Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετα το στραπατσο με την cm9 οπου ξενερωσα :mad:θα περασω το απογευματακι κι εγω στην jw5 Ελβετιας. Βαρεθηκα πια :p

Ηρακλή τo στραπάτσο που έφαγες με την CM9 δεν είναι θέμα της ρομ οπότε κακώς ξενέρωσες με τη CM9.

Κάποιο πρόβλημα προέκυψε στο χθεσινό update της εφαρμογής rom manager.

Σήμερα κιόλας ανέβηκε στο μάρκετ η έκδοση που λύνει το θέμα.

Το ξεκαθαρίζω ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την CM9 να μην αποθαρρυνθεί εσφαλμένα απο την δημοσίευσή σου.

Κώστας

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To στραπάτσο που έφαγες με την CM9 δεν είναι θέμα της ρομ οπότε κακώς ξενέρωσες με τη CM9.

Κάποιο πρόβλημα προέκυψε στο χθεσινό update της εφαρμογής rom manager.

Σήμερα κιόλας ανέβηκε στο μάρκετ η έκδοση που λύνει το θέμα.

Το ξεκαθαρίζω ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την CM9 να μην αποθαρρυνθεί εσφαλμένα απο την δημοσίευσή σου.

Ναι το εμαθα αλλα ξενερωνεις με κατι τετοια, εγω εχασα 3 σοβαροτατα επαγγελματικα τηλεφωνηματα το πρωι, τι να τους πω τωρα οτι εφταιγε το rom manager ..; :o

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Ωχ δειτε τι βρηκα και αν μπορει καποιος να δει αν εχει διαφορα στις επειδοσεις του wifi γιατι εδω που ειμαι δεν εχω wifi για να δοκιμασω. Πληκτρολογησα *#1111# και μετα πατωντας το κουμπι μενου εχει επιλογη wifi και υστερα ενα κουμπακι που απενεργοποιει το: wifi powersave.

Επισης πως θα ξερω ποια JW5 εβαλα; :p (αν ειναι ελβετιας εννοω)

@Themi ναι πρεπει.

Το δικο μου μπηκε μεν σε service mode αλλα δεν εχει επιλογη wifi ισως επειδη ειμαι σε γιαουρτι,

anyway ξερει κανεις τροπο να αυξησω την ενταση στο ακουστικο;

Επειδη λοιπον μπορουν να δωθουν διαφορες ερμηνειες και αυτο δεν θα οδηγησει πουθενα, ας μας εξηγησει το παλικαρι τι ακριβως εννοει ;)

Λοιπόν, επανέρχομαι περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της συσκευής μου:

Έκδοση firmware:

2.3.5.

Έκδοση βασικού φάσματος:

Ι9000XXJVT

Kernel:

2.6.35.7 -I9000XJVT-CL617736

stratosk@semaphore #Semaphore_1.9.1m

Αριθμός Κατασκευής:

GINGERBREAD.XJVU

Αυτά τα χαρατηριστικά φόρτωσα σε μια συσκευή ενός φίλου. Αυτήν την έκδοση έχω κι εγώ στον δικό μου γαλαξία. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ερώτησεις:

1) Να βάλω κάποια άλλη rom/ kernel για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα? Να μείνω σε αυτήν που είμαι?

2) Με αυτές τις τροποποιήσεις είναι η συσκευή εκτός εργοστασιακής εγγύησης? Φαντάζομαι πως ναι, από την στιγμή που "πειράζω", αλλά ρωτάω ενημερωτικά.

Samsumg Galaxy S GT-I9000

Running cm 10.11-SNAPSHOT M5

Έκδοση Android: 4.4.2, RAM: 371 MB

Ευχαριστω που λυνετε τις αποριες μου:)

Λοιπόν, επανέρχομαι περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της συσκευής μου:

Έκδοση firmware:

2.3.5.

Έκδοση βασικού φάσματος:

Ι9000XXJVT

Kernel:

2.6.35.7 -I9000XJVT-CL617736

stratosk@semaphore #Semaphore_1.9.1m

Αριθμός Κατασκευής:

GINGERBREAD.XJVU

Αυτά τα χαρατηριστικά φόρτωσα σε μια συσκευή ενός φίλου. Αυτήν την έκδοση έχω κι εγώ στον δικό μου γαλαξία. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ερώτησεις:

1) Να βάλω κάποια άλλη rom/ kernel για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα? Να μείνω σε αυτήν που είμαι?

2) Με αυτές τις τροποποιήσεις είναι η συσκευή εκτός εργοστασιακής εγγύησης? Φαντάζομαι πως ναι, από την στιγμή που "πειράζω", αλλά ρωτάω ενημερωτικά.

Εισαι εκτος εγγυησης αφου εχεις γινει ρουτ, μπορεις γινοντας unroot να εισαι παλι εντος εγγυησης αρκει βεβαια το p.code της συσκευης σου να αντιστοιχει στη χωρ που αντιστοιχει και η συγκεκριμενη ρομ.

Σου προτεινω να βαλεις μια 2.3.6 πχ την jw5 με τον semaphore 2.7.4 και θα δεις διαφορα ;)

Ηρακλής!

Ναι το εμαθα αλλα ξενερωνεις με κατι τετοια, εγω εχασα 3 σοβαροτατα επαγγελματικα τηλεφωνηματα το πρωι, τι να τους πω τωρα οτι εφταιγε το rom manager ..; :o

Καταλαβαίνω την ενόχλησή σου απλά καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι δεν ήταν αστοχία της CM9 αλλά μιας εφαρμογής. :)

Κώστας

Καταλαβαίνω την ενόχλησή σου απλά καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι δεν ήταν αστοχία της CM9 αλλά μιας εφαρμογής. :)

+1000

Συμφωνω φιλε δεν αντιλεγω, καλα κανεις και το διευκρινιζεις δεν ειναι σωστο να παραπλανιεται ο κοσμος !!

Ηρακλής!

Εισαι εκτος εγγυησης αφου εχεις γινει ρουτ, μπορεις γινοντας unroot να εισαι παλι εντος εγγυησης αρκει βεβαια το p.code της συσκευης σου να αντιστοιχει στη χωρ που αντιστοιχει και η συγκεκριμενη ρομ.

Σου προτεινω να βαλεις μια 2.3.6 πχ την jw5 με τον semaphore 2.7.4 και θα δεις διαφορα ;)

Η διαδικασία γίνεται πάλι μέσω odin? Επίσης, είναι δοκιμασμένη καιρό με καλά αποτελέσματα και κριτικές? Προσωπικά, έχω ένα θεματάκι με το wifi καθώς γενικά δεν μπορώ να πω ότι πιάνει και πολύ καλά. Σαν να μην έχει δυνατό σήμα για να ανιχνέυσει τα διθέσιμα wifi routers και να συνδεθεί. Έπίσης, με το 3g η μπαταρία "ρουφιέται" σε λεπτά.

Μπορεί αυτά να βελτιωθούν από την αλλάγη rom/kernel?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Για την εγκατάσταση διάβασε στο Eπίσημα firmwares και οδηγός εγκατάστασης.

Γενικά οι 2.3.6 είναι λίγο καλύτερες από τις 2.3.5 και ειδικά τα τελευταία Firmwares της 2.3.6 που έχουν και αυξημένη διαθέσιμη μνήμη.

Γενικά οι Gingerbread δεν έχουν τόσο δυνατό WiFi (προσωπικά δεν είχα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα).

Μπορεί να υπάρξει διαφορά στην μπαταρία από Firmware σε Firmware.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Η διαδικασία γίνεται πάλι μέσω odin? Επίσης, είναι δοκιμασμένη καιρό με καλά αποτελέσματα και κριτικές? Προσωπικά, έχω ένα θεματάκι με το wifi καθώς γενικά δεν μπορώ να πω ότι πιάνει και πολύ καλά. Σαν να μην έχει δυνατό σήμα για να ανιχνέυσει τα διθέσιμα wifi routers και να συνδεθεί. Έπίσης, με το 3g η μπαταρία "ρουφιέται" σε λεπτά.

Μπορεί αυτά να βελτιωθούν από την αλλάγη rom/kernel?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Το ασθενες σημα του wifi ειναι προβλημα ολων των gb roms, επομενως στο θεμα αυτο δεν θα δεις βελτιωση. Σε γενικες γραμμες, οι value pack ειναι λιγο πιο αερατες σε σχεση με τις υπολοιπες 2.3 roms, εχουν λιγο καλυτερη διαχειριση μνημης, αυξημενη χωρητικοτητα διαθεσιμης μνημης ραμ εχοντας επισης και ορισμενες οπτικες διαφορες οπως πχ τον tw4 που ειναι σαφως πιο smooth απο τον tw3, νεα lockscreen, κ.α

Οποια εκ των jw5/6/8 και να βαλεις θα μεινεις ευχαριστημενος :)

Ηρακλής!

I9000XWJW6 είναι μια καλή επιλογή? Κάποιο αρνητικό?

Το ασθενες σημα του wifi ειναι προβλημα ολων των gb roms, επομενως στο θεμα αυτο δεν θα δεις βελτιωση. Σε γενικες γραμμες, οι value pack ειναι λιγο πιο αερατες σε σχεση με τις υπολοιπες 2.3 roms, εχουν λιγο καλυτερη διαχειριση μνημης, αυξημενη χωρητικοτητα διαθεσιμης μνημης ραμ εχοντας επισης και ορισμενες οπτικες διαφορες οπως πχ τον tw4 που ειναι σαφως πιο smooth απο τον tw3, νεα lockscreen, κ.α

Οποια εκ των jw5/6/8 και να βαλεις θα μεινεις ευχαριστημενος :)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αλλά εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 δεν βρήκα jw8. Πρέπει να την κατεβάσω από αλλού? Στο παραπάνω οδηγό, νομίζω ότι είναι καλύτερη η επιλογή jw6, καθώς υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά. Κάνω λάθος?

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Μια χαρα ειναι :)

ΟΜΩΣ προσεξε κατι, ακολουθα πιστα τις οδηγιες που υπαρχουν στους οδηγους, καθως στις τελευταιες 2.3.6 που κυκλοφορησαν, παρατηρηται μια μεγαλης εκτασης αντιγνωμια μεταξυ των χρηστων που τις δοκιμασαν, αφου για ορισμενους ηταν χαλια και για τους αλλους αψογες!! Επομενως, ακολουθα κατα γραμμα τις οδηγιες ωστε να εξασφαλισεις μια σωστη και καθαρη εγκατασταση ωστε τα αποτελεσματα που θα βγαλεις μετα να ειναι οσο το δυνατον ασφαλεστερα :)

Ηρακλής!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αλλά εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 δεν βρήκα jw8. Πρέπει να την κατεβάσω από αλλού? Στο παραπάνω οδηγό, νομίζω ότι είναι καλύτερη η επιλογή jw6, καθώς υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά. Κάνω λάθος?

Kαι η jw5 υποστηριζει πληρως τα ελληνικα. :happy:

Την jw8 μπορεις να την κατεβασεις απο εδω:

http://www66.zippyshare.com/v/93923149/file.html

Αν τελικα βαλεις την jw8 κατεβασε και την jw5 καθως για να εχεις ελληνικα πληκτρολογια και τους παροχους 3g αυτοματα πρεπει να βαλεις το jvc csc της στην jw8.

Edited by hraklhs57

Ηρακλής!

Μια χαρα ειναι :)

ΟΜΩΣ προσεξε κατι, ακολουθα πιστα τις οδηγιες που υπαρχουν στους οδηγους, καθως στις τελευταιες 2.3.6 που κυκλοφορησαν, παρατηρηται μια μεγαλης εκτασης αντιγνωμια μεταξυ των χρηστων που τις δοκιμασαν, αφου για ορισμενους ηταν χαλια και για τους αλλους αψογες!! Επομενως, ακολουθα κατα γραμμα τις οδηγιες ωστε να εξασφαλισεις μια σωστη και καθαρη εγκατασταση ωστε τα αποτελεσματα που θα βγαλεις μετα να ειναι οσο το δυνατον ασφαλεστερα :)

Ok. Να προχωρήσω στην απλή 2.3.6 ή στην 2.3.6 ics value pack? Σε ότι αφορά την διαδικασία εγκατάστασης, να ακολουθήσω τα βήματα του οδηγού: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 απλά θα βάλω το firmware της επιλογής μου? Με τον kernel μου θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά.

sorry για το off topic, αλλά πρέπει να ρωτήσω: το rom manager σε τι χρησιμεύει; Τι περισσότερο κάνει από το cwm που έχουμε; Και γιατί ζητάει να κάνουμε instal clockwork recovery αφού έχουμε ήδη; Εγώ πάντως το έχω disabled

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Ok. Να προχωρήσω στην απλή 2.3.6 ή στην 2.3.6 ics value pack? Σε ότι αφορά την διαδικασία εγκατάστασης, να ακολουθήσω τα βήματα του οδηγού: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 απλά θα βάλω το firmware της επιλογής μου? Με τον kernel μου θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Βάλε μία Value Pack. Για kernel θα βάλεις τον Semaphore 2.7.4 γιατί μόνο αυτός κάνει για τις Value Pack.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Τα βηματα αυτα θα ακολουθησεις με βαση την ρομ που θα βαλεις.

Τι εννοεις με τον κερνελ σου αν εχεις προβλημα..;οταν βαλεις την ρομ η οποια ειναι σε 3 αρχεια θα περαστει και ο κερνελ της ρομ αυτης. Αν θελεις μετα να βαλεις custom kernel περνα παλι με odin τον semaphore 2.7.4 που κανει για τις value pack .

Οδηγιες εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=328579

Ηρακλής!

sorry για το off topic, αλλά πρέπει να ρωτήσω: το rom manager σε τι χρησιμεύει; Τι περισσότερο κάνει από το cwm που έχουμε; Και γιατί ζητάει να κάνουμε instal clockwork recovery αφού έχουμε ήδη; Εγώ πάντως το έχω disabled

Ελα ντε; κι εγω την εχω αυτη την απορια και ποτε δε χρησιμοποιω αυτο το προγραμμα. Παντα το σβηνω.

Τα βηματα αυτα θα ακολουθησεις με βαση την ρομ που θα βαλεις.

Τι εννοεις με τον κερνελ σου αν εχεις προβλημα..;οταν βαλεις την ρομ η οποια ειναι σε 3 αρχεια θα περαστει και ο κερνελ της ρομ αυτης. Αν θελεις μετα να βαλεις custom kernel περνα παλι με odin τον semaphore 2.7.4 που κανει για τις value pack .

Οδηγιες εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=328579

Οπότε φλασάρω με κάποια rom και μετά για να βάλω custom kernel, ξαναφλασάρω. Από τα specs μάλλον πάω για την κανονική έκδοση του 2.7.4 Τον οδηγό τον είδα και από την υπογραφή σου. Πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ.

Μετα το φλασαρισμα μονο κερνελ φλασαρεις. Αν θες βαλε την εκδοση sc για να μην σου αλλαξουν τα χρωματα της οθονης.

Μετα το φλασαρισμα μονο κερνελ φλασαρεις. Αν θες βαλε την εκδοση sc για να μην σου αλλαξουν τα χρωματα της οθονης.

Ναι, οκ, το κατάλαβα. Θα βάλω και τους 2 kernel να δω ποιος από τους 2 μου αρέσει για να κρατήσω τον ανάλογο. Οπότε, με βάση την βοήθεια που μου δώσατε, βάζω Gingerbread 2.3.6 "ics value pack" και συγκεκριμένα I9000XWJW5TPH / SUN / ΑUT / ΧΕΗ) (έκδοση 20 Μαρτίου - Πορτογαλία / Ελβετία / Oυγγαρία), τα πάντα στα ελληνικά (μενού + πληκτρολόγια). Για να έχω τους ελληνικούς παρόχους 3G αυτόματα. Και μετά φλασάρω μόνο kernel και βάζω κάποιον από τους 2.7.4.

Μια απορία για την εγκατάσταση του firmware, τώρα που διαβάζω και τον οδηγό, αφορά το repartition. Εγώ που από JVU θα πάω σε JW6 να κάνω το πρωτο βήμα του repartition ή όχι?

Ναι, οκ, το κατάλαβα. Θα βάλω και τους 2 kernel να δω ποιος από τους 2 μου αρέσει για να κρατήσω τον ανάλογο. Οπότε, με βάση την βοήθεια που μου δώσατε, βάζω Gingerbread 2.3.6 "ics value pack" και συγκεκριμένα I9000XWJW5TPH / SUN / ΑUT / ΧΕΗ) (έκδοση 20 Μαρτίου - Πορτογαλία / Ελβετία / Oυγγαρία), τα πάντα στα ελληνικά (μενού + πληκτρολόγια). Για να έχω τους ελληνικούς παρόχους 3G αυτόματα. Και μετά φλασάρω μόνο kernel και βάζω κάποιον από τους 2.7.4.

Μια απορία για την εγκατάσταση του firmware, τώρα που διαβάζω και τον οδηγό, αφορά το repartition. Εγώ που από JVU θα πάω σε JW6 να κάνω το πρωτο βήμα του repartition ή όχι?

Δεν χρειαζεται να κανεις repartition, αλλα καλο ειναι να γινεται παντοτε, δεν ειναι κακο :happy: Σου προτεινω λοιπον να το κανεις βαζοντας pit 512 :rolleyes:

Ηρακλής!

Δεν χρειαζεται να κανεις repartition, αλλα καλο ειναι να γινεται παντοτε, δεν ειναι κακο :happy: Σου προτεινω λοιπον να το κανεις βαζοντας pit 512 :rolleyes:

Οπότε κάνω όλον τον οδηγό. Ευχαριστώ. Θα το κάνω πιο βράδυ και ο Θεός βοηθός. Άμα κολλήσω θα σας ξαναενοχλήσω, αλλιώς θα γράψω ότι τα κατάφερα! Ίδωμεν...:)

Οπότε κάνω όλον τον οδηγό. Ευχαριστώ. Θα το κάνω πιο βράδυ και ο Θεός βοηθός. Άμα κολλήσω θα σας ξαναενοχλήσω, αλλιώς θα γράψω ότι τα κατάφερα! Ίδωμεν...:)

Δεν υπαρχει λογος να κολλησεις καπου, οι οδηγιες ειναι αναλυτικοτατες και σαφης, οποτε θα γραψεις οτι τα καταφερες :)

Ηρακλής!

Δεν υπαρχει λογος να κολλησεις καπου, οι οδηγιες ειναι αναλυτικοτατες και σαφης, οποτε θα γραψεις οτι τα καταφερες :)

Ευχαριστώ για το κουράγιο. Θα ποστάρω μόλις έχω αποτελέσματα.

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις