Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φοράς πολιτικά. Είναι θέμα στρατοπέδου αν θα είσαι όμως στην αναφορά με στρατιωτικά ή όχι γι' αυτό μόλις μπεις να ρωτήσεις τον ΑΥΔΜ

Γενικά είναι θέμα στρατοπέδου αν θα μπείς με πολιτικά ή όχι......πάντως πολιτικά σε αναφορά σε Κέντρο, είναι;)

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στολή εξόδου είναι υποχρεωτική στις μεταθέσεις, ειδικά στην πρώτη όπου συνήθως έχει και ομαδικό φύλλο πορείας.

Σε άδειες και εξόδους μπαινοβγαίνεις μόνο με πολιτικά. Απαγορεύεται να βάλεις στολή εξόδου.

Απαγορεύεται να βάλεις στολή εξόδου.

Μην ορκίζεσαι κιόλας! :p

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

ας απανταμε ΜΟΝΟ αν ξερουμε κατι στανταρ

οπουδιποτε ΕΚΤΟΣ ελλαδας ειναι παρανομο να σε πανε ....

τωρα τι απαντηση ειναι αυτη? τι δεν ξερει στανταρ το παλικαρι? να παμε να κανουμε μηνυση στο ΓΕΣ επειδη πηγαμε Κυπρο? Υπαρχει η ΕΛΔΥΚ που ειναι μια χαρα νομιμοτατη δυναμη εκει και υπαρχουν και οι υπολοιπες "κρυφες" μοναδες. Αυτες μπορεις να τις πεις "παρανομες" καθως δεν προβλεπονται απο καμμια συμφωνια αλλα δν μπορεις να αρνηθεις τη μεταθεση σου εκει για αυτο το λογο!

Στολή εξόδου είναι υποχρεωτική στις μεταθέσεις, ειδικά στην πρώτη όπου συνήθως έχει και ομαδικό φύλλο πορείας.

Σε άδειες και εξόδους μπαινοβγαίνεις μόνο με πολιτικά. Απαγορεύεται να βάλεις στολή εξόδου.

Μια φορα πηγα Αυλωνα με στολη εξοδου απο μεταθεση μαζι με καποια αδεια κολλημενη (επρεπε να παω με στολη εξοδου γιατι ημουν απο μεταθεση) και θα ξαναεφευγα καπακια με αδεια (αυτη της Κυπρου) χωρις να εχω παρει αλλαξια με πολιτικα και δεινοπαθησα για να φυγω. Θελαν να τραβηξουν τους γονεις μου να μου φερουν ρουχα! :wacko:

Shit Happens!!!

Για την στολή εξόδου θα πρέπει να μάθετε τι λέει ο κανονισμός επίσημα.....και όχι ανεπίσημα που λένε οι άσχετοι σε μια μονάδα ή λόγω ανοχής κάθε μονάδας για κάποιους λόγους (πχ οικονομία ή αδυναμία να δίνουν για πλύσιμο υλικά αν ζητηθεί όπως προβλέπεται )

Οπου δεν τηρείται,σαφώς είναι παράδειγμα .... αλλά παραδειγματα (και πρόσφατα) υπάρχουν και αλλού.....που όχι μόνο βγαίνεις με στολή εξόδου,αλλά υπάρχει και Στρατονομία στην πόλη,και πέφτει και χαιρετούρα:X .....γιατί υπάρχουν και μάχιμες μονάδες και τηρούνται τα πάντα σχολαστικά...(αν δεν είσαι "τζάμι" στα πραγματά σου, και "καθαρός" ,μπορεί να σου κόψουν και την έξοδο )..... ή ακόμα και βγαίνεις και ομαδική έξοδο με Στρατιωτικό όχημα (και επιστροφή) όταν δεν είσαι κοντά σε οικισμό για εύκολη έξοδο... (ανέκδοτο είναι αν φαντάζεται κανείς στρατιωτικό όχημα με άτομα με πολιτικά ...)

Τα ίδια ισχύουν και στις μεταθέσεις (και τις αρχικές,και δεν είναι όλες με ομαδικό φύλλο πορείας). Εκει έχεις το ρίσκο να φάς άτυπο ατομικό καψόνι με μορφή χωσίματος σε υπηρεσία άμεσα,αν δεν έχεις φροντίσει να μάθεις τι ισχύει εκεί που πηγαίνεις απο τα τυπικά, από πρίν.

Για Στρατό μιλάμε, όχι για τουρισμό ...:cry:

Edited by Starenios

παιδιά το leleja στο iphone4 πως το βάζουμε?

Είναι java η εφαρμογή. Δε νομίζω να υπάρχει σε άλλες μορφές! ;)

Για την στολή εξόδου θα πρέπει να μάθετε τι λέει ο κανονισμός επίσημα.....και όχι ανεπίσημα που λένε οι άσχετοι σε μια μονάδα ή λόγω ανοχής κάθε μονάδας για κάποιους λόγους (πχ οικονομία ή αδυναμία να δίνουν για πλύσιμο υλικά αν ζητηθεί όπως προβλέπεται )

Σίγουρα, δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό αλλά το τι ισχύει στον στρατό απέχει πολύ από το τι συμβαίνει. Και αυτό δεν σημαίνει ότι τιμωρείσαι κιόλας έτσι;

Οπου δεν τηρείται,σαφώς είναι παράδειγμα .... αλλά παράδειγμα είναι και αλλού.....που όχι μόνο βγαίνεις με στολή εξόδου,αλλά υπάρχει και Στρατονομία στην πόλη,και πέφτει και χαιρετούρα:X ...γιατί υπάρχουν και μάχιμες μονάδες και τηρούνται τα πάντα σχολαστικά...(αν δεν είσαι "τζάμι" στα πραγματά σου, και "καθαρός" ,μπορεί να σου κόψουν και την έξοδο ) ή ακόμα και βγαίνεις και ομαδική έξοδο με Στρατιωτικό όχημα (και επιστροφή) όταν δεν είσαι κοντά σε οικισμό για έξοδο...

Σε αυτό φίλε μου επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, όπου παρουσιάστηκε τέτοιο περιστατικό, τουλάχιστον απ' όσο ξέρω. Και αν μου βρεις, θα μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση!

Τα ίδια ισχύουν και στις μεταθέσεις (και αρχικές,και δεν είναι όλες με ομαδικό φύλλο πορείας). Εκει έχεις το ρίσκο να φάς άτυπο ατομικό καψονι με μορφή χωσίματος σε υπηρεσια άμεσα,αν δεν έχεις φροντίσει να μάθεις τι ισχύει εκεί που πηγαίνεις από πρίν.

Εκεί ναι. Είχαμε πολλά περιστατικά με ατομικά φύλλα πορείας που παρουσιάστηκαν με πολιτικά και δεν είχε καψώνι, είχε 5άρα κατευθείαν.

Για στρατό μιλάμε, όχι για διακοπές...:cry:

Από την ηλικία σου κρίνω ότι πήγες πολύ καιρό πριν στρατό... τώρα φίλε μου το αντίθετο ισχύει, για διακοπές μιλάμε... όχι για στρατό :cool:

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δεν έχει να κάνει με την ηλικία,έχω προσφατα παραδείγματα,γι'αυτό γράφω στο τοπικ.:)

(το να πώ μονάδες ,δεν έχει νόημα,γιατί όλα αλλάζουν εύκολα ανάλογα τον διοικητή κάθε φορά,τον σωματάρχη κλπ,είναι πάντως σε νησιά και Εβρο αντίστοιχα σε "επίλεκτες μονάδες" της περιοχής που μέχρι λαθρομετανάστες κυνηγάνε επικουρικά με άλλους αρμόδιους....)

Το τι είναι πιό άνετα ο Στρατός πλέον από παλιότερα,είναι γεγονός,αλλά αυτό αφορά περισσότερο εγκαταστάσεις και συνθήκες διαβιωσης.

Αντίθετα έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι υπηρεσίες λόγω ελλειψη ατόμων και μείωση θητειας,έχουν περιοριστεί οι έξοδοι, και υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από παλαιότερα, σε μη "χρήσιμα" πράγματα :ninja:

Edited by Starenios

Εγώ πάντως στην τρίτη μετάθεση, που είχα ατομικό φύλλο πορείας, εμφανίστηκα στο στρατόπεδο 6-7 το απόγευμα με βερμούδα (Αύγουστος ήταν). Μου την είπε ο ΑΥΔΜ (ο πιο στραβός της μονάδας ήταν) και είπε μέσες άκρες ότι θα με βγάλει αναφερόμενο. εντάξει τπτ δεν έγινε, απλά ήθελε να με ψαρώσει. Ιστορίες για αγρίους.

Προφανώς δεν είναι σε όλες τις μονάδες το ίδιο, απλά ανέφερα την ιστορία μου. :D

τωρα τι απαντηση ειναι αυτη? τι δεν ξερει στανταρ το παλικαρι? να παμε να κανουμε μηνυση στο ΓΕΣ επειδη πηγαμε Κυπρο? Υπαρχει η ΕΛΔΥΚ που ειναι μια χαρα νομιμοτατη δυναμη εκει και υπαρχουν και οι υπολοιπες "κρυφες" μοναδες. Αυτες μπορεις να τις πεις "παρανομες" καθως δεν προβλεπονται απο καμμια συμφωνια αλλα δν μπορεις να αρνηθεις τη μεταθεση σου εκει για αυτο το λογο!

μηνυση να μην κανεις στο ΓΕΣ αλλα σε αυτους που δε σου μαθαν γραμματα να διαβαζεις για να ξερεις ποια ειναι τα δικαιωματα σου και ποιες οι υποχρεωσεις σου

Ελληνική Δύναμη Κύπρου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1074145

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_04.html

Πως μπορείς να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου με το Στρατό (και γενικά το δημόσιο) αν σε αδικήσουν ;

Παιδια τι ημερομηνιες μπένουν για 313 το Νοεμβριο?και ποσες μερες αδεια δικαιουσε στο 9μηνο?

Παιδια τι ημερομηνιες μπένουν για 313 το Νοεμβριο?και ποσες μερες αδεια δικαιουσε στο 9μηνο?

Συνήθως το πρώτο 10ημερο. Τέτοια θέματα (όπως και για την άδεια) είναι βασικά, και τα ρωτάνε στην Στρατολογία που έκανες τα χαρτιά....

EDIT : Νέος θεσμός επαγγελματικής θητείας με αμοιβή " θεσμός του "ειδικού έφεδρου οπλίτη" ,η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός...

....με ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νέους που έχουν κάνει ήδη τη θητεία τους- μετα απο προκήρυξη κενών θέσεων - να μείνει ακόμα για 6 μήνες ως 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ. ....

http://www.nooz.gr/greece/neos-8esmos-epaggelmatikis-8iteias-me-amoivi

Edited by Starenios

• 2 weeks later...
Παιδια τελειωνουμε εκπαιδευση απο Αυλωνα και φευγουμε για μοναδες απο την Τεταρτη! Παντως στον αυλωνα τελικα κατασκηνωση ειναι! Αλλα εχει παγωμενα νερα για μπανιο και μετριο φαγητο! αντε να δουμε που θα μας στειλουνε τωρα!! :)
Stay Hungry | Stay Foolish | http://www.iChas.gr

Παιδια τελειωνουμε εκπαιδευση απο Αυλωνα και φευγουμε για μοναδες απο την Τεταρτη! Παντως στον αυλωνα τελικα κατασκηνωση ειναι! Αλλα εχει παγωμενα νερα για μπανιο και μετριο φαγητο! αντε να δουμε που θα μας στειλουνε τωρα!! :)

Τα κεντρα ειναι παντα σαν κατασκηνωση. Στρατο καταλαβαινεις στις μοναδες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αναλόγως, δεν είναι στάνταρ ποιά ημερομηνία μπαίνει η κάθε σειρά. 15 μέρες κανονική και 15 μέρες ειδική(φοιτητική, αναρρωτική, αγροτική). Αν πας παραμεθόριο παίρνεις και 2 μέρες ΤΑΠ (Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου) για κάθε μήνα.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αναλόγως, δεν είναι στάνταρ ποιά ημερομηνία μπαίνει η κάθε σειρά. 15 μέρες κανονική και 15 μέρες ειδική(φοιτητική, αναρρωτική, αγροτική). Αν πας παραμεθόριο παίρνεις και 2 μέρες ΤΑΠ (Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου) για κάθε μήνα.

Η ειδική άδεια στους 9 μήνες είναι 12 μέρες και όχι 15

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα κεντρα ειναι παντα σαν κατασκηνωση. Στρατο καταλαβαινεις στις μοναδες

Εγω παλι πιστευω οτι και στις μοναδες θα ειναι καλητερα, αντι να ειμαστε 2500 ατομα σε εναν χωρο που γινεται χαος μεσα, καλητερα και μοναδα που λογικα θα ειμαστε και κοντα στα σπιτια μας αν υπαρχει βισμα :O

Εγω παλι πιστευω οτι και στις μοναδες θα ειναι καλητερα, αντι να ειμαστε 2500 ατομα σε εναν χωρο που γινεται χαος μεσα, καλητερα και μοναδα που λογικα θα ειμαστε και κοντα στα σπιτια μας αν υπαρχει βισμα :O

Ακριβώς επειδή είναι πολλά άτομα και επικρατεί χάος μπορείς να λουφαξεις, να γλυτώσεις αγγαρείες και αλλά πολλά. Στη μονάδα με σαφώς λιγότερα άτομα τα πράγματα είναι οργανωμένα και πολύ διαφορετικά. Θα το καταλάβεις από τις πρώτες μέρες στην μονάδα αυτό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εξαρτάται και από τη μονάδα βέβαια αλλά για να είμαι ειλικρινής,ισχύει αυτό που λέει ο pexths...

Σημαντική μέρα η χθεσινή για μένα,έφτασα ακριβώς στο μέσο της θητείας μου.Οι μέρες περνάνε γρήγορα,κάντε λίγο υπομονή και όλα θα είναι παρελθόν...

αντε να δουμε τι θα δουμε, λογικα εκει που θα παμε στην μοναδα θα ειμαστε νεοι και θα μας βαζουνε συννεχεια αγγαρειες κτλπ?

αντε να δουμε τι θα δουμε, λογικα εκει που θα παμε στην μοναδα θα ειμαστε νεοι και θα μας βαζουνε συννεχεια αγγαρειες κτλπ?

μια παραπάνω επιβάρυνση στις υπηρεσίες και τις αγγαρείες λογικά θα υπάρχει, όμως μην φανταστείς τίποτα τραγικό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ερχονται η μεταθεσεις και το παλευω για ροδο,ειμαι διαβιβαστης,ξερουμε τιποτα για τα στρατοπεδα στη ροδο?ειναι 3 και μου εχουν πει πως αυτο στη πολη ειναι σχετικα καλα ισχυει?
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3