Jump to content

HP Pre 3

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εξαιρετική πτώση της τιμής του Veer από την HP Γερμανίας.

179€, καθόλου άσχημα!

Πολυ καλή και decent προσφορά! Ψήνομαι!!!

Socrates P.

Palm IIIxe > IBM WorkpadC3 > PalmOne Tungsten/T > Sony Clie UX-50 > Treo 650 > Treo 680

• Απαντήσεις 396
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πήρε φόρα η HP. Μετά τις πτώσεις τιμών σε Veer και Touchpad ήρθε και η σειρά του Pre 3.

Σύμφωνα με το precentral, το Pre 3 κοστολογήθηκε στα €350 στην HP Γερμανίας και αναμένεται εντός 2 εβδομάδων.

Άντε, σκάσαμε πια...

Divide by cucumber error

http://dtsomp.blogspot.com

υπάρχει ενδεχόμενο να το φέρει και η cosmote ένεκα της σχέσης με την Deutsche telecom?

Δύσκολο, αν και όχι απίθανο!

http://www.handtec.co.uk/product.php/4405/hp-pre-3-smartphone--sim-free-unlocked--black-

Διαθεσιμο, πλεον, το pre3 απο handtec, clove (αξιοπιστα και τα 2).

Στο πρωτο βγαινει καπου στα 420 τελικη τιμη με τα μεταφορικα. Πολυ καλη για αυτη τη συσκευη και λεω να το αγορασω για να το εχω με το touchpad μου. Θα ειναι ο ιδανικος συνδυασμος...

300 λίρες (340 ευρώ) από Palm Eurostore.

Πιο επίσημα, δεν γίνεται :)

Για την ακρίβεια 363€ με τα μεταφορικά. Κορυφαία τιμή!

Όντως πάρα πολύ καλές τιμές, 180 για το Veer και 340 για το Pre3. Το θέμα είναι με το development τι γίνεται, τόσο του λειτουργικού όσο και των εφαρμογών του.
--- Sony Xperia 5 II ---

Παιδια, απλα το ειναι το καλυτερο και πιο ομορφο λειτουργικο σε σοβαρο, επιτελους, hardware, που μπορει να σταθει ανετα για ενα χρονο...

Επιτελους 800Χ480, αξιοπρεπης -σε μεγεθος (γιατι σε ποιοτητα ηταν παντα)- οθονη, 1.4 GHz CPU κλπ.

Η τιμη του, δε, στα 360 ευρω ειναι το απολυτο value for money...

Παιδια, απλα το ειναι το καλυτερο και πιο ομορφο λειτουργικο σε σοβαρο, επιτελους, hardware, που μπορει να σταθει ανετα για ενα χρονο...

Επιτελους 800Χ480, αξιοπρεπης -σε μεγεθος (γιατι σε ποιοτητα ηταν παντα)- οθονη, 1.4 GHz CPU κλπ.

Η τιμη του, δε, στα 360 ευρω ειναι το απολυτο value for money...

βαγγελη να αφησω το 7 pro (που το προοριζα για διαδοχο του Pro2) και να παω Pre 3?

σε μεγεθος οθονης και τιμη ειναι τα ιδια...ποιοτητα πληκτρολογιου δεν ξερω...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

βαγγελη να αφησω το 7 pro (που το προοριζα για διαδοχο του Pro2) και να παω Pre 3?

σε μεγεθος οθονης και τιμη ειναι τα ιδια...ποιοτητα πληκτρολογιου δεν ξερω...

Αν εισαι διατεθειμενος να κανεις modifications για να εχεις ελληνικο πληκτρολογιο (αν και εικαζεται οτι θα τα δουμε και στη χωρα μας συντομα με πληρες ελληνικο περιβαλλον) και δε σε πειραζει η μικροτερη-ναι, στην πραγματικοτητα ειναι- (αλλα σαφως ποιοτικοτερη) γκαμα εφαρμογων, τοτε go for it.

Η πλατφορμα ειναι κορυφαια, αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις, αλλα θελει υπομονη σε πολλα πραγματα.

Εγω θα ακολουθησω παντως...

Αν εισαι διατεθειμενος να κανεις modifications για να εχεις ελληνικο πληκτρολογιο (αν και εικαζεται οτι θα τα δουμε και στη χωρα μας συντομα με πληρες ελληνικο περιβαλλον) και δε σε πειραζει η μικροτερη-ναι, στην πραγματικοτητα ειναι- (αλλα σαφως ποιοτικοτερη) γκαμα εφαρμογων, τοτε go for it.

Η πλατφορμα ειναι κορυφαια, αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις, αλλα θελει υπομονη σε πολλα πραγματα.

Εγω θα ακολουθησω παντως...

- Τίμησα την πλατφόρμα για 4 μήνες περίπου με το Pre+ . Η χρηστικότητα του UI είναι πρωτόγνωρη ,συγκρινόμενη με τα υπόλοιπα λειτουργικά !!! Τα πάντα γίνονται με χειρονομίες επί της οθόνης ... !!!! ΟΜΩΣ!! .. το πληκτρολόγιο δεν παλεύεται :( ... μικρά κουμπιά ,κοντά το ένα με το άλλο, σχετικά σκληρά στο πάτημα ... τέλος πάντων δεν γράφεις γρήγορα με τίποτα!! Θα έλεγα αντιπαραγωγικό, συγκριτικά με τα on screen των υπόλοιπων λειτουργικών ή αν θέλετε με ένα slide landscape keyboard ,ιδίως όμως με τα πρώτα που μπορείς να έχεις την συσκευή πάνω στο γραφείο και να γράφεις άνετα με το ένα χέρι!!

