Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει τέτοια επιλογή ο cwm recovery? Δεν εχω προσέξει κάτι τέτοιο. Και κατι αλλο. Ειναι ασφαλές να το κάνεις αυτο?

Twrp χρησιμοποιώ. Εκεί υπάρχει :p

Ασφαλές είναι. Απλά κρατας κ ενα backup για παν ενδεχόμενο.

Τhe difference between genius & stupidity is that genius has limits...

Απο cwm σε twrp γίνεται να πάω??? Η πρέπει πρώτα να φλασαρω original rom απο την αρχή??

Siemens S25, Nokia 3310, Nokia 5100, Samsung V200, Siemens SX1, Sony Ericsson P990, Nokia N80, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung i900 Omnia, LG Nexus 4 E960, Motorola DEFY, Apple iPhone 4S, Motorola DROID RAZR XT912, Samsung Galaxy Nexus I9250, Samsung Galaxy Note II N7100, Huawei Honor 6, LG G2, Sony Xperia Z3 Compact, Xiaomi Mi 4 LTE, HTC One (M8), Xiaomi Mi 4c, OnePlus 2, LG G4 Dual, Xiaomi Mi 5, Motorola Moto Z, OnePlus 3T, OnePlus 5, OnePlus 5T, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 3, OnePlus 6T, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Mi Note 10, Huawei Mate 30 Pro, Realme X2 Pro, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, OnePlus 8 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Honor 50, OnePlus 9 Pro, Xiaomi Poco F4, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy S23 Ultra, Google Pixel 8 Pro, OnePlus 12

Πως κάνουμε Root - Unlock Bootloader

1. Κατεβάζουμε το zip εδώ, το κάνουμε extract και αφού μετονομάσουμε τoν φάκελο σε root τον πετάμε χύμα στον τοπικό μας δίσκο C εκεί που είναι τα program files/windows/temp κτλ.

2. Πηγαίνουμε στο super duper κινητό μας και τικάρουμε τον εντοπισμό σφαλμάτων: Settings -> Developer Options -> USB Debugging

3. Kατεβάζουμε από εδώ τους Samsung Drivers και τους κάνουμε install στον υπολογιστή μας.

4. Κλείνουμε το κινητό και το συνδέουμε στον υπολογιστή.

5. Μπαίνουμε σε Fastboot Mode πατώντας ταυτόχρονα: volume up+volume down+power button.

6. Στο PC μας κάνουμε τα εξής: έναρξη -> στην μπάρα αναζήτησης γράφουμε cmd-> πατάμε enter -> εμφανίζεται ένα μαύρο παράθυρο.

7. Στο μαύρο παράθυρο δίνουμε τις παρακάτω εντολές μία προς μία:

cd C:/ -> πατάμε enter

cd root -> πατάμε enter

fastboot-windows oem unlock -> πατάμε enter

8. Πηγαίνουμε αμέσως στο κινητό μας και προφανώς επιλέγουμε "Yes Unlock Bootloader'' (η περιήγηση/επιλογή γίνεται με Volume Up-Down/Power button)

9. Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία στα καπάκια ανοίγουμε τον root φάκελο (που έχουμε βάλει στον τοπικό δίσκο) και κάνουμε διπλό αριστερό κλικ στο αρχείο install-superboot-windows.bat το οποίο θα ρουτάρει την κινητάρα μας.

10. Reboot και είμαστε έτοιμοι.

Υ.Γ. Η παραπάνω διαδικασία διαγράφει τις ρυθμίσεις/εφαρμογές που έχετε κάνει install.

[/size]

Παιδια μια ερωτηση,εγω ειχα ξεκλειδωσει απλα τον Bootloader (νομιζω βασικα γιατι οταν ανοιγει μου γραφει google και απο κατω εχει ενα ξεκλειδωτο λουκετο) απλα τον ειχα ξεκλειδωσει πριν αρκετο καιρο και τον αφησα ξεκλειδωτο. Αν τωρα δηλαδη παω κατευθειαν στο βημα 9 για να δωσει την εντολη το cmd να κανει root θα μπορεσει να δοθλεψει και να γινει root? ή θα πρεπει να κανω απο την αρχη ολα τα βηματα? γιατι απ 'οτι καταλαβα μεχρι το βημα 9 ειναι η διαδικασια για ξεκλειδωμα του BL οποτε αν ειναι ετσι να μην τα κανω αφου τον εχω ηδη ξεκλειδωτο.Αν μπορει ας απαντησει καποιος ακομα και σημερα..

Απο cwm σε twrp γίνεται να πάω??? Η πρέπει πρώτα να φλασαρω original rom απο την αρχή??

Κατέβασε αυτήν την εφαρμογή από το google play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.s0up.goomanager&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zMHVwLmdvb21hbmFnZXIiXQ.. μπορείς να φλασάρεις την τελευταία twrp εύκολα και απλά και όχι μόνο.

Παιδια μια ερωτηση,εγω ειχα ξεκλειδωσει απλα τον Bootloader (νομιζω βασικα γιατι οταν ανοιγει μου γραφει google και απο κατω εχει ενα ξεκλειδωτο λουκετο) απλα τον ειχα ξεκλειδωσει πριν αρκετο καιρο και τον αφησα ξεκλειδωτο. Αν τωρα δηλαδη παω κατευθειαν στο βημα 9 για να δωσει την εντολη το cmd να κανει root θα μπορεσει να δοθλεψει και να γινει root? ή θα πρεπει να κανω απο την αρχη ολα τα βηματα? γιατι απ 'οτι καταλαβα μεχρι το βημα 9 ειναι η διαδικασια για ξεκλειδωμα του BL οποτε αν ειναι ετσι να μην τα κανω αφου τον εχω ηδη ξεκλειδωτο.Αν μπορει ας απαντησει καποιος ακομα και σημερα..

Ξεκλείδωτο λουκέτο = bootloader ξεκλείδωτος άρα πήγαινε στο βήμα κατευθείαν για root, πέρνα και το busybox ή εναλλακτικά κατέβασε αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=stericson.busybox&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInN0ZXJpY3Nvbi5idXN5Ym94Il0.

Δε χρειαζεται να αλλαξεις ρομ. Απλα κατεβαζεις την εφαρμογη (goo manager αν θυμαμαι καλα) κ χρησιμοποιεις το twrp αντι του cwm.

Έχω και εγώ unlocked bootloader , για ροοτ πρεπει να γράψω και τις εντολες στον υπολογιστή?Η απλα να τρεξω το αρχείο που ειπες σε fastboot mode?

Trickster mod

Κι αυτός θέλει πληρωμή για να σου ξεκλειδώσει όλα τα features... κι αυτό τον καιρό δεν είμαι και πολύ για να πληρώνω εφαρμογές...

Κι αυτός θέλει πληρωμή για να σου ξεκλειδώσει όλα τα features... κι αυτό τον καιρό δεν είμαι και πολύ για να πληρώνω εφαρμογές...

Σε τι δε σε καλυπτει η free εκδοση? Μπορεις να κανεις πολλα πραματα.

Σε τι δε σε καλυπτει η free εκδοση? Μπορεις να κανεις πολλα πραματα.

αν εχεις 4.2.2 δεν μπορεις να κανεις δουλεια με το free

Δεν το παρατήρησα.. Μάλλον γτ δεν αλλάζω πολλά πράματα :p

Για πες τι δεν μπορείς να κάνεις με την free έκδοση γιατί κι εγώ 4.2.2 έχω και μπορώ να αλλάξω τα ΠΑΝΤΑ...

Για πες τι δεν μπορείς να κάνεις με την free έκδοση γιατί κι εγώ 4.2.2 έχω και μπορώ να αλλάξω τα ΠΑΝΤΑ...

τι εννοεις τα παντα????εμενα στο toolkit δεν μου βγαζει επιλογη για την 4.2.2 στην εκδοση 10.0.1

τι εννοεις τα παντα????εμενα στο toolkit δεν μου βγαζει επιλογη για την 4.2.2 στην εκδοση 10.0.1

Μάλλον μπερδευτήκαμε...Εγώ για το trickster το είπα...

Διαβασα οτι σημερα θα ανακοινωθει το Ubuntu για το κινητο μας..Ξερει καποιος αν θα μπορουμε να τα περασουμε,οπως φλασαρουμε τις αλλες Rom?Μπορουμε να την κατεβασουμε απο καπου?Ευχαριστω..

Για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν το Google Now σε 4.2.2 στο GNex -και γενικότερα σε 4.2.2- θα πρέπει να κάνετε ΟΛΑ τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό τον οδηγό :cool:

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

σκαλίζοντας το nexus μου βρήκα πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην sd card πριν τον φάκελο 0/.. εκεί που αποθηκεύει τα back το Rom Manager. Ίσως να το έχετε βρει αλλά το γράφω να υπάρχει. Κατεβάζουμε το root explorer, μόλις ανοίξει πηγαίνουμε στον φάκελο data μέσα εκεί ένας άλλος φάκελος media.... τον ανοίγουμε και είμαστε στον χώρο που δύσκολα έχουμε πρόσβαση με την 4.2.1 και μετά.. Edited by adricla

Για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν το Google Now σε 4.2.2 στο GNex -και γενικότερα σε 4.2.2- θα πρέπει να κάνετε ΟΛΑ τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό τον οδηγό :cool:

Να σαι καλα, τον εψαχνα αυτον τον οδηγο :)

μια βοήθεια από τους "παλιούς" :) , μετά από μια περιήγηση σε διάφορες ρομ με διάφορους συνδυασμούς κερνελ, αποφάσισα να επιστρέψω στην στοκ αλλά με άλλον κερνελ (εννοείτε ρουτ)... ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη) διαδικασία και ποιος ο καλύτερος κερνελ για στοκ ρομ?

μια βοήθεια από τους "παλιούς" :) , μετά από μια περιήγηση σε διάφορες ρομ με διάφορους συνδυασμούς κερνελ, αποφάσισα να επιστρέψω στην στοκ αλλά με άλλον κερνελ (εννοείτε ρουτ)... ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη) διαδικασία και ποιος ο καλύτερος κερνελ για στοκ ρομ?

Επειδή κι εγώ τα έχω ψάξει όλα και σε ρομ και σε κέρνελ σου προτείνω ΑΚ Pirates 704...Δεν θα πιστεύεις πόσο καλή μπαταρία θα έχεις αλλά και πόσο smooth αίσθηση θα αποκτήσει το κινητό σου...

Επειδή κι εγώ τα έχω ψάξει όλα και σε ρομ και σε κέρνελ σου προτείνω ΑΚ Pirates 704...Δεν θα πιστεύεις πόσο καλή μπαταρία θα έχεις αλλά και πόσο smooth αίσθηση θα αποκτήσει το κινητό σου...

Μιλαμε παντα για στοκ ρομ ρουτετ ετσι?

ναι ναι......

Αυτήν την στιγμή εχω τον 686 Pirates,.... έχει μεγάλη διαφορα? αξίζει να τον αλλάξω?

Αυτήν την στιγμή εχω τον 686 Pirates,.... έχει μεγάλη διαφορα? αξίζει να τον αλλάξω?

Με τον ΑΚ πάντα αξίζει να το ξέρεις αυτό,απλά να ξέρεις επίσης ότι από τον 704 και μετά υποστηρίζονται μόνο wifi με ασφάλεια WPA και WPA2 και όχι WEP...