Jump to content

Sony Ericsson Xperia Ray

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ψαχνεις το ram manager pro.

Αφου κανεις εγκατασταση επιλεγεις "hard multitasking".Θα σου απελευθερωνει αρκετη μνημη.

Νομιζω οτι δεξια ειναι αθορυβο στην ICS ασχετο με το εικονιδιο που βλεπεις.(γνωστο λαθος).

Το juice defender οταν ειναι ενεργο και δουλευει εμφανιζεται πανω αριστερα.Υπαρχει επιλογη απο το μενου να απενεργοποιησεις το εικονιδιο μονο.

αυτο γινεται με το 3g watchdog?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπερα.Εχει η συζυγος το ray κ θελω να μεταφερω τις επαφες που εχει στη συσκευη στην σιμ.Πως στο καλο γινεται;(εχει την 2.3.4 εκδοση)

Αν μιλάμε για την stock εφαρμογή τότε δεξί κλίκ-->Δημ. Αντ. Ασφ. Επ.-->Κάρτα sim
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

καλημέρα, μου το έκανε δώρο η γυναίκα μου το κινητο αυτο και τώρα το έχω και φορτίζει ... ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνω ?

επισης απο θήκη τι μπορει κάποιος να μου προτεινει ? θα ήθελα απο ελλαδα παρε βαλε θηκη ...

απο καρτα μνήμης ειδα ότι έχει 4γιγα μέσα να πάρω μια 16 γιγα ?

2.3.4 έκδοση λειτουργικου ... την αφήνω ? την αλλάζω ?

Οδηγός αρχαρίων

Αν σου χρειάζεται τα 16GB μια χαρά τα σηκώνει. Όσον αφορά την έκδοση και αναβάθμιση μπορείς να κάνεις μιας και ICS υπάρχει για το κινητό.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

καλημέρα, μου το έκανε δώρο η γυναίκα μου το κινητο αυτο και τώρα το έχω και φορτίζει ... ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνω ?

επισης απο θήκη τι μπορει κάποιος να μου προτεινει ? θα ήθελα απο ελλαδα παρε βαλε θηκη ...

Kαλοριζικο!

θηκη η hard ειναι η καλυτερη:http://www.e-finder.gr/p.Case-mate-Sony-Xperia-Ray-Barely-There-Case-Black-CM016815.630817.html

8gb class 10 ικανοποιει και πολυ φτηνη στην cosmodata http://www.cosmodata.gr/product/58266/

(8gb εχω,πολλες εφαρμογες,3 λογισμικα πλοηγησης,100αδες φωτο απο διακοπες και πολλα βιντεο,και μουσικη κτλ και εχω ακομα 4,7gb ελευθερα!)

Ειχα την 2.3.4 πηγα στην 4.0.4 και επεστρεψα,οπως και πολλοι αλλοι,στην 2.3.4

Το root,αν θες να πας ενα βημα παραπερα(και ειναι πολυ απλο στην 2.3.4),σου δινει πληρη διαχειρηση του κινητου,απελευθερωνεις μνημη και πολλα αλλα....:)

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Ωραίο δώρο :D Λοιπόν θήκες μπορείς να δεις εδώ: http://goo.gl/o4mkA. Την έκδοση λειτουργικού θα πρότεινα να την αφήσεις ως έχει ή τουλάχιστον να μην κάνεις αναβάθμιση σε ICS 4.0.4, μια και το κινητό θα "χάσει" την ταχύτητα απόκρισης και θα γίνει πολύ αργό σε βασικές λειτουργίες, όπως π.χ. στο μενού κλήσεων.

Καλησπέρα, έχω το τηλέφωνο περίπου κανένα εξάμηνο. Σε γενικές γραμμές αρκετά ευχαριστημένος. Τις τελευταίες μέρες όμως μου έχει παρουσιάσει το εξής πρόβλημα. Αρκετές φορές όταν μιλάω και βάζω το ακουστικό στο αυτί, άρα μπαίνει σε λειτουργία ο αισθητήρας φωτός και σβήνει η οθόνη, όταν απομακρύνω το τηλ. από το αυτί, δεν επανέρχεται η οθόνη. Παίρνει ένα φωτιζόμενο μαύρο και δεν δείχνει τίποτα. Ανταποκρίνεται μόνο σε φωτιζόμενο ή όχι μάυρο όταν πατάω τα κουμπιά. Δεν ξεκολλάει ούτε με το home button, ούτε με το πάνω κεντρικό κουμπί, παρά μόνο αν το αφήσω 5-10 λεπτά ή κάνω restart. Το ίδιο συμβαίνει αν κατά την περιήγηση πχ στο νέτ, περάσει 1 λεπτό και αδρανοποιηθεί η οθόνη. Δεν επανέρχεται αμέσως, όταν πατάω τα κουμπιά.Φωτίζεται πάντως η οθόνη, δεν είναι δηλ, ότι κολλάει ο αισθητήρας φωτός. Κάτι άλλο τρέχει. Το είπα στην εξυπηρέτηση πελατών sony και μου είπαν μήπως έχω βάλει καμιά εφαρμογή που να φταίει αυτή, κάτι που δεν έκανα. Δεν κατέβασα κάποια άλλη, μόνο αυτές που είχα όταν δούλευε και σωστα. Πρότειναν να επαναφέρω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, κάτι που δεν ψήνομαι να κάνω. Και πρότειναν να κάνω και αναβάθμιση σε 4.0.4 αλλά με αυτά που ακούω δεν θέλω να την κάνω. Τώρα έχω την αρχική 2.3.3

Τι λέτε ρε παιδιά?

Καλησπέρα, έχω το τηλέφωνο περίπου κανένα εξάμηνο. Σε γενικές γραμμές αρκετά ευχαριστημένος. Τις τελευταίες μέρες όμως μου έχει παρουσιάσει το εξής πρόβλημα. Αρκετές φορές όταν μιλάω και βάζω το ακουστικό στο αυτί, άρα μπαίνει σε λειτουργία ο αισθητήρας φωτός και σβήνει η οθόνη, όταν απομακρύνω το τηλ. από το αυτί, δεν επανέρχεται η οθόνη. Παίρνει ένα φωτιζόμενο μαύρο και δεν δείχνει τίποτα. Ανταποκρίνεται μόνο σε φωτιζόμενο ή όχι μάυρο όταν πατάω τα κουμπιά. Δεν ξεκολλάει ούτε με το home button, ούτε με το πάνω κεντρικό κουμπί, παρά μόνο αν το αφήσω 5-10 λεπτά ή κάνω restart. Το ίδιο συμβαίνει αν κατά την περιήγηση πχ στο νέτ, περάσει 1 λεπτό και αδρανοποιηθεί η οθόνη. Δεν επανέρχεται αμέσως, όταν πατάω τα κουμπιά.Φωτίζεται πάντως η οθόνη, δεν είναι δηλ, ότι κολλάει ο αισθητήρας φωτός. Κάτι άλλο τρέχει. Το είπα στην εξυπηρέτηση πελατών sony και μου είπαν μήπως έχω βάλει καμιά εφαρμογή που να φταίει αυτή, κάτι που δεν έκανα. Δεν κατέβασα κάποια άλλη, μόνο αυτές που είχα όταν δούλευε και σωστα. Πρότειναν να επαναφέρω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, κάτι που δεν ψήνομαι να κάνω. Και πρότειναν να κάνω και αναβάθμιση σε 4.0.4 αλλά με αυτά που ακούω δεν θέλω να την κάνω. Τώρα έχω την αρχική 2.3.3

Τι λέτε ρε παιδιά?

Ψαξε στις ρυθμισεις αν εχεις κανενα προγραμμα για οικονομια μπαταριας......Η καλυτερα απεγκατεστησε το.

H κανε απεγκατασταση ολες τις εφαρμογες που εχεις,καθαρισε και με εναν file manager τους φακελους που αφηνουν πισω.

