Jump to content

Samsung Galaxy S Plus (I9001)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αμα κάνεις hard reset τότε σβύνεις και το nandroid backup. Τα partitions που κάνεις format είναι τα /data , /system , /cache απο CWM.

Δεν ξέρω άμα χρειάζεται format στo /emmc και /sdcard.

Kοuros , το να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο net είναι απαραίτητο σε πολλούς. Εγώ π.χ τρέχω μόνιμα FB , Twitter , Tapatalk και gmail. Aμα κάθε τρεις και λίγο μου κόβει την σύνδεση με αναγκάζει να ελέγχω χειροκίνητα όλες αυτές τις εφαρμογές για νεότερα mail, δημοσιεύσεις και tweets.

Edited by Leon_mania
Nexus 4 > Stock for a little moment

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Με το hard reset δεν σβύνουν όσα έχεις στην εξωτερική. Το nandroid backup σε μένα δημιουργείται στην εξωτερική κάρτα. Αν δημιουργείται στην εσωτερική τότε ναι σβήνει και αυτό.

Ε, όταν μπορείς και έχεις wifi η ανανέωση γίνεται αυτόματα (αν το έχεις επιλέξει από τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής) και σου κατεβαίνουν. Έχεις τσεκάρει αν η αποσύνδεση γίνεται μετά από αρκετή ώρα σε "sleep mode", ή ακόμα και όταν λειτουργείς το τηλέφωνο;

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

ROM:broodROM RC5

KERNEL: SkyHigh V1.4d (smartassV2 / sio)

CyanogenMod ICS στο τηλέφωνό μας!!!

Οδηγός για νέους χρήστες

Edited by kouros17

Με το hard reset δεν σβύνουν όσα έχεις στην εξωτερική. Το nandroid backup σε μένα δημιουργείται στην εξωτερική κάρτα. Αν δημιουργείται στην εσωτερική τότε ναι σβήνει και αυτό.

Ε, όταν μπορείς και έχεις wifi (στο σπίτι σου, ή κάπου αλλού), τα ελέγχεις χειροκίνητα. Μια ανανέωση κάνεις (γίνεται και μόνη της όταν συνδέεσαι με wifi) και σου κατεβαίνουν. Έχεις τσεκάρει αν η αποσύνδεση γίνεται μετά από αρκετή ώρα σε "sleep mode", ή ακόμα και όταν λειτουργείς το τηλέφωνο;

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

γινεται και στις 2 περιπτωσεις δυστυχως...

εγω ζητησα ρομ για το συγκεκριμενο μοντελο..οποτε αν ξερει καποιος καποια καλη σταθερη ας μου πει

σας ευχαριστω

sent from my huawei p9

Για το συγκεκριμένο τηλέφωνο μιλάω κι εγώ. Πέρασε η εποχή που υπήρχαν μόνο δύο ή τρεις custom roms για το τηλέφωνό μας. Είναι πολλές πλέον και μπορείς να κοιτάξεις εδώ για να δεις ποιες υπάρχουν και να επιλέξεις.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

/sdcard εσωτερική

/emmc εξωτερική

Όταν είναι να κάνεις wipe κάνεις format

/system

/data

/datadata

/cache

Αν θέλεις και την εσωτερική format sdcard.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις format την εξωτερική.

Ε, όταν μπορείς και έχεις wifi η ανανέωση γίνεται αυτόματα (αν το έχεις επιλέξει από τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής) και σου κατεβαίνουν. Έχεις τσεκάρει αν η αποσύνδεση γίνεται μετά από αρκετή ώρα σε "sleep mode", ή ακόμα και όταν λειτουργείς το τηλέφωνο;

Kάτσε γιατί με αυτό το τηλέφωνο έχουμε χάσει λίγο το νόημα της εσωτερικής και της εξωτερικής κάρτας. Το τηλέφωνο μας έχει 2 εσωτερικές απλά την μία την βλέπει σαν εξωτερική( /sdcard). Εχουμε βέβαια και την αφαιρούμενη εξωτερική(/sdcard/external_sd). Το nandroid backup γράφεται στην εσωτερική-εξωτερική(/sdcard). Στην αφαιρούμενη φυσικά δεν γράφεται ούτε καν στην εσωτερική της rom. Aρα με hard reset σβύνει οτι υπάρχει στο path /sdcard άρα και το nandroid. Kάνω λάθος ; :worry:

Oι αποσυνδέσεις μου τυχαίνουν όταν το τηλέφωνο είναι σε sleep mode. Και είναι αρκετά εκνευριστικό γιατί μετά πρέπει να πατήσεις απόσυνδεση και μετά σύνδεση ωστέ να ξαναμπει στο δίκτυο. Αν έχω επιλεγμένο και το 3G τότε όπως είναι φυσικό μου καταναλώνει mb απο το πρόγραμμα της vodafone γιατί μετά απο μερικά λεπτά αποσυνδέεται απο το router. Κοίταξα και το DHCP του Router αλλά δεν βρίσκω καμία ρύθμιση ωστέ να αλλάξω το lease time όπως αναφέρουν κάποιοι στο XDA.

Το τηλέφωνο μας έχει 2 εσωτερικές απλά την μία την βλέπει σαν εξωτερική( /sdcard). Εχουμε βέβαια και την αφαιρούμενη εξωτερική(/sdcard/external_sd). Το nandroid backup γράφεται στην εσωτερική-εξωτερική(/sdcard). Στην αφαιρούμενη φυσικά δεν γράφεται ούτε καν στην εσωτερική της rom. Aρα με hard reset σβύνει οτι υπάρχει στο path /sdcard άρα και το nandroid. Kάνω λάθος ; :worry:

Το nandroid backup (ο φάκελος δηλαδή "clockworkmod") απ'όσο ξέρω γράφεται στην external card (ναι στην αφαιρούμενη). Το γράφει και εδώ (Κοίτα στο 4 "How to Backup / How to Backup in CWM"). Αυτό συμβαίνει και στο τηλέφωνό μου. Το hard reset λοιπόν δεν μου το σβήνει. Το θεωρούσα δεδομένο αυτό. :worry:

Ξέρει κάποιος να μας πει με σιγουριά που γράφεται;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Eμένα πάντως το backup βρίσκεται στο path /sdcard/clockworkmod/backup. Eίσαι σίγουρος οτι το δικό σου βρίσκεται στο /sdcard/external_sd/clockworkmod/backup ?

Τότε λογικό είναι να πάει εκεί, αφού δεν υπάρχει και άλλη κάρτα.

Όταν υπάρχει και εξωτερική που πάει;

Σε μένα γράφεται στην εξωτερική (sdcard/external sd, κοίτα στην συνημμένη εικόνα)

Μ'αρέσει αυτό, γιατί κάνω τα hard reset μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα διαγραφεί.:)

---------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Edited by kouros17

Μεσω cwm δεν βλέπω καν επιλογή για backup στην εξωτερική κάρτα. Μηπως απλά αντέγραψες το folder απο την sdcard στην external;

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα αυτό εδώ. Εγκαθίσταται μέσω cwm. Αν δεν σου λύσει το πρόβλημα τότε δοκιμάζεις αυτά που αναφέρεις.

Το πρώτο εγκαθίσταται μέσω cwm, το δεύτερο μέσω odin, το τρίτο το μεταφέρεις στο τηλέφωνό σου και απλά το εγκαθιστάς.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

φιλε μου καλημερα..το βαζω το αρχειο μεσα στο κινητο και οταν μπουταρω τη ρικαβερι δε το βρισκει μαλλον γιατι ειναι ραρ και οχι ζιπ το αρχειο τι κανω?

sent from my huawei p9

Πρέπει να είναι από τον kernel αυτό.

Γιατί και εξωτερική να έχεις, πάλι στην εσωτερική πάει.

Δεν είναι σίγουρα από το κερνελ. Τα έχω δοκιμάσει όλα και πάντα συνέβαινε το ίδιο. Πιθανόν να είναι θέμα της cwm. Σήμερα που την άλλαξα για να δοκιμάσω τις cm7 και cm9 μου είχε επιλογή για αποθήκευση στην external, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα άλλα recovery. Εκεί με το που επιλέγω backup, ο φάλεκος αποθηκεύεται στην external. Το λέει και ο οδηγός εδώ παιδιά (4. " How to Backup"/How to Backup in CWM, "Your backup will be saved on your external-card in: /clockworkmod/backup/"). Προσωπικά με βολεύει οπότε λίγο με νοιάζει για το που "θα έπρεπε" να αποθηκεύεται. :)

Μεσω cwm δεν βλέπω καν επιλογή για backup στην εξωτερική κάρτα. Μηπως απλά αντέγραψες το folder απο την sdcard στην external;

Ούτε σε μένα υπάρχει επιλογή. Πηγαίνει κατ'ευθείαν στην external card. :D

φιλε μου καλημερα..το βαζω το αρχειο μεσα στο κινητο και οταν μπουταρω τη ρικαβερι δε το βρισκει μαλλον γιατι ειναι ραρ και οχι ζιπ το αρχειο τι κανω?

Αν μιλάμε για το "Signed_broodROMRC5_KQ1_Wifi" αυτό είναι αρχείο zip. To άλλο "KQ1_Modem.tar" το εγκαθιστάς μέσω odin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Αν μιλάμε για το "Signed_broodROMRC5_KQ1_Wifi" αυτό είναι αρχείο zip. To άλλο "KQ1_Modem.tar" το εγκαθιστάς μέσω odin.

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

οχι οχι για αυτο που μου εστειλες εσυ μιλαω το KP4_WiFi_Binaries&Modem

sent from my huawei p9

Το αποσυμπιέζεις στον υπολογιστή, ρίχνεις το "KP4_WiFi_Binaries&Modem" (που είναι αρχείο zip) στη sdcard, και το εγκαθιστάς μέσω recovery.;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Το αποσυμπιέζεις στον υπολογιστή, ρίχνεις το "KP4_WiFi_Binaries&Modem" (που είναι αρχείο zip) στη sdcard, και το εγκαθιστάς μέσω recovery.;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

οταν το αποσυμπιεζω βγαζει οντως ενα αρχειο ζιπ αλλα και ενα φακελο μοντεμ το μοντεμ τι το κανω?

sent from my huawei p9

Είναι για εγκατάσταση μέσω odin (το βάζουμε στο pda, αφού πρώτα επιλέξουμε για ops το AriesVE.ops)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Είναι για εγκατάσταση μέσω odin (το βάζουμε στο pda, αφού πρώτα επιλέξουμε για ops το AriesVE.ops)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

α καταλαβα οποτε η με τον ενα τροπο η με τον αλλο...εγω νομιζα οτι χρειαζεται να βαλω και τα 2 αρχεια για να γινει το fix...σε ευχαριστω πολυ

sent from my huawei p9

Καλησπερα σας.Αγορασα προχτες το samsung galaxy s plus.Να τονισω οτι οι γνωσεις μου ειναι ελαχιστες.Θελω να με βοηθησετε σε 2,3 πραγματα.Θελω να φτιαχνω ενα φακελο,να του δινω ενα ονομα(π.χ Ελληνικα)να βαζω μεσα τραγουδια και να τον βρισκω στο κινητο κ να τα ακουω.Γιατι στο DESIRE που ειχα παλια,μολις μετεφερα τα τραγουδια στο κινητο,το Android μου τα ''ανακατευε''.Καταλαβαινετε ετσι;Εχω κατεβασει τον Astro file manager.Να το κανω μεσω αυτου;Και αν ναι,τι ακριβως να κανω;Επισης πως μπορω να βαλω Mp3 ηχους κλησης;Διαβασα κατι για να φτιαξουμε υποφακελους(notification κτλ).Ή κατι αλλο που διαβασα(να φτιαξουμε ενα φακελο που να ονομαζεται .nomedia,αν θυμαμαι καλα);Τελος θελω να φτιαχνω καποιο φακελο,να του δινω ενα ονομα,(π.χ Βυτινα),να βαζω μεσα καποιες φωτο κ να τις βλεπω.Θυμαμαι οτι με το Disire,παλι μου τα ''ανακατευε'',οπως και με τη μουσικη.Εχω διαβασει πολλες σελιδες απο το φορουμ μας κ καπου εχω ''χαθει''.Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος.Σας ευχαριστω και θα παρακαλουσα οποιο παιδι βοηθησει,να τα πει απλα για να τα καταλαβω.Σας ευχαριστω κ πολλα μπραβο για την προσφορα σας.

καλημερα εχουμε νεα απο την ics του arco ,δουλεψε η καμερα και το ραδιο ?

παρεπιπτοντως δεν ξερω αν ειμαι εκτος θεματος

- ειχα περασει φλασαρωντας απο recovery ενα ζιπ αρχειο της εφαρμογης talk που βρηκα απο xda το τηλ μπουταρε κανονικα αλλα μολις πατησα πανω στην εφαρμογη αρχισε να τρεμοπαιζει η οθονη να βγαζει διαφορα χρωματα μετα το τηλ εκλεισε και δεν ανοιξε ξανα

επειδη ειχα παλαιοτερη εμπειρια παραγγειλα ενα usbjig για να δω αν θα μπορουσα να το βαλω σε download mode ,οταν ηρθε το jig τζιφος ετσι καταλαβα οτι ειχε καει η πλακετα οπως και παλαιοτερα ,το πηγα λοιπον στο service οπου και μου αλαξαν πλακετα εντος εγγυησης ,

τελος καλο (οποιος χρειαστει usbjig απο περιοχη πειραια ας μου στειλει pm)

Καλησπερα σας.Αγορασα προχτες το samsung galaxy s plus.Να τονισω οτι οι γνωσεις μου ειναι ελαχιστες.Θελω να με βοηθησετε σε 2,3 πραγματα.Θελω να φτιαχνω ενα φακελο,να του δινω ενα ονομα(π.χ Ελληνικα)να βαζω μεσα τραγουδια και να τον βρισκω στο κινητο κ να τα ακουω.Γιατι στο DESIRE που ειχα παλια,μολις μετεφερα τα τραγουδια στο κινητο,το Android μου τα ''ανακατευε''.Καταλαβαινετε ετσι;Εχω κατεβασει τον Astro file manager.Να το κανω μεσω αυτου;Και αν ναι,τι ακριβως να κανω;Επισης πως μπορω να βαλω Mp3 ηχους κλησης;Διαβασα κατι για να φτιαξουμε υποφακελους(notification κτλ).Ή κατι αλλο που διαβασα(να φτιαξουμε ενα φακελο που να ονομαζεται .nomedia,αν θυμαμαι καλα);Τελος θελω να φτιαχνω καποιο φακελο,να του δινω ενα ονομα,(π.χ Βυτινα),να βαζω μεσα καποιες φωτο κ να τις βλεπω.Θυμαμαι οτι με το Disire,παλι μου τα ''ανακατευε'',οπως και με τη μουσικη.Εχω διαβασει πολλες σελιδες απο το φορουμ μας κ καπου εχω ''χαθει''.Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος.Σας ευχαριστω και θα παρακαλουσα οποιο παιδι βοηθησει,να τα πει απλα για να τα καταλαβω.Σας ευχαριστω κ πολλα μπραβο για την προσφορα σας.

Για τους ήχους δημιουργείς φακέλους στην sdcard με το astro, δίνοντας τους τις ονομασίες "ringtones", "notifications", κοκ. Όταν μετά θελήσεις να επιλέξεις τον ήχο κλήσης, ανάμεσα σε αυτούς που έχει το κινητό σου, θα βρεις και αυτούς που έχεις βάλει στους φακέλους.

Το ίδιο ισχύει και για τις εικόνες. Δημιουργείς τον φάκελο με όποια ονομασία θέλεις και με την stock εφαρμογή μπορείς να τις δεις. Θα σου πρότεινα βέβαια να κατεβάσεις από το μαρκετ το QuickPic που είναι από τα καλύτερα προγράμματα του είδους. Μπαίνοντας σ'αυτό θα βλέπεις όλους του φακέλους και υποφακέλους που θα έχεις δημιουργήσει με απόλυτη σειρά, χωρίς κανένα μπέρδεμα.

Το Σαββατοκύριακο είχα χρόνο και είπα να δοκιμάσω κάποιες ρομ. Μ'εντυπωσίασε η "Shadow0"! Πολύ γρήγορη, σταθερή (4042 στο antutu στα 1400Mhz) και για πρώτη φορά δεν είχα ούτε ένα lag. Εκτός από τα γνωστά mods, σου δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσεις την status bar, όπως και πολλές επιλογές για "οθόνες κλειδώματος". Για το gps χρειάζεται να το ρυθμίσουμε στην "Ευρώπη" (το έκανα με το "FasterFix"), γιατί είναι προρυθμισμένο σε κάτι άσχετο (δεν πρόλαβα να δώ, μάλλον Κίνα). Έχει πλήρη υποστήριξη των ελληνικών και είναι βασισμένη στην τελευταία stock rom της samsung. Στις επόμενες ημέρες θα τσεκάρω την μπαταρία, αν και φαίνεται πολύ καλή.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

Edited by kouros17

Για τους ήχους δημιουργείς φακέλους στην sdcard με το astro, δίνοντας τους τις ονομασίες "ringtones", "notifications", κοκ. Όταν μετά θελήσεις να επιλέξεις τον ήχο κλήσης, ανάμεσα σε αυτούς που έχει το κινητό σου, θα βρεις και αυτούς που έχεις βάλει στους φακέλους.

Το ίδιο ισχύει και για τις εικόνες. Δημιουργείς τον φάκελο με όποια ονομασία θέλεις και με την stock εφαρμογή μπορείς να τις δεις. Θα σου πρότεινα βέβαια να κατεβάσεις από το μαρκετ το QuickPic που είναι από τα καλύτερα προγράμματα του είδους. Μπαίνοντας σ'αυτό θα βλέπεις όλους του φακέλους και υποφακέλους που θα έχεις δημιουργήσει με απόλυτη σειρά, χωρίς κανένα μπέρδεμα.

Ενταξει φιλε μου.Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.Το ''ψιλοπαλευω''.Γεια χαρα.;)

Ίσως να φταίει η μεγάλη τιμή του επεξεργαστή (δοκίμασε να την κατεβάσεις στα 1400Mhz)

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής. Δημιούργησε κατ'αρχάς ένα nandroid backup (από recovery) και φύλαξέ το στον υπολογιστή ή στην εξωτερική κάρτα (είναι ο φάκελος clockworkmod). Μετά κάνε ένα hard reset (*2767*3855#) και μέσα από recovery κάνε wipe cache partition/wipe cache, advanced/wipe dalvik cache. Μετά μπορείς να κάνεις restore τις εφαρμογές σου από το nandroid backup (backup and restore/advanced restore/o φάκελός σου/restore data). Ίσως βοηθήσει.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galaxy S Plus (GT-I9001)

Οδηγός για νέους χρήστες

• The title was changed to Samsung Galaxy S Plus (I9001)