Jump to content

Συμφωνείτε με πιθανή απαγόρευση της Google στους κατασκευαστές;


energetic
 Κοινοποίηση

Συμφωνείτε στην απαγόρευση που θέτει η Google στους κατασκευαστές συσκευών;  

365 members have voted

  1. 1. Συμφωνείτε στην απαγόρευση που θέτει η Google στους κατασκευαστές συσκευών;



Recommended Posts

Ok ευχαριστω για την διεκρινηση. :D

 

Παντως προσωπικα μου δειχνει οτι ενα μεγαλο ποσοστο θελει να παει το android σε πιο "σταθερη" μορφη απαλλαγμενη απο περιττα.θα παρακολουθω την συζητηση.

Nokia:6120c,6500,N73,N81 / Toshiba G810 Portege WM6.5 / Apple iPhone 3GS 16GB / Samsung Galaxy S II / Samsung Galaxy S4 9505 stock
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 97
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα δεν είπα πως είναι υποχρεωτικό να το κάνει κάποιος, αλλά αν θέλει έχει την δυνατότητα...

Φυσικά και η επίσημη έκδοση είναι πιο ασφαλής αλλά υπάρχουν και χρήστες που θέλουν να φτάσουν την συσκευή τους στα όρια της άσχετα με το κόστος που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο...

Άποψη μου είναι πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στόν κάθε χρήστη να κάνει ότι θέλει με την συσκευή του χωρίς κάποιον περιορισμό, ούτε από την εταιρεία που φτιάχνει το λειτουργικό, ούτε από την εταιρεία που κατασκευάζει την συσκευή. Από την στιγμή που θα δώσω τα χρήματα μου και θα αγοράσω κάτι, άσχετα με το τι είναι αυτό, θα πρέπει να με αφήνουν να το κάνω ότι θέλω, όποτε θέλω...

 

OK συμφωνουμε σε ολα.

Link to comment
Share on other sites

To φοβερο ειναι αλλο για μενα.Οτι σε ενα φορουμ με powerusers κ οχι απλους χρηστες την κυρα κατινα βλεπω 165 ατομα να ΘΕΛΟΥΝ να απαγορεψει τα ui η google..

 

Μηπως κατι δειχνει αυτη η δημοσκοπηση?

Μηπως οι ιδιοι powerusers με τις cooked rom εχουν ηδη κουραστει?

 

Απορια μου δημιουργειται μη το εκλαβετε αρνητικα..

 

Άλλη μια φορά:

 

Ξαναδιάβασε λίγο το αρχικό κείμενο και για ποια παραμετροποίηση μιλάμε. Η Google αναφερόταν στις παραμετροποιήσεις από τους vendors, όχι τους χρήστες.

 

Η απώλεια των Touchwiz, Sense, Motoblur κτλ. θα μείωνε τον χρόνο για νέα updates και θα ελευθέρωνε μνήμη από τα εκάστοτε widgets του κάθε κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα θα είχαμε γρηγορότερες κυκλοφορίες custom ROMS και περισσότερους πόρους να φτάσουμε στο maximum με αυτά.

 

Το να απαντάς "ναι" στο poll έχει διαφορετική έννοια από αυτή που νομίζεις (όπως και πολλοί άλλοι). Είναι ομολογουμένως λίγο παραπλανητικό με την πρώτη ματιά.

Όχι.
Link to comment
Share on other sites

Πιο άκυρες απόψεις σε thread του myphone δεν έχω ξαναδεί... Σου λέει ο άλλος ότι αν όλοι έχουν Android μη παραμετροποιημένο από την εταιρία ότι θα έρχεται πιο γρήγορα το update και ότι θα έρχεται πάντα...

 

Ε, λοιπόν ούτε το ένα ούτε το άλλο θα συμβεί.

Πρόσφατα η Samsung παρουσίασε συσκευές με Android 2.2 που όμως δεν υποστηρίζουν flash 10.1!

Για σκεφτείτε το λίγο...

 

Τα συγκεκριμένα κινητά πήραν την νέα έκδοση αλλά δεν πήραν όλα τα νέα στοιχεία. Γιατί το hardware των χαμηλής απόδοσης συσκευών δεν είναι ικανό να υποστηρίξει πλήρως τις νεώτερες εκδόσεις. Ποιος σας εξασφαλίζει, λοιπόν, ότι η επόμενη έκδοση είναι για εσάς; Φταίει η Samsung και το UI της για το περιεχόμενο της νέας έκδοσης και τις συσκευές για τις οποίες προορίζεται; ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Είναι αποκλειστική ευθήνη της Google! Η οποία επιλέγει, στην νέα έκδοση του λειτουργικού της να υποστηρίξει πράγματα που θα εκμεταλεύονται υψηλής απόδοσης συσκευές και όχι οι χαμηλής απόδοσης - παλαιότερες...

 

Βλέπετε η Google αναβαθμίζει το λειτουργικό της, όχι τη συσκευή σας...

 

Κάνει release αυτή τη νέα έκδοση και την παίρνει μετά ο κατασκευαστής για να την βάλει στη συσκευή του. Είναι ηλίου φαεινέστερο ότι δεν την περνάει όπως είναι. Η Google φτιάχνει ένα λειτουργικό για εκατοντάδες κινητά, είναι δυνατόν να τρέχει σε εκατοντάδες συνδιασμούς harware, χωρίς παραμετροποίηση; Η παρουσία κινητών με Android 2.2 που δεν έχουν flash 10.1 υποδεικνύει ότι ακριβώς υφίσταται αυτή η παραμετροποίηση και ότι δεν έχει καμία σχέση με το UI του κατασκευαστή.

 

Είναι λοιπόν προφανές ότι η απαγόρευση custom UI από τους κατασκευαστές δεν θα έχει καμία επίδραση στην ταχύτητα με την οποία θα βλέπουμε νέες εκδόσεις του Android στα καινούρια κινητά.

Είναι, επίσης, προφανές ότι κάποιοι πρέπει να ξεμπερδέψουν τους όρους upgrade και update. Η εταιρία δεσμεύεται να υποστήριξει (update) τη συσκευή σου και ότι την συνοδεύει, όχι να την αναβάθμισει (upgrade) με μία νέα έκδοση λογισμικού - δωρεάν.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά (γιατι πρακτικά χωρίς κάποιο working cycle δε μπορούμε να ξέρουμε) κάνεις λάθος.

 

Όπως λες κι εσύ

 

Είναι ηλίου φαεινέστερο ότι δεν την περνάει όπως είναι.

 

Και στεκόμαστε εδώ, το "συντομότερα updates" έρχεται από την εξής απλή λογική:

 

χρόνος κυκλοφορίας firmware από vendor - χρόνος κυκλοφορίας Google έκδοσης.

 

Τα UIs του android δεν είναι απλά εικονίτσες κτλ. ήδη έχουμε δει πως έχουν διαφορετικούς bootloaders ή πχ το γνωστό θέμα του Galaxy όταν κλείνεις τις Επαφές σου, ή να κάνεις update τα widgets/gestures για νέες εκδόσεις ή ακόμα και διαφορετικά App drawers.

 

Όλα αυτά θέλουν development time, debugging και QA, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο. Ακόμα και αν μιλάμε μόνο για 1 βδομάδα (που δεν), πάλι είναι πιο αργό.

Όχι.
Link to comment
Share on other sites

Εσεις που πεταγεστε με το meego και λετε ιστοριες,αστο δειτε πρωτα να λειτουργει σε καποια συσκευη και πως λειτουργει και οχι βιντεοπαρουσιασεις στο youtube και μετα οταν θα υπαρχει στα αληθεια αυτο το λειτουργικο,ειναι ευχρηστο και κυριως πουλαει και εχει ενα σωστο οικοσυστημα γυρω του τοτε θα πανε και καποιοι κατασκευαστες..Εγω αυτο το meego δεν το βλεπω στην αγορα.

 

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

γεια σου ρε nokia με το ανοικτο symbian σου!

ας παρουμε ολοι ενα οποιοδηποτε κινητο αρκει να εχει android!

ετσι και αλλιως ολα τα ιδια θα ειναι!

εχουν να φυγουν οι κατασκευαστες τρεχοντας!!!

καπου εδω μου ερχεται κατα νου και η συμφωνια nokia-ms.....κατι ξερουν οι φινλανδοι!

δεν εινα τυχαιοι!!

 

συμφωνω και εγω μαζι σου το εκαναν την καταλληλη στιγμη και νομιζω πως κατι πετυχαν...καποιοι εχουμε βγει εκτος θεματος...το μονο που ειναι κυριο ειναι οτι ολοι σχεδον συμφωνουμε με αυτην την σταση της google...το android κατα την γνωμη μου ειναι το καλυτερο λειτουργικο αυτην την στιγμη...μακαρι να γινει συνεργασια nokia google για το android...και εννοειται οταν λεω καλυτερο δεν βγαζω εξω και το ios που ειναι απο το καλυτερο

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

[thread=299603]Gοοgle: Το Android ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτό[/thread]

 

Αναδίπλωση; Αλλαγή πλεύσης; Υπαναχώρηση ή προεπιλεγμένη κίνηση, για να διερευνήσουν τις αντιδράσεις μας; (των χρηστών that is)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

[thread=299603]Gοοgle: Το Android ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτό[/thread]

 

Αναδίπλωση; Αλλαγή πλεύσης; Υπαναχώρηση ή προεπιλεγμένη κίνηση, για να διερευνήσουν τις αντιδράσεις μας; (των χρηστών that is)

 

Εγω λέω να τους στείλουμε τα αποτελέσματα του δικού μας gallop.:lol:

 

@@ Επιμένω στο εξής: Η Google θα έπρεπε με κάποιο τροπο να ελέγχει την υλοποίηση του λειτουργικού της στις συσκευές που το φοράνε. Δεν περιορίζει τις ελευθερίες κανενός. Προστατεύει αυτο που κτίζει εδω και 3 χρόνια.

Βέβαια έχει κι αυτη τις ευθύνες της. Τόσο καιρο δεν την ενδιέφερε κοιτούσε μόνο πόσα εκατομμύρια συσκευές τρέχουν android.

 

Αφου λοιπον αυτο δεν γινεται απο κανενα αλλο, κύριο μέλημα κάθε υποψήφιου αγοραστή συσκευής με android, είναι να ψάχνει ποια εταιρεία διαθέτει την καλύτερη υλοποίηση και όχι να βλέπει μόνο τα specs.

Επίσης να παρακολουθει ποτε και αν δόθηκαν τα updates απο την εταιρεία που τον ενδιαφέρει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Ε, λοιπόν ούτε το ένα ούτε το άλλο θα συμβεί.

Πρόσφατα η Samsung παρουσίασε συσκευές με Android 2.2 που όμως δεν υποστηρίζουν flash 10.1!

Για σκεφτείτε το λίγο...

 

Σε αυτό δεν φταίει η Google αλλά η adobe, afaik έχει κάποια minimum arm requirements ο flash player για να παίξει και δεν παίζει ρόλο μόνο η έκδοση του android που φοράει η εκάστοτε συσκευή.

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Αν και αντιλαμβάνομαι τους «τεχνικούς» περιορισμούς που εκ των πραγμάτων τίθενται ως προς τις απαντήσεις σε μία δημοσκόπηση, εκτιμώ ότι η απάντηση δε μπορεί να είναι ένα απλό «ναι» ή ένα απλό «όχι», καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να μπορούμε να δώσουμε ανάλογα απλές απαντήσεις...

 

Κάθε λειτουργική πλατφόρμα, όπως και κάθε σκεπτικό δημιουργίας μιας λειτουργικής πλατφόρμας, έχει τα καλά και τα καλά. Θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι η Google δημιούργησε το Android επειδή οι επικεφαλής του τμήματος R&D της εταιρείας γουστάρουν την παγκόσμια κοινότητα ανοιχτού λογισμικού. Που μπορεί και να τη γουστάρουν, αλλά σίγουρα όταν πρέπει να πάρουν αποφάσεις που σημαίνει διάθεση σοβαρών οικονομικών και ανθρώπινων πόρων της εταιρείας, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν είναι το κέρδος της εταιρείας. Άμεσο ή έμμεσο, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο.

 

Στην περίπτωση του Android ή Google προσπάθησε να κοντράρει τις Nokia και Apple σε ό,τι αφορά στη λειτουργική πλατφόρμα, και στα όποια κέρδη θα έφερνε αυτή μέσω των αγορών που θα άνοιγε. Ο μόνος τρόπος για να χτυπήσει ένα δεδομένο status που είχα δημιουργήσει οι 2 εταιρείες ήταν να δώσει δωρεάν και με ανοιχτό κώδικα το Android, ώστε οι κατασκευαστές που δεν είχαν δική τους «έξυπνη» λειτουργική πλατφόρμα (ή που δεν ήθελαν να διαθέσουν πόρους για να την κατασκευάσουν) να μπορούν να βάλουν στις συσκευές τους χωρίς κόστος ένα σχετικά αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα που η ανοιχτή αρχιτεκτονική του έδινε τη δυνατότητα όχι μόνο στο καθένα να το εξελίξει, αλλά και να διορθωθούν ταχύτερα οι όποιες ατέλειες είχε, αφού λόγω ανοιχτής αρχιτεκτονικής πολύ περισσότεροι προγραμματιστές θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων, άρα τα όποια προβλήματα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρουν ταχύτερα λύση.

 

Αυτό είναι η καλή πλευρά μιας ανοιχτής δωρεάν λειτουργικής πλατφόρμας. Η κακή πλευρά είναι το γεγονός ότι η κάθε εταιρεία άρχισε να φτιάχνει το δικό της interface όχι επειδή το θεωρούσε πιο λειτουργικό από το «κλασικό» interface του Android αλλά επειδή ήθελε απλώς να διαφοροποιηθεί. Όταν όμως στο βωμό της ανάγκης για διαφοροποίηση θυσιάζεται η πρακτικότητα και η ευκολία χρήσης, τότε το καλό (κατά τα άλλα) σκεπτικό του «να φτιάξουμε κάτι με βάση τις ανάγκες του δικού μας πελάτη» καταλήγει να είναι αρνητικό.

Αυτό μου θυμίζει κάτι design-άτα αυτοκίνητα (κυρίως ιταλικά, αλλά και γαλλικά) που παλαιότερα θέλοντας απλώς και μόνο να διαφοροποιηθούν έβαζαν τον πίνακα οργάνων στην κεντρική κονσόλα και όχι μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, αδιαφορώντας εάν αυτό ήταν ή όχι η πιο εργονομική λύση.

 

Κοινώς, η διαφοροποίηση για να λέμε απλώς ότι το δικό μας προϊόν είναι «διαφορετικό» και η οποία να μη συνδυάζεται με ουσιαστικούς λόγους πρακτικότητας και εργονομίας, είναι μάλλον μια αρνητική παράμετρος του Android ως ανοιχτής πλατφόρμας, αλλά σε αυτό δε μπορώ να κατηγορήσω την Google. Μάλλον στους κατασκευαστές θα μπορούσα να τα ρίξω για αυτό.

 

Το πρόβλημα είναι πως όλοι θέλουν να βάλουν το χέρι τους σε ένα βάζο με μέλι, για τη δημιουργία του οποίου δεν έχουν όλοι την ίδια συνεισφορά. Και εξηγούμαι.

 

Η Google είναι κατασκευαστής λογισμικού, και μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επεκταθεί στο κομμάτι του hardware, σε οποιονδήποτε τομέα. Έχει κάνει focus στο λογισμικό και από αυτό και μόνο επιδιώκει να βγάλει κέρδος. Αντίθετα τόσο οι κατασκευαστές κινητών συσκευών (όχι μόνο τηλεφώνων, και όχι όλοι), όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, βλέποντας τη σταθερά αυξανόμενη αγορά περιεχομένου θεώρησαν ότι και αυτοί πρέπει να διεκδικήσουν μερίδιο από αυτή, άλλοτε με περισσότερο ορθόδοξες μεθόδους (όπως η περίπτωση της Motorola που μας αναφέρει το αρχικό άρθρο) και άλλοτε με λιγότερο «συμβατικές» μεθόδους (όπως οι πιέσεις των μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προς τη Google και άλλες μεγάλες εταιρείες που επωφελούνται από την αύξηση της κίνησης δεδομένων μέσα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, να «μοιραστούν» τα κέρδη που προκύπτουν).

 

Όταν όμως μια εταιρεία που το 95% των εσόδων της προκύπτουν από μια «Χ», αγορά, αποφασίζει να διεκδικήσει με όχι και τον καλύτερο τρόπο μερίδιο από μια αγορά η οποία βασίζεται μεν στις υπηρεσίες που ήδη διαθέτει, αλλά ΔΕΝ αποτέλεσαν την κύρια αιτία για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να «καννιβαλιστεί» όλη η αγορά συνολικά.

 

Κοινώς, η Google είναι κατασκευαστής λογισμικού, και ορθώς επιλέγει να μείνει σε αυτό. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι κατασκευαστές συσκευών (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις «έξυπνες» λειτουργικές πλατφόρμες) και να αφήσουν το κομμάτι αυτό της αγοράς στις εταιρείες λογισμικού. Διότι όπως παραπονιούνται ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών για τυχόν δυσλειτουργίες του Android στις συσκευές τους, με την ίδια λογική θα μπορούσε να παραπονεθεί και η Google ότι οι κατασκευαστές δεν εξελίσσουν τις συσκευές τους με βάση τα όσα μπορεί να υποστηρίξει το Android (για παράδειγμα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις κινητές συσκευές - κινητά και tabs - υποστηρίζει αναπαραγωγή HD video, για δε 1080p ούτε λόγος).

 

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν αποτελεί λύση το «κλείδωμα» στο εξής των εκδόσεων του Android, ούτε και μονομερείς περιορισμοί για τις αλλαγές που μπορούν να επέλθουν σε αυτό από τους κατασκευαστές.

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα είναι σε κάθε έκδοση του Android, Google και κατασκευαστές να συμφωνούν επάνω σε ένα «βασικό» interface και σύνολο εφαρμογών, τα οποία θα τοποθετούν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές στις συσκευές τους, και αυτό το «βασικό» προφίλ θα υπάρχει και θα είναι επιλέξιμο από το χρήστη ανεξάρτητα από τις «πατέντες» του κάθε κατασκευαστή. Δηλαδή, να συνεχίσει όπως και σήμερα ο κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει το δικό του interface ΑΛΛΑ να είναι υποχρεωμένος να ενσωματώνει ΚΑΙ το «βασικό» interface που θα έχει συμφωνηθεί από κοινού, ώστε ο χρήστης εάν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα (ή απλώς δεν του αρέσει η πρόταση του κατασκευαστή της συσκευής) να έχει πάντα ένα κοινό σημείο αναφοράς σε κάθε έκδοση του Android.

 

Αυτό, εκτός των άλλων, θα λύσει και πολλά άλλα πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα που συναντά ένας χρήστης κινητού με Android. Για παράδειγμα, πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα κινητό Hundai Ideos, από αυτά που δίνει η Wind. Εκτός του γεγονότος ότι οι οδηγίες του κατασκευαστή ήταν ελλιπέστατες, το τηλέφωνο μέσα δεν είχε ούτε καν τις στοιχειώδεις εφαρμογές. Ούτε καν ένα file manager, για παράδειγμα. Και πριν βιαστείτε να μου πείτε ότι όλα αυτά υπάρχουν τσάμπα στο Android market θα σας απαντήσω ότι τα κινητά με Android δεν απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν διάθεση και χρόνο να αφιερώσουν για αν προσαρμόσουν το τηλέφωνο στις ανάγκες τους, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να πάρουν ένα τηλέφωνο και να ασχοληθούν τον ελάχιστο δυνατό χρόνο μαζί του προκειμένου αυτό να είναι στοιχειωδώς λειτουργικό.

 

Οπότε το να συμφωνηθεί μεταξύ Google και κατασκευαστών η ύπαρξη σε όλες τις συσκευές ενός ΚΟΙΝΟΥ «βασικού» προφίλ που θα περιέχει ΟΛΕΣ τις απαραίτητες εφαρμογές για τη στοιχειώδη λειτουργικότητα του κινητού, θα απαλλάξει και μια μεγάλη μερίδα χρηστών από την ανάγκη να κάτσουν οι ίδιοι να ασχοληθούν με αυτά που θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στο κινητό (και που τώρα δεν υπάρχουν επειδή οι κατασκευαστές κοιτάζουν να μειώσουν όσο γίνεται το κόστος), και μη ξεχνάτε ότι ακριβώς ΑΥΤΗ η μερίδα του κοινού είναι που καταφεύγει σε εταιρείες όπως η Apple ή η Nokia, επειδή ακριβώς εκεί δεν αναγκάζονται να ασχοληθούν με τη στοιχειώδη λειτουργικότητα της συσκευής. Άρα μια τέτοια συμφωνία θα ωφελήσει και τους κατασκευαστές κινητών με Android, καθώς θα κάνει ΟΛΕΣ τις σχετικές συσκευές πιο φιλικές και προς τους λιγότερο έμπειρους χρήστες.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά (γιατι πρακτικά χωρίς κάποιο working cycle δε μπορούμε να ξέρουμε) κάνεις λάθος.

 

Σε ποιο πράγμα κάνω λάθος;

 

Σε αυτό δεν φταίει η Google αλλά η adobe, afaik έχει κάποια minimum arm requirements ο flash player για να παίξει και δεν παίζει ρόλο μόνο η έκδοση του android που φοράει η εκάστοτε συσκευή.

 

Δεν με ενδιαφέρει ποιος "φταίει". Αυτό που βλέπω ειναι ότι το Android που παρουσιάζεται από την Google δεν είναι εξ'αρχής έτοιμο για κάθε συσκευή, πρέπει να ταιριάξει σε αυτή μέσω κάποιας παραμετροποίησης. Άρα το να περιμένει κάποιος άμεση τοποθέτηση της νέας έκδοσης στο κινητό του, είναι άγνοια της πραγματικότητας...

 

noman

Πριν να γράψεις αυτά που γράφεις, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά σε αυτά έχουν γραφτεί πιο πάνω.

Οι εταιρίες έχουν καλύτερο UI από την Google. Το οποίο δεν επιβαρύνει το λειτουργικό. Αυτές δε οι εταιρίες, όχι μόνο μπορούν εύκολα να παραμετροποιήσουν το Android με τα δις κερδών που έχουν (όσες είναι κερδοφόρες, βέβαια) αλλά είναι αναγκαίο να το κάνουν για να λειτουργήσει το Android στις συσκευές τους, χωρίς να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Επίσης δεν παραπονιούνται στην Google για δυσλειτουργίες στις συσκευές τους, καθώς είναι εξ ολοκλήρου υπεύθηνες για αυτές...

:blink:

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρει ποιος "φταίει". Αυτό που βλέπω ειναι ότι το Android που παρουσιάζεται από την Google δεν είναι εξ'αρχής έτοιμο για κάθε συσκευή, πρέπει να ταιριάξει σε αυτή μέσω κάποιας παραμετροποίησης. Άρα το να περιμένει κάποιος άμεση τοποθέτηση της νέας έκδοσης στο κινητό του, είναι άγνοια της πραγματικότητας...

 

Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου..

εάν μου κρασάρει μια εφαρμογή στο κινητό θα ζητήσω τα ρέστα από τους devs της αντίστοιχης εφαρμογής

εάν μου κλέβουνε προσωπικά στοιχεία μέσω του browser θα ζητήσω τα ρέστα από την google

εάν θέλω update στο λογισμικό θα το ζητήσω από την εταιρεία που το παράγει

 

Το όλο θέμα μας έχει δημιουργηθεί εξαρχής επειδή οι εταρείες αδυνατούν να δώσουν τις ενημερώσεις γρήγορα και ποιο συγκεκριμένα η gingerbread δεν έχει δωθεί σε κανένα κινητό μέχρι στιγμής επίσημα.(εξαρούνται τα Nexus)

 

Η Google σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης οκ δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι δικό της όλο.. στην τελική αυτή το δίνει δωρεάν.

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

μονο με το να κλειδωσει εχει πιθανοτητες να κλεισει το σπιτι της apple. πασχει κατα τη γνωμη μου στο θεμα των universal εφαρμογων..θα κανει πιο ευκολη τη δουλεια των προγραμματιστων..αρα πιο πολλες και πιο καλες εφαρμογες, για ολους..
Link to comment
Share on other sites

Σε ποιο πράγμα κάνω λάθος;

 

noman

Πριν να γράψεις αυτά που γράφεις, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά σε αυτά έχουν γραφτεί πιο πάνω.

Οι εταιρίες έχουν καλύτερο UI από την Google. Το οποίο δεν επιβαρύνει το λειτουργικό. Αυτές δε οι εταιρίες, όχι μόνο μπορούν εύκολα να παραμετροποιήσουν το Android με τα δις κερδών που έχουν (όσες είναι κερδοφόρες, βέβαια) αλλά είναι αναγκαίο να το κάνουν για να λειτουργήσει το Android στις συσκευές τους, χωρίς να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Επίσης δεν παραπονιούνται στην Google για δυσλειτουργίες στις συσκευές τους, καθώς είναι εξ ολοκλήρου υπεύθηνες για αυτές...

:blink:

 

To «καλύτερο» είναι μια πολύ σχετική έννοια... Για άλλους το «καλύτερο» είναι το πιο όμορφο, για άλλους αυτό με τις περισσότερες δυνατότητες, για άλλους αυτό που πρώτα από όλα δουλεύει απρόσκοπτα. Το θέμα είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρηστών που πείθονται απο τους πωλητές των «κινητάδων» να πάρουν συσκευή με Android, εάν κάτι δε δουλέψει σωστά, ή εάν είναι κάτι ελλιπές, θα κράξουν τη Google διότι θεωρούν (δικαίως, αδίκως, έτσι το βλέπουν) ότι αυτή έχει τη «συνολική» ευθύνη για οτιδήποτε «κουμπώνει» και λειτουργεί πάνω στο λειτουργικό της. Εάν αύριο πάει κάποιος και πάρει το Ideos που ανάφερα πιοο πριν, και διαπιστώσει ότι είναι «γυμνό» ακόμα και από τις στοιχειώδεις εφαρμογές, τη Google θα κράξει, και όχι τη Hundai που αποφάσισε να μη βάλει στο τηλέφωνο τα στοιχειώδη, πριν το στείλει στα ράφια των καταστημάτων... Και αυτό, μεταξύ άλλων, θέλει να αποφύγει η Google. Το να υπάρχει ένα UI ως κοινό σημείο αναφοράς και μαζί με αυτό ένα «μπουκέτο» εφαρμογών σε συγκεκριμένες εκδόσεις που να βρίσκεται σε όλες τις συσκευές και να δουλεύει εγγυημένα, είναι μια κοινή βάση, επάνω στην οποία μπορούν μετά όλοι οι εμπλεκόμενοι να συζητήσουν...

Edited by noman
Link to comment
Share on other sites

Σε ποιο πράγμα κάνω λάθος;

 

 

 

Δεν με ενδιαφέρει ποιος "φταίει". Αυτό που βλέπω ειναι ότι το Android που παρουσιάζεται από την Google δεν είναι εξ'αρχής έτοιμο για κάθε συσκευή, πρέπει να ταιριάξει σε αυτή μέσω κάποιας παραμετροποίησης. Άρα το να περιμένει κάποιος άμεση τοποθέτηση της νέας έκδοσης στο κινητό του, είναι άγνοια της πραγματικότητας...

 

noman

Πριν να γράψεις αυτά που γράφεις, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά σε αυτά έχουν γραφτεί πιο πάνω.

Οι εταιρίες έχουν καλύτερο UI από την Google. Το οποίο δεν επιβαρύνει το λειτουργικό. Αυτές δε οι εταιρίες, όχι μόνο μπορούν εύκολα να παραμετροποιήσουν το Android με τα δις κερδών που έχουν (όσες είναι κερδοφόρες, βέβαια) αλλά είναι αναγκαίο να το κάνουν για να λειτουργήσει το Android στις συσκευές τους, χωρίς να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Επίσης δεν παραπονιούνται στην Google για δυσλειτουργίες στις συσκευές τους, καθώς είναι εξ ολοκλήρου υπεύθηνες για αυτές...

:blink:

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Φυσικά και χρειάζεται χρόνος για την προσαρμογή της νέας έκδοσης. Δυο δυόμιση μήνες είναι αρκετοί νομίζω.

Όμως εδω έχουμε περιπτώσεις 6 μηνών εώς και ενός χρόνου.

Οι αιτίες είναι πολλές καθώς και οι σκοπιμότητες που αφορούν την προώθηση νέων μοντέλων. Αν θες μπορούμε να το αναλύσουμε.

 

Επίσης το ότι δεν επιβαρύνει το UI κάθε εταιρείας είναι σχετικο. Στην πράξη επιβαρύνουν και μάλιστα πολυ. Αλλα περισσότερο και αλλα λιγότερο.

Εδω είναι το λεπτο σημείο. Μια κακή υλοποίηση που δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της συσκευής, κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη η google και τα android γι αυτο.

 

Για παράδειγμα το Nexus S έχοντας την ίδια ram με πολλές άλλες συσκευές ακόμα και της ίδιας κατασκευάστριας εταιρείας τα πηγαίνει πολυ καλύτερα διατηρώντας την free ram αρκετά ψηλά και κάνει αυτο που υπόσχεται η Google. Δηλαδή απρόσκοπτη λειτουργία και παντελή αδιαφορία του χρήστη για την εναπομεινουσα ram.

 

Άρα ένα πιο λιτό UI που θα συμπεριελαμβανε ένα καλύτερο dialer πχ και μερικά widgets που θα ήταν στην ευχερια μας το αν θα τα χρησιμοποιήσουμε θα βοηθούσε στην ομαλοτερη λειτουργία της συσκευής.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου..

εάν μου κρασάρει μια εφαρμογή στο κινητό θα ζητήσω τα ρέστα από τους devs της αντίστοιχης εφαρμογής

εάν μου κλέβουνε προσωπικά στοιχεία μέσω του browser θα ζητήσω τα ρέστα από την google

εάν θέλω update στο λογισμικό θα το ζητήσω από την εταιρεία που το παράγει

 

Το όλο θέμα μας έχει δημιουργηθεί εξαρχής επειδή οι εταρείες αδυνατούν να δώσουν τις ενημερώσεις γρήγορα και ποιο συγκεκριμένα η gingerbread δεν έχει δωθεί σε κανένα κινητό μέχρι στιγμής επίσημα.(εξαρούνται τα Nexus)

 

Η Google σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης οκ δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι δικό της όλο.. στην τελική αυτή το δίνει δωρεάν.

 

Ναι αλλά αυτό που δίνει η Google είναι έτοιμο, για κάθε έναn από τους 100 συνδιασμούς hardware που μπορούν να σηκώσουν το λογισμικό; Δεν πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα μέχρι ο κατασκευαστής να το ετοιμάσει για την εκάστοτε συσκευή; Ακόμα και χωρίς custom UI, πάλι δεν θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος;

 

Επίσης διαφωνώ στο ότι ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να σου δίνει κάθε νέα έκδοση του λογισμικού. Αυτό που ωφείλει να κάνει, είναι να υποστηρίξει ότι σου έχει δώσει, όχι να σου δώσει κάτι καινούριο. Αν αγοράσω δηλαδή έναν υπολογιστή με Windows Vista, από κάποιο μαγαζί και μετά έρθουν τα Windows 7, ωφείλει το μαγαζί να μου κάνει αναβάθμιση; Ότι παίρνω δωρεάν αναβάθμιση του Firefox, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να μου χαρίζει καινούρια πράγματα επειδή αγόρασα κάποιο προϊόν της... Αν γουστάρει να το κάνει έχει καλώς, αν όχι, δικαίωμά της είναι...

 

Te_salat και noman, αλίμονο αν κάποιος πάρει κινητό, τάδε μάρκα και κράξει την Google για κάτι που δεν του αρέσει στο λειτουργικό... Δηλαδή θα πάω σε ένα μαγαζί, θα πάρω ένα κινητό της Htc, που γράφει πάνω Htc, θα τα σκάσω στην Htc αλλά θα κράξω την Google; :lol:

Σαν κάτι τύπους που γράφουν στο ίντερνετ ότι δεν τους αρέσει το Symbian γιατί έχει αργό επεξεργαστή... :lol:

 

Σίγουρα αντιλαμβάνομαι ότι στην καθυστέρηση των updates μπορεί να υπάρχουν κι άλλες σκοπιμότητες αλλά περιπτώσεις όπως του Optimus 2x, που ανέφερες κι εσύ, δείχνουν ότι δεν είναι πάντα οι ύπουλες προθέσεις των εταιριών που εμποδίζουν τα updates. Άλλες φορές μπορεί να μην αξίζει τον κόπο και η εταιρία να το ξέρει ενώ ο πελάτης όχι. Το θέμα είναι ποιος του υποσχέθηκε ότι θα παίρνει νέες εκδόσεις του λειτουργικού... Γιατί αν το έχει κάνει σαφώς και ξεκάθαρα η εταιρία, τότε ναι καλώς διαμαρτύρεται. Αν όχι, όμως...

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές αυτός που αγοραζει μια συσκευη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ευθύνεται το λειτουργικο η ο κατασκευαστής πχ όταν αρχίζει να σέρνεται εξ αιτίας ελειψης ram.
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά αυτό που δίνει η Google είναι έτοιμο, για κάθε έναn από τους 100 συνδιασμούς hardware που μπορούν να σηκώσουν το λογισμικό; Δεν πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα μέχρι ο κατασκευαστής να το ετοιμάσει για την εκάστοτε συσκευή; Ακόμα και χωρίς custom UI, πάλι δεν θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος;

 

Επίσης διαφωνώ στο ότι ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να σου δίνει κάθε νέα έκδοση του λογισμικού. Αυτό που ωφείλει να κάνει, είναι να υποστηρίξει ότι σου έχει δώσει, όχι να σου δώσει κάτι καινούριο. Αν αγοράσω δηλαδή έναν υπολογιστή με Windows Vista, από κάποιο μαγαζί και μετά έρθουν τα Windows 7, ωφείλει το μαγαζί να μου κάνει αναβάθμιση; Ότι παίρνω δωρεάν αναβάθμιση του Firefox, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να μου χαρίζει καινούρια πράγματα επειδή αγόρασα κάποιο προϊόν της... Αν γουστάρει να το κάνει έχει καλώς, αν όχι, δικαίωμά της είναι...

 

Στο πρώτο σκέλος είναι ακριβώς έτσι, το να ράψουν το android στα μέτρα μιας συσκευής δεν είναι εύκολη υπόθεση.Αλλά και πάλι πολύ έχουνε αργήσει.

 

Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένοι να το υποστηρίξουν αλλά για σκέψου όμως οτι να υποστηρίζουν τα προιόντα που οι ίδιοι βγάζουνε τους δίνει κύρος και φυσικά μπορούν να ξεχωρίσουν έτσι από το υπόλοιπο οικοσύστημα του android.

Επίσης πάνω στο θέμα, πιστεύω ακράδαντα οτι το μοντέλο "βγάζω ένα προιόν το χρόνο και δεν υποστηρίζω τα παλιά" είναι εκτός από λάθος αλλά και αρχαία τακτική.Οι ρυθμοί πλέον είναι αρκετά γρήγοροι και πλέον όλοι θέλουνε να τρέχουνε το ποιο up to date λειτουργικό.

Εάν βγαίνει κάτι και δεν πέρνει αναβαθμίσεις, οτιδήποτε και αν είναι αυτό από ένα παιχνίδι μέχρι και λειτουργικό, απλά.. δεν θα είναι βιώσιμο και ανταγωνίσιμο.

 

just sayin..

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά αυτό που δίνει η Google είναι έτοιμο, για κάθε έναn από τους 100 συνδιασμούς hardware που μπορούν να σηκώσουν το λογισμικό; Δεν πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα μέχρι ο κατασκευαστής να το ετοιμάσει για την εκάστοτε συσκευή; Ακόμα και χωρίς custom UI, πάλι δεν θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος;

 

Ναι, αλλά είτε έχεις συσκευή με 600mhz και 180mb RAM είτε έχεις διπύρινο, η Google έχει τεστάρει πως τρέχει ικανοποιητικά σαν βασική, generic εκδοση και άρα μπορεί να πάρει πράσινο φως για έκδοση που μπορεί να βγει στην αγορά ή να διανεμηθεί στους vendors. Μερικές φορές με μεγάλες μετατροπες ή με μεγάλη δέσμευση μνήμης από τον εκάστοτε vendor* αυτές οι συνθήκες δεν ισχύουν πια. Σίγουρα απαιτείται κάποιος χρόνος, αλλά εδώ δεν είναι μόνο θέμα χρόνου (είναι όμως και αυτό).

 

*: Παραδειγμα, ξανά, το Optimus 2x όπου έχει μόνο 100mb RAM για available use στον χρήστη από τα 512 της συσκευής. Άλλες συσκευές έχουν πχ Galaxy S: 300-350mb, Blade ~410mb κτλ. Αρκετοί ρίχνουν την ευθύνη στα custom widgets της LG που είναι και animated κτλ.

 

Είναι σαφές δηλαδή πως χάρη στις παραμετροποιήσεις που κάνουν, μπορεί να επηρρεαστεί το user experience του Android και αυτό είναι κάτι που, για ευνόητους λόγους, απασχολεί την Google.

 

Επίσης διαφωνώ στο ότι ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να σου δίνει κάθε νέα έκδοση του λογισμικού. Αυτό που ωφείλει να κάνει, είναι να υποστηρίξει ότι σου έχει δώσει, όχι να σου δώσει κάτι καινούριο. Αν αγοράσω δηλαδή έναν υπολογιστή με Windows Vista, από κάποιο μαγαζί και μετά έρθουν τα Windows 7, ωφείλει το μαγαζί να μου κάνει αναβάθμιση; Ότι παίρνω δωρεάν αναβάθμιση του Firefox, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να μου χαρίζει καινούρια πράγματα επειδή αγόρασα κάποιο προϊόν της... Αν γουστάρει να το κάνει έχει καλώς, αν όχι, δικαίωμά της είναι...

 

Δεν το σκέφτεσαι και τόσο καλά. Τα Windows όμως, όπως και όλα τα λειτουργικά, είναι "υποχρεωμένα" να σου δώσουν updates για το λειτουργικό σου. ;)

 

 

Te_salat και noman, αλίμονο αν κάποιος πάρει κινητό, τάδε μάρκα και κράξει την Google για κάτι που δεν του αρέσει στο λειτουργικό... Δηλαδή θα πάω σε ένα μαγαζί, θα πάρω ένα κινητό της Htc, που γράφει πάνω Htc, θα τα σκάσω στην Htc αλλά θα κράξω την Google; :lol:

Σαν κάτι τύπους που γράφουν στο ίντερνετ ότι δεν τους αρέσει το Symbian γιατί έχει αργό επεξεργαστή... :lol:

 

Κάποιος που δεν ξέρει, θα πάει σε μαγαζί και θα του πουν "κοιταξτε έχει το λειτουργικό Android της Google" και αφού το πάρει, αν αποφασίσει 2-3-4 μήνες μετά πως δεν του αρέσει, τι θα πει; Δε μου αρέσει το HTC/Samsung/Motorola/κτλ ή ότι δεν του αρέσει το Android της Google;

Όχι.
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Φυσικά και χρειάζεται χρόνος για την προσαρμογή της νέας έκδοσης. Δυο δυόμιση μήνες είναι αρκετοί νομίζω.

Όμως εδω έχουμε περιπτώσεις 6 μηνών εώς και ενός χρόνου.

Οι αιτίες είναι πολλές καθώς και οι σκοπιμότητες που αφορούν την προώθηση νέων μοντέλων. Αν θες μπορούμε να το αναλύσουμε.

 

Επίσης το ότι δεν επιβαρύνει το UI κάθε εταιρείας είναι σχετικο. Στην πράξη επιβαρύνουν και μάλιστα πολυ. Αλλα περισσότερο και αλλα λιγότερο.

Εδω είναι το λεπτο σημείο. Μια κακή υλοποίηση που δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της συσκευής, κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη η google και τα android γι αυτο.

 

Για παράδειγμα το Nexus S έχοντας την ίδια ram με πολλές άλλες συσκευές ακόμα και της ίδιας κατασκευάστριας εταιρείας τα πηγαίνει πολυ καλύτερα διατηρώντας την free ram αρκετά ψηλά και κάνει αυτο που υπόσχεται η Google. Δηλαδή απρόσκοπτη λειτουργία και παντελή αδιαφορία του χρήστη για την εναπομεινουσα ram.

 

Άρα ένα πιο λιτό UI που θα συμπεριελαμβανε ένα καλύτερο dialer πχ και μερικά widgets που θα ήταν στην ευχερια μας το αν θα τα χρησιμοποιήσουμε θα βοηθούσε στην ομαλοτερη λειτουργία της συσκευής.

 

 

Εκ φυσεως και απο την αρχη του σχεδιασμου του το Android εστω και αν αρχικα δεν ηταν εμφανες ειναι σχεδιασμενο να μπορει να παραμετροποιηθει σε ιδιαιτερα μεγαλο βαθμο απο τον εκαστοτε κατασκευαστη .

Η δυνατοτητα σχεδιασμου και δημιουργιας ολοκληρου του Launcher οχι μονο απο τους κατασκευαστες αλλα και απο οποιονδηποτε αλλον θελει με την ενσωματωση σε αυτον των στοιχειων που ειναι ετσι και αλλιως "δεδομενα" οπως η συρωμενη μπαρα δεν μπορει να χαρακτηριστει μειονεκτημα .

Απο εκει και περα , αν ενας κατασκευαστης επιλεξει να δημιουργησει εναν Launcher σαν το Sense της HTC και εν γνωση του αποφασισει να αφιερωσει σε αυτον αρκετους "πορους" απο την συσκευη , ειναι κατι που στην συνεχεια ο ιδιος αυτος ο κατασκευαστης μπορει να αποφασει πως και κατα ποσο επιρρεαζει την αποδοση της συσκευης του .

 

Ο περισσοτερος κοσμος ακομα και σημερα δεν μπορει να αναγνωρισει σε καποιες συσκευες την υπαρξη του Android κατω απο το UI του καθε κατασκευαστη , ποσο μαλλον να κατηγορησει την Google για τα οποια προβληματα αυτο το UI εχει .

Περα απο αυτο , επειδη τα υπολοιπα στοιχεια της συσκευης που δεν αλλαζουν πολλες φορες ακομα και καθολου , και η αποδοση των εγκατεστημενων εφαρμογων σπανιως εως ποτε δεν επιρρεαζονται σε αποδοση απο το κατα ποσο ειναι καλα σχεδιασμενο το UI και ο Launcher του καθε κατασκευαστη .

Μονο οι Memory Intensive εφαρμογες και αυτες και παλι κατα περιπτωση μπορει να επιρρεαστουν απο αυτο , αλλα επειδη συνηθως η μικρη διαθεσιμη RAM ακολουθειται και απο αναλογως αδυναμο επεξεργαστη και παλι δεν υπαρχει ξεκαθαρη αιτια για τα οποια προβληματα .

 

Και φυσικα με τον βαθμο ευκολιας χρησης αλλα και επεμβασης στο λειτουργικο που εχει το Android , αυτος που ενδιαφερεται και μπορει να αναγνωρισει τυχον δυσκολιες που προκαλουνται στην συσκευη απο την ελλειψη μνημης ή το ιδιαιτερα "βαρυ" σε γραφικα UI συνηθως αν οχι παντα ξερει ή μπορει ευκολα να μαθει και να βρει πως να αντικαταστησει τον Launcher με καποιον αλλο ελαφρυτερο της αρεσκειας του .

 

Οι υπολοιπες λεπτομερεις και το Optimization σαν αυτο που εχει κανει η Google (Μαζι με την Samsung) στο Nexus S ειναι κατι που ο καθε κατασκευαστης μπορει να κανει αν θελει αλλα ειτε δεν επιλεγει να το κανει καθολου ειτε επιλεγει να το κανει μονο σε high end συσκευες , κατι που δεν ισχυει για την Google αφου εχει να αφιερωσει τον χρονο και το προσωπικο που ασχολειται με την δημιουργια των ΔΙΚΩΝ της συσκευων σε μια μονο συσκευη και επιλεκτικα στην συνεχεια και στην αμεσως παλαιοτερη τους , το Nexus One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...