Jump to content

All about Volkswagen

nicos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2χρονια+2επεκταση ειναι

Μεταξυ σοβαρου και αστειου το ι30 εχει 7χρονια εγγυηση γιατι ξερουν οτι θα χαλαει συνεχεια και θελουν να προσεγγισουν αγοραστες, ενω το Golf δεν χρειαζεται τοσα, αν ειναι τα παραθυρα (κλασικο προβλημα) θα χαλασουν απο την αρχη. :lol:

ευτυχης κατοχος Golf4 & Golf5 - μην μου δινετε σημασια, φοραω golf-ογυαλια.....

ενω τα golf δεν χαλανε λες???

για ψαξε να δεις τι κουφες ζημιες μπορει να βγαλουν και μετα ελα να μου πεις.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 773
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άσχετο για το ποιό αυτοκίνητο είναι καλύτερο, όσοι υποστηρίζετε οτι τα Hyundai είναι ζημιάρικα και τα VW (και συγκεκριμένα τα Golf) είναι πιο αξιόπιστα, ψάξτε διεθνής έρευνες που ασχολούνται με θέματα αξιοπιστίας και μετά το ξανασυζητάμε.

ενω τα golf δεν χαλανε λες???

για ψαξε να δεις τι κουφες ζημιες μπορει να βγαλουν και μετα ελα να μου πεις.

ολα τα αμαξια χαλανε....ακομα και η Μ3 μπορει να σου χαλασει. Το θεμα ειναι με τι ρυθμο χαλανε.

Αν δεις το σποιλερ που εχω πανω θα δεις οτι εχουμε 2 Golf στην οικογενεια.

Το πρωτο ειναι Golf4 μοντελο 1998, οτι πιο απλο υπηρχε, αδειο απο εξτρα κλπ. Ξερεις τι προβληματα εχει βγαλει; μια βαλβιδα για την οπισθεν, δεν αναβε το λαμπακι της οπισθεν και ηθελε αλλαγη η βαλβιδα στην μπαταρια. Και ενα τριπιο μεσαιο καζανακι. Τα γκολφ βγαζουν συνηθως ηλεκτρικα προβληματα. Οπως λαμπες που καιγονται και παραθυρα που ειτε χαλανε και πεφτουν ειτε εχουν αρρυθμιες.

Τετοιες αρρυθμιες εχω στο Golf5 που εχω εγω που δυστυχως ειναι εκτος εγγυησης και δεν με παιρνει οικονομικα να το αλλαξω. Αλλα γι αυτο φταιει η αντιπροσωπια που το πηγαινε ο προηγουμενος κατοχος και του ελεγε οτι δεν διορθωνεται το προβλημα ενω ηταν εξ αρχης το προβλημα.

Εγω λοιπον κατοχος 2 golf ειχα μονο αυτα που σου ειπα.

Και επειδη εχω διαβασει για προβληματα στα Golf μπορω να σου πω οτι βγαζουν αρκετα, οπως ολα τα αμαξια, αλλα απο την αρχη και τα καλυπτει η εγγυηση κατα κυριο λογο.

Και προσοχή!!!! δεν ειπα οτι τα χιουνται ειναι ζυμιαρικα.

edit:

στα Golf5 τα πλαστικα στις πορτες ειναι τραγικη ποιοτητα....χαλανε απο τον πρωτο μηνα!!! στα Golf4 εμεναν ευκολα γρατζουνιες (αναφερομαι στα χερουλια στις πορτες εσωτερικα) αν το ακουμπουσες ατσαλα με το νυχι σου. Ελπιζω να εβαλαν καλης ποιοτητας στα Golf6.

Τις τιμες του εξτρα εξοπλισμου μπορουμε να τις δουμε πουθενα στο νετ?
Παιδια Κανεις?
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Όποιος άλλος έχει καμια ιδέα περι καταλάογου με έξτρα εξοπλισμό, ας ενημερώσει.

Αύριο θα πάω σε αντιπροσωπεία εδώ στον Κολωνό και θα πάρω τιμή. Ίσως μου δώσει και τον κατάλογο με τα έξτρα. Αν μου τον δώσει, θα τον ποστάρω.

Αλλη μια φορα εξ'οσων γνωριζω ο 2λιτρος TSI του scirocco ειναι υπερκυβισμενις 1800ρης σαν αυτον του Leon και δεν εχει σχεση με τους TFSI.Ειναι νεοτερης τεχνολογιας με υβριδικο καρτερ,καδενα αντι ιμαντα χρονισμου κτλ.Μου το επιβεβαιωσε γνωστος μου ιδιοκτητης αντιπροσωπειας VW,ενω τους εχω δει κι "ανοιγμενους" σε workshop βελτιωτικου οικου

Θα προσπαθησω να συγκεντρωσω και στοιχεια να ποσταρω για να μην μιλαμε ανευθυνα,στον αερα:)

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Μεταξυ σοβαρου και αστειου το ι30 εχει 7χρονια εγγυηση γιατι ξερουν οτι θα χαλαει συνεχεια και θελουν να προσεγγισουν αγοραστες, ενω το Golf δεν χρειαζεται τοσα, αν ειναι τα παραθυρα (κλασικο προβλημα) θα χαλασουν απο την αρχη. :lol:

Είπες και είναι και αναληθές...

Και προσοχή!!!! δεν ειπα οτι τα χιουνται ειναι ζυμιαρικα.

مفاجأة

Είπες και είναι και αναληθές...

απ οτι βλεπεις το ειπα μεταξυ σοβαρου και αστειου! και το εχω υπογραμμισει κιολας....

και αν θες και επεξηγηση για το σοβαρο, εγω θεωρω τα χιουνται χαλια ποιοτητα που και να μου χαριζαν οτι πιο τουμπανο σε χιουνται δεν θα το οδηγουσα, που αν εχεις διαβασει και τα 2-3 ποστ που εχω κανει δεν ειμαι αντικειμενικος γιατι ειμαι γκολφακιας. Αρα δεν λεω σε καποιον να πιστεψει τα οσα γραφω. Ειναι η αποψη μου. :ninja:

Golf και τα μυαλα στα μιξερ. Αν ειχα αρκετα παραπανω μπατζετ θα ηταν: Μ3 και τα μυαλα στα μιξερ!!!:D

Αλλη μια φορα εξ'οσων γνωριζω ο 2λιτρος TSI του scirocco ειναι υπερκυβισμενις 1800ρης σαν αυτον του Leon και δεν εχει σχεση με τους TFSI.Ειναι νεοτερης τεχνολογιας με υβριδικο καρτερ,καδενα αντι ιμαντα χρονισμου κτλ.Μου το επιβεβαιωσε γνωστος μου ιδιοκτητης αντιπροσωπειας VW,ενω τους εχω δει κι "ανοιγμενους" σε workshop βελτιωτικου οικου

Θα προσπαθησω να συγκεντρωσω και στοιχεια να ποσταρω για να μην μιλαμε ανευθυνα,στον αερα:)

TFSI είναι και αυτός. Το μπλοκ είναι κοινό σε όλους τους κινητήρες, αυτό που άλλαξε στο νέο δίλιτρο που μπαίνει στο Q5 κλπ. είναι η κεφαλή και (υποθέτω) το τούρμπο.

Γενικά όλα τα τούρμπο μοτέρ του γκρουπ πλέον έχουν άμεσο ψεκασμό είτε λέγονται TFSI είτε TSI είτε όπως αλλιώς στο μέλλον αποφασίσουν να τα βαφτίσουν

Ο έξτρα εξοπλισμός:

• Αυτόματος κλιματισμός climatronic (δύο ζωνών) 297 ευρώ (στην Highline είναι στάνταρ)

• Ηλεκτρονική ηλιοροφή 830 ευρώ

• Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Atlanda 312 ευρώ (στην Highline στάνταρ)

• Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC 865 ευρώ (συνδυάζεται με ζάντες 18 ιντσών)

• Σύστημα πλοήγησης PNS 510 1776 ευρώ

• Park Assist 607 ευρώ

• Δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα και ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα 2071 ευρώ

• ESP 406 ευρώ

• Προβολείς ομίχλης 190 ευρώ

• Μεταλλικό χρώμα 440 ευρώ

Είναι και άλλα πολλά. Προς το παρόν ξέρω μόνο αυτά. Όποιος βρει τον πλήρη κατάλογο, ας τον ποστάρει.

μπορει το μπλοκ να ειναι το ιδιο για λογους οικονομιας κλιμακας και οργανωσης της παραγωγης αλλα και παλι δεν νομιζω.Βλεπεις στον 2λιτρο του scirocco το δοχειο του λαδιου αλλα και αλλα περιφερειακα συστηματα ειναι σε διαφορετικα σημεια γεγονος που λογικα υποδηλωνει και διαφορετικο σχεδιασμο του κινητηρα

τεσπα καταλαβαινω οτι στον πολυ κοσμο υπαρχει γενικα μια συγχιση με το μπλεγμενο συστημα ονοματολογιας των κινητηρων που εφαρμοζει το VAG

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Το ειδα σημερα απο κοντα για λιγη ωρα.Σε γενικες γραμμες το εσωτερικο του ειναι αναβαθμισμενο και πλεον φλερταρει με την κορυφη της κατηγοριας:ποιοτικα υλικα,προσεγμενη και στιβαρη συναρμολογηση και πολυτελεις λεπτομερειες.Το συνολικο σχεδιο ειναι λιγο συντηρητικο βεβαια,ενω και τα χρωματα στο συγκεκριμενο ηταν λιγο μουντα(μπορει να φταιει και το φως)

αυριο θα το φωτογραφησω για περισσοτερες εντυπωσεις

ολα τα αμαξια χαλανε....ακομα και η Μ3 μπορει να σου χαλασει. Το θεμα ειναι με τι ρυθμο χαλανε.

προς το παρον να χτυπησω ξυλο,βενζινη και τα προγραμματισμενα σερβις μου ζηταει.

αλλο βεβαια η αξια της m3 σαν τιμη και ποιοτητα κι αλλη φυσικα ενος golf.

προς το παρον να χτυπησω ξυλο,βενζινη και τα προγραμματισμενα σερβις μου ζηταει.

αλλο βεβαια η αξια της m3 σαν τιμη και ποιοτητα κι αλλη φυσικα ενος golf.

δεν συγκρινα τα δυο αυτοκινητα, ειπα οτι ακομα και μια Μ3 μπορει να χαλασει, που για μενα ειναι το τοπ αυτοκινητο (σε λογικα πλαισια,οχι φερραρι-λαμπρογκινι κλπ) που αν ειχα λεφτα θα επαιρνα.

Απλα εγω θεωρω τα VW κλασεις ανωτερα απο τα Hyundai και τις BMW κλασεις ανωτερες απο τα VW. Aλλα μπορει να παρεις ενα Ατος μεταχειρισμενο και να μην βγαλει τπτ και μια Χ5 του κουτιου να βγαζει συνεχεια πολλα και διαφορα. Ειναι να σου κατσει το αμαξι.

Σε οσους το ειδαν απο κοντα, τι ποιοτητα φανηκαν τα πλαστικα; Πραγματικα θεωρω μεγαλο μειονεκτημα και κοροιδια την ποιοτητα πλαστικων (στα χερουλια στις πορτες) στα Golf5, χειροτερη και απο τα 4αρια.

Ο 1.8 TSI του Leon με τα 160 πώς γίνεται να είναι όμοιος με τον 2.0 του Α5 με τα 211 και τα 35 κιλά ροπής; Εκτός αν μιλάς για άλλο μοτέρ.

ομοιος κατασκευαστικα, εχει καδενα στον εκεντροφορο αλλη αντλια βενζινης κλπ.

Ο έξτρα εξοπλισμός:

• Αυτόματος κλιματισμός climatronic (δύο ζωνών) 297 ευρώ (στην Highline είναι στάνταρ)

• Ηλεκτρονική ηλιοροφή 830 ευρώ

• Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Atlanda 312 ευρώ (στην Highline στάνταρ)

• Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC 865 ευρώ (συνδυάζεται με ζάντες 18 ιντσών)

• Σύστημα πλοήγησης PNS 510 1776 ευρώ

• Park Assist 607 ευρώ

• Δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα και ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα 2071 ευρώ

• ESP 406 ευρώ

• Προβολείς ομίχλης 190 ευρώ

• Μεταλλικό χρώμα 440 ευρώ

Είναι και άλλα πολλά. Προς το παρόν ξέρω μόνο αυτά. Όποιος βρει τον πλήρη κατάλογο, ας τον ποστάρει.

Να εισαι καλα,ευχαριστω:)Το συστημα πλοηγησης ΡΝS τι ειναι?
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

OK, εγινε. Ολα τα αλλα ειναι πατατες με 4 ροδες και μονο το Golf ειναι αυτοκινητο.

Μπορει βεβαια σε μια στρογη η πατατα με το ESP να μεινει στο δρομο και εσυ να πας στα μπαιρια αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια.

ΟΚ, εγινε. Μονο το golf ειναι ποιοτικο και ολα τα αλλα ειναι playmobil. To οτι το ενα ερχεται με 7 χρονια εγγυηση και το αλλο με ενα (ή εγινε 2 τωρα?) ας μην το αναφερουμε. Δλδ απο που βγαινει το συμπερασμα οτι το golf ειναι τοοοσο ποιοτικο? Ενα μικρομεσαιο της σειρας...

Ναι, εσενα ειναι προτεραιοτητα σου να πετας τα λεφτα σου. Τουλαχιστον μην προσπαθεις να μας κανεις το ασπρο μαυρο. Δεν εχω το ι30 αλλα μπορω να σου αλλες 15 επιλογες στα ιδια λεφτα.

Εδω μεσα σιγουρα οχι:lol: Αν κοιταξεις αρθρα για το golf που απο κατω εχουν σχολια αναγνωστων θα δεις οτι τα μισα και πλεον σχολια αναφερονται στην συντηρητικη και αναλατη εξωτερικη εικονα του. Αλλα συμφωνω οτι ειναι γενικα υποκειμενικο.

το golf ειναι κλασεις ανωτερο απο τα αυτοκινητα μεχρι 30-40000 ευρω. κλασεις ανωτερο. μονο οποιος το εχει οδηγησει ξερει. οι υπολλοιποι ονειρευονται και αγοραζουν ιαπωνεζικα κτλ. αν ειναι δυνατον να αγοραζεις toyota αντι golf!

το golf ειναι κλασεις ανωτερο απο τα αυτοκινητα μεχρι 30-40000 ευρω. κλασεις ανωτερο. μονο οποιος το εχει οδηγησει ξερει. οι υπολλοιποι ονειρευονται και αγοραζουν ιαπωνεζικα κτλ. αν ειναι δυνατον να αγοραζεις toyota αντι golf!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

πολυ γενικο το μηνυμα σου,δεν νομιζω οτι αντιμετωπιζει σε ποιοτητα μια c η μια 320,καμια σχεση.

αλλα αυτοκινητα ισως.

ιαπωνικο σαφως ουτε κι εγω προτιμω.

:lol::lol::lol:

Ωρες ωρες γραφονται κατι κορυφαια ποστς.

Εμ βεβαια ο αλλος παιρνει celica και ονειρευεται ποτε θα παρει το golf tsi:lol:

Καλα ας μη μιλησουμε για τους μετανιωμενους κατοχους S2000 οι οποιοι χτυπαν το κεφαλι τους που δεν πηραν το απολυτο οχημα οδηγηκης απολαυσης golf.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επιμένω να το θεωρώ ακριβό, αλλά συγκρίνοντάς το και με τα

Audi A3 (2003)

BMW 1 Series (2004)

Citroen C4 (2004)

Fiat Bravo (2007)

Ford Focus (2004)

Honda Civic (2007)

Mazda 3 (2006)

Opel/Vauxhall Astra (2004)

Peugeot 308 (2007)

Renault Megane (2008)

Seat Leon (2005)

Toyota Auris (2006)

Volvo C30 (2007)

βλέπουμε ότι το VW Golf (2008) είναι το ασφαλέστερο της κατηγορίας του. ;)

ΠΗΓΗ: Euro NCAP

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Επιμένω να το θεωρώ ακριβό, αλλά συγκρίνοντάς το και με τα

Audi A3 (2003)

BMW 1 Series (2004)

Citroen C4 (2004)

Fiat Bravo (2007)

Ford Focus (2004)

Honda Civic (2007)

Mazda 3 (2006)

Opel/Vauxhall Astra (2004)

Peugeot 308 (2007)

Renault Megane (2008)

Seat Leon (2005)

Toyota Auris (2006)

Volvo C30 (2007)

βλέπουμε ότι το VW Golf (2008) είναι το ασφαλέστερο της κατηγορίας του. ;)

ΠΗΓΗ: Euro NCAP

Το Megane έχει 37 βαθμούς, δηλαδή είναι ασφαλέστερο για τους επιβάτες(φαίνεται και από το πόσο κίτρινοι είναι οι επιβάτες στα σκίτσα).

Το Megane έχει 37 βαθμούς, δηλαδή είναι ασφαλέστερο για τους επιβάτες(φαίνεται και από το πόσο κίτρινοι είναι οι επιβάτες στα σκίτσα).

Για να είμαι ακριβής, το Golf 6 πράγματι έρχεται δεύτερο στην παραπάνω λίστα στην adult occupant protection με 36 βαθμούς, αλλά και πάλι αν το δούμε συνολικά (και child occupant protection και pedestrian protection) το Golf 6 είναι πρώτο με διαφορά. :)

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play