Jump to content

Samsung Galaxy S Plus (I9001)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν κάνεις αναβάθμιση ίσως λυθούν τα προβλήματα (εκτός αν υπάρχει θέμα με το hardware). Πρώτα όμως πρέπει να γίνει root ακολουθώντας τις οδηγίες από εδώ. Μετά κατέβασε την τελευταία stock rom (XXKQI) από εδώ. Η εγκατάσταση γίνεται μέσω odin και οι οδηγίες βρίσκονται εδώ. Το odin (Multi Downloader v4.43) θα το βρεις εδώ και το AriesVE.ops εδώ.

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία και δεδομένου ότι σου βγάζει διάφορα προβλήματα, κάνε οπωσδήποτε hard reset *2767*3855# (θα διαγράψει εφαρμογές και ρυθμίσεις από τηλέφωνο και την εσωτερική sdcard, αλλά δεν θα πειράξει ότι υπάρχει στην εξωτερική κάρτα), γι'αυτό κράτα πιο πριν ένα backup επαφών και εφαρμογών. Θα σου πρότεινα το gobackup. Αν έχεις εξωτερική κάρτα το backup θα αποθηκευτεί εκεί (επιβεβαίωσέ το), οπότε το hard reset δεν θα το πειράξει, αν δεν έχεις εξωτερική κάρτα, πριν κάνεις hard reset μετέφερε τον φάκελο του backup (με την ονομασία Gobackup) στον υπολογιστή και αφού κάνεις το hard reset, το ξανατοποθετείς στην sdcard. Για ότι θέλεις ρώτα.

EDIT: Όποιος έχει ics rom και θέλει Jelly Bean animations μπορεί να κατεβάσει αυτό εδώ και να το εγκαταστήσει μέσω recovery mode. Για σιγουριά, πριν την εγκατάσταση mounds and storage / mount system (ώστε να γίνει unmount).

Edited by kouros17

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδια ειλικρινα το κινητο μου με εκδικειται ..παω να κανω install μια εφαρμογη απο το market η΄ απο την sd και μου πεταει ενα app could not be istalled.Free up some space and try again ..το θεμα ειναι πως το κινητο ειναι αδειο ... τι εχει γινει ?

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

Τι εννοείς, δεν συνδέεται με τον "κλασικό" τρόπο μέσω usb;

Πάντως αν έχεις τις επαφές σου στο gmail μπορείς να τις μεταφέρεις στο τηλέφωνο κάνοντας συγχρονισμό των επαφών από "λογαριασμοί και συγχρονισμός"

Όχι δεν συνδέεται. Αν και τις επαφές τελικά τις πέρασα, αποθηκεύοντας το αρχείο επαφών που δημιούργησα από το samsung kies με διαφορετική επέκταση αλλά και πάλι θα ήθελα να το χρησιμοποιώ.

Παιδια ειλικρινα το κινητο μου με εκδικειται ..παω να κανω install μια εφαρμογη απο το market η΄ απο την sd και μου πεταει ενα app could not be istalled.Free up some space and try again ..το θεμα ειναι πως το κινητο ειναι αδειο ... τι εχει γινει ?

Το έχω ακούσει και διαβάσει από αρκετούς, αλλά δεν μου εμφανίστηκε ποτέ. Ίσως να έχει σχέση με το titanium, το οποίο δεν χρησιμοποιώ. Για κοίτα εδώ, εδώ και εδώ. Ίσως βοηθήσουν.

Το έχω ακούσει και διαβάσει από αρκετούς, αλλά δεν μου εμφανίστηκε ποτέ. Ίσως να έχει σχέση με το titanium, το οποίο δεν χρησιμοποιώ. Για κοίτα εδώ, εδώ και εδώ. Ίσως βοηθήσουν.

