Jump to content

[S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καεί δε καεί, το μόνο σίγουρο όταν κάνουμε overclock σε ένα chip, είναι να μειώσουμε το χρόνο ζωής του.

Και από τη στιγμή που δε κερδίζουμε τίποτα (και χωρίς overclock δεν υπάρχει ακόμα εφαρμογή να γονατίζει το S2), το να κάνουμε overclock έτσι επειδή γουστάρουμε, είναι έγκλημα κατά της συσκευής :cool:

• Απαντήσεις 11,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άντε να βάλω την 9.14

Προτείνεις STools ή BLN Control Pro?

Stweaks θες να πεις. Ναι, Stweaks βάλε. Έχει περισσότερες επιλογές προσαρμοσμένες στους siyah based kernel και είναι και free.

Δηλαδή αυτό που σε έγραψα το έχει πει ο GM ,είναι άσχετος και ξέρεις εσύ; μιλάω μόνο για siyah και dori, όσον αφορά το bln εχεί βγει στοκ cm me bln control.το πρόβλημα με τα γραφικά διορθώνεται εάν επιλέξεις scenario/cyanogedmod και όπως λέει ο φιτς ΟΠΟΤΕ..........

Δε νομίζω να είπε ποτέ ο GM "θα κλαίτε το τηλέφωνο" :p αλλά μάλλον κάτι του στυλ "OC @ 1.6GHz is not recommended" για τους λόγους που είπε ο StratosGR. Τέλος πάντων, όπως είπα και πιο πάνω, το OC στο 1.6 είναι τυπικό. Ουσιαστικά δεν ακουμπάει καν >1.4GHz η CPU παρά μόνο πολύ σπάνια. Και στο κάτω κάτω δε σας αναγκάζει κανείς να κάνετε OC, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει εδώ μέσα, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε κιόλας ΟΠΟΤΕ..... :p

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Επειδή κι εγώ τον δοκίμασα πρόσφατα, καλο BLN support και undervolting για οικονομία μπαταρίας εχει ο apollo 4.7 kernel overclocking δεν υποστηρίζει αλλα συμφωνώ κι εγώ οτι στο S2 δεν αξίζει τον κοπο
Το κανάλι μου στο Youtube για unboxings & reviews και το blog μου για deals.

επειδη δεν ασχοληθηκα ποτε με under και over στην περιπτωση του under τι επιπτωσεις μπορει να εχει στην συσκευη,η τι κερδιζουμε απο αυτο?αν μπορει και δεν βαριεται ας εξηγησει καποιος.2) προσφατα εβαλα την roms4 v1.3 παλιοτερα σε ομεγα ειχα βαλει ενα mod που αλλαζε την συλλογη σε εμφανιση,θυμαται καποιος φιλος το λινκγια κατεβασμα? Edited by stauros2653
:ninja:

επειδη δεν ασχοληθηκα ποτε με under και over στην περιπτωση του under τι επιπτωσεις μπορει να εχει στην συσκευη,η τι κερδιζουμε απο αυτο?αν μπορει και δεν βαριεται ας εξηγησει καποιος.2) προσφατα εβαλα την roms4 v1.3 παλιοτερα σε ομεγα ειχα βαλει ενα mod που αλλαζε την συλλογη σε εμφανιση,θυμαται καποιος φιλος το λινκγια κατεβασμα?

Undervolting (και όχι underclocking) σημαίνει γενικά να μειώσεις την τάση που παρέχεται στο τσιπ. Οι κατασκευαστές ορίζουν μια τιμή όπου κάθε τσιπ που έχουν παράξει από συγκεκριμένο μοντέλο να λειτουργεί απροβλημάτιστα μιας και κάθε τσιπ δεν είναι ίδιο. Άλλα θέλουν περισσότερο, άλλα λιγότερο ρεύμα. Όμως το δικό σου τσιπ αν είσαι τυχερός και έπεσες σε καλό κομμάτι μπορεί να λειτουργεί και με λιγότερο ή και πολύ λιγότερο ρευμά από αυτό που επέλεξε να του δώσει ο κατασκευαστής. Αυτό σημαίνει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Στη προκειμένη περίπτωση για κάθε frequency step (πχ. για τα 1200 mhz) δοκιμάζεις αν θες να μειώσεις την τάση που δίνεις, χρησιμοποιόντας kernel που να δίνει αυτή τη δυνατότητα (πχ. dorimanx). Πρακτικά όμως, εκτός και αν είσαι πολύ τυχερός και έπεσες σε χρυσό κομμάτι, ένα undervolt της τάξης των 25-50 mV στην καλύτερη για καθε step έχει ελάχιστη επίπτωση στη κατανάλωση της CPU. Αν υπολογίσουμε και το ότι το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας το καταναλώνει η οθόνη, η διαφορά στη διάρκεια της είναι ελάχιστη. Δηλαδή, δεν είναι κακό να πειραματιστεί κάποιος αν έχει το χρόνο, αλλά να μην περιμένει θαύματα.

