Jump to content

[S II] Πρόβλημα οθόνης και κάμερας

ackel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Προημερών τράβηξα ένα βίντεο στα 720p και παρατήρησα ότι ανά τακτά διαστήματα το βίντεο μου κάνει "σπασίματα".

Εκεί δλδ που τραβάει ομαλότατα, ξαφνικά σαν να φρενάρουν τα καρέ για 1'' και μετά συνεχίζει κανονικά.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;;

Μαλλον δεν φταιει το βιντεο αλλα η εφαρμογη που τρεχεις το βιντεο. Εν ολιγοις αν το τρεξεις ειτε στο pc σου ειτε στο κινητο με καποια εφαρμογη που να χρησιμοποιει hardware accelaration μαλλον θα στο τρεξει κανονικα (πχ. Diceplayer).

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μαλλον δεν φταιει το βιντεο αλλα η εφαρμογη που τρεχεις το βιντεο. Εν ολιγοις αν το τρεξεις ειτε στο pc σου ειτε στο κινητο με καποια εφαρμογη που να χρησιμοποιει hardware accelaration μαλλον θα στο τρεξει κανονικα (πχ. Diceplayer).

Μόλις το δοκίμασα και στο pc, και στον media player που χρησιμοποιοώ στην TV αλλά τα ίδια :worry:

Η ποιότητα της εικόνας είναι πάαααρα πολύ καλή αλλά μου κάνει αυτό το πρόβλημα:

δεν υπάρχει ομαλή ροή στην εικόνα, στα καρέ. Όσο παίζει το βίντεο έχω λίγα δευτερόλεπτα ομαλότατης ροής, 1-2 δευτερόλεπτα επιβραδύνουν τα καρέ-σπάει η ροή, και ούτω καθεξής....

Και φυσικά, έχω ξενρώσει..... :(

Μόλις το δοκίμασα και στο pc, και στον media player που χρησιμοποιοώ στην TV αλλά τα ίδια :worry:

Η ποιότητα της εικόνας είναι πάαααρα πολύ καλή αλλά μου κάνει αυτό το πρόβλημα:

δεν υπάρχει ομαλή ροή στην εικόνα, στα καρέ. Όσο παίζει το βίντεο έχω λίγα δευτερόλεπτα ομαλότατης ροής, 1-2 δευτερόλεπτα επιβραδύνουν τα καρέ-σπάει η ροή, και ούτω καθεξής....

Και φυσικά, έχω ξενρώσει..... :(

Πατα *#34971539# , πατα τη πρωτη επιλογη.

Αν σου βγαλει λογισμικο SCEF02, τα περαστικα μου. Εχεις το προβληματικο module καμερας. Ειτε θα ξεκινησεις να τους πιεζεις στο service να στο αλλαξουν και θα ελπιζεις να σου φερουν το σωστο, ειτε θα ψαξεις λιγο τις ρυθμισεις μηπως βρεις καλυτερο αποτελεσμα. (πχ. Με το lgcamera app αν πειραξεις ρυθμισεις για autofocus τραβαει καλυτερα).

Αν σου βγαλει λογισμικο SCEF02, τα περαστικα μου. Εχεις το προβληματικο module καμερας. Ειτε θα ξεκινησεις να τους πιεζεις στο service να στο αλλαξουν και θα ελπιζεις να σου φερουν το σωστο

και ποιο ειναι το σωστο;

Edited by sothoms

Αν σου βγαλει λογισμικο SCEF02, τα περαστικα μου. Εχεις το προβληματικο module καμερας. Ειτε θα ξεκινησεις να τους πιεζεις στο service να στο αλλαξουν και θα ελπιζεις να σου φερουν το σωστο, ειτε θα ψαξεις λιγο τις ρυθμισεις μηπως βρεις καλυτερο αποτελεσμα. (πχ. Με το lgcamera app αν πειραξεις ρυθμισεις για autofocus τραβαει καλυτερα).

......τα περαστικά σου, αυτό έχω.......

Μπορείς να μου εξηγήσεις εν συντομία τι είναι αυτό, γιατί είναι προβληματικό, για να καταλάβω κι εγώ τι πρέπει να τους πω/ζητήσω στο service;;

Έχει τύχει και σε άλλους;;

Edited by Sensei_01

Εγώ έχω το SBEF02 και έχει το ίδιο πρόβλημα. Έχει γενικά πρόβλημα με το autofocus σε χώρους με χαμηλό φωτισμό με αποτέλεσμα να κάνει αυτό το framedrop.

......τα περαστικά σου, αυτό έχω.......

Μπορείς να μου εξηγήσεις εν συντομία τι είναι αυτό, γιατί είναι προβληματικό, για να καταλάβω κι εγώ τι πρέπει να τους πω/ζητήσω στο service;;

Έχει τύχει και σε άλλους;;

Οτι ειπε ο @vdanasto συμβαινει, αυτα τα 2 ειναι τα χειροτερα modules που μπορει να σου τυχουν για καμερα.

Δυστυχως δεν ειναι ευχαριστα αυτα που εχω να σου πω.

Στο service αν το πας θα τους δειξεις καταρχην οτι γνωριζεις περι τινος προκειται και θα τους ενημερωσεις για το προβληματικο module και οτι κανει καρε, κατι που δεν κανουν τα modules της sony.

Το θεμα ομως ειναι.. Ακομη κ να τραβηξει βιντεο, να δει οτι οντως υπαρχει προβλημα κ να ζητησει να του στειλουν αλλη καμερα, ειναι 50/50 να σου στειλουν ακριβως την ιδια καμερα κ να μην γινει η δουλεια σου (δεν εχουν ξεχωριστο κωδικο δυστυχως οποτε κ δεν γνωριζουν τι στελνουν παρα μονο αφου περαστει στο τηλεφωνο).

Οποτε πρεπει πρωτον να στο δεχτει το service και δευτερον να εισαι κ τυχερος κ να σου στειλουν τη σωστη καμερα.

P.S. Το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι στην ουσια δεν φταιει το hardware αλλα το software. Τι εννοω.. Για τα υπολοιπα modules εχουν βγει firmware τα οποια δουλευουν σωστα. Μονο SCEF και SBEF εχουν αυτα τα θεματα autofocus (και για του λογου το αληθες με firmware απο SIEG01 πχ η καμερα σου θα δουλευει αψογα αλλα.. Χωρις φλας!).

Ναι, εχω εμβαθυνει σε τραγικο βαθμο.. Καποτε ειχα φαει τρελο στραβωμα και το εψαξα.. λιγακι παραπανω!

Sofos_5 το πρόβλημα αυτών των modules είναι το autofocus ή τα καρε που χάνει (ή και τα δύο) ;

Και τα 2 δυστυχως.

Και τα 2 δυστυχως.

Συνεπώς η software λύση είναι το lgcamera απ ότι διαβαζω; Εχετε καμιά ιδέα για ρυθμίσεις ;

Και εγώ το προβληματικο module έχω αποτι μολις είδα , αλλά δεν είχα προσέξει το θέμα ίσως επειδή τραβάω φωτογραφίες και σπάνια video. Μπορεί κάποιος να έχει αυτό το module χωρις να εχει το θέμα? Οπως και ναχει κάνω την πάπια γιαν αμην στεναχωριέμαι τσάμπα..Ξεπέρασα την κριτρινιλα, δεν θα ξεπερασω αυτο? :P

Εμένα πάντως έχει πρόβλημα μόνο σε 720p ανάλυση, σε 1080p δεν έχει θέμα (SBEF02).

Επιβεβαιώνω, κι εμένα (SCEF02) το πρόβλημα είναι μόνο στα 720p, σε καμμία άλλη ανάλυση.

Επιβεβαιώνω, κι εμένα (SCEF02) το πρόβλημα είναι μόνο στα 720p, σε καμμία άλλη ανάλυση.

Εμένα κανονικά χάνει καρε και σε 1080p. Επίσης σε αυτή την ανάλυση κάνει για κάποιο λόγο μόνο του zoom διαφορετικό από τις άλλες αναλύσεις.

Εμένα κανονικά χάνει καρε και σε 1080p. Επίσης σε αυτή την ανάλυση κάνει για κάποιο λόγο μόνο του zoom διαφορετικό από τις άλλες αναλύσεις.

Όντως, αυτο με το ζουμ κι εγω το εχω παρατηρήσει.

Πάντως δοκίμασα το lg camera και τραβάει μια χαρά βίντεο στα 720p, με πολλές ρυθμίσεις ακόμα και για την ποιότητα του ήχου.

Οπότε εγώ προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό, ηρέμησα :)

Όντως, αυτο με το ζουμ κι εγω το εχω παρατηρήσει.

Πάντως δοκίμασα το lg camera και τραβάει μια χαρά βίντεο στα 720p, με πολλές ρυθμίσεις ακόμα και για την ποιότητα του ήχου.

Οπότε εγώ προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό, ηρέμησα :)

Για μοιρασου καμια ρύθμιση ! Οχι για τον ηχο που ειναι ευκολο, αλλα για την εικόνα ! Το Autofocus βασικά τι επιλογή είναι καλό να το βάζουμε ; Έχει διάφορες και δεν καταλαβαινω καθόλου τις διαφορες.

Λοιπον προσωπικα εμενα η νεα εκδοση (6.3) του lgcamera με εσωσε, δεν χανει καρε, ουτε προβλημα με το autofocus φαινεται να εχει. Τουλαχιστον τωρα που εκανα καποια τεστ (τωρα εχει ηλιο βασικα, το βραδυ θα φανει) και η καμερα τραβαει καλυτερα (1080 κ 720) αλλα και η φωτογραφικη φαινεται να εχει καποια χρωματα λιγο πιο ζωντανα.

Αν κανει δουλεια και το βραδυ τοτε για οσους εχουν θεμα με τη καμερα θα τους προτεινα ανεπιφυλακτα την αγορα του προγραμματος. Προστοπαρων εγω τρεχω τη free beta 6.3.

Λοιπον προσωπικα εμενα η νεα εκδοση (6.3) του lgcamera με εσωσε, δεν χανει καρε, ουτε προβλημα με το autofocus φαινεται να εχει. Τουλαχιστον τωρα που εκανα καποια τεστ (τωρα εχει ηλιο βασικα, το βραδυ θα φανει) και η καμερα τραβαει καλυτερα (1080 κ 720) αλλα και η φωτογραφικη φαινεται να εχει καποια χρωματα λιγο πιο ζωντανα.

Αν κανει δουλεια και το βραδυ τοτε για οσους εχουν θεμα με τη καμερα θα τους προτεινα ανεπιφυλακτα την αγορα του προγραμματος. Προστοπαρων εγω τρεχω τη free beta 6.3.

Σου τρέχει καλά χωρίς καμία ρυθμιση;

Σου τρέχει καλά χωρίς καμία ρυθμιση;

Επειδη δεν ειμαι σπιτι, δεν μπορω να γραψω αναλυτικα τι επιλογες εχω βαλει αλλα λογικα ακομα κ με τις προεπιλεγμενες ρυθμισεις αν επιλεξεις να κανει autofocus πριν ξεκινησει την εγγραφη θα πρεπει να σου δουλεψει σωστα. Το μονο αρνητικο ειναι οτι πιανει πολυ χωρο το καθε βιντεο.

Το τι επιλογη θες στο autofocus παιξε κ μονος σου, εγω ακομα κ αυτοματο που το εχω λειτουργει καλα αλλα νομιζω οι καλυτερες επιλογες ειναι ειτε fixed ειτε continuous video.

Για να μην λεω χαζομαρες θα το δοκιμασω αργοτερα εξω με χαμηλο φωτισμο να δω αν θα εχω τα ιδια αποτελεσματα.

• 2 weeks later...

καλησπέρα

διαβάζοντας τόσα πολλά posts εδώ μέσα ειλικρινά χάθηκα....σε παλαιότερα post πολλοί αναφέρατε για το Galaxy S2 Camera Firmware Update ότι βελτιώνει την κάμερα αισθητά, και ότι το κατεβάσατε από το samsung apps....

δεν μπόρεσα να βρω τίποτε... αλλά στο google βρήκα αυτό

http://m.bazaarandroid.com/app/52225

Είναι το σωστό η έχετε κάποιο άλλο ling ?

το δοκίμασε κανένας? να το εγκαταστήσω η όχι ???

λόγο ασχετοσύνης δεν θέλω να πειραματιστώ με κάτι που δεν το δοκιμάσατε εσείς με τόσο μεγάλη εμπειρία.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

μόλις το έβαλα εγώ και μπορώ να πω ότι δυσκολεύομαι να διακρίνω τον κόκκινο κύκλο, ενώ πρίν ήταν

εμφανής με την 1η ματιά. θα ενημερώσω και αύριο, να το δώ και στο φώς της ημέρας.

μόλις το έβαλα εγώ και μπορώ να πω ότι δυσκολεύομαι να διακρίνω τον κόκκινο κύκλο, ενώ πρίν ήταν

εμφανής με την 1η ματιά. θα ενημερώσω και αύριο, να το δώ και στο φώς της ημέρας.

ωραία φίλος πες μου έχεις καινούργια συσκευή ?? και έκανες αναβάθμιση σε ICS ???

εγώ έχω το τηλέφωνο μόλις λίγες μέρες και αναβαθμίστηκα σε ICS... μόλις προχθές.... ρωτάω μήπως σε καινούργιες συσκευές δεν είναι αποτελεσματικό....

ευχαριστωωωω

Το έχω λίγο καιρό,αλλά από 2ο χέρι. Δεν είναι και πολύ νέα συσκευή δηλαδή. Του πέρασα ICS σχεδόν με το που το πήρα. Θέλω να το δω και αύριο. Ίσως να μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγω τεχνητού φωτισμού. Edited by juno12

• The title was changed to [S II] Πρόβλημα οθόνης και κάμερας