Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΧΤΕΣ προσπάθησα να αναβαθμίσω το τηλέφωνο σε μια unofficial εκδοση που βρηκα στο XDA DEV thn 4.4 kit kat κατέβασα όλα τα άρχεια που χρειαζόντουσαν αλλα εκανα μια τεραστια βλακεια έσβησα από την μνήμη του κινητου όλα τα αρχεια που μου εμφανιζε με αποτέλεσμα τώρα το κινητο να μην Bootarei ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ όταν το ανοιγω ενώ όταν παταω το power kai vol + την κλασικη ροζ οθονη.

στην ροζ οθονη το βλεπει το κομπιουτερ μου σαν αποθηκευτικο μεσο αλλα δεν υπαρχει κανενα αρχειο πια μεσα..εχω ψαξει σε ολο το ιντερνετ αλλα δεν μπορω να καταφερω κατι...

Μηπως ξερετε τι μπορω να κανω?? ωστε να το επαναφερω παλι στην κανονικη του μορφή? εξαψα και στην σελιδα της Huaweι αλλα δεν βρηκα ένα recovery η εστω ένα τοολ που να επαναφερει το κινητο στην πρωτη του κατασταση.

Ή θα ξαναφλασαρεις official firmware ή αν θες δοκιμασε την παρακατω λυση πρωτα γιατι ειναι πολυ πιο συντομη απο το να χρειαστει να ξαναφλασαρεις official rom (σκεψου μετα θα θες παλι ξεκλειδωμα bootloader κτλ).

Λοιπον, βαλε το κινητο στο pc με usb (what else :P ) σε ροζ οθονη. Πανε ο υπολογιστης μου, και κανε δεξι κλικ στον αφαιρουμενο δισκο των 255MB (ροζ οθονη) και πατα διαμορφωση (format). Καντο quick format με filesystem το fat32

Επειτα μεσα στη ροζ οθονη, φτιαξε ενα φακελο image οπου θα βαλεις τα αρχεια που θα βρεις εδω : http://www.mediafire.com/download/89716wlkd7f668x/stockICSimage.zip

thanks to gkalen για αυτο

οποτε πλεον στη ροζ οθονη θα χεις ενα φακελο image(ετσι ακριβως θα λεγεται καντο copy-paste για 100% σιγουρια) που θα χει τα αρχεια boot.img , recovery.img, amss.mbn και 1-2 ακομα που ποτε δν εμαθα απ'εξω τα ονομα τους xD

Note: δεν εχεις custom recovery ετσι, αλλα στοκ. Οποτε αν θες custom recovery (cwm,twrp) περνα το τωρα σαν recovery.img

Μετα απο αυτο δοκιμασε να φλασαρεις καποια ρομ. Αν παλι φας μπλε οθονη τοτε αναγκαστικα φλασαρεις official rom και θα στρωσει ετσι. Αν το κανεις αυτο, τσεκαρε μολις μπεις στην official αμα εχεις το IMEI σου γιατι εγω το χασα τις προαλλες.

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

Νομιζω δε θελει φορματ , κατευθειαν συνδεεται κι αν δεν εχει τιποτα μεσα τοτε φτιαχνει φακελο image , ισως υπαρχει ο φακελος image αλλα λειπουν τ'αρχεια αλο μεσα.

Επισης ο φιλος να προσεξει να βαλει τον image φακελο που ειχε την ωρα που τον εσβησε.

Δηλαδη αν δεν ειχε ακομα βαλει την ics , τοτε πρεπει να βαλει τον image της gingerbread

@ andre 2004

Κατεβασε απο'δω ... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=37953739 ... τον image

φακελο της gingerbread.

ΒΑΣΙΚΟ , Τι ρομ φοραγες πριν σβησεις τον image ???????

Αναλογα , ποια ρομ φοραγες , θα κατεβασεις τον image που χρειαζεσαι .

Edited by gkalen

Φιλε Moihack respect!! σε ευχαριστω πολυ με βοηθησες πολυ δουλεψε μια χαρα!!!! μενει να δω μονο αυτο γα το IMEI που μου ειπες γιατι το φορτιζω επειδη ξελειγωσα την μπαταρια!

σε ευχαριστωωωωωω

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ναι gkalen δουλεψε θαυμασια και μαλιστα περασα κατευθειαν την [ROM] [4.4.2] CyanogenMod 11.0 [uNOFFICIAL] και την τρεχει μια χαρα μεχρι στιγμης

Τελικα μπορει να μου πει καποιος αν εχει λυθει το θεμα στη καμερα της κκ?Σ αυτη την τελευταια ρομ του mokee παντως,δεν δουλευει.

Τελικα μπορει να μου πει καποιος αν εχει λυθει το θεμα στη καμερα της κκ?Σ αυτη την τελευταια ρομ του mokee παντως,δεν δουλευει.

Εχει λυθει 100% απλως δεν θα χουνε κανει νεο build του κερνελ και δεν εχει τις τελευταιες αλλαγες που το διορθωνουν αυτο.

Λιγο ακομα υπομονη και θα σας δω πολυ συντομα το πρωτο δικο μου KitKat build

Εχει λυθει 100% απλως δεν θα χουνε κανει νεο build του κερνελ και δεν εχει τις τελευταιες αλλαγες που το διορθωνουν αυτο.

Μπραβο ρε Moihack.Full pansion με gapps?

αν μπορεσεις στη δικια σου κιτ κατ και κανεις τιποτα με θεματισμο αλα miui για την απαντηση κλησεων θα σου ειμουν υποχρεος γιατι τωρα ουτε με ποσα θεματα αλλαξα αλλά ούτε με ex-dialer είδα προκοπή

πολυ συντομα πιανω δουλεια πρωτον και δευτερον θελω ART working

δεν χαλαμε χατιρια ειπαμε!:p

στα σοβαρα τωρα,το τσεκαρες καθολου αυτο το ART?

GAPPS κατεβαζουμε απο http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942

δεν ειναι εκει το προβλημα!

Edited by akalos

@tzivas

αυτο που εχεις προβλημα με την απαντηση κλησεων πρεπει να ναι θεμα με το πως ξυπναει το κινητο απο deep sleep

Σε τι συχνοτητες εχεις βαλει τον cpu ? Αν εχεις ακομα την minimum στα 122MHz , δοκιμασε να του βαλεις min frequency τα 368MHz και πες μου αν στρωσει αυτο με τις κλησεις

@akalos

καλες δουλειες! εγω απο σημερα κανω διακοπες παντως :p

αυτο με το ART οχι ακομα δεν το τσεκαρα. Ας δουλεψουν ολα καλα με dalvik για την ωρα και μετα βλεπουμε.

Παντως μην περιμενεις τραγικη διαφορα απο το art. Οκ, κατι θα υπαρχει αλλα στο ματι δεν θα ειναι ορατο νομιζω.

@tzivas

αυτο που εχεις προβλημα με την απαντηση κλησεων πρεπει να ναι θεμα με το πως ξυπναει το κινητο απο deep sleep

Σε τι συχνοτητες εχεις βαλει τον cpu ? Αν εχεις ακομα την minimum στα 122MHz , δοκιμασε να του βαλεις min frequency τα 368MHz και πες μου αν στρωσει αυτο με τις κλησεις

@akalos

καλες δουλειες! εγω απο σημερα κανω διακοπες παντως :p

αυτο με το ART οχι ακομα δεν το τσεκαρα. Ας δουλεψουν ολα καλα με dalvik για την ωρα και μετα βλεπουμε.

Παντως μην περιμενεις τραγικη διαφορα απο το art. Οκ, κατι θα υπαρχει αλλα στο ματι δεν θα ειναι ορατο νομιζω.

μερικοι-μερικοι πως την βγαζουν ετσι!εμας τωρα εχουν ερθει τα πρωτα αηδονια μεχρι Νοεμβριο ξεχαστε με

καλα να περνας...

αυτο με το deep sleep οντως δουλευει τοσο καλα που ξεχναει να ξυπνησει μερικες φορες

αλλα αλλο να χανεις κλησεις επειδη παγωνει το "κυκλακι"

θελει πατημα για λιγο το κεντρο του και μετα να το συρεις,δεν ειναι τσακ-μπαμ εαν αυτο λεει ο tzivas προβλημα

γιατι τοση διαφημηση του art τοτε?

το σημαντικοτερο ειναι δουλευει οπως λες πρωτα,απλα ρωτησα μηπως και το δοκιμασες.

Edited by akalos

μερικοι-μερικοι πως την βγαζουν ετσι!εμας τωρα εχουν ερθει τα πρωτα αηδονια μεχρι Νοεμβριο ξεχαστε με

καλα να περνας...

αυτο με το deep sleep οντως δουλευει τοσο καλα που ξεχναει να ξυπνησει μερικες φορες

αλλα αλλο να χανεις κλησεις επειδη παγωνει το "κυκλακι"

θελει πατημα για λιγο το κεντρο του και μετα να το συρεις,δεν ειναι τσακ-μπαμ εαν αυτο λεει ο tzivas προβλημα

γιατι τοση διαφημηση του art τοτε?

το σημαντικοτερο ειναι δουλευει οπως λες πρωτα,απλα ρωτησα μηπως και το δοκιμασες.

ασε με να χαρω τις πασχαλιατικες διακοπες μου ρε :P

Λοιπον δοκιμασα το art στο build που ανεβαινει τωρα και εφαγε bootloop, οποτε μονο dalvik για την ωρα.

Διαφημιση υπαρχει γιατι ειναι το "μελλον"/η καινουρια εξελιξη του android

Ακομα ομως και δω αμα δεις : https://source.android.com/devices/tech/dalvik/art.html

λεει " ART is a new Android runtime being introduced experimentally in the 4.4 release. "

Οποτε ειναι ακομα πειραματικο. Ισως το ψαξω πιο μετα. Για την ωρα θελω να δοκιμασετε τη ρομ και να μου πειτε εντυπωσεις. Δεν πρεπει να εχει τραγικες διαφορεςμε αυτη που υπαρχει ηδη xda αλλα θα ηθελα το feedback σας ειναι η αληθεια.

Η καμερα ειναι fully working πλεον. Ειναι synced με τα latest sources της CM.

Προτεινω να βαλετε min cpu freq τα 368MHz και max freq τα 1200(που τα χει ηδη επιλεγμενα).

Περιμενω feedback οσο γινεται πιο αναλυτικο για να φτιαξουμε οτι δεν σας αρεσει. Αν χρησιμοποιειται καποιο mod να το αναφερετε στο feedback plz

Λοιπον, καλες μας δοκιμες!!!

LINK: https://mega.co.nz/#!apwSBIzY!5fNTVJJNqJOuww4sIINHsW3DBK-TpdANLgseWweDcz8

edit: φλασαρουμε οπως και την τωρινη cm11 δηλαδη απο twrp και κανοντας πρωτα wipe data & system

Edited by Moihack

Ευχαριστω moihack akalos για τις συμβουλες θα τις τσεκαρω και θα σας πω ναι αργει πραγματι οταν παταω και για κληση μερικα δευτερολεπτα μεχρι να κανει τη κληση απλα οταν απαντω με το κυκλακι και με παιρνει η κοπελα μου ή η μανα μου το σηκωνει απευθειας με ολα τα αλλα τρωει σκαλωμα και το σηκωνει με τη 2η φορα που θα με καλεσουν. Moihack μολις βρω χρονο θα φορεσω τη καινουρια σου ρομ αλλα να βρω χρονο μεχρι και μεγαλη πεμπτη δουλευω αν βρω χρονο ή αυτο το σαββατοκυριακο ή το αλλο μεσα στο πασχα θα την φορεσω και θα δωσω feedback

Αφηστε που και με το art τρωει παραπανω μπαταρια.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα,

Μετά από πολύ καιρό κ μιας κ το κινητό άρχισε να κολλάει πάρα πολύ, σκέφτομαι να περάσω μια νέα rom.

τώρα στο κινητό έχω την stallion ics με android 2.3.5

ψάχνω μια rom σταθερή, γρήγορη, λειτουργική κ με ραδιόφωνο. ποια προτείνεται;

ψαχε για την τελευταια του gkalen με miui,τα εχει ολα και συμφερει

αλλοιως ελα μαζι μας αλλα να κρατας το ραδιοφωνο σου μαζι!

@ Moihack

η rom σουλουπωθηκε,αναλυτικοτερα δεν μπορω να το γραψω

προς το παρον δεν ειδα κατι μεπτο...

Edited by akalos

α ρε Moihack πανω που εμεινα απο digitizer..σε 20 μερες μολις ερθει το καινουργιο την βαζω κατευθειαν!

Eχει κανεις κανενα link για Atmel digitizer?Bρισκω συνεχεια για Synaptics και οι κινεζοι ειναι κολαση στο να μου απαντησουν τι εχουν,ειναι εντελως ασχετοι.Βασικα δεν ξερουν καν τι πουλανε οι περισσοτεροι

Edited by azuli

ψαχε για την τελευταια του gkalen με miui,τα εχει ολα και συμφερει

αλλοιως ελα μαζι μας αλλα να κρατας το ραδιοφωνο σου μαζι!

@ Moihack

η rom σουλουπωθηκε,αναλυτικοτερα δεν μπορω να το γραψω

προς το παρον δεν ειδα κατι μεπτο...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2303353

λογικα γι αυτην θα λες. πρεπει να εχω ανδροιδ 2.3.7 γιατι εχω 2.3.5. κ αν ναι απο που κατεβαζω την νεα εκδοση;

ευχαριστω!

α ρε Moihack πανω που εμεινα απο digitizer..σε 20 μερες μολις ερθει το καινουργιο την βαζω κατευθειαν!

Eχει κανεις κανενα link για Atmel digitizer?Bρισκω συνεχεια για Synaptics και οι κινεζοι ειναι κολαση στο να μου απαντησουν τι εχουν,ειναι εντελως ασχετοι.Βασικα δεν ξερουν καν τι πουλανε οι περισσοτεροι

Σημερα το παρελαβα και ολα ΟΚ, χρυσο καλωδιο atmel, ηρθε σε 10+ μερες απλο ταχυδρομειο. (το παλιο που ειχα παρει δεν δουλευε, ηταν synaptics με logo AT&T και δεν ειναι original, φωτο εχουν ολοι τις ιδιες σ' αυτα)

http://www.ebay.com/itm/Original-Touch-Screen-Digitizer-Glass-Lens-For-Huawei-U8800-Ideos-X5-replacement-/321005893864?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abd7138e8

Βεβαια εχω τη ρομ του γκαλεν για ics. δεν εχω δοκιμασει τα καινουργια κιτκατ κλπ...

Τωρα πλεον που εχω το τηλ παλι βλεπουμε...

Σημερα το παρελαβα και ολα ΟΚ, χρυσο καλωδιο atmel, ηρθε σε 10+ μερες απλο ταχυδρομειο. (το παλιο που ειχα παρει δεν δουλευε, ηταν synaptics με logo AT&T και δεν ειναι original, φωτο εχουν ολοι τις ιδιες σ' αυτα)

http://www.ebay.com/itm/Original-Touch-Screen-Digitizer-Glass-Lens-For-Huawei-U8800-Ideos-X5-replacement-/321005893864?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abd7138e8

Βεβαια εχω τη ρομ του γκαλεν για ics. δεν εχω δοκιμασει τα καινουργια κιτκατ κλπ...

Τωρα πλεον που εχω το τηλ παλι βλεπουμε...

το κιτρινο το atmel ειναι κανονικα?Το βαλες δουλευει?Τhanks man!Να σου πω χρειαστηκε να βαλεις κολλα η ταινια για να κολλησει στο παλιο frame η κολλησε πανω στην παλια του κολλα?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2303353

λογικα γι αυτην θα λες. πρεπει να εχω ανδροιδ 2.3.7 γιατι εχω 2.3.5. κ αν ναι απο που κατεβαζω την νεα εκδοση;

ευχαριστω!

δεν χρειαζεται,δεν αλλαζεις baseband δηλ,οπως εισαι ακολουθεις τις οδηγιες του Γιωργο-INSTALLATION

το κιτρινο το atmel ειναι κανονικα?Το βαλες δουλευει?Τhanks man!Να σου πω χρειαστηκε να βαλεις κολλα η ταινια για να κολλησει στο παλιο frame η κολλησε πανω στην παλια του κολλα?

Δουλευει ΟΚ. Ειναι οπως το δείχνει στη φωτο.

Επειδή ψιλοκατέστρεψα την ταινία που είχα πάρει μαζί με την synaptics που δεν δουλεψε,

τώρα χρησιμοποίησα την παλιά του και έβαλα και λίγο UHU!!!! χαχα

Δεν το κατάφερα και πολύ καλά χωρίς νέα ταινία, γιατί το τηλέφωνο το έχω ανοιχτό σχεδόν 1 μήνα και ψιλοστέγνωσε η παλιά κόλλα.

Το καλύτερο είναι να πάρεις και ταινία.

Δουλευει ΟΚ. Ειναι οπως το δείχνει στη φωτο.

Επειδή ψιλοκατέστρεψα την ταινία που είχα πάρει μαζί με την synaptics που δεν δουλεψε,

τώρα χρησιμοποίησα την παλιά του και έβαλα και λίγο UHU!!!! χαχα

Δεν το κατάφερα και πολύ καλά χωρίς νέα ταινία, γιατί το τηλέφωνο το έχω ανοιχτό σχεδόν 1 μήνα και ψιλοστέγνωσε η παλιά κόλλα.

Το καλύτερο είναι να πάρεις και ταινία.

thanks παλι,εψαχνα μερες ελπιζω να μου ερθει και μενα σε κανα2 βδομαδες!

@tzivas

νομιζω τελικα αυτο ηταν μεχρις στιγμης απο οταν εβαλα min frequency στα 368MHz δεν εχω χασει καποια κληση προς το παρον. Ευχαριστω για την βοηθεια και ελπιζω συντομα να φορεσω και τη δικια σου ρομ

γκρινια λιγο,,αλλα εχω προβλημα με dialer+dialer pad

πατωντας τα πληκτρα για γεμισμα καρτας f2g,πατωντας π.χ το 1 ακουγεται ενα παρατεταμενο τουττττττ και αντι μια φορα το 1,γραφονται μονα τους 3-4 ενα ,με αποτελεσμα να μην μπορω να την γεμισω απο το 1268,αφου δινω λαθος τον 16ψηφιο αριθμο,σαν να κολαει το πληκτρο απο μονο του

προφανως θα κανει το ιδιο πληκτρολογωντας και οποιοδηποτε αλλο αριθμο,εβαλα αλλον dialer και δουλευει οπως πρεπει

επισης ο ηχος ειδοποιησης κλησης,δεν ειναι καλος οπως με το audio.zip που ειχα φλασαρει,και εαν βαλετε για π.χ ενα stock ringtone με μουσικη ειναι χαλια εντελως, ο in call sound επισης ειναι καθαρος μεν αλλα ακουγεται μετρια,δεν εχει ενταση δηλ.

αυτα!!

γκρινια λιγο,,αλλα εχω προβλημα με dialer+dialer pad

πατωντας τα πληκτρα για γεμισμα καρτας f2g,πατωντας π.χ το 1 ακουγεται ενα παρατεταμενο τουττττττ και αντι μια φορα το 1,γραφονται μονα τους 3-4 ενα ,με αποτελεσμα να μην μπορω να την γεμισω απο το 1268,αφου δινω λαθος τον 16ψηφιο αριθμο,σαν να κολαει το πληκτρο απο μονο του

προφανως θα κανει το ιδιο πληκτρολογωντας και οποιοδηποτε αλλο αριθμο,εβαλα αλλον dialer και δουλευει οπως πρεπει

επισης ο ηχος ειδοποιησης κλησης,δεν ειναι καλος οπως με το audio.zip που ειχα φλασαρει,και εαν βαλετε για π.χ ενα stock ringtone με μουσικη ειναι χαλια εντελως, ο in call sound επισης ειναι καθαρος μεν αλλα ακουγεται μετρια,δεν εχει ενταση δηλ.

αυτα!!

Αφου λες οτι με αλλο dialer εφτιαξε, blame CM :P

Βασικα δοκιμασε με το phone.apk απο την προηγουμενη CM για να μαι 100% σιγουρος οτι δεν φταιει το device tree.

Για τον ηχο που λες, ξαναφλασαρε το audio.zip στη νεα ρομ. Πρεπει να δουλευουν ολα κανονικα, απλα δεν ειχα κανει commit τις αλλαγες γιατι το ειχα κανει δοκιμαστικα αυτο με τον ηχο.

Συντομα θα ανεβασω και νεο κερνελ με καποιες αλλαγες και περιμενω και λιγη βοηθεια απο βδομαδα απο τον τυπο στο htc ace που εφτιαξε το video recording που αργουσε να ξεκινησει σε καποια αλλα μικροθεματακια