Jump to content

[MOTO] Gilera Runner: Βελτιώσεις, εμπειρίες κ.α

nikos the great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ικανοποιημενος ειμαι.Γενικα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο.

Απλα πλεον εχει πεσει λιγο η αποδοση του

Γι αυτο κ μαλλον θα του κανω ενα καλο service κ θα το δωσω...

ε σιγουρα μετα απο καιρο πεφτει η αποδοση! αληθεια ποσα χιλιομετρα εχεις κανει??

αμα εισαι 30-40000 χλμ η αλλγη ειναι αναγκαια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κοντα στα 24000 χλμ εχω κανει

λιγα ειναι! για μενα βαλε ενα κυλιδροπιστονο πακετο με ιμαντα και μπιλιες και μην παρεις καινουργιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια εγω δυστηχως ειμαι ασχετος με τα μηχανικα...

Ουτε κυλινδροπιστονα εχω αλλαξει ουτε ελατηρια κτλ....

Οποτε αφου δεν με βλεπω για αναβαθμιση,τουλαχιστον μεχρι να αγορασω καινουριο, τί μπορω να παρω απο δω http://www.adrenalin-pedstop.co.uk/ τουλαχιστον για να το διατηρησω σε καλη κατασταση??

EΛΕΟΣ!! Ρε παιδια εγω εχω ρωτησει σε συνεργεια για συντηρηση γενικα διχρονου και η απαντηση ηταν η εξης.

Καθε 5-6 χιλιαδες χιλιομετρα αλλαγη ελατηριων πιστονιου, καθε 12-15 χιλιαδες χιλιομετρα αλλαγη πιστονιου και καθε δευτερη αλλγη πιστονιου ,αλλαγη κυλινδρου.

Οποτε κανε αυτο που λεει ο RAVER, πηγαινε σε ενα καλο μηχανικο (αν δεν ξερεις μπορω ανεπιφυλακτα να σου συστησω) και αλλαξε ολο το σετ (κυλινδρο- πιστονι-ελατηρια) και θα δεις αλλο μηχανακι μαζι με 0,5 γραμμαριο μπιλακια λιγοτερο.

Κοστος ολων 100€-150€ χωρις να ξερω ποσο εχουν τα μηχανικα.

Εγω παιδια δεν ξερω Σας το ειπα....

Το service μονο του κανω

Οποτε αμα παω στον μηχανικο του λεω για κυλινδρο- πιστονι-ελατηρια πιστονιου κ ιμαντα κ καθαρισα??Οι μπιλιες τι σκ@# ειναι την ασχετοσυνη μου μεσα?? :O

(Γι αυτο θελω να παρω καινουριο scooter ξανα.Δεν εχω καποιον απο το περιβαλλον μου τοσα χρονια που να ξερει κ δεν μπορω να παω στο μηχανικο ξεμπαρκος κ να του ζητησω κατι πρωτον γιατι δεν ξερω κ δευτερον γιατι δεν ξερω αν θα με δουλεψει ο μηχανικος... (που κανονικα αυτα που λετε κυλινδρους,πιστονια κτλ ο συγκεκριμενος που παω εγω μηχανικος θα επρεπε να μου τα ειχε αλλαξει με τοσα χλμ που εχω :mad: ή τουλαχιστον να το ειχε προτεινει)

Πες μου κανα της εμπιστοσυνης σου μηχανικο Leolipop στην Αθηνα...

Εγω μενω Α.Ιλισια κ τοσο καιρο το πηγαινω στον Γ.Στεφανοπουλο

Γρηγοριου Λαμπρακη 108 Κορυδαλλος.

2105624440

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ SHOP.

Εκει ειναι ο μηχανικος που εμπιστευομαι τυφλο οσο κανενα και τον θεωρω αυθεντια στα διχρονα μιας και ο ιδιος διχρονο εχει (Yamaha Z125) και ενιοτε παει και σε dragster με yamaha Z.

Κανω 15χλμ για να παω ως εκει αλλα ποτε δεν το μετανιωνω.Σου εγγυωμαι οτι ειναι τοσο σχολαστικος που θα κοιταξει ολη τη μηχανη για φθορες και θα σε ενημερωσει αμεσως, οχι του τυπου αντεχει λιγο ακομα ελα μετα...

Εγω παιδια δεν ξερω Σας το ειπα....

Το service μονο του κανω

Οποτε αμα παω στον μηχανικο του λεω για κυλινδρο- πιστονι-ελατηρια πιστονιου κ ιμαντα κ καθαρισα??Οι μπιλιες τι σκ@# ειναι την ασχετοσυνη μου μεσα?? :O

(Γι αυτο θελω να παρω καινουριο scooter ξανα.Δεν εχω καποιον απο το περιβαλλον μου τοσα χρονια που να ξερει κ δεν μπορω να παω στο μηχανικο ξεμπαρκος κ να του ζητησω κατι πρωτον γιατι δεν ξερω κ δευτερον γιατι δεν ξερω αν θα με δουλεψει ο μηχανικος... (που κανονικα αυτα που λετε κυλινδρους,πιστονια κτλ ο συγκεκριμενος που παω εγω μηχανικος θα επρεπε να μου τα ειχε αλλαξει με τοσα χλμ που εχω :mad: ή τουλαχιστον να το ειχε προτεινει)

Πες μου κανα της εμπιστοσυνης σου μηχανικο Leolipop στην Αθηνα...

Εγω μενω Α.Ιλισια κ τοσο καιρο το πηγαινω στον Γ.Στεφανοπουλο

Φιλε πηγαινε εκει που λεει ο Leolipop

η μετατροπη μαζι με φλατζες κυλιδροπιστονο - ιμαντα - φυγοκεντρικα μπιλακια και εργατικα πιστευω να σου πανε κανα 300-350ρικο αλλα μετα θα εχεις οντως αλλο μηχανακι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια καθε τοσο θελουν αλλαγμα τα πιστονοκυλινδρα στα scooter η αυτο ισχυει μονο για το runner?

Ρε παιδια καθε τοσο θελουν αλλαγμα τα πιστονοκυλινδρα στα scooter η αυτο ισχυει μονο για το runner?

Σε ολα τα σκουτερ και ειδικα στα 2χρονα! ασε τον κυλινδρο,τουλαχιστον θα αλλαζεις συχνα πιστονι!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε ολα τα σκουτερ και ειδικα στα 2χρονα! ασε τον κυλινδρο,τουλαχιστον θα αλλαζεις συχνα πιστονι!

στα 4χρονια σε περισσοτερα km θελει αλλαγμα απο οτι στα 2χρονα???

τα 4χρονα θελουν μετα απο τις 40000χλμ,θα το :blink: οταν θα μειωθει η αποδοση!

παντως αυτη η αλλαγη γινετε αμα εισαι "ψειρας" με τα μηχανακια.

εγω σε κανενα μου σκουτερ δεν το ειχα κανει αυτο.βεβαια βοηθησε και το καλο λαδι,καλη συντηρηση και η σωστη οδηγση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα παιδιά θέλω να βαλω immobilazer στο gilera runner 50 SP 2007 το ίδιο μοντέλο το 125 έχουν εγώ γίνετε να βάλω?

Και πόσο κάνει?

Τη προτείνετε αλυσίδα με λουκέτο η μια κλειδαριά που βάζουν σαν σκηνή κουλούρα?

Καλησπέρα παιδιά θέλω να βαλω immobilazer στο gilera runner 50 SP 2007 το ίδιο μοντέλο το 125 έχουν εγώ γίνετε να βάλω?

Και πόσο κάνει?

Το καλητερο αντικλεπτικο ειναι το....parking....

Sony Ericcson Xperia X10 mini E10i

MiniCM10 4.0.1:D

Και πόσο κάνει?

Το ιμομπιλαιζερ το "μαμα" δεν κανει τιποτα.

επισης βαλε εναν καλο συνεγερμο αυτοτροφοδοτουμενο (κοστοας 350-500 ευρο)

κουλουρες καλες κοστιζουν ανω των 200 ευρο! οι απλες σπανε για πλακα.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ παιδιά για τις απάντησης αλλα γενικα αλυσιδες και συρματόσκοινα δεν κόβονται με κατή μεγάλα ψαλίδια??

Έχω είδη κλειδαριά για το δισκόφρενο..:shifty:

Εχω εμπειρια απο το κλεμμενο μου ποδηλατο! Τα συρματοσκοινα σαν τ ποδηλατου φυσικα..οι κρικοι κοβονται αλλα οι μεγαλοι αρκετα δυσκολοτερα

Έχω ένα runner 50cc μοντέλο του 98 αυτό με τα δισκόφρενα μπρος πίσω, ήταν τότε που πρωτοβγήκε.

Πριν από 3 χρόνια το είχα φτιάξει λίγο αλλά δεν θυμάμαι ακριβή χαρακτηριστικά.

Πρέπει να μου το είχε κάνει 72 cc με κάποιο ιταλικό κιτ από ότι μου είχε πει ο μηχανικός, μου είχε αλλάξει αυτόματο και καρμπιρατέρ πιο μεγάλο από αυτό που φορούσε από τη μάνα του. Στο μηχανάκι τώρα έχω γύρω στα 40000Km, όταν το έφτιαξα να ήταν γύρω στα 30000Km. Επειδή η απόδοση του έχει πέσει λίγο σκέφτηκα μήπως αλλάζοντας βενζίνη του έδινε κάτι παραπάνω.

Τόσα χρόνια βάζω Super, μπορώ να βάλω αμόλυβδη σε αυτό το μηχανάκι; Επειδή από όσο ξέρω είναι φτιαγμένο για να καίει Super.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορώ να βάλω αμόλυβδη, μπορώ να βάλω και 100 οκτανίων; Θα κερδίσω κάτι παραπάνω σε σχέση με τη Super;

Λάδι χρησιμοποιώ ένα της Castrol φουλ συνθετικό, και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;

Απλά θέλω να πηγαίνει λίγο καλύτερα χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο πάνω του μιας και δεν αξίζει πιστεύω για τόσο χρονών μηχανάκι να δώσω λεφτά πέρα από τα σέρβις του.

DiMkRoM

Αν η αδεια σου γραφει πανω για super τοτε πρεπει να χρησιμοποιεις super.Αν εχει πεσει αποδοση τοτε βαλε πιστονι καινουργιο.

Έχω ένα runner 50cc μοντέλο του 98 αυτό με τα δισκόφρενα μπρος πίσω, ήταν τότε που πρωτοβγήκε.

Πριν από 3 χρόνια το είχα φτιάξει λίγο αλλά δεν θυμάμαι ακριβή χαρακτηριστικά.

Πρέπει να μου το είχε κάνει 72 cc με κάποιο ιταλικό κιτ από ότι μου είχε πει ο μηχανικός, μου είχε αλλάξει αυτόματο και καρμπιρατέρ πιο μεγάλο από αυτό που φορούσε από τη μάνα του. Στο μηχανάκι τώρα έχω γύρω στα 40000Km, όταν το έφτιαξα να ήταν γύρω στα 30000Km. Επειδή η απόδοση του έχει πέσει λίγο σκέφτηκα μήπως αλλάζοντας βενζίνη του έδινε κάτι παραπάνω.

Τόσα χρόνια βάζω Super, μπορώ να βάλω αμόλυβδη σε αυτό το μηχανάκι; Επειδή από όσο ξέρω είναι φτιαγμένο για να καίει Super.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορώ να βάλω αμόλυβδη, μπορώ να βάλω και 100 οκτανίων; Θα κερδίσω κάτι παραπάνω σε σχέση με τη Super;

Λάδι χρησιμοποιώ ένα της Castrol φουλ συνθετικό, και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;

Απλά θέλω να πηγαίνει λίγο καλύτερα χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο πάνω του μιας και δεν αξίζει πιστεύω για τόσο χρονών μηχανάκι να δώσω λεφτά πέρα από τα σέρβις του.

Το να αλλαξεις καυσιμο δεν θα πετυχεις τιποτα!

επισης η μειωμενη αποδοση της μηχανης σου ειναι φυσιολογικη! πηγαινε καν ενα service και καθαρισε καρμπυλατερ,βαλε και ενα σετ ιμαντα μπιλακια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

και αν οχι ολο το πιστονι ,τα ελατηρια του πιστονιου οπωσδηποτε μιας και αυτα ειναι που τριβουν τον κυλινδρο.

Φυσικα φιλτρο και μπουζι καινουργια...

Αν η αδεια σου γραφει πανω για super τοτε πρεπει να χρησιμοποιεις super.Αν εχει πεσει αποδοση τοτε βαλε πιστονι καινουργιο.

Στην αδεια δεν το γραφει γιατι ειναι 50αρι....

Sony Ericcson Xperia X10 mini E10i

MiniCM10 4.0.1:D

Στην αδεια δεν το γραφει γιατι ειναι 50αρι....

Η ο κατασκευαστης τι οριζει.Αν αλλαξεις παντως ελατηρια αλλαξε καλυτερα και πιστονι μαζι.Η διαφορα στα εξοδα δεν θα ειναι μεγαλη.Τα ελατηρια κοστιζουν σχεδον μιση τιμη απο το πιστονι.