Jump to content

[Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

που μπορω να βρω αυτο το αρχείο?

Στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος λέει: Τι να κάνω αν στην JVT έχω αναγκαστική διακοπή του android.phone.

Ρε παιδια,το samfirmware το εκλεισε το μαγαζι?

Έχει μεταφερθεί σε αυτό το φόρουμ.

• Απαντήσεις 7,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει μεταφερθεί σε αυτό το φόρουμ.

Μιλαμε για μεγαλη πατατα αυτο το φορουμ

Καλησπέρα παιδιά. πριν λίγες ημέρες μου έδωσαν ένα Galaxy S και το αναβάθμισα σε 2.3.3 (JVA) μέσω Kies. Επειδή θέλω να βάλω την 2.3.5 JVK, τι άλλο πρέπει να περάσω στο κινητό για να εξελληνιστεί πλήρως;

Πριν την εγκατάσταση με το ODIN πρέπει να το επαναφέρω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή όχι; Τι να προσέξω ώστε να έχω μια καλή εγκατάσταση;

Ευχαριστώ.

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

Υπάρχει 2.3.5 JVK?

Νομίζω 2.3.5 είναι οι JVS και JVT που δεν έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο και ελληνικό swype. Αν επισκευθείς το sticky για τους αρχάριους, θα βρεις μέσα τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις αυτό.

Εσχάτως προέκυψε και η JVU, αυτή έχει ελληνικό swype, δεν ξέρω αν έχει και ελληνικό samsung keyboard, τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε περισσότερα (εχθές δόθηκε)

Κώστας

Υπάρχει 2.3.5 JVK?

Νομίζω 2.3.5 είναι οι JVS και JVT που δεν έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο και ελληνικό swype. Αν επισκευθείς το sticky για τους αρχάριους, θα βρεις μέσα τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις αυτό.

Εσχάτως προέκυψε και η JVU, αυτή έχει ελληνικό swype, δεν ξέρω αν έχει και ελληνικό samsung keyboard, τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε περισσότερα (εχθές δόθηκε)

Nαι, έχει και ελληνικό keyboard η JVU. Είπαμε, όταν είναι XW έχουν πάντα ελληνικά. :)

Θα την ανεβάσω κι αυτή αν είναι στα επίσημα firmwares, αλλά όπως είπα και χθες δεν είναι βελτίωση, απλά η ευρωπαϊκή έκδοση της JVT.

- Alex

Nαι, έχει και ελληνικό keyboard η JVU. Είπαμε, όταν είναι XW έχουν πάντα ελληνικά. :)

Θα την ανεβάσω κι αυτή αν είναι στα επίσημα firmwares, αλλά όπως είπα και χθες δεν είναι βελτίωση, απλά η ευρωπαϊκή έκδοση της JVT.

Το μόνο θετικό της JVU έναντι της JVT είναι οι παραπάνω χαρακτήρες που θα δίνει λογικά η stock εφαρμογή SMS στα Ελληνικά (145 χαρακτήρες) για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές SMS από το market.

ΕDIT: Έκανα μια πιο λεπτομερή σύγκριση, και φαίνεται ότι έχουν αλλάξει επίσης αρκετά πράγματα σχετικά με το phone. Και στο XDA αναφέρουν ότι το FC έχει διορθωθεί.

Edited by Tyxerakias

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοούσα JVT και εκ παραδρομής έγραψα JVK. Αν περάσω την JVU θα μπορώ να βάλω το kernel του semaphore;

Ευχαριστώ.

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

Το μόνο θετικό της JVU έναντι της JVT είναι οι παραπάνω χαρακτήρες που θα δίνει λογικά η stock εφαρμογή SMS στα Ελληνικά (145 χαρακτήρες) για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές SMS από το market.

Αυτό γίνεται και αν περάσεις ελληνικό csc σε οποιαδήποτε έκδοση (το έχω δοκιμάσει)

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοούσα JVT και εκ παραδρομής έγραψα JVK. Αν περάσω την JVU θα μπορώ να βάλω το kernel του semaphore;

Ευχαριστώ.

Θεωρητικά πιστεύω θα γίνεται αφού είναι ίδια ακριβώς, αλλά καλύτερα να περιμένουμε να μας πει ο Στράτος, ή να βγει κάποιο update.

Αυτό γίνεται και αν περάσεις ελληνικό csc σε οποιαδήποτε έκδοση (το έχω δοκιμάσει)

Το είχα δοκιμάσει και εγώ (δε θυμάμαι με ποιον συνδυασμό) αλλά δεν μου είχε δουλέψει! Αφού λες ότι σου πέτυχε θα το δοκιμάσω πάλι κάποια στιγμή έτσι από περιέργεια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Θεωρητικά πιστεύω θα γίνεται αφού είναι ίδια ακριβώς, αλλά καλύτερα να περιμένουμε να μας πει ο Στράτος, ή να βγει κάποιο update.

Kάνεις μεγάλο λάθος για την έκδοση. Αν είναι XX το firmware δεν πα να περάσεις ότι csc θες...

Το semaphore kernel 1.8.1 είμαι σίγουρος ότι μπαίνει στην JVU χωρίς πρόβλημα...

- Alex

Η JVU είναι branded σωστά?

Αν δεν θέλουμε τις αηδιούλες της πορτογαλικής εταιρίας τι επιλογές έχουμε?

Κώστας

Η JVU είναι branded σωστά?

Αν δεν θέλουμε τις αηδιούλες της πορτογαλικής εταιρίας τι επιλογές έχουμε?

Ή τις σβήνεις εκ των υστέρων με root, ή περιμένεις να ανεβάσω συνδυασμό με ελληνικό csc... :)

Ή κατεβάζεις την έκδοση του $omator που υποτίθεται έχει βγάλει τα extra (δεν την έχω δοκιμάσει).

Aν πάντως δε θες να περιμένεις, τα αρχεία που πρέπει να σβήσεις είναι 11 από το /system/app, κι άλλα 3 wallpapers σαν αυτό, τα οποία μπαίνουν ως default. (και φυσικά να αλλάξεις το csc).

[ATTACH]22425[/ATTACH]

- Alex

Θα περιμένω το upload σου. Δεν βιάζομαι ούτως ή άλλως. Μια χαρά έχω βολευτεί με την JVT :)
Κώστας

Kάνεις μεγάλο λάθος για την έκδοση. Αν είναι XX το firmware δεν πα να περάσεις ότι csc θες...

Το semaphore kernel 1.8.1 είμαι σίγουρος ότι μπαίνει στην JVU χωρίς πρόβλημα...

Θυμάμαι με την JVR το είχα κάνει! (csc JV9 από την JVI)

Θυμάμαι με την JVR το είχα κάνει! (csc JV9 από την JVI)

Μπορεί η JVR να ήταν εξαίρεση, θυμάμαι ότι είχε γίνει μπέρδεμα με το ποιο CSC κόλλαγε εκεί, στο τέλος τη βγάλανε μόνο στην Ελβετία με branded csc... θα κοιτάξω αργότερα να δω για ποιό λόγο σου δούλεψε, αλλά κανονικά οι ΧΧ δεν κάνουν τίποτα αν τους βάλεις άλλο CSC. Το ΑxT9IME.apk είναι διαφορετικό από των ευρωπαϊκών, οπότε ακόμα και να προστεθεί ο φάκελος με τις γλώσσες μέσω του CSC δεν τον αναγνωρίζει. Τrust me, το έχω δοκιμάσει πολλές φορές παλιότερα όταν έφτιαχνα τα zipάκια με τις γλώσσες...

Δεν ξέρω τι έγινε με την JVR, αλλά ήταν απλά τύχη στην περίπτωσή σου...

Παρ'όλα αυτά το JV9 csc ταιριάζει μια χαρά με την JVU. Έφτιαξα τα αρχεία λοιπόν, και όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει.

I9000XWJVU Gingerbread 2.3.5, το phone fc της έκδοσης JVT αναφέρουν ότι έχει διορθώθει. Είναι η τελευταία Gingerbread, που δόθηκε επίσημα στην Πορτογαλία μόλις χθες.

Φλασάρετε με το Odin χωρίς repartition, αφού ρίξετε πρώτα ένα factory reset. Μόλις κάνει reboot, αλλάξτε το csc σε EUR, με τον κωδικό *#272*IMEI#, όπου IMEI το ΙΜΕΙ της συσκευής σας (ο κωδικός *#06# το βγάζει).

Ι9000XWJVU - για Ελλάδα.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Μπορεί η JVR να ήταν εξαίρεση, θυμάμαι ότι είχε γίνει μπέρδεμα με το ποιο CSC κόλλαγε εκεί, στο τέλος τη βγάλανε μόνο στην Ελβετία με branded csc... θα κοιτάξω αργότερα να δω για ποιό λόγο σου δούλεψε, αλλά κανονικά οι ΧΧ δεν κάνουν τίποτα αν τους βάλεις άλλο CSC. Το ΑxT9IME.apk είναι διαφορετικό από των ευρωπαϊκών, οπότε ακόμα και να προστεθεί ο φάκελος με τις γλώσσες μέσω του CSC δεν τον αναγνωρίζει. Τrust me, το έχω δοκιμάσει πολλές φορές παλιότερα όταν έφτιαχνα τα zipάκια με τις γλώσσες...

Δεν ξέρω τι έγινε με την JVR, αλλά ήταν απλά τύχη στην περίπτωσή σου...

Ναι δεν είπα ότι μου έφερε το ελληνικό πληκτρολόγιο, αλλά μου έφερε τους 160/145 χαρακτήρες στα SMS! Δε ξέρω ίσως έχει να κάνει με το mms.apk.

Ναι δεν είπα ότι μου έφερε το ελληνικό πληκτρολόγιο, αλλά μου έφερε τους 160/145 χαρακτήρες στα SMS! Δε ξέρω ίσως έχει να κάνει με το mms.apk.

A, άλλο αυτό, τελείως άσχετο. Και όχι, δεν έχει τίποτα να κάνει το csc με το mms.apk

Θα κάνω μερικά test, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ευθύνονται 2 xml tags, το <DefLanguage> και το <DefLanguageNoSIM> , που πρέπει να είναι greek.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα των sms, γιατί δε μένω Ελλάδα και δε μ'ενδιαφέρει τόσο... αλλά αν βρω κάτι θα ενημερώσω.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Καλημέρα. Πριν λίγο έκανα εγκατάσταση της JVU και όλα πήγαν ΟΚ. Μετά την εγκατάσταση έκανα και αλλαγή του CSC σε EUR και το τηλέφωνο είναι μια χαρά με ελληνικό μενού, ελληνικό πληκτρολόγιο και SMS 145 χαρακτήρων.

Επιπλέον, μετά από συζήτηση με τον Στράτο στο XDA, πέρασα το semaphore 1.8.2 και απέκτησα τις εφαρμογές sureruser, semaphore και CWM.

Edited by aopvet

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

I9000XWJVU Gingerbread 2.3.5, το phone fc της έκδοσης JVT αναφέρουν ότι έχει διορθώθει.

Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν έχει διορθωθεί και το πρόβλημα με τα Bluetooth ακουστικά ; Είναι ο λόγος που είμαι ακομα με JVN.

Δημήτρης

Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν έχει διορθωθεί και το πρόβλημα με τα Bluetooth ακουστικά ; Είναι ο λόγος που είμαι ακομα με JVN.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν την έχω βάλει, πιστεύω πως ναι, όλα τα σχετικά αρχεία είναι διαφορετικά.

- Alex

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν την έχω βάλει, πιστεύω πως ναι, όλα τα σχετικά αρχεία είναι διαφορετικά.

Συμφωνω με τον Αλεξ,γιατι πρν λιγο που την ανοιξα και συγκρινα τα αρχεια με εκεινα της JVT ειδα οτι υπαρχουν αλλαγες σχεδον σε ολα τα αρχεια του bluetooth του phone και του dialertab,εξαλου το προβλημα με το bluetooth ηταν και ο βασικος λογος που εριξα <μαυρη πετρα> στις στοκ.Θα της δωσω μια ευκαιρια και αν δεν..back to cm7 ;)

Καλησπέρα παιδιά, αν και παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό γενικά το thread δεν έχω γράψει ποτέ, θα ήθελα να ρωτήσω απο 2.3.4 JVR me CSC JVQ και semaphore που έχω τώρα, μπορώ να περάσω στην JVU και με κάποιο τρόπο να μου περαστούν σχεδόν όλα τα προγράμματα; Κρατάω backup τις επαφές με google, μηνύματα και call logs με SMS backup+, και εφαρμογές με Titanium backup αλλά για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος θα μου τα περάσει όλα ή δεν θα πετύχει; Επίσης συνίσταται ή θα γίνουν όλα ότι να 'ναι;

Καλησπέρα παιδιά, αν και παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό γενικά το thread δεν έχω γράψει ποτέ, θα ήθελα να ρωτήσω απο 2.3.4 JVR me CSC JVQ και semaphore που έχω τώρα, μπορώ να περάσω στην JVU και με κάποιο τρόπο να μου περαστούν σχεδόν όλα τα προγράμματα; Κρατάω backup τις επαφές με google, μηνύματα και call logs με SMS backup+, και εφαρμογές με Titanium backup αλλά για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος θα μου τα περάσει όλα ή δεν θα πετύχει; Επίσης συνίσταται ή θα γίνουν όλα ότι να 'ναι;

Καλησπέρα.

Θα κρατήσεις με το titanium τις εφαρμογές του χρήστη μόνο και όχι του συστήματος, και τότε δε θα έχεις πρόβλημα! Τσέκαρε και τις ρυθμίσεις του titanium να κρατάνε και τα δεδομένα των εφαρμογών αν δε θες να τα χάσεις. Όλα τα υπόλοιπα που θες κράτα τα όπως λες, μετά ξαναβάζεις τα αντίστοιχα προγράμματα και επαναφέρεις τα backup σου. Αν και εγώ προσωπικά τις επαφές θα τις έκανα εξαγωγή στην sd_card και δε θα τις συγχρονιζα με το google.

Πριν και μετά το φλασάρισμα φυσικά θα κάνεις τα απαραίτητα wipes για να είναι καθαρό το σύστημα.

Εχω JVT και semaphore 1.8 bm

Εχω κάνει το filesystem ext4 χρησιμοποιώντας το CF-root-ext4-v1.3-Addon

Προσπαθώ να κάνω το fs και πάλι rfs αλλά όταν το επιλέγω στο addon (convert to rfs), γίνεται reboot, μπαίνει στο recovery και μου γράφει:

ClockworkMod recovery v 3.0.0.5

Checking for ext4 partitions...

Checking /system

Checking /data

Checking /datadata

Checking /cache

Done!

Οτι θα έπρεπε να γίνεται δηλαδή αν επέλεγα check system integrity.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορώ να επαναφέρω το rfs filesystem

Να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του addon χωρίς επιτυχία.

Καμία ιδέα?

Κώστας

Εχω JVT και semaphore 1.8 bm

Εχω κάνει το filesystem ext4 χρησιμοποιώντας το CF-root-ext4-v1.3-Addon

Προσπαθώ να κάνω το fs και πάλι rfs αλλά όταν το επιλέγω στο addon (convert to rfs), γίνεται reboot, μπαίνει στο recovery και μου γράφει:

ClockworkMod recovery v 3.0.0.5

Checking for ext4 partitions...

Checking /system

Checking /data

Checking /datadata

Checking /cache

Done!

Οτι θα έπρεπε να γίνεται δηλαδή αν επέλεγα check system integrity.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορώ να επαναφέρω το rfs filesystem

Να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του addon χωρίς επιτυχία.

Καμία ιδέα?

Ούτε εγώ τα είχα καταφέρει, αλλά ούτε και ο Saliez όταν είχε δοκιμάσει, και αναγκάστηκα να ξαναφλασάρω. Νομίζω είναι πρόβλημα του CF-root.

- Alex

• The title was changed to [Galaxy S] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις