Jump to content

[Συζήτηση] Nokia Ν8 (Γενικός Σχολιασμός)

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σε πάω λίγο με ανάποδη σκέψη.. Θες ο αντικαταστάτης του Ν8 να είναι πολύ ανώτερός του σε χαρακτηριστικά, που δεν έχουν οι συσκευές Ν9, Lumia 710,800,900 ( φτου και βγαίνω :p ), να υπολείπεται σε όλα τα άλλα ή να τις πλησιάζει σε όλα τα άλλα και να μην είναι ανώτερος του Ν8, σε αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Γιατί, όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και η Nokia έχει συγκεκριμένα χρήματα για κάθε project. Οπότε, για 'μένα, χίλιες φορές να χρησιμοποιήσει αυτά τα διαθέσιμα για να "αναβαθμίσει" τα χαρακτηριστικά που υπερέχει το Ν8 και ας είναι και με Symbian^3 ( πόσο μου λείπουν τα εικονίδια της PR 1.1/1.2 :O ). ;)

P.S.: Προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος με το Ν8 μου, μετά από 6 μήνες και δε θα το άλλαζα με τίποτα. :grin:

Μην παιζουμε με τις λεξεις τωρα...

Μιλαω πολυ συγκεκριμενα!

Περισσοτερα απ'αυτα που εχουν οι καινουργιες συσκευες αλλα λιγοτερα απ το Ν8, αυτα ειναι μπερδεματα που ουτε εσυ καταλαβαινεις τι ακριβως με ρωτας...

Το βασικο project που πατησε η Nokia στο Ν8, ηταν η καμερα του!

Αν τo προπσπερασουμε (κακως), γιατι να απουσιαζουν απ' τις καινουριες συσκευες πχ το HDMI, USB OTG κλπ???

Εδω ειναι η ενσταση μου!

Κι εγω ευχαριστημενος ειμαι μεχρι ενα βαθμο απ' το Ν8, αλλα τα πραγματα τρεχουν, οπως και ο ανταγωνισμος και οι απαιτησεις γινονται περισσοτερες...

Doukas_F υπάρχει το Ν8 2 χρόνια στην αγορά;;;:confused: Εγώ θυμάμαι ότι πέρισυ το φθινόπωρο κυκλοφόρησε (εννοώ πριν 1 χρόνο και 2-3 μήνες)... κάνω λάθος; Κοίτα, η συγκεκριμένη συσκευή ανήκει στην κατηγορία των φωτο-κινητών... στην οποία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα από καμία εταιρία, και πιστεύω ότι αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η Nokia δεν κυκλοφορεί σύντομα τον αντικαταστάτη του!

Φιλε Conception οκ, οχι 2 χρονια, ενάμιση περιπου!

Η ενσταση μου ομως οπως αναφερω, δεν εχει να κανει μονο με την καμερα!

Ενταξη, ειναι ενα φωτο-κινητο που σαν κι αυτο δεν εχει βγει ακομα αλλο!

Ολα τα αλλα ομως???

Ολα τα αλλα που δεν τα βαζουν στις καινουργιες συσκευες???

Μας πανε 3 βηματα εμπρος και 1 πισω...

Γιατι???

Edited by Doukas_F

http://facebook.com/doukasf

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

Μας πανε 3 βηματα εμπρος και 1 πισω...

Γιατι???

Αν και εγώ δεν το βλέπω έτσι, μια απάντηση στο "γιατί" είναι 1ον επειδή μπορεί αυτά τα έξτρα ν΄ανεβάσουν το κόστος των συσκευών (μην ξεχνάς ότι το N8 όταν κυκλοφόρησε είχε 500+ ευρώ) και 2ον γιατί μπορεί όλα αυτά μαζί να υπάρχουν πάλι στον διάδοχο του N8!:p;)

Edited by Conception

Μην παιζουμε με τις λεξεις τωρα...

Μιλαω πολυ συγκεκριμενα!

Περισσοτερα απ'αυτα που εχουν οι καινουργιες συσκευες αλλα λιγοτερα απ το Ν8, αυτα ειναι μπερδεματα που ουτε εσυ καταλαβαινεις τι ακριβως με ρωτας...

Το βασικο project που πατησε η Nokia στο Ν8, ηταν η καμερα του!

Αν τo προπσπερασουμε (κακως), γιατι να απουσιαζουν απ' τις καινουριες συσκευες πχ το HDMI, USB OTG κλπ???

Εδω ειναι η ενσταση μου!

Κι εγω ευχαριστημενος ειμαι μεχρι ενα βαθμο απ' το Ν8, αλλα τα πραγματα τρεχουν, οπως και ο ανταγωνισμος και οι απαιτησεις γινονται περισσοτερες...

Μια χαρά αμπέρδευτος είμαι. ;) Γιατί αν έβαζαν, όπως εσύ λες, σε όλα τα κινητά που έβγαζαν HDMI, USB OTG, χωρίς την κάμερα, τότε πώς θα υπήρχαν διαφορετικές συσκευές, έτσι ώστε και να καλυφθούν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι καταναλωτές, κάτι που θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη κερδοφορία την εταιρεία; :) Άλλοι θέλουν να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες ( μεγάλοι επεξαργαστές/κάρτες γραφικών/οθόνες ), άλλοι για να βγάζουν φωτογραφίες ( όσο καλύτερες κάμερες μπορούν να έχουν ), άλλοι για να γράφουν κάποια μικρά/μεγάλα κείμενα ( qwerty πληκτρολόγια - μεγάλες οθόνες ), άλλοι να μεταφέρουν τα αρχεία που έχουν με πάνω από 1 τρόπους ( bluetooth, usb otg, wifi ), και άλλοι μόνο για τηλέφωνα ( απλά κινητά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ). Αν όλα τα κινητά είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Ν8, θα τα έλεγαν όλα Ν8! :p Μία μόνο εταιρεία κατάφερε να πουλάει αποκλειστικά μία συσκευή και αυτό όχι επειδή είναι η καλύτερη, αλλά επειδή έχει το καλύτερο μάρκετινγκ που έχει υπάρξει. :X

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση εριστικού περιεχομένου
Huawei Nova 5T

Μια χαρά αμπέρδευτος είμαι. ;) Γιατί αν έβαζαν, όπως εσύ λες, σε όλα τα κινητά που έβγαζαν HDMI, USB OTG, χωρίς την κάμερα, τότε πώς θα υπήρχαν διαφορετικές συσκευές, έτσι ώστε και να καλυφθούν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι καταναλωτές, κάτι που θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη κερδοφορία την εταιρεία; :) Άλλοι θέλουν να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες ( μεγάλοι επεξαργαστές/κάρτες γραφικών/οθόνες ), άλλοι για να βγάζουν φωτογραφίες ( όσο καλύτερες κάμερες μπορούν να έχουν ), άλλοι για να γράφουν κάποια μικρά/μεγάλα κείμενα ( qwerty πληκτρολόγια - μεγάλες οθόνες ), άλλοι να μεταφέρουν τα αρχεία που έχουν με πάνω από 1 τρόπους ( bluetooth, usb otg, wifi ), και άλλοι μόνο για τηλέφωνα ( απλά κινητά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ). Αν όλα τα κινητά είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Ν8, θα τα έλεγαν όλα Ν8! :p Μία μόνο εταιρεία κατάφερε να πουλάει αποκλειστικά μία συσκευή και αυτό όχι επειδή είναι η καλύτερη, αλλά επειδή έχει το καλύτερο μάρκετινγκ που έχει υπάρξει. :X

Οκ λοιπον, για πες μου τοτε, γιατι πριν απο 1 χρονο και 2-3 μηνες οταν εβγαλε η Nokia το Ν8, ειχε ΟΛΑ αυτα που περιγραφεις παραπανω,( HDMI, USB OTG, μεγάλο επεξαργαστη/κάρτα γραφικών/οθόνη, την καλυτερη καμερα, bluetooth, wifi, για Nokia και μιλωντας παντα για την εποχη που βγηκε), τα οποια θεωρεις οτι απευθυνονται σε διαφορετικα καταναλωτικα γουστα, αρα και στο βωμο των πωλησεων πρεπει να ειναι μοιρασμενα σε διαφορετικες συσκευες, σε μια μονο συσκευη????

ΟΛΑ στη νανυαρχιδα της, το Ν8!

Και αναφερομαι παντα στις ναυαρχιδες (το λεω ξανα μηπως και καταλαβεις τι εννοω) Ν9, LUMIA 800, LUΜΙΑ 900...

Δε μιλαω για τα μικρα , απλα και οικονομικα κινητα της εταιριας...

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

Οκ λοιπον, για πες μου τοτε, γιατι πριν απο 1 χρονο και 2-3 μηνες οταν εβγαλε η Nokia το Ν8, ειχε ΟΛΑ αυτα που περιγραφεις παραπανω,( HDMI, USB OTG, μεγάλο επεξαργαστη/κάρτα γραφικών/οθόνη, την καλυτερη καμερα, bluetooth, wifi, για Nokia και μιλωντας παντα για την εποχη που βγηκε), τα οποια θεωρεις οτι απευθυνονται σε διαφορετικα καταναλωτικα γουστα, αρα και στο βωμο των πωλησεων πρεπει να ειναι μοιρασμενα σε διαφορετικες συσκευες, σε μια μονο συσκευη????

ΟΛΑ στη νανυαρχιδα της, το Ν8!

Και αναφερομαι παντα στις ναυαρχιδες (το λεω ξανα μηπως και καταλαβεις τι εννοω) Ν9, LUMIA 800, LUΜΙΑ 900...

Δε μιλαω για τα μικρα , απλα και οικονομικα κινητα της εταιριας...

Γιατί αυτό είχε αποφασίσει η Nokia για το Ν8, που θα ήταν η ναυαρχίδα της. ;) Γιατί, όπως κι εσύ θα ξέρεις, οι Φινλανδοί σκέφτονται με τον τρόπο σκέψης του "φυτού" ( ναί, του άριστου μαθητή και και :p ) και θεώρησαν ότι, για να μπορεί να ονομαστεί μια συσκευή τους ναυαρχίδα, θα πρέπει να μπορεί να κάνει όσα περισσότερα μπορεί και να τα κάνει καλά. Από την άλλη όμως ( και ειδικά εδώ παίζει μεγάλο ρόλο το "φυτό" ), δεν έβαλαν πολλά effects, κάτι που μόλις το δει κάποιος θα πει "WOW", γιατί τους νοιάζει περισσότερο η λειτουργικότητα από την "μόστρα" και μέσω της λειτουργικότητας θα πετύχαιναν το WOW. Επίσης ( πάλι προσωπική γνώμη ), δεν έβαλαν τον top επεξεργαστή που θα μπορούσαν ( ? ), γιατί έτσι έκαναν επίδειξη δυνατοτήτων του Symbian ( και εδώ έρχεται πάλι το φυτό ). Ακόμη, το Symbian, επειδή ήταν εσωτερική παραγωγή της Nokia, παίζει να μην είχε και τόσο τρελό κόστος εξέλιξης για την ίδια, αν εξαιρέσεις τον αριθμό των υπαλλήλων της, ο οποίος όμως ασχολιόταν με την εξέλιξη και των υπολοίπων projects της Nokia. Έτσι, αφού το Symbian "κόστιζε" λίγο, είχαν χρηματικό διαθέσιμο, για να το χρησιμοποιήσουν στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που έχει ( HDMI, USB OTG, κάμερα, οθόνη κλπ. ). Όσο το γιατί επέλεξαν να έχει όλα μαζί αυτά τα χαρακτηριστικά το Ν8, πιστεύω ότι το όνομα της συσκευής τα λέει όλα, προορίζεται για ανθρώπους των multimedia, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα ήταν η ναυαρχίδα της Nokia. Τέλος, πρέπει να είναι διαμοιρασμένα στις συσκευές, γιατί ο κάθε άνθρωπος θέλει κάτι διαφορετικό. Π.χ., νομίζω το 701 είναι "εσωτερικά" το ίδιο με το Ν8 ( επεξεργαστές κλπ ) και εξωτερικά του λείπουν HDMI ( δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό ) και 12mp κάμερα. Οπότε, αν κάποιος δε χρειάζεται την κάμερα του Ν8, κοιτάζει προς 701 μεριά.

P.S.1: Έχω διαβάσει ότι ίσως και να ετοιμάζεται "διάδοχος" του Ν8 με Symbian. ;)

P.S.2: Sorry για το μεγάλο post...

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

εκαναν επιδειξη δυνατοτητων του συμπιαν, πλακα κανεις ετσι? τα κιντα ειναι πλατφορμες εκτελεσης υπηρεσιων και οχι εφαρμογων, θα επρεπε προς χαριν της απολαυσης του συμπιαν και της αντοχης στο χρονο να βαλουν τον καλυτερο επεξεργαστη που υπηρχε την εποχη εκεινη που ηταν τουλαχιστον ενας cortexA8/Snapdragon και οχι ο αργος ΚΑΙ παλιας αρχιτεκτονικης arm11. Η ναυαρχιδα εκτος απο πληθωρα δυνατοτητων πρεπει να εχει και γερη μηχανη, αλλιως στη φουρτουνα (android) μπορει να πεσει σε καμμια ξερα...και οπως βλεπω τη Νοκια μαλλον στραβα αρμενιζει.

Δηλαδη εβγαλαν κινητο 500 ευρω τοτε με ενα επεξεργαστη που τον αγοραζαν 13$ το τεμαχιο? λιγη τσιπα ρε παλικαρια απο τη φινλανδια..

All it takes is a swipe...

Πόσες φορές θα το πούμε ότι το Symbian δεν χρειάζεται πανίσχυρους επεξεργαστές για να τρέξει σωστά; Μια χαρά δυνατότητες είχε και έχει το N8 και ποτέ δεν είδα να ζορίζεται συγκριτικά με κάποια Android που έχω δοκιμάσει με 600ρηδες επεξεργαστές! Το αν είναι snapdragon η hellfire λίγο μας αφορά όταν βλέπουμε ότι στην πράξη λειτουργεί σωστά! Επιτέλους αφήστε τους τύπους, τους αριθμούς και τις θεωρίες και πιάστε ένα κινητό να το δουλέψετε για να δείτε πως αποδίδει...και ειδικά τώρα με την Belle!

τοτε γιατι ακομα και τα μικρα μοντελα της νοκια εχουν πλεον 1γιγα επεξεργαστη? αφου και με 600 παιζει καλα
All it takes is a swipe...

τοτε γιατι ακομα και τα μικρα μοντελα της νοκια εχουν πλεον 1γιγα επεξεργαστη? αφου και με 600 παιζει καλα

γιατι αν οι αλλοι πουλανε 2πυρηνα η νοκια τι θα λεει?ειναι κ θεμα μαρκετινγκ.εχω φιλη που της αρεσε το arc S κ πηρε samsung (δεν ξερω ποιο) επειδη απλα ηταν διπυρηνο στα ιδια λεφτα.

εγω παλι πηρα το arc επειδη μαρεσε πιο πολυ.το μαρκετινγκ λοιπον,σε αυτην επιασε 100% μιας κ εχει 200 εφαρμογες απλα για να πει οτι τις εβαλε,δε χρησιμοποιει καμια.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

πριν από λίγο μου έβγαλε ενημέρωση για κοινωνικά δίκτυα 3569 κb μέσω ΟΤΑ, την κατέβασα και τώρα μου έβγαλε ΄΄αυτό το λογισμικό απαιτεί symbian belle ή νεότερη έκδοση΄΄ !!!

....και συνεχίζω....πατάω έναρξη αλλά μου λεέι οτι η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί, συνδέω το τηλ στο pc μου την βγάζει μέσω suite και τώρα προχωράει στην εγκαταστασή της!!!

Edited by taliban

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ea6gka εσύ αναφέρθηκες στην εποχή που κυκλοφόρησε το N8 και βάσει αυτού σου είπα ότι δεν χρειαζόταν/χρειάζεται δυνατότερο επεξεργαστή για να δουλέψει σωστά! Και όλα τα παρεμφερή μοντέλα της Nokia που βγήκαν τότε. Τώρα για τα καινούργια λογικό είναι να έχουν σαν βάση το 1Ghz... οι επόμενες εκδόσεις του Symbian μετά την Belle θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις! Edited by Conception

Για επεξεργαστή δεν ξέρω, μάλλον δεν χρειαζόταν, αν είναι να φτάσει μόνο μέχρι τη Belle, καλός είναι. Όμως αν επρόκειτο να πάρει την Carla ή την επόμενη έκδοση, ίσως θα έπρεπε να πάει σε 1GHz ίσως και παραπάνω.

Αυτό που θα έπρεπε να έχει βάλει από την πρώτη ώρα τσιπάκι 512ΜΒ μνήμης RAM. Τέλος πάντων, σχετικά καλά ρολλάρει με τη Belle, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές και γεμίσεις 4-5 αρχικές οθόνες με widgets και συντομεύσεις.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Για επεξεργαστή δεν ξέρω, μάλλον δεν χρειαζόταν, αν είναι να φτάσει μόνο μέχρι τη Belle, καλός είναι. Όμως αν επρόκειτο να πάρει την Carla ή την επόμενη έκδοση, ίσως θα έπρεπε να πάει σε 1GHz ίσως και παραπάνω.

Αυτό που θα έπρεπε να έχει βάλει από την πρώτη ώρα τσιπάκι 512ΜΒ μνήμης RAM. Τέλος πάντων, σχετικά καλά ρολλάρει με τη Belle, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές και γεμίσεις 4-5 αρχικές οθόνες με widgets και συντομεύσεις.

γέμισε τες και πέρνα μετα το kinetic mod ;)

και συμφωνώ απόλυτα.. τα 512 τα ήθελε..

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Βρε παιδια με την belle που εχω το κινητο παει σφαιρα σε ολα του!!Οταν μπει κ η τελικη εκδοση,εντος 10ημερου,τοτε να δειτε!!

Τωρα με το να λεμε τι εχει κ τι θα θελαμε να ειχε ...........Εγω νομιζω οτι για να το φτιαξουν ως εχει,κατι παραπανω θα ηξεραν οι της nokia μαγκες!!!

Εδω εχουμε μια συσκευη απο μια εταιρεια αξιοπιστη οσο γινετε,με πολλα χρονια στην πλατη της στο ειδος,η ιδια συσκευη ειναι απο τις καλυτερες αυτην την εποχη που θα κρατησει

καιρο πιστευω,και τα εχει σχεδον ολα βρε παιδια!!

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

Για επεξεργαστή δεν ξέρω, μάλλον δεν χρειαζόταν, αν είναι να φτάσει μόνο μέχρι τη Belle

Aν φτασει μονο μεχρι την belle θα ειναι επειδη δεν εχει 1GHz. :p

...Το εχουν πει ξεκαθαρα στη Νοκια οτι το Ν8 δεν προκειται να παρει Carla γιατι δεν το σηκωνει ο επεξεργαστης του...
Poco X3 nfc 6/128

...Το εχουν πει ξεκαθαρα στη Νοκια οτι το Ν8 δεν προκειται να παρει Carla γιατι δεν το σηκωνει ο επεξεργαστης του...

yeap.. Για την ακρίβεια Carla θα πάρουν όσα έχουν 1 και πάνω Ghz CPU, ενώ η Donna θα είναι για dual core. Θεωρώ πως σίγουρα θα βγεί μια Carla έκδοση και για εμάς , φυσικά μη-official ..

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Εντάξει βρε παιδιά...μέχρι να δούμε Carla, το N8 θα έχει κλείσει διετία και θα κυκλοφορεί ο αντικαταστάτης του που θα είναι πάνω από 1Ghz! Απλά λέμε ότι για την εποχή που κυκλοφόρησε και με το λειτουργικό που φοράει μέχρι σήμερα είναι μια χαρά. Για 512 RAM ok, το συζητάμε...αν και προσωπικά δεν ένιωσα ότι μου χρειάζονται ούτε και αυτά! Το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι η επίσημη Belle και όποιες άλλες μικρο-αναβαθμίσεις μας δώσουν μέχρι να πάρουμε το N8-2... (αν και όταν!) ;)

Προσωπικά, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά ως προς τα δύο σοβαρά θέματα που με απασχολούν στο Symbian, δηλαδή την πλοήγηση στο διαδίκτυο που δεν έχει καμία σχέση με iOS/Android, και το πλήθος εφαρμογών, πολύ δύσκολα θα ξαναπάρω Symbian, ακόμα κι αν είναι το σούπερ-φωτογραφικό, ο αντικαταστάτης του Ν8 κλπ. ;)
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

μπορει ομως να δουμε και κανα o/c :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

μπορει ομως να δουμε και κανα o/c :p

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Κάτι τέτοιο δεν είχε κάνει η Nokia με αναβάθμιση λογισμικού στο 5800;;;

Γιατί αυτό είχε αποφασίσει η Nokia για το Ν8, που θα ήταν η ναυαρχίδα της. ;) Γιατί, όπως κι εσύ θα ξέρεις, οι Φινλανδοί σκέφτονται με τον τρόπο σκέψης του "φυτού" ( ναί, του άριστου μαθητή και και :p ) και θεώρησαν ότι, για να μπορεί να ονομαστεί μια συσκευή τους ναυαρχίδα, θα πρέπει να μπορεί να κάνει όσα περισσότερα μπορεί και να τα κάνει καλά. Από την άλλη όμως ( και ειδικά εδώ παίζει μεγάλο ρόλο το "φυτό" ), δεν έβαλαν πολλά effects, κάτι που μόλις το δει κάποιος θα πει "WOW", γιατί τους νοιάζει περισσότερο η λειτουργικότητα από την "μόστρα" και μέσω της λειτουργικότητας θα πετύχαιναν το WOW. Επίσης ( πάλι προσωπική γνώμη ), δεν έβαλαν τον top επεξεργαστή που θα μπορούσαν ( ? ), γιατί έτσι έκαναν επίδειξη δυνατοτήτων του Symbian ( και εδώ έρχεται πάλι το φυτό ). Ακόμη, το Symbian, επειδή ήταν εσωτερική παραγωγή της Nokia, παίζει να μην είχε και τόσο τρελό κόστος εξέλιξης για την ίδια, αν εξαιρέσεις τον αριθμό των υπαλλήλων της, ο οποίος όμως ασχολιόταν με την εξέλιξη και των υπολοίπων projects της Nokia. Έτσι, αφού το Symbian "κόστιζε" λίγο, είχαν χρηματικό διαθέσιμο, για να το χρησιμοποιήσουν στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που έχει ( HDMI, USB OTG, κάμερα, οθόνη κλπ. ). Όσο το γιατί επέλεξαν να έχει όλα μαζί αυτά τα χαρακτηριστικά το Ν8, πιστεύω ότι το όνομα της συσκευής τα λέει όλα, προορίζεται για ανθρώπους των multimedia, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα ήταν η ναυαρχίδα της Nokia. Τέλος, πρέπει να είναι διαμοιρασμένα στις συσκευές, γιατί ο κάθε άνθρωπος θέλει κάτι διαφορετικό. Π.χ., νομίζω το 701 είναι "εσωτερικά" το ίδιο με το Ν8 ( επεξεργαστές κλπ ) και εξωτερικά του λείπουν HDMI ( δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό ) και 12mp κάμερα. Οπότε, αν κάποιος δε χρειάζεται την κάμερα του Ν8, κοιτάζει προς 701 μεριά.

P.S.1: Έχω διαβάσει ότι ίσως και να ετοιμάζεται "διάδοχος" του Ν8 με Symbian. ;)

P.S.2: Sorry για το μεγάλο post...

Φιλε μου, θα διαφωνησω μαζι σου!

Ειμαι χρηστης Νokia συσκευων, απ' το '93 - '94 συνεχως (φαινονται οι συσκευες στην υπογραφη μου) και πιστεψε με, η καθε συσκευη που αγοραζα, (μετα απο 1 η 2 χρονια που κρατουσα την προηγουμενη) ηταν ΠΑΝΤΑ οτι καλυτερο εβγαζε η εταιρια!!!

''Τουμπανο'' δηλαδη για την εποχη της με τιποτα λιγοτερο (παντα περισσοτερα) απο προηγουμενα μοντελα (Νokia παντα)

Και τονιζω οτι αναφερομαι στα καλες και ''ακριβες'' συσκευες της!

Λαθος λοιπον αυτο που λες για το Ν8!

ΠΑΝΤΑ η Nokia οτι τελευταια συσκευη εβγαζε (ξαναλεω αναφερομαι στα καλα και ακριβα μοντελα), ηταν καλυτερη σε ολα σχεδον τα χαρακτηριστικά απο τα προηγουμενα!

Φετος λοιπον αποφασισε να το αλλαξει αυτο και να μας τα κανει μανταρα (να 'ταν και μονο αυτο...)???

Εδω ξαναλεω ειναι η ενσταση μου και μας βαζει στο τρυπακι να αποφασισουμε να στερηθουμε ''καλουδια'' που μας κακομαθαν απ' το Ν8 ...

Η μηπως το Ν9, Lumia 800/900 δεν απευθυνονται στο ιδιο απαιτητηκο κοινο με το Ν8...???

Συμφωνω ομως μαζι σου για την ελλειψη effects, για τον φτωχο επεξεργαστή την εποχη που βγηκε (βεβαια το symbian ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο android πχ και τρεχει αρκετα καλα...)

Και μιας που αναφερθηκε ο αντικαταστατης του Ν8 ... http://www.allaboutsymbian.com/features/item/14130_How_would_you_improve_the_Noki.php

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Κάτι τέτοιο δεν είχε κάνει η Nokia με αναβάθμιση λογισμικού στο 5800;;;

Ω ναι, απο τα 332mhz το ειχε παει σε 434mhz

κατι τετοιο μπορει να γινει και στο Ν8 αφου στην ουσια φοραει τον ιδιο επεξεργαστη με το 701 απλα στο Ν8 ειναι underclocked

οπως και το 5800 ειχε το ιδιο cpu με το Ν97 αλλα επισης underclocked στα 332mhz οπως ειπα προηγουμενως.

***το θεμα ειναι ομως, πως με το Ν8 ΔΕΝ θα γινει επισημο oc απο Νοκια (ουτε ανεπισημο)

στην περιπτωση του 5800, επρεπε να γινει γιατι η συσκευη δεν τραβαγε, σερνοταν. αυτα τα 100mhz πανω που πηρε το ανεστησαν πραγματικα το tube.

---------------

προσωπικα, η μονη συσκευη που θα με εκανε να αφησω στην ακρη το Ν9 ειναι ενας σοβαρος αντικαταστατης του Ν8.

κατι που να ειναι σχεδον σε ολα μπροστα απο τον ανταγωνισμο (οπως το Ν8 οταν παρουσιαστηκε)

κατι που θα με κανει να πω "wow!" οπως εκανα τον Μαιο του 2010.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Και μιας που αναφερθηκε ο αντικαταστατης του Ν8 ... http://www.allaboutsymbian.com/features/item/14130_How_would_you_improve_the_Noki.php

Διάβαζα τα σχόλια από κάτω και από τη μία μου κάνει εντύπωση, πόσος κόσμος περιμένει αντικαταστάτη Ν8 με belle και από την άλλη ψιλοαπογοητέυτηκα μήπως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπορεί να μη το βγάλει η micro-nokia.... Δε θα θέλει να πουλήσει.... :(

Φιλε μου, θα διαφωνησω μαζι σου!

Ειμαι χρηστης Νokia συσκευων, απ' το '93 - '94 συνεχως (φαινονται οι συσκευες στην υπογραφη μου) και πιστεψε με, η καθε συσκευη που αγοραζα, (μετα απο 1 η 2 χρονια που κρατουσα την προηγουμενη) ηταν ΠΑΝΤΑ οτι καλυτερο εβγαζε η εταιρια!!!

''Τουμπανο'' δηλαδη για την εποχη της με τιποτα λιγοτερο (παντα περισσοτερα) απο προηγουμενα μοντελα (Νokia παντα)

Και τονιζω οτι αναφερομαι στα καλες και ''ακριβες'' συσκευες της!

Λαθος λοιπον αυτο που λες για το Ν8!

ΠΑΝΤΑ η Nokia οτι τελευταια συσκευη εβγαζε (ξαναλεω αναφερομαι στα καλα και ακριβα μοντελα), ηταν καλυτερη σε ολα σχεδον τα χαρακτηριστικά απο τα προηγουμενα!

Φετος λοιπον αποφασισε να το αλλαξει αυτο και να μας τα κανει μανταρα (να 'ταν και μονο αυτο...)???

Εδω ξαναλεω ειναι η ενσταση μου και μας βαζει στο τρυπακι να αποφασισουμε να στερηθουμε ''καλουδια'' που μας κακομαθαν απ' το Ν8 ...

Η μηπως το Ν9, Lumia 800/900 δεν απευθυνονται στο ιδιο απαιτητηκο κοινο με το Ν8...???

Συμφωνω ομως μαζι σου για την ελλειψη effects, για τον φτωχο επεξεργαστή την εποχη που βγηκε (βεβαια το symbian ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο android πχ και τρεχει αρκετα καλα...)

Να διαφωνήσεις, εξάλλου συζήτηση κάνουμε! :) Το ότι κάθε τελευταία συσκευή που έβγαζε η Nokia ήταν καλύτερη από την προηγούμενη είναι λογικό, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο εξελίσσεται η τεχνολογία και δεύτερον, αν δεν ήταν η τελευταία συσκευή καλύτερη από τις προηγούμενες, πώς θα είχε αυτό το κάτι παραπάνω που θα σε έκανε να την αγοράσεις; ;) Μόνο που αυτό δεν το κάνει μόνο η Nokia, όλες οι εταιρείες που παράγουν προϊόντα και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Από την άλλη, αν σου έδιναν από την πρώτη συσκευή τους ό,τι καλύτερο είχαν, τι θα είχαν να προσθέσουν στις επόμενες που θα ήταν καινούριο;

Όσο το σε ποιό κοινό απευθύνονται τα Ν9, Lumia 800/900 ( ειδικά για τα Lumia ), ούτε και η Nokia - Microsoft παίζει να μην ξέρει.... :X Εντάξει, το Ν9 απευθύνεται σε απαιτητικό κοινό, αλλά όχι του Ν8, που ήθελε τέλειες φωτογραφίες και βίντεο, αλλά σε κοινό που είναι διατεθειμένο να ψαχτεί και έξω από τις επιλογές που του δίνει η Nokia για εφαρμογές,εξτρά λειτουργίες και να το φέρει τέλεια στις προσωπικές του προτιμήσεις.. Αφού κι εγώ περίμενα να το αγοράσω ( που δεν ξέρω από χακαρίσματα και φλασαρίσματα ), αλλά επειδή άργησε αρκετά να έρθει, επέλεξα το Ν8.

P.S.: Πιστεύω ότι οι συσκευές που βγήκαν και θα βγούν, δε θα έχουν συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό που θα στοχεύουν, γιατί είμαστε ακόμα στη αρχή της συνεργασίας/εξαγοράς, η οποία από την αρχή έγινε με κάκιστους χειρισμούς και από τις δύο πλευρές ( προσωπική γνώμη πάλι ) και θα πάρει λίγο μέχρι να ισορροπήσουν, τόσο μέσα στη νέα εταιρεία, όσο και στον κόσμο, που τόσο καιρό αγόραζε Nokia, που είτε δεν θα αποδεχτεί αυτή τη νέα εταρεία είτε θα την αποδεχτεί με χαρές και πανηγύρια. Ας ελπίσουμε η Microsoft με τα $ που έχει και η Nokia με την τεχνογνωσία της, να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά και να προβάλλουν κάτι από αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα για την πορεία της εταιρείας... :ninja:

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T