Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά.. Ούτε η τηλεόραση ούτε το ραδιόφωνο στέλνουν κάτι στον σταθμό βάσης. Είναι υπηρεσία broadcast.

Θεωρητικά, μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές απ'το κινητό οι σταθμοί. Το θέμα είναι ότι, πρακτικά, το τηλέφωνο δεν μπορεί να έχει την απαιτούμενη ισχύ για να επικοινωνήσει με το σταθμό.

Ο σταθμός καλά επικοινωνεί με το τηλέφωνο, το τηλέφωνο όμως πώς; Μέγιστη ισχύς εκπομπής 2 watt δίνουν οι προδιαγραφές για τα 900, όχι 50!! :p

Άσχετο: έγινε μήπως κάποια βελτίωση στον Αλμυρό Μαγνησίας σε 2η γενιά;;; :confused: Αυτές τις μέρες παρατήρησα σε κάποια μαγαζιά του κεντρου της πόλης που προηγουμένως είχαν μέτριο έως ασθενές σήμα, πως υπάρχει πολύ καλή κάλυψη και μάλιστα δεν είναι εικονική, μιας και τα data αλλά και οι κλήσεις δουλεύουν απευθείας, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια επανάληψης ή αποτυχίας!

Να τοποθετήθηκε κεραία;;Σίγουρα όχι! Μάικρο; Με την καμία! Κάτι άλλο έγινε,αλλά τι;:confused: Κανείς απ'τα συνεργεία που επισκέφθηκαν την Θεσσαλία τους τελευταίους 5 μήνες δεν υπάρχει να μας λύσει την απορία; Ξέρετε, δεχόμεθα και pms.... :p:lol:

Η κάλυψη μιας αστικής περιοχής απαιτεί τοποθέτηση κεραιών με μεγάλη πυκνότητα, έτσι ώστε να επιτευχθεί σωστή ποιότητα υπηρεσιών, αλλά και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί χαμηλή ισχύς εκπομπής και από το σταθμό βάσης και από το κινητό.

Κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας... ότι αραιώνοντας (κατεδαφίζοντας) κεραίες, κάνουμε την κατάσταση χειρότερη, οι υπάρχουσες κεραίες δεν επαρκούν, τα κινητά εκπέμπουν πολλαπλάσια, και υπονομεύουμε την μέλλουσα υγεία μας!.

Δεν διαφωνώ.. Αλλά οι περιοχές εδώ είναι πολύ μικρές σε έκταση και είναι περικυκλωμένες από δάση... Σίγουρα θα μπορούσαν να καλυφθούν.. Αν ξέρεις τις περιοχές θα καταλάβεις

Αν τοποθετήσουν κεραίες στα γύρω δάση θα είναι και κοντά σε περιοχές εδώ και ούτε πιστεύω θα γκρινιάξει κανείς...

Μου φαίνεται περίεργο να πηγαίνω Αράχωβα και να έχω full 3G και σε προάστια της Αθήνας να μην έχω καλά καλά full 2ερης γενιάς..

3g είδα προς Ν.Αγχίαλο από Vodafone! Επιπλέον,ναι βλέπω λίγο 3g στο σπίτι μου στο Βόλο :p Μεγειές:)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

3g είδα προς Ν.Αγχίαλο από Vodafone! Επιπλέον,ναι βλέπω λίγο 3g στο σπίτι μου στο Βόλο :p Μεγειές:)

Αν πας λίγο πιο πίσω, θα δεις ότι σε πρόλαβα! :p

Μπήκε στο αεροδρόμιο από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και πιάνουν στην κωλοφαρδία και ελάχιστα το Αϊδίνιο και οι Μικροθήβες. Πού το έβαλε όμως; Δε φαίνεται πουθενά ιστός, έστω ένας μικρός!! :confused:

Για τα πρακτικά της υπόθεσης ακόμη να διορθωθεί η βλάβη στον σταθμό βάσης που εξυπηρετεί την pεριοχή κολεγίου Αγίας Παρασκευής Αθηνα. Τους λείπει όντως ανταλλακτικό η μήπως τελικά κάποιος τους την κατέβασε??? Για να δούμε?Από Δευτερα πάλι στο 13840 για να δω ποσες μέρες θα κρατήσει.8 η μέρα σήμερα!

Δεν διαφωνώ.. Αλλά οι περιοχές εδώ είναι πολύ μικρές σε έκταση και είναι περικυκλωμένες από δάση... Σίγουρα θα μπορούσαν να καλυφθούν.. Αν ξέρεις τις περιοχές θα καταλάβεις

Δεν έχει σχέση αν οι περιοχές είναι μικρές ή όχι. Παίζει ρόλο αν είναι αστικές, και απ ό,τι θυμάμαι, η Κηφισιά είναι όχι μόνο υπερ-αστική αλλά με κανονικότατο data demand. Ως τέτοια, είναι αδύνατο να καλυφτεί από περιφερειακές κεραίες.

Οι κεραίες στα γύρω δάση και βουνά θα μπαίνανε σε 2G (GSM) 900MHz για να κλείσουν τυχόντα κενά στην 3G κάλυψη που θα παρείχαν κεραίες μέσα στην πόλη.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Δεν έχει σχέση αν οι περιοχές είναι μικρές ή όχι. Παίζει ρόλο αν είναι αστικές, και απ ό,τι θυμάμαι, η Κηφισιά είναι όχι μόνο υπερ-αστική αλλά με κανονικότατο data demand. Ως τέτοια, είναι αδύνατο να καλυφτεί από περιφερειακές κεραίες.

Οι κεραίες στα γύρω δάση και βουνά θα μπαίνανε σε 2G (GSM) 900MHz για να κλείσουν τυχόντα κενά στην 3G κάλυψη που θα παρείχαν κεραίες μέσα στην πόλη.

Aν δεις στο αρχικό post μου λέω από Κηφησιά και πάνω.. Εννοώ κυρίως περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Εκάλη κτλ που σε σπίτια λίγο απομακρισμένα από τον κεντρικό δρόμο δεν έχουν καν πλήρη κάλυψη 2ερης γενιάς. :)

Aν δεις στο αρχικό post μου λέω από Κηφησιά και πάνω.. Εννοώ κυρίως περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Εκάλη κτλ που σε σπίτια λίγο απομακρισμένα από τον κεντρικό δρόμο δεν έχουν καν πλήρη κάλυψη 2ερης γενιάς. :)

επειδη μενω κηφισια μην το ψαχνεις ο δημαρχος και κατι εμπορικοι και οικολογικοι συλλογοι εχουνε βαλει σκοπο να κατεβαζουνε παρανομες κεραιες και στην κηφισια και στο μαρουσι οποτε οπου και να μπει αμα δεν ειναι νομιμη σε λιγο καιρο θα κατεβει. μην το ψαχνεις εγω εμενα κοντα στον αγιο δημητριο δεν ξερω εαν ξερεις την ομηρου ; . τεσπα ποτε δεν ειχα προβλημα με το σημα με την vodafone μεσα στο σπιτι καμπανα ειχε παντου . καλα απο 3g ουτε για αστειο μεσα στο σπιτι μονο στην ταρατσα και αυτο 1-2 γραμμες. τελος παντων διαβασα στην εφημεριδα της κηφισιας οτι κατεβηκε σταθμος βασης πριν ενα χρονο στην οδο κοδρου απεναντι απο το κεπ της κηφισιας πανω στην κηφισιας με αποτελεσμα το σημα να πεσει απο 1 εως καμια γραμμη στον δευτερο οροφο και στον τριτο 2-3 και επρεπε να βγω εξω να μιλησω διοτι ητανε απελπιστικη η κατασταση καλα δεν μιλαω για τον πρωτο καθολου σημα . και αυτο μεσα στην γιορτες των χριστουγεννων και μια εβδομαδα πριν την παραμονη της πρωτοχρονιας βλεπω καμπανα σημα . και μετα την πρωτοχρονια παλι τα ιδια , εντωμεταξυ ειχα παρει τηλεφωνο το 13830 και το ειχα αναφερει αλλα τιποτα δεν ειχε γινει ακομα και το πασχα χαλια η κατασταση. φετος ομως το σημα ειναι παλι καμπανα παντου και ποιανει και σημα 3g μεσα στο σπιτι 1 γραμμη αλλα τουλαχιστον ποιανει ενω πριν δεν ειχε καθολου. μεγαλη κουταμαρα να αφαιρουμε κεραιες στην αθηνα και στην επαρχια που ειναι πανω στα κτηρια διπλα σε σπιτια καμουφλαρισμενες σε στυλ θερμοσηφωνα και να μην λενε τιποτα οι γειτονες και οπου πας το σημα ειναι καμπανα στην αθηνα τι ειναι αυτο το χαλι!.

Οι κεραίες δεν είναι καμουφλαρισμένες γιατί έχουν κάτι να κρύψουν.

Το κάνουν για να επιβιώσουν.

Όσες χαρακτηρίζονται "παράνομες" αν δεν έχουν όλες τις άδειες, αυτή που τους λείπει είναι συνήθως της πολεοδομίας που κάνει κάποια έτη να εκδοθεί.

Αλλά φυσικά ο κοσμάκης πιστεύει ότι μια παράνομη κεραία είναι παράνομη γιατί εκπέμπει κάποια terrawatt.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Οι δολιοφθορές δε προκαλούνται στις κεραίες που είναι παράνομες αλλά σε όλες τις κεραίες σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν τα συμφέροντα ορισμένων εγκάθετων αλλά και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Τα εν λόγω άτομα δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά από εκείνους που σπάζουν καταστήματα, αυτοκίνητα κ.τ.λ. έχοντας ως αποτυχημένη κάλυψη για τις κακόβουλες πράξεις τους ασαφή ιδεολογικά σχήματα ή τη δήθεν συμμετοχή τους σε «κινήσεις αγανακτησμένων πολιτών»

Οι εταιρείες δαπανούν τεράστια ποσά μηνιαίως ώστε να αποκαθιστούν τις βλάβες λόγω φθορών εφόσον δεν υφίσταται προστασία των περιουσιών τους. Κατά την εργασία μου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ουδέποτε είδα να ανατινάζονται σταθμοί βάσης, να ξηλώνονται κεραίες αφού τις δέσουν σε γερανούς ή τρακτέρ και ακόμα χειρότερα να πυροβολούνται ή να δέρνονται αλύπητα οι ατυχείς τεχνικοί των 800 ευρώ. Μέχρι λοιπόν να λειτουργήσουμε ως συντεταγμένη πολιτεία και να πάψουμε να είμαστε μπανανία οι μεν θα κρύβουν τις κεραίες και οι δε θα τις σπάζουν όταν τις βρίσκουν. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εταιρείες πλήρωσαν χρυσές τις άδειες όντας νόμιμες ενώ οι εγκάθετοι δρουν εντελώς παράνομα χωρίς κανένα κόστος ή συνέπεια ευρισκόμενοι μονίμως στο απυρόβλητο.

Για του λόγου το αληθές... εμφανίστηκε Vodafone 3g σπίτι μου στο Βόλο! Δεν έχω SIM μαζί μου αλλά την βρίσκω σε αρκετά σημεία σπίτι μου. Κατά βάση καλύπτομαι από Σωρό άρα kotsianis μάλλον εκεί έγινε η δουλειά:)

http://img121.imageshack.us/img121/9105/vodafonehsdpavolos.th.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πυκνοδομημένες περιοχές δεν νομίζω ότι θα τις έλεγες... Πράγματι έχει γίνει πολλές φορές αυτό και στην περιοχή μου με κεραία που είχε μπει λίγα μέτρα από το δημοτικό σχολείο.. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαν άνετα να καλυφθούν οι εδώ περιοχές από κεραίες σε Πεντέλη, Πάρνηθα, στο δάσος λίμνης Μαραθώνα κτλ... Δεν είναι και τόσο μεγάλες οι περιοχές... Ελπίζω να ασχοληθεί κάποια στιγμή.

Από κεραίες στην Πεντέλη?:lol: Εδώ δεν έχουμε καλό σήμα ούτε εμείς που μένουμε Πεντέλη και οι κεράιες είναι δίπλα πάνω στο Πεντελικό, θα έχει η Κηφησιά?:lol:

Κάτι πρέπει να κάνει επιτέλους η Vodafone με αυτές τις περιοχές γιατί ακόμα και εκείπου υπάρχουν κεραίες το σήμα είναι μέτριο!:mad:

Από κεραίες στην Πεντέλη?:lol: Εδώ δεν έχουμε καλό σήμα ούτε εμείς που μένουμε Πεντέλη και οι κεράιες είναι δίπλα πάνω στο Πεντελικό, θα έχει η Κηφησιά?:lol:

Κάτι πρέπει να κάνει επιτέλους η Vodafone με αυτές τις περιοχές γιατί ακόμα και εκείπου υπάρχουν κεραίες το σήμα είναι μέτριο!:mad:

H ομάδα των κεραιών που βλέπεις προς το μοναστήρι δεν είναι Voda. Η δε μεγάλη στη κορυφή απ'οτι ξέρω είναι του TETRA των σωμάτων ασφαλείας. Οπως έχουμε επισημάνει και άλλες φορές η οπτική επαφή δεν σημαίνει και τη κάλυψη μιας περιοχής εφόσον η εκπομπή σήματος είναι κατευθυνόμενη και εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Δεν ομοιάζει με τις εκπομπές ραδιοφωνίας/τηλεόρασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου η κεραία βρίσκεται σε κάποιο σημείο πάνω στο βουνό πιθανώς να μη καλύπτει σωστά τις κοντινές περιοχές ακριβώς κάτω από αυτήν. Οι περιοχές αυτές ονομάζονται τυφλές καθότι βρίσκονται σε ηλεκτρομαγνητική «σκιά» ως προς τη κεραία. Τώρα γιατί η περιοχή που αναφέρεις δε καλύπτεται σωστά…διάβασε παραπάνω…:X

Δεν υπαρχει περιπτωση παροχος να γυρισει κεραιες απο βουνο να κοιταξουν Αττικη. Σκεφτειτε να το κανει η Vf πχ και να γυρισει 6 καναλια προς Αττικη.

Με αυτα τα 6 θα εξυπηρετει 40 χρηστες πανω κατω και θα της μεινουν για την υπολοιπη Αττικη 144. Απλα δεν παιζει να χασει 6 καναλια (που επαναχρησιμοποιουνται πολλες φορες μεσα στην Αττικη) για 40 χρηστες.

150 κανάλια σύνολο στην Αττική;Πολύ καλά θα έλεγα.

150 καναλια ειναι το συνολλο του φασματος της vf.

Δεν υπαρχει περιπτωση παροχος να γυρισει κεραιες απο βουνο να κοιταξουν Αττικη. Σκεφτειτε να το κανει η Vf πχ και να γυρισει 6 καναλια προς Αττικη.

Με αυτα τα 6 θα εξυπηρετει 40 χρηστες πανω κατω και θα της μεινουν για την υπολοιπη Αττικη 144. Απλα δεν παιζει να χασει 6 καναλια (που επαναχρησιμοποιουνται πολλες φορες μεσα στην Αττικη) για 40 χρηστες.

όντως,αυτό που λέει ο TakeOverNet ισχύει... Αυτές οι κεραίες που είναι τόσο ψηλά και "βλέπουν" μεγάλο κομμάτι της πόλης δε χρησιμεύουν για κάλυψη γιατί ακυρώνουν τη χρήση συχνοτήτων σε μεγάλη απόσταση. Έχουν αντικατασταθεί από άλλες σε μικρότερο ύψος (cell splitted) και συνήθως είναι γεμάτες μικροκυματικές ζεύξεις (μπορεί καν να μην έχουν GSM/UMTS) αφού αυτό εξυπηρετούν καλύτερα : μεταγωγή! Τώρα αν έχουν GSM/UMTS τότε οι μοίρες εκπομπής προφανώς δεν είναι τέτοιες ώστε να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις!

Το ίδιο συμβαίνει και με τη WIND στο πάρκο κεραιών στα Χάνια Πηλίου,η κεραία μόνο μικροκυματικά έχει πάνω (αν έχει GSM εκπέμπει σε πολύ μικρή απόσταση,θα το ερευνήσω)

[sIGPIC][/sIGPIC]

όντως,αυτό που λέει ο TakeOverNet ισχύει... Αυτές οι κεραίες που είναι τόσο ψηλά και "βλέπουν" μεγάλο κομμάτι της πόλης δε χρησιμεύουν για κάλυψη γιατί ακυρώνουν τη χρήση συχνοτήτων σε μεγάλη απόσταση. Έχουν αντικατασταθεί από άλλες σε μικρότερο ύψος (cell splitted) και συνήθως είναι γεμάτες μικροκυματικές ζεύξεις (μπορεί καν να μην έχουν GSM/UMTS)

Πολύ σωστά. Το πλήθος των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία μεγάλου ύψους είναι σχεδόν αποκλειστικά μικροκυματικά Repeaters. Ο συνδρομητής που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο νομίζει ότι προσφέρουν κάλυψη στη περιοχή (π.χ. Πεντέλη ή Υμηττός)

H ομάδα των κεραιών που βλέπεις προς το μοναστήρι δεν είναι Voda. Η δε μεγάλη στη κορυφή απ'οτι ξέρω είναι του TETRA των σωμάτων ασφαλείας. Οπως έχουμε επισημάνει και άλλες φορές η οπτική επαφή δεν σημαίνει και τη κάλυψη μιας περιοχής εφόσον η εκπομπή σήματος είναι κατευθυνόμενη και εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Δεν ομοιάζει με τις εκπομπές ραδιοφωνίας/τηλεόρασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου η κεραία βρίσκεται σε κάποιο σημείο πάνω στο βουνό πιθανώς να μη καλύπτει σωστά τις κοντινές περιοχές ακριβώς κάτω από αυτήν. Οι περιοχές αυτές ονομάζονται τυφλές καθότι βρίσκονται σε ηλεκτρομαγνητική «σκιά» ως προς τη κεραία. Τώρα γιατί η περιοχή που αναφέρεις δε καλύπτεται σωστά…διάβασε παραπάνω…:X

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου φίλε escape, ευχαριστώ (έστω και καθυστερημένα!).:) Για την κεράια στην κορυφή το ξέρω οτι είναι κρατική, τις άλλες εννοούσα αλλά με κατατόπησες με τις εξηγήσεις σου.

Πάντως η Vodafone πρέπει να κάνει κάτι, είναι η μόνη που δεν έχει ούτε 3G ούτε καλό σήμα gsm στην περιοχή και από όσο γνωρίζω τουλάχιστον δεν έχουν γίνει αποξηλώσεις κεραιών στην περιοχή, γνωρίζεις κάτι για το αντίθετο?:confused:

χαιρετε εκανα νεα συνδεση Vodafone Mobile Broadband 5GB usb modem Huawei K405 ( το καινουργιο στικακι) αλλα στο Περαμα που μενω πιανει μονο 1 γραμμη σηματος απο τις 5 και αυτο μονο στο παραθυρο κοντα. Η συνδεση ειναι απελπιστικα αργη . Στο speedtest πιανει απο 0.5 εως 1.0 mbps.... Εχω εδω και 6 μηνες Blackberry Storm και εκει εχει μειωθει το σημα 3G στις 2 απο τις 5 γραμμες. Exω κανει εγγραφη διαμαρτυριια στην Βονταφον και ειπαν θα στειλουν τεχνικο να μετρησει τι σημα αλλα εδω και 10 ημερες τιποτε.... ΤΙ ΚΑΝΩ _ Μπορω να καταγγειλω το συμβολαιο ___????
smartphone madness:)

Θεωρητικά δεν μπορείς να καταγγείλεις το συμβόλαιο, καθώς αναφέρεται ρητά πως αν δεν υπάρχει κάλυψη HSPA δικτύου γίνεται αυτόματα μετάπτωση σε GSM δίκτυο. Πάλι έχεις Ίντερνετ, απλά με αργές ταχύτητες. Αν η Vodafone δεν μπορεί να κάνει κάτι για την κάλυψη ( οσμίζομαι αποξήλωση/ απενεργοποίηση σταθμού βάσης απ'τους γείτονές σου ;)) είναι στη διακρτιτική της ευχέρεια αν δεχθεί να γίνει αποσύνδεση χωρίς επιστροφή επιδότησης, απλά με την επιστροφή του USB modem.

Ναι αλλά όταν αγοράζεις broadband υπηρεσία και στο σημείο που τη χρησιμοποιείς δεν λειτουργεί ως broadband τότε δεν μπορείς να την πληρώνεις επειδή υπάρχει εφεδρικά το 2g δίκτυο... Πληρώνεις κάτι που δεν έχεις. Άλλο να έχεις χαμηλές ταχύτητες και άλλο να μην έχεις καν πρόσβαση στο 3G δίκτυο...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Κοίτα, με την Vodafone αποκλείεται να έχεις χαμηλές ταχύτητες, ξεκινάμε από κει :p

Κατά δεύτερον, αν η εταιρία θέλει να λήξει ήρεμα το ζήτημα θα του πει προφανώς να επιστρέψει απλά τον εξοπλισμό και να γίνει η διακοπή.

Από κει και πέρα, δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, διότι αναφέρεται ρητά πως όπου δεν υπάρχει HSPA δίκτυο θα έχει Ίντερνετ μέσω 3G! Είναι καλυμμένη δηλαδή.

Εαν έχει μέσω 3G τότε θα έχει ικανοποιητικές ταχύτητες οπότε πάω πάσσο. Εαν τον πετάει σε 2G λόγω έλειψης hspa/3g τότε υπάρχει θέμα.

Τώρα σχετικά με τις ταχύτητες της vodafone θα διαφωνήσω, και εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που άρχισα να δοκιμάζω το δίκτυό της και απογοητεύτηκα σε αρκετά μέρη: π.χ. κέντρο Καλλιθέας (πλατεία Κύπρου) με 40kb/sec MAX.. :-P

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Εαν έχει μέσω 3G τότε θα έχει ικανοποιητικές ταχύτητες οπότε πάω πάσσο. Εαν τον πετάει σε 2G λόγω έλειψης hspa/3g τότε υπάρχει θέμα.

Τώρα σχετικά με τις ταχύτητες της vodafone θα διαφωνήσω, και εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που άρχισα να δοκιμάζω το δίκτυό της και απογοητεύτηκα σε αρκετά μέρη: π.χ. κέντρο Καλλιθέας (πλατεία Κύπρου) με 40kb/sec MAX.. :-P

Μη λές "κακές" λέξεις όπως "Καλλιθέα" :X...και πάλι καλά;)

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις