Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες, άμα βάλω τη rooted stock, θα μου έρθει OTA update σε jelly bean; Ή πρέπει να το κάνω unroot;

Θεωρητικά θα σου έρθει αλλά θα χάσεις το root οπότε μετά πρέπει πάλι να ρουταρεις..

Υπογραφή....

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Δεν την πατάω όπως την προηγούμενη φορά με την ICS να περιμένω το update. Να είσαι σίγουρος ότι μ' αυτόν τον τρόπο πιο νωρίς θα την έχεις απ' ότι αν περίμενες να έρθει το notification από την Google.

Μερικες ερωτησουλες λογο της επικειμενης αναβαθμισης σε 4.1

Ειμαι με stock rom αλλα rooted και με ξεκλειδωτο bootloader χωρις custom recovery.

1. Για να γινει το update πρεπει να το κανω unroot και να κλειδωσω τον bootloader? (Δεν θελω να φλασαρω την official 4.1 απο zip, προτιμω ΟΤΑ)

2. Το superuser εβαλε 2 νεες επιλογες, το "temp unroot" και "ota survival", οι οποιες στην ουσια κρυβουν το root . Αν τις επιλεξω θα "κορο'ι'δεψω" την google για να γινει το update;

3. Κλειδωμα του bootloader σημαινει σβησιμο ολων των δεδομενων και εφαρμογων?

4. Εχω βρει οδηγο για unroot και κλειδωμα bootloader απο το http://www.nexusshacks.com (απο εκει ειχα κανει και root το κινητο). Αν υπαρχει κατι πιο ευκολο, καλοδεχουμενο

Μερικες ερωτησουλες λογο της επικειμενης αναβαθμισης σε 4.1

Ειμαι με stock rom αλλα rooted και με ξεκλειδωτο bootloader χωρις custom recovery.

1. Για να γινει το update πρεπει να το κανω unroot και να κλειδωσω τον bootloader? (Δεν θελω να φλασαρω την official 4.1 απο zip, προτιμω ΟΤΑ)

2. Το superuser εβαλε 2 νεες επιλογες, το "temp unroot" και "ota survival", οι οποιες στην ουσια κρυβουν το root . Αν τις επιλεξω θα "κορο'ι'δεψω" την google για να γινει το update;

3. Κλειδωμα του bootloader σημαινει σβησιμο ολων των δεδομενων και εφαρμογων?

4. Εχω βρει οδηγο για unroot και κλειδωμα bootloader απο το http://www.nexusshacks.com (απο εκει ειχα κανει και root το κινητο). Αν υπαρχει κατι πιο ευκολο, καλοδεχουμενο

1. Όχι.

2. Δεν έχω ιδέα, αλλά ότι είσαι ροοτ δεν έχει καμία σημασία για να σου κάνει το Update που θα σου έρθει ΟΤΑ. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι αν έχεις πειράξει αρχεία του συστήματος. Πρέπει να είναι όλα στοκ στο /system καθώς να έχεις και stock recovery.

3. Όχι. Όταν το ξεκλειδώνεις το κάνει αυτό, τουλάχιστον έτσι έγινε όταν μια φορά το είχα κλειδώσει.

4. Μια χαρά πρέπει να είναι. Μια εντολή είναι το κλείδωμα μέσω fastboot.

Για όσους ρωτάνε πως θα περιστρέψουν σε STOCK: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669093

Προσωπικά, θα περιμένω να έρθει η ΟΤΑ, να την ρουτάρουν και να την μοιράσουν τα καλόπαιδα του XDA (έτσι όπως έκαναν με την 4.0.4 εδώ )

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

αν εγκαταστησουμε ένα θέμα στην aokp μεσω recovery απο zip αρχείο. μπορούμε να το σβησουμε μετά?

Λογικά ναι μέσω titanium

Κράτα εσύ ένα nandroid backup και αν δεν σου αρέσει επανέφερε....

το nandroid backup που αποθηκεύεται? εχω κανει ηδη ενα για μια αλλη ρομ και ήθελα αμα γίνεται να το σβήσω

Είμαι με AOKP B40+ matr1x v22 cfs

lazy, noop, 100/1000 deep_idle-on, screen_off_max_freq-off

και με μετρια χρήση, screen of 30 λεπτά 2-3 μην και λιγότερο από τέταρτο συνολικά browsing μου έφαγε 20%

σε 1,5 ώρα. Είναι λογικό; Μου φαίνεται πολύ λίγο.

Έχω battery monitor widget pro και βλέπω πως η κατανάλωση δε λέει να πέσει κάτω από τα 100mA

Edited by giorgos3924

το nandroid backup που αποθηκεύεται? εχω κανει ηδη ενα για μια αλλη ρομ και ήθελα αμα γίνεται να το σβήσω

/sdcard/clockworkmod/backup/

1. Όχι.

2. Δεν έχω ιδέα, αλλά ότι είσαι ροοτ δεν έχει καμία σημασία για να σου κάνει το Update που θα σου έρθει ΟΤΑ. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι αν έχεις πειράξει αρχεία του συστήματος. Πρέπει να είναι όλα στοκ στο /system καθώς να έχεις και stock recovery.

3. Όχι. Όταν το ξεκλειδώνεις το κάνει αυτό, τουλάχιστον έτσι έγινε όταν μια φορά το είχα κλειδώσει.

4. Μια χαρά πρέπει να είναι. Μια εντολή είναι το κλείδωμα μέσω fastboot.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Για όσους ρωτάνε πως θα περιστρέψουν σε STOCK: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669093

Προσωπικά, θα περιμένω να έρθει η ΟΤΑ, να την ρουτάρουν και να την μοιράσουν τα καλόπαιδα του XDA (έτσι όπως έκαναν με την 4.0.4 εδώ )

Ειναι και αυτο μια πολυ καλη επιλογη για εμας τους stockους

καλημέρα παιδιά.

έχω απορία σχετικά με την βελτίωση που είχε βγεί απο την ομάδα linaro.

ξέρουμε ποιες ROM την έχουν ενσωματώσει?

καλημέρα παιδιά.

έχω απορία σχετικά με την βελτίωση που είχε βγεί απο την ομάδα linaro.

ξέρουμε ποιες ROM την έχουν ενσωματώσει?

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με Linaro. Θέλει υπομονή και θα δείξει πως και αν αξιοποιηθεί.

Πάντως αν μπεις στο xda, μερικές γράφουν για Linaro, επομένως είναι εύκολο να τις βρεις. Η xenon απ' ότι θυμάμαι για παράδειγμα.

Jelly Bean περιμένουμε! Στα βίντεο και από σχόλια χρηστών φαίνεται ότι το κινητό ανεβαίνει επίπεδο!

(Σε GN, μένει να δούμε πως θα είναι και στο δικό μας)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με Linaro. Θέλει υπομονή και θα δείξει πως και αν αξιοποιηθεί.

Πάντως αν μπεις στο xda, μερικές γράφουν για Linaro, επομένως είναι εύκολο να τις βρεις. Η xenon απ' ότι θυμάμαι για παράδειγμα.

Jelly Bean περιμένουμε! Στα βίντεο και από σχόλια χρηστών φαίνεται ότι το κινητό ανεβαίνει επίπεδο!

(Σε GN, μένει να δούμε πως θα είναι και στο δικό μας)

Κράτα ένα nandroid του Ice Cream για καλό και για κακό... :lol:

Κράτα ένα nandroid του Ice Cream για καλό και για κακό... :lol:

Μη λες τέτοια :cry: Δε θέλω να το σκέφτομαι!

Αν γίνει αυτό θα είναι μεγάλη πίκρα. Άντε πάλι όλη η δουλειά να γίνει από τις custom roms με όσους έχουν βέβαια.

Το μόνο που με προβληματίζει, και μπορεί να γίνει αυτό που λες, είναι η 512 μνήμη.

Θα δείξει σε 2 εβδομάδες...

Είμαι με AOKP b38 + matr1x kernel με ξεκλειδωμένο bootloader.

Θα μπορώ να πάρω την αναβάθμιση αυτόματα;

Αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα προτιμώ manual.

Όχι δεν θα μπορείς να αναβαθμιστείς OTA αφού δεν είσαι με την official ROM. Αν περάσεις την official ναι θα μπορέσεις.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Όχι δεν θα μπορείς να αναβαθμιστείς OTA αφού δεν είσαι με την official ROM. Αν περάσεις την official ναι θα μπορέσεις.
φιλε γιαννη εγω την προηγουμενη αναβαθμιση που εκανε σε 4.0.4 ειχα περασει manual την 4.0.3 αλλα ειχα custom recovery και δεν μου την περασε.. Μου την εβγαλε κανονικα στο ΟΤΑ αλλα οταν πατησα να γινει μου εβγαλε οτι υπαρχει προβλημα.. :p Πρεπει να εισαι τελειως μαμα μαλλον. Εγω που εχω αλλο kernel οταν θα βαλω την 4.1 θα χαθει ο kernel μου;;;; Και αν ναι, μπορω να τον ξαναβαλω; η πρεπει να βγουν kernel για 4.1;;;;; ;)

Android Phone Model:

Sony xperia X8 Google Nexus S GT-i9023 Galaxy S3 GT-i9300 Note 3 SM-N9005

Huawei P9 EVA-L09

Λοιπον. Μετα απο αρκετο ψαξιμο στους XDA ισχυουν τα εξης:

1. Αν ειστε με stock ROM, root με ξεκλειδωτο bootloader και custom recovery μπορειτε να παρετε την ΟΤΑ αναβαθμιση. Το update δεν βλεπει τον bootloader ουτε την δευτερη (custom) recovery. O superuser και τα app που εχετε δωσει superuser permissions ΔΕΝ αλλαζουν τιποτα στο /system και δεν επηρεαζουν την αναβαθμιση. Εφαρμογες δεν θα χασετε, θα χαθει ομως το root.

2. Αν εχετε φλασαρει αλλη rom δεν μπορετε να κανετε ΟΤΑ την αναβαθμιση.

3. Εφοσον ειστε root με custom recovery, περιμενετε το flashable zip της 4.1 (λογικα θα βγει την ιδια μερα με το ΟΤΑ) και το φλασαρετε απο την cwm. Θελει ομως wipe data για καθαρο install. Θα χαθουν δηλαδη ολα τα app και τα data τους. Βαλτε το titanium backup και καντε backup ολα τα app σας. Αυτο που κερδιζουμε με αυτον τον τροπο ειναι οτι το zip της 4.1 θα περιεχει (λογικα) τον superuser και buzybox, δηλαδη δεν χρειαζεται να ξανα-μανα-rootαρουμε το κινητο μας.

Edited by grigri444

Είμαι με official 4.0.4 και θέλω να κάνω downgrade σε 2.3.6. Έχω κατεβάσει την official ROM (το τηλέφωνο δεν είναι rooted) και την έχω βάλει στο τηλέφωνο, μετονομάζοντας το αρχείο σε update.zip. Χρειάζεται να κάνω κάτι το ιδιαίτερο για να την εγκταστήσω ή είναι απλή η διαδικασία;
:shifty:

μεσα ιουλιου λενε.. Αλλα ετσι ελεγαν κ με την 4.0.3 και τλκ αργησε 3 μηνες με ΟΤΑ. Λογικα αρχες αυγουστου θα εχει κυκλοφορησει για μας για manual εγκατασταση..

Android Phone Model:

Sony xperia X8 Google Nexus S GT-i9023 Galaxy S3 GT-i9300 Note 3 SM-N9005

Huawei P9 EVA-L09

Σκέφτομαι να φύγω από aokp.

Νομίζω πως η μπαταρία δεν είναι πολύ καλή!

Έχω φωνητικές κλήσεις 55λ 7δ

οθόνη 1ω 40λ 59δ

lazy 100/1000 noop

Σκέφτομαι να δοκιμάσω PΔRΔNOIDΔNDROID, XenonHD, rascream ή CyberGR, κάτι από αυτές.

Edited by giorgos3924