Jump to content

E-Shops και Ηλεκτρονικές Αγορές

MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Στην Αγγλία ισχύει ένας χρόνος εγγύηση

Είναι θέμα εταιρείας τελικά.

Η Αμαζον δίνει ένα χρόνο και η εταιρεία που παράγει το προϊόν δίνει 3!!

Οπότε έκανα το registration στο site και είμαι Οκ για 3 χρόνια.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Στην Ευρώπη ξέρω ότι υπάρχει εγγύηση για τα ηλεκτρονικά στα 2 χρόνια.

Ωστόσο έμαθα ότι το Αμαζον Αγγλίας δίνει ένα χρόνο. Γιατί έτσι;

Στην Ευρώπη υπάρχει 2ετής νομική κάλυψη (και όχι εγγύηση) για κατασκευαστικά ελαττώματα και συγκεκριμένες ελλείψεις κατά την στιγμή της αγοράς. Η ίδια η ΕΕ, όμως, επιτρέπει στις εταιρίες να δίνουν όση εγγύηση θέλουν διότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν για το οτιδήποτε. Έτσι μια εταιρία μπορεί να μην παρουσιάζει ανταγωνιστικότητα από άποψη ποιότητας προϊόντων αλλά μπαίνει στο παιχνίδι δίνοντας εγγύηση μακράς διαρκείας (σε σχέση με τις υπόλοιπες) ή/και με περισσότερες καλύψεις. Αν θέλεις κοίτα στο πρώτο link της υπογραφής μου για να δεις τί παίζει στην Ελλάδα (και κατά συνέπεια και στην ΕΕ).

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

Καλησπερα,γνωριζει κανεις αν το amazon.co.uk εχει δωρεαν μεταφορικα για Ελλαδα και αν γενικως μπορεις να αγορασεις απο εκει λαπτοπς?Εχει καλες τιμες σε σχεση με Σκρουτζ,επισης τσεκαρα και το Γερμανικο αλλα νομιζω θα πανε πολυ τα μεταφορικα..Εχει ψωνισει κανεις απο εκει?Ευχαριστω

Τα μεταφορικά είναι δωρεάν από το amazon.co.uk άμα οι αγορές είναι πάνω από 25λίρες.. Αλλά πρέπει να είναι απευθείας από amazon και όχι από τρίτο πωλητή. Έχω κάνει παραγγελία και περιμένω να μου έρθει την τρίτη.

Τα μεταφορικά είναι δωρεάν από το amazon.co.uk άμα οι αγορές είναι πάνω από 25λίρες.. Αλλά πρέπει να είναι απευθείας από amazon και όχι από τρίτο πωλητή. Έχω κάνει παραγγελία και περιμένω να μου έρθει την τρίτη.

Στην πράξη πάνω από 22 λίρες χρειάζεται και να γίνει επιλογή του Free super saver delivery στο τέλος της παραγγελίας.

Να γράφει Fullfilled by Amazon, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω.

Amazon Fire stick 4k max

Θα ηθελα να ρωτησω κατι τους γνωριζοντες περισσοτερα για αγορες απο εξωτερικο.Το handtec στο htc one εχει 2 τιμες.Μια με £444.99 & μια με £533.99 inc VAT UK & Europe only.Προφανως αν παραγγειλουμε απο Ελλαδα παμε για την δευτερη τιμη .Σωστα ? Αν πχ καποιος εχει γνωστο Αμερικη & κανει αυτος την παραγγελια ,να υποθεσω πληρωνει με την πρωτη τιμη?(£444.99).Συμφερει κατι τετοιο η με τα μεταφορικα ερχεται μια η αλλη...?

• 3 weeks later...
έκανα παραγγελία στο handtec η τιμη οκ στο checkout ολα σωστά,αργότερα έλαβα ένα mail επιβεβαίωσης απο το sagepay που έγραφε όμως δίπλα απο το ποσό άλλες τιμες οι οποίες ήταν παραπάνω απο το checkout του handtec,γνωρίζεται κάτι περισότερο ?

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

έκανα παραγγελία στο handtec η τιμη οκ στο checkout ολα σωστά,αργότερα έλαβα ένα mail επιβεβαίωσης απο το sagepay που έγραφε όμως δίπλα απο το ποσό άλλες τιμες οι οποίες ήταν παραπάνω απο το checkout του handtec,γνωρίζεται κάτι περισότερο ?

Mηπως ειναι μαζι με μεταφορικα(εαν εχεις...) ή ειναι μαζι με το φπα(vat)?

Ξέρετε αν το ακόλουθο είναι έμπιστο;

http://www.eset.com/gr/

3χρονια τωρα απο εκει παιρνω τις αδειες για το σπιτι&τη δουλεια ενος φιλου

Αρνητική απο μένα στα καταστήματα

Phonegallery-παραγγελνω Xperia p red καθώς το είχαν σε απόθεμα,κατι που δεν ίσχυε...και φυσικα δεν υπήρξε ενημέρωση.

Ebw-αντιεπαγγελματισμος στα καλυτερα του,μετα την πρώτη ήττα παραγγελνω παλι το ίδιο κινητο απο κει,με παρατήρηση,να φύγει το συντομότερο δυνατόν ώστε να το εχω την επόμενη μερα,Πέμπτη η παραγγελία,το έστειλαν Παρασκευή και χωρις την δυνατότητα παραλαβής Σάββατο,κατι που είχα επισημάνει καθώς είχα πει αν μεχρι Σάββατο δέν το εχω,να μην το στείλουν άδικα...τελικά το έστειλαν για Δευτέρα...επιστροφή λοιπον.

Multirama Ηρακλείου κρητης,ο όρος της τρισαθλιοτητας...ανευθυνότητα στο φουλ.παιρνω τηλεφωνο για Xperia ion,ναι μου λένε εχουμε 3 διαθεσιμα κομμάτια,κρατάω το ενα λοιπον,στέλνω άτομο με Ταξι καθώς δε μπρουσα να πάω εγω.με παίρνει το άτομο που έστειλα και μου λεει.

Εχουν 3 κομμάτια,το εκθεσιακό,ενα χαλασμένο που ειναι για αντικατάσταση κι ενα σφραγισμένο που ειναι κρατημενο.λεω ωραία,κι εγω είχα κρατήσει,τωρα τι κάνουμε?μου λεει να μου δώσουν το εκθεσιακό,λέω εντάξει,αλλα λόγο του οτι ειναι μεταχειρισμένο το θέλω και 100 ευρω κατω,με το ζόρι κάνουν έκπτωση 15 ευρω,τους λέω βάλτε την εκει που ξέρετε και κλεινω.

Πλεον ξύπνησαμε κύριοι,δείξετε σεβασμό για να δείξουμε,κι εύχομαι να εχουμε μέλη που δουλεύουν σε αυτα τα παλιατζιδικα και να ανοίξουν τα ματια τους,γιατι ο καταναλωτής εχει δύναμη,κι εσείς πρεπει να μας προσκυνατε.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ειδικά ψευδή αποθέματα και χρόνοι παράδοσης είναι το χειρότερο. Γιατί τι περισσότερες φορές είναι συννειδητά ψέματα. Καλά τα λες αδερφέ, αλλά ποιος ακούει... :P

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Γνωρίζει κανείς ποία από τα σκρουτζομαγαζα προσφέρουν δόσεις μέσω πιστωτικής ?

Τελικά εμπιστευόμαστε Birdphone; Ισχύει η DOA; Υπάρχει περίπτωση τα τηλέφωνα που προμηθεύεται να τα παίρνει πιο φθηνά επειδή είναι ελαττωματικά; Η εγγύηση ισχύει κανονικά;
Koucos.

Τελικά εμπιστευόμαστε Birdphone; Ισχύει η DOA; Υπάρχει περίπτωση τα τηλέφωνα που προμηθεύεται να τα παίρνει πιο φθηνά επειδή είναι ελαττωματικά; Η εγγύηση ισχύει κανονικά;

Το αν εμπιστεύεται ο καθένας ένα κατάστημα, είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Άλλος μένει ευχαριστημένος, αλλος δυσαρεστημένος από ένα κατάστημα κτλ

Γενικά πάντως, δεν έχει φήμη κακή ούτε φυσικά προμηθεύεται ελαττωματικά τηλέφωνα.. Από εκεί και πέρα, η ευθύνη της απόφασης είναι δική σου.

Μια χαρά είναι το πουλοτηλεφωνο,αγόρασε άφοβα Edited by ταξιδιωτης22

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ρε παιδιά βλέπω τόσα ελαττωματικά τηλέφωνα να κυκλοφορούν και πιστεύω ότι και σε μένα τέτοιο θα κάτσει... Δηλαδή 1 στα 2 τηλέφωνα είναι ελαττωματικά; Έλεος! Αν είναι να πάρω ένα τηλέφωνο και να με στεναχωρήσει αντί να με κάνει χαρώ και μου κάτσει ελαττωματικό καλύτερα να μην πάρω τίποτα... Δεν θέλω να το στέλνω πίσω στην Αθήνα και τρέχα γύρευε... Γιατί τα καταστήματα που έχουν τα τηλέφωνα σε εξωφρενικές τιμές εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη και τα skroutzoμάγαζα σε βάζουν σε τέτοιες σκέψεις;
Koucos.

Καλημέρα, έχει κάποιος αγοράσει από το http://www.pooz.com; με ενδιαφέρει να μάθω τη λένε από ποιότητα τα μπλουζάκια:)
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Ρε παιδιά βλέπω τόσα ελαττωματικά τηλέφωνα να κυκλοφορούν και πιστεύω ότι και σε μένα τέτοιο θα κάτσει... Δηλαδή 1 στα 2 τηλέφωνα είναι ελαττωματικά; Έλεος! Αν είναι να πάρω ένα τηλέφωνο και να με στεναχωρήσει αντί να με κάνει χαρώ και μου κάτσει ελαττωματικό καλύτερα να μην πάρω τίποτα... Δεν θέλω να το στέλνω πίσω στην Αθήνα και τρέχα γύρευε... Γιατί τα καταστήματα που έχουν τα τηλέφωνα σε εξωφρενικές τιμές εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη και τα skroutzoμάγαζα σε βάζουν σε τέτοιες σκέψεις;

Που είδες το 1 στα 2;

Ειλικρινά τι επιστημονικά συμπεράσματα είναι αυτά; Το ότι διαβάζεις εδώ μέσα για προβλήματα δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος που έχει αγοράσει το κινητό αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Γράφουν συνήθως αυτοί στους οποίους εμφανίζεται. Έχεις δει πολλούς να γράφουν "Γεια σας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κινητό";

Επίσης ποιο μεγάλο κατάστημα σου εμπνέει εμπιστοσύνη; Μόνο τις κριτικές να διαβάσεις στο skroutz για τα εν λόγω καταστήματα θα καταλάβεις πολλά...

مفاجأة

Πολλά τέτοια καταστήματα κάνουν παραεισαγωγή σε φτηνότερες τιμές από κάποια χώρα της ΕΕ συνήθως Γερμανία. Τα προϊόντα τους είναι καινούρια και δεν είναι ελαττωματικά. Για να το ελέγξεις αυτό δώσε σε μια Γερμανική ή αγγλική μηχανή σύγκρισης τιμών το προϊόν που σε ενδιαφέρει και θα δεις ότι οι τιμές που προσφέρονται στην Ελλάδα είναι του ιδίου ή υψηλότερου επιπέδου αλλά σε κάθε περίπτωση χαμηλότερες από το γδάρσιμο της ελλ. αντιπροσωπείας.

Που είδες το 1 στα 2;

Ειλικρινά τι επιστημονικά συμπεράσματα είναι αυτά; Το ότι διαβάζεις εδώ μέσα για προβλήματα δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος που έχει αγοράσει το κινητό αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Γράφουν συνήθως αυτοί στους οποίους εμφανίζεται. Έχεις δει πολλούς να γράφουν "Γεια σας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κινητό";

Επίσης ποιο μεγάλο κατάστημα σου εμπνέει εμπιστοσύνη; Μόνο τις κριτικές να διαβάσεις στο skroutz για τα εν λόγω καταστήματα θα καταλάβεις πολλά...

Δεν το λέω αποκλειστικά και μόνο για εδώ μέσα... Γνωστοί και φίλοι που αγοράζουν κινητά τηλέφωνα δεν είναι λίγες οι φορές που μου είπαν ότι έπεσαν σε ελαττωματικό και έφυγαν πίσω για αντικατάσταση... Τι να πω; Ίσως να είναι γκαντέμηδες...

Επίσης όλα παίζουν... Δεν ξέρουμε αν οι κριτικές στο skroutz είναι πραγματικές..;)

Koucos.

Δε στέκουν αυτά που γράφεις. Ελαττωματικό τηλέφωνο μπορεί να τύχει από οποιοδήποτε κατάστημα, μεγάλο ή λιγότερο γνωστό.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Λοιπόν ερώτηση για όποιον έχει πάρει κάτι από EBAY Αμερικής με το global shipping.

Θέλω να φέρω ένα κινητό από έξω. Κάτι διάβασα ότι καλύπτει με κάποιο τρόπο και τον εκτελωνισμο.

Ισχύει και για Ελλάδα;

Amazon Fire stick 4k max