Ουτε εγω χρησιμοποιω titanium...πηγα να βαλω λιγο "παρανομα" μια εφαρμογη και τελικα απο οτι διαβασα το Lucky Patch εκανε την ζημια...εκανα παντως ενα Hard Reset τωρα θα ξαναπροσπαθησω...αλλα ευτυχως απο τα λινκ ειδα πως φταιει εφαρμογη και οχι το λογισμικο !!! Ευχαριστω !!!:happy:

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

Ουτε εγω χρησιμοποιω titanium...πηγα να βαλω λιγο "παρανομα" μια εφαρμογη και τελικα απο οτι διαβασα το Lucky Patch εκανε την ζημια...εκανα παντως ενα Hard Reset τωρα θα ξαναπροσπαθησω...αλλα ευτυχως απο τα λινκ ειδα πως φταιει εφαρμογη και οχι το λογισμικο !!! Ευχαριστω !!!:happy:

Ναι

Πρέπει πρώτα να βγάλεις το patch για να κάνεις update η απεγκατάσταση.

Μπορούσες απλά να πατήσεις μέσα απο την εφαρμογή remove all patches/fixes (κάπως έτσι) στο troubleshooting χωρίς να κάνεις hard reset.

Το καλύτερο θα ήταν να αρχίζεις να κατεβάζεις τις εφαρμογές κανονικά βέβαια και όχι πειρατικά ;)

Ναι

Πρέπει πρώτα να βγάλεις το patch για να κάνεις update η απεγκατάσταση.

Μπορούσες απλά να πατήσεις μέσα απο την εφαρμογή remove all patches/fixes (κάπως έτσι) στο troubleshooting χωρίς να κάνεις hard reset.

Το καλύτερο θα ήταν να αρχίζεις να κατεβάζεις τις εφαρμογές κανονικά βέβαια και όχι πειρατικά ;)

Η να πατησεις στην εφαρμογη συνεχομενα και να κανεις remove licence. Την ειχα πατησει κι εγω με το lp . Κριμα που δε σε προλαβαμε πριν το hard reset..

Η να πατησεις στην εφαρμογη συνεχομενα και να κανεις remove licence. Την ειχα πατησει κι εγω με το lp . Κριμα που δε σε προλαβαμε πριν το hard reset..

Ναι, σε περίπτωση που έχει ήδη απεγκατασταθεί όμως δεν την εμφανίζει και δεν μπορείς να την εγκαταστήσεις.

Οπότε το βγάζεις όλα τα patch από το troubleshooting.

Anyway, εγώ πλέον δεν βάζω σπασμένα.

Εκτός από χίλιους άλλους λόγους, ενας σημαντικός είναι και αυτός.

Δεν αξίζει να παιδεύεσαι με τέτοια (ειδικά όταν φλασαρεις συχνά) για 1-2€ που κοστίζουν οι εφαρμογές.

Καλησπέρα...μια βοήθεια όποιος μπορεί γιατί έχω μπερδευτεί πολύ... Έχω το ι9001 με 2.3.6 βασικού φάσματος Ι9001ΧΧΚPL

ποια είναι η τελευταία επίσημη έκδοση που μπορώ να εγκαταστήσω και ποια η τελευταία "ανεπίσημη", έψαξα αλλα δεν κατάλαβα και πολλά!

βρήκα και κατέβασα την CyanogenMod 9 alpha8 αλλα με μπέρδεψαν οι οδηγίες εγκατάστασης, είπα λοιπόν να τα πάρω σιγα σιγα απο την αρχή! Ποιά προτείνετε να βάλω, και αν υπάρχει κάπου κάποιος αναλυτικός οδηγός, (ακόμα καλύτερα στα Ελληνικά, αλλα δεν καιγόμαστε) ή κάποιος videoοδηγός...

Ευχαριστώ πολύ...

* βοηθήστε γιατί έμεινα με ένα σακατεμένο κινητό!

:)

Η τελευταία επίσημη ελληνική είναι η 2.3.3. αρκετά πιο παλιά απ'αυτήν που έχεις δηλαδή, αλλά υπάρχουν και κάποιοι φίλοι από δώ μέσα που αγόρασαν το κινητό πρόσφατα και έχουν 2.3.6. Η τελευταία stock rom είναι η 2.3.6 XXKQI και θα τη βρεις εδώ (link για κατέβασμα υπάρχει στο 4ο post). Aν θες να εγκαταστήσεις αυτήν κοίτα λίγο πιο πάνω στο post 2719. Πριν εγκαταστήσεις μια ρομ μην ξεχνας ότι πρώτα πρέπει να γίνεις root. Επίσης κοίτα και εδώ (post 2387) που δίνονται πιο λεπτομερείς οδηγίες, μόνο που αντί για την Shadow μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη ρομ.

Αν σ'ενδιαφέρει ics rom, θα σου πρότεινα μία από τις δύο βασικές, αυτήν του arco68 (CyanogenMod 9 BETA Build 2) ή αυτήν του ivendor (CyanogenMod 9 by ivendor - RC4). Απο κει και πέρα αν μάθεις τη διαδικασία μπορείς να εγκαταστήσεις όποια άλλη θέλεις. Αν εγκαταστήσεις ics rom μην ξεχάσεις επίσης να εγκαταστήσεις και τα gapps (google apps).

Πληροφοριακά ο arco68 είναι αυτός που έφερε την cm9 στο τηλέφωνό μας και ο ivendor τελειοποίησε την κάμερα και διόρθωσε κάποια bugs. Δεδομένου ότι οι δυο τους συνεργάζονται στενά, οι δύο ρομ είναι πλέον σχεδόν πανομοιότυπες. Για ότι θέλεις ρώτα...

Edited by kouros17

ΟΚ! Έβαλα την CyanogenMod alpha8 και ολα καλά!

η CyanogenMod 9 BETA Build 2 ειναι απλά η επόμενη που

ακόμα είναι ΒΕΤΑ, σωστά? Άρα είπα να περιμένω λίγο!

Ευχαριστώ πολύ!κάτι τελευταίο, με το ραδιόφωνο τελικά τί

γίνετε? Εκτός απο εφαρμογή (με 3G ή wifi) τίποτα άλλο έχουμε?

Υπαρχει κανα κολπο να βαλω τα ICS SoftKeys στο κινητο ? Εχω την cm9-rc4 ... βρηκα κατι στο xda αλλα ειναι μονο για του arco...

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

Θα σου πρότεινα να βάλεις την beta build 2. Είναι το πιο πρόσφατο update του arco και προφανώς και το καλύτερο. Ή εναλλακτικά μπορείς να βάλεις την RC4 του ivendor που και αυτή είναι πολύ καλή.

Εβαλα την beta 2 apo arco μαζι με castagna v6.6 αλλα δεν μου δουλευει το bln.

Q: How to solve BLN Control app error: This liblights does not support BLN.

A: Some custom roms do not allow the library update automatically, to do it manually:

1) Download this file BLNv9_liblight_I9001.zip

2) Extract the files

3) Copy these files in the folder "/system/lib/hw/" and overwrite existing (use ES File Explorer with administrator permission or similar app)

4) Change the files permissions to rw-r--r--

5) Reboot

Κανω το παραπανω που γραφει στο τοπικ του castagna αλλα παλι τιποτα.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Οι Beta εκδόσεις είναι νεότερες και πιο ολοκληρωμένες από τις alpha, οπότε όπως είπε και ο Γιάννης πιο πάνω, καλό είναι να εγκαταστήσεις την νεότερη έκδοση που είναι η CM9 beta2 (αριστερά βλέπεις την ημερομηνία παρουσίασης και η πιο πρόσφατη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας). Κατεβάζεις την ρομ την κάνεις εγκατάσταση από recovery μετά κάνεις μόνο wipe cache partitions και advanced/wipe dalvik cache (όχι wipe data/factory reset) και δεν θα χάσεις εφαρμογές και ρυθμίσεις (καλό είναι όμως να έχεις πάντα ένα backup, για κάθε ενδεχόμενο).

Για ράδιο μπορείς να εγκαταστήσεις το spirit fm από εδώ. Δοκιμασμένη βερσιόν που λειτουργεί σίγουρα είναι αυτήν της August 15. Πηγαίνεις settings και για "τοπική ζώνη" επιλέγεις Ελλάδα. Μετά από Audio / Method επιλέγεις qdsp5v2 Altern και είσαι έτοιμος.

Υπαρχει κανα κολπο να βαλω τα ICS SoftKeys στο κινητο ? Εχω την cm9-rc4 ... βρηκα κατι στο xda αλλα ειναι μονο για του arco...

Τι βρήκες στους xda;

Για ρίξε μια ματιά εδώ και

.

Λευτέρη το bln δεν το χρησιμοποιώ και έτσι δεν το πολυέψαξα. Μου φαίνεται πάντως ότι η ρομ του ivendor ακόμα και χωρίς CastagnaIT Kernel έχει επιλογή για την ενεργοποίηση του. Ίσως σου λειτουργήσει από κει χωρίς να εγκαταστήσεις CastagnaIT Kernel (αν θυμάμαι η επιλογή "enable" βρίσκεται στην "φωτεινότητα")

Τελικά κατέληξα στην ρομ του Arco68 με το stock kernel, γιατί εκτός του ότι λειτουργούν όλα σωστά, μπορώ και παίζω επιτέλους χωρίς lags το temple run. Εκείνο που παρατήρησα είναι ότι σε όλες τις ρομ που έχουν από προεπιλογή τον CastagnaIT Kernel είχα lags στο temple run. Οι καλύτερες από αυτήν την άποψη είναι αυτές που δεν χρησιμοποιούν αυτό το kernel, δηλαδή οι beta2, aokp, rc4, και η καλύτερη και πιο σταθερή μετά από συνεχείς δοκιμές, αποδείχθηκε η πρώτη.

Edited by kouros17

Ναι kouros το εψαξα και γω και η ρομ του arco δεν υποστηριζει bln.

Μπορεις με το stock kernel του arco να τραβας φωτογραφιες χωρις να αποθηκευονται συμπιεσμενες?

Όχι, αλλά δεν βλέπω και κάποια διαφορά στην ποιότητα. Εκείνο που παρατήρησα επίσης, χωρίς να ξέρω που οφείλεται, είναι ότι μετά την πρώτη φόρτιση (από battery calibration) η ποιότητα των φωτό και του βίντεο είναι ακόμα καλύτερη (η καλύτερη που είχα ποτέ)! :rolleyes:

Q: How to solve BLN Control app error: This liblights does not support BLN.

A: Some custom roms do not allow the library update automatically, to do it manually:

1) Download this file BLNv9_liblight_I9001.zip

2) Extract the files

3) Copy these files in the folder "/system/lib/hw/" and overwrite existing (use ES File Explorer with administrator permission or similar app)

4) Change the files permissions to rw-r--r--

5) Reboot

Κανω το παραπανω που γραφει στο τοπικ του castagna αλλα παλι τιποτα.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Στην RC4 του ivendor πάντως δουλεύει κανονικά το BLN

Ναι στου ivendor μου δουλευει και εμενα το bln.

Δηλαδη μια φωτογραφια τι μεγεθος εχει με το stock kernel?

Μία που τράβηξα τώρα είναι 620Kb, ασυμπίεστη θα ήταν κάτι Mb.

Πάντως η ποιότητα παραδόξως είναι εντυπωσιακά καλύτερη από το νά 'ταν ασυμπίεστη. :rolleyes:

Edited by kouros17

Εμένα με την RC4 λαγκάρει και στα 3 παιχνίδια που έχω στο κινητό (Mini Motor Racing, Asphalt 7, Wind-up Knight)). Περιμένω πότε θα βγει RC5, να κάνω full wipe, να στήσω το τηλέφωνο απο την αρχή και να ξαναδοκιμάσω.
Nexus 4 > Stock for a little moment

Μολις την περασα ξανα να δοκιμασω και τα παιχνιδια που ειπες γιατι με stock kernel δεν την εχω δοκιμασει.

Εμένα με την RC4 λαγκάρει και στα 3 παιχνίδια που έχω στο κινητό (Mini Motor Racing, Asphalt 7, Wind-up Knight)). Περιμένω πότε θα βγει RC5, να κάνω full wipe, να στήσω το τηλέφωνο απο την αρχή και να ξαναδοκιμάσω.

Υπάρχει ένα θέμα τελικά με τα απαιτητικά παιχνίδια.

Αυτήν του arco68 στο τηλέφωνό μου στέκεται πιο αξιοπρεπώς στο θέμα αυτό, αν και εδώ δεν λείπουν εντελώς τα lags :(

• The title was changed to Samsung Galaxy S Plus (I9001)