτησα 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και το έχω ακόμα και δουλεύει μια χαρά. Καμιά φορά τα ανοίγω σαν δεύτερο. Βέβαια μετά τα 3 χρόνια χάλασαν κάποια πλήκτρα και φούσκωσε η μπαταρία αλλά ευτυχώς βρήκα για αντικατάσταση από αλλα παρατημένα.

Είχα περάσει και mods και πολλά πολλά προγράμματα. Ήταν λειτουργικότατο για την εποχή του.

 

Για όσους το έχουν ακόμα και δεν δουλεύει να ξέρετε το εξής. Αν αποφορτίσει πλήρως η μπαταρία, αλλά εντελώς πλήρως, τότε δεν φορτίζει πάνω στο κινητό αλλά θέλει κόλπο. Συνδέεις δύο επαφές από τον φορτιστή κατευθείαν πάνω στην μπαταρία (εκτός κινητού η μπαταρία) και φορτίζει κανονικά. Αν ενδιαφέρετε κάποιος να βρώ στα κοιτάπια μου την συνδεσμολογία.

“Life doesn't imitate art, it imitates bad television”

Woody Allen

 

~ Ηλίας ~

Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα χειροτερα κινητα που αγορασα στην μεχρι τωρα πορεια, θυμαμαι μαζευα λεφτα εβαζα οτι ειχα στη ακρη για να το παρω το ειχα ερωτευτεί και ηταν και πανάκριβο, το ειχα αγορασει σαν συσκευει καπου 300+ χιλαδες δραχμες. Και η ευχαρίστηση κρατησε μεχρι την πρωτη μερα αγορας:mad::mad: απλα τραγικο το εβαλα σε λειτουργία πρωινή ώρα και μεχρι το βραδυ ειχαι φαει ειδη 3 επανεκκινήσεις κόλλαγε ασταματητα και οταν το πηγα μετα απο δυο μερες στο σερβις δεν ειχαν ουτε αναβαθμιση να κανουν λογο νεότητος της συσκευής. Αποτελεσμα σε μια βδομαδα το πουλησα δεν αντεξα και εχασα τα μισα λεφτα:(:( η ΠΙΟ αποτυχημενη αγορα που εκανα ποτε:cry::cry::cry:
http://i.portall.zp.ua/5/video/image/b7/53/befb3572db7b1e6aa9eb0c2c0172.jpg
Link to comment
Share on other sites

 

Φίλε μου την τελευταία φορά που άνοιγε (2006) θυμάμαι ότι είχε πρόβλημα να bootάρει ακόμα και σε flash mode. Πραγματικά κολούσε και ήταν αδύνατο να το flashάρω με οποιονδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή δεν άνοιγε καν ούτε σε flash mode (νεκρό εντελώς). Το ίδιο και με του φίλου μου το οποίο ήταν επίσης νεκρό. Δε δοκίμασα καν να το βάλω να φορτίσει με τις μπαταρίες που έχω γιατί φοβάμαι μη σκάσουν έτσι όπως είναι αν και κατά την διάρκεια συγγραφής του άρθρου στην λιγότερο κατεστραμμένη μπαταρία έκανα μια απόπειρα στα γρήγορα (και με φόβο) να δω αν τουλάχιστον έδινε ρεύμα αλλά τίποτα, τζίφος.

 

Λίγο που το έψαξα το θέμα σε ορισμένα φόρουμ μιλούσαν για αλλαγή της flash μνήμης με κάποιου άλλου κινητού της siemens αλλά ούτε που έχω άλλο κινητό siemens για να το δοκιμάσω αλλά και τα κολλητήρια μου δε μπορούν να κάνουν τέτοια ψηλοδουλειά. Όταν πάντως είχα ανοίξει το ένα με torxάκι δεν είδα κανένα (εμφανές στο μάτι τουλάχιστον) σημάδι οξείδωσης.

 

Πάντως πραγματικά το service και η πολιτική της αντιπροσωπείας της Siemens ήταν απαράδεκτη σε σημείο που το Service της Nokia (Alpha Copy τότε) να φαίνεται άψογο (είχα παράπονα και με αυτούς αλλά και με της Samsung).

 

 

 

 

Με ψοφιο ΜΜΙ δεν μπορει να φορτισει γιατι σαν S60 συσκευη πρεπει να Bootαρει μερος του λειτουργικου για να αρχισει την διαδικασια της φορτιστης .

Παρ'ολα αυτα δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι . Οπως σχεδον ολα τα κινητα , υπαρχει μηχανικη δικλειδα ασφαλειας που.... προστατευει απο εκρηξεις , και μαλιστα στα συγκεκριμενα τηλεφωνα ιδιαιτερα αυστηρη . :)

 

Αυτο που προτεινω αρχικα , αν θελεις να ασχοληθεις , ειναι να ανοιξεις το προγραμμα της αναβαθμισης , να βρεις ενα σειριακο καλωδιο αν σου εχει μεινει κανενα , οχι το USB που ειχε στο κουτι του , να διαλεξεις να αναβαθμισει μονο τον eGold και αφου πατησεις να ξεκινησει την διαδικασια , να πατησεις και να αφησεις το κοκκινο πληκτρο ενεργοποιησης .

Αν απαντησει εστω και αν δεν μπορει για καποιο λογο να ολοκληρωσει την αναβαθμιση , κατι κανουμε .

ΜΜΙ βρισκουμε ακομα και σημερα , το πισω Board ειναι δυσευρετο :)

 

Βεβαια δυστυχως η μπαταρια του ηταν ο ορισμος της αναξιοπιστιας και υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην λειτουργει καν , αλλα και εκει υπαρχει λυση :P

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ενα EF81 κατεστρεψα αναβαθμιζοντας το , ενα χαρισα , και ενα μου εκλεψαν μαζι με πολλα ακομα κινητα οταν μου ανοιξαν το σπιτι :(

Link to comment
Share on other sites

Λατρεμενο και ονειρεμενο SX1...

 

Αν καποιο παληκαρι εχει μπαταρια απο SX1 και δεν την χρειαζεται, ας επικοινωνησει. Το δικο μου ειναι νεκρο πλεον και θελω πολυ να το ξαναδω να μου χαμογελαει :)

 

http://www.ebay.ie/itm/Battery-Siemens-3-6V-1-0A-N6501-A100-EBA-540-SX1-/300641049748?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item45ff9a5c94

Αν αγοράζεις απο ebay έχει άπειρες και φτηνές μπαταρίες! εχω παρει πολλες φορες για κινητά και laptop και όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

E, αρα? Ημιτελη. ;) Την τεχνογνωσια την ειχε ετσι και αλλιως. Δηλαδη πριν απο το 6600 ειχε το n-gage με hardware αναπαραγωγη mp3, ραδιοφωνο, εγγραφη απο ραδιοφωνο, line in, micro usb με mass storage κτλ. Σχεδον παραλληλα με το 6600 βγαινει το QD που ειχε hot swap. Και η νοκια τι εκανε? Τιποτα. Επρεπε να φτασουμε στο 6630 για να δουμε mp3 της προκοπης και στα 3rd edition για να ξαναδουμε micro usb? Ενω τα ειχαμε απο το 2003? Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Και γω μισω ακριβως αυτη την πολιτικη της νοκια.

 

Ανοίγεις μεγάλο θέμα το οποίο είναι offtopic αλλά θα σου απαντήσω. Επαναλαμβάνω όταν ένα κινητό τηλέφωνο δεν έχει κάποια έξτρα χαρακτηριστικά δεν το λες ημιτελές. Σίγουρα δεν θα είναι κορυφαίο ιδιαίτερα αν αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν στον ανταγωνισμό αλλά όχι ημιτελές. Ημιτελές θα ήταν αν δε μπορούσε να στείλει mms πχ. Σκοπός ενός κινητού τηλεφώνου είναι η επικοινωνία, γραπτή η προφορική οπότε πρέπει να μπορεί να κάνει κλήσεις και να στέλνει μηνύματα. Το αν δε μπορεί πχ. να παίζει mp3 δε το κάνει ημιτελές. Με τον ίδιο τρόπο αν ένα αμάξι δεν έρχεται στον βασικό εξοπλισμό του με ενσωματωμένο MP3 player μπορείς να το πεις ημιτελές;

 

Τώρα τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις τα οποία υπήρχαν στο N-Gage αλλά όχι στα υπόλοιπα S60 κινητά ήταν μεσοβέζικες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα η υλοποίηση USB Mass Storage ήταν αρκετά προβληματική μιας και δεν ήταν πραγματικό Mass Storage. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου μετά από update έπρεπε να κάνεις format την mmc για να την διαβάσει o υπολογιστής. Επίσημα το λειτουργικό symbian υποστήριξε USB Mass Storage από την έκδοση 9 και μετά, έκδοση που χρησιμοποιούν τα s60 v3 UI και πάνω. Κοινώς η λύση που είχε το n-gage ήταν της Nokia και όχι της Symbian Ltd. και ήταν αρκετά ημιτελής για να το πω στα λόγια σου. Φυσικό είναι λοιπόν η Nokia να σταμάτησε την ανάπτυξη του κώδικα γι'αυτό του χαρακτηριστικό όταν γνώριζε πως αυτό θα γινόταν κομμάτι του λειτουργικού στο κοντινό μέλλον.

 

Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με τα ράδιο/mp3 μιας και το σύστημα ήταν ανεξάρτητο και κλειστό. Κοινώς το N-Gage δεν υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας παρά μόνο μέσω των ενσωματωμένων εφαρμογών MP3/Radio. Δεν υπήρχαν API για την αξιοποίηση της εξόδου του ήχου. Γι'αυτό και το oggplay πχ. στην αναπαραγωγή αρχείων παίζει στα 16khz μονοφωνικά. Το όλο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής και ραδιοφώνου ήταν απομονωμένα από το λειτουργικό και η Nokia προτίμησε να μην τα αναπτύξει περαιτέρω περιμένοντας την τότε μαμά Symbian Ltd. να φτιάξει τα δικά της. Κάτι που εν μέρει θα μπορούσε να γίνει στο 6600 αφέθηκε για λόγους quality control και για να προλάβει τον ανταγωνισμό. Αν προσέξεις το N-Gage QD δεν είχε ούτε ράδιο ούτε MP3 και φυσικά έτσι είχε μικρότερο κόστος παραγωγής γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου λογισμικού ήταν ασύμφορη. Εσύ θα έφτιαχνές κάτι τώρα όταν ξέρεις ότι αύριο θα στο δώσουν έτοιμο οι άλλοι και δωρεάν; Τέλος μη ξεχνάμε πως το πρόβλημα της Nokia ήταν πάντα γραφειοκρατικό. Οι ομάδες ανάπτυξης ήταν χωρισμένες μεταξύ τους με αποτέλεσμα οποιαδήποτε ανάπτυξη υπήρχε ξεχωριστά σε μια ομάδα (πχ. σε αυτή που σχεδίασε το N-Gage) να χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να μεταφερθεί σε μια άλλη (αυτή των λοιπών κινητών) και να πρέπει να περάσει όλα τα quality test ξανά. Αυτή η καθυστέρηση δεν ήταν της τάξης των εβδομάδων αλλά μέχρι και το 6μηνο.

 

Επίσης να σε διορθώσω στο ότι το πρώτο κινητό Symbian της Nokia με Stereo ήχο υψηλής ποιότητα ήταν το 6620 (η αμερικάνικη έκδοση του 6600) κι όχι το 6630 που ήρθε αργότερα. Και τέλος να ξέρεις ότι το πιο σημαντικό σε μια συσκευή είναι το quality control. Όσα περισσότερα χαρακτηριστικά ρίχνεις σε μια συσκευή είτε σε επίπεδο λογισμικού είτε σε επίπεδο hardware τόσο πιο δύσκολο κάνεις την διαδικασία ελέγχου. Η εταιρία σε μια τέτοια περίπτωση ή θα αναγκαστεί να βγάλει το προϊόν πριν την ώρα του με αρκετά προβλήματα (πχ. Ν97) η για να έχει ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα θα αναγκάζεται να αναβάλει την κυκλοφορία του συνεχώς μέχρι να λύσει τα προβλήματά του (πχ. Ν8). Αυτό μπορείς να το δεις ακόμα και στο iPhone. Όταν κυκλοφόρησε το 2007 ήταν υποδεέστερο σε πολλά και του λείπανε άπειρα χαρακτηριστικά. Δεν ήταν καν smartphone κατά την άποψή μου αλλά το quality control ήταν άψογο όπως επίσης ήταν και συνεχίζει να είναι σχεδιαστικά μια συσκευή που φωνάζει "πάρε με" ασχέτως τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.

 

 

Ειδικά σήμερα που ο κοσμος κοιταει τα specs περισσοτερο απο καθε αλλη φορα, θεωρω οτι και 100 κινητα να εβγαζε (με τα ιδια specs) ολα το ιδιο θα πατωναν. Σκεψου οτι τοτε ειχαμε και πληκτρολογια, τωρα που ολα ειναι ειναι μια οθονη με ενα πλαισιο, ποσο διαφορετικα θα μπορουσαν να ειναι?

 

Το προβλημα της νοκια οπως λες, ειναι οτι δεν βγαζει ενα πραγματικα πληρες κινητο. Ενα Ε7 ας πουμε με καμερα απο Ν8, καρτα μνημης, λιγη cpu και ram παραπανω για να μην γκρινιαζει ο κοσμος. Γιατι να εχει η νοκια ενα χρονο πριν το Ν900 με Cortex A8, 32GB + microSD και 800*480 αναλυση, και το Ε7 να εχει 680MHz arm 11, 16GB μονο και 360*640 οθονη? Τι βλακειες ειναι αυτες?

 

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν 10 χρόνια όπου τα έβαζα με την Nokia γιατί το 6210 μου δεν είχε κάποια χαρακτηριστικά στο λογισμικό τα οποία υπήρχαν στο φθηνότερο 3310 όπως η σύνθεση ringtones και εικονομηνυμάτων αλλά και τα επιπλέον ενσωματομένα παιχνίδια! Το θέμα είναι ότι ναι μεν για μένα μπορεί να ήταν σημαντικά αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους και στην τελική το βλέπω πια περισσότερο σαν κομπλεξ της εφηβικής μου ηλικίας του στυλ γιατί αυτοί να τα έχουν κι όχι εγώ. Πιστεύεις ότι ένας χρήστης του 8850 θα νοιαζόταν και τόσο για το αν μπορεί να συνθέσει ringtone? Οπότε το πλήρες είναι εντελώς υποκειμενικό. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Οπότε το λάθος σου είναι που βλέπεις το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς από την δικιά σου σκοπιά και τις δικές σου ανάγκες. Αυτό που παραβλέπεις είναι η δύναμη των παρόχων.

 

Ένα 60-70% των καταναλωτών όταν είναι να αγοράσουν κινητό απλά θα μπουν στο κατάστημα και θα διαλέξουν ένα από την βιτρίνα, ή αυτό που θα τους προτείνει ο πωλητής και τις περισσότερες φορές αυτό που κολλάει περισσότερο στην επιδότησή τους. Δε θα κάνουν έρευνα αγοράς. Εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι για τις εταιρίες παραγωγής κινητών τηλεφώνων. Για να έχουν λοιπόν καλές πωλήσεις πρέπει να έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους παρόχους και φυσικά να έχουν μια μεγάλη γκάμα κινητών η οποία να διαφοροποιείτε μεταξύ τους είτε σχεδιαστικά είτε σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σίγουρα και σε τιμές. Αν έβλεπες την Nokia στα καλύτερά της (π.χ. το 2005) θα παρατηρούσες πως όταν έμπαινες σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας αυτό ήταν φουλ σε κινητά της Nokia. Σήμερα στις βιτρίνες βλέπεις ελάχιστα Nokia. Εδώ ένα προσπέκτους του Γερμανού παίρνεις και λείπουν παντελώς τα smartphones της Nokia με ελάχιστες εξαιρέσεις τον πιο νέων.

 

Για να καταλάβεις περισσότερο την δύναμη των παρόχων πάρε παράδειγμα την αμερικάνικη αγορά. Σε αυτή την αγορά κατάφερε και επιβλήθηκε η Samsung γιατί έκανε κάτι που δεν ήθελε να κάνει η Nokia. Να παράγει κλειδωμένα κινητά αποκλειστικά για τις ανάγκες των παρόχων κι όχι των καταναλωτών. Αποτέλεσμα είναι η αγορά να πλημμυρίσει εκεί από μέτρια κινητά τα οποία όμως πουλούσαν και προωθήθηκαν πολύ από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σε εποχές που δεν υπήρχε καν το Android και η Samsung άρχισε με αυτό τον τρόπο να μπαίνει δυναμικά στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε άψογα τις άριστες σχέσεις της με τα δίκτυα ώστε σήμερα να φτάσει στο σημείο που είναι ανεβάζοντας φυσικά και την ποιότητα των συσκευών. Να σημειώσω επίσης πως οι σχέσεις της Nokia δεν ήταν ποτέ καλές με τους παρόχους γιατί πάντα οι πάροχοι έβλεπαν αρνητικά και ανταγωνιστικά τις όποιες κινήσεις της συγκεκριμένης εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα το γυαλί είχε ραγίσει από την εποχή του Club Nokia όπου η Nokia πουλούσε ringtones, αξεσουάρ κινητών, και wallpapers μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της. Τα δίκτυα κινητής άρχισαν το σαμποτάζ με το να μη δέχονται να πουλήσουν συσκευές της Nokia για να αναγκάσουν έμμεσα τους πελάτες τους να αγοράζουν περιεχόμενο από τα δικά τους portals. Αποτέλεσμα η Nokia να κλείσει το επιτυχημένο Club της. H ιστορία επαναλήφθηκε και με την πλατφόρμα N-Gage (όχι το κινητό) όπου τα δίκτυα ήθελαν μερίδιο από τα κέρδη. Με το Ovi (τώρα Nokia) store η Nokia φαίνεται ότι έμαθε από τα λάθη της και ουσιαστικά παρέχει τρόπους πληρωμής μέσω sms όπου οι πάροχοι κερδίζουν ουκ ολίγα αλλά το γυαλί όπως είπα είχε ραγίσει.

 

Τώρα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σημερινών Symbian κινητών μπορεί εγώ κι εσύ να παραπονιόμαστε αλλά αυτό δεν ισχύει για την πλειοψηφία των καταναλωτών. Αυτό που θέλει ο καταναλωτής είναι να αγοράσει ένα κινητό που να κάνει την δουλειά του. Το να έχει 4πύρηνους επεξεργαστές, 2g Ram και Retina αναλύσεις δεν είναι τίποτε παραπάνω από marketίστικα τρικ που αφορούν ένα 30% στην καλύτερη περίπτωση (αν και το ποσοστό των geeks ουσιαστικά δε ξεπερνάει το 5%). Το ότι δεν έχει βγει και μάλλον δε πρόκειται να βγει Symbian κινητό με επεξεργαστή Cortex δε σου λέει κάτι; Υπήρχαν σχέδια για την υποστήριξη αυτών των επεξεργαστών και γενικά οποιουδήποτε επεξεργαστή αλλά φυσικά κόπηκαν/ακυρώθηκαν/πάγωσαν μετά τις αποφάσεις Elop. Το Symbian είναι στενά δεμένο με τους επεξεργαστές ARM σε χαμηλό επίπεδο προγραμματισμού οπότε αρκετά optimizations ίσως να μη λειτουργούν σε Cortex οι οποίοι ναι μεν στηρίζονται κι αυτοί στους ARM αλλά με αρκετές σχεδιαστικές διαφορές. Αποτέλεσμα να φέρουν αρκετές ασυμβατότητες και φυσικά ακόμα περισσότερες εργατοώρες για την επανασχεδίαση του πυρήνα και αποσφαλμάτωση του και στα ανώτερα επίπεδα του λειτουργικού. Εδώ ουσιαστικά έχουμε ένα από τα αρνητικά χρήσης ενός nanokernel όπως αυτού του Symbian. Είναι υπερβολικά δύσκολη η ανάπτυξη και η συντήρησή του σε γρήγορους ρυθμούς ανάλογους με αυτούς που έχει ένας monolithic όπως του Linux. Τα θετικά είναι όμως ότι είναι πολύ καλύτερα δεμένο με το hardware και φυσικά πολύ πιο γρήγορο, αποδοτικό και με μικρότερες απαιτήσεις. Κοινώς βλέπουμε το νόμο της φύσης που λέει πως, ότι χάνεις σε απόσταση το κερδίζεις σε ενέργεια. Η δε απόφαση για την ανάλυση οθόνης ήταν απλά μια επιλογή για αποφυγή fragmentation. Αν παρέκκλινε από αυτή την ομοιομορφία θα είχαμε προβλήματα με εφαρμογές τρίτων, προβλήματα που παρατηρούμε στο E6 με την ανάλυση VGA στην οθόνη των 2,46". Αλλά συμφωνώ σε κινητά με 4" η ανάλυση των 640x360 είναι μικρή. Στα μικρότερα των 3.5" είναι μια χαρά.

 

Κλείνοντας για να απαντήσω το πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα κινητά ακόμα και τώρα που όλα ακολουθούν το πρότυπο του iPhone θα σε παραπέμψω να δεις την αγορά της Ιαπωνίας και τα πρωτοποριακά σχέδια που χρησιμοποιούν εκεί. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως υπάρχει ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό που συνεχίζει να θέλει λύσεις smartphone τύπου N93, N95 κλπ.

 

MemphisX, λες πως το τηλεφωνακι ειχε προβληματα, τα οποια ειχε και ο φιλος σου μετα. Τα προβληματα αραγε γιατι γινοντουσαν? Μηπως επειδη πειραζατε συνεχεια το λογισμικο του (moding,ktlpou)? Αν δεν το "πειραζατε" θα δημιουργουσε παλι προβληματα, αυτο εχω ως απορεια.

 

Στο παρελθον ειχα και γω προβληματα με καινουρια απλα κινητα που ειχα οπως επανεκινησεις, η αλλα προβληματα που ξαναφτιαχνοντουσαν μονα τους χωρις να τα στειλω στο servise. Tετοια προβληματα εννοεις η εξαιτιας του πειραγματος και διαφορων εφαρμογων που του περνουσες?

 

Η περίπτωση του φίλου Βαγγέλη με την δικιά μου ήταν εντελώς διαφορετικές. Κοινώς ο φίλος μου δεν ασχολείται με τεχνολογία ενώ το κινητό το είχε για τα βασικά, δηλαδή κλήσεις, αποστολή sms/mms, φωτογραφίες και video, ραδιόφωνο και mp3 άντε και κάνα παιχνιδάκι (αν και περισσότερο έπαιζαν οι άλλοι παρά αυτός. Να φανταστείς πως δεν έκανε ποτέ αναβάθμιση firmware. Ήταν στην έκδοση 7 μέχρι που αναγκάστηκε την πρώτη φορά να το πάει στο service για χαλασμένο joystick (αν και του το έσπασε ο φίλος Ζάχος παίζοντας ασταμάτητα FIFA)και του έβαλαν την 12. Στην 12 ήταν που απεβίωσε μετά από λίγους μήνες. Εγώ το μόνο που είχα κάνει ήταν να του βάλω κάποια παιχνίδια N-Gage τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το firmware. Όταν το πήγε την δεύτερη φορά για service του ζήτησαν 260 ευρώ για αλλαγή πλακετών... ενώ το κινητό το έβρισκες τότε καινούριο 190.

 

Η δικιά μου περίπτωση από την άλλη ήταν εντελώς διαφορετική. Ναι το είχα σκίσει το κινητάκι αλλά στο σύνολο να είχα περάσει firmware με patches 15 φορές πριν την αλλαγή MMI. Συγκεκριμένα το ιστορικό του κινητού ήταν το εξής. Στις αρχές όταν το πρωτοαγόρασα είχε αρκετές επανεκινήσεις και κολλήματα στην έκδοση 6 μέχρι που έφτασα σε data corruption και το κινητο δεν ξεκινούσε. Μου ήταν αδύνατο να του κάνω hard reset (δεν υποστηριζόταν μέχρι την 7) και το πήγα για service όπου το έκαναν αυτοί δωρεάν. Μέχρι τότε δεν ασχολήθηκα με firmware καθόλου. Να τονίσω πως το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίστηκε ουκ ολίγες φορές αλλά στην έκδοση 7 και μετά λυνόταν σχετικά εύκολα (αν δε κανω λάθος κρατούσες πατημένα τα * και # κατά την εκκίνηση του κινητού) αλλά επιβαλλόταν συχνό backup επαφών και γενικά σημαντικών στοιχείων που υπήρχαν στη μνήμη του κινητού. Ακόμα θυμάμαι πόσο συχνά χρειαζόταν να αντιγράφω το contacts.cdb με το Seleq από την MMC στην μνήμη του κινητού. Πιστεύω πως για αυτό οφείλεται η ενσωματωμένη μνήμη flash η οποία ήταν πολύ κακής ποιότητας. Παρόμοιο πρόβλημα είχα μόνο με ορισμένες κάρτες MMC όχι γνωστών brands.

 

Την δεύτερη φορά που το πήγα για service ήταν επειδή είχε σπάσει το joystick. Σε αυτό το service πλήρωσα 25 ευρώ μιας και το βγάλαν εκτός εγγύησης. Τρίτη φορά πάλι joystick αλλά και το πρόβλημα με τα κουμπιά που δεν έστελναν εντολή (λόγο υγρασίας) πλήρωσα 60 ευρώ. Πέρασε αρκετός καιρός και άρχισα να ασχολούμαι και με το modding αλλά δεν ήταν κάτι που το ζόρισε. Ουσιαστικά χρησιμοποιούσα μόνο 2-3 patch κι αυτό ήταν. Τα προβλήματα με τα πλήκτρα τα οποία δεν έστελναν εντολή επανήλθαν αλλά δεν ήταν σταθερά, περισσότερο συμβάδιζαν με τα...καιρικά φαινόμενα!!! Μέχρι που το κινητό τα έφτυσε εντελώς (νεκρό). Δεν άνοιγε ούτε σε Update Mode. Στο service μου ζήτησαν 160 ευρώ για αλλαγή πλακέτας τα οποία και τα έδωσα μεν αλλά αρκετά εκνευρισμένος κι από τότε το πρόσεχα σαν κόρη οφθαλμού. Είχα κόψει τα πάντα από modding μέχρι και εφαρμογές τρίτων (πλήν oggplay) ενώ φοβόμουν ακόμα και να το βγάλω έξω αν είχε πολύ κρύο μη το χτυπήσει η υγρασία. Τα προβλήματα όμως επανήλθαν μετά από 7-8 μήνες και το dejavu έγινε συνήθεια. Το πήγα και πάλι για service και η ιστορία επαναλήφθηκε μόνο που αυτή την φορά δε δέχτηκα να το επισκευάσω. Θυμάμαι ακόμα εκείνη την μέρα και την οργή που είχα μέσα μου. Σκεφτόμουν να αρχίσω τις καταγγελίες για την άθλια πολιτική της εταιρίας, γιατί πολύ απλά ένιωθα πως με κορόιδευαν. Κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία του SX1 και γύρισα για λίγο καιρό στο...6210 μέχρι να πάρω το N72.

 

Τέλος αν συγκρίνω το SX1 με το Ν97, το δεύτερο του έχω περάσει 100δες φορές Custom Firmware για σκοπούς debuging και testing όσο μαγείρευα τα CFW, κατά πολύ περισσότερες απ'ότι το SX1, και δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ. Συνεχίζει να δουλεύει άψογα παρά την σχετική κακομεταχείριση κι ας μη ξεχνάμε ότι το N97 είναι ένα από τα χειρότερα κινητά της Nokia με πάρα πολλά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ, ισως η εννοια μου για το ημιτελες να μην ειναι σωστη, καταλαβαινεις ομως τι θελω να πω.

 

Δεν με ενδιαφερουν τα εσωτερικα προβληματα της νοκια, και ουτε με αφορουν ως καταναλωτη. Εγω θελω το πιο heavy spec'd κινητο για τα χρηματα μου. Η siemens το εκανε. Η νοκια γιατι οχι? Αυτο ειναι που με ενοχλει. Με ενοχλει που αντι να κατσει να βγαλει μια πραγματικη ναυαρχιδα, δημιουργει 10 εσωτερικες υπο-ομαδες με προβληματα επικοινωνιας.

 

Για το 6620 εχεις δικιο, το ειχα ξεχασει εντελως.

Σχετικα με τα specs, το γνωριζω οτι το symbian ηταν περιορισμενο εξαρχης σε αναλυσεις οθονης (που αρχισε να αλλαζει απο το 2nd edition FP3) και αρχιτεκτονικη.

 

Αυτα που λες περι παροχων κτλ ομολογω οτι δεν τα εχω σκεφτει. Ομως θα μπορουσε η νοκια (και η οποιαδηποτε νοκια) μεσα στις 20 συσκευες που βγαζει να εχει και μια, μονο μια, που να ηταν fully loaded. H πλειοψηφια θα ηταν μια χαρα με τις υπολοιπες 19. Οχι απαραιτητα σε ολο τον κοσμο. Μονο ευρωπη ή και ασια.

 

Εν παση περιπτωσει, πλεον το symbian φευγει απο την εικονα, οποτε οσο και να το αναλυουμε δεν αλλαζει κατι. Ισως το Ν95 να ειναι το SX1 της νοκια.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που έφυγα από τη κοσμοτε και πήγα στη Γουίντ! Ο λόγος που μάζευα λεφτά σα παλαβός! Και όταν το απέκτησα μετά από ένα μήνα το άφησα στη οροφή του αυτοκινήτου μαζί με τα τσιγάρα!

Ευτυχώς βρήκα τα τσιγάρα και γλίτωσα τα σέρβις!

 

(Κινητάρα)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το SX1 έβγαινε και σε έκδοση McLaren!

Μαύρο, με το σήμα της McLaren πίσω πάνω απο το καπάκι της μπαταρίας!

Υπήρχε και βίντεο απο το τμήμα της F1 που έδειχνε το Kimi Raikonnen (άλλες εποχές), να προπονείται με το SX1 του στη ζώνη του!

Αριθμημένα όλα!

Σουπερ κινητό, ας όψεται το 6600 & η Nokia που ήλεγχε τότε τη Symbian και καθυστερησε το sw ώστε να προλάβει το να βγεί το δικό της!

Το κινητό ηταν έτοιμο απο το Φεβρουάριο του '03, όσο αφορά το HW.

Το ηχεία του ηταν απίστευτο, στα τελευταία sw έριξαν τη δύναμη του γιατι παρουσίαζε πρόβλημα (καιγόταν) καθώς επίσης και λόγω του acoustic issue που παρουσιαστηκε το Σεπτέμβριο του '03.

Link to comment
Share on other sites

Nokia 7650

Siemens SX1

i8910 (Omnia HD)

N95

Nokia N8

 

^αυτα ειναι κυριες και κυριοι τα κινητα που υμνησαν το Symbian ανα τα χρονια και εδωσαν το κατι παραπανω.

 

To SX1 ειναι απλα το απολυτο τηλεφωνο και σε δυνατοτητες και σε εμφανιση.

Απλα ανωτερο του 6600

 

κριμα μονο που αργησε να το κυκλοφορησει η Siemens

 

Απιστευτη κινηταρα, απιστευτη

+1

6600...:(:cry:ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩ. Επίσης το 6600 δούλευε ΠΑΝΤΑ! :p

 

Κι εγω ειχα περασει απ την Siemens με το MC60...:O Απειρα προβληματα στο λογισμικό αλλά πάλι το λάτρευα! Ως που με πρόδωσε άσχημα όταν έχασα την μάνα μου στο πλήθος όταν είχαμε πάει στην Μενεγάκη (παρουσίαζε τον πρωινό καφέ:lol:) στην Αλεξ/πολη :p ... Ε από τότε το πάθημα έγινε μάθημα και κουβαλούσα το 5510 μου...:D Α! Του είχα πάρει και μια μπορντώ πρόσωψη...:D Ε τελικά έφαγα μια τούμπα και του έκαψα την οθόνη... Τώρα αναπαύεται εν ειρήνη...

Edited by Zisis1992
Link to comment
Share on other sites

Όσα κινητά αγορασα, τα κράτησα για τουλάχιστον 1 χρόνο. Μοναδική εξαίρεση το sx1 που μετά από 1 μήνα το πουλησα αφού μου ήταν αδύνατο να γράψω 1 sms σωστο, ασε τα μυριαδες bugs... Το μοναδικο κινητό που μισησα ποτε και εξ αιτίας του μίσησα και το symbian . Κρίμα... Edited by Stratilatis
Link to comment
Share on other sites

Και όταν το απέκτησα μετά από ένα μήνα το άφησα στη οροφή του αυτοκινήτου

 

ετσι και εγω διέλυσα στην κυριολεξια το SE S700i μου

το ξεχασα στον ουρανο του αυτοκινητου και εγινε χιλια κομματια στην Θησεως...:(

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μην ημουν ουτε και να ειμαι Siemens Fanboy αλλα το αρθρο οντος εφερε πισω αναμνησεις και ανεμελες εικονες...

 

Τοτε που μπορουσες να πετας το κινητο απο εδω και απο εκει και να μην σε νοιαζει αν σπασει (βλεπε Νοκια 3210)...

 

τοτε που τα κινητα κανανε οντος αυτο που ισχυριζοντουσαν...

Ναι θα παρω τηλεφωνο με το κινητο... δεν θα περιμενω να ανοιξει ο kαταλογος, να τρεξει το service dialer κτλ κτλ

(βλεπε IOS/Android).

 

Τοτε που το λογισμικα των κινητων δεν ειχαν memory leaks (οχι πολλα τουλαχιστον)... Στη σημερον ημερα,.. και το Iphone15 να εχεις, θα σου αργει μετα απο καποια χρηση

 

Το καλυτερο το αφησα για το τελος....

Θελω κινητο ...οχι ακινητο...που πλεον τρεχω καθε βραδυ σπιτι ευχομενος να εχουμε ρευμα για να εχω κινητο την επομενη!!

(βλεπε Νοκια 6310i .. 1 βδομαδα μπαταρια για πλακα)

 

Πολυ ωραιο το αρθρακι και περιμενουμε και αλλο...

τι λες για μια Symbian Nostalgia? ..

Link to comment
Share on other sites

Το ειχα και εγω το SX-1 μιλαμε για θεικο τηλεφωνο. Ακομα το εχω με το κουτι του, μονο προβλημα η μπαταρια του φουσκωσε.

 

Απο design τι να πεις, τα κουμπια στα πλαγια, μπλε φωτακια σαν ταμπλο VW ηταν!! :D Θυμαμαι απειρες ωρες μεσα στο μαθημα (λυκειο) να παιζω με το ισως καλυτερο παιχνιδι για μενα στο κινητο. Τα κουνουπια που βαραγες με ανοιχτη την καμερα, το τηλεφωνο πηγαινε απο το ενα θρανιο στο αλλο. :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
αχ τι θυμηθηκα τωρα. φοιτητικα χρονια το 2004 που ειχε πρωτοβγει και παιζαμε με ενανσυμφοιτητη που το εχει. εγω το 7650 αυτος το σχ1 και στελναμε mp3 με bluetooth. σαν προτογονοι καναμε θυμαμαι χαχαχαχα
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Aυτο το κομψοτεχνημα επρεπε να εχουν παραδειγμα απο τοτε εως σημερα οι υπολοιποι κατασκευαστες και φτασαμε τελικα σε επαναλαμβανομενα σχεδιαστικα ορθογωνια κινητα χωρις καμια απολυτως προσωπικοτητα.

Το εχω ακομα, δε μου λειτουργει δυστυχως και θα θελα πολυ να το δω ενεργο ξανα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλημερα και εγω το ειχα τοτε που πηγαινα ιεκ, γινοταν χαμος, αλλοι το nokia αλλοι αυτο και ειχαμε συνεχεια VS :lol::lol::lol:

καποια στιγμη ειχα βαλει και linux με dual boot επιλογη, και πολλα modifications οπως εικονα σε ολη την οθονη, themes και αλλα καλα. Και διαμοιρασμο ιντερνετ απο pc μεσω bluetooth. Τοτε ουτε wifi ειχαμε, ουτε οθονες αφης, αλλες εποχες τοτε! πραγματικα λυπαμαι που εκανα την βλακεια και το πουλησα!!! και μαλιστα μαζι με bluetooth gps receiver ναι το ειχα κανει και GPS και με εξωτερικη μαγνητικη κεραια αυτοκινητου με το προγραμμα Route 66. Η καρτα MMC τοτε αν θυμαμαι καλα την ελεγαν 1GB μου ειχε κοστει 106 ευρω!!!!! :lol::lol::lol: το ξερω οτι πολλοι θα νομιζετε οτι λεω μπαρουφες αλλα τοτε τοσο ειχαν! μετα βγηκαν οι SD! και 1GB σχεδον τοτε ειχε πρωτοβγει!

και τα εδωσα αυτα για να παω στο Nokia N82.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ακόμα...με κουτί και τα πάντα όλα...

Δυστυχώς κάποιος που το είχα δανείσει (είχα αλλάξει κινητό) το κλείδωσε μετά από κάμποσες προσπάθειες ξεκλειδώματος με λανθασμένο κωδικό (όχι pin)

Η αντιπροσωπεία είχε κλείσει και στο νετ που έψαξα, έλεγε για μια παρέμβαση σε σημείο του hardware...δεν το δοκίμασα ποτέ.

Τώρα έχει φουσκώσει και η μπαταρία...

ASUS(ZE551ML,ZS551KL)ERICSSON(GA628,T39)ETEN(X500,X800)HTC(UULTRA)HUAWEI(P10 lite,P40 Pro,Mate 50 Pro)LEECO (X820)LG(P990,P880,G3,V10,V20,V30,G8s,G8x)MICROSOFT(LUMIA 950, LUMIA 950XL)MOTOROLA(DPC-550,STARTAC,MPX220)NOKIA(5110,8210,7110,3310,6310i,6280)SAMSUNG(I800,note10+)SHARP(S2)SIEMENS(SX1)SONY ERICSSON (T610,XPERIA X1)VIVO(X90 Pro)XIAOMI(Redmi Note 5,Redmi Note 6 Pro,Redmi Note 8 Pro,Redmi Note 9 Pro,Redmi Note 10 Pro,Redmi Note 12 Pro,MI MAX 2,MI MAX 3,Poco F1,Mi A3,Mi 9 lite,Mi 11 lite,Mi 10T PRO,Mi 10 pro,12x,)

Link to comment
Share on other sites

καλημερα! λογικα μπαταρια μπορεις να βρεις στο ebay, για το κλειδωμα δεν ξερω να σε βοηθησω, αλλα αληθεια εκλεισε η siemens για τα κινητα? να μου πεις γιατι εχει αλλα?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...