Jump to content

WIND και 70 χαρακτήρες ανά SMS με iPhone


johnphone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σας παραθέτω ένα mail που απέστειλα σήμερα στην Wind ρωτώντας γιατί χρεώνομαι 70 χαρακτήρες ανά SMS ενώ θα έπρεπε 160;

Νομίζω πως αφορά όλους τους χρήστες iPhone στο δίκτυο της Wind και όταν λάβω την απάντηση επίσης θα δημοσιεύσω.........

 

iPhone 4 και 70 χαρακτήρες ανα SMS μέρος 2ο..!!

 

Νομίζω πως θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις έννοιες των λέξεων ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ και επιτέλους να δώσετε μια ειλικρινή και έγκυρη απάντηση στο ερώτημα μου, που για δεύτερη φορά σας το αποστέλλω με mail, αφού στις τηλεφωνικές μου προσπάθειες δεν πήρα ουσιαστική απάντηση.

Υποχρεούστε άλλωστε να το κάνετε με τον έναν η τον άλλο τρόπο, πρώτον διότι δίνετε αυτή τη συσκευή επίσημα πλέων από τα καταστήματα σας και δεύτερον ως συνδρομητής του δικτύου σας..!!

Χρησιμοποιώ iPhone 4 στο δίκτυο σας το οποίο τρέχει το ποιο πρόσφατο επίσημο firmware της Apple (IOS 4.3.3). Η συσκευή μου δεν είναι ούτε ήταν ποτέ "σπασμένη" (jailbroken) και καλύπτεται από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία εφόσον είναι αγορασμένη από ελληνικό εξουσιοδοτημένο κατάστημα προϊόντων Apple.

Για κάθε 70 ελληνικούς χαρακτήρες που αποστέλλω ως SMS από την συσκευή μου χρεώνομαι ένα SMS (ενώ θα έπρεπε να χρεώνομαι ένα SMS για κάθε 160 ελληνικούς χαρακτήρες).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρεώνομαι διπλά, εφόσον τα SMS που αποστέλλω ξεπερνούν τους 70 χαρακτήρες. Η συσκευή μου δεν έχει πουθενά ρύθμιση για κάτι σχετικό με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων. Κανένα iPhone δεν έχει..!!

Την ίδια στιγμή, η σύζυγος μου με την δική της συσκευή, ακριβώς ίδιο μοντέλο με το δικό μου στο δίκτυο της Vodafone, αποστείλει 160 ελληνικούς χαρακτήρες ανά SMS..!!

Ο εκνευρισμός μου σήμερα λοιπόν ξεπέρασε τα όρια, όταν εκπρόσωπος της εταιρίας σας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου για να μου πει πως σε σχέση με το mail που είχα αποστείλει ως ερώτημα για τους 70 χαρακτήρες ανα SMS, οφείλεται στις ρυθμίσεις της συσκευής μου..!! Αυτή την ενημέρωση έχω, μου είπε η υπάλληλος..!!

Κάνω και εγώ λοιπόν τώρα το ποιο απλό και αυτονόητο πείραμα και σας παραθέτω τα αποτελέσματα. Βγάζω την κάρτα sim από το iPhone 4 της συζύγου που επαναλαμβάνω είναι στο δίκτυο της Vodafone, την βάζω στο δικό μου iPhone 4 και την δική μου την βάζω στην συσκευή της συζύγου.

Νομίζω πως φαντάζεστε το αποτέλεσμα......

Με την sim της Vodafone στη συσκευή μου μπορώ να αποστείλω ενα SMS ανά 160 ελληνικούς χαρακτήρες..!!

Η ερώτηση μου λοιπόν ειναι αυτονόητη νομίζω και απαιτώ την έγκυρη και ειλικρινή απάντηση σας για δεύτερη φορά.!!

