Jump to content

Nokia N8-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα) - Μέρος Ι

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το κλείνω και εγώ το θέμα.

Μα και εγώ είπα ότι για 336 μια χαρά είναι.

Για το x-prore που μου το πρότεινε και άλλως να ρωτήσω;

Το κατεβάζω μεσω wi-fi και μετα το εγκαθιστώ.

Μετά βλέπω τα αρχεια μου ΜΟΝΟ με αυτό τον τρόπο ή εχω και την default επιλογή;

Και αν ναι πως γίνεται η επιλογή;

Συγνωμη αλλά είμαι ψιλοασχετος και δε συνηθίζω να κατεβάζω εφαρμογές στα τηλέφωνα μου

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To Xplore το κατεβάζεις από το http://www.lonelycatgames.com/?app=xplore και το περνάς στο κινητό σου μέσω ovi suite ή μέσω μαζικής αποθήκευσης. Είναι ο καλύτερος file manager για τα Symbian, κάνει τα πάντα. Είναι ξεχωριστό πρόγραμμα οπότε θα έχεις και το ενσωματωμένο διαχειριστή αρχείων αλλά μόλις περάσεις το Xplore θα δεις ότι δεν θα χρειάζεσαι τον ενσωματωμένο.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

To Xplore το κατεβάζεις από το http://www.lonelycatgames.com/?app=xplore και το περνάς στο κινητό σου μέσω ovi suite ή μέσω μαζικής αποθήκευσης.

Μου το περιγραφεις πιο αναλυτικά τα βηματα γιατί όπως είπα είμαι ασχετος.

Μπαίνω στην ιστοσελίδα απο το κινητό και μετά;

Θα είναι πρώτη φορά που θα κατεβάσω εφαρμόγή στο κινητό.

Εκτός και αν υπάρχει κάποιος οδηγός στο φόρουμ που δεν το πρόσεξα

Είναι ο καλύτερος file manager για τα Symbian, κάνει τα πάντα. Είναι ξεχωριστό πρόγραμμα οπότε θα έχεις και το ενσωματωμένο διαχειριστή αρχείων αλλά μόλις περάσεις το Xplore θα δεις ότι δεν θα χρειάζεσαι τον ενσωματωμένο.

Δηλαδή με το που καταβάζω αυτόματα βλέπω τα αρχεια με αυτό το πρόγραμμα; Και αν θελώ να επανέλθω στο default;

Ερωτήσεις απλές για τους περισσότερους, αλλά είμαι ασχετος επαναλαμβάνω

Μου το περιγραφεις πιο αναλυτικά τα βηματα γιατί όπως είπα είμαι ασχετος.

Μπαίνω στην ιστοσελίδα απο το κινητό και μετά;

Θα είναι πρώτη φορά που θα κατεβάσω εφαρμόγή στο κινητό.

Εκτός και αν υπάρχει κάποιος οδηγός στο φόρουμ που δεν το πρόσεξα

Δηλαδή με το που καταβάζω αυτόματα βλέπω τα αρχεια με αυτό το πρόγραμμα; Και αν θελώ να επανέλθω στο default;

Ερωτήσεις απλές για τους περισσότερους, αλλά είμαι ασχετος επαναλαμβάνω

Για το πως θα περάσεις την εφαρμογή διάβασε τον οδηγό [ΟΔΗΓΟΣ] Μεταφορά δεδομένων από και προς τη συσκευή. Δεν θα την κατεβάσεις στο κινητό σου αλλά στον υπολογιστή σου πρώτα.

Μην μπερδεύεσαι, είναι 2 διαφορετικές εφαρμογές με διαφορετικά εικονίδια. Αυτό που θα κατεβάσεις δεν αντικαθιστά τον ενσωματωμένο διαχειριστή αρχείων. Χρησιμοποιείς και τα 2 αν θες.

Για το πως θα περάσεις την εφαρμογή διάβασε τον οδηγό [ΟΔΗΓΟΣ] Μεταφορά δεδομένων από και προς τη συσκευή. Δεν θα την κατεβάσεις στο κινητό σου αλλά στον υπολογιστή σου πρώτα.

Μην μπερδεύεσαι, είναι 2 διαφορετικές εφαρμογές με διαφορετικά εικονίδια. Αυτό που θα κατεβάσεις δεν αντικαθιστά τον ενσωματωμένο διαχειριστή αρχείων. Χρησιμοποιείς και τα 2 αν θες.

Σε ευχαριστώ.

Αν κατάλαβα καλά προτείνεις αυτό τον τρόπο και όχι μέσω του ίδιου του κινητού, για ναμην αποθηκευθεί και πιάσει χωρο στο κινητό ολόκληρο το αρχειο. Σε αυτή την περίπτωση για απεγκατάσταση ακολουθώ την ίδια διαδικασία;

Σε ευχαριστώ.

Αν κατάλαβα καλά προτείνεις αυτό τον τρόπο και όχι μέσω του ίδιου του κινητού, για ναμην αποθηκευθεί και πιάσει χωρο στο κινητό ολόκληρο το αρχειο. Σε αυτή την περίπτωση για απεγκατάσταση ακολουθώ την ίδια διαδικασία;

Εγώ σε όλα μου τα Symbian χρησιμοποιούσα τον Xplore, γιατί είναι πολύ καλύτερος του ενσωματωμένου διαχειριστή αρχείων. Αν θες να τον αφαιρέσεις πας στην διαχείριση εφαρμογών μέσα από τις ρυθμίσεις και θα κάνεις απεγκατάσταση της εφαρμογής, διάβασε το Διαχείριση εγκαταστημένων εφαρμογών, θεμάτων και παιχνιδιών.

Αφού είσαι νέος στο symbian καλό είναι να διαβάσεις το Διαβάστε πριν ρωτήσετε: Symbian^3 & S60 5th Edition FAQ και τους οδηγούς που βρίσκονται στην ενότητα Symbian , θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ στο να καταλάβεις την συσκευή σου και το λειτουργικό της.

Edited by stendor

Μέχρι στιγμής αίμαι ευχαριστημένος από το τηλέφωνο, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι του λείπουν μερικά πραγματακια που θα έκαναν πιο ευκολη την καθημερινή του χρήση:

Απουσιάζει η πολλαπλή επιλογή αρχείων για διαγραφή, μετακίνηση κλπ (Υπάρχει μόνο στις φώτο και βιντεο και όχι στις επαφές, μηνυματα κλπ).

Δεν υποστηρίζει την πρόβλεψη κειμένου παρά μόνο στα μηνύματα και όχι στις επαφές κλπ.

Απουσιάζει η μικρογραφία εικόνων και βίντεο (η παρουσίαση τους σε σμίκρυνση στην αριστερή λίστα) όταν είναι κάποιος στην διαχείριση αρχείων.

Ελπίζω η anna να λύσει κάποια από αυτά και να μην είναι μόνο εφέ.

καλησπερα. σημερα ολη μερα τρεχω στο κινητο την κινεζικη "αννα" που υπαρχει στο internet και :

1. υπαρχει πολλαπλη επιλογη σε επαφες, μηνυματα, file manager κτλ.

2. στις επαφες εχει καλη αναζητηση. πατας το πρωτο γραμμα και μετα μενουνε μονο τα γραμματα που υπαρχουν, μετα το δευτερο κλπ

κι ετσι βρισκεις πολυ γρηγορα την επαφη που ψαχνεις.

3. στον file manager δεν υπαρχει μικρογραφία εικόνων. ισως να μπει κι αυτο οταν κυκλοφορησει επισημα :)

καλησπερα. σημερα ολη μερα τρεχω στο κινητο την κινεζικη "αννα" που υπαρχει στο internet και :

2. στις επαφες εχει καλη αναζητηση. πατας το πρωτο γραμμα και μετα μενουνε μονο τα γραμματα που υπαρχουν, μετα το δευτερο κλπ

3. στον file manager δεν υπαρχει μικρογραφία εικόνων. ισως να μπει κι αυτο οταν κυκλοφορησει επισημα :)

Πολυ καλα νεα. Πιστευω οτι η πολλαπλη επιλογη ειναι ελλειψη για τετοιο κινητο. Υπαρχουν και προγραμματα που εχουν αυτη τη δυνατοτητα, αλλα θα επρεπε να την ειχε και το κινητο εξ'αρχης.

Και στις δύο περιπτώσεις κάνει autofocus, απλα με το κουμπάκι, πατώντας το μέχρι την μέση κλειδώνεις την εστίαση στη συγκεκριμένη περιοχή που γίνεται πράσινο και εν συνεχεία μπορείς να στρέψεις την κάμερα σε άλλο σημείο της photo που θες να τραβήξεις, έτσι εστιασμένη (καθαρη ) θα βγεί η περιοχή που έχεις εστιάσει οταν κλείδωσες την εστίαση, ανάλογα τις ρυθμίσεις (μακρο, πορτραίτο κλπ) η υπόλοιπη photo θα βγεί λίγο η πολύ θαμπή.
Φιλε, δε καταλαβα καθολου τι θελεις να μου πεις! Τι εννοεις να στρεψω την καμερα αλλου; Εαν την στρεψω αλλου, το σημειο οπου ειχα εστιασει εξ'αρχης δε θα φαινεται στην οθονη.

Δε μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα και πολυ απο την φωτογραφικη μηχανη. Καταρχας με τις αυτοματες ρυθμισεις δε κανει καλη δουλεια. Στο σπιτι που ημουν με φωτα, ηθελε ρυθμιση για λαμπα πυρακτωσης και το φλας κλειστο, γιατι αλλιως η φωτο εβγαινε ενα μπλε πραγμα!

Απο την αλλη με ρυθμιση φωτισμου στο αυτοματο και φλας, τα χρωματα δεν εβγαιναν και πολυ φυσιολογικα.. Ισως την ημερα να βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφιες. Απο βιντεο παντως ειναι πολυ καλο!

Αυτο με το μωβ στην οθονη παντως ειναι εντονο πιστευω.. Ακομα και στα trailer του tron που ειχε μεσα το κινητο, το βλεπω σε αρκετα σημεια. Δλδ ταινια θα ειναι λιγο ενοχλητικο να δεις στην οθονη του κινητου. ΕΠισης στις ρυθμισεις του κινητου και του ρολογιου, οταν το αφηνω και η φωτεινοτητα πεφτει, τοτε απο γκρι τα πλαισια γινονται σχεδον μωβ.. Δε ξερω εαν θα πρεπει να το παω για αλλαγη, και εαν μου το διορθωσουν το προβλημα..

Παντως δε μπορω να καταλαβω γιατι το δειχνει μονο σε ορισμενα σημεια και σε ορισμενες περιπτωσεις. Πχ οταν ειναι κλειδωμενο το κινητο και εχει το ρολοι, το μωβ φαινεται μονο στο μισο μερος του ρολογιου και πουθενα αλλου στην οθονη, παρολλο που η φωτεινοτητα ειναι παντου η ιδια, οπως και ο χρωματικος τονος του μαρου (lol). Γιατι γινεται αυτο;

Παντως απο ταχυτητα τα σπαει το κινητο! Η αποκριση της οθονης αφης ειναι ο,τι καλυτερο εχω δει! Το ζουμ στις φωτογραφιες δε μου αρεσε ομως, του Iphone νομιζω ειναι καλυτερο. Και εχει και μερικα πολυ ωραια παιχνιδια που κατεβασα και επαιξα! Ειδικα το fruit ninja ειναι τελειο!

Και κατι σχετικα με το screen saver. Εχω αυτο της αναπαραγωγης μουσικης, που βασικα δε καταλαβαινω γιατι το ονομασανε ετσι, αλλα δε πειραζει. Μπορει να γινει κατι με την φωτεινοτητα. Οταν αλλαζει χρωματα ειναι αρκετα εντονο και στο σκοταδι που κοιμαμαι ειναι λιγακι ενοχλητικο, οταν το εχω διπλα μου. Κανονικα δεν επρεπε να σβηνει τελειως η φωτεινοτητα; Οπως γινεται και με το N82.

Edited by Lux

Φιλε, δε καταλαβα καθολου τι θελεις να μου πεις! Τι εννοεις να στρεψω την καμερα αλλου; Εαν την στρεψω αλλου, το σημειο οπου ειχα εστιασει εξ'αρχης δε θα φαινεται στην οθονη.

Δε μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα και πολυ απο την φωτογραφικη μηχανη. Καταρχας με τις αυτοματες ρυθμισεις δε κανει καλη δουλεια. Στο σπιτι που ημουν με φωτα, ηθελε ρυθμιση για λαμπα πυρακτωσης και το φλας κλειστο, γιατι αλλιως η φωτο εβγαινε ενα μπλε πραγμα!

Απο την αλλη με ρυθμιση φωτισμου στο αυτοματο και φλας, τα χρωματα δεν εβγαιναν και πολυ φυσιολογικα.. Ισως την ημερα να βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφιες. Απο βιντεο παντως ειναι πολυ καλο!

Ρε φίλε δεν λέω απ την ανατολή να γυρίσεις την κάμερα στην δύση, αλλά αν σε ενα πλάνο που μέσα έχει ας πουμε 3 πράγματα: δεξιά μπροστά έναν άθρωπο στην μέση και πιο πίσω μιά βάρκα και αριστερά και στο βάθος ένα νησί και θές να φαίνεται καθαρά μόνο ο ανθρωπος κλειδώνεις την εστίαση σ' αυτον(δηλ. σημαδευεις σ' αυτον και γίνεται πρασινο το τετραγονάκι) με μισό κλικ και μετα γυρνας την κάμερα ωστε να πάρει όλα αυτα μαζι και τραβάς την φωτογραφία.Τοτε ο ανθρωπος που είναι στην άκρη θα φένεται καθαρά και τα υπόλοιπα (ανάλογα και με την απόσταση που έχουν μεταξύ τους) θε φαίνονται θαμπά

Οσο για τα φωτα που λες αν ο φωτισμος ειναι ιδιαίτερα έντονος δεν χρειάζεται φλας.

Επίσης αν θες δοκίμασε μια ρύθμιση, βάλε στην αντισταθμιση εκθεσης +0,5 θα ειναι πιο φωτινες οι φωτο.

1.πολλαπλη επιλογη ειχες και πριν και στις επαφες και στα μηνυματα και στον file browser μαλλον δεν την ειχες βρει

2.ετσι ηταν παντα μαλλον και αυτο δεν το ειχες προσεξει

3.αν βαλουν preview στα img τοτε να βαλουν και στα doc,pdf,avi,mp4,png,gif,wmv.......και η λιστα συνεχιζεται μεχρι η εφαρμογη να γινει unusable

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

1.πολλαπλη επιλογη ειχες και πριν και στις επαφες και στα μηνυματα και στον file browser μαλλον δεν την ειχες βρει

καλησπερα. μπορεις σε παρακαλω να ανεβασεις ενα screenshot απο την πολλαπλη επιλογη στις επαφες και τα μηνυματα απο το δικο σου Ν8 ?

καλησπερα. μπορεις σε παρακαλω να ανεβασεις ενα screenshot απο την πολλαπλη επιλογη στις επαφες και τα μηνυματα απο το δικο σου Ν8 ?

μηπως να διαβαζατε κανεναν απο τους οδηγους πρωτα?

ακομα και εγω που εχω symbian απο το 2004 τους εριξα μια ματια και ειναι πολυ λεπτομερης

To 2 και το 3 τα αφησες να τα καταπιει η ληθη

Edited by abcdefg

μηπως να διαβαζατε κανεναν απο τους οδηγους πρωτα?

ακομα και εγω που εχω symbian απο το 2004 τους εριξα μια ματια και ειναι πολυ λεπτομερης

καλησπερα. αυτο που δειχνεις εσυ ειναι διαφορετικο απο τις δικες μου εικονες. αυτο που γραφει marking mode στις εικονες μου το ειδες? το εχω και με κοκκινο! το ιδιο και τα κουτακια για να τικαρεις. και αυτα με κοκκινο ! εσυ πατας επιλογες- επιλογη/εξαιρεση-επιλογη σε καθε αρχειο που θελεις να επιλεξεις. 3 κλικ δηλαδη. με αυτον τον τροπο αν θελεις να επιλεξεις 100 αρχεια θα κανεις μια ωρα. αυτη ειναι η διαφορα με το καινουργιο χαρακτηριστικο της "αννας". κι εγω symbian εχω απο την εποχη το sx1. παλι καλα που δεν μας ειπες να κρατησουμε πατημενο το "μολυβακι" και να αρχισουμε να επιλεγουμε τα αρχεια που θελουμε :lol:

στο δευτερο, στο ποστ που εκανα, απλως απαντουσα στον φιλο stama οτι υπαρχει καλη αναζητηση στις επαφες

στο τριτο τι να απαντησω? δεν θα με πειραζε εαν υπηρχε μικρογραφια σε βιντεο και εικονες οπως δεν με πειραζει και τωρα.

Edited by nektaria

καλησπερα. αυτο που δειχνεις εσυ ειναι διαφορετικο απο τις δικες μου εικονες. εσυ πατας επιλογες- επιλογη/εξαιρεση-επιλογη σε καθε αρχειο που θελεις να επιλεξεις. 3 κλικ δηλαδη. με αυτον τον τροπο αν θελεις να επιλεξεις 100 αρχεια θα κανεις μια ωρα. αυτη ειναι η διαφορα με το καινουργιο χαρακτηριστικο της "αννας". κι εγω symbian εχω απο την εποχη το sx1. παλι καλα που δεν μας ειπες να κρατησουμε πατημενο το "μολυβακι" και να αρχισουμε να επιλεγουμε τα αρχεια που θελουμε :lol:

ασ κανεις και 250 κλικ

η μεθοδολογια μπορει να εχει πολλους διαφορετικους τροπους

οπως ειδες μια χαρα ειχε πολλαπλη επιλογη και πριν απλα εσυ δεν το ειχες δει:p

ασ κανεις και 250 κλικ

η μεθοδολογια μπορει να εχει πολλους διαφορετικους τροπους

οπως ειδες μια χαρα ειχε πολλαπλη επιλογη και πριν απλα εσυ δεν το ειχες δει:p

οχι δεν το ειχα δει. ετσι μου ηρθε και σου εγραψα, χωρις να εχω μπροστα μου κινητο με S^3, επιλογες-επιλογη/ εξαιρεση- επιλογη- θελεις 3 κλικ για καθε αρχειο :lol: απο σημερα οτι απορια εχω θα σου στελνω πμ να μου τη λυνεις :lol:

Edited by nektaria

ενταξει την εβαλα την αννα με ελληνικα κανονικα!!! αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος???? μια απο τα ιδια με αλλα εικονιδια.... καμια βελτιωση στην καμερα ακομα δεν εχει autofocus!!!! λιγακι πιο smooth αλλα τιποτα σπουδαιο!!!! ο browser λιγο καλυτερος αλλα σε σελιδες με φλας η βαριες σελιδες ειναι λες και εχεις βαλει κατσικα να τραβαει τροχοσπιτο!!!!

και μετα γυρνας την κάμερα ωστε να πάρει όλα αυτα μαζι και τραβάς την φωτογραφία.
Πως γινεται αυτο φιλε μου; Αν κουνησω την καμερα λιγο, κατι θα χαθει αναγκαστικα. Και γιατι να το κανω αυτο; Εγω απλα εστιαζω και βγαζω την φωτο, δε κουναω την καμερα καθολου. Edited by impreza_sti

καμια βελτιωση στην καμερα ακομα δεν εχει autofocus!!!!

Τι εννοείς;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

στο βιντεο εννοω.. ελεγαν οτι θα ειχε... και στο μενου της καμερας και στην αποδωση της καμερας καμια διαφορα....
Δυνατοτητα για να βγαζει το κινητο βιντεο στο σκοταδι θα υπαρξει;

στο βιντεο εννοω.. ελεγαν οτι θα ειχε... και στο μενου της καμερας και στην αποδωση της καμερας καμια διαφορα....

πληροφοριακά, είναι πρώιμη έκδοση... Μάλλον θα αλλάξει...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Βίντεο στο σκοτάδι τραβάς και τώρα, αλλά αν δεν έχει ledάκι, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά! Πάντως, ο ήχος αποζημιώνει. Χτες ήμουν στο πάρτυ του Kiss και τράβηξα βιντεάκια που ζήλεψαν πολλοί... οι λήψεις ήταν αρκετά σκοτεινές, αλλά η μουσική ακουγόταν πεντακάθαρα και η εικόνα δεν είχε σπασίματα! Μιλάω πάντα για το αυτόματο η τη ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού. Η "νύχτα" είναι χάλια...δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ!

Όσο αφορά τις νυχτερινές φωτογραφίες που είχα διαβάσει παράπονα σε προηγούμενο ποστ, δεν θα σας πω ότι είναι το καλύτερο, γιατί κάποια κινητά όπως το Pixon12 η το C905 νομίζω είχαν δυνατότερο xenon... αλλά σίγουρα το N8 είναι μπροστά λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα, άρα βγάζει περισσότερες λεπτομέρειες σε σκοτεινό περιβάλλον. Απλά μην βασίζεστε στις αυτόματες ρυθμίσεις για το βράδυ. Παίξτε λίγο με την έκθεση, το iso κλπ.

ο browser λιγο καλυτερος αλλα σε σελιδες με φλας η βαριες σελιδες ειναι λες και εχεις βαλει κατσικα να τραβαει τροχοσπιτο!!!!

πραγματικα ευστοχος παραλληλισμός

ριξε μια ματια εδω

η γενικοτερη εικονα ειναι οτι ο browser ειναι κατα 25% γρηγοροτερος απο τον 7.2

Παίδες έβαλα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι και απο την ώρα που σύνδεσα το κίνητο στο internet δεν αποσυνδέεται με τίποτα..Με το που κάνω αποσύνδεση.τσακ συνδέεται ξανά στο wifi του σπιτιού μου..

Τι ρύθμιση να βάλω να μπάινω στο internet όποτε θέλω εγω και οταν πατάω την αποσύνδεση να βγαίνει οριστικά χωρίς να μπαίνει μόνο του;

καλησπέρα αγόρια και κορίτσια. έχω το εξής πρόβλημα. όταν πάω να μπω στο ovi ενώ με βάζει στην αρχική σελίδα όταν πατάω να μπω στο κατάστημα μου μαυρίζει η οθόνη και δεν μπαίνει πουθενά, το ίδιο γίνεται και όταν κατεβάζω μέσο μηνύματος και πάω να ανοίξω το λινκ, με παει μέχρι εκεί που λέει εκκίνηση και με τα μαυρίζει δεν μπαίνει πουθενά και για να βγω απλά πατάω το μενού και κλίνω από εκεί τις εφαρμογές. έχει τύχει αυτό σε κανέναν ? ξέρετε τι τρέχει και αν υπάρχει γιατριά ?

ευχαριστώ

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...