Jump to content

Ειδήσεις

Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αδίστακτος ληστής πυροβόλησε το θύμα του

http://www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=taxi465656.jpg&width=490

Ελαφρώς τραυματισμένος στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας νοσηλεύεται ένας 45χρονος άνδρας, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από ληστή.

Το θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στην συμβολή των οδών Διαλέων και Τζαφέρη στα Πετράλωνα, όταν ο δράστης τον πλησίασε και επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα, που είχε στο κάθισμα του συνοδηγού.

Όταν αυτός αντιστάθηκε, τότε ο ληστής δεν δίστασε να τον πυροβολήσει στο χέρι. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας, όπου παραμένει για νοσηλεία ...συνέχεια....

Υ.γ. Το να κατέβει κάποιος στην Αθήνα μια βόλτα , παίζει με πιθανότητες για το ΑΝ θα γυρίσει και ποτέ πίσω...:X

• Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υ.γ. Το να κατέβει κάποιος στην Αθήνα μια βόλτα , παίζει με πιθανότητες για το ΑΝ θα γυρίσει και ποτέ πίσω...:X

Υπερβάλλεις!

Υπερβάλλεις!

Mπορεί να υπερβάλλει, αλλά η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε απίστευτο σημείο. Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα άραγε γίνονται τόσες ένοπλες ληστείες τραπεζών, βγαίνει όποιος θέλει και τα κάνει γυαλιά καρφιά μέρα μεσημέρι και και και.

Ούτε εμένα μου αρέσει το κλίμα πανικού και φόβου που επικρατεί αλλά δεν είναι εντελώς χωρίς λόγο και αιτία!

Υπερβάλλεις!

Mπορεί να υπερβάλλει, αλλά η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε απίστευτο σημείο. Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα άραγε γίνονται τόσες ένοπλες ληστείες τραπεζών, βγαίνει όποιος θέλει και τα κάνει γυαλιά καρφιά μέρα μεσημέρι και και και.

Ούτε εμένα μου αρέσει το κλίμα πανικού και φόβου που επικρατεί αλλά δεν είναι εντελώς χωρίς λόγο και αιτία!

Δεν νομίζω να υπερβάλω ... (και πολύ)!

Όπως λέει και ο gmac η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και μάλιστα ολοένα και αυξάνει!

Πραγματικά, από τότε που μπορώ να θυμάμαι ... από μικρός μου άρεσε να παίρνω την εφημερίδα του μπαμπά μου και να την διαβάζω ..., ΔΕΝ θυμάμαι να έβλεπα τέτοιες ειδήσεις! Πραγματικά είναι απίστευτο ... ληστείες καθημερινά , πυροβολισμοί , βανδαλισμοί , σκοτωμοί, αποδράσεις, αυτοκτονίες, απεργίες !

Αλλά το θέμα με τις ληστείες είναι πλέον καθημερινό .. και το πιο τρομακτικό είναι η ευκολία που μπορεί να δεχτείς και πυροβολισμό!:X

Νομίζω ότι παλιά τα όπλα έβγαιναν ...πιο δύσκολα! Τώρα και για ένα ευρώ θα βγουν!!!

Και δυστυχώς δεν βγαίνουν μόνο για εκφοβισμό ... αλλά είναι γεμάτα και μάλιστα οι ληστές το έχουν σχεδόν δεδομένο ότι θα ρίξουν , αν πιεστούν λίγο!

Δεν υπερβάλλει. Ο νόμος και η δικαιοσύνη σήμερα προστατεύουν το θύτη, όχι το θύμα.

http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_947.html

Και γιατί όχι άλλωστε. Όταν η ίδια η κοινωνία σε καθημερινή βάση επιδοκιμάζει περιστατικά παρανομίας, τι μπορεί να περιμένει κανείς από το κράτος;

Δεν υπερβάλλει. Ο νόμος και η δικαιοσύνη σήμερα προστατεύουν το θύτη, όχι το θύμα.

Και γιατί όχι άλλωστε. Όταν η ίδια η κοινωνία επιδοκιμάζει περιστατικά παρανομίας, τι μπορεί να περιμένει κανείς από το κράτος;

:lol:

Προσωπικα εχω τυχει σε δικαστηριο που δικαζονταν ενας αλλοδαπος για κλοπη αυτοκινητου. Στο τελος, αφεθηκε ελευθερος και η δικαστης του ειπε "φυγε, σου δινω μια δευτερη ευκαιρια"!!!!!!!!!!!!Οταν το ακουσα μου πεσαν τα μαλλια. Νομζω επισης οτι δεν ηταν εξαιρεση, γιατι εχω ακουσει πολλα παρομοια περιστατικα απο φιλο δικηγορο.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες, αν και είμαι επιφυλακτικός για την είδηση που αναφέρει το τρωκτικό. Από στιγμή σε στιγμή θα βγει κι ο Snowball που έχει και απωθημένα με το εν λόγω site :lol:

Επεισόδια (αν και όχι εκτεταμένα) στο City του Λονδίνου.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7975597.stm

Στην Αθήνα θα τα είχαν κάνει τελείως π***να, αναρωτιέμαι αν οι αναρχικοί μας είναι πιο βίαιοι ή είναι πιο "βαθύ" το ελληνικό παρακράτος με τους "προβοκάτορές" του :rolleyes:

Απλώς έχουν ικανότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Τη βιτρίνα τη σπάσανε πάντως ;p

και for the record: Φυσικά είναι υπερβολικό να λέμε ότι δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο κέντρο της Αθήνας.

Α, αν και δεν με αφορά αλλά αναρωτιόμουν:

Και έλεος (δις) που είμαστε "εμείς" ανενεργοί πολίτες και είναι ενεργοί ποιοι; Οι μπάχαλοι ή οι αναρχικοί;

Δλδ αυτό που ξεχωρίζει το 'ενεργό' από το 'ανενεργό' μέλος της κοινωνίας είναι ο βαθμός στον οποίο συμμετέχει στις πράξεις αστικής βίας;

Αλλιώς με ποιο άλλο κριτήριο χαρακτηριζόμαστε όλοι εμείς ως "ανενεργοί" πολίτες και ποιοι είναι τέλοσπάντων (ξαναρωτώ!) οι ενεργοί;

Αντίστοιχα, τον ενεργό πολίτη πώς τον ορίζεις? Δηλαδή, ο πολίτης πώς μπορεί να δράσει? Και μην μου πεις μέσω των εκλογών γιατί θα γελάσω και θα μ'ακούσει όλο το κτήριο.

Και μιας που το είπα αυτό, αναρωτιόμουν γενικά, ένας πολίτης όταν βλέπει κάτι λάθος που κάνουν οι πολιτικοί (γενικά μιλάω) τί μπορεί να κάνει? Υπάρχει κάποιο (νομικό, ίσως?) μέσο ώστε να ακουστεί? Να αλλάξει κάτι πρακτικά και όχι να περιμένει κάθε 4 χρόνια μπας και αλλάξει μυαλά η Ελλάδα?

Aς μου στείλει και pm όποιος έχει καμιά ιδέα για να μην είμαστε offtopic

Επίσης, μιας που η εκληματικότητα έχει φτάσει σε τεράστια ύψη (τεσπα)...νέα μέτρα έρχονται στο προσκήνιο

Ολική επαναφορά των καμερών, ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό και μέσα

More

Απλώς έχουν ικανότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Τη βιτρίνα τη σπάσανε πάντως ;p

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες από 1ο χέρι, η παρουσία της αστυνομίας είναι εντονότατη. Στην Ελλάδα αν γινόταν αυτό (προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια) θα μιλούσαμε για αστυνομοκρατία :rolleyes:

Αντίστοιχα, τον ενεργό πολίτη πώς τον ορίζεις? Δηλαδή, ο πολίτης πώς μπορεί να δράσει? Και μην μου πεις μέσω των εκλογών γιατί θα γελάσω και θα μ'ακούσει όλο το κτήριο.

Ενεργός πολίτης για μένα είναι αυτός που κάνει πράξη στην καθημερινή του ζωή αυτά τα οποία πρεσβεύει στη θεωρία. Για παράδειγμα, για να αναφερθώ σε παραδείγματα από θέματα που έχουμε θίξει εδώ στο forum: θεωρείς ότι σε κλέβει το τάδε σουπερμάρκετ; Ψώνισε από αλλού. Θεωρείς ότι σε αδίκησε το δείνα μαγαζί; Κάνε καταγγελία στη ΓΓΚ. Αδικήθηκες από κάποια δημόσια υπηρεσία; Καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Πιστεύεις ότι "το κράτος" δεν κάνει αρκετά για το περιβάλλον; Ξεκίνα εσύ ο ίδιος να ανακυκλώνεις, να παράγεις λιγότερα σκουπίδια και να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου λιγότερο.

Μπορώ να γεμίσω σελίδες ολόκληρες. :)

Από την άλλη, ακόμα περιμένω να μου πει ο xenopoulos ποιοι είναι οι "ανενεργοί" πολίτες και γιατί οι μπαχαλακηδοαναρχικοι είναι οι μόνοι ενεργοί.

Και μιας που το είπα αυτό, αναρωτιόμουν γενικά, ένας πολίτης όταν βλέπει κάτι λάθος που κάνουν οι πολιτικοί (γενικά μιλάω) τί μπορεί να κάνει? Υπάρχει κάποιο (νομικό, ίσως?) μέσο ώστε να ακουστεί? Να αλλάξει κάτι πρακτικά και όχι να περιμένει κάθε 4 χρόνια μπας και αλλάξει μυαλά η Ελλάδα?

Μα αυτό είναι το λάθος. Δε μας φταινει (μόνο) οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί αντιπροσωπεύουν τη λαμογιά του μέσου Έλληνα. Ξέρεις, το γνωστό κλισέ ότι έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.

Αρα αν περιμένεις να αλλάξουν πρώτα οι πολιτικοί, τότε ήδη το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Μα αυτό είναι το λάθος. Δε μας φταινει (μόνο) οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί αντιπροσωπεύουν τη λαμογιά του μέσου Έλληνα. Ξέρεις, το γνωστό κλισέ ότι έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.

Αρα αν περιμένεις να αλλάξουν πρώτα οι πολιτικοί, τότε ήδη το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Για παράδειγμα: Διάβαζα στο τρωκτικό ότι η Βουλή λέει δίνει 1.200.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου site της (προσωπικά μου φάνηκε υπερβολικό και δεν το πιστεύω, αλλά λέω ΑΝ ίσχυε κάτι τέτοιο). Είναι γελοίο έτσι? Site φτιάχνεις με ελάχιστα λεφτά πλέον. Εκεί ας πούμε εγώ ως πολίτης που βλέπω αυτό το λάθος τί πρέπει να κάνω? Ε, τώρα να μη βγαίνω να κάνω απεργεία πείνας σαν τον άλλο στη Ομόνοια. Και γραμμένο θα με'χουν, και τίποτα δεν θα καταφέρω και νηστικός θα μείνω

Απ'αυτά που λες πάντως, καλύτερα να πάω σε άλλη χώρα γιατί οι Έλληνες δεν θα αλλάξουμε ποτέ:confused:

Παιδιά ... εδώ και 2 μέρες το προσπαθώ , αλλά τελικά το κατάφερα! Θα το δείτε και σε είδηση σε λίγα λεπτά!

Κατάφερα και "χάκαρα" την σελίδα της youtube και τα δείχνει ανάποδα!

Μπείτε http://www.youtube.com/ και δείτε μόνοι σας! Γυρίζουν όλα ανάποδα , μόνο σε όποιο βίντεο διαλέξετε να δείτε!:)

Ελπίζω μην με κυνηγήσουν νομικά!:confused:

Για παράδειγμα: Διάβαζα στο τρωκτικό ότι η Βουλή λέει δίνει 1.200.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου site της (προσωπικά μου φάνηκε υπερβολικό και δεν το πιστεύω, αλλά λέω ΑΝ ίσχυε κάτι τέτοιο). Είναι γελοίο έτσι? Site φτιάχνεις με ελάχιστα λεφτά πλέον. Εκεί ας πούμε εγώ ως πολίτης που βλέπω αυτό το λάθος τί πρέπει να κάνω? Ε, τώρα να μη βγαίνω να κάνω απεργεία πείνας σαν τον άλλο στη Ομόνοια. Και γραμμένο θα με'χουν, και τίποτα δεν θα καταφέρω και νηστικός θα μείνω

Απ'αυτά που λες πάντως, καλύτερα να πάω σε άλλη χώρα γιατί οι Έλληνες δεν θα αλλάξουμε ποτέ:confused:

Αφού πιστεύεις ότι οι Έλληνες δε θα αλλάξουμε ποτέ, γιατί θέλεις να κάνεις απεργία πείνας; Για να αλλάξουν μόνο οι πολιτικοί;

Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό ...

Παιδιά ... εδώ και 2 μέρες το προσπαθώ , αλλά τελικά το κατάφερα! Θα το δείτε και σε είδηση σε λίγα λεπτά!

Κατάφερα και "χάκαρα" την σελίδα της youtube και τα δείχνει ανάποδα!

Μπείτε http://www.youtube.com/ και δείτε μόνοι σας! Γυρίζουν όλα ανάποδα , μόνο σε όποιο βίντεο διαλέξετε να δείτε!:)

Ελπίζω μην με κυνηγήσουν νομικά!:confused:

Μήπως ήπιες κάτι και σε πείραξε; :lol:

http://i85.photobucket.com/albums/k54/fryman04/coolprofile/Images/Holidays/April_Fools_Day/images/april-fools-day-9.gif

νομιζω οτι το youtube σου εκλεψε τη παντεντα και λεει οτι αυτο τα εκανε ολα για να μας κανει πλακιτσα!!

Αυτοι που διαμαρτυρονται εξω απο τη συναντηση G20 ξερουν γιατι διαμαρτυρονται? Εχουν καποια συγκεκριμενα αιτηματα?? Μπορει να με ενημερωσει καποιος αν ξερει?

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Αφού πιστεύεις ότι οι Έλληνες δε θα αλλάξουμε ποτέ, γιατί θέλεις να κάνεις απεργία πείνας; Για να αλλάξουν μόνο οι πολιτικοί;

Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό ...

Δεν θέλω να κάνω απεργία πείνας. Λέω: τί ενέργειες μπορώ να κάνω όταν βλέπω κάτι τόσο παράλογο στις πράξεις των πολιτικών μας. Η ενέργεια να μην τους ξαναψηφίσω δεν την βλέπω και τόσο αποτελεσματική. Την ενέργεια της απεργίας πείνας, ούτε. Τί άλλο? να κάνω πορεία?

damn it... :mad: Με καταλάβατε~!:)

Όντως είναι πρωταπριλιάτικο του youtube και όντως όποιο βίντεο αν βάλετε το δείχνει ανάποδα!

Καλό μήνα σε όλους παιδιά !!!!! με υγεία και καλές ειδήσεις!!!!:):):)

και για το in topic!

Διέρρευσε στο διαδίκτυο η νέα ταινία των X-Men

http://www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=wolverine465465464.jpg&width=490

Σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη «πρώτη» της νέας ταινίας «X-Men Origins: Wolverine» διέρρευσε στο διαδίκτυο μεγάλο μέρος της, αν και περιλαμβάνονται σκηνές, οι οποίες δεν είναι ακόμα τελειοποιημένες και έτοιμες για τη «μεγάλη οθόνη».

Πολλές ιστοσελίδες που επιτρέπουν το άμεσο «κατέβασμα» διάφορων αρχείων, διέθεσαν το συγκεκριμένο αντίτυπο της ταινίας στους χρήστες που τις επισκέφτηκαν.

Υπολογίζεται ότι περίπου 75.000 χρήστες «κατέβασαν» την ταινία και ήδη οι πρώτες εντυπώσεις και σχόλια έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία «20th Century Fox», που έχει τα δικαιώματα διανομής της ταινίας, ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η «διαρροή», χωρίς ωστόσο να κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Η ταινία «X-Men Origins: Wolverine» αναμένεται να βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ την 1η Μαΐου. ...συνέχεια...

Δεν θέλω να κάνω απεργία πείνας. Λέω: τί ενέργειες μπορώ να κάνω όταν βλέπω κάτι τόσο παράλογο στις πράξεις των πολιτικών μας. Η ενέργεια να μην τους ξαναψηφίσω δεν την βλέπω και τόσο αποτελεσματική. Την ενέργεια της απεργίας πείνας, ούτε. Τί άλλο? να κάνω πορεία?

Να το ξαναπώ; Ας το ξαναπώ. Η παράλογη αυτή πράξη των πολιτικών μας αντιπροσωπεύει τον ίδιο παραλογισμό που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων των ίδιων των συμπολιτών μας (κι όχι μόνο των πολιτικών μας).

Εσένα σε ενοχλεί μόνο ο παραλογισμός των πολιτικών; Και η λαμογιά των πολιτικών; Ο παραλογισμός στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις ιδιωτικές, στους δρόμους και παντού (sorry που τα ισοπεδώνω όλα, just trying to make a point) δε σε ενοχλεί;

Αν ναι, τότε οι επιλογές σου είναι 2:

- προσπάθησε να αλλάξεις τα πάντα γύρω σου (μάλλον ουτοπικό).

- άλλαξε χώρα.

damn it... :mad: Με καταλάβατε~!:)

Όντως είναι πρωταπριλιάτικο του youtube και όντως όποιο βίντεο αν βάλετε το δείχνει ανάποδα!

Εγώ για όποιο ελληνικο μουσικό βιντεο και να έψαξα (ορίστε ένα παράδειγμα:

) το βλέπω μια χαρά.

Αυτοι που διαμαρτυρονται εξω απο τη συναντηση G20 ξερουν γιατι διαμαρτυρονται? Εχουν καποια συγκεκριμενα αιτηματα?? Μπορει να με ενημερωσει καποιος αν ξερει?

Πότε είχε το anti-globalisation lobby συγκεκριμένα αιτήματα για να έχει τώρα;

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7951179.stm

Bεβαια σε όλον τον αχταρμά διαδηλώνουν και πολύ συγκεκριμένα groups as well (όπως για παράδειγμα το group ενάντια στην επέκταση του αεροδρομίου του Heathrow νομίζω - just an example!).

Όποιος ενδιαφέρεται και για μερικές photos - πάλι από τη σελίδα του BBC

http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_pictures/7977068.stm

edit: κι άλλο ένα λινκ, βίντεο με έναν διαδηλωτή να λέει γιατί διαδηλώνει:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7977531.stm

Δεν νομίζω να υπερβάλω ... (και πολύ)!

Όπως λέει και ο gmac η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και μάλιστα ολοένα και αυξάνει!

Πραγματικά, από τότε που μπορώ να θυμάμαι ... από μικρός μου άρεσε να παίρνω την εφημερίδα του μπαμπά μου και να την διαβάζω ..., ΔΕΝ θυμάμαι να έβλεπα τέτοιες ειδήσεις! Πραγματικά είναι απίστευτο ... ληστείες καθημερινά , πυροβολισμοί , βανδαλισμοί , σκοτωμοί, αποδράσεις, αυτοκτονίες, απεργίες !

Αλλά το θέμα με τις ληστείες είναι πλέον καθημερινό .. και το πιο τρομακτικό είναι η ευκολία που μπορεί να δεχτείς και πυροβολισμό!:X

Νομίζω ότι παλιά τα όπλα έβγαιναν ...πιο δύσκολα! Τώρα και για ένα ευρώ θα βγουν!!!

Και δυστυχώς δεν βγαίνουν μόνο για εκφοβισμό ... αλλά είναι γεμάτα και μάλιστα οι ληστές το έχουν σχεδόν δεδομένο ότι θα ρίξουν , αν πιεστούν λίγο!

Σύμφωνοι, δεν λέω ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα. Έχει αυξηθεί και είναι φανερό αυτό. Αλλά όχι και ότι θα βγεις να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις. Ευτυχώς, μα ευτυχώς, είμα μακριά από αυτό (ακόμα :p). Σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας μένω (και κυκλοφορώ), δε μπορεί, θα το είχα προσέξει αν είχαμε γίνει Σικάγο. :rolleyes:

Και γιατί όχι άλλωστε. Όταν η ίδια η κοινωνία σε καθημερινή βάση επιδοκιμάζει περιστατικά παρανομίας, τι μπορεί να περιμένει κανείς από το κράτος;

Ε εντάξει, νομίζω οτι η είδηση δεν αποτελεί ενδεικτικό... εσύ την παίρνεις στα σοβαρα?

Και άλλωστε δεν εκτιμώ ιδιαίτερα το proktiko (copyrighted ο όρος :lol:) ως πηγή ειδήσεων (όχι ότι αμφισβητώ την είδηση, απλώς την πηγή δεν εκτιμώ γενικότερα).

Πάντως, επειδή μάλλον θεωρείτε ότι διαφωνώ μαζί σας, να σας ξαναπώ πως όντως συμφωνώ ότι η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει αυξηθεί πολύ, και ότι οι κρατικοί μηχανισμοί (πρωτίστως η Αστυνομία) φαίνεται να έχουν χάσει λιγάκι την μπάλα. Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι στην (κατά τη γνώμη μου) υπερβολή ότι βγαίνεις στο κέντρο της Αθήνας και κινδυνεύεις να σε πυροβολήσουν.

Εγώ για όποιο ελληνικο μουσικό βιντεο και να έψαξα (ορίστε ένα παράδειγμα:

) το βλέπω μια χαρά.

Για δες και αυτό ... http://www.youtube.com/watch?v=jQGQhD85zxY&flip=1

Μάλλον είναι μόνο για αυτά από την κεντρική σελίδα!:)

edit ...κάτι μπαλωτάρουν πάλι εδώ στη Καισαριανή - Παγκράτι! Ακούστηκε μια καλλη έκρηξη πριν λίγο!!! (στης 11)

Βρήκαν μάλλον ευκαιρία, μιας και όλοι βλέπουν την Εθνική!

Ε εντάξει, νομίζω οτι η είδηση δεν αποτελεί ενδεικτικό... εσύ την παίρνεις στα σοβαρα?

Και άλλωστε δεν εκτιμώ ιδιαίτερα το proktiko (copyrighted ο όρος :lol:) ως πηγή ειδήσεων (όχι ότι αμφισβητώ την είδηση, απλώς την πηγή δεν εκτιμώ γενικότερα).

Και καλά κάνεις. Μιλάμε για άσχετους, λαικιστές και γραφικούς. Το Star channel του διαδικτύου (αν και τώρα που το σκέφτομαι, το Star είναι πολύ πιο αξιόπιστο). Ο όρος proktiko είναι copyrighted από άλλους :p

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Και καλά κάνεις. Μιλάμε για άσχετους, λαικιστές και γραφικούς. Το Star channel του διαδικτύου (αν και τώρα που το σκέφτομαι, το Star είναι πολύ πιο αξιόπιστο). Ο όρος proktiko είναι copyrighted από άλλους :p

Σε αντιθεση με ποιους?Διοτι η πλειονοτητα των blogs/portals μαζικης ενημερωσης απο τον ιδιο μπακαλη ψωνιζει εγκυροτητα και αξιοπιστια.Οπως παντα ειναι ευθυνη του αναγνωστη να αξιολογησει την πηγη και την ειδηση

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Σε αντιθεση με ποιους?Διοτι η πλειονοτητα των blogs/portals μαζικης ενημερωσης απο τον ιδιο μπακαλη ψωνιζει εγκυροτητα και αξιοπιστια.Οπως παντα ειναι ευθυνη του αναγνωστη να αξιολογησει την πηγη και την ειδηση

Δεν πρέπει να είναι σε αντίθεση με κάποιους. Όπως λες και μόνος σου, η πλειονότητα των blogs/portals προσπαθεί να αποκτήσει επισκέπτες με κάθε τρόπο, σε όποιο επίπεδο κι αν χρειαστεί να πέσει η ενημέρωση.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Ενεργός πολίτης για μένα είναι αυτός που κάνει πράξη στην καθημερινή του ζωή αυτά τα οποία πρεσβεύει στη θεωρία. Για παράδειγμα, για να αναφερθώ σε παραδείγματα από θέματα που έχουμε θίξει εδώ στο forum: θεωρείς ότι σε κλέβει το τάδε σουπερμάρκετ; Ψώνισε από αλλού. Θεωρείς ότι σε αδίκησε το δείνα μαγαζί; Κάνε καταγγελία στη ΓΓΚ. Αδικήθηκες από κάποια δημόσια υπηρεσία; Καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Πιστεύεις ότι "το κράτος" δεν κάνει αρκετά για το περιβάλλον; Ξεκίνα εσύ ο ίδιος να ανακυκλώνεις, να παράγεις λιγότερα σκουπίδια και να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου λιγότερο.

Από την άλλη, ακόμα περιμένω να μου πει ο xenopoulos ποιοι είναι οι "ανενεργοί" πολίτες και γιατί οι μπαχαλακηδοαναρχικοι είναι οι μόνοι ενεργοί.

Συμφωνώ με όσα λες και στην ίδια συμφωνία είχαμε φτάσει και στο thread με τις απαλλοτριώσεις των s/m (καιρό έχει να γίνει περιστατικό…).

Πέρα από όσα λες, ενεργός πολίτης είναι αυτός που ταυτόχρονα είναι και σκεπτόμενος πολίτης και δεν αποδέχεται τα γεγονότα ως έχουν αλλά αναζητά την αιτία τους. Και για το προσαρμόσω το σκεπτικό στην εγκληματικότητα που υπάρχει, ένας σκεπτόμενος πολίτης καταλαβαίνει ότι η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι αλληλένδετες έννοιες. Με απλά λόγια η αύξηση της εγκληματικότητας, σε αξιόλογο βαθμό, οφείλετε στην αύξηση της ανεργίας. Οπότε για να μειωθεί η εγκληματικότητα ξεκινάμε με την δημιουργία ευκαιριών απασχολήσεις. Ο έχων εργασία με υποκειμενικά ικανοποιητικό εισόδημα δυσκολότερα γίνετε ο «αυριανός κλέφτης».

Χαρακτηριστικότερο και πιο πρόσφατό παράδειγμα της λογικής μου είναι το τελευταίο ντοκιμαντερ της «Εμπόλεμης Ζώνης» για την Αϊτή. Εκεί εξηγεί το πώς μπορείς να γίνεις ο «αυριανός κλέφτης».

Αντιγράφω: « … η κυβέρνηση της Αϊτής πιστεύει ότι για να φέρει ειρήνη στην "Πόλη του Ήλιου", πρέπει να σταματήσει τους ʽchimeresʼ, μια ομάδα τύπων που σηκώνονται μια μέρα και λένε ʽθα προσπαθήσω να βρω τον δικό μου τρόπο να επιβιώσω, γιατί έχω οικογένεια και τον εαυτό μου. Αν βρω ένα εννιάρι πιστόλι σήμερα μπορεί να έχω μία ή δυο χιλιάδες ή διακόσιες χιλιάδες δολάρια αύριο"…»

Περισσότερα εδώ

.