Jump to content

The «Ultimate» File Sharing thread

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

να ρωτησω και κατι αλλο παιδακια? εχω κατεβασει στο μtorrent 2 αρχεια! στο ενα εχω ratio μεχρι τωρα 0.35 και στο αλλο 0.17! αυτα προσθετονται? στον tracker μου λεει οτι εχω 0 .35 προς το παρον! κανονικα δεν επρεπε να ειχα 0.35+0.17=0.52? εε? δε το εχω καταλαβει!

• Απαντήσεις 6,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

να ρωτησω και κατι αλλο παιδακια? εχω κατεβασει στο μtorrent 2 αρχεια! στο ενα εχω ratio μεχρι τωρα 0.35 και στο αλλο 0.17! αυτα προσθετονται? στον tracker μου λεει οτι εχω 0 .35 προς το παρον! κανονικα δεν επρεπε να ειχα 0.35+0.17=0.52? εε? δε το εχω καταλαβει!

Θα πρεπει τα αρχεια να ειναι απο τον ιδιο tracker. Αν ειναι, ισως δεν εχει ενημερωθει ο tracker ακομα.

φίλε.αν ξέρω καλά το ratio δεν πάει έτσι

κατέβασες ένα αρχείο με ratio 0.35

μετά με αυτο το ratio κατέβασες άλλο αρχείο με 0.17 ratio

δηλαδή το 17% του 0.35...=0.05 ratio...

το αρχειο με το 0.35 ratio συνεχιζει γιατι κανω seeding τωρα! το αλλο δεν εχει καθολου leechers και εχει σταματησει στο 0.17! λες αμα το διαγραψω αυτο απο τον client να μου το προσθεσει? εε?

απο τον ιδιο ειναι αλλα δεν εχει προστεθει! δηλαδη ειμαι σωστος παραπανω με αυτο που λεω εε?

δεν νομίζω

Αρχικό Μήνυμα από Meraklis56

το αρχειο με το 0.35 ratio συνεχιζει γιατι κανω seeding τωρα! το αλλο δεν εχει καθολου leechers και εχει σταματησει στο 0.17! λες αμα το διαγραψω αυτο απο τον client να μου το προσθεσει? εε?

λογικά έπρεπε να είχες λιγότερο ratio...Μπα,δεν νομίζω να ανανεωθεί...

Συνέχισε να seed-αρεις γιατι το ratio δε το βλέπω καλα...

οχι, αν ο tracker ενημερωνεται σωστα, θα ενημερωθει ειτε το βγαλεις ειτε οχι. τα ratio δε συμψηφιζονται ακριβως γιατι μπορει το ενα αρχειο να ειναι 10GB και να εχεις ratio 0.01 και το αλλο να ειναι 100ΚΒ με ratio 1000 και ετσι δεν ανεβαινει πολυ το συνολικο :)

δεν νομίζω

λογικά έπρεπε να είχες λιγότερο ratio...Μπα,δεν νομίζω να ανανεωθεί...

Συνέχισε να seed-αρεις γιατι το ratio δε το βλέπω καλα...

χθες εκανα εγγραφη ρε στον tracker και κατεβασα 1.6gb αρχειο και τωρα το seed-αρω! μια χαρα νομιζω παει το ratio μου! τι λες?

οχι, αν ο tracker ενημερωνεται σωστα, θα ενημερωθει ειτε το βγαλεις ειτε οχι. τα ratio δε συμψηφιζονται ακριβως γιατι μπορει το ενα αρχειο να ειναι 10GB και να εχεις ratio 0.01 και το αλλο να ειναι 100ΚΒ με ratio 1000 και ετσι δεν ανεβαινει πολυ το συνολικο :)

δηλαδη παει αναλογικα με το μεγεθος του αρχειου εε? καταλαβα!

δηλαδη παει αναλογικα με το μεγεθος του αρχειου εε? καταλαβα!

ναι, προστιθενται το upload και το download ολων των αρχειων και βγαινει το συνολικο ratio. στο παραδειγμα μου θα ειχες μονο 0.1 ratio :)

Στο γραφείο έχω 512/128 της Φορθνετ κ απο μTorrent φτάνω μέχρι 55+ στο κατέβασμα, όσο και αν κατεβάζουν από εμένα, ενώ στο σπίτι με Βιβόντι κ πάλι 512/128 όταν κατεβάζουν από μένα πέφτει η ταχύτητα που κατεβάζω κατακόρυφα (πάνω απο 25 δεν πάει) κ δεν μπορώ να σερφάρω κάν. Στο γραφείο έχω το upload speed στο unlimited ενώ στο σπίτι στο 9!

Πως το εξηγείτε αυτό? Είναι θέμα παροχεά, γραμμής ή ρυθμίσεων?

Στο μtorrent το κουμπάκι στο κάτω μέρος του παραθύρου είναι πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο ??

Αν είναι πράσινο τότε οκ, ίσως να ανέβαζες το upload speed στο 10 ή 11, εκεί περίπου δίνει μετά από λίγο, λίγο καλύτερο κατέβασμα. Αν είναι κόκκινο ή κίτρινο τότε να δεις αν έχεις ανοίξει (port forwarding) στο router σου το port που χρησιμοποιεί to μtorrent. Εναλλακτικά άλλαξε port στο πρόγραμμα και άνοιξε το αντίστοιχο στο router σου.

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Εχε υπόψη σου φίλε μου ότι το ratio αυξάνεται ΜΟΝΟ όταν κάνεις upload, κοινώς "seedάρεις". Οταν κατεβάζεις και μετά σταματάς το seeding, είτε επειδή σου φαίνεται λίγο (2-3 kb) αυτό που δίνεις ή και καθόλου, όπως λες, τότε... δεν σε βλέπω καλά ... :worry: Αν συνεχίσεις έτσι (κατεβάζεις πολύ, seedάρεις λίγο), αργά ή γρήγορα θα το φας το ΒΑΝ... :X Προτείνω ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ αυτό το κατέβασες, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ leechers. Το σωστό είναι να το αφήνεις ανοικτό να seedάρει γιατί κάποια στιγμή κάποιος θα αρχίσει να παίρνει κι από σενα κι έτσι θα ανεβάσεις το πολυπόθητο ratio... Βέβαια αν το αρχείο που κατέβασες είναι πολύ παλιό τότε... λίγο δύσκολο βλέπω να δώσεις κι εσύ κάτι (βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :p ). Οπότε ΣΥΜΒΟΥΛΗ... αν θες παλιό (τουλάχιστο βδομάδας και πάνω) αρχείο στρέψου σε δημόσιους τρακερς και ΟΧΙ σε ιδωτικούς, γιατί έτσι καταστρέφεις το ratio σου, χωρίς μεγάλη ελπίδα βελτίωσης.

Καλό ratio είναι να έχεις δώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτό που έχεις κατεβάσει... ;)

Καλό κουράγιο :)

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Στο μtorrent το κουμπάκι στο κάτω μέρος του παραθύρου είναι πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο ??

Αν είναι πράσινο τότε οκ, ίσως να ανέβαζες το upload speed στο 10 ή 11, εκεί περίπου δίνει μετά από λίγο, λίγο καλύτερο κατέβασμα. Αν είναι κόκκινο ή κίτρινο τότε να δεις αν έχεις ανοίξει (port forwarding) στο router σου το port που χρησιμοποιεί to μtorrent. Εναλλακτικά άλλαξε port στο πρόγραμμα και άνοιξε το αντίστοιχο στο router σου.

Πόρτες έχω ανοιχτές κ ναι το ΝΑΤ είναι ΟΚ (πράσινο ;) )

Το ratio το συνολικό είναι (συνολικό upload)/(συνολικό download). Αν πας στο blue white και κάνεις κλικ επάνω στο όνομά σου εκεί θα δεις πόσο upload και download έχεις κάνει μέχρι τώρα, από αυτόν τον traker εννοείται. Αν κάνεις την πράξη που σου είπα (διαίρεση) θα δεις ότι τόσο είναι το ratio σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

να ρωτησω κατι αλλο..........σε ενα αρχειο που εχω και το seed-αρω στη στηλη seeds λεει 0(6) και στη στηλη των peers λεει 2(23) αυτη τη στιγμη! αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι το 23 σημαινει οτι υπαρχουν 23 leechers σ'αυτο το αρχειο και αυτη τη στιγμη ειναι στο ιντερνετ 2 και το κατεβαζουν ή οτι ειναι συνδεδεμενοι και οι 23 αλλα εγω μπορω να το δωσω σε 2? αν ειναι το δευτερο πως μπορουν να συνδεθουν περισσοτεροι πανω μου? ααα και το 0(6) σημαινει οτι seed-αρω μονος μου αυτη τη στιγμη?

Εχε υπόψη σου φίλε μου ότι το ratio αυξάνεται ΜΟΝΟ όταν κάνεις upload, κοινώς "seedάρεις". Οταν κατεβάζεις και μετά σταματάς το seeding, είτε επειδή σου φαίνεται λίγο (2-3 kb) αυτό που δίνεις ή και καθόλου, όπως λες, τότε... δεν σε βλέπω καλά ... :worry: Αν συνεχίσεις έτσι (κατεβάζεις πολύ, seedάρεις λίγο), αργά ή γρήγορα θα το φας το ΒΑΝ... :X Προτείνω ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ αυτό το κατέβασες, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ leechers. Το σωστό είναι να το αφήνεις ανοικτό να seedάρει γιατί κάποια στιγμή κάποιος θα αρχίσει να παίρνει κι από σενα κι έτσι θα ανεβάσεις το πολυπόθητο ratio... Βέβαια αν το αρχείο που κατέβασες είναι πολύ παλιό τότε... λίγο δύσκολο βλέπω να δώσεις κι εσύ κάτι (βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :p ). Οπότε ΣΥΜΒΟΥΛΗ... αν θες παλιό (τουλάχιστο βδομάδας και πάνω) αρχείο στρέψου σε δημόσιους τρακερς και ΟΧΙ σε ιδωτικούς, γιατί έτσι καταστρέφεις το ratio σου, χωρίς μεγάλη ελπίδα βελτίωσης.

Καλό ratio είναι να έχεις δώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτό που έχεις κατεβάσει... ;)

Καλό κουράγιο :)

δεν εχω σταματησει κανενα απο τα downloads μου ολα αυτη τη στιγμη seed-αρουν εκτος απο 1 μεγεθους 2.5 mb και αυτο λεω να σβησω! 2 αρχεια των 250mb περιπου εχουν φτασει ratio 1 και περιμενω το μεγαλο μου που ειναι 1.6gb! και ολα αυτα σε 3 μερουλες! πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο! εε? δεν διαγραφω κανενα!

να ρωτησω κατι αλλο..........σε ενα αρχειο που εχω και το seed-αρω στη στηλη seeds λεει 0(6) και στη στηλη των peers λεει 2(23) αυτη τη στιγμη! αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι το 23 σημαινει οτι υπαρχουν 23 leechers σ'αυτο το αρχειο και αυτη τη στιγμη ειναι στο ιντερνετ 2 και το κατεβαζουν ή οτι ειναι συνδεδεμενοι και οι 23 αλλα εγω μπορω να το δωσω σε 2? αν ειναι το δευτερο πως μπορουν να συνδεθουν περισσοτεροι πανω μου? ααα και το 0(6) σημαινει οτι seed-αρω μονος μου αυτη τη στιγμη?

Σημαίνει ότι υπάρχουν 23 peers συνδεδεμένοι στο swarm την δεδομένη στιγμή (έχουν ανοικτό το torrent), αλλά εσύ για κάποιους λόγους είσαι συνδεδεμένος με τους 2.

Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά στην περίπτωσή σου μάλλον απλά δεν έχεις άλλο upload bandwidth για να συνδεθούν κι άλλοι.

Σημαίνει ότι υπάρχουν 23 peers συνδεδεμένοι στο swarm την δεδομένη στιγμή (έχουν ανοικτό το torrent), αλλά εσύ για κάποιους λόγους είσαι συνδεδεμένος με τους 2.

Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά στην περίπτωσή σου μάλλον απλά δεν έχεις άλλο upload bandwidth για να συνδεθούν κι άλλοι.

και πως μπορω να εχω περισσοτερο upload bandwith? εε?

και πως μπορω να εχω περισσοτερο upload bandwith? εε?

να εχεις μεγαλυτερη συνδεση; :rolleyes:

μια βοηθεια! εχω το μtorrent,κατω κατω εχει ενα κουμπακι που ηταν πρασινο εδω και 3 μερες! εγινε κιτρινο! και τωρα κοκκινο και λεει

not connectable!

καποιο firewall ή router περιοριζουν την κινηση του δικτυου σας!

χρειαζεται να ανοιξετε μια θυρα για να μπορουν οι αλλοι να συνδεονται μαζι σας!

το καλο ειναι οτι εγω seed-αρω κανονικοτατα!

οταν παω στο ελεγχος θυρας μου λεει-error οτι η θυρα που χρησιμοποιω δεν φενεται να ειναι ανοιχτη! δεν εχω router! εχω crypto f200 adsl usb modem! πως θα την ανοιξω την κ**οθυρα? μπορει να μου πει καποιος? βοηθειαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!

για το firewall: control panel>windows firewall>exceptions>add program ή add port...και ψαχνεις το μtorrent για το προγραμμα ή βαζεις την πορτα που εχεις ρυθμισει στο μtorrent απο τις ρυθμισεις στην καρτελα δικτυο(μαλλον ετσι το λεει στο ελληνικο).

για το μοντεμακι σου δε γνωριζω...:)

το μtorrent υπαρχει στα exceptions! στο add port εχει 2 πεδια στο ενα λεει να βαλω τον αριθμο της θυρας και στο αλλο λεει να βαλω ενα ονομα,τι ονομα βαζω εκει? νομιζω οτι μονο στα router ρυθμιζουμε τα ports και οχι στα modem! ετσι δεν ειναι?