- Κακά τα ψέματα ,όσο κι αν αρέσει η φιλοσοφία της συσκευής ,το πληκτρολόγιο δεν είναι το ατού της ( άποψη μου )

- Όσα αφορούν στα σχόλια του v@gelis ,είναι κι αυτά ένα σημαντικό θέμα που όμως προτίθεμαι να το υποστώ, το πληκτρολόγιο όμως .... όχι!!!

- Περιμένω μια συσκευή γύρω από 4" ,με software keyboard και ίσως ξαναδοκιμάσω ... για να δούμε ,τι σκοπεύει να κάνει στο εγγύς μέλλον αυτή η hp??!!!

- Stathis -

- Τίμησα την πλατφόρμα για 4 μήνες περίπου με το Pre+ . Η χρηστικότητα του UI είναι πρωτόγνωρη ,συγκρινόμενη με τα υπόλοιπα λειτουργικά !!! Τα πάντα γίνονται με χειρονομίες επί της οθόνης ... !!!! ΟΜΩΣ!! .. το πληκτρολόγιο δεν παλεύεται :( ... μικρά κουμπιά ,κοντά το ένα με το άλλο, σχετικά σκληρά στο πάτημα ... τέλος πάντων δεν γράφεις γρήγορα με τίποτα!! Θα έλεγα αντιπαραγωγικό, συγκριτικά με τα on screen των υπόλοιπων λειτουργικών ή αν θέλετε με ένα slide landscape keyboard ,ιδίως όμως με τα πρώτα που μπορείς να έχεις την συσκευή πάνω στο γραφείο και να γράφεις άνετα με το ένα χέρι!!

- Κακά τα ψέματα ,όσο κι αν αρέσει η φιλοσοφία της συσκευής ,το πληκτρολόγιο δεν είναι το ατού της ( άποψη μου )

- Όσα αφορούν στα σχόλια του v@gelis ,είναι κι αυτά ένα σημαντικό θέμα που όμως προτίθεμαι να το υποστώ, το πληκτρολόγιο όμως .... όχι!!!

- Περιμένω μια συσκευή γύρω από 4" ,με software keyboard και ίσως ξαναδοκιμάσω ... για να δούμε ,τι σκοπεύει να κάνει στο εγγύς μέλλον αυτή η hp??!!!

Συμφωνω για το on screen keyboard, επρεπε να εχει by default software υλοποιηση.

Δε συμφωνω για το thumb keyboard. Ηταν πολυ καλο για το μεγεθος του, και απο οτι λεγεται ειναι ο,τι καλυτερο στο pre 3.

Απλα, για περιπτωσεις συντομης εισαγωγης κειμενου το soft keyboard ειναι επιβεβλημενο. Για να δουμε τι θα δουμε στο μελλον, εγω το παρηγγειλα και μολις παραλαβω θα φτιαξω κι ενα μικρο βιντεο για τη συνεργασια με το touchpad και το "πολυδιαφημισμενο" touch to share (αυτα τα 2 θα εινα οι συσκευες που θα χρησιμοποιω στη καθημερινοτητα μου - το webos με κερδισε).

Edited by v@gelis

Το πληκτρολογιο ειναι πιο μεγαλο στο Pre 3. Εγω περιμενω 1-2 μηνες και μετα βουρ επι του πατσεως :p

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω δουλεψει ολα τα λειτουργικα. Αλλα γενικα ειμαι του android. Δε θελω να ρωτησω κατι σε vs.

Με απλα λογια λοιπον:

Θα δυσκολευτω στη μεταβαση απο android?

Συγχρονισμο και push εχει για gmail? Αν ναι οπως και στο ios μεσω exchange server η κατι παρομοιο με android.

Εφαρμογες εχει;;Υπαρχει καπου online το appstore του webos???

Widgets εχει;;;

Και τελος ρε παιδια τι λεει απο αυτονομια το webos;;;;;

Ευχαριστω...

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

Προσωπικά με το πληκτρολόγιο βρέθηκα από τον παράδεισο στην κόλαση....

Απέκτησα ένα μεταχειρισμένο Pre (ούτε καν Pre Plus) από το eBay πριν από κανένα δίμηνο. Τον πρώτο καιρό είχα πάθει την πλάκα μου. Έγραφα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γρήγορα, με αυτά τα μικροσκοπικά κουμπάκια του Pre (μικρότερα και από του Pre 2). Τα χοντρά μου δάχτυλα βρήκαν τον παράδεισό τους. Ειλικρινά, ήταν απίστευτα καλό.

Και μετά τα κουμπιά άρχισαν ένα ένα να κάνουν νερά, δηλαδή να μην πατιούνται εύκολα και να πρέπει να επιμείνω. Προφανώς έγραφα τόσο γρήγορα που τα διέλυσα... :(

Και έτσι, ενώ μέχρι πριν ένα μήνα είχα αποφασίσει να πάρω το Pre 3 και να πω αντίο στα πληκτρολόγια αφής, πλέον έχω second thoughts και έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάζω το Nokia N9 που έχει επίσης εξαιρετικό λειτουργικό