Jump to content

[Επίσημο] Nokia 701

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η μπαταρία πως πάει παιδιά?

Σκέφτομαι να το πάρω αν κρατάει σαν το Ν8.

Το είδα από κοντά και μου άρεσε αρκετά.

Μόνο το ήχειο δεν μου φάνηκε δυνατό.

Μπαταρια υπολογιζε περιπου οσο και το Ν8. Εμενα με 3 ωρες ραδιο την ημερα λιγα λεπτα κλησεις και 2-5 μηνυματα μου κραταγε 2 μερες. Την νυχτα σε flight mode.

• Απαντήσεις 885
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μπαταρια υπολογιζε περιπου οσο και το Ν8. Εμενα με 3 ωρες ραδιο την ημερα λιγα λεπτα κλησεις και 2-5 μηνυματα μου κραταγε 2 μερες. Την νυχτα σε flight mode.

Λίγο μου ακούγεται 2 μέρες με τόσο λίγη χρήση.

Εχεις δοκιμάσει να μην είναι τα βράδια σε flight mode?

Λίγο μου ακούγεται 2 μέρες με τόσο λίγη χρήση.

Εχεις δοκιμάσει να μην είναι τα βράδια σε flight mode?

Οχι δεν το ειχα δοκιμασει. Παντως εχει υποψιν σου οτι η αποδοση δεν ειναι με στρωμενη μπαταρια και δευτερον οτι το ραδιοφωνο ειναι απο τις πιο ενεργοβορες λειτουργιες σε ολα τα κινητα τηλεφωνα. Ισως να ηταν και λιγο παραπανω απο 2 μερες

Παιδιά, έχω 2 ερωτήσεις:

Μπορώ να το ρυθμίσω να κρατάει μια σύνδεση wi-fi για πάντα ενεργή? Γιατί τώρα, όταν, κλείνω τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν wifi, μου κλείνει και η σύνδεση μετά από κάποια λεπτά. Προσοχή, αναφέρομαι στην ίδια την σύνδεση και όχι γενικά στην ασύρματο wifi. Αυτό παραμένει ανοικτό, αλλά χωρίς σύνδεση όταν κλείσουν οι εφαρμογές (π.χ. browser) που την χρειάζονται. Ξέρω ότι συνδέεται σχεδόν αμέσως στα δίκτυα που του έχεις στήσει, όταν παραστεί ανάγκη από κάποια εφαρμογή που ανοίγει, αλλά εγώ θα ήθελα να μην κλείνει ποτέ την ίδια την σύνδεση. Υπάρχει τρόπος? Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα είτε στο on είτε στο off.

Επίσης, μήπως υπάρχει κανένας σύντομος τρόπος για εναλλαγή μεταξύ 2 γλωσσών (ελληνικά/αγγλικά). Δεν είναι και τόσο βολικό να πηγαίνω κάθε φορά στο μενού γλώσσα εισαγωγής από το κάτω δεξιά εικονίδιο του qwerty πληκτρολογίου. Υπάρχει καμιά συντόμευση για qwerty? (για αλφαριθμητικό με t9 ενεργό?)

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση άσκοπης μορφοποίησης κειμένου

Μπορώ να το ρυθμίσω να κρατάει μια σύνδεση wi-fi για πάντα ενεργή?

Επίσης, μήπως υπάρχει κανένας σύντομος τρόπος για εναλλαγή μεταξύ 2 γλωσσών (ελληνικά/αγγλικά).

1) Από όσο γνωρίζω, όχι. Ισως υπάρχει σχετική εφαρμογή αλλά δεν το ξέρω. Πάντως αν είναι ενεργή η σύνδεση wifi, θα τρώει πιο γρήγορα τη μπαταρία.

2) quicklang από το store. Δεν είναι δωρεάν αλλά τα αξίζει τα χρήματα.

1) Από όσο γνωρίζω, όχι. Ισως υπάρχει σχετική εφαρμογή αλλά δεν το ξέρω. Πάντως αν είναι ενεργή η σύνδεση wifi, θα τρώει πιο γρήγορα τη μπαταρία.

2) quicklang από το store. Δεν είναι δωρεάν αλλά τα αξίζει τα χρήματα.

Ναι, το ξέρω για την μπαταρία, αλλά δεν με πειράζει. Δηλαδή, η νορμάλ συμπεριφορά είναι να αποσυνδέεται κάθε φορά από το wlan? Εσείς, έτσι, το χρησιμοποιείτε? (Εγώ π.χ. το χρειάζομαι πάντα συνδεμένο για ένα θεματάκι που έχω με τις εσωτερικές IP του wlan)

Κάτι σαν το quicklang ψάχνω. Δεν έχει τέτοια επιλογή στο symbian μενού? Είτε με gesture είτε με κάποια συντόμευση π.χ. παρατεταμένο πάτημα κάποιου πλήκτρου?

Εσείς, έτσι, το χρησιμοποιείτε? (Εγώ π.χ. το χρειάζομαι πάντα συνδεμένο για ένα θεματάκι που έχω με τις εσωτερικές IP του wlan)

Ναι. Ε.. δε κατεβάζουμε και torrent από το κινητό... :lol:

Κάτι σαν το quicklang ψάχνω. Δεν έχει τέτοια επιλογή στο symbian μενού? Είτε με gesture είτε με κάποια συντόμευση π.χ. παρατεταμένο πάτημα κάποιου πλήκτρου?

Αν βάλεις το swipe έχει στο πλήκτρο Q (στην οθόνη) με παρατεταμένη πίεση, την επιλογή για αλλαγή γλώσσας.

Αλλά ακόμα και αυτό είναι δύο πατήματα (πατάς το Q και επιλέγεις την γλώσσα),

ενώ το quicklang είναι ένα gesture και τέλος.

Ναι, το ξέρω για την μπαταρία, αλλά δεν με πειράζει. Δηλαδή, η νορμάλ συμπεριφορά είναι να αποσυνδέεται κάθε φορά από το wlan? Εσείς, έτσι, το χρησιμοποιείτε? (Εγώ π.χ. το χρειάζομαι πάντα συνδεμένο για ένα θεματάκι που έχω με τις εσωτερικές IP του wlan)

Υπάρχει και το LangSwitcher που μπορείς να κατεβάσεις από το Nokia Store, είναι δωρεάν και μπορείς να αναθέσεις κάποιο πλήκτρο για να αλλάζει η γλώσσα. Προσωπικά έχω αναθέσει την εναλλαγή της γλώσσας στο "πλήκτρο ομιλίας" που βρίσκεται ανάμεσα στα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης.

Τώρα σε σχέση με αυτό που ρωτάς με το wlan, και γω δεν έχω βρει κάτι ώστε αν δεν χρησιμοποιείς κάποια εφαρμογή να παραμένει συνδεδεμένο, αν και υπάρχουν κάποιες εφαρμογές όπως το "Force control widget" κσι το "LeControl", τα οποία πρόκειται για προγράμματα που ενεργοποιούν και απενεργοποιούν από την αρχική οθόνη λειτουργίες όπως wifi, bluetooth κλπ, ρώτα στις εφαρμογές για symbian 3, μήπως κάποιο παιδί τις έχει χρησιμοποιήσει και όντως σου διατηρούν ανοιχτό συνέχεια το wifi. Επίσης αυτό που μπορείς να κάνεις, όπως ανέφερες και συ, είναι απλά να αφήνεις ανοιχτή κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το internet, όπως το nokia store για παράδειγμα που είναι και ελαφρύ, έτσι κι αλλιώς το κινητό τα πάει μια χαρά στο multitasking.

Nickolas

Οποιος το εχει, αν εχει την καλοσυνη ας μου πει..

Απο ακουστικο πώς παει? Ακουγεται δυνατα και καθαρα ο συνομιλητης ?

Ναι. Ε.. δε κατεβάζουμε και torrent από το κινητό... :lol:

Το torrent βρε συ, δεν θα ήταν πρόβλημα, αφού όταν παραμένει ο client ανοικτός, παραμένει και η wifi σύνδεση ανοικτή :wink:

Παρεμπιπτόντως, ο γνωστός SymTorrent δουλεύει στην Belle του 701?

Υπάρχει και το LangSwitcher που μπορείς να κατεβάσεις από το Nokia Store, είναι δωρεάν και μπορείς να αναθέσεις κάποιο πλήκτρο για να αλλάζει η γλώσσα. Προσωπικά έχω αναθέσει την εναλλαγή της γλώσσας στο "πλήκτρο ομιλίας

Έτσι το πλήκτρο ομιλίας "αχρηστεύεται" ή ως συντόμευση ισχύει μόνο για όπου υπάρχει πεδίο κειμένου?

Οπότε έχουμε 3 επιλογές για την γλώσσα: quicklang, swipe και langswitcher

Οποιος το εχει, αν εχει την καλοσυνη ας μου πει..

Απο ακουστικο πώς παει? Ακουγεται δυνατα και καθαρα ο συνομιλητης ?

Καθαρά ναι, αλλά δυνατό ιδιαίτερα δεν το λες το ακουστικό. Όχι, ότι έχεις πρόβλημα να ακούσεις - μια χαρά ακούς, αλλά υπάρχουν πολύ πιο δυνατά ακουστικά. (Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι και λίγο υποκειμενικό - αλλά δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα).

Έτσι το πλήκτρο ομιλίας "αχρηστεύεται" ή ως συντόμευση ισχύει μόνο για όπου υπάρχει πεδίο κειμένου?

Οπότε έχουμε 3 επιλογές για την γλώσσα: quicklang, swipe και langswitcher

Το πλήκτρο ομιλίας δουλεύει με παρατεταμένη πίεση, όταν το αναθέσεις για να γίνεται εναλλαγή γλώσσας, το βάζεις να λειτουργεί με ένα απλό πάτημα, οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Nickolas

Έχω το κινητό σχεδόν ένα μήνα και μπορώ να πω οτι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Έχει πολύ καλή κατασκευή, η κάμερα είναι καλή δυστυχώς χωρίς auto focus για μακρο και κείμενα, η οθόνη είναι εξαιρετική, πολύ φωτεινή ακόμη και κόντρα ήλιο βλέπεις τα πάντα πεντακάθαρα. ....

Καλημέρα,

υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει κανενας κάποιο δείγμα macro photo π.χ. 2-3 φρουτα σε ενα πίατο ??

Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει αν στις κοντινές (αποσταση 20-40εκ) κάνει αυτήν την μικρή θολούρα λόγω της απουσιάς auto-focus και πόσο έντονα.

Ευχαριστώ!

Edited by panosp1

καλησπέρα,

έχω το 701 εδώ και 3 μέρες και έχω το εξής πόβλημα.όταν πάω να βάλω τα ακούστηκα δεν τα αναγνωρίζει. Οταν κουνήσω το βύσμα τα αναγνωρίζει. Αλλά δεν μου φαίνετε σωστό αύτο. έχει κανείς άλλος το πρόβλημα αυτό?

Edited by Georgel

καλησπέρα,

έχω το 701 εδώ και 3 μέρες και έχω το εξής πόβλημα.όταν πάω να βάλω τα ακούστηκα δεν τα αναγνωρίζει. Οταν κουνήσω το βύσμα τα αναγνωρίζει. Αλλά δεν μου φαίνετε σωστό αύτο. έχει κανείς άλλος το πρόβλημα αυτό?

Ελεγξε τα ακουστικα σε αλλυ συσκευη ΝΟΚΙΑ ή αλλα ακουστικα στην συσκευη σου για να δεις τι φταιει.

Οταν τα αναγνωρισει η συσκευη και τα κουνησεις ξανα τα "χανει"?

αν βγάλω και βάλω πάλι το βύσμα ναι. Πρέπει να κουνήσω το βύσμα προς τα πάνω για να τα αναγνώρισει και μετα να το βάλω κανονίκα.

Σε αλλό τηλέφωνο δεν 'εχω προβλημα.

αν βγάλω και βάλω πάλι το βύσμα ναι. Πρέπει να κουνήσω το βύσμα προς τα πάνω για να τα αναγνώρισει και μετα να το βάλω κανονίκα.

Σε αλλό τηλέφωνο δεν 'εχω προβλημα.

Μάλλον δε σου κουμπώνει το βύσμα.

Ενώ νομίζεις ότι τα βάζεις ουσιαστικά δεν μπαίνουν μέχρι μέσα. Θέλει λίγο δύναμη παραπάνω.

Μάλλον δε σου κουμπώνει το βύσμα.

Ενώ νομίζεις ότι τα βάζεις ουσιαστικά δεν μπαίνουν μέχρι μέσα. Θέλει λίγο δύναμη παραπάνω.

'Εχεις δίκιο αυτό ήταν. Ευχαριστώ:)

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Το πλήκτρο ομιλίας δουλεύει με παρατεταμένη πίεση, όταν το αναθέσεις για να γίνεται εναλλαγή γλώσσας, το βάζεις να λειτουργεί με ένα απλό πάτημα, οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Ωραίος για άλλη μια φορά! :)

Καλημέρα,

υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει κανενας κάποιο δείγμα macro photo π.χ. 2-3 φρουτα σε ενα πίατο ??

Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει αν στις κοντινές (αποσταση 20-40εκ) κάνει αυτήν την μικρή θολούρα λόγω της απουσιάς auto-focus και πόσο έντονα.

Ευχαριστώ!

Πάνο, δες το ακόλουθο link που δίνει ο stendor και περιέχει ανάλυση της κάμερας μαζί με δείγματα. Δεν προορίζεται για macro φωτογραφίες η κάμερα και ναι όντως παρουσιάζει μια μικρή θολούρα. Είναι, όμως, αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές της κατηγορίας της (και σε αυτόν το τομέα).

Μία ακόμα ερώτηση προς τους κατόχους του 701:

Έχετε παρατηρήσει μικρές γρατσουνιές στο πίσω μέρος, στο καπάκι, λίγο πιο κάτω από εκεί που γράφει Nokia? Εμένα, όσο και να το προσέχω, έχει αρχίσει και γεμίζει με μικρές χαρακιές εκεί. Νομίζω σε λίγες μόνο βδομάδες θα γίνει το πίσω μέρος χειρότερο και από ενός παλιού C7.

Μάλλον, έχουν σχέση με τον λίγο υπερυψωμένο τρόπο που ακουμπάει π.χ. σε ένα τραπέζι το 701, μιας και στηρίζεται περισσότερο σε αυτό το πίσω σημείο και στο ασημί πλαίσιο (και αυτό αρχίζει να δείχνει ανεπαίσθητες εκδορές) που υπάρχει γύρω από την κάμερα. Σας έχει συμβεί και στο δικό σας? Χρησιμοποιείτε ή έχετε να προτείνετε κάποια θήκη, ίσως?

Μία ακόμα ερώτηση προς τους κατόχους του 701:

Έχετε παρατηρήσει μικρές γρατσουνιές στο πίσω μέρος, στο καπάκι, λίγο πιο κάτω από εκεί που γράφει Nokia? Εμένα, όσο και να το προσέχω, έχει αρχίσει και γεμίζει με μικρές χαρακιές εκεί. Νομίζω σε λίγες μόνο βδομάδες θα γίνει το πίσω μέρος χειρότερο και από ενός παλιού C7.

Μάλλον, έχουν σχέση με τον λίγο υπερυψωμένο τρόπο που ακουμπάει π.χ. σε ένα τραπέζι το 701, μιας και στηρίζεται περισσότερο σε αυτό το πίσω σημείο και στο ασημί πλαίσιο (και αυτό αρχίζει να δείχνει ανεπαίσθητες εκδορές) που υπάρχει γύρω από την κάμερα. Σας έχει συμβεί και στο δικό σας? Χρησιμοποιείτε ή έχετε να προτείνετε κάποια θήκη, ίσως?

Δυστυχώς αυτό που λες ισχύει και εγώ στην αρχή που δε χρησιμοποιούσα θήκη μάζεψε λίγες χαρακιές, μάλλον έχει να κάνει και με το χρώμα που είναι σκούρο και φαινονται πιο εύκολα. Πήγα και πήρα όμως θήκη και τώρα μια χαρά. Κατα τη γνώμη μου η καλύτερη είναι η αυθεντική της Nokia από σιλικόνη και προστατεύει το κινητό και δεν του δίνει πολύ μεγαλύτερο όγκο και είναι και φθηνή.

http://www.skroutz.gr/c/579/thikes-kinhtwn-thlefwnwn.html?keyphrase=nokia+cc+1009

Πάντως να ξέρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες θήκες έχουν βγει και για το C7.

Nickolas

Δυστυχώς αυτό που λες ισχύει και εγώ στην αρχή που δε χρησιμοποιούσα θήκη μάζεψε λίγες χαρακιές, μάλλον έχει να κάνει και με το χρώμα που είναι σκούρο και φαινονται πιο εύκολα. Πήγα και πήρα όμως θήκη και τώρα μια χαρά. Κατα τη γνώμη μου η καλύτερη είναι η αυθεντική της Nokia από σιλικόνη και προστατεύει το κινητό και δεν του δίνει πολύ μεγαλύτερο όγκο και είναι και φθηνή.

http://www.skroutz.gr/c/579/thikes-kinhtwn-thlefwnwn.html?keyphrase=nokia+cc+1009

Πάντως να ξέρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες θήκες έχουν βγει και για το C7.

Ωραία, άμα κάνει του C7 (νόμιζα ότι διαφέρουν κατά μερικά εκατοστά), γιατί η nokia δεν φαίνεται στο site με τα official accessories του 701, να έχει βγάλει θήκη σιλικόνης, μόνο hard cover.

Εσύ πήρες την CC-1009 του C7 δηλαδή?(Θυμάσαι και από που?) Εφάπτεται καλά?

Και μια μικρή ενημέρωση:

http://www.gsmarena.com/symbian_carla_and_donna_to_come_next_but_not_for_everyone-news-3394.php

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, το 701 θα πάρει το τελευταίο μεγάλο update σε κανά χρόνο περίπου, το Symbian Carla.

Επίσης, με ανοιχτό το νέο (σχετικά) nokia store, σας δουλεύει η notification bar? Εμένα όχι :X

Ωραία, άμα κάνει του C7 (νόμιζα ότι διαφέρουν κατά μερικά εκατοστά), γιατί η nokia δεν φαίνεται στο site με τα official accessories του 701, να έχει βγάλει θήκη σιλικόνης, μόνο hard cover.

Εσύ πήρες την CC-1009 του C7 δηλαδή?(Θυμάσαι και από που?) Εφάπτεται καλά?

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, το 701 θα πάρει το τελευταίο μεγάλο update σε κανά χρόνο περίπου, το Symbian Carla.

Επίσης, με ανοιχτό το νέο (σχετικά) nokia store, σας δουλεύει η notification bar? Εμένα όχι :X

Και τα δυο ίδιο μέγεθος έχουν, αντε να έχουν κανα χιλιοστό διαφορά, εμένα μια χαρά εφάπτεται, την πήρα από το Πλαίσιο, αν πας όμως σε κάποιο Nokia care έχουν μεγαλύτερη ποικιλία, ειδικά του φαλήρου που πηγαίνω.

Η μπάρα στο νέο store δουλεύει απλά όχι τόσο εύκολα όσο έξω στα μενού, εγώ την καταφέρνω και κατεβαίνει με ένα πολύ απαλό και γρήγορο swipe από το σηματάκι της Νοκια προς τα κάτω. Μόλις δηλαδή που αγγίζω την οθόνη, δοκίμασέ το μερικές φορές και θα το καταφέρεις.

Nickolas

Αναμεσα στο ασημι και το μάυρο, υπάρχει κανα θέμα με δακτυλιες?

Επίσης, εφόσον έχει Gorilla Glass ειναι "απαραιτητη" προστατευτικη μεμβράνη?

Edited by panosp1