Γιατί το δίκτυο σας με χρεώνει ένα SMS για κάθε 70 ελληνικούς χαρακτήρες;

Με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει αυτό;

Μήπως ήρθε η ώρα να μεταπηδήσω σε άλλο δίκτυο;

 

Θέλω ρε παίδες να μου πείτε όσοι χρησιμοποιείτε iPhone στην Wind........Υπάρχει κάποιος που μπορεί να στείλει 160 ελληνικούς χαρακτήρες ανά SMS; Μου την έχει δώσει για τα καλά όπως καταλάβατε

Link to comment
Share on other sites

Και τι χρειάζεται να κατεβάσουμε; Εάν δεν επιτρέπεται να γραφτεί δημόσια εάν μπορεί κάποιος να στείλει ένα p.m Έχω την 4.3.3
:respect:
Link to comment
Share on other sites

Και τι χρειάζεται να κατεβάσουμε; Εάν δεν επιτρέπεται να γραφτεί δημόσια εάν μπορεί κάποιος να στείλει ένα p.m Έχω την 4.3.3

 

Φιλε μου,αφου πρωτα το σπασεις,κατεβαζεις(απο το cydia)το BiteSms:cool:Για λεπτομεριες,μπες στο ειδικο θεμα για Iphone...:)

Apple iPhone 14 Pro Max

Link to comment
Share on other sites

Και με android το ίδιο έχω. Είναι θέμα της wind ή θέμα κωδικοποίησης τελικά;

Μπα, θεμα της Wind ειναι σιγουρα. Αφου βαζω την micro sim της γυναικας μου (απο Vodafone) στο δικο μου 4αρι και στελνω μια χαρα με 160 χαρακτηρες :mad:

Τωρα για Android δεν ξερω τι ακριβως παιζει. Παντως σε Samsung Galaxy S II που για καμια βδομαδα επαιζα, εστελνε κανονικα με 160 με sim της Wind και firmware 2.3.3.!!

Παρεμπιπτοντως, εχει περασει μια βδομαδα απο τοτε που τους απεστειλα το δευτερο mail και απαντηση δεν εχω λαβει ακομη :mad:

Στα "φρυδια" τους με γραψαν μου φαινεται. Δεν πειραζει ομως. Ειμαι τοσο εκνευρισμενος με το θεμα, που δεν υπαρχει περιπτωση να εγκαταλειψω μεχρι να παρω επισημη και εγκυρη απαντηση :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Παντως σε Samsung Galaxy S II που για καμια βδομαδα επαιζα, εστελνε κανονικα με 160 με sim της Wind και firmware 2.3.3.!!

Άρα μάλλον είναι και θέμα fimrware και όχι μόνο της Wind. Εγώ στο Blade τα έχω γυρίσει όλα σε greeklish και μου έχει σπάσει τα νεύρα και το auto correction feature που ούτε αυτό δε με αφήνει να κάνω με την ησυχία μου!! Αν έχεις κάτι νεότερο, ενημέρωσε γιατί έχουν αρχίσει κι εμένα να τσαταλιάζονται τα νεύρα μου :)

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα σταλεί το μήνυμα ως unicode ή ως αλφάβητο GSM είναι καθαρά θέμα κινητού και ουδεμία σχέση έχει με την εταιρία! Κοίτα τις ρυθμίσεις του κινητού σου (δεν ασχολούμαι με iPhone, δεν ξέρω που είναι) και επέλεξε να μη χρησιμοποιείται unicode κατά την αποστολή του μηνύματος, αλλά αλφάβητο GSM. Συνήθως τα "έξυπνα" τηλέφωνα κρατάνε διαφορετικές ρυθμίσεις για SIM από διαφορετικά δίκτυα που εισάγονται σε αυτά, οπότε είναι λογικό να στέλνει GSM SMS με τη SIM της Vodafon και Unicode SMS με τη SIM της Wind.

 

Και μη βιάζεσαι να αναθεματίσεις την εταιρία για τη δική σου άγνοια. Η υπάλληλος έκανε τον κόπο και σε πήρε τηλέφωνο και σου εξήγησε ότι είναι θέμα ρυθμίσεων συσκευής. Γιατί αγανακτείς; Επειδή δεν ήρθε σπίτι σου να σου λύσει το πρόβλημα; Το ότι η Wind σου προσφέρει τη συσκευή δε σημαίνει πως είναι υποχρεωμένη να σου μάθει και πως να τη χρησιμοποιείς. Αν εσύ δεν ξέρεις πώς να ρυθμίσεις τη συσκευή σου, τότε πάρε καλύτερα ένα Nokia 3310 και άσε το iPhone. Ούτως ή άλλως αυτή η συσκευή δεν κάνει για "λειτουργίες τηλεφώνου".

 

@Soriana:

Για Android πήγαινε στα Μηνύματα --> Ρυθμίσεις --> Εισαγωγή λειτουργίας (στις Ρυθμίσεις Μηνυμάτων Κειμένου) --> Αλφάβητο GSM. Έτσι τα έχω εγώ σε Gingerbread, κάπως παρόμοια πρέπει να είναι και σε Froyo. ;)

 

ΥΓ: Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία - είμαι απλώς ένας ευχαριστημένος f2g2 συνδρομητής.

Edited by NiTroGen

Samsung Galaxy S GT-I9000

CyanogenMod v10.1 (Android 4.2.2)

Fishears Built for iNand (no LVM)

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα σταλεί το μήνυμα ως unicode ή ως αλφάβητο GSM είναι καθαρά θέμα κινητού και ουδεμία σχέση έχει με την εταιρία!

Ακριβώς, αυτό αφορά το κάθε κινητό και πώς κωδικοποιεί την γραμματοσειρά πριν την στείλει.

Δεν φταίει η Wind αλλά η Apple.

 

δεν ασχολούμαι με iPhone... Ούτως ή άλλως αυτή η συσκευή δεν κάνει για "λειτουργίες τηλεφώνου".

Φίλε μου το κινητό μια χαρά κάνει για λειτουργίες τηλεφώνου :whistle::whistle:

[ f i l i p p o s ] - [ lokalize.gr ]

Link to comment
Share on other sites

Για Android πήγαινε στα Μηνύματα --> Ρυθμίσεις --> Εισαγωγή λειτουργίας (στις Ρυθμίσεις Μηνυμάτων Κειμένου) --> Αλφάβητο GSM. Έτσι τα έχω εγώ σε Gingerbread, κάπως παρόμοια πρέπει να είναι και σε Froyo.

 

Δεν έχω τέτοιες επιλογές. Είχα περάσει το τελευταίο firmware update που είχε βγάλει η wind και το μενού είναι αγγλικό. Στις ρυθμίσεις μηνυμάτων δεν έχω κάτι που να μοιάζει με αυτό που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα σταλεί το μήνυμα ως unicode ή ως αλφάβητο GSM είναι καθαρά θέμα κινητού και ουδεμία σχέση έχει με την εταιρία! Κοίτα τις ρυθμίσεις του κινητού σου (δεν ασχολούμαι με iPhone, δεν ξέρω που είναι) και επέλεξε να μη χρησιμοποιείται unicode κατά την αποστολή του μηνύματος, αλλά αλφάβητο GSM. Συνήθως τα "έξυπνα" τηλέφωνα κρατάνε διαφορετικές ρυθμίσεις για SIM από διαφορετικά δίκτυα που εισάγονται σε αυτά, οπότε είναι λογικό να στέλνει GSM SMS με τη SIM της Vodafon και Unicode SMS με τη SIM της Wind.

 

Και μη βιάζεσαι να αναθεματίσεις την εταιρία για τη δική σου άγνοια. Η υπάλληλος έκανε τον κόπο και σε πήρε τηλέφωνο και σου εξήγησε ότι είναι θέμα ρυθμίσεων συσκευής. Γιατί αγανακτείς; Επειδή δεν ήρθε σπίτι σου να σου λύσει το πρόβλημα; Το ότι η Wind σου προσφέρει τη συσκευή δε σημαίνει πως είναι υποχρεωμένη να σου μάθει και πως να τη χρησιμοποιείς. Αν εσύ δεν ξέρεις πώς να ρυθμίσεις τη συσκευή σου, τότε πάρε καλύτερα ένα Nokia 3310 και άσε το iPhone. Ούτως ή άλλως αυτή η συσκευή δεν κάνει για "λειτουργίες τηλεφώνου.

