Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό μάλλον είναι σοβαρό πρόβλημα, και ίσως και ο λόγος που αποτυγχάνει η εγκατάσταση της επίσημης. Το σφάλμα εννοεί ότι δεν μπορεί να φορτώσει το διαμέρισμα system, στο οποίο στη συνέχεια θα εγκατασταθεί η ρομ. Είναι πιθανόν λοιπόν η επίσημη για το προ που έβαλες κατά λάθος να τοποθετεί το διαμέρισμα system σε άλλο κομμάτι του "σκληρού δίσκου" της συσκευής από ότι η επίσημη ρομ για το απλό μοντέλο.

Δοκίμασε και άλλες ρομ, ώστε να επιβεβαιώσεις το σφάλμα(ή αν είσαι τυχερός και είναι κάτι άλλο, κάποια να εγκατασταθεί).

Μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιες που είναι για το προ, αλλά σ' αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη και αν bootαρουν, κάποια πράγματα(πιθανότατα το wifi ή και η λειτουργία τηλεφώνου) δε θα λειτουργούν.

δηλαδη μπορει να εχει βλαβη η πλακετα? η μπορει να διορθωθει με καποιες ρυθμισεις?

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί μόνο μέσω της εγκατάστασης μιας άλλης επίσημης ρομ. Αν δεν μπορεί έτσι δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά. Στο service βέβαια έχουν και κάποιες ειδικές συσκευές και software για περαιτέρω ξεκλειδώματα, αν και έχει ακουστεί στο παρελθόν ότι σε τέτοια περίπτωση αλλάζουν τη μητρική.

Υπάρχει πάντως κάτι ακόμη που μπορείς να δοκιμάσεις και θα το βρεις εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1728065

Αυτό το αρχείο(υπάρχει σύνδεσμος) φλασάρεται από το φάκελο dload και έχει κάποιες λειτουργίες διόρθωσης των διαμερισμάτων της συσκευής(απ' όσο έχω καταλάβει), οπότε ίσως μετά να μπορέσεις να εγκαταστήσεις την επίσημη ρομ χωρίς πρόβλημα.

EDIT:

Εδώ η εξήγηση του γιατί αποτυγχάνει η αναβάθμιση:

cause analysis: flashing customised package (such as update.zip) only rewrites data, cust, system partitions' data, and with version numbers.

but official package (UPDATE.APP) includes data for all 13 partitions, and during flashing the system checks and verifies version information. if pass then rewrites all, if not returns error. this is the key point of the problem.

thus if "failed" appears when flashing official package, it must be caused by conflicts in the other partitions.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1560372&highlight=update+fail+on+step+2+of+2

Edited by dancer_69

ωραιος ο dancer μπραβο σου σιγουρα θα περασει αυτο!

θα το εχω στα υποψιν μου κ εγω αυτο !

Motorola Moto X 2014

Samsung Galaxy Note II GT-N7100(Rom stock Jb 4.3)Lost imei :blink:

Vodafone smart 2 (DDESIGN ROM V1.0)http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=340377

LG V490 4G

Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί μόνο μέσω της εγκατάστασης μιας άλλης επίσημης ρομ. Αν δεν μπορεί έτσι δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά. Στο service βέβαια έχουν και κάποιες ειδικές συσκευές και software για περαιτέρω ξεκλειδώματα, αν και έχει ακουστεί στο παρελθόν ότι σε τέτοια περίπτωση αλλάζουν τη μητρική.

Υπάρχει πάντως κάτι ακόμη που μπορείς να δοκιμάσεις και θα το βρεις εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1728065

Αυτό το αρχείο(υπάρχει σύνδεσμος) φλασάρεται από το φάκελο dload και έχει κάποιες λειτουργίες διόρθωσης των διαμερισμάτων της συσκευής(απ' όσο έχω καταλάβει), οπότε ίσως μετά να μπορέσεις να εγκαταστήσεις την επίσημη ρομ χωρίς πρόβλημα.

EDIT:

Εδώ η εξήγηση του γιατί αποτυγχάνει η αναβάθμιση:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1560372&highlight=update+fail+on+step+2+of+2[/quote

Edited by k30taas

ΦΙΛΕ ΜΟΥ dancer_69 ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!!!!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ 2.3.5 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.........ΔΗΛΑΔΗ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όσοι έχετε aurora ενημερωτικά ο dzo έχει φτάσει στο 14 update και πλέον το κινητό είναι εκπληκτικά σταθερό και γρήγορο,με ενα wifi που στο δικό μου δουλεύει ρολόι :).Αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει πως κρατάω μετά από reboots το crash για να μπορώ να το στείλω.Γράφει ο dzo έναν τρόπο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαδικασία ακριβώς.

su

cat /dev/block/mmcblk0p7 > /sdcard/crash.txt

Αυτό μπορεί να γίνει ή μέσω του adb ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το pc, ή με κάποιον terminal emulator από τη συσκευή(υπάρχει στο google play).

Από το Pc:

Ανοίγεις την εφαρμογή γραμμής εντολών(Command prompt) των windows, μεταφέρεσαι στο φάκελο που βρίσκεται το adb.exe(το οποίο αν δεν το έχεις, περιλαμβάνεται στο Android sdk που μπορείς να κατεβάσεις από τη google) και γράφεις τις παραπάνω εντολές: η πρώτη (το su) είναι για να μπεις στο λογαριασμό υπερχρήστη. Τη γράφεις και πατάς enter. Μετά γράφεις και τη δεύτερη(cat /dev/block/mmcblk0p7 > /sdcard/crash.txt), όπου αν θέλεις να αποθηκευθεί το αρχείο στον υπολογιστή αλλάζεις τη διαδρομή /sdcard/crash.txt, σε c:\log\crash.txt ή όπου αλλού θέλεις να αποθηκευθεί το αρχείο.

Aπό τη συσκευή:

Με τον ίδιο τρόπο δίνεις τις εντολές και από τη συσκευή, αφού ανοίξεις την εφαρμογή terminal emulator(ή όποια παρόμοια έχεις κατεβάσει από το google play)

Περνώντας την update 11 παρατήρησα ότι δεν λειτουργεί η κάμερα και το φλας. Το ίδιο συμβαίνει και στην 14...

Πριν και μετά το update δεν έκανα wipe.

Μπορώ να κάνω downgrade περνώντας την παλιά που είχα (4.1update1a) με την ίδια διαδικασία (recovery-->install from sd card);

there is no knowledge that is no power

καλησπερα ,εχω μαλλον ποιο σοβαρο προβλημα απο οτι ειχε ο φιλος στην πισω σελιδα .

τα δοκιμασα ολα κ αυτο που διορθωνει τα διαμερισματα,αλα χωρισ αποτελεσμα.

περναει η αναβαθμιση το 2.3.5 η 2.2.2 αλλα στο λογγο του μπουταρισματος κολαει κ ξανακανει

επανεκινηση κ συνεχεια το ιδιο...

παρακαλω τα φωτα σας

λοιπον με το 2.3.5 κανει την εκινηση δειχνει το huawei κανει εκεινο το κυκλο το σηματακι κ παλι επανεκινηση συνεχεια.

με 2.2.2 ανοιγει στην στην μαμισια recovery κ γραφει κατευθειαν

E:Can't mount @ (or /dv.block/mmcb1kop6

e:cant mount cache :recovery /command

Edited by ddesign

Motorola Moto X 2014

Vodafone smart 2 (DDESIGN ROM V1.0)http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=340377

LG V490 4G

Περνώντας την update 11 παρατήρησα ότι δεν λειτουργεί η κάμερα και το φλας. Το ίδιο συμβαίνει και στην 14...

Πριν και μετά το update δεν έκανα wipe.

Μπορώ να κάνω downgrade περνώντας την παλιά που είχα (4.1update1a) με την ίδια διαδικασία (recovery-->install from sd card);

πηγαινε ρυθμίσεις->εφαρμογές->φωτογραφική και πάτα εκκαθάριση δεδομένων.λογικά θα είναι οκ μετά

su

cat /dev/block/mmcblk0p7 > /sdcard/crash.txt

Αυτό μπορεί να γίνει ή μέσω του adb ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το pc, ή με κάποιον terminal emulator από τη συσκευή(υπάρχει στο google play).

Από το Pc:

Ανοίγεις την εφαρμογή γραμμής εντολών(Command prompt) των windows, μεταφέρεσαι στο φάκελο που βρίσκεται το adb.exe(το οποίο αν δεν το έχεις, περιλαμβάνεται στο Android sdk που μπορείς να κατεβάσεις από τη google) και γράφεις τις παραπάνω εντολές: η πρώτη (το su) είναι για να μπεις στο λογαριασμό υπερχρήστη. Τη γράφεις και πατάς enter. Μετά γράφεις και τη δεύτερη(cat /dev/block/mmcblk0p7 > /sdcard/crash.txt), όπου αν θέλεις να αποθηκευθεί το αρχείο στον υπολογιστή αλλάζεις τη διαδρομή /sdcard/crash.txt, σε c:\log\crash.txt ή όπου αλλού θέλεις να αποθηκευθεί το αρχείο.

Aπό τη συσκευή:

Με τον ίδιο τρόπο δίνεις τις εντολές και από τη συσκευή, αφού ανοίξεις την εφαρμογή terminal emulator(ή όποια παρόμοια έχεις κατεβάσει από το google play)

Ευχαριστώ dancer!! :D Διάβασα στο xda ότι δουλεύεις την Mlora.Για πες μας εντυπώσεις αν δεν βαριέσαι :cool:

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Edited by navi55

καλησπερα

παιδια υπαρχει καποια λυση η τιποτε?

δεν ξερω τη να κανω?:(

Motorola Moto X 2014

LG V490 4G

Στη 2.2 όταν μπει σε recovery δοκίμασε να κάνεις wipe data/cache μήπως μπουτάρει.

than0s7

Έχω την aurora τις τελευταίες μέρες. Όσο την είχα πάντως δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, και γενικότερα σε λειτουργία και η Elora και η Mlora, είναι όπως και η Aurora. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια σημαντική διαφορά(άλλωστε κλώνοι της Aurora είναι στην ουσία), εκτός από το εικαστικό μέρος.

μπηκε dancer ανοιξε με 2.2.2

και με τον ιδιο τροπο εκανα κ στην 2.3.5 αλλα οταν ανοιγει

λεει οτι οι διεργασιες σταματησαν να λειτουργουν κ γινετε ολο μαυρη κ δεν μπορω να κανω κατι

η οθονη τη να φταιει?

Edited by ddesign

Motorola Moto X 2014

LG V490 4G

Όσοι έχετε aurora ενημερωτικά ο dzo έχει φτάσει στο 14 update και πλέον το κινητό είναι εκπληκτικά σταθερό και γρήγορο,με ενα wifi που στο δικό μου δουλεύει ρολόι :).Αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει πως κρατάω μετά από reboots το crash για να μπορώ να το στείλω.Γράφει ο dzo έναν τρόπο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαδικασία ακριβώς.

Προσωπικα αφου μου δουλευει μια χαρα με το update 9, το αφηνω ετσι. Μην εχουμε άλλα δραματα... Δεν ειναι τιποτα το ~1 reboot τη μερα.

Μηπως μπορεις να πεις εαν διορθωθηκε το haptic feedback? Δηλαδη οταν πατας το κουμπακι home ξερω γω ή το back, κανει δονησουλα?

Μηπως μπορεις να πεις εαν διορθωθηκε το haptic feedback? Δηλαδη οταν πατας το κουμπακι home ξερω γω ή το back, κανει δονησουλα?

Ναι δουλεύει κανονικά

Πάντως, εγώ που είμαι με το update 14 του DZO, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω βάλει μέχρι τώρα. Πετάει, καλή μπαταρία, μια χαρά internet, καμία επανεκκίνηση.

μπηκε dancer ανοιξε με 2.2.2

και με τον ιδιο τροπο εκανα κ στην 2.3.5 αλλα οταν ανοιγει

λεει οτι οι διεργασιες σταματησαν να λειτουργουν κ γινετε ολο μαυρη κ δεν μπορω να κανω κατι

η οθονη τη να φταιει?

Αυτό δε λέει και πολλά, ποια διεργασία σταμάτησε? Ίσως να κρασάρει ο launcher πάντως. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιον άλλον απ' το google play(από τη σελίδα του στο pc) μήπως και φταίει αυτό.

Ευχαριστω. :)

Απο επανεκκινησεις πως παει? Μειωθηκαν? Στασιμες?

Καμια αλλη κουλαμαρα που τυχον προσεξες?

Πάντως, εγώ που είμαι με το update 14 του DZO, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω βάλει μέχρι τώρα. Πετάει, καλή μπαταρία, μια χαρά internet, καμία επανεκκίνηση.

:wink: :wink:

Αυτό δε λέει και πολλά, ποια διεργασία σταμάτησε? Ίσως να κρασάρει ο launcher πάντως. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιον άλλον απ' το google play(από τη σελίδα του στο pc) μήπως και φταίει αυτό.

καλημερα οχι καμια σχεση αυτο το κανει με το που ανοιγει η συσκευη για να κανουμε διαμορφωση να διαλεξουμε γλωσσα κτλ.

δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε καν τη μπαρα δεν μπορω να τραβηξω.το ιδιο γινετε με ολες τις 2.3.5

B517 - B518 - B522 - B526 - B528 της δοκιμασα ολες κ ολες το ιδιο κανουν οποτε κ λογικα καπου αλου οφειλετε

την εγκατασταση την δοκιμασα κ με 512 καρτα μνημης παλι μια απο τα ιδια .

Motorola Moto X 2014

LG V490 4G

Δε νομίζω ότι είναι θέμα της κάρτας. Πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι κατεστραμμένοι τομείς στο σύστημα αρχείων. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με την προηγούμενη συσκευή μου. Στη δική μου περίπτωση δεν λειτουργούσαν σωστά κάποιες custom roms ενώ άλλες δεν είχαν κανένα πρόβλημα, και όλες αυτές που δε λειτουργούσαν, ήταν σε έκδοση android νεότερη από αυτή της επίσημης ρομ(δε βγήκε ποτε αναβαθμισμένη επίσημη). Παρόλο το εκτενές ψάξιμο δε βρέθηκε ποτέ λύση, και η μόνη πιθανή εξήγηση φαινόταν να είναι η παραπάνω. Δε μπόρεσα να βρω τρόπο ελέγχου ή διόρθωσης πάντως.

Από τη στιγμή πάντως που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε όλες τις 2.3 ρομ, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι απλό, και σίγουρα δε διορθώνεται με εγκατάσταση επίσημης ρομ.

Οπότε ή παραμένεις στην 2.2(και βάζεις κάποια 2.3 custom από τις υπάρχουσες για πυρήνα 2.6.32 μιας και οι νεότεροι από αυτόν χρειάζονται 2.3 επίσημη ρομ ως βάση) ή βάζεις τη 2.3 και πας τη συσκευή στο service λέγοντας ότι δε μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε 2.3 και το πρόβλημα που υπάρχει.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις με κάποια έκδοση παλαιότερη της Β522(όπου η ροζ οθόνη δεν είναι κλειδωμένη), να βάλεις μια custom recovery και στη συνέχεια να φλασάρεις κάποια custom rom, η οποία μπορεί να λειτουργεί σωστά.

Προσωπικα αφου μου δουλευει μια χαρα με το update 9, το αφηνω ετσι. Μην εχουμε άλλα δραματα... Δεν ειναι τιποτα το ~1 reboot τη μερα.

Συγνωμη κιολας αλλα ποιος ο λογος να χρησιμοποιει κάποιος μια ρομ που ακομα εχει bugs, δεν λειτουργουν καποια πραγματα σωστα και κανει restart? δηλαδη τι βρίσκετε στην ics (εκτος απο την περιεργεια) που σας λείπει απο μια σταθερή και συνήθως γρηγορότερη 2.3?

Δεν εχω επικριτικο τόνο, απλως αναρωτιεμαι :)

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Συνεισφορά στην ανάπτυξη της ρομ, και βοήθεια ώστε να γίνει σταθερή(περισσότερο από τις επίσημες, οι οποίες έχουν και αυτές αρκετά bugs)

Δυνατότητα χρήσης του ραδιοφώνου της συσκευής(στις ICS roms)

Καλύτερη ποιότητα σε camera, video, μέσω νεότερων οδηγών και νεότερου πυρήνα.

Περισσότερες ρυθμίσεις, παραμετροποίησης, αναβαθμισμένο και πιο προσεγμένο γραφικό περιβάλλον

Υποστήριξη περισσότερων, νεότερων εφαρμογών.

Όσον αφορά την ταχύτητα, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη διαφορά με τη 2.3 την οποία έβαλα απο περιέργεια πριν λίγο καιρό μόνο και μόνο για να συγκρίνω την ανταπόκριση της συσκευής(μετά από εγκατάσταση πολλών εφαρμογών, των ίδιων που είχα και στην ICS).

Τα reboots άλλωστε δεν συμβαίνουν σε όλες τις συσκευές(έχω την Aurora 5 update 14, περίπου μια εβδομάδα και κανένα reboot ως τώρα). Πολλές φορές άλλωστε είναι αποτέλεσμα του ελαττωματικού wifi(ο κύριος λόγος που η huawei προχώρησε βιαστικά στο release του pro).

Επίσης τα bugs που υπάρχουν δεν επηρεάζουν τη βασική λειτουργία της συσκευής. Για παράδειγμα υπάρχει στην παραπάνω έκδοση bug που αφορά την εφαρμογή της κάμερας. Από τη στιγμή που κάποιος χρησιμοποιεί κάποια άλλη εφαρμογή για την κάμερα, η οποία λειτουργεί κανονικά, δεν τον επηρεάζει καθόλου.

Συγνωμη κιολας αλλα ποιος ο λογος να χρησιμοποιει κάποιος μια ρομ που ακομα εχει bugs, δεν λειτουργουν καποια πραγματα σωστα και κανει restart? δηλαδη τι βρίσκετε στην ics (εκτος απο την περιεργεια) που σας λείπει απο μια σταθερή και συνήθως γρηγορότερη 2.3?

Δεν εχω επικριτικο τόνο, απλως αναρωτιεμαι :)

Έχω την aurora 4.1a. Το κινητό πλέον πετάει καθώς τρέχει στα 1600mhz και έιναι σαφώς σταθερότερο από την επίσημη 2.3.5. Ανυπομονώ για την 4.1 που απ' ότι έχω ακούσει προσφέρει στο χ5 απίστευτη εμπειρία χρήσης...

επειδη το κινητο μου ειναι και το μονο που εχω στην κατοχη μου και μου ειναι απαραιτητο ολη την μερα καθε μερα δεν θα μπορουσα να ειμαι με μια rom η οποια φαινεται να μην ειναι stable...

το μονο παραπονο που ειχα απο την 2.3 την επισημη beta της huawei ηταν οτι αν αφηνες το wifi ανοιχτο συνεχως καποια στιγμη "τυχαια" χωρις κανενα pattern περα του οτι εμπαινε σε deep sleep ετρωγε reboot...φυσικα το προβλημα το ειχα λυσει πολυ απλα ανοιγοντας/κλεινοντας το wifi οποτε το χρειαζομουν...

την aurora την παρακολουθω μηνες τωρα απο τοτε που ειχε ξεκινησει εχοντας διαβασει ολα τα ποστ...

ειχα αποφασισει οτι καποια στιγμη θα μπει αρκει να γινει stable "αρκετα" ωστε να μην εχω προβληματα στην καθημερινοτητα μου με ασχετα reboot και με τις κλησεις/δεδομενα/wifi να λειτουργουν τελεια (και το touch διοτι λογω προβληματος αλλαξα μονος μου οθονη και πλεον εχω atmel οποτε επρεπε να υπαρχει θετικο feedback και γιαυτο!)....

οποτε και πριν 1-2 βδομαδες αφου ειδα οτι η v5-update11 ειχε ολα τα παραπανω feedback οπως τα ηθελα ειπα να κανω το μεγαλο βημα και να την περασω....

διαδικασια πολυ απλη και γρηγορη θα ελεγα (για τους μη κατεχοντες του αθληματος το αναφερω)!

με χαρα λοιπον διαπιστωσα οτι ολα πανε καλα οπως λεγανε τα παιδια και στο xda και ειναι σταθεροτατη rom και μεχρι τωρα ΚΑΝΕΝΑ reboot οσο το εχω χρησιμοποιησει!

καμια εφαρμογη δε μου εχει crasharei εκτος απο την εφαρμογη videos που ειχε η rom αλλα εξαλλου τα video τα βλεπω με mxplayer και ολα καλα...

(ισως χρειαζοταν clear data η εφαρμογη πριν το ανοιγμα μιας και ειχε αναφερθει για καποιες παλαιοτερα αυτη η διαδικασια για να μην crasharoun)

με λιγα λογια για οποιον το σκεφτεται ακομα δε χρειαζεται ας προχωρησει!!!

ps: επειδη το κινητο ειναι πολυ smooth προσωπικα το εχω βαλει σε clock 806/245MHz και ολα τρεχουν νερακι (αυτα που χρησιμοποιω εγω τουλαχιστον ολα) οποτε και η μπαταρια κραταει αρκετα.

αυτα και για το τυπικο το κινητο μου ειναι απο την πρωτη παρτιδα που ειχε δωσει η wind με πλεον αλλαγμενη οθονη απο synaptics σε atmel...

καλη συνεχεια σε ολους!!!!

Edited by nothing