Jump to content

Apple iPad: Πρώτο θύμα το HP Touchpad και πιθανότατα όχι το τελευταίο


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μ' αρέσει να γράφω για πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον και με «ιντριγκάρουν» και τώρα τελευταία αν δεν το έχετε παρατηρήσει - αμφιβάλλω -, γράφω για το Android ([thread=312630]1[/thread], [thread=313606]2[/thread]) και έτυχε να σχολιάσω τη [thread=314797]Samsung[/thread]. Για να αλλάξω λίγο το κλίμα, θα ήθελα να σας μιλήσω για το τελευταίο trend, αποκαλούμενο και ως iPad και συγκεκριμένα για τις επιπτώσεις αυτού στο οικοσύστημα των υπολογιστών.

 

Η HP πρόσφατα [thread=313545]«αυτοκτόνησε» το λειτουργικό webOS[/thread] και ανακοίνωσε ότι θα έκανε «spin off» το hardware κομμάτι της. Βέβαια το θέμα του [thread=314844]webOS ακόμα εκκρεμεί[/thread], αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία. Η αλήθεια είναι, πως το iPad σκότωσε εν ψυχρώ μία ταμπλέτα και μαζί το λειτουργικό της, πριν καλά καλά «περπατήσει».

 

Σίγουρα υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης από τη πλευρά της διοίκησης της HP, αλλά ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Πιθανότατα κανένας, τουλάχιστον όχι εγώ. Το να μπαίνεις σε μια αγορά που δημιούργησε το ίδιο το iPad και όπως σωστά έχει ειπωθεί «Η αγορά δεν είναι για ταμπλέτες, αλλά για iPads.» Το iPad δεν νικάει απλά, έχει κατατροπώσει όλες τις ταμπλέτες, σε θέματα πωλήσεων. Πως να μην πουλάει περισσότερο, όταν το λειτουργικό του είναι υπεραπλουστευμένο αλλά ταυτόχρονα μπορεί να κάνει και εξειδικευμένες εργασίες. Όμως δεν έχει bluetooth και είναι αρκετά κλειδωμένο λειτουργικό. Ποιος νοιάζεται! Κάνει όλα τα υπόλοιπα μια χαρά όπως browsing, emails, photos κτλπ. Αλλά και ίσως το πιο σημαντικό, το λεγόμενο «wow factor». Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το iPad, η σχεδίαση του, αλλά και η ποιότητα των εφαρμογών είναι... μερικά σκαλιά πάνω από τον ανταγωνισμό.

 

Η αλήθεια είναι, ότι το μοναδικό trend, είναι τα netbooks. Ίσως μερικά χρόνια πριν, αν το έλεγε κάποιος να μην τον πέρνατε στα σοβαρά, τώρα όμως είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν θέλω να αναλωθώ αναλύοντας τα netbooks. Λίγο πολύ όλοι ξέρετε πόσο δύσχρηστα είναι και πόσο αργά συμπεριφέρονται μερικές φορές. Πιστεύω πως αν δεν δούμε σοβαρές καινοτομίες όλη η αγορά των netbooks θα εκλείψει σε μερικά χρόνια.

 

Η αγορά των «μη-iPads», κυρίως τα Android tablets, δεν είναι χωρίς ελπίδα. Τελευταία βλέπουμε πολύ καλές προτάσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο. Όπως η 10.1 ταμπλέτα της Samsung με την απίστευτη οθόνη της, αλλά και το Xoom της Motorola με τα πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Χάνουνε κατά κράτος όμως σε 3 βασικά σημεία, σε εφαρμογές, σε απλότητα λειτουργικού και κυρίως στη τελική τιμή. Λέω κυρίως, γιατί είναι γνωστό ότι η «αχίλλειος πτέρνα» της Αpple είναι η τιμή στην οποία πουλάει τα προϊόντα της. Ίσως πάρουν κάποια μαθήματα από την HP, η οποία [thread=314360]κυριολεκτικά ξεπούλησε[/thread] τις ταμπλέτες σε τιμή κόστους, μέσα σε δύο μέρες.

 

 

Είμαι φανατικός του Android και ευχαρίστως θα αγόραζα μια Honeycomb (Android) ταμπλέτα. Αλλά αν κάποιος θέλει τη καλύτερη εμπειρία και ευκολία χρήσης, τότε η επιλογή είναι μία... iPad 2.

Edited by saliez

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

διαφωνω αλεκο... το touchpad δεν ειναι θυμα της ταμπλετας της Μηλον απο τη στιγμη που γενικοτερα σταματα ολο το υλικο (εκτος απο εκτυπωτες νομιζω)... δε λεω σε καμια περιπτωση οτι πηγαινε τοσο καλα οσο το Ipad, δεν ειμαι βλακας, απλα δε πιστευω οτι αυτος ειναι ο κυριος λογος για την διακοπη της παραγωγης του...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο editorial :D Θέλουμε και άλλα τέτοια :)

 

Θα συμφωνήσω στο οτι υπάρχει μόνο το iPad αλλα θα διαφωνήσω οτι το iPad εφαγε το TP. Το γεγονός οτι η HP θέλει να ξεφορτωθεί το hardware δεν σου λέει κάτι? Δεν το έκανε προφανώς για να

Άλλωστε τώρα εκτός απο το iPad αν ρωτήσεις στο εξωτερικό (τουλάχιστον Αγγλία που μένω εγώ) ξέρουν και το Touchpad οι non-geeks. Τουλάχιστον οι κοντινοί μου άνθρωποι. Αλλα σε καμία περίπτωση η HP δεν ξεπούλησε το TP λόγω ιPad. Άλλωστε το webOS θα το συνεχίσει δεν το σταματησε.

Link to comment
Share on other sites

Όταν σ ένα μήνα έχεις πουλήσει μόνο 25000 κομμάτια και σε κυνηγάνε οι λιανοπωλητες να τα πάρεις πίσω, δεν έχεις άλλη επιλογή απο το να τα σκοτωσεις.

Το iPad δεν είναι καθόλου ακριβό. Σήμερα το πλήρωσα 538$ στην Αμερική. Αν θυμάστε οι τιμές του Xoom αλλα και του tablet της samsung αναπροσαρμοστηκαν χάρη αυτού.

 

Το iPad 2 έχει καλό hardware εκεί που χρειάζεται. Υστερεί στην πίσω κάμερα αλλα για να σκαναρεις έγγραφα η να φωτογραφήσεις κάτι για την δουλειά σου είναι αρκετή. Βεβαίως θα προτιμούσαν καλύτερη.

Η ram είναι μικρότερη απο τον ανταγωνισμό αλλα τα βγάζει άνετα πέρα.

Σε ταχύτητα browsing είναι το ισοδυναμο. H GPU υπερτερεί.

 

Οπότε πάμε στην πράξη που είναι οι εφαρμογές. Εκεί δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν βαριέσαι ποτέ. Υπάρχουν τόσες εφαρμογές και παιχνίδια που πάντα θα έχεις να ασχοληθείς με κάτι.

 

Τώρα για έλειψη USB κλπ εγώ έχω τις λύσεις μου, αρκεί να υπάρχει wifi ακόμα κι αν είμαι χιλιόμετρα μακριά απο τον υπολογιστή μου.

 

Ειδικά με το iOS 5 και για κάποιον που έχει παράλληλα iPhone τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.

 

Προσωπικά πιστεύω ότι θα πάρουν λίγο τα πάνω τους τα android tablets. Το πόσο θα εξαρτηθεί απο το iPad 3 και απο τους developers.

Απλά εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για συσκευές με 130€ όπως στα mobiles.

Κάτω απο 250€ είναι άχρηστα εντελώς.

Βλέπω μεγάλες πωλήσεις για το tablet της amazon. Έχει την δύναμη να το δώσει σχεδον χωρίς κέρδος και να βγάζει απο αλλού.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Όταν σ ένα μήνα έχεις πουλήσει μόνο 25000 κομμάτια και σε κυνηγάνε οι λιανοπωλητες να τα πάρεις πίσω, δεν έχεις άλλη επιλογή απο το να τα σκοτωσεις.

 

παραταει γενικα το υλικο ;) δεν ειναι οτι σκοτωσε το ταμπλετ της γιατι την κατατροπωσε η apple (και ας ειναι αληθεια αυτο)

 

ειναι οτι παρατα οθονη-λαπτοπ-πυργους τα παντα...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

λυπαμαι αλλα τελειως ακυρο το topic και η συγκριση. καμια σχεση εχει το ενα με το αλλο. οταν η hp αποχωρει απο ολα τα ειδη hardware οπως τερματικα, pc κτλ.

 

Αφου αρεσει σε καποιους οι προβλεψεις , θα σας δωσω μια και να την θυμαστε καλα, σε 1-2 χρονια απο τωρα, θα αρχησει ο πολεμος της ταμπλετας. ακομα δεν εχετε δει τπτ. απο πλευρας hardware (οθονες, επεξεργαστες, θυρες) αλλα και απο πλευρας software (οταν κυκλοφορησει η εκδοση windows 8 με υποστηριξη ARM επεξεργαστων). Σκεφτειται,τι θα γινει οταν θα υπαρχουν στην αγορα ταμπλετες με ξεκλειδωτους bootloader οπου θα μπορεις να φορτωνεις 2 πλατφορμες (windows+android).

 

το παρτυ με τις ταμπλετες ερχετε και να εισαστε σιγουροι το ipad θα αποτελεσει μια ταμπλετα για τους λιγους που θελουν την απλοτητα - μαρκετινγκ αλλα κυριως για gadget. Aυτη ειναι η κατηγορια που ανηκουν τωρα ολες οι ταμπλετες, ειναι μονο gadgets.

 

To μελλον ειναι στις ταμπλετες με την πραγματικη σημασια που εχει αυτη η λεξη δλδ ενος υπολογιστης με ολες τις δυνατοτητες. γιατι να αγοραζεις καποιος ενα ipad οταν θα εχει μια ταμπλετα με πληρες δυνατοτητες ενος υπολογιστη?? εδω θα ειμαστε οπου το ipad θα μεινει πισω σε αυτην την κατηγορια λογω πολιτικης apple να μην το υποστηριξει πληρως σαν υπολογιστη (usb, drivers, bootloader, disk etc). φιλικα

Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

εμενα πιο πολυ σε πρτωτο θυμα μου φαινεται το xoom.θεωρω την αποψη σου εντελως λαθος :) για τον απλο λογο οτι η hp αποφασισε να σταματισει να ασχολειται με το personal systems group..ανακοινωσε τη διακοπη καθε ειδους προσωπικου υπολογιστη..φυσικα μεσα ειναι και το touchpad..τωρα τι να πουμε για τις πωλησεις της apple και της hp σε αυτο τον τομεα?....μηπως φοβηθηκε και τα macbooks της apple? η hp θελει να γινει ibm..διαβασε μερικα αρθρα και θα καταλαβεις τι εννοω. δεν παω να το παιξω εξυπνος αλλα πραγματικα δεν υπαρχει θεμα σε αυτο που λες, το touchpad κοπηκε μαζι με ολα τα αλλα psg προιοντα γιατι αλλαξε ο CEO της και αλλαζει πορεια για να ασχοληθει με αλλα:), μη μπαινετε στον κοπο να δειτε τι ελειπε απ το touchpad και τι εχει το ipad.. φιλικα παντα αυτα που λεω.
Link to comment
Share on other sites

παραταει γενικα το υλικο ;) δεν ειναι οτι σκοτωσε το ταμπλετ της γιατι την κατατροπωσε η apple (και ας ειναι αληθεια αυτο)

 

ειναι οτι παρατα οθονη-λαπτοπ-πυργους τα παντα...

 

Εγώ δεν είπα ότι το σκότωσε το iPad. Το κοινό δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον.

Η ζημιά ήταν τεράστια σε συνάρτηση με την αγορά της palm. Αν βάλεις και τις ανύπαρκτες πωλήσεις των Pre, γονατισε η εταιρεία και αποφάσισε να κάνει αναδίπλωση.

 

Δεν φτάνει ένα λειτουργικό να είναι καλο. Χωρίς υποστήριξη απο την κοινότητα και χωρίς εφαρμογές δεν πας πουθενά. Προσωπικά θα ήθελα να μην τα παρατουσε έτσι η HP. Έπρεπε πολυ καιρο πριν κυκλοφορήσει να πιάσει 100 απο τους πιο πετυχιμενους developers και να τους πει, προσαρμοστεί τις εφαρμογές σας και για 2 χρόνια ότι πουλατε δικός σας, πλην τους φόρους.

 

Το ίδιο την πάτησε και το tablet της blackberry.

 

Να πούμε και για τα samsung: αν οι Κορεάτες καταλάβουν ότι δεν αρκεί να έχουν παρόμοιο σχήμα τόσο σε tablets όσο και σε smartphones αλλα αυτο που τους χρειάζεται είναι ποιότητα, υπευθυνότητα και μακροπροθεσμος σχεδιασμός θα πανε πολυ καλά.

Ας βάλουν λίγο μέταλλο, λίγο καλύτερα υλικά. Ας προσέξουν το software τους που στο 90% των συσκευών τους, όταν κυκλοφορούν είναι ουσιαστικα σε στάδιο beta και χρειάζεται κανά 3μηνο μέχρι να στρώσει.

Έτσι μόνο θα τραβήξουν κόσμο.

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα αν δει κανείς τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2012 αλλα και το τι πούλησε καθένας μέσα στο 11.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είπα ότι το σκότωσε το iPad. Το κοινό δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον.

Η ζημιά ήταν τεράστια σε συνάρτηση με την αγορά της palm. Αν βάλεις και τις ανύπαρκτες πωλήσεις των Pre, γονατισε η εταιρεία και αποφάσισε να κάνει αναδίπλωση.

 

Δεν φτάνει ένα λειτουργικό να είναι καλο. Χωρίς υποστήριξη απο την κοινότητα και χωρίς εφαρμογές δεν πας πουθενά. Προσωπικά θα ήθελα να μην τα παρατουσε έτσι η HP. Έπρεπε πολυ καιρο πριν κυκλοφορήσει να πιάσει 100 απο τους πιο πετυχιμενους developers και να τους πει, προσαρμοστεί τις εφαρμογές σας και για 2 χρόνια ότι πουλατε δικός σας, πλην τους φόρους.

 

Το ίδιο την πάτησε και το tablet της blackberry.

 

Κοινότητα το webOS έχει και ίσως την πιο καλή απο όλα τα λειτουργικά (precentral & webOS internals ) και εφαρμογές έχει σχεδόν όσες το Android έχει τώρα και τις πενταπλάσιες απ'ότι είχε πριν ένα χρόνο όσον αφορά τα tablets. Αλλα αυτά που λές είναι τελείως offtopic κατα τη γνωμη μου. Είπες οτι το iPad μπορεί να μην το σκότωσε αλλα τα 25000 κομμάτια που πούλησε.. (Που και πάλι 25000 κομμάτια δεν ήταν. 25000 μόνο είχε πουλήσει το bestbuy. 1 απο τις χιλιάδες αλυσίδες που το πουλούσαν)

Και όχι όταν το netbook κάνει 150Ευρώ τότε και οι ταμπλέτες με μια απλά οθόνη αφής παραπάνω δεν θα έπρεπε να ξεπερνάνε τα 300.

Link to comment
Share on other sites

Ας προσέξουν το software τους που στο 90% των συσκευών τους, όταν κυκλοφορούν είναι ουσιαστικα σε στάδιο beta και χρειάζεται κανά 3μηνο μέχρι να στρώσει.

 

ολα τα λογισμικα , ΠΑΝΤΑ ειναι σε beta εκδοση . Στην ουσια το εννοω, οχι στο τυπικο τους κομματι, γιατι παντα βγαινουν bug fixes και βελτιωσεις. :)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Όπως η apple δημιούργησε τη "νεα" αγορά smartphone για να τη δεί λίγο αργότερα να πηγαίνει στο android, έτσι θα γίνει και με τα tablet. Δεν μπορεί ενας κατασκευαστής μόνος του να ανταγωνιστεί όλους τους υπόλοιπους.
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω σε 2 πράγματα...

Είμαι πρώην κάτοχος του Galaxy tab και νυν του iPad 2...

Σύγκριση δε μπορει να γίνει σε καμμια περίπτωση...Το iPad είναι πολλα μα παρα πολλα χρόνια μπροστα,ακόμα και απο τις honeycomb ταμπλετες...

Και ειλικρινά απορώ ΠΩΣ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν επιλέξει ένα android tablet αντι για ένα iPad...Αν είχε το iPad 1500 ευρω και τα android tablets 500 ευρω,τότε ίσως να υπήρχε μια λογική...Αλλα σε παραπλησιες τιμές,η οποιαδήποτε σύγκριση είναι χαζη και αστεία...

Απο την άλλη όμως,όταν θα βγουν οι ταμπλετες με windows 8,τότε θα επερθει και ο θάνατος του iPad...

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Link to comment
Share on other sites

Κοινότητα το webOS έχει και ίσως την πιο καλή απο όλα τα λειτουργικά (precentral & webOS internals ) και εφαρμογές έχει σχεδόν όσες το Android έχει τώρα και τις πενταπλάσιες απ'ότι είχε πριν ένα χρόνο όσον αφορά τα tablets. Αλλα αυτά που λές είναι τελείως offtopic κατα τη γνωμη μου. Είπες οτι το iPad μπορεί να μην το σκότωσε αλλα τα 25000 κομμάτια που πούλησε.. (Που και πάλι 25000 κομμάτια δεν ήταν. 25000 μόνο είχε πουλήσει το bestbuy. 1 απο τις χιλιάδες αλυσίδες που το πουλούσαν)

Και όχι όταν το netbook κάνει 150Ευρώ τότε και οι ταμπλέτες με μια απλά οθόνη αφής παραπάνω δεν θα έπρεπε να ξεπερνάνε τα 300.

Μήπως μπερδευτηκες και είσαι εσύ off topic? όταν συγκρίνεις τα netbook που χρησιμοποιούν εξαρτήματα 3ετιας και τα βρίσκεις τσάμπα. Εδώ μιλάμε για τεχνολογίας αιχμής, ολοφρεσκη.:p

Όταν το Bestbuy που είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητης της, απο τα 250000 τεμάχια που έχει στοκάρει πούλησε μόνο το 10% σ ένα μήνα, είναι επιτυχία?

Το πιθανότερο οι υπόλοιποι να είχαν χειρότερες πωλήσεις. Μπορούμε να βρούμε το τι πούλησε στο διαδίκτυο πριν το σκοτώσει.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαθέτει τόσες εφαρμογές και μάλιστα ποιοτικές. Αν ήταν έτσι θα είχε καλύτερη τύχη.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

xoom,galaxy tab,transformer,touchpad,ολα είναι μια λεπτή(όχι όσο το ipad) δεκάιντση οθόνη αφής κυρίως για γρήγορο σερφάρισμα.Το πρώτο που το έκανε αυτό ήταν το ipad και κανένα δε προσφέρει κατι παραπάνω σε αυτό εκτός απο το flash.

Το ipad όμως έχει:

-Το μεγαλύτερο και πιό οργανωμένο κατάστημα εφαρμογών που εξυπηρετεί άμμεσα καθε ανάγκη με μία μικρή αναζήτηση.

-Αυστηρή διαχείριση πόρων με πιο άμεσα αποτελέσματα πολλών εργασίων ταυτόχρονων ακόμα και απο υπολογιστές.Η 512 mb ram του σηκώνει πολλές εφαρμογές-εργασίες ενω μπορεί να μείνει για εβδομάδες σε sleep mode.

-Τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό,απο φανατικούς πελάτες έως προγραμματιστές.

Μπορεί να είναι για το συμφέρον της apple αλλά το μάτι των καταναλωτών πέφτει πάνω σε οτι είναι πιο προσεγμένο.Το ipad πήγε τη φορητότητα των υπολογιστών ενα βήμα παραπάνω μαζί με τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και οι υπόλοιποι κατασκευαστές κάθονται και κοιτάνε την αγορά αντι τον καταναλωτή,που αυτό κάνει η apple για το συμφέρον της αλλά αυτό πουλάει.Καιρός να δράσουν το ίδιο και καλύτερα οι άλλοι γιατί με βλέπω το ipad 3 να το αγοράζω με γνωστό απο Κίνα για να το πάρω φθηνότερα...

Edited by inactiveaccount54432
Link to comment
Share on other sites

πραγματικα, οι ταμπλετα ειναι καθαρη υποθεση της apple... το honeycomb δεν ειναι τοσο userfriendly.. ασε που οι περισσοτεροι εχουν android στο κινητο.. γ να χουν κ στην ταμπλετα οταν με τα ιδια χρηματα μπορουν να δοκιμασουν κ το iOS..? η πιο ανταγωνιστικη προταση αυτη τη στιγμη στην αγορα ειναι το galaxy tab 7.7... αλλα εκει που το κερδιζει το ipad δεν ειναι στο μεγεθος, αλλα στον λογο της οθονης..! το 4:3 του ipad ειναι ποοοολυ πιο βολικο απο το 16:9... εκει ηταν κ το μονο πλεονεκτιμα του Touchpad...
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω σε 2 πράγματα...

Είμαι πρώην κάτοχος του Galaxy tab και νυν του iPad 2...

Σύγκριση δε μπορει να γίνει σε καμμια περίπτωση...Το iPad είναι πολλα μα παρα πολλα χρόνια μπροστα,ακόμα και απο τις honeycomb ταμπλετες...

Και ειλικρινά απορώ ΠΩΣ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν επιλέξει ένα android tablet αντι για ένα iPad...Αν είχε το iPad 1500 ευρω και τα android tablets 500 ευρω,τότε ίσως να υπήρχε μια λογική...Αλλα σε παραπλησιες τιμές,η οποιαδήποτε σύγκριση είναι χαζη και αστεία...

Απο την άλλη όμως,όταν θα βγουν οι ταμπλετες με windows 8,τότε θα επερθει και ο θάνατος του iPad...

 

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ για την τιμή αλλα δεν είμαι σίγουρος για τα windows 8 . Δεν λέω μακάρι αλλα μακάρι τα windows να εχουν περισσότερες δυνατότητες απο το iPad (πχ wireless streaming σε καθε dlna συμβατη συσκευή και όχι μονο σε apple tv)

Μήπως μπερδευτηκες και είσαι εσύ off topic? όταν συγκρίνεις τα netbook που χρησιμοποιούν εξαρτήματα 3ετιας και τα βρίσκεις τσάμπα. Εδώ μιλάμε για τεχνολογίας αιχμής, ολοφρεσκη.:p

Όταν το Bestbuy που είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητης της, απο τα 250000 τεμάχια που έχει στοκάρει πούλησε μόνο το 10% σ ένα μήνα, είναι επιτυχία?

Το πιθανότερο οι υπόλοιποι να είχαν χειρότερες πωλήσεις. Μπορούμε να βρούμε το τι πούλησε στο διαδίκτυο πριν το σκοτώσει.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαθέτει τόσες εφαρμογές και μάλιστα ποιοτικές. Αν ήταν έτσι θα είχε καλύτερη τύχη.

 

Σύγκρινα τα netbook ως απάντηση προς το δικό σου θέμα. Και το best buy δεν είμαι σίγουρος οτι είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στην Αμερική.

Το webOS διαθέτει περίπου στις 400 εφαρμογές και το Android σύμφωνα με το android market έχει 517 optimized για tablets. Alλα το θέμα είναι off topic γιατί συγκρίνεις το Touchpad με το iPad και το τοpic μιλάει για το οτι το iPad έφαγε το Touchpad.

 

 

Ασχετο αλλα το θέμα πως κατάντησε πάλι android vs apple?

Edited by gased
Link to comment
Share on other sites

To μελλον ειναι στις ταμπλετες με την πραγματικη σημασια που εχει αυτη η λεξη δλδ ενος υπολογιστης με ολες τις δυνατοτητες. γιατι να αγοραζεις καποιος ενα ipad οταν θα εχει μια ταμπλετα με πληρες δυνατοτητες ενος υπολογιστη?? εδω θα ειμαστε οπου το ipad θα μεινει πισω σε αυτην την κατηγορια λογω πολιτικης apple να μην το υποστηριξει πληρως σαν υπολογιστη (usb, drivers, bootloader, disk etc). φιλικα

 

Διαφωνώ κάθετα.

Τα ίδια ακριβώς που λες εσύ έχει ειπωθεί ΠΟΛΛΕΣ φορες και πάντα λανθασμένα, για προϊόντα της Apple

 

Kάποιοι άλλοι πριν 4 χρόνια όταν η Apple ανακοίνωσε το iPhone και ξέσπασε πανικός λέγανε "Είναι μόδα", "θα σταματήσει να πουλάει γρήγορα", "υπάρχουν άλλα κινητά με περισσότερα χαρακτηριστικά","θα ξεπεραστεί από άλλες εταιρείες που θα έχουν ανοιχτά λειτουργικα".

Μόδα είναι ακόμα, πουλάει σαν τρελό, συνεχίζουν να υπάρχουν κινητά με καλύτερα και περισσότερα χαρακτηριστικά και -κυρίως- βρήκε χιλιάδες μιμητές (βλ. Galaxy) που τεχνολογικά ξεπέρασαν τόσο το πρώτο iPhone (φυσικά, αφου κυκλοφόρησαν και αρκετά αργότερα, μέχρι να μπορέσει να δει τις επιπτώσεις και να αντιδράσει η αγορά μιμούμενη) όσο και τα επόμενα.

Και πράγματι σε κάθε γενιά από τις 4 διαφορετικές εκδόσεις του iPhone μέχρι σήμερα, πάντα υπάρχει ένα "iphone killer" που όμως ποτέ δεν καταφέρνει να σκοτώσει το iPhone.

Στο iPhone αντίστοιχα με την ερώτηση που θέτεις εσύ για το USB, το έθεταν (και θέτουν) για το Bluetooth, το mini-USB, την κάρτα μνήμης κτλ. Βλέπεις επίπτωση;

 

Το ίδιο ίσχυε παλιότερα και στα φορητά mp3 player.

Γκρίνια για χίλια διαφορετικά πράγματα στο iPod. Το ραδιόφωνο, το iTunes κτλ κτλ.

Μιμητές εκατομμύρια - από τα φτηνο-mp3 της F&U μέχρι το "iPod killer" Zune της Microsoft, το τελευταίο μάλιστα όχι μόνο δεν κατάφερε να χτυπήσει το iPod αλλά την έκανε διακριτκά, με την ουρά στα σκέλια.

Στο iPod αντίστοιχα με την ερώτηση που θέτεις εσύ για το USB, έλεγαν γιατί δε μπορείς να ακούσεις ραδιόφωνο, γιατί δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σα φλασάκι κτλ κτλ. Και πάλι, είδες τόσα χρόνια καμία επίπτωση;

 

Το ίδιο θα γίνει και με το iPad και αυτό για τον απλούστατο λόγο πως το iPad δημιούργησε μια ανάγκη στο μέσο καταναλωτή που δεν υπήρχε μέχρι πριν - επαναλαμβάνω, στο ΜΕΣΟ καταναλωτή όχι στον επαγγελματία που είχε tablet (π.χ.) τη IBM από το 2004.

Όταν δημιουργείς μια αγορά εσύ, γίνεσαι αυτόματα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και όλοι συγκρίνονται μαζί σου. Έτσι, το παιχνίδι είναι κατά το ήμισυ κερδισμένο...

 

Τέλος να πω για ακόμα μια φορά πως ναι, ΑΡΙΣΤΟ το marketing της Apple, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ο τρόπος που προωθούν τους εαυτούς τους...αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, όσο και αν είναι κανείς fashion victim αν ένα προϊόν ήταν "μάπα" η επιτυχία θα ήταν πραγματικά στιγμιαία.

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έλεγα ότι δημιούργησε τόσο μια νέα ανάγκη όσο οτι προώθησε κάποια πράγματα που υπήρχαν.Το πρώτο apple προιόν που πήρα ήταν ένα χρόνο πρην βγεί το ipad,το ipod touch.Ειμουν ανάμεσα σε αυτο και ένα απο τα πολλά αξιόλογα τοτε 5" tablets της archos,για να κάνω γρήγορο σερφάρισμα παντού.Κάπια στιγμή όσο μικρένουν οι επεξεργαστές θα γινόταν το βήμα απο καποιον άλλον αν οχι απο την apple.Το θέμα είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται οτι έχει και το που εστιάζει είναι που της δίνει το προβάδισμα Edited by inactiveaccount54432
Link to comment
Share on other sites

συνάρτηση με την αγορά της palm. Αν βάλεις και τις ανύπαρκτες πωλήσεις των Pre, γονατισε η εταιρεία και αποφάσισε να κάνει αναδίπλωση.

 

.

 

σορρυ φιλε δεν ισχυει αυτο. και τα psg προιοντα τα υπολοιπα που ειναι τοπ σε πωλησεις παγκοσμιως..αυτα γιατι τα παρατησε? ο λογος ειναι απλος, τον ειπα και πιο πανω. η hp εχει αποφασισει να γινει αναλογη της ibm. το κουραζετε χωρις λογο :)

Link to comment
Share on other sites

Το iPad είναι ο συνδυασμός που διαλύει την αγορά. "Apple + Χαμηλή τιμή" Πραγματικά θεωρώ το iPad μου την καλύτερη συσκευή που είχα ποτέ, ενώ ξέρω πως σε χαρακτηριστικά δεν είναι.
"Όταν μιλάς φρόντισε να λες κάτι" Kim
Link to comment
Share on other sites

καλα παιδια.εχει δουλεψει κανεις το lg v900?εμενα μπροστα του τα ipad μου φαινο σαν κουβαδακια.:)
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαθέτει τόσες εφαρμογές και μάλιστα ποιοτικές. Αν ήταν έτσι θα είχε καλύτερη τύχη.

Επειδη τυχαινει να εχω στα χερια μου μια συσκευη με palm os, οι διαθεσιμες εφαρμογες ειναι πολυ πολυ λιγες και η ποιοτητα τους ειναι ισως ενα κλικ πιο πανω απο αυτες του android.

Απο την αλλη, το ιδιο το λειτουργικο ειναι πραγματικο πανεξυπνο και ομορφο (αλλα η αδυναμη συσκευη μου το αδικει)

 

ΥΓ: ΜΕ γεια το μηχανημα Κωστα. Καλοδουλευτο!! :)

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Επειδη έχει τύχει να χρησιμοποιήσω και android tablet με tegra 2 και iPad 2 μπορώ να πω πως το iPad είναι σαφώς ανώτερο .Δεχ χρειάζεται 1GB ram για να τρέχει καλα όπως τα android tablet.Εχει πολλές εφαρμογές και είναι πολύ λεπτό και ποιοτικό .Οσο για την τεραστια ελειψη USB που λένε μερικοί ,εγω δεν την κατάλαβα καν όσες μέρες το είχα.Αν έχεις κατεβάσει μια δυο εφαρμογές δεν χρειάζεται να έχεις καν usb και να κουβαλάς μαζι σου.Την έλλειψη flash δεν την κατάλαβα.Η τουλάχιστον οι ιστοσελίδες που μπαίνω εγώ έχουν μεταβεί όλες σε HTML5
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είπα ότι το σκότωσε το iPad. Το κοινό δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον.

Η ζημιά ήταν τεράστια σε συνάρτηση με την αγορά της palm. Αν βάλεις και τις ανύπαρκτες πωλήσεις των Pre, γονατισε η εταιρεία και αποφάσισε να κάνει αναδίπλωση.

 

Δεν φτάνει ένα λειτουργικό να είναι καλο. Χωρίς υποστήριξη απο την κοινότητα και χωρίς εφαρμογές δεν πας πουθενά. Προσωπικά θα ήθελα να μην τα παρατουσε έτσι η HP. Έπρεπε πολυ καιρο πριν κυκλοφορήσει να πιάσει 100 απο τους πιο πετυχιμενους developers και να τους πει, προσαρμοστεί τις εφαρμογές σας και για 2 χρόνια ότι πουλατε δικός σας, πλην τους φόρους.

 

 

Aυτά που γράφεις δεν ισχύουν. H HP έκανε μια ολοκληρωτική μεταστροφή στην πολιτική της, το webOS ήταν απλά ένα μικρό κομμάτι που έπεσε θύμα αυτής της αλλαγής την οποία και έφερε ο CEO που είχε software-services παρελθόν. Μιλάμε για κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπολογιστών που αποφάσισε να τα σταματήσει όλα αυτά. Το webOS ήταν ένα απόκτημα ενός χρόνου που αποτελούσε ένα μικρό μέρος της HP.

Επίσης δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχει υποστήριξη από την κοινότητα το webOS. Έχει μια από τις πιο ενεργές κοινότητες και ένα από τα καλύτερα homebrew συστήματα, το οποίο μάλιστα δεν χρειάζεται να φοβάσαι μην σε κυνηγήσει η "μαμά" εταιρεία και με κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να ψάχνεσαι αν θα δουλεύει ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Όπως η apple δημιούργησε τη "νεα" αγορά smartphone για να τη δεί λίγο αργότερα να πηγαίνει στο android, έτσι θα γίνει και με τα tablet. Δεν μπορεί ενας κατασκευαστής μόνος του να ανταγωνιστεί όλους τους υπόλοιπους.

 

Ποτε πήγε η αγορα smartphones στο Android;;;;

 

Το διαβάσαμε κι αυτο :)

 

 

Επειδη τυχαινει να εχω στα χερια μου μια συσκευη με palm os, οι διαθεσιμες εφαρμογες ειναι πολυ πολυ λιγες και η ποιοτητα τους ειναι ισως ενα κλικ πιο πανω απο αυτες του android.

Απο την αλλη, το ιδιο το λειτουργικο ειναι πραγματικο πανεξυπνο και ομορφο (αλλα η αδυναμη συσκευη μου το αδικει)

 

ΥΓ: ΜΕ γεια το μηχανημα Κωστα. Καλοδουλευτο!! :)

 

 

Αυτο ειναι το σωστό. Το Android ειναι πολλα χρόνια πίσω απο το να αποτελέσει ανταγωνισμό για το iOS και απο εφαρμογές αλλα κυρίως απο ευχρηστια GUI το οποίο ειναι κακή απομίμηση του iOS, υπαρχει ΠΟΛΛΗ μα ΠΟΛΛΗ δουλεια ακόμη.

 

Αντίθετα το webOS ήταν πράγματι φρέσκο, επαναστατικό και ανταγωνιστικο. Κρίμα που αυτοκτόνησε.

 

 

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...