 

Αγαπητε NiTroGen:

Θα πρεπει να καις πολυ NiTro :p (αν κρινω απο το ονομα και τα λεγομενα σου φυσικα) και πηρες μεγαλη φορα.!!

Με αποτελεσμα να παρεκτραπεις.!! Η επικριση σου στο post μου ειναι οπως καταλαβες, εκτος απο προσβλητικη και αστοχη.!!

Και θα σου πω με ποιο τροπο το καταφερες αυτο........

 

1) "Το αν θα σταλεί το μήνυμα ως unicode ή ως αλφάβητο GSM είναι καθαρά θέμα κινητού και ουδεμία σχέση έχει με την εταιρία".

Εισαι απολυτα σιγουρος πως ειναι καθαρα θεμα κινητου και οτι δεν εχει καμια σχεση με την εταιρια; Βαζεις το χερι σου στη φωτια ας πουμε;

 

2) "Κοίτα τις ρυθμίσεις του κινητού σου (δεν ασχολούμαι με iPhone, δεν ξέρω που είναι)" ..........:ninja:

Δεν ξερεις που ειναι αλλα....., υποπτευεσαι οτι καπου ειναι ε; Αφου το λες και μονος σου, "ΔΕΝ" ασχολουμαι με iPhone, τι σε βαλε να εμπλακεις σε μια συζητηση για ενα προβλημα καποιου με iPhone, αφου δεν γνωριζεις την πλατφορμα του IOS; Θα μπηκε ο διαολος μεσα σου να υποθεσω ε;

ΚΑΝΕΝΑ iPhone δεν εχει πουθενα, ΚΑΜΙΑ τετοια ρυθμιση..!! Πως σου φαινεται αυτο τωρα ας πουμε;

 

3) "Συνήθως τα "έξυπνα" τηλέφωνα κρατάνε διαφορετικές ρυθμίσεις για SIM από διαφορετικά δίκτυα που εισάγονται σε αυτά......."

Τι ακριβως εννοεις εδω; Εφοσον κανανα μηλοφωνο δεν εχει ρυθμιση για αλλαγη unicode-gsm (το μαθες αυτο τωρα) και βαζωντας την sim της Voda στο δικο μου στελνω με 160 και η γυναικα μου στο δικο της, με τη δικη μου Wind sim στελνει με 70, δεν εχει να κανει με το δικτυο της καθε εταιριας λες, εφοσων και οι δυο συσκευες ειναι πανομοιοτυπες και τρεχουν το ιδιο firmware; Με τι εχει να κανει; Με τις sim μηπως εννοεις;

Εχει τυχει να ακουσεις για τα Carrier Settings μηπως;

Αυτα πρεπει να ανβαθμισει η Wind ετσι ωστε να μπορει να αναγνωριζει την ελληνικη γραμματοσειρα των iPhone (μετατρεποντας τα σε κεφαλαια) το δικτυο της και να τα αποστειλει στην Apple, να τα εισαγαγει στο iTunes, για να μπορεσουν να τα παρουν οι χρηστες με συγχρονισμο στις συσκευες τους και να στελνουν πλεων ελληνικα με 160 χαρακτηρες, οπως απ την Voda που λεγαμε (η οποια παρεμπιπτοντως, ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με τους χρηστες iPhone οταν το ειχε πρωτοφερει το μηλοφωνο).

Απλα αυτο που κανουν οι παροχοι, ειναι να ριχνουν το μπαλακι στην Apple. Οτι και καλα ειναι θεμα firmware της συσκευης και θα γινει οταν το αποφασισει αυτη, με καποιο firmware update π.χ. Οπως θα καταλαβες, ξερω γιατι συμβαινει αυτο. Απλα θελω να αναγκασω την εταιρια να παρει υπευθυνα θεση και να της χτυπησω το "κουδουνακι" οτι πρεπει να το κανει.!!

Ειναι ιδιαζουσα συσκευη το iPhone και το firmware του και αφου δεν το ξερεις οπως λες και ο ιδιος, αναρωτιεμαι ακομη για ποιο λογο με προσβαλεις με αυτον τον τροπο λεγωντας πως:

 

4) "Και μη βιάζεσαι να αναθεματίσεις την εταιρία για τη δική σου άγνοια".........

Ποιος εχει αγνοια; Εγω, η εταιρια (Η υπάλληλος έκανε τον κόπο και σε πήρε τηλέφωνο και σου εξήγησε ότι είναι θέμα ρυθμίσεων συσκευής) ενω δεν εχει πουθενα τετοιες ρυθμισεις, η εσυ;

 

5) "Γιατί αγανακτείς; Επειδή δεν ήρθε σπίτι σου να σου λύσει το πρόβλημα;"

6) "Αν εσύ δεν ξέρεις πώς να ρυθμίσεις τη συσκευή σου, τότε πάρε καλύτερα ένα Nokia 3310 και άσε το iPhone."

7) "Το ότι η Wind σου προσφέρει τη συσκευή δε σημαίνει πως είναι υποχρεωμένη να σου μάθει και πως να τη χρησιμοποιείς."

Αν αυτα τα τρια δεν ειναι προσβλητικα, τοτε τι ειναι αγαπητε NiTroGen; Η ταπεινη σου αποψη; Ακομη αναρωτιεμαι πως σου βγηκαν..!!

 

Εννοειται πως εχω καθε δικαιωμα ως συνδρομητης Wind, να γράφω SMS στη γλωσσα μου, απο συσκευη που παρεχει επισημα απο το δικτυο της και να χρεωνομαι οτι μου αναλογει, χωρίς "καπελο".!! Πρεπει να γραφω greeklish μηπως με 160;

Εννοειται πως εχω καθε δικαιωμα να απαιτω απ την εταιρια να παρει θεση σε αυτο. Ειναι δικο της θεμα και την πληρωνω χοντρα.!!

 

8) "Ούτως ή άλλως αυτή η συσκευή δεν κάνει για "λειτουργίες τηλεφώνου." .........:X

Και εδω εριξες την χαριστικη βολη..!! Να μην τη χρησιμοποιουμε δηλαδη για SMS, που μας χρεωνει και διπλα ας πουμε.! Να την εχουμε για ολα τα αλλα ναι. !! Μην φερνουμε και την καημενη την εταιρια σε δυσκολη θεση με τις απαιτησεις μας ε;

 

NiTroGen, καλυτερα να εισαι πιο προσεκτικος την επομενη φορα που θα θελησεις να πεις τη "γνωμη" σου.

Link to comment
Share on other sites

Μιας που πέρασα, να αφήσω τα 2¢ μου:

 

1) Το αν θα στείλεις με 70 ή 160 μηνύματα είναι καθαρά θέμα κινητού και τέλος. Το iPhone στέλνει αυστηρά με Unicode αλφάβητο, άρα 70άρια. Τώρα, αν η εκάστοτε εταιρεία έχει πατέντα δική της να παίρνει τα Unicodes τα δικά σου και να τα μετατρέπει σε GSM 7-bitα, αυτό είναι άλλο θέμα. Δε μπορεί να ξέρει η εταιρεία αν εσύ θέλεις να γράφεις με όλα τα κομφόρ και τα λοιπά του Unicode ή αν θέλεις μικρότερο εύρος χαρακτήρων για να έχεις περισσότερους στη διάθεσή σου.

 

2) Ειδικά στο iPhone, υπάρχει λύση για τα 160άρια. Κάνεις jailbreak με χρήση redsn0w ή PwnageTool και αφού τελειώσει η διαδικασία προσθέτεις στο Cydia το repo του HellasProject (http://grlogos.hellasproject.com/421 για εκδόσεις από 4.2.1 και άνω) και από εκεί το πακέτο SMS160. Τέλος, το MobileSMS.app θα στέλνει αυτομάτως 160άρια GSM, εκτός αν προσθέσεις στο μήνυμα κάποιον χαρακτήρα που αναγκαστικά σε γυρίζει σε Unicode, όπως το €.

Μπορείτε να προσθέσετε μόνο μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb
Link to comment
Share on other sites

Μιας που πέρασα, να αφήσω τα 2¢ μου:

 

1) Το αν θα στείλεις με 70 ή 160 μηνύματα είναι καθαρά θέμα κινητού και τέλος. Το iPhone στέλνει αυστηρά με Unicode αλφάβητο, άρα 70άρια. Τώρα, αν η εκάστοτε εταιρεία έχει πατέντα δική της να παίρνει τα Unicodes τα δικά σου και να τα μετατρέπει σε GSM 7-bitα, αυτό είναι άλλο θέμα. Δε μπορεί να ξέρει η εταιρεία αν εσύ θέλεις να γράφεις με όλα τα κομφόρ και τα λοιπά του Unicode ή αν θέλεις μικρότερο εύρος χαρακτήρων για να έχεις περισσότερους στη διάθεσή σου.

 

2) Ειδικά στο iPhone, υπάρχει λύση για τα 160άρια. Κάνεις jailbreak με χρήση redsn0w ή PwnageTool και αφού τελειώσει η διαδικασία προσθέτεις στο Cydia το repo του HellasProject (http://grlogos.hellasproject.com/421 για εκδόσεις από 4.2.1 και άνω) και από εκεί το πακέτο SMS160. Τέλος, το MobileSMS.app θα στέλνει αυτομάτως 160άρια GSM, εκτός αν προσθέσεις στο μήνυμα κάποιον χαρακτήρα που αναγκαστικά σε γυρίζει σε Unicode, όπως το €.

 

1)Ναι, "το iPhone στέλνει αυστηρά με Unicode αλφάβητο, άρα 70άρια"..!! Παει αυτο, το κλεισαμε.

 

"Τώρα, αν η εκάστοτε εταιρεία έχει πατέντα δική της να παίρνει τα Unicodes τα δικά σου και να τα μετατρέπει σε GSM 7-bitα, αυτό είναι άλλο θέμα".

 

Τι αλλο θεμα βρε ανθρωπε μου; Αυτο ακριβως ειναι το θεμα του προβληματος.! Το οτι η Wind, ενω παρεχει επισημα πλεων το iPhone στους πελατες της, δεν εχει κανει το απαραιτητο update των Carrier Settings ετσι ωστε να μετατρεπει σε σε GSM 7bitα τα Unicodes των iPhone.

Τι ζηταμε δηλαδη ολοι οι χρηστες iPhone στο δικτυο της Wind; Να κανει το αυτονοητο για τους πελατες της, ετσι ωστε να μην χρεωνωνται διπλα τα SMS μας. Να κανει δηλαδη οτι εκαναν Vodafone και Cosmote.!

 

"Δε μπορεί να ξέρει η εταιρεία αν εσύ θέλεις να γράφεις με όλα τα κομφόρ και τα λοιπά του Unicode ή αν θέλεις μικρότερο εύρος χαρακτήρων για να έχεις περισσότερους στη διάθεσή σου."

 

Ναι, δεν μπορει να ξερει η εταιρια αν εγω........κλπ. Αφου δεν μπορει να το ξερει οπως λες, και χεστηκε κιολας, γιατι εχει και μεγαλυτερο κερδος στην τελικη απ τα διπλα SMS και σιγουρα δεν ειναι και υποχρεωμενη να το κανει (αν θελει) εμ, γι αυτο της στελνω mail διαμαρτηριας (και δεν ειμαι ο μονος). Για να της χτυπησω το κουδουνακι πως δεν θελω να χρεωνωμαι διπλα SMS και πως πρεπει να κανει οτι καναν και οι ανταγωνιστες της, γιατι στην τελικη θα με χασει απο πελατη.

 

2) Ναι το ξερω και εγω οπως και πολλοι αλλοι, πως γινεται αυτο με Jaibreak. Δεν θελω να κανω ομως jailbreak. Ειναι επιλογη μου να θελω να εχω καθαρη-εργοστασιακη συσκευη.! Ασε που δεν ειναι και προς τιμην της (τρομαρα της), να οδηγει τους πελατες της στο να χακεψουν τη συσκευη τους για να μην χρεωνωνται διπλα SMS. Δεν ειναι αυτη η λυση λοιπον. Δεν θα αρεσε και καθολου στην Apple επισης, να ξερει πως παροχος που πουλαει το προιον της, να αναγκαζει τους πελατες της να καταφυγουν σε jailbreak για να στελνουν GSM SMS, απ τη στιγμη που οι ανταγωνιστες της (που και αυτοι παρεχουν επισημα το προιον της), εχουν κανει τις απαραιτητες ενεργειες (Update Carrier Settings).

 

Αυτο που θελω λοιπον, ειναι οχι τοσο το να αναγκασω την Wind να κανει αυτο που θα πρεπε να ειχε κανει απ την πρωτη στιγμη της επισημης κυκλοφοριας του iPhone στο δικτυο της, αλλα το να την κανω να παρει θεση.

Πηρε θεση λοιπον στο πρωτο mail που της εστειλα λεγοντας πως ειναι θεμα ρυθμισεων συσκευης..!! Ειπε μια μπουρδα δηλαδη, πετωντας το μπαλακι στην Apple. Οτι και καλα η Apple και μονο αυτη, φταιει που το IOS της δεν μετατρεπει τα Unicode ελληνικα σε GSM. Η Apple μπορει να μην το κανει ποτε αυτο. Θελω λοιπον να μου πει γιατι ενω ξερω οτι μπορει, δεν το κανει αυτη.!

Θα το ξαναπω......το καναν Vodafone και Cosmote..!! Η Wind γιατι οχι;

 

Φυσικα δεν μου εχει απαντησει κανεις μεχρι σημερα, οποτε και ετοιμαζω τριτο mail :D

Edited by johnphone
Link to comment
Share on other sites

Re: johnphone

 

Για τα bold ουδέν σχόλιο. Για τα υπόλοιπα... ό,τι πεις, περί ορεξεως κολοκυθόπιτα. Απλώς έχε υπ' όψιν σου πως και με τις άλλες εταιρείες δεν είναι στάνταρ το 160 - τα παιδιά στο forum του iPhone έχουν κάνει άπειρες δοκιμές και δεν έχουν καταλήξει ακόμα σαφώς στο τι κάνει τη συσκευή να στέλνει με GSM ή με Unicode.

 

Και λάβε και υπ' όψιν σου τον κόσμο που θέλει να στέλνει μηνύματα με πεζά/κεφάλαια και με όλο το charset του Unicode.

Edited by Flareman
Μπορείτε να προσθέσετε μόνο μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb
Link to comment
Share on other sites

Re: johnphone

 

Για τα bold ουδέν σχόλιο. Για τα υπόλοιπα... ό,τι πεις, περί ορεξεως κολοκυθόπιτα. Απλώς έχε υπ' όψιν σου πως και με τις άλλες εταιρείες δεν είναι στάνταρ το 160 - τα παιδιά στο forum του iPhone έχουν κάνει άπειρες δοκιμές και δεν έχουν καταλήξει ακόμα σαφώς στο τι κάνει τη συσκευή να στέλνει με GSM ή με Unicode.

 

Και λάβε και υπ' όψιν σου τον κόσμο που θέλει να στέλνει μηνύματα με πεζά/κεφάλαια και με όλο το charset του Unicode.

 

Ενταξει Flareman. Ελπιζω να μην προσβληθηκες με τα bold οσο εγω με τον NiTroGen;

Εννοειται πως το εκανα για να τονισω μεμονομενα τα λεγομενα σου και να επικεντροθω σε αυτα. Δεν εχω δηλαδη προβλημα με την αποψη σου. Ουτε με την δικη σου ουτε με κανενος, αρκει αυτη να μην ειναι προσβλητικη-υποτιμητικη........Αναγνωριζω την προσπαθεια σου στην ενημερωση δηλαδη.

Αλλωστε οτι ποσταρω δεν το κανω ουτε απο καπριτσιο ουτε απο ψωνιο. Με καιει το θεμα των SMS και εμενα και πολλους αλλους μηνυματακιδες.

Τωρα για το τι ερευνες εχουν κανει τα παιδια στο iPhone forum, η αληθεια ειναι οτι δεν τις εχω μελετησει (ακομη) ολες. Μου φαινεται περιεργο παντως αυτο που λες. Ειναι αρκετα γνωστο πλεων οτι τα Carrier Settings του καθε παροχου κανουν τα iPhone να στελνουν με 160 ελληνικους χαρακτηρες (αφου δεν το κανει αυτοματα η με επιλογη απο ρυθμιση που δεν υπαρχει τετοια στο IOS).

 

Καντο και μονος σου και οποιος αλλος θελει για να πειστει. Σε μη jailbroken συσκευη ομως και με το πιο προσφατο firmware.!!

Ασε που νομιζω οτι δεν εχει να κανει με το ποιο IOS τρεχει. Εχεις μεσα sim της Wind και στελνεις SMS με 70. Βαζεις sim της Vodafone πχ και ξαφνικα :!: στελνεις με 160 χαρακτηρες, χωρις να εχεις πειραξει τιποτα..!! Τι παιζει; Μα φυσικα οι ρυθμισεις του δικτυου της Voda.! Τι αλλο να ναι δηλαδη; Αν ειναι κατι αλλο που καποιος το ξερει και διαβαζει αυτη τη στιγμη, ας μας φωτησει ρε παιδια επιτελους.!

 

Ναι πιθανον καποιοι να θελουν να γραφουν και με μικρα. Αυτοι που γραφουν SMS που δεν ξεπερνουν τους 70 χαρακτηρες ομως. Γιατι αν θελουν να γραψουν μεγαλυτερα SMS και μαθουν οτι θα χρεωθουν (δεν το ξερουν ολοι ουτε εχουν ολοι ενεργοποιησει την εμφανηση χαρακτηρων) διπλα-τριπλα και παει λεγοντας, εσυ τι πιστευεις οτι θα προτιμουσαν ας πουμε; Για πες; Η ας μας πουν και οι ιδιοι καλυτερα.

Εγω λεω πως προκειμενου να χρεωνωνται διπλα για μεγαλυτερα SMS με μικρα ελληνικα, θα προτιμουσαν να γραφαν κεφαλαια.

Και επισης οταν λες "με όλο το charset του Unicode" τι εννοεις; Οτι δεν θα μπορουν να κανουν χρηση ολων των ειδικων χαρακτηρων; Αν παιζει αυτο ναι, ειναι σοβαρο τοτε. Δεν θα αναγνωριζονται οι ειδικοι χαρακτηρες στον παραληπτη; Η θα τους αποστελλω κανονικα και ο παραληπτης θα τους βλεπει κανονικα, αλλα θα χρεωνωμαι παραπανω μονο για αυτους; Μπερδεμα ε;

 

Για να κανω ενα τεστακι με sim της Voda να δω. Να πληκτρολογισω πολλες φορες μονο το σημα του ευρω η αλλων ειδικων χαρακτηρων ας πουμε να δουμε ποσα SMS θα με χρεωσει; Τι να κανω;

Link to comment
Share on other sites

Το πρότυπο του GSM ορίζει ότι η κωδικοποίηση των SMS ορίζεται από το χρήστη. Στα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κωδικοποίησης αλλά στο iPhone η Apple επέλεξε (προφανώς σε συννενόηση με τα αμερικανικά δίκτυα) να ορίσει ως default κωδικοποίηση την UCS2 και να μην μπορείς να το αλλάξεις.

 

Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό απευθυνθείτε στην Apple και ζητήστε να ενεργοποιήσει την 7-bit GSM κωδικοποίηση. Το να ζητάτε από το δίκτυό σας να κάνει τη μετατροπή (εκτός από μη συμβατή υλοποίηση του προτύπου GSM) είναι σαν να ζητάτε από τη Digea να εκπέμπει για σας και σε MPEG-2 επειδή η ακριβή σας τηλεόραση δεν υποστηρίζει MPEG-4.

 

Long story short: Αν επιμένετε να έχετε iPhone, η λύση που πρότεινε ο Flareman είναι η μόνη σωστή και αξιόπιστη. Η Wind δεν έχει καμιά δουλειά να ασχολείται με αυτά. Αν η Vodafone το έχει κάνει, για εμένα κακώς το έκανε.

 

Το thread κλειδώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...