Jump to content

[Επίσημο] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

root είναι όταν ξεκλειδώνεις την πρόσβαση στα αρχεία συστήματος.

μερικές εφαρμογές προυποθέτουν rooted συσκευή για να "παίξουν"

root κάνεις με το z4root[1.3.0],το βρίσκεις εδώ:

http://www.droidxforums.com/forum/droid-x-hacks/13259-z4root-download-links-get-your-root-here.html

δες και αυτό:

ποσο ασφαλες ειναι να εχει ενα τετοιο προγραμμα προσβαση στα αρχεια του συστηματος? Μηπως θα επρεπε να κοιταξω για αλλο προγραμμα που δεν χρειαζεαται root? Ακουσα για το mybackup.....ξερουμε κατι γι'αυτο?

• Απαντήσεις 4,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτά είναι στατιστικά της χρήσης που κάνεις εσύ.

Αν μιλάς συνεχώς στο τηλ,ή παιζεις παιχνίδια πχ,θα δεις να αναφέρονται αυτά με

υψηλά ποσοστά και να μειώνονται οι τιμές του συστήματος αντίστοιχα.

Αυτό που είναι λιγάκι "χαλαστικό" πάντως είναι ότι το "τηλέφωνο αδρανές" είναι πάντα σχεδόν μηδενικό. Το οποίο σημαίνει ότι θεωρητικά έχει πολύ μεγάλο περιθώριο για οικονομία στο ρεύμα, αλλά λόγω κακού (; ) προγραμματισμού δεν αξιοποιείται.

περασα ρε παιδια την oxygen rom και περιμενα να δω καποιες βελτιωσειε σημαντικες στο ui δυστυχως ομως δεν διαπιστωσα κατι αξιολογο και επανηλθα στη μαμα...

θα γινω πιο συγκεκριμενος...

1.ηθελα να κανω re arrange τα home screens...δεν γινεται ουτε στη native

2.δεν μπορω να μεταφερω widgetz&shortcuts απο τη μια screen στην αλλη

3. το menu πoυ εμφανιζεται οταν κανεις Slide απο την κορυφη της οθονης ειναι φτωχο, θα βολευε να ενεργοποιεις το Rotate ή να το κλεινεις οπως στο παλιο μου gt5500

4. και πλεον σοβαρο. o dialer του ειναι α-π-α-ρ-α-δ-ε-κ-τ-ο-ς! δε νομιζετε;;προσπαθησα ματαια να αλλαξω τον δικο του αλλα που...by default βγαινει αυτος

ξερω οτι με τα διαφορα goluncher adwluncher κτλ γινονται (μερικα απο) αυτα... ομως δεν επιβατυνουν ολα αυτα την ταχυτητα της συσκευη και γενικα δε φορτωνουν το εκαστοτε συστημα με διαφορα σκουπιδια;

μια φορα που εβαλα το goluncher τρομαξα....

Τι διαφορετικό ήθελες να δεις στο UI?

Η oxygen που έβαλες είναι μια λιτή ρομ στην οποία έχουν αφαιρεθεί κάποιες όχι ιδιαίτερα χρήσιμες εφαρμογές που υπάρχουν στην Official rom και έχει πολλές βελτιώσεις αναφορικά με την ταχύτητα και την εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Αν θέλεις διαφορετικό UI τότε βάλε τη miui.

Όσον αφορά το launcher ή τον dialer, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο μάρκετ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά, και επίσης μπορείς να αφαιρέσεις εντελώς τις αντίστοιχες default εφαρμογές(αν έχεις κάνει τη συσκευή root).

Αν έχεις βέβαια περισσότερα εφέ και πιο πολλές λειτουργίες ίσως να είναι πιο βαριές πράγμα που έχει επίπτωση στην ταχύτητα, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Πάντως η συσκευή αντέχει άνετα launchers όπως ο go launcher, και ειδίκα σε custom roms όπως η oxygen, cm7, miui και με τον franco kernel περασμένο μπορείς να επιτύχεις πολύ καλά αποτελέσματα σχέσης ταχύτητας/εξοικονόμησης ενέργειας από ότι με την official rom, συν του ότι έχεις νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος η οποία θα είναι(αν είναι) διαθέσιμη από τη huawei από Ιανουάριο.

ποσο ασφαλες ειναι να εχει ενα τετοιο προγραμμα προσβαση στα αρχεια του συστηματος? Μηπως θα επρεπε να κοιταξω για αλλο προγραμμα που δεν χρειαζεαται root? Ακουσα για το mybackup.....ξερουμε κατι γι'αυτο?

το πρόγραμμα κάνει αυτό που λέει,το θέμα είναι η δική σου πρόσβαση ή άλλων

προγραμμάτων.Αν πάντως δεν το κατανοείς ή εμπιστεύεσαι,άστο όπως είναι και

δοκίμασε εναλλακτικά προγράμματα.Σε κάποιες κατηγορίες όμως.όπως λειτουργία

wifi tethering πχ,δεν γίνεται χωρίς root.

συν του ότι έχεις νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος η οποία θα είναι(αν είναι) διαθέσιμη από τη huawei από Ιανουάριο.

Αχ και πιάνεις την μεγάλη πληγή του Android. Υποτίθεται ζωνατό OS, ανανεώνεται, προχωράει και στις συσκευές μας το βλέπουμε από αργά ως ποτέ. Ιανουάριο θα μας δώσουν (ΑΝ γίνει) το 2.3 και ήδη θα είναι το 4 (ή κατά άλλους 2.4) διαθέσιμο, με πολλές βελτιώσεις κλπ κλπ κλπ. Αυτή είναι μεγάλη πατάτα της Google, το ότι δεν έχει υποχρεώσει τους κατασκευαστές να δίνουν εντός κάποιου χρονικού ορίου την όποια νέα έκδοση στις συσκευές. Τι να χαρούμε από το Ice Cream Sandwitch και να λέμε μπράβο android και google όταν δεν θα το δούμε ποτέ στο τηλέφωνό μας; Γενική/ρητορική ερώτηση, πιθανώς off topic...

Το κακό είναι πως όλες οι εναλλακτικές developer ρομς δουλεύουν "σχεδόν" σωστά. Δεν έχω δει καμμία που να λέει ότι δουλεύουν όλα στο τηλέφωνο, όπως με την στοκ. Απλά διαλέγεις τι δεν σε πειράζει ιδιαίτερα να σου λείπει και παίρνεις... Το καλό είναι ότι ανανεώνονται συνέχεια, οπότε ευελπιστώ σε κάποια "τέλεια" έκδοση πριν την βγάλει η Huawei.

Αλλά προκύπτει και το προφανές, μέχρι να τελειοποιηθεί η 2.3 που παλεύουν όλοι, θα είναι στην αγορά τηλέφωνα με την 4 (ή 2.4) και φτου απ΄ την αρχή... :(

Και εκεί λες να τι αξίζει στα άλλα λειτουργικά... Τα "αναβαθμίσιμα" τηλέφωνα, αναβαθμίζονται.

Εγώ πάντα χρησιμοποιούσα custom roms. Η συσκευή δεν είχε ποτέ πάνω από μηνα την official rom.

Πάντως οι ρομ που κυκλοφορούν με 2.3(oxygen, miui, cm7) δεν έχουν κάτι που να μη λειτουργεί εκτός από το wifi hotspot(το οποίο λέγεται ότι λειτουργεί σε εφαρμογές από το μάρκετ, και άρα υπάρχει τρόπος να λειτουργεί και αυτό). Βέβαια αν παρακολουθείς τα threads των roms, βλέπεις αρκετές φορές να αναφέρονται προβλήματα από χρήστες. Συνήθως όμως δεν πρόκειται για παραγματικά προβλήματα της εκάστοτε ρομ(χωρίς να σημαίνει ότι είναι σε όλες τις περιπτώσεις έτσι) αλλά για προβλήματα που προκύπτουν από αλλού, αλλά εμφανίζονται με την εγκατάσταση κάποιας ρομ ή αναβάθμισής της.

Δηλαδή, ο σωστός τρόπος για να περαστεί μια ρομ, είναι να γίνει πρώτα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ίσως και διαμόρφωση των διαμερισμάτων της συσκευής. Μόνο έτσι είναι σίγουρο ότι δεν έχουν μείνει κατάλοιπα από την προηγούμενη που είχε η συσκευή. Όλοι μας βέβαια, επειδή είναι μια διαδικασία πιο χρονοβόρα και κουραστική, και ειδικά όταν δοκιμάζεις συχνά ρομ, παραβλέπουμε πολλά από αυτά, και έτσι παρουσίαζονται προβλήματα που συχνά τα συσχετίζουμε με τη νέα ρομ. Έτσι λοιπόν δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι πολλά δε λειτουργούν ενώ δεν είναι έτσι. Συνήθως ότι δε λειτουργεί αναφέρεται στο original post της εκάστοτε ρομ.

Tελικα εχει κανεις αλλος προβλημα με το bluetooth?

Τα Sony Ericsson HBH-DS970 που εχω δουλευουν μονο για κλησεις,mp3 και πολυμεσα δεν παιζουν με τιποτα στο Χ5,περασα απ'το πλαισιο και τα δοκιμασα με HTC,SAMSUNG που ετρεχαν android 2,2 και λειτουργουσαν κανονικα,πηγα απ'την wind και εξηγησα τι γινετε και μου ειπε ο υπαλληλος οτι κατι εχεi ακουσει οτι μερικα SE stereo bluetooth δεν παιζουν mp3 και πολυμεσα στο ideos X5 και ειναι μονο για κλησεις!

Τι να κανω ρε παιδια αφου τα SE ειναι οτι καλυτερο για μουσικη ειχα δοκιμασει γιαυτο και εσκασα 100ευρω προ 5ετιας γιατι ανεβαζουν την ενταση στα ακουστικα +50% (ειναι σαν να εχουν ενισχυτη)και ετσι ελυνα το προβλημα της χαμηλης εντασης των συσκευων!

Ειναι τελικα προβλημα ολων των Χ5,η μονο του δικου μου,να ζητησω αντικατασταση συσκευης?

Αυτά είναι στατιστικά της χρήσης που κάνεις εσύ.

Αν μιλάς συνεχώς στο τηλ,ή παιζεις παιχνίδια πχ,θα δεις να αναφέρονται αυτά με

υψηλά ποσοστά και να μειώνονται οι τιμές του συστήματος αντίστοιχα.

Ναι αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι με το os monitor το συστημα android λειτουργει στα 0-5% και οταν μπαινω σις ρυθμισεις/σχετικα με το τηλ/χρηση μπαταριας ,μου δειχνει κατι τρελα ποσα μεχρι και 99% ορισμενες φορες!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Την πηρα την συσκευη απο καταστημα wind το Σάββατο και τελικα σημερα το εδωσα πισω γιατι ειχε 1 καμμενο pixel. Ισχυει το DOA.

Αλλα μου ειπαν οτι σε 4 μερες θα ξερουν σιγουρα για την αλλαγη γιατι θα το στειλουν στα κεντρικα :blink: ..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Motorola Moto G 4g

παιδια καλησπερα μια βοηθεια! προσπαθω να βαλω cm7 αλλα τιποτα μου κολαει συνεχεια στο logo ideos

τα βηματα που κανω:

α. data wipe - factory reset

b. wipe partition

c. install from zip card choose zip card κ επιλεγω την ρομ αλλα δεν μου ανηγει. Το επαναφερω με nadroid buckup.

εχω περασει την ρομ b160 με επιτυχια, Clockwork Recovery εχω αυτο 3.0.2.8 .

Κάνω κατι λάθος? Οποιος μπορει ας μου πει τα σωστα βηματα!Ευχαριστω!

nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge

1) βαλε το τελευταιο recovery http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1229326 (αλλαξε το ονομα σε "recovery.img")

2) ακολουθα τις οδηγειες http://android.modaco.com/topic/341011-ultimate-guide-to-the-huawei-u8800/

Την πηρα την συσκευη απο καταστημα wind το Σάββατο και τελικα σημερα το εδωσα πισω γιατι ειχε 1 καμμενο pixel. Ισχυει το DOA.

Αλλα μου ειπαν οτι σε 4 μερες θα ξερουν σιγουρα για την αλλαγη γιατι θα το στειλουν στα κεντρικα :blink: ..

ΑΝ ξερουν σε 4 μερες καλα θα ειναι...Εμενα για το ιδιο προβλημα (καμμενο πιξελ) εκαναν συνολικα 16 ημερολογιακες μερες να μου δωσουν καινουρια συσκευη. Μου ειχαν πει οτι θα μου στειλουν μηνυμα για να περασω καποια στιγμη να παραλαβω καινουριο κινητο, αλλα αν δεν επαιρνα απο μονος μου τηλεφωνο να ρωτησω τι γινεται, ακομα θα περιμενα...

Μετα απο μια εβδομαδα παρε και εσυ τηλεφωνο στο καταστημα να ρωτησεις, μην το αφησεις να τσουλησει μονο του...

ΑΝ ξερουν σε 4 μερες καλα θα ειναι...Εμενα για το ιδιο προβλημα (καμμενο πιξελ) εκαναν συνολικα 16 ημερολογιακες μερες να μου δωσουν καινουρια συσκευη. Μου ειχαν πει οτι θα μου στειλουν μηνυμα για να περασω καποια στιγμη να παραλαβω καινουριο κινητο, αλλα αν δεν επαιρνα απο μονος μου τηλεφωνο να ρωτησω τι γινεται, ακομα θα περιμενα...

Μετα απο μια εβδομαδα παρε και εσυ τηλεφωνο στο καταστημα να ρωτησεις, μην το αφησεις να τσουλησει μονο του...

Εγω περιμενω 2 εβδομαδες, γιατι για δευτερη φορα, η οθονη "πεθανε" κ ακομα ουτε φωνη...!!!

Οποτε θα συμφωνησω, μην το αφηνεις στην τυχη του!!!:!:

Sony Ericsson X10, HTC Desire, Huawei Ideos X5, Sony Ericsson X10 mini, Motorola Razr XT910i, Samsung Galaxy S3, Sony Ericsson X8, Nexus 4,HTC wildfire S, Sony Ericsson Neo-V, Nexus 5, Blacview JK809, Lenovo A820, Lenovo A760, Oppo Find 7a, Jiayu G2F, Xiaomi Hongmi 1S, THL T6s pro, Umi Zero, Cubot S200, Meizu MX4, Cubot X9, Kingzone Z1, Ulefone be pure, LG G flex 2, Xiaomi Mi Note, Xiaomi Mi Note Pro, Huawei P8 lite, Meizu m2 Note, Moto X style, Letv One Pro, Nexus 6P, Note 5, Xiaomi Redmi 3

Tα φορουμ παιδια ειναι για να αληλοβοηθειωμαστε και αφου απαντηση δεν πηρα για το προβλημα μου με το bluetooth πηγα στο μαγαζι της wind απο εκει που το πηρα και αφου ανοιξαμε ενα καινουργιο ειδαμε τελικα οτι στο καινουργιο το bluetooth μου επαιζε κανονικα ολα τα multimedia και ετσι μου το αντικατεστησαν!

Δεν έχω καταλάβει τι εστι franco kernel έναντι των miui cm7 κτλ... πρέπει πρώτα να μπει ο kernel & μετά να ρίξω τα υπόλοιπα; θα μπορώ να κάνω restore σε περιπτωση προβλημάτων; Έψαξα για guide...αλλά δεν βρήκα τίποτα...

Τελικά αυτο το thread έχει γεμίσει ερωτήσεις:D:D

Beer Inspiredhttp://briefcase.pathfinder.gr/download/OverClocker_/14396/164008/0/AMD+Rotating+Logo.gif

Εχει βρεθει καμια λυση γιθα τα σπασιματα που κανει στα βιντεο. Κριμα ενα καθολα τελειο κινητο σε ολα του να υστερει σε αυτο τον τομεα....:(
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν έχω καταλάβει τι εστι franco kernel έναντι των miui cm7 κτλ... πρέπει πρώτα να μπει ο kernel & μετά να ρίξω τα υπόλοιπα; θα μπορώ να κάνω restore σε περιπτωση προβλημάτων; Έψαξα για guide...αλλά δεν βρήκα τίποτα...

Τελικά αυτο το thread έχει γεμίσει ερωτήσεις:D:D

O franco kernel είναι ένας εναλλακτικός kernel για τις oxygen, cm7 και miui roms, ο οποίος έχει αρκετές βελτιστοποιήσεις που βελτιώνουν την ταχύτητα και βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Αφού εγκάταστήσεις μια από τις παραπάνω ρομς, κάνεις επανεκκίνηση σε recovery mode και φλασάρεις το zip αρχείο που περιέχει τον kernel, και κάνεις και ένα wipe cache.

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα απλά ξαναφλασάρεις τη ρομ.

γεια σας παιδια

θα ηθελα να σας ρωτησω τι πρεπει να κανω για να μπω στο Internet με το 3g...

ουτε καν το σημα του 3g δεν μου βγαζει, και δεν μπορω να βρω τι πρεπει να κανω...

νομιζα οτι δεν χρειαζοταν τιποτα

τις ρυθμισεις τις εχει μεσα.

σας παρακαλω να μου απαντησετε

ευχαριστω

γεια σας παιδια

θα ηθελα να σας ρωτησω τι πρεπει να κανω για να μπω στο Internet με το 3g...

ουτε καν το σημα του 3g δεν μου βγαζει, και δεν μπορω να βρω τι πρεπει να κανω...

νομιζα οτι δεν χρειαζοταν τιποτα

τις ρυθμισεις τις εχει μεσα.

σας παρακαλω να μου απαντησετε

ευχαριστω

εταιρεια?

σιγουρα ειναι ενεργοποιημενο το 3g?

settings>wireless&network settings>mobile networks>data enabled ??

ναι ειναι τσεκαρισμενο.

οταν εχω σημα 3g δεν επρεπε να εχει ενα εικονιδιο πανω, διπλα απο την μπαταρια?

ναι ειναι τσεκαρισμενο.

οταν εχω σημα 3g δεν επρεπε να εχει ενα εικονιδιο πανω, διπλα απο την μπαταρια?

Ρυθμισεις APN ειναι σωστες? τι δικτυο εχεις ?

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

παιδια καλημερα! περασα την cyanogenmod7 δεν μπορω να βρω ενα θεμα που να εχει την διαρκεια της μπαταριας πανω στην taskbar αν καποιος εχει καποιο θεμα ας μου δωσει το λινκ ευχαριστω!
nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge

Τι εννοείς, το ποσοστό?

Αυτό ρυθμίζεται μέσα από τις cyanogenmod settings.

ναι το ποσοστο μπορεις να μου πεις πως το κανω αυτο?

Εχει βρεθει καμια λυση γιθα τα σπασιματα που κανει στα βιντεο. Κριμα ενα καθολα τελειο κινητο σε ολα του να υστερει σε αυτο τον τομεα....:(
[sIGPIC][/sIGPIC]