Jump to content

[S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με τον default από CM M11, δηλαδή τον 3.0.64-CM-g4ca83ff πως μπορώ να κάνω update τον kernel?

Φλασάρεις το kernelwipescript του hawkerpaul και στην συνέχεια φλασάρεις τον kernel που θες;

Apolo ή Dori θα φορέσεις;

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

• Απαντήσεις 11,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φλασάρεις το kernelwipescript του hawkerpaul και στην συνέχεια φλασάρεις τον kernel που θες;

Apolo ή Dori θα φορέσεις;

γάντια για αρχή λόγω ψύχους, για kernel δεν έχω ιδέα! Αλλά μιας που δε ζεσταίνεται και πολύ, λέω να μην τον πειράξω. Άλλωστε όταν βγεί η CM M12 δε θα έχει βελτιωμένο kernel? ή όχι απαραίτητα;

Αυτά...

Η M12 έχει βγει εδώ και ενάμιση μήνα, χωρίς αλλαγή στον kernel. Μπορείς να βάλεις την τελευταία beta του Apolo, που τον έχει κάνει πιο σβέλτο και έχει και το fix της sd.

Η M12 έχει βγει εδώ και ενάμιση μήνα, χωρίς αλλαγή στον kernel. Μπορείς να βάλεις την τελευταία beta του Apolo, που τον έχει κάνει πιο σβέλτο και έχει και το fix της sd.

:O και γιατί δεν έχω update όταν κάνω check for update μέσα από τα settings? Αλητεία... Γενικά, επειδή το έχω και για επαγγελματικούς σκοπούς το τηλεφωνάκι, λέω να μην το ζορίζω με betas και nightly μη χάσω καμιά κλήση που δεν πρέπει. Πάντως για να αλλάξω kernel αρκεί να flashάρω ένα zip μέσα από τον υπάρχων, έτσι;

Αυτά...

:O και γιατί δεν έχω update όταν κάνω check for update μέσα από τα settings? Αλητεία... Γενικά, επειδή το έχω και για επαγγελματικούς σκοπούς το τηλεφωνάκι, λέω να μην το ζορίζω με betas και nightly μη χάσω καμιά κλήση που δεν πρέπει. Πάντως για να αλλάξω kernel αρκεί να flashάρω ένα zip μέσα από τον υπάρχων, έτσι;

Ακριβώς. Kernel wipe script, φλασάρεις, κάνεις και wipe cache/dalvik και είσαι έτοιμος.

Ακριβώς. Kernel wipe script, φλασάρεις, κάνεις και wipe cache/dalvik και είσαι έτοιμος.

Ευχαριστώ! Επίσης, βλακεία είπα, την M12 έχω κι εγώ... Το μπέρδεψα με το CM11<-- το νούμερο.

Αυτά...

Τελικά με την EXNDROIX ROM 14.11.15 και με apolo 7.2_Beta3, ξεκόλλησα από λαγκάρισμα και προς το παρόν δεν είδα υπερθέρμανση. Μάλλον αυτό θα έφταιγε, αθάνατο τελικά το κινητάκι!

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Τελικά με την EXNDROIX ROM 14.11.15 και με apolo 7.2_Beta3, ξεκόλλησα από λαγκάρισμα και προς το παρόν δεν είδα υπερθέρμανση. Μάλλον αυτό θα έφταιγε, αθάνατο τελικά το κινητάκι!

Απίστευτη συσκευή φίλε μου (και ο Apolo εξαιρετικός kernel) ;)

To Kernel wipe script από εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2405363 ή από κάπου αλλού; (δεν είχα ιδέα για τέτοιου είδους scripts...) άκου να δεις :)

...και τον kernel από εδώ:https://www.copy.com/s/QhCImANLuLbcGyQ6/Pruebas2/3-Beta3%20kitkat%207.2%20Fuse%20Bug%20patch%20by%20%40zeitferne ή αλλού; Κατέβασα τον REGULAR - TWRP, επλίζω να είναι ο σωστός ;)

Ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά να έχουμε!

Edited by mclound
Αυτά...

M13 με τον καινούργιο kernel θα δούμε ή σιγά σιγά τελειώνει η CM11 και όλη η προσπάθεια περνάει στη 12; Μέχρι τώρα είχαμε milestone κάθε μήνα αλλά για Δεκέμβρη δεν πρόκειται. Το σκέφτομαι πλέον για CM11 απο τότε που βγήκε ο καινούργιος Apollo αλλά θα προτιμούσα milestone και οχι nightly.

http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-11-m12

To Kernel wipe script από εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2405363 ή από κάπου αλλού; (δεν είχα ιδέα για τέτοιου είδους scripts...) άκου να δεις :)

...και τον kernel από εδώ:https://www.copy.com/s/QhCImANLuLbcGyQ6/Pruebas2/3-Beta3%20kitkat%207.2%20Fuse%20Bug%20patch%20by%20%40zeitferne ή αλλού; Κατέβασα τον REGULAR - TWRP, επλίζω να είναι ο σωστός ;)

Ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά να έχουμε!

Σωστός, συνέχισε.

Πέρασα σε SlimKat 9 πλέον, με τον τελευταίο Apolo, να την δούμε κι αυτήν.

Καλή χρονιά σε όλους παίδες:D

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά.

Έχω το S2 από 4/2012 και στην πορεία μαζί του έχω περάσει διάφορα.. Δεν τα είχα αναφέρει εδώ..

Από προβλήματα στην 4.0.3 με το wifi, restarts και πτώση της μπαταρίας δραματικά (από 80% -> 20%), και μετά με την 4.1.2 διορθώθηκαν αυτά αλλά είχα θέματα με υπερθέρμανση της συσκευής (να μιλήσω βάζοντάς την στο αυτί δε μπορούσα καθόλου..) και μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας (σίγουρα φόρτιση μέσα στη μέρα, αν όχι γεμάτη 2-3 μικρές)

Εδώ και περίπου 1,5 μήνα έχω βάλει Cyanogenmod. Αρχικά μπήκε η αυτόματη έκδοση της CM και μετά από μερικές μέρες μαζί της την άλλαξα και έβαλα την CM11 -snapshot M12.

ΟΚ με το CM το κινητό ξανάνιωσε, τρέχει καλύτερα και ανταποκρίνεται στις εντολές καλύτερα όμως εξακολουθώ και έχω κάποια προβλήματα.

Παρότι πήρα καινούργια μπαταρία δεν βλέπω τρομερή διαφορά.. Αν ανοίξω mobile data (κυρίως) ή wifi πέφτει γρήγορα και θέλω πάλι φορτιση/εις εντός της μέρας.

Επίσης, μου βγάζει αρκετές φορές μηνύματα λάθους και μου λέει να τα κάνω report. Το πιο σύνηθες είναι όταν στέλνω sms που λέει ότι η λειτουργία phone σταματάει (βλέπω ότι πεφτει το σήμα του τηλ.) και ξεκινάει πάλι το phone. Όταν γίνεται αυτό δεν έχω έλεγχο αν το sms στάλθηκε (δεν μου γράφει αν παραδόθηκε ή να δω στο status αν πήγε).

Επίσης, αρκετές φορές μου έχει βγάλει μήνυμα λάθους για το android system και εκεί δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά μόνο restart της συσκευής για να επανέλθει αφού το μήνυμα λάθους δεν φεύγει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα (μπορεί δηλ. να χτυπάει το τηλ. σε εισερχόμενη κλήση αλλά δεν εμφανίζει ποιος παίρνει ή να μπορώ να απαντήσω).

Έκανα clean cashe από το recovery mode.

Έχετε κι εσείς τέτοια προβλήματα με αυτήν την έκδοση? Θα βγει νεότερη έκδοση για snapshot? Θα πάει σε CM12 το S2?

ή πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να βάλω την stable (CM 10.1.3)?

kernel version 3.0.64-CM-g4ca83ff (δεν το έχω πειράξει αυτό εγώ καθόλου ούτε ξέρω πως αλλάζει)

baseband version I9100XXMS3

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ

Edited by leonkalf

Samsung Omnia - Samsung Galaxy S2 - LG G3 - MS Surface pro 3 - Samsung A5(2016) - Samsung A70 - Galaxy Watch - Galaxy Buds+ - Samsung Galaxy A72

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά.

Έχω το S2 από 4/2012 και στην πορεία μαζί του έχω περάσει διάφορα.. Δεν τα είχα αναφέρει εδώ..

Από προβλήματα στην 4.0.3 με το wifi, restarts και πτώση της μπαταρίας δραματικά (από 80% -> 20%), και μετά με την 4.1.2 διορθώθηκαν αυτά αλλά είχα θέματα με υπερθέρμανση της συσκευής (να μιλήσω βάζοντάς την στο αυτί δε μπορούσα καθόλου..) και μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας (σίγουρα φόρτιση μέσα στη μέρα, αν όχι γεμάτη 2-3 μικρές)

Εδώ και περίπου 1,5 μήνα έχω βάλει Cyanogenmod. Αρχικά μπήκε η αυτόματη έκδοση της CM και μετά από μερικές μέρες μαζί της την άλλαξα και έβαλα την CM11 -snapshot M12.

ΟΚ με το CM το κινητό ξανάνιωσε, τρέχει καλύτερα και ανταποκρίνεται στις εντολές καλύτερα όμως εξακολουθώ και έχω κάποια προβλήματα.

Παρότι πήρα καινούργια μπαταρία δεν βλέπω τρομερή διαφορά.. Αν ανοίξω mobile data (κυρίως) ή wifi πέφτει γρήγορα και θέλω πάλι φορτιση/εις εντός της μέρας.

Επίσης, μου βγάζει αρκετές φορές μηνύματα λάθους και μου λέει να τα κάνω report. Το πιο σύνηθες είναι όταν στέλνω sms που λέει ότι η λειτουργία phone σταματάει (βλέπω ότι πεφτει το σήμα του τηλ.) και ξεκινάει πάλι το phone. Όταν γίνεται αυτό δεν έχω έλεγχο αν το sms στάλθηκε (δεν μου γράφει αν παραδόθηκε ή να δω στο status αν πήγε).

Επίσης, αρκετές φορές μου έχει βγάλει μήνυμα λάθους για το android system και εκεί δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά μόνο restart της συσκευής για να επανέλθει αφού το μήνυμα λάθους δεν φεύγει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα (μπορεί δηλ. να χτυπάει το τηλ. σε εισερχόμενη κλήση αλλά δεν εμφανίζει ποιος παίρνει ή να μπορώ να απαντήσω).

Έκανα clean cashe από το recovery mode.

Έχετε κι εσείς τέτοια προβλήματα με αυτήν την έκδοση? Θα βγει νεότερη έκδοση για snapshot? Θα πάει σε CM12 το S2?

ή πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να βάλω την stable (CM 10.1.3)?

kernel version 3.0.64-CM-g4ca83ff (δεν το έχω πειράξει αυτό εγώ καθόλου ούτε ξέρω πως αλλάζει)

baseband version I9100XXMS3

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ

Όλα αυτά που περιγράφεις είναι καταγγεγραμένα προβλήματα με την CM11-M12. Τα έχω και γω. Το drain με mobile internet ισχύει, όπως και το crash του phone οταν στέλνεις sms.

Η γνώμη μου είναι η εξής: Γύρνα στην τελευταία σταθερή CM (η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή έχει official blobs και παίζει οκ), ή μπορείς να ζήσεις με αυτά τα προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες τρέχω μια beta CM12 (lollipop), και μπορώ να πω οτι είναι μια χαρά για daily use. (Δεν έχει κρασάρει ακόμα το phone process!) :-)

Γενικά το τηλέφωνο έχει θέμα με τις τρίτες rom, κυρίως λόγω της έλειψης documentation για το exynos. Το ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ είναι καθαρά θέμα τύχης και επιμονής από μερικους developers.

Το πρόβλημα του fc όταν στέλνεις sms έχει διορθωθεί. Αν θες βάλε την τελευταία nightly.

Για το drain με data ανοιχτά, κατεβάστε την εφαρμογή fast dormancy από το store, απενεργοποιήστε το και reboot. Η εφαρμογή είναι για το S3 αλλά λειτουργεί μια χαρά.

Για ό,τι άλλο πρόβλημα, ένα clean install θα τα λύσει όλα. Επίσης, βαλ' τε το better battery stats να δείτε τι wakelocks έχετε.

Καλησπερα σε ολη την παρεα..:) Ειμαι κατοχος του S2 απο 09/2011. Απο τοτε που σταματησε στην 4.1.2 ειμαι σε ρουτ κατασταση. Εχω δοκιμασει ολες τις ρομ που εχουν ανεβει στο xda. Αυτη που εμεινε πιο πολυ καιρο ηταν η CM σε ολες τις εκδοχες του android. Τεελυταια με την CM11 M12 ειχα ολα τα προβληματα που προαναφερθηκαν. Εδω και μια βδομαδα εχω βαλει την RESURRECTION REMIX LOLLIPOP 5.0.2 κι ομολογω πως εχουν λυθει πολλα προβληματα που ειχε η ΚιτΚατ. Με την τελευταια εκδοση εφτιαξε κι η καταναλωση μπαταριας ενω σε deep sleep πεφτει πολυυυυ πολυυυ αργα. Δοκιμαστε την αφοβα.

Τελευταία σταθερή CM εννούμε την 10.1.3, την stable δηλ?

Την beta CM12 από που την πήρες? Αφού στις διαθέσιμες για το s2 δεν την βλέπω..

Σχετικά με την nighlty που λες stefan_city, πρέπει να βάζουμε συνεχώς ότι βγαίνει καθημερινά? Δεν το έχω καταλάβει αυτό... Βλέπω ότι κάθε μέρα έχει και καινούργια έκδοση!! Πως λειτουργεί αυτό το πράγμα???

Θα δοκιμάσω τις 2 εφαρμογές που αναφέρεις.

Για το clean install που λέτε, όταν έκανα το πρώτο CM, τα έκανε όλα μόνο του. Και είδα ότι έμειναν πράγματα μέσα. Φωτο πχ δεν τις πείραξε. Άρα δεν τα έσβησε όλα. Τό μόνο που δεν βρήκα και δε το είχα κρατήσει backup ήταν κάτι Notes που είχα γράψει.. (μήπως έχετε ιδέα αν υπάρχουν κάπου και πως θα τις δω?)

Μετά όταν πέρασα το CM11-M12 έκανα full wipe επιλογή αλλά και πάλι οι φωτό πχ δεν σβήστηκαν... τι άλλο να κάνω??

Υ.Γ wakelocks τι ακριβώς εννοούμε?

Samsung Omnia - Samsung Galaxy S2 - LG G3 - MS Surface pro 3 - Samsung A5(2016) - Samsung A70 - Galaxy Watch - Galaxy Buds+ - Samsung Galaxy A72

Ειναι αρκετα ετοιμο για καθημερινη χρηση και πολυ πιο σταθερο. Μιλαω σιγουρα για RR 5.2.7 που ειναι LOLLIPOP 5.0.2.

Τελευταία σταθερή CM εννούμε την 10.1.3, την stable δηλ?

Την beta CM12 από που την πήρες? Αφού στις διαθέσιμες για το s2 δεν την βλέπω..

Σχετικά με την nighlty που λες stefan_city, πρέπει να βάζουμε συνεχώς ότι βγαίνει καθημερινά? Δεν το έχω καταλάβει αυτό... Βλέπω ότι κάθε μέρα έχει και καινούργια έκδοση!! Πως λειτουργεί αυτό το πράγμα???

Θα δοκιμάσω τις 2 εφαρμογές που αναφέρεις.

Για το clean install που λέτε, όταν έκανα το πρώτο CM, τα έκανε όλα μόνο του. Και είδα ότι έμειναν πράγματα μέσα. Φωτο πχ δεν τις πείραξε. Άρα δεν τα έσβησε όλα. Τό μόνο που δεν βρήκα και δε το είχα κρατήσει backup ήταν κάτι Notes που είχα γράψει.. (μήπως έχετε ιδέα αν υπάρχουν κάπου και πως θα τις δω?)

Μετά όταν πέρασα το CM11-M12 έκανα full wipe επιλογή αλλά και πάλι οι φωτό πχ δεν σβήστηκαν... τι άλλο να κάνω??

Υ.Γ wakelocks τι ακριβώς εννοούμε?

Επίσης, κάτι που δεν ανέφερα, όσες εφαρμογές έχουν γίνει move στην sd card και τις έχω βάλει σαν shortcut στο desktop, όταν γίνει restart της συσκευής χάνονται από το desktop. Υπάρχει λύση γι αυτό?

Η KitKat είναι σε τελικό στάδιο πλέον και οι διορθώσεις που γίνονται είναι ελάχιστες, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τον χρήστη, οπότε δεν χρειάζεται να φλασάρεις καθημερινά την τελευταία nightly. Την βάζεις για να διορθώσεις το fc του phone, και γιατί είναι σχεδόν δύο μήνες πιο νέα από την τελευταία Μ12.

Σχετικά με την sd, υπήρχε ένα σημαντικό bug στη συσκευή μας, που πλέον έχει διορθωθεί βάζοντας custom kernel.

Ό,τι άλλο αντιμετωπίζεις νομίζω είναι λόγω του ότι δεν έγινε σωστό wipe ή κάτι δεν κάθισε σωστά στην εγκατάσταση.

Οπότε, κάνοντας όλα τα wipe και βάζοντας την τελευταία CM nightly + Apolo kernel 7.2 beta 3, θα έχεις ένα απροβλημάτιστο κινητό.

Δηλ. για να καταλάβω, βάζουμε την σημερινή πχ nightly και αυτό ήταν? Δεν χρειάζεται να βάζουμε τις ενημερώσεις της?

Μετά την Μ12 δε θα βγει νεότερη? stop εκεί?

Με custom kernel δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Έχω αυτήν που έγραψα πιο πάνω. Είναι παρόμοια διαδικασία με το να αλλάξεις Rom?

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Edited by leonkalf

Δεν είναι κανόνας ότι πρέπει να βάζεις κάθε nightly που βγαίνει. Αν λειτουργεί απροβλημάτιστα η συσκευή σου δεν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο να αναβαθμίζεις συνεχώς, ειδικά τώρα που δεν παίρνει σημαντικές βελτιώσεις η KK.

Δεν ξέρω αν θα βγει άλλη Μ. Κι εγώ αυτήν περίμενα, αλλά βλέποντας πως περνούν οι μέρες είχα περάσει nightly για να αποφύγω το fc του phone.

Σχετικά με τον kernel, τρέχεις από recovery το wipe kernel script, clear cache/dalvik και φλασάρεις τον kernel.

----- προσθήκη μηνύματος 51 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειναι αρκετα ετοιμο για καθημερινη χρηση και πολυ πιο σταθερο. Μιλαω σιγουρα για RR 5.2.7 που ειναι LOLLIPOP 5.0.2.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, ίσως μπω στον πειρασμό. :p

Μόνο που διαβάζω τα posts σας κουράζομαι...

Ας στήσουμε την τάδε ROM να βρούμε την υγειά μας - wipes / φλάσαρε / στήσε / ρύθμισε / φλάσαρε kernels + mods

oops σκάει το σύμπαν - ξανα wipes / ξανά φλάσαρε / ξανά στήσε / ξανά ρύθμισε / ξανά φλάσαρε kernels + mods

και στην χειρότερη... ( με το που θα κάτσει καλά η νέα ROM )

τελικά αυτή που είχα παλιά μου άρεσε περισσότερο... - ξανα wipes / ξανά φλάσαρε... ... ... ..

( μου συνέβη την τελευταία φορά που έστησα την milestone CM 11 ) :lol:

Έχουν και αυτά την πλάκα τους όμως....

Δεν μπορείς να πεις....

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Βγήκε νέα έκδοση του Apolo kernel (4.15)

• The title was changed to [S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)