Αν τώρα κάποιος λέγοντας undervolting εννοεί και underclocking ταυτόχρονα(και ειδικά στο 2 ετών παλιό S2) είναι άξιος της μοίρας του. Γιατί όταν έχεις 'παπάκι', κοιτάς πως θα το κάνεις μηχανή... όχι ποδήλατο!

Αν τώρα κάποιος λέγοντας undervolting εννοεί και underclocking ταυτόχρονα(και ειδικά στο 2 ετών παλιό S2) είναι άξιος της μοίρας του. Γιατί όταν έχεις 'παπάκι', κοιτάς πως θα το κάνεις μηχανή... όχι ποδήλατο!

γιατι; ενεργοποιωντας την εξοικονομηση ενεργειας, και συγκεκριμενα το κουτακι που λεει για τη cpu (4.1.2), ο χρονισμος της περιοριζεται στα 800MHz, και παρ' ολ' αυτα, δε βλεπεις καποια διαφορα στην αποκριση του κινητου.

γιατι; ενεργοποιωντας την εξοικονομηση ενεργειας, και συγκεκριμενα το κουτακι που λεει για τη cpu (4.1.2), ο χρονισμος της περιοριζεται στα 800MHz, και παρ' ολ' αυτα, δε βλεπεις καποια διαφορα στην αποκριση του κινητου.

Governor. Όταν δε χρειάζεται η ισχύς δε θα τα ξεπεράσει έτσι κι αλλιώς...

Stweaks θες να πεις. Ναι, Stweaks βάλε. Έχει περισσότερες επιλογές προσαρμοσμένες στους siyah based kernel και είναι και free.

Δε νομίζω να είπε ποτέ ο GM "θα κλαίτε το τηλέφωνο" :p αλλά μάλλον κάτι του στυλ "OC @ 1.6GHz is not recommended" για τους λόγους που είπε ο StratosGR. Τέλος πάντων, όπως είπα και πιο πάνω, το OC στο 1.6 είναι τυπικό. Ουσιαστικά δεν ακουμπάει καν >1.4GHz η CPU παρά μόνο πολύ σπάνια. Και στο κάτω κάτω δε σας αναγκάζει κανείς να κάνετε OC, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει εδώ μέσα, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε κιόλας ΟΠΟΤΕ..... :p

Το ότι δεν νομίζεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν το έγραψε

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Ποιος dorimanx είπατε είναι ποιο σταθερός παιδιά; Φοράω omega και μου κολλάει το κινητό και μου κάνει επανεκκινήσεις συνέχεια και λέω να αλλάξω kernel για αρχή.

Ποιος dorimanx είπατε είναι ποιο σταθερός παιδιά; Φοράω omega και μου κολλάει το κινητό και μου κάνει επανεκκινήσεις συνέχεια και λέω να αλλάξω kernel για αρχή.

Ο 9.14. Αλλά αν φοράς την Omega που είναι 4.1.2 stock based (και όχι την Omega AOKP), πρέπει να βάλεις τον 8.14.

spacer.png

Έβαλα και εγώ τον 9.14 (πάνω σε CM10.1)

άντε να δούμε... :confused:

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Undervolting (και όχι underclocking) σημαίνει γενικά να μειώσεις την τάση που παρέχεται στο τσιπ. Οι κατασκευαστές ορίζουν μια τιμή όπου κάθε τσιπ που έχουν παράξει από συγκεκριμένο μοντέλο να λειτουργεί απροβλημάτιστα μιας και κάθε τσιπ δεν είναι ίδιο. Άλλα θέλουν περισσότερο, άλλα λιγότερο ρεύμα. Όμως το δικό σου τσιπ αν είσαι τυχερός και έπεσες σε καλό κομμάτι μπορεί να λειτουργεί και με λιγότερο ή και πολύ λιγότερο ρευμά από αυτό που επέλεξε να του δώσει ο κατασκευαστής. Αυτό σημαίνει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Στη προκειμένη περίπτωση για κάθε frequency step (πχ. για τα 1200 mhz) δοκιμάζεις αν θες να μειώσεις την τάση που δίνεις, χρησιμοποιόντας kernel που να δίνει αυτή τη δυνατότητα (πχ. dorimanx). Πρακτικά όμως, εκτός και αν είσαι πολύ τυχερός και έπεσες σε χρυσό κομμάτι, ένα undervolt της τάξης των 25-50 mV στην καλύτερη για καθε step έχει ελάχιστη επίπτωση στη κατανάλωση της CPU. Αν υπολογίσουμε και το ότι το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας το καταναλώνει η οθόνη, η διαφορά στη διάρκεια της είναι ελάχιστη. Δηλαδή, δεν είναι κακό να πειραματιστεί κάποιος αν έχει το χρόνο, αλλά να μην περιμένει θαύματα.

ευχαριστω για τις πληροφοριες,λογω δουλειας τωρα το διαβασα

:ninja:

Θα περάσω τον 9.32 γιατί με τον στοκ κερνελ πολύ ζεσταίνεται το κινητό, δεν ξέρω τι δοκιμάζουν στην cm Τώρα τελευταία

Σίγουρα η γενική ζέστη την έχει την ευθύνη της. Τώρα άμα ζεστένεται υπερβολικά σε σχέση με πριν σημαίνει ότι κάτι κρατάει διαρκώς απασχολημένη τη CPU/GPU. Δες στα θέματα της CM στο xda μήπως αναφέρεται τίποτα για υπερβολικό load ή στα changelog σχετικά με αύξηση των voltages. Δεν ανάβει μαγκάλι ο kernel για να ζεστένεται από το πουθενά...

Υ.Γ. Αυτό που δεν τόνισα στο ποστ για το undervolting ήταν ότι μειώνοντας τα ρεύματα, φυσικά μειώνεται και η θερμοκρασία. Το πόσο και αν αξίζει εξαρτώνται από τους ίδιους παράγοντες που ανέφερα.

Edited by DevotedAngel

Αυτό υποπτεύομαι ότι κάτι έχουν πειράξει τώρα τελευταία στις cm nightly και στους κερνελ.με dori ποτέ δεν ζεσταίνονταν τόσο, μόνο με το RR3 με μια ώρα παιχνίδι, γι'αυτό λέω να τον περάσω πάλι να ησυχάσω.με το spirit 38c πιάνει ρε συ, ήμαρτον

ρε παίδες ξέρει κάνει πως ενεργοποιω το nav bar σε pacman δεν έχει τιν επιλογή enable όπως είχε παλια και δεν βρίσκω πως...ευχαριστω

Όντως δεν το βρίσκω ούτε εγώ, ανέφερε το στο thread τους, θα το διορθώσουν άμεσα πιστεύω.

Δοκιμάστε από Hybrid Settings -> Περιβάλλον Εργασίας -> Μπάρα πλοήγησης -> Βάλτε το 100% (εκτός αν θέλετε μικρότερο ύψος βάλτε μικρότερο αριθμό). Δεν έχω PACman αλλά στην RootBox εκεί είναι.

spacer.png

Καλημερα παιδια! Εϊμαι σε Rootbox απο χθες... ολο το βραδυ μου εφαγε 30% ενώ η CM μου έτρωγε 10 ΤΟ ΠΟΛΥ... χωρις να πειραξω τιποτα εννοειτε ΑΛΛΑ επειδη την φλασαρα αργα, δεν ειχα κανει hibernate & freezes... ΙΣΩΣ να επαιζε αυτο ρολο... θα κανω απο το STweaks & ενα Reset FUEL Gauge Chip για την μπαταρια οταν την παω 100% ( έχω Dorimanx 9.14 ) και θα ενημερώσω ξανά...

Τώρα.. κάποιες ερωτήσεις... η μπάρα πάνω που δείχνει μπαταρία σήμα wifi κλπ είναι κατάμαυρη.. πως την κάνω όπως ήταν στην CM πχ ?

Επίσης η μπαταρία οταν φορτίζει δε δείχνει μόνιμα τον κεραυνό πάνω της αλλά αναβοσβήνει & τον δείχνει μετά απο ωρα... πως αλλάζουν αυτα τα 2 ?

Όσοι ψάχνουν τι ROM να δοκιμάσουν κλπ κλπ. προτείνω ό,τι λέω στην υπογραφή μου. RB Nightly 20/06 και Dorimanx 9.14. 100% stable χωρίς bugs, SODs, freezes.

Εϊμαι σε Rootbox απο χθες... ολο το βραδυ μου εφαγε 30% ενώ η CM μου έτρωγε 10 ΤΟ ΠΟΛΥ...

Εγώ όση ώρα κοιμάμαι το βράδυ (κάπου 5-6 ώρες) χάνω 1% και άλλες φορές καθόλου. Μάλλον η συσκευή κοιμάται πιο βαθιά κι από μένα.:lol:

spacer.png

Σχετικά με τα modems από Cosmote/Vodafone..

Όσοι δεν είστε rooted δεν γίνεται να φλασάρετε τα συγκεκριμένα αρχεία γιατί είναι μόνο για custom recovery.

Όσοι έχετε Cm10.1 ή Cm based Roms επίσης μην φλασάρετε γιατί η Cm έχει πλέον open source ril και θα γίνει μπέρδεμα, μπορείτε να φλασάρετε ξεχωριστά το modem.

Cosmote BOLP9 4.1.2 Modem/RIL

Cosmote BOLP9 4.1.2 Modem Only

Vodafone BULS1 4.1.2 Modem/RIL

Vodafone BULS1 4.1.2 Modem Only

Μπορώ να δημιουργήσω και αρχεία για Odin για μη rooted χρήστες αλλά δεν θα εμπεριέχουν τα RIL libs, παρά μόνο τα modems τους και πλέον σε JB δεν είναι καλό να υπάρχει διαφορετικό modem/RIL οπότε το ξεχνάμε..

Edit : Επίσης εάν θέλετε να δοκιμάσετε, αφού έχετε recovery menu, nandroid backup καλού κακού.

Edited by Sofos_5

Σχετικά με τα modems από Cosmote/Vodafone..

Ε εισαι θεος! Εφαγα τον κοσμο και δεν βρηκα τιποτα, της ΕΥΠ εισαι; :lol:

Ευχαριστουμε Σοφε!:)

• The title was changed to [S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)