Η φλασαρε την 2.3.4

Δεν ειναι τιποτα φοβερο να το σεταρεις απο την αρχη.......:)

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Παιδιά, θα ξαναρωτήσω γιατί είμαι περίεργη. Το Ray μου χάνει τους ήχους κλήσεις που έχω αντιστοιχήσει σε επαφές. Επειδή άλλαξα κάρτα πριν λίγο καιρό, (έβαλα μια 16άρα bicolored class6) στην αρχή σκέφτηκα πως ίσως φταίει αυτό. Όμως τον γενικό ήχο κλήσης δεν τον χάνει. Και αυτός ο default ήχος είναι ένα τραγούδι που το έχω στην κάρτα μνήμης στον ίδιο φάκελο με όλα τα υπόλοιπα που τα χάνει. Δεν μπορώ να πω αν συμβαίνει με την ICS γιατί δεν το έχω βασική συσκευή αλλά backup. Έχω, δηλαδή twinSIM και το χρησιμοποιώ όταν έχω θέμα με τη μπαταρία στην άλλη συσκευή.

Δεν το κάνει πάντα. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξει ο ήχος που έχω αντιστοιχήσει σε μια επαφή. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως ίσως είναι θέμα μνήμης. Το κάνει και σε κάποιον άλλον ή το έχω προνόμιο?

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Ειχα διαβασει οτι φταιει που οι ηχοι ειναι στην καρτα μνημης.απο την αλλη σκεφτομαι πως γινεται να τους περασεις στη μνημη του κινητου;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ψαξε στις ρυθμισεις αν εχεις κανενα προγραμμα για οικονομια μπαταριας......Η καλυτερα απεγκατεστησε το.

H κανε απεγκατασταση ολες τις εφαρμογες που εχεις,καθαρισε και με εναν file manager τους φακελους που αφηνουν πισω.

Η φλασαρε την 2.3.4

Δεν ειναι τιποτα φοβερο να το σεταρεις απο την αρχη.......:)

Δεν έχω, ούτε είχα πρόγραμμα για οικονομια μπαταρίας (απλά έκλεινα wi-fi/bluetooth/ λήψη δεδομένων). Έκανα απεγκατάσταση αρκετές εφαρμογές, όχι όλες. Αλλά ακόμα τα ίδια. Μπήκα πάντως στην ιστοσελίδα sonymobile και για αναβάθμιση παρέχουν την τελευταία έκδοση λογισμικού, δηλ. 4.0, την οποία και δεν θα ήθελα.

Πού βρίσκουμε την έκδοση 2.3.4?

Καλησπερα!!!

Αγορασα προχθες το ray και απο χθες το πρωι το δουλευω αρκετά!! Αρχικα μπορω να δηλωσω εντυπωσιασμένος απο την μπαταρια του που αντέχει ακόμα μετά απο 35 ώρες λειτουργίας αφού το galaxy ace που έχει η κοπέλα μου θέλει φορτιση μία φορα τη μέρα... Στο ζουμί τωρα, είμαι νέος στην φάση του android και δεν ξερω από root και τα σχετικά... Εχω την εξής απορία : το κινητο το πήρα απο το πλαίσιο και δεν έχει περασμένη την ICS (4.0) αλλά το 2.3, απ'ότι ακούω (και διαβαζω) η εκδοση αυτη (4.0) παλαιότερα δημιούργησε προβληματάκια στο ray... Έχουν περάσει 4 μήνες από τοτε που ξεκίνησε η αναβάθμιση και δε γνωρίζω αν εχουν πλεον διορθωθεί τα προβλήματα αυτα. Θα με συμβουλεύατε να το κανω αναβάθμιση ή να το αφήσω ως έχει;;;;; και τι είδους προβλήματα θα συναντήσω αν πάω στην 4.0;;;;

Η ερώτηση μπορεί να ειναι απλοική όμως ειμαι αρχάριος στο android και θέλω τα φώτα σας.

Ευχαριστώ!!

Καλησπέρα! Πριν λίγες μέρες αγόρασα το xperia ray το οποίο είναι αρκετά όμορφο και εύχρηστο. Το πρόβλημα μου είναι οτι όταν βάζω τα handsfree δεν ακούγεται ο ήχος κλήσης παρά μόνο μέσω αυτών όχι από το ηχείο με αποτέλεσμα είτε να πρέπει να τα φοράω συνεχώς ή να μη μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που να μπορεί κάποιος να ακούει τον ήχο κλήσης απο το ηχείο κανονικά ενώ έχει συνδεδεμένα τα handsfree?α..και κάτι άλλο, έχω βάλει ως ήχο μηνύματος ένα τραγουδάκι του marley το οποίο όμως το παίζει ολόκληρο ενώ στο παλιο μου κινητό το έκοβε, δηλαδή ακουγόταν μόνο η αρχική μελωδία για κάποια δεύτερα. Υπάρχει κάποια ρύθμιση και για αυτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ειχα διαβασει οτι φταιει που οι ηχοι ειναι στην καρτα μνημης.απο την αλλη σκεφτομαι πως γινεται να τους περασεις στη μνημη του κινητου;

Ναι? Είναι λίγο παραλογισμός αυτό..! Δεν στέκει αν έχουν κάνει κάτι τέτοιο και το θεωρώ bug γιατί σε καμιά άλλη νορμάλ συσκευή δε συμβαίνει. Και μου τη δίνει γιατί είναι ένας λόγος που δεν το κάνω 1η συσκευή.

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Ναι? Είναι λίγο παραλογισμός αυτό..! Δεν στέκει αν έχουν κάνει κάτι τέτοιο και το θεωρώ bug γιατί σε καμιά άλλη νορμάλ συσκευή δε συμβαίνει. Και μου τη δίνει γιατί είναι ένας λόγος που δεν το κάνω 1η συσκευή.

Μονο να το δοκιμασεις μπορεις!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα!Εκανα αναβαθμιση στην 4.0.4 και μπορω να πω οτι πεταει καλυτερα απο την 2.3.4.Το θεμα μου ειναι ομως το εξης:Παω να κανω ροοτ συμφωνα με τον οδηγο επιβιωσης.Εχω κατεβασει τα απαραιτητα αρχεια και τα εχω περασει στον φακελο του Flashtool,οταν παω να φλασαρω τον προηγουμενο κερνελ για να μπορεσω να το ρουταρω δεν τον περναει.Δηλ δειχνει οτι η διαδικασια εγινε αλλα οταν μπαινω στο κινητο στις πληροφοριες γραφει ακομα οτι εχω την εκδοση 4.1.Β.0.431.Γιατι συμβαινει αυτο?Επισης στο Flashtool οπως θα δειτε και στο screen απο κατω τον κερνελ για την 4.1.Β τον αναγνωριζει κανονικα ενω τον 4.1.Α δεν εμφανιζει σωστα τις πληροφοριες του.Παιζει να φταιει το αρχειο?

EDIT:επισης βρηκα αυτον τον οδηγο.κατεβασα ολο το firmware για να δοκιμασω να περασω μονο τον κερνελ απο εκει.Δε θα πρεπει να τικαρω και το "No Final Verification" ?

Edited by panostr10

Βρε συ,διαβασε και τα σχολια μας απο κατω στον οδηγο!!δεν αλλαζει ο αριθμος εκδοσης αλλα παρολα αυτα τον εχει περασει!οποτε ξεκινας κανονικα το ρουτ!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βρε συ,διαβασε και τα σχολια μας απο κατω στον οδηγο!!δεν αλλαζει ο αριθμος εκδοσης αλλα παρολα αυτα τον εχει περασει!οποτε ξεκινας κανονικα το ρουτ!

Ουπς σορρυ :p απλα μου φανηκε παραξενο χε χε!Να ρωτησω και κατι αλλο.Εγω το εχω παρει παραεισαγωγης και ειναι απο Γερμανια και δεν εχει στα μηνυματα τους 160 χαρακτηρες.Στον οδηγο λεει οτι με καποιο πειραγμα ενος αρχειου ενεργοποιω στην ουσια τους 160.Μπορω να κανω οποιοδηποτε απο τα δυο?Αν το γυρισω στην ελληνικη θα χαθει το ροοτ η απλα ειναι σαν να αλλαζει το customization pack οπως καναμε παλιοτερα με την πλατφορμα Α2(W810++ εποχες που περνουσαμε και patchakia)?

Edited by panostr10

Μπορειτε να μου πειτε αν αξιζει να αναβαθμισω σε 4.0 ή θα αντιμετωπισω προβληματα (και αν ναι ποια?)?

Thanks!

Ουπς σορρυ :p απλα μου φανηκε παραξενο χε χε!Να ρωτησω και κατι αλλο.Εγω το εχω παρει παραεισαγωγης και ειναι απο Γερμανια και δεν εχει στα μηνυματα τους 160 χαρακτηρες.Στον οδηγο λεει οτι με καποιο πειραγμα ενος αρχειου ενεργοποιω στην ουσια τους 160.Μπορω να κανω οποιοδηποτε απο τα δυο?Αν το γυρισω στην ελληνικη θα χαθει το ροοτ η απλα ειναι σαν να αλλαζει το customization pack οπως καναμε παλιοτερα με την πλατφορμα Α2(W810++ εποχες που περνουσαμε και patchakia)?

Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις το handcent sms

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ξερω απλα θελω να το δοκιμασω.Με τον δευτερο τροπο δηλ να γυρισω στην ελληνικη θα χαθει το ροοτ και τα δεδομενα?γιατι λεει οτι το συνδεουμε στο pc companion μετα.

Μπορειτε να μου πειτε αν αξιζει να αναβαθμισω σε 4.0 ή θα αντιμετωπισω προβληματα (και αν ναι ποια?)?

Thanks!

Θα χασει σε ταχυτητα γενικως.

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Καλησπερα!!!

Αγορασα προχθες το ray και απο χθες το πρωι το δουλευω αρκετά!! Αρχικα μπορω να δηλωσω εντυπωσιασμένος απο την μπαταρια του που αντέχει ακόμα μετά απο 35 ώρες λειτουργίας αφού το galaxy ace που έχει η κοπέλα μου θέλει φορτιση μία φορα τη μέρα... Στο ζουμί τωρα, είμαι νέος στην φάση του android και δεν ξερω από root και τα σχετικά... Εχω την εξής απορία : το κινητο το πήρα απο το πλαίσιο και δεν έχει περασμένη την ICS (4.0) αλλά το 2.3, απ'ότι ακούω (και διαβαζω) η εκδοση αυτη (4.0) παλαιότερα δημιούργησε προβληματάκια στο ray... Έχουν περάσει 4 μήνες από τοτε που ξεκίνησε η αναβάθμιση και δε γνωρίζω αν εχουν πλεον διορθωθεί τα προβλήματα αυτα. Θα με συμβουλεύατε να το κανω αναβάθμιση ή να το αφήσω ως έχει;;;;; και τι είδους προβλήματα θα συναντήσω αν πάω στην 4.0;;;;

Η ερώτηση μπορεί να ειναι απλοική όμως ειμαι αρχάριος στο android και θέλω τα φώτα σας.

Ευχαριστώ!!

Αστο ως εχει.η νυχτα με την μερα.Το ειχα με την 4(φτου-φτου)και σερνοτανε σαν καρετα-καρετα:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Καλησπερα!

Αν φορτωσω Αndroid 4 στο ray και δω οτι δεν με βολεύει μπορω ευκολα να γυρίσω στην (πολύ αξιοπιστη και σταθερή) 2.3.4? γινεται ας πουμε με επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων ή με κατι αλλο?

Ευχαριστώ

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Ray