Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εννοείς ανέβασμα κεραίας για 3g ή αναβάθμιση ταχυτήτων τότε;

edit:αλλά τώρα πρόσεξα ότι αναφέρεσαι σε 2g!Μήπως κωδικοποίηση AMR στο gsm?

Μπααααα.

Τελικα edge ηταν. Καμινια πλευρα.

Από πού κι ως πού edge??? :blink: Αποφάσισαν σε περιοχές με προβλήματα αδειοδότησης ή μη υψηλής κίνησης/εμπορικότητας να βάλουν edge ως μια άμεση λύση;:confused:

Μπααααα.

Τελικα edge ηταν. Καμινια πλευρα.

Εκεί έχει EDGE και δεν έχει 3G;

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Εκεί έχει EDGE και δεν έχει 3G;

Και τα 2 πρεπει να εχει. Ειδα EDGE, γυρισε σε 3G και το κλειδωσα σε 2G οποτε παρεμεινε.

Πιστευω οτι η voda εχει τη μεγαλυτερη γεωγραφικη καλυψη και πληθυσμιακη να φτανει σιγα σιγα το επιπεδο της κοσμοτε,καποτε ηταν χειροτερη κι απο την τοτε telestet τωρα ειναι καλυτερη κι απο την κοσμοτε

Πιστευω οτι η voda εχει τη μεγαλυτερη γεωγραφικη καλυψη και πληθυσμιακη να φτανει σιγα σιγα το επιπεδο της κοσμοτε,καποτε ηταν χειροτερη κι απο την τοτε telestet τωρα ειναι καλυτερη κι απο την κοσμοτε

Αν δεν πιασω σημα (εστω 2G) στο σπιτι μου στην Αθηνα δεν πιστευω τιποτα!!:)

Υπερβολή. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη από τη Wind (που πιστεύω ότι είναι ελάχιστα αλλά σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα) αλλά ότι η Cosmote είναι καλύτερη αυτό είναι προς το παρόν τουλάχιστον δεδομένο. Απλώς είναι βέβαιο πως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη (για να μην πω πως είναι πολύ μικρή) όσο θέλουν μερικοί να μας πείσουν. Γενικά και οι τρεις μια χαρά σήμα έχουν και θα είχαν ακόμα καλύτερο αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αδειοδότησης.

Για μένα ακριβώς επειδή οι όποιες διαφορές στη κάλυψη ανάμεσα στις τρεις φαίνονται σε συγκεκριμένα σημεία μεμονωμένων περιοχών και γενικά δεν υπάρχει σπουδαία διαφορά, σημασία είναι ποια έχει πιο ποιοτικό δίκτυο. Εκεί η Cosmote χάνει μακράν το παιχνίδι δυστυχώς το τελευταίο καιρό σε όλα τα επίπεδα... Γι'αυτό και μένω Vodafone με την οποία δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

το αλλο με τον Τοτο το ξερεις??? το χειροτερο σημα απο ολους εχει, εχω ανθρωπο μεσα στην voda στην αναπτυξη δικτυου και ειναι πισω 300 κεραιες απο τους αλλους δυο ανταγωνιστες.

εγω μενω ιλισια και πιανει 1-2 γραμμες και κοβεται η γραμμη. ελεοςςςςςςςς

Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:

το αλλο με τον Τοτο το ξερεις??? το χειροτερο σημα απο ολους εχει, εχω ανθρωπο μεσα στην voda στην αναπτυξη δικτυου και ειναι πισω 300 κεραιες απο τους αλλους δυο ανταγωνιστες.

Μόνο που αυτό που σου λέει ο άνθρωπος σου μάλλον δεν ισχύει. Και τα στατιστικά δεν δείχνουν να είναι η χειρότερη (ούτε και η καλύτερη).

Δηλ. έκανες μετρήσεις στο δίκτυο με ειδικά μηχανήματα και βρήκες ότι έχει το χειρότερο σήμα? Επειδή οι εταιρείες δαπανούν μεγάλα ποσά για να κάνουν μετρήσεις με κινητούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πείς πως τα καταφέρνεις και μετράς το σήμα και βγάζεις συμπεράσματα.

Να γλυτώσουμε και εμείς οι τεχνικοί τις διαδρομές;)

Οι κεραίες δεν είναι πρόβατα να τις μετράμε 1,2,3...300. Σημασία δεν έχει μόνο το πλήθος των κεραιών αλλά ο σχεδιασμός του δικτύου.

Αρα το 300 λιγότερες δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ο "άνθρωπος" σου στη Voda είναι μάλλον ψιλιοάσχετος διότι η Wind είναι πολύ πίσω σε κεραίες και το βλέπουμε όλοι οι τεχνικοί στο πεδίο εκτός αν άλλαξε κάτι χθές βράδυ ;) Μάλλον ο Τοτός δε στα λέει καλά :lol:

Καλημέρα σε όλους!Συγγνώμη "μιχτρι" για την μικρή απουσία αλλα λόγο διακοπών το έριξα λίγο έχω.Επαναφορά στο θέμα μας: Η κάλυψη σε 3.5G στην oousia είναι σε όλη την περιοχή Χανιά(Πηλίου), Αγρια, Λεχωνιά, Άγιο Λαυρέντιο μέχρι k το Riviera όπου πλέον γίνετε ασταθές.Επίσης παρατήρησα πως στην περιοχή Βόλου Cafe Aroma έχει πλέον κάλυψη 3.5G που περισσή με δυσκολία να είχες στο λιμάνι. Ακόμη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Βόλου αρκετά σημεία έχουν 3.5G αλλα δυστυχώς δεν έχω περισσότερα στοιχεια καθώς οδηγούσα.Ομόλογο πως επαρχία έχει κάνει βελτιώσεις.Μέσα στην Αθηνα το 3.5G σχεδόν ανύπαρκτο.Λαμπρό παράδειγμα η κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής η οποια πλέον δεν έχει 3G.

Μάλλον ζω σε άλλη Αθήνα...

Νομίζω πως οι περισσότεροι μέσα σε αυτό το Forum θα συμφωνήσουν μαζί μου πως η κατάσταση 3G στην Αθηνα λόγο κατεδαφίσεων δεν είναι η αναμενόμενη.Δεν ξέρω που ζεις εσύ στην Αθηνα αλλα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγίας Παρασκευής δεν έχει και αν έχει είναι αδύναμο και αυτό σε εξωτερικούς χορούς μονο.

Νομίζω πως οι περισσότεροι μέσα σε αυτό το Forum θα συμφωνήσουν μαζί μου πως η κατάσταση 3G στην Αθηνα λόγο κατεδαφίσεων δεν είναι η αναμενόμενη.Δεν ξέρω που ζεις εσύ στην Αθηνα αλλα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγίας Παρασκευής δεν έχει και αν έχει είναι αδύναμο και αυτό σε εξωτερικούς χορούς μονο.

Για την Αγία Παρεσκευή δεν ξέρω, αν και πράγματι θυμάμαι πως δεν μου είχε αφήσει τη καλύτερη εντύπωση το σήμα της Vodafone. Γενικά όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Πράγματι αν έλειπαν τα προβλήματα αδειοδότησης τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, παρ'όλα αυτά δεν τη βλέπω σε καμία περίπτωση χειρότερη από τις άλλες δύο. Αν θέλεις μπορώ να μιλήσω και με συγκεκριμένες περιοχές.

Για την Αγία Παρεσκευή δεν ξέρω, αν και πράγματι θυμάμαι πως δεν μου είχε αφήσει τη καλύτερη εντύπωση το σήμα της Vodafone. Γενικά όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Πράγματι αν έλειπαν τα προβλήματα αδειοδότησης τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, παρ'όλα αυτά δεν τη βλέπω σε καμία περίπτωση χειρότερη από τις άλλες δύο. Αν θέλεις μπορώ να μιλήσω και με συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν υποστηρίζω επουδενί τους άλλους, k ούτος η άλλος έχω πει και στο "πρελθον" πως είμαι "βοδαφονακιας", αλλα δεν παύει όταν βλέπω και διαπιστώνω κάτι που δεν με ικανοποιεί σαν πελάτη να το επισημαίνω και να διαμαρτύρομαι. Αν αναλογιστεί κανεις πως το 3G υπάρχει/αναπτύσσεται 5 χρονια περίπου και ακόμα συζητάμε αν η Αγια Παρασκευή έχει η δεν έχει!!!!Ζήσε Μαίη μου να φας τριφύλλι.

Καλημέρα σε όλους!Συγγνώμη "μιχτρι" για την μικρή απουσία αλλα λόγο διακοπών το έριξα λίγο έχω.Επαναφορά στο θέμα μας: Η κάλυψη σε 3.5G στην oousia είναι σε όλη την περιοχή Χανιά(Πηλίου), Αγρια, Λεχωνιά, Άγιο Λαυρέντιο μέχρι k το Riviera όπου πλέον γίνετε ασταθές.Επίσης παρατήρησα πως στην περιοχή Βόλου Cafe Aroma έχει πλέον κάλυψη 3.5G που περισσή με δυσκολία να είχες στο λιμάνι. Ακόμη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Βόλου αρκετά σημεία έχουν 3.5G αλλα δυστυχώς δεν έχω περισσότερα στοιχεια καθώς οδηγούσα.Ομόλογο πως επαρχία έχει κάνει βελτιώσεις.Μέσα στην Αθηνα το 3.5G σχεδόν ανύπαρκτο.Λαμπρό παράδειγμα η κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής η οποια πλέον δεν έχει 3G.

Από αυτά που μου λες έβαλε 3.5G σίγουρα στην κεραία στα Άνω Λεχώνια που καλύπτει ΚΑΙ Άγιο Γεώργιο (άρα και εκεί έχει 3η γενιά...) Χάνια Πηλίου δε ξέρω αν καλύπτονται από αυτή την κεραία...Δε νομίζω:blink: Μάλλον μπήκε και άλλη κεραία 3g κοντά στα Χάνια :worry:

Στο Cafe Aroma πόσο 3.5g είχες; Μένω ένα τετράγωνο παραπάνω και δεν είδα βελτίωση... Γιατί είχε 3.5g,ελάχιστο μεν αλλά είχε πάντα...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα k πάλι "μιχτρι".Nokia 5800 μου έδινε πάντα FUll(σαφώς στον εξωτερικό χορό.)Σε φωνητική κλίση που πραγματοποίησα συνολικής διαρκειας 11 λεπτών με έριξε σε GSM μετά τα 4 πρώτα λεπτά.

Αναφορικά με το 3G στα Χανιά πιστεύω πως πρέπει να έβαλαν πάνω στην κεραία που βρίσκετε στην γωνια με την Wind και Κοσμοτέ(θυμάσαι σε μια φωτογραφία που μου είχες στείλει)

Κινητές μονάδες GSM στο συνέδριο του OSCE στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.Φωτογραφίες είναι πίσω από το ξενοδοχείο όπου kia διέμεναν όλοι οι υπουργοί.

είναι γεγονός οτι στην Αγία Παρασκευή ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΕΣ 3G...μένω στη περιοχή,και πότε έχει πότε δεν έχει...με τις ώρες του είναι το δίκτυο..απο κει κ περα όμως,πώς γίνεται σε άλλη περιοχή,να είναι φουλ σήμα,αλλά οχι 3g?

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Κινητές μονάδες GSM στο συνέδριο του OSCE στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.Φωτογραφίες είναι πίσω από το ξενοδοχείο όπου kia διέμεναν όλοι οι υπουργοί.

Το τελευταίο φορτηγάκι αν βλέπω καλά γράφει στην πόρτα του οδηγού "TIM HELLAS",και στο rockwave είχαν βάλει αντίστοιχα βανακια.

Nα υποθεσω οτι ειναι και οι 3 εταιριες?

Ποιος ο λογος που πηγανε εκει?Δεν εχει σημα η περιοχη?

Ναι το τελευταίο φορτηγάκι γραφει Tim Hellas.Υποθέτω πως το Ford Transit είναι της Vodα και το Mithubisi της Κοσμοτέ.Νομίζω πως ο λόγος ήταν για βελτίωση της κάλυψης στους εσωτερικούς χορούς και αύξηση της χωρητικότητας λόγο υπερβολικής χρήσης από media και τον ξένων αποστολων.

είναι γεγονός οτι στην Αγία Παρασκευή ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΕΣ 3G...μένω στη περιοχή,και πότε έχει πότε δεν έχει...με τις ώρες του είναι το δίκτυο..απο κει κ περα όμως,πώς γίνεται σε άλλη περιοχή,να είναι φουλ σήμα,αλλά οχι 3g?

Ο σταθμός που καλύπτει τη περιοχή που αναφέρεσαι δεν θα έχει μηχανήματα 3G ή θα είναι 2G micro site. To ότι έχεις σήμα 2G δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι θα έχεις και σήμα 3G. Είναι καθαρά θέμα εξοπλισμού του σταθμού βάσης.

κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί και εγώ :)

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Καλημέρα k πάλι "μιχτρι".Nokia 5800 μου έδινε πάντα FUll(σαφώς στον εξωτερικό χορό.)Σε φωνητική κλίση που πραγματοποίησα συνολικής διαρκειας 11 λεπτών με έριξε σε GSM μετά τα 4 πρώτα λεπτά.

Αναφορικά με το 3G στα Χανιά πιστεύω πως πρέπει να έβαλαν πάνω στην κεραία που βρίσκετε στην γωνια με την Wind και Κοσμοτέ(θυμάσαι σε μια φωτογραφία που μου είχες στείλει)

Το Ford είναι Voda, το μεγάλο φορτηγάκι Mitsu είναι Cosmote και το παλιό θηρίο Iveco Turbodiesel 4X4 είναι της Wind κληρονομιά απο τους Ιταλούς της STET.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις