Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ε δε νομίζω... Ναι υπάρχει ανοχή στα υλικά και απόκλιση στο τελικό προϊόν από το σχέδιο, ή το κάθε προϊόν από το πρωτότυπο ή το καθένα μεταξύ τους.

Όμως, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και σε πολλά άλλα μηχανήματα, όπως pc, laptops κτλ... όπου εκεί υπάρχει ακόμα περισσότερη πολυπλοκότητα συνεπώς περισσότερες ανοχές-αποκλίσεις!

Οπότε πιστεύω ότι κάπου αλλού οφείλεται!

Να σου θυμίσω ότι στους υπολογιστές υπάρχουν αποκλίσεις στις συχνότητες που μπορεί κάποιος επεξεργαστής να γίνει overclocked. Είναι πως θα τύχει. Θυμάμαι και στο x8 που είχα άλλοι έφταναν μέχρι 740mhz και σε άλλους ούτε 610mhz δεν αντεχε και έκανε επανεκκινησεις. Αυτό φαίνεται καθαρά και σε εμάς. Σε άλλους κάποιος kernel τρέχει καλύτερα και σε άλλους όχι

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Δοκιμαζω εδω και 3 μερες την rom του dr.android ( http://www.doctorandroid.gr ). Στην αρχη ειχα καποια θεμετακια με την καταναλωση μπαταριας, αλλα αφου εσβησα καποια scripts τα οποια ειχε προσθεσει (το προτεινει και ο ιδιος, αν δεις οτι υπαρχει καποιο προβλημα) και εβαλα τον stable kernel του thalamus (3.0.39-27), ειδα καλα αποτελεσματα. Η rom ειναι stock jb με διαφορα tweaks για γρηγοροτερη συνδεση στο internet, ad-free, deodexed, 160 χαρακτηρες στην stock εφαρμογη sms και διαφορα αλλα. Το main feature θα ελεγα πως ειναι το πειραγμενο maps που υποστηριζει πλεον και πλοηγηση. Εχω τεσταρει ολες τις εφαρμογες/παιχνιδια που εχω, περιπου 90 και δουλευουν τα παντα ολα. Το βραδυ 11 ωρες με σβηστη οθονη εχασε 3% μπαταρια.

Δοκιμαζω εδω και 3 μερες την rom του dr.android ( http://www.doctorandroid.gr ). Στην αρχη ειχα καποια θεμετακια με την καταναλωση μπαταριας, αλλα αφου εσβησα καποια scripts τα οποια ειχε προσθεσει (το προτεινει και ο ιδιος, αν δεις οτι υπαρχει καποιο προβλημα) και εβαλα τον stable kernel του thalamus (3.0.39-27), ειδα καλα αποτελεσματα. Η rom ειναι stock jb με διαφορα tweaks για γρηγοροτερη συνδεση στο internet, ad-free, deodexed, 160 χαρακτηρες στην stock εφαρμογη sms και διαφορα αλλα. Το main feature θα ελεγα πως ειναι το πειραγμενο maps που υποστηριζει πλεον και πλοηγηση. Εχω τεσταρει ολες τις εφαρμογες/παιχνιδια που εχω, περιπου 90 και δουλευουν τα παντα ολα. Το βραδυ 11 ωρες με σβηστη οθονη εχασε 3% μπαταρια.

Θα υποστηριζα τον πατριωτη αλλα δεν εχει toggles....

Θα υποστηριζα τον πατριωτη αλλα δεν εχει toggles....

Ναι, οντως. Εγω χρησιμοποιω εδω και μηνες το power toggles και δεν προσεξα/αδιαφορισα αν εχει. Παντως απο σταθεροτητα δεν παιζεται. Κανενα reboot, κανενα lag. Και η μνημη μονιμως πανω απο 100 mb ελευθερα

Εγώ τελικά έκανα επιτέλους την μετάβαση σε Jelly Bean. Πέρασα την Jelly Belly γιατί άκουγα πολύ καλά λόγια και όντως έμεινα ικανοποιημένος. Η μπαταρία μου φαίνεται αρκετά καλή, από 90% με όταν την πέρασα με το σεταρισμα και WiFi, 3 restarts για αλλαγή kernel και κάποια ακόμη πραγματάκια που ήθελα και έφτασε στο 56% με 1ω 34λ screen on και συνολικά 2 ώρες... Νομίζω είναι αρκετά καλά.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Από CyberGR και android 4.0.4 χρειάζεται κάτι ακόμα για να φλασαριστεί ή απλά την βάζω στην SD, κάνω wipe κ την περνάω? Με έχει πεθάνει στα σβησίματα από το πουθενά η cyberGR τελευταία...

Επίσης, επειδή τα toggles είναι βασικά για μένα, το Power Toggles ενεργοποιεί αμέσως τις διάφορες λειτουργίες (wi-fi, data, gps) ή σε πετάει στα Δύκτια και το επιλέγεις μόνος σου όπως άλλα αντίστοιχα widgets?

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Σημερινό nexus s, περνάω όλες τις αναβαθμίσεις και μετά βγάζει ενα Χ φωσφοριζέ στην οθόνη και κάνει συνέχεια restart και safe mode. Εκανα πάλι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων .. και λογικά ειναι ΟΚ. Συμβαίνει και σε σας? Edited by ermis1975

Κάποιο πρόβλημα με την αναβάθμιση πρέπει να έγινε. Άμα όντως δεν κάνει κάτι με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δεν θες να το πειράξεις μονός σου τότε είσαι πίσω για DOA.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Απότι βλέπω έστρωσε. Μαλλον επειδή εγιναν 2 αναβαθμίσεις κάποια δεν έκατσε καλα! Τώρα βλέπω οτι πάει μια χαρα. :) Αρχίζω να το φορτώνω...

Από CyberGR και android 4.0.4 χρειάζεται κάτι ακόμα για να φλασαριστεί ή απλά την βάζω στην SD, κάνω wipe κ την περνάω? Με έχει πεθάνει στα σβησίματα από το πουθενά η cyberGR τελευταία...

Επίσης, επειδή τα toggles είναι βασικά για μένα, το Power Toggles ενεργοποιεί αμέσως τις διάφορες λειτουργίες (wi-fi, data, gps) ή σε πετάει στα Δύκτια και το επιλέγεις μόνος σου όπως άλλα αντίστοιχα widgets?

εγω εκανα ένα Wipe/Factory Reset και την φλασαρα απο Cwm. το Power Toggles μόνο στο Gps σε πεταει στις ρυθμίσεις. όλα τα αλλά ανοιγουν με την μια

Έχω φλασάρει τον stable airkernel voodoo colors και δεν μου ανοίγει το κινητό!

Δείχνει το λογότυπο της google με την ανοιχτή κλειδαριά και κολάει εκεί.

Τώρα πέρασα matr1x και ξεκόλησε...

Τώρα δεν μου ανοίγει η φωτ. μηχανή, μου λέει δεν είναι δυνατή η σύνδεση με τη φωτογραφική μηχανή.

Edited by giorgos3924

Λογικά έχεις Jelly Bean. Ο Air που πέρασες έχει stable Μονό για ICS μέχρι στιγμής οπότε και γι αυτό δεν άνοιγε το κινητό.

Μετά που πέρασες τον matr1x άνοιξε. Αλλά η κάμερα δεν σου λειτουργεί γιατί λογικά περάστηκαν τα modules από τον Air kernel της ICS που δεν είναι συμβατά με Jelly Bean και γι' αυτό δεν λειτουργεί. Νομίζω να περάσεις την ROM ξανά κάνοντας wipe dalvik θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Λογικά έχεις Jelly Bean. Ο Air που πέρασες έχει stable Μονό για ICS μέχρι στιγμής οπότε και γι αυτό δεν άνοιγε το κινητό.

Μετά που πέρασες τον matr1x άνοιξε. Αλλά η κάμερα δεν σου λειτουργεί γιατί λογικά περάστηκαν τα modules από τον Air kernel της ICS που δεν είναι συμβατά με Jelly Bean και γι' αυτό δεν λειτουργεί. Νομίζω να περάσεις την ROM ξανά κάνοντας wipe dalvik θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ναι όντως, αυτό έγινε και το διόρθωσα περνώντας πάλι τη ρομ.

Έβαλα air kernel πάλι, το κινητό φαίνεται πολύ συνεργάσιμο μαζί του.

εγω εκανα ένα Wipe/Factory Reset και την φλασαρα απο Cwm. το Power Toggles μόνο στο Gps σε πεταει στις ρυθμίσεις. όλα τα αλλά ανοιγουν με την μια

Την πέρασα μόλις αλλά γιατί δεν γίνεται αυτόματη επαναφορά των εφαρμογών μου εφόσον ο Google λογαριασμός μου έχει ρυθμιστεί και συγχρονιστεί? Μπήκα κ στο Play για να ξυπνήσει αλλά μόνο κάποια updates του Gmail και Youtube κατέβασε, καμμία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσα, (για τις κατεβασμένες κανονικά από το Play μιλάω... :p)

Υπάρχει η λύση να μπω στο Play από το pc και να τις στέλνω μία μία στο κινητό αλλά δεν θα πρεπε να γίνεται αυτόματα αυτό?

Άκυρο, όταν μπαίνω στο Play απο το pc μου λέει ότι δεν έχω μπει ακόμα στο Play από το κινητό επομένως δεν μπορώ να στείλω καμμία εφαρμογή εκεί γιατί δεν αναγνωρίζει κανένα κινητό... Πράγμα που δεν ισχύει γιατί έχω μπει στο Play απο το κινητό και έχω κατεβάσει ένα σωρό εφαρμογές αφού βαρέθηκα να περιμένω... Και έχω κάνει και 2-3 επανεκκινήσεις για να ξυπνήσει αλλά τίποτα... Περίεργα πράγματα.

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Την πέρασα μόλις αλλά γιατί δεν γίνεται αυτόματη επαναφορά των εφαρμογών μου εφόσον ο Google λογαριασμός μου έχει ρυθμιστεί και συγχρονιστεί? Μπήκα κ στο Play για να ξυπνήσει αλλά μόνο κάποια updates του Gmail και Youtube κατέβασε, καμμία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσα, (για τις κατεβασμένες κανονικά από το Play μιλάω... :p)

Υπάρχει η λύση να μπω στο Play από το pc και να τις στέλνω μία μία στο κινητό αλλά δεν θα πρεπε να γίνεται αυτόματα αυτό?

Άκυρο, όταν μπαίνω στο Play απο το pc μου λέει ότι δεν έχω μπει ακόμα στο Play από το κινητό επομένως δεν μπορώ να στείλω καμμία εφαρμογή εκεί γιατί δεν αναγνωρίζει κανένα κινητό... Πράγμα που δεν ισχύει γιατί έχω μπει στο Play απο το κινητό και έχω κατεβάσει ένα σωρό εφαρμογές αφού βαρέθηκα να περιμένω... Και έχω κάνει και 2-3 επανεκκινήσεις για να ξυπνήσει αλλά τίποτα... Περίεργα πράγματα.

αυτό που λες είναι ένα Feature του Android το οποιο για μενα ειναι πολυ ενοχλητικο. ο καλυτερος τρόπος ειναι να κανεις επαναφορα τις εφαρμογες απο Titanium Backup. Βεβαια, θα επρεπε να εχεις κανει πρωτα Backup τις εφαρμογες με το titanium.και εμενα στην αρχη μονο Youtube και Gmail μου εκανε update

απο το Pc σπανια μπαινω στο Play. αλλα απο περιεργεια θα μπω πιο μετα να το δοκιμασω

Edited by grigri444

Πρέπει να συνδεθείς με το λογαριασμό google όταν ανοίγεις το κινητό μετά από νέα ρομ.

και κάπου υπάρχει μια επιλογή να επαναφέρει τις εφαρμογές που είχες τελευταία φορά, όχι όλες όμως!

Τώρα σίγουρα γίνεται κ αλλιώς αλλά δεν το έχω ψάξει.

Ναι συνδέθηκα με τον λογαριασμό μου με το που πρωτοξεκίνησα τη νέα ρομ. Εξάλλου από τη στιγμή που στο 4.1 σε ρωτάει πρώτα από όλα σε ποιό wi-fi θέλεις να μπεις πρωτού ξεκινήσει συγχρονισμούς δεν αναγκαζεσαι να το αναβάλλεις για μετά όπως παλιότερα επειδή ενεργοποιούσε από μόνο του τα 3G data και σε χρέωνε αμέσως.

Από Play στο pc γίνεται πολύ εύκολα. Σου δείχνει όλες τις εφαρμογές που έχεις περάσει κατά καιρούς στο κινητό και με ένα απλό κλικ κατεβαίνουν στο κινητό αμέσως. Το ξαναέκανα πρόσφατα σε άλλο κινητό όμως σε μένα ακόμα λέει ότι δεν έχω μπει καν από το Play του κινητού για να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα της "remote" εγκατάστασης από pc στο κινητό.

Ναι συνδέθηκα με τον λογαριασμό μου με το που πρωτοξεκίνησα τη νέα ρομ. Εξάλλου από τη στιγμή που στο 4.1 σε ρωτάει πρώτα από όλα σε ποιό wi-fi θέλεις να μπεις πρωτού ξεκινήσει συγχρονισμούς δεν αναγκαζεσαι να το αναβάλλεις για μετά όπως παλιότερα επειδή ενεργοποιούσε από μόνο του τα 3G data και σε χρέωνε αμέσως.

Από Play στο pc γίνεται πολύ εύκολα. Σου δείχνει όλες τις εφαρμογές που έχεις περάσει κατά καιρούς στο κινητό και με ένα απλό κλικ κατεβαίνουν στο κινητό αμέσως. Το ξαναέκανα πρόσφατα σε άλλο κινητό όμως σε μένα ακόμα λέει ότι δεν έχω μπει καν από το Play του κινητού για να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα της "remote" εγκατάστασης από pc στο κινητό.

Εμένα πάλι με χρεώνει άμα δεν συνδεθώ όταν ξεκινάει νέα ρομ :mad:

και χωρίς να κάνεις σύνδεση, από κάπου συνδέεται μόνο του! Οπότε καλύτερα να βγάζεις την sim...

Εμένα πάλι με χρεώνει άμα δεν συνδεθώ όταν ξεκινάει νέα ρομ :mad:

και χωρίς να κάνεις σύνδεση, από κάπου συνδέεται μόνο του! Οπότε καλύτερα να βγάζεις την sim...

το data ειναι ανοιχτο σε fresh rom installation, εκτος και εαν ο developer εχει ορισει αλλιως.

εαν εχει ορισει να ειναι κλειστο τοτε θα σε βαλει να συνδεθεις με wifi.

Motorola Moto G

Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1

Παίζει κανείς με ζελέ και διαφορετικό dpi απο το stock (240) ;

Η paranoidandroid είχε κάτι επιλογές για dpi στην ICS, λογικά θα χει και σε JB.

Μάλιστα μπορούσε να τρέξει και σε tablet μορφή αν θυμάμαι καλά...

έχω aokp από euroskang με airkernel

SmartassV2, sio, deep idle και όταν έχω min freq 100MHz καμια φορά κρασάρει κ κάνει restart και όταν ανοίγει ορίζει min freq 200MHz.

Γιατί δεν μπορεί να τρέξει σε 100MHz?

Edited by giorgos3924

Το ξέρω για τη paranoid.

Με τη συχνότητα υπάρχει θέμα, φαντάζομαι χρησιμοποιείς το nstools, υπάρχει ένα bug που γυρίζει τη συχνότητα στα 200.

Εάν δε χρησιμοποιείς bln blx και τα λοιπά τότε κάνε τις ρυθμίσεις με script.

Motorola Moto G

Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1

Το ξέρω για τη paranoid.

Με τη συχνότητα υπάρχει θέμα, φαντάζομαι χρησιμοποιείς το nstools, υπάρχει ένα bug που γυρίζει τη συχνότητα στα 200.

Εάν δε χρησιμοποιείς bln blx και τα λοιπά τότε κάνε τις ρυθμίσεις με script.

Και το script του rom control έχει πρόβλημα... δεν μπορείς να ορίσεις min και max. κάνει ότι θέλει