Jump to content

Stratilatis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    296
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Stratilatis

  • Ημ. Γέννησης 19/12/1967

Stratilatis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Ναι, στην κωλότσεπη είναι τέλειο (και το έχω φαντάσου με θήκη τύπου wallet που το κάνει πολύ πιο ογκώδες) αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά από το 6s. Η οθόνη είναι όντως μεγαλύτερη αλλά μόνο στη μεγάλη διάσταση, συνεπώς τα πάντα έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος (χαρακτήρες, σχήματα, εικονίδια κλπ) απλά στην οθόνη, λόγω μεγαλύτερου μήκους, χωράνε περισσότερα. Πολύ καλό σε messaging apps, facebook, browsing.
  2. Μετά από 4+ χρόνια με το 6s, ήρθε η στιγμή που πήρα την μεγάλη απόφαση να το αντικαταστήσω με το 12 mini. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που από μία εξαιρετική συσκευή πήγα σε μία εξίσου εξαιρετική συσκευή, φυσικά η καθεμία για τα δεδομένα της εποχής της. Δεν θα ήθελα να πω πολλά για το 12 mini, υπάρχουν άφθονα reviews. Θα σταθώ μόνο σε 2 θέματα: (1) Μα τι ευκολία η μετάβαση από το ένα τηλέφωνο στο άλλο! Ρυθμίσεις και εφαρμογές μεταφέρθηκαν αυτόματα και 100% σωστά! Μπράβο Apple! :) (2) Η μπαταρία. Το 6s το έβγαζα το πρωί από τη φόρτιση (100% μπαταρία - αλλαγμένη official 2 χρόνια πριν) και μέχρι το απόγευμα είχε τελειώσει η μπαταρία. :( Το 12 mini (με την ίδια χρήση φυσικά) βγάζει άνετα τις 24 ώρες με υπόλοιπο μπαταρίας πάνω κάτω 40%. Με μικρότερη χρήση δε, έχει ξεπεράσει τις 48 ώρες αυτονομίας και με αρκετό υπόλοιπο μάλιστα (>10%). Εντυπωσιακό! :D Πιο πολύ γράφω τα παραπάνω για να ευχαριστήσω όσους γράφετε όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο θέμα του 6s για τις συμβουλές, τις οδηγίες κλπ. Όσο για το 6s, θα το κρατήσω για παράλληλη χρήση, πραγματικά είναι ακόμα ένα υπέροχο κινητό παρά τα τόσα χρόνια του. Καλή χρονιά, να είμαστε πάντα υγιείς και χαρούμενοι! :)
  3. Σήμερα το παρήγγειλα κι εγώ σε λευκό χρώμα για να αντικαταστήσω το 6s μου (νιώθω έναν πόνο μετά από 4+ χρόνια μαζί του που θα αποχωριστώ αυτό το εξαιρετικό κινητό και τη θύρα ακουστικών που οι αναθεματισμένες εταιρίες κινητών ξεπάστρεψαν :mad: ). Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερο να το φορτίζω με τον 5w φορτιστή του 6s ή τον 10w του Ipad Air 2013.
  4. Όλα τα reviews των iphone 11/pro/pro max αλλά και τα σχόλιά σας εδώ μέσα μιλούσαν διθυραμβικά για την εξαιρετική μπαταρία και την αυτονομία των συγκεκριμένων κινητών.
  5. Μετά από 4+ χρόνια με το 6s νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα να αναβαθμιστώ στο γλυκούλι 11 pro που το λιμπίζομαι εδώ και ένα χρόνο (ή λιγότερο πιθανά το 12 pro) αν και με πονά υπέρμετρα η ιδέα του ότι θα χάσω το λατρεμένο 3.5 headphone jack και θα πρέπει να βάζω τον adapter :cry: . Ο λόγος αναβάθμισης έχει κυρίως να κάνει με το ότι ως photography enthusiast, θέλω ένα ικανό εργαλείο ανά πάσα στιγμή στα χέρια μου [μη μου πείτε για το max, είναι παντόφλα]. Έχω διαβάσει πολλά συγκριτικά reviews των δύο συσκευών (11pro-12pro), δύσκολη η επιλογή. Από εσάς που έχετε το 11 pro θα ήθελα μια βοήθεια, γι' αυτό περνάω στην ερώτηση: Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της σειράς 11 ήταν η αυτονομία των συσκευών της, τουλάχιστον όσο φόραγαν το ios 13. Όταν βάλατε το ios 14, παρατηρήσατε κάποια σημαντική μείωση στην αυτονομία του 11 pro;
  6. 92% μετά από 1 χρόνο + 1 μήνα. Η αλήθεια είναι ότι έχω την κακή συνήθεια συχνά το βάζω για φόρτιση κατά τις 11-12 το βράδυ και το βγάζω κατά τις 6 το πρωί (συνεπώς μένει 6-7 ώρες για φόρτιση) :X αλλά το ίδιο έκανα και πριν αλλάξω μπαταρία. Επίσης δεν βλέπω κάποια εφαρμογή να τραβάει ανεξήγητα ενέργεια. Προσωπικά δεν έχω τόσο πρόβλημα με την έννοια ότι πήρα το κινητό έχοντας στο νου να το κρατήσω μια τετραετία. Το καλοκαίρι που θα συμπληρώσει τα 4 χρόνια και θα πέσει η τιμή του 11pro, θα το αντικαταστήσω. Είναι πολλά τα χρήματα βέβαια αλλά...
  7. Πάντως τελευταία η μπαταρία έχει πάρει την κατιούσα. Αν και την αντικατέστησα με γνήσια πριν ένα χρόνο, με δυσκολία μου βγάζει πλέον τη μέρα, χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση στη χρήση. Νομίζω οφείλεται στο ios13. :(
  8. Έχω καταλάβει το πρώτο, από αναφορές που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, αλλά δεν βάζω το χέρι στη φωτιά.
  9. Συμφωνώ μαζί σου γιατί κι εγώ αυτό που ήθελα ήταν να πετάγομαι στο φούρνο ή για μια κοντινή βόλτα χωρίς το κινητό αλλά από αυτά που διαβάζω μάλλον είμαστε μειοψηφία. Απ' ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το θέμα esim επειδή θέλουν να έχουν πολλαπλές esim στο ίδιο κινητό/ρολόι. Επίσης σίγουρα είναι ακριβό αλλά είναι και μοναδικό στο είδος του οπότε λογική η τιμή. Υπάρχει πάντως και το series 3 που πλέον έχει πέσει κάτω από τα 300€.
  10. Απ' ότι διαβάζω, η λειτουργία ECG του aw4 έχει να κάνει με τη χώρα αγοράς/διάθεσης του ρολογιού. Δηλαδή αυτή τη στιγμή μόνο τα αγορασμένα στις ΗΠΑ ρολόγια υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Φαντάζομαι ότι για τους περισσότερους εδώ μέσα είναι αδιάφορη λειτουργία λόγω μικρής ηλικίας, αλλά όσοι είμαστε 50+ δεν θα ήταν κακό να την έχουμε έστω και ως gadget. Έχετε μήπως ιδέα αν τα σκρουτζομάγαζα που δεν φέρνουν ρολόγια από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία, υπάρχει περίπτωση να φέρνουν από ΗΠΑ και γενικά αν οι χώρες από τις οποίες εισάγονται καθιστούν αξιόπιστο το ρολόι ειδικά αν χρειαστεί επισκευή/μεταπώληση; :confused:
  11. Κι εγώ την ίδια απορία είχα και περίμενα αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θα μπορεί να δουλεύει με το ίδιο νούμερο οπότε θα πρέπει να κάνεις μια νέα συνδρομή. :cry:
  12. Εντύπωση πάντως μου κάνει το γεγονός ότι ακόμα και τις μέρες των γιορτών δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην Ελλάδα. Στο μεταξύ μερικά (ελάχιστα) σκρουτζομάγαζα το προσφέρουν σε τιμή περίπου 30€ χαμηλότερη της "κανονικής" του τιμής χωρίς να υπάρχει διαθεσιμότητα. Την άλλη μέρα αυτές οι τιμές εξαφανίζονται. Πιστεύετε ότι αυτές οι τιμές "κρύβουν" κάτι ύποπτο; :confused: Καλή χρονιά σε όλους. :)
  13. Σε τι ποσοστό ήταν η μπαταρία σου πριν την αλλάξεις και βίωσες τόση μεγάλη διαφορά στην απόδοση; :)
  14. Λοιπόν, για να είμαι δίκαιος τώρα που το δούλεψα λίγο, το Band 3 εμφανίζει κανονικά ελληνικούς χαρακτήρες όταν έρχονται ειδοποιήσεις και το όνομα του αποστολέα και το κείμενο κανονικότατα στα ελληνικά και μάλιστα με μικρούς χαρακτήρες. :D Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στην αρχική οθόνη ο ΜΗΝΑΣ εμφανίζεται με κινέζικα όπως και στις υπόλοιπες οθόνες (τρέξιμο, κολύμβηση κλπ) περνάει ένα κυλιόμενο κείμενο επίσης στα κινέζικα. Αν γυρίσω το κινητό (iphone) σε γλώσσα αγγλικά και περιοχή ΗΠΑ, τότε όλα αυτά τα κινέζικα γίνονται αμέσως αγγλικά. Το πρόβλημα είναι διεθνές απ' ότι έχω καταλάβει και πραγματικά απορώ στις τόσες ρυθμίσεις που έχει γιατί δεν έβαλαν μία ακόμη να επιλέγεις γλώσσα με το χέρι και όχι να βλέπει αυτόματα αυτή του κινητού κι αν δεν υπάρχει διαθέσιμη η ίδια, αν σε πηγαίνει αυτόματα στα κινέζικα. :mad: Όπως και να έχει, το πρόβλημα είναι σχετικά ανεκτό όταν με ελάχιστα χρήματα έχεις ένα μηχανηματάκι που σου προσφέρει τόσα πολλά. :)
×
×
  • Create New...