Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Note (N7000)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι. Δεν σας ενοχλεί που έχουν κάνει tablet mode τα settings; Για να φαίνεται φυσιολογικά πρέπει να ρίξουμε πολύ το dpi το οποίο εγώ ας πούμε δεν το θέλω. Πάω στα settings του nova και έχω την μισή λέξη για τις κατηγορίες. Οι υποεπιλογες στα δεξιά φαίνονται μια χαρά και βολεύουν αλλά από αριστερά υπάρχει θέμα. Εσείς πως το διαχειρίζεστε; Φαντάζομαι έχετε ρίξει αρκετά το dpi. Αν ναι, στα πόσα παίζετε; Εγώ μέχρι 280 βαριά κατεβαίνω γιατί μετά υπάρχει θέμα στα δικά μου μάτια.

Μιλάς για τη asylum τώρα φαντάζομαι έτσι;

Sent from my note

• Απαντήσεις 12,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλησπερα παιδες..

εχω το νοτε εδω και λιγο καιρο και εχω θολωσει απο το διαβασμα που ριχνω...

μπραβο για αλλη μια φορα σε ολους που με τις εξτρα γνωσεις μας βοηθατε... (και οχι δεν γλυφω)

λοιπον ηρθε η ωρα πιστευω να ψαχτω λιγο παραπανω οποτε πειτε μου αν εχω δικιο...

η κερνελ ειναι η βαση που παταει η ρομ οποτε θα πρεπει να εχω μια καλη κερνελ που να πατανε ολες οι cf ρομ ή σχεδον ολες...

οποτε με αυτα που διαβασα η NoteCore και η CM10 ειναι η καλυτερες...

οποτε να βαλω μια απο τις 2 η υπαρχει και καμια αλλη καλυτερη..?

και με βαση τις ρομ, διαβασα και καταλαβα οτι η ασυλουμ και η τζελιμπαμ αυτην την στιγμη θεωρουνται οι τοπ...

δεν θελω τρελα πραγματα.. ειμαι ικανοποιημενος απο την Ics οποτε απλα θελω λιγη παραπανω ταχυτητα και να εχω τα πλεονεκτηματα ενος σπασμενου κινητου εφαρμογες και τετοια..

εχω την xxlri θελω αν γινετε να με καθοδηγησετε σε οδηγο για το ροοτ και το φλασαρισμα και για το τι μπακ απς χρειαζονται και δεν μιλαω για τα προσωπικα δεδομενα αλλα του κινητου αρχεια

Καλησπερα φιλε μου.

Λοιπον, ο kernel ειναι το κομματι εκεινο που επικοινωνει με το harware του κινητου και εν συνεχεια με τη rom.

Θα βρεις διαφορους kernel (πχ Hydracore, Philz κλπ) και διαφορες Rom (πχ Asylum, jellybam, ultimate κλπ)

Η διαφορα ειναι οτι καθε rom βασιζεται σε μια βαση. Ετσι εχουμε 3 βασεις. TouchWiz (android οπως το δινει η samsung-δηλαδη με τις προσθετες λειτουργιες της), AOSP (android οπως το δινει η Google-καθαρο χωρις προσθετα οπως οι Nexus συσκευες) και CM (CyanogenMod-Βασιζεται στον AOSP μονο που εχει και extra λειτουργιες και ρυθμισεις)

Αρα θες εναν kernel για να επικοινωνει με το harware και μια Rom για επικοινωνεις εσυ με αυτο.

Το θεμα ειναι οτι για καθε μια απο τις 3 βασεις υποστηριζονται συγκεκριμενοι kernel. Καποιοι ειναι μονο για TW rom (οπως ο PhilZ) κλπ.

Οποτε πριν φλασαρεις καποια ρομ, φροντισε να εχεις βαλει εναν συμβατο kernel πρωτα.

Στο xda θα βρεις ποιοι kernel κανουν για καθε βαση και φλασαρεις αναλογα.

Τελος, ο kernel ευθυνεται για την σωστη λειτουργια του κινητου. Απο battery drain μεχρι overclocking, usb otg κλπ

Οι περισσοτερες ρομ βαζουν μονες τους κατα το φλασαρισμα τον δικο τους κερνελ αλλα προυποθετει να εχεις ηδη καποιον συμβατο.

Γι'αυτο διαβασε καλα τις οδηγιες που αναφερονται σε καθε θεμα της καθε ROΜ για να μην εχεις προβληματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Ειναι κανονικά και έχει πάνω το xposed framework dpi changer που σημαίνει ξεχωριστό dpi και κατ`επιλογήν tablet ui σε όποιες εφαρμογές θέλει ο χρήστης.

Ειναι κανονικά και έχει πάνω το xposed framework dpi changer που σημαίνει ξεχωριστό dpi και κατ`επιλογήν tablet ui σε όποιες εφαρμογές θέλει ο χρήστης.

Χρήστο, την jelly έχεις; Το ξεχωριστό κατ επιλογήν dpi με ψήνει πολύ. Θα την δοκιμάσω σίγουρα και ελπίζω η μπαταρία να είναι στα ίδια επίπεδα με asylum:)

Χρήστο, την jelly έχεις; Το ξεχωριστό κατ επιλογήν dpi με ψήνει πολύ. Θα την δοκιμάσω σίγουρα και ελπίζω η μπαταρία να είναι στα ίδια επίπεδα με asylum:)

Ίδια απο μπαταρία.αυτο με τα bpi για τις εφαρμιγες δεν μου δουλεψε δεν ξερω γιατι...μήπως κάτι κάνω λάθος ;;;πως δουλεύει ;

Edited by araditsas

Καλησπερα φιλε μου.

Λοιπον, ο kernel ειναι το κομματι εκεινο που επικοινωνει με το harware του κινητου και εν συνεχεια με τη rom.

Θα βρεις διαφορους kernel (πχ Hydracore, Philz κλπ) και διαφορες Rom (πχ Asylum, jellybam, ultimate κλπ)

Η διαφορα ειναι οτι καθε rom βασιζεται σε μια βαση. Ετσι εχουμε 3 βασεις. TouchWiz (android οπως το δινει η samsung-δηλαδη με τις προσθετες λειτουργιες της), AOSP (android οπως το δινει η Google-καθαρο χωρις προσθετα οπως οι Nexus συσκευες) και CM (CyanogenMod-Βασιζεται στον AOSP μονο που εχει και extra λειτουργιες και ρυθμισεις)

Αρα θες εναν kernel για να επικοινωνει με το harware και μια Rom για επικοινωνεις εσυ με αυτο.

Το θεμα ειναι οτι για καθε μια απο τις 3 βασεις υποστηριζονται συγκεκριμενοι kernel. Καποιοι ειναι μονο για TW rom (οπως ο PhilZ) κλπ.

Οποτε πριν φλασαρεις καποια ρομ, φροντισε να εχεις βαλει εναν συμβατο kernel πρωτα.

Στο xda θα βρεις ποιοι kernel κανουν για καθε βαση και φλασαρεις αναλογα.

Τελος, ο kernel ευθυνεται για την σωστη λειτουργια του κινητου. Απο battery drain μεχρι overclocking, usb otg κλπ

Οι περισσοτερες ρομ βαζουν μονες τους κατα το φλασαρισμα τον δικο τους κερνελ αλλα προυποθετει να εχεις ηδη καποιον συμβατο.

Γι'αυτο διαβασε καλα τις οδηγιες που αναφερονται σε καθε θεμα της καθε ROΜ για να μην εχεις προβληματα.

Ευχαριστω πολυ συνονοματε για τον χρονο σου και πιστεψε με μου τα ξεδιαλυνες στο μυαλο μου γιατι οντως τα ειχα κανει μανταρα...:wacko:

ωραια οποτε αν περασω ενα CM10 Kernel ειναι ασφαλες να βαλω την ασυλουμ ή την τζελυμπαμ μιας και ειναι η καλυτερες απο οσο διαβασα σημερα..

η HydraCore Universal Kernel κανει για ολες τις ρομ η παλι λαθος καταλαβα...

οπως ειπα δεν θελω τρελα πραγματα ενα ομορφο περιβαλον, να ειναι σφαιρατο το τερατακι και να μπορω να περναω ''αγορασμενες'' εφαρμογες...

αν εχετε κατι να προτεινετε.

βρηκα και αυτον τον οδηγο για ροοτ και φλασαρισμα κερνελ ισχυει? απλα θα αντικαταστησω τον κερναλ που εχει αυτος με οποιον θελω εγω και κανω την ιδια διαδικασια?

και κατι ακομα διαβασα οτι πρεπει να κανουμε Back up το ιμει για να μην χαθει απο την συσκευη και χασουμε την εγγυηση... με ποιον τροπο πρεπει να το κανω και τι αλλο πρεπει να κανω εκτος του ιμει

ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας και ξερω οτι τα εχετε πει αλλες τοσες φορες αλλα το θεμα ειναι οτι εχω χαθει..

Edited by fosmpa

Η jellybam είναι πιο smooth από asylum, έχω πάθει πλάκα και ειδικά που ξεμπέρδεψα με το tablet ui στα settings. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην μου κάνει τίποτα περίεργα στη συνέχεια.

Παιδιά καλημέρα.

Γύρισα σε στοκ lsc ροοτ και πειραματίζομαι.

Σήμερα το πρωί άλλαξα μπαταρία και το κινητό(κλασικά) κόλλησε στην αρχική οθόνη..

Ευτυχώς επανήλθε.. πείτε μου ένα κερνελ που να ταιριάζει με την συγκεκριμένη ρομ για να πάρω μπακ απ ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Έχει περάσει καιρός και τα έχω ξεχάσει.. :p

Sent from my note

Η jellybam είναι πιο smooth από asylum, έχω πάθει πλάκα και ειδικά που ξεμπέρδεψα με το tablet ui στα settings. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην μου κάνει τίποτα περίεργα στη συνέχεια.

Την εχω 4 μερες και ειναι μια χαρα σημερα ελεγα να βαλω ασυλουμ μηπως και εχει διορθωσει καθολου την μπαταρια αλλα δεν ξερω αν μπορει ας μου το απαντησει καποιως.

Παιδιά καλημέρα.

Γύρισα σε στοκ lsc ροοτ και πειραματίζομαι.

Σήμερα το πρωί άλλαξα μπαταρία και το κινητό(κλασικά) κόλλησε στην αρχική οθόνη..

Ευτυχώς επανήλθε.. πείτε μου ένα κερνελ που να ταιριάζει με την συγκεκριμένη ρομ για να πάρω μπακ απ ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Έχει περάσει καιρός και τα έχω ξεχάσει.. :p

Sent from my note

θυμαμε οτι ο καλύτερος κερνελ για ice ηταν notecore 14.1 για στανταρ και o v14.2_HIGHRAMFIX_OC που τα έσπαγε και η μπαταρία του.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ..

https://www.box.com/s/qwb5kqs1lm82gr8nxuyy

και ο speedmode δουλευε ρολοι

Edited by araditsas

θημαμε οτι ο καλητερος κερνελ για ice ηταν notecore 14.1 για στανταρ και o 14.2 oc που τα εσπαγε και η μπαταρια του.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

https://www.box.com/s/qwb5kqs1lm82gr8nxuyy

Φίλε μου δεν έχω ice

jelly, στοκ έχω με ροοτ απλά. :)

Δεν θυμάμαι ποιον κερνελ βάζαμε εδώ για μπακ απ κτλ...

Sent from my note

Φίλε μου δεν έχω ice

jelly, στοκ έχω με ροοτ απλά. :)

Δεν θυμάμαι ποιον κερνελ βάζαμε εδώ για μπακ απ κτλ...

Sent from my note

xaxaxa συγνώμη .Το lsc το διάβασα ice λεω και εγώ σε τόση απόγνωση έπεσε ο φίλος freddaras....

prerooted ηταν η LSC που εβαλες ?

Ναι.

Ήταν η δεύτερη από το λινκ λίγο πιο πάνω

xaxaxa συγνώμη .Το lsc το διάβασα ice λεω και εγώ σε τόση απόγνωση έπεσε ο φίλος freddaras....

Χεχεχε ice ποτέ ξανά

Oι custom ρομ που βασίζονται στην lsc έχουν philz kernel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901191

Εγώ ειμαι με την angry v3.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2062791 λογω του πολύ χρήσιμου για μένα,dpi changer

Την εχω 4 μερες και ειναι μια χαρα σημερα ελεγα να βαλω ασυλουμ μηπως και εχει διορθωσει καθολου την μπαταρια αλλα δεν ξερω αν μπορει ας μου το απαντησει καποιως.

Προτείνω να κάτσεις στην jelly. Για μπαταρία νομίζω είναι στα ίδια στη χρηση(σε αναμονή δεν τσέκαρα γιατί το σκαλιζω όλη την ωρα) αλλά συνολικά η jelly είναι καλύτερη. Πιο γρήγορη πιο smooth και περισσότερο customization. Τα έχεις δει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να σε τραβήξει στην asylum από αυτή τη ρομ.

Την προηγούμενη φορά που έβαλα την jellybam είχα θέματα. Τώρα δουλεύει ρολόι οπότε μένω εδώ και απολαμβάνω :).

Καλησπέρα,

Το note μου δεν το έχω πειράξει, μόνο root έχω γίνει

Αυτά είναι τα στοιχεία του

Android 4.0.4

Εκδοση βασ. φασματος Ν7000LRK

Kernel 3.0.15-1068447*se.infra@SEP-86#3SMP PREEMPT Thu Sep 6 21:49:19 KST 2012

Αρ κατασκευης IMM76D.XXLRT

με αυτα τα στοιχεια μπορω να βαλω asylum και cm 10 η θα γινει πατατα?

Οποιοδηποτε λινκ ευπροσδεκτο

Ευχαριστω

με αυτα τα στοιχεια μπορω να βαλω asylum και cm 10 η θα γινει πατατα?

Οποιοδηποτε λινκ ευπροσδεκτο

Ευχαριστω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2051904

Αυτό είναι το λινκ για την ρομ. Φυσικά και μπορείς. Απλώς πρέπει να βάλεις ένα safe kernel, να κάνεις τα wipes και μετά από recovery να ακολουθήσεις τις οδηγίες εγκατάστασης της ρομ.

Αρχικά κατέβασε από το λινκ την τελευταία ρομ, τα Gapps και το CwmSU, βάλε τα στην εσωτερική μνήμη σου και τα τρία, περνάς έναν safe kernel όπως ο speedmod 15 η κάποιον cm, κανείς τα wipes, μετά reboot to recovery, και εγκαθιστάς τα αρχεία με την σειρά που λέει ο developer.

Για τα wipes εκτός από τα κλασσικά, δηλαδή wipe data, cache, dalvik cache, θα πας στο mounts and storage, και θα κάνεις format preload, system. Εγώ προσωπικά κάνω και data, cache.

Αυτά γενικά γενικά.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ WIPE ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΕΡΝΕΛ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

Edited by Nizl84

Ευχαριστω πολυ συνονοματε για τον χρονο σου και πιστεψε με μου τα ξεδιαλυνες στο μυαλο μου γιατι οντως τα ειχα κανει μανταρα...:wacko:

ωραια οποτε αν περασω ενα CM10 Kernel ειναι ασφαλες να βαλω την ασυλουμ ή την τζελυμπαμ μιας και ειναι η καλυτερες απο οσο διαβασα σημερα...

Σωστα..Ειναι ασφαλες καθως και οι δυο ειναι βασισμενες σε CM..τωρα για το αν ειναι καλυτερες αυτο ειναι σχετικο..εγω προτιμω τις TW roms κυριως για το πενακι αλλα και καποιες αλλες ευκολιες που εχει ενσωματωσει η sammy..

η HydraCore Universal Kernel κανει για ολες τις ρομ η παλι λαθος καταλαβα... .

Σωστα καταλαβες! Δε σημαινει ομως οτι δε μπορει να υπαρχει καποιος αλλος που να παιζει καλυτερα με καποια συγκεκριμενη ρομ..Εγω συνηθως αφηνω αυτον που εχει η καθε ρομ ή αν φλασαρω καποια CΜ τοτε βαζω τον επισημο..Γενικα διαβαζε το θεμα καθε ρομ και δες ποιον προτεινει ο developer ή απο τα σχολια αν εχει δοκιμασει καποιος..

οπως ειπα δεν θελω τρελα πραγματα ενα ομορφο περιβαλον, να ειναι σφαιρατο το τερατακι και να μπορω να περναω ''αγορασμενες'' εφαρμογες...

αν εχετε κατι να προτεινετε..

Αν θες κατι ελαφρυ χωρις φρουφρου και αρωματα περνα καποια AOSP ή CM..(εμενα μου αρεσε λιγο καλυτερα η JellyBam) αλλα θα χασεις ολες τις ευκολιες του TW+spen..αν θες καποια ελαφρια TW δοκιμασε burtrom που ειναι σχετικα γυμνη..Για τις εφαρμογες που λες, μπορεις να εγκαταστησεις οποιο αρχειο apk θες απο τις ρυθμισεις ασφφαλειας->αγνωστες πηγες

βρηκα και αυτον τον οδηγο για ροοτ και φλασαρισμα κερνελ ισχυει? απλα θα αντικαταστησω τον κερναλ που εχει αυτος με οποιον θελω εγω και κανω την ιδια διαδικασια?

Και εγω αυτον τον οδηγο ειχα ακολουθησει..Δε χρειαζεται να κανεις τη διαδικασια με τον kernel..αρκουν τα 2 πρωτα..

και κατι ακομα διαβασα οτι πρεπει να κανουμε Back up το ιμει για να μην χαθει απο την συσκευη και χασουμε την εγγυηση... με ποιον τροπο πρεπει να το κανω και τι αλλο πρεπει να κανω εκτος του ιμει.

Μπορεις να το κανεις χειροκινητα κρατωντας backup εναν φακελο αλλιως βαζεις καποιο προγραμμα οπως HC-ktool και επιλεγεις backup EFS to /sdcard/efs.img

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2051904

Αυτό είναι το λινκ για την ρομ. Φυσικά και μπορείς. Απλώς πρέπει να βάλεις ένα safe kernel, να κάνεις τα wipes και μετά από recovery να ακολουθήσεις τις οδηγίες εγκατάστασης της ρομ.

Αρχικά κατέβασε από το λινκ την τελευταία ρομ, τα Gapps και το CwmSU, βάλε τα στην εσωτερική μνήμη σου και τα τρία, περνάς έναν safe kernel όπως ο speedmod 15 η κάποιον cm, κανείς τα wipes, μετά reboot to recovery, και εγκαθιστάς τα αρχεία με την σειρά που λέει ο developer.

Για τα wipes εκτός από τα κλασσικά, δηλαδή wipe data, cache, dalvik cache, θα πας στο mounts and storage, και θα κάνεις format preload, system. Εγώ προσωπικά κάνω και data, cache.

Αυτά γενικά γενικά.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ WIPE ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΕΡΝΕΛ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

Δηλαδή για να καταλάβω θα σβηστούν όλα απ το τηλέφωνο;

Θα πρέπει να πάρω backup και μετά restore? (πχ με titanium)?

Αν έχεις την καλοσύνη στείλε μου ένα πμ με τα βήματα για να μην κουράζουμε εδώ μέσα

Thanx

Προσοχη με τον hydracore, και καποιον αλλο παρομοιο δε θυναμαι πως λεγοταν, σε tw jb οπως η lsc χαλαει το home buton και μετα επανερχεται μονο κε φλασαρισμα νεας ron

Δηλαδή για να καταλάβω θα σβηστούν όλα απ το τηλέφωνο;

Θα πρέπει να πάρω backup και μετά restore? (πχ με titanium)?

Αν έχεις την καλοσύνη στείλε μου ένα πμ με τα βήματα για να μην κουράζουμε εδώ μέσα

Thanx

Οτι ειναι σε sdcard(εσωτερικη και εξωτερικη) δεν σβηνονται (φωτογραφιες,βιντεο,αρχεια κλπ)..επαφες,μηνυματα, ρυθμισεις τα χανεις..(οι επαφες βασικα συχρονιζονται στο gmail σου οποτε επαναφερονται)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Oι custom ρομ που βασίζονται στην lsc έχουν philz kernel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901191

Εγώ ειμαι με την angry v3.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2062791 λογω του πολύ χρήσιμου για μένα,dpi changer

εγινε φιλε ευχαριστω

ρε εσυ ολα καλα με την angry?

εγω οπως εγραψα και στο αλλο τοπικ το κινητο μου κόλλησε και παλι ενω σερφαριζα!:rolleyes:

εσβησε μονο του και κόλλησε στην αρχικη οθονη!

τωρα προσπαθω να το επαναφερω με τον τροπο που μου ειπες(back up και restore!)

θα δοκιμασω και την angry που λες και μετα γυρναω σε cm..10..

100% ευχαριστημένος όχι δεν είμαι.Εχει κάποια lag και η αυτονομία είναι τραγική.Ομως την προτιμώ σε σχέση με τις cm κυρίως λόγω της οθόνης.Οπως έχω ξαναγράψει η αισθηση αφής που μου αφήνουν οι tw roms δε συγκρίνεται με τις cm.

Τι εξωτερικό φορτιστή χρησιμοποιείς για την δεύτερη μπαταρία σου? Εγώ έχω αυτον που όμως δίνει +- 350mah και έτσι η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 7-8 περίπου ώρες που ειναι υπερβολικά πολύ.Αν η μπαταρία κράταγε ένα 6ωρο οθόνη δε θα με πείραζε αλλά τώρα που τελειώνει στις 3-3.30 ωρες το πολύ, με ενοχλεί.

Λοιπον,εβαλα κι εγω την XXLSC μεσω Odin με απλο φλασαρισμα(χωρις ρουτ κλπ.)και μπορω να πω οτι τα παει τελεια σε ολα!!!!Παρ'ολα αυτα αν θελησω να γυρισω στη στοκ τη δικια του(4.0.4 XXRB XXLRI XXP8 EUR(Ελληνικη),απλως τη φλασαρω κι αυτη μεσω Odin?Ξερετε,για εγγυηση κλπ.

Apple iPhone 15 Pro Max 256 Gb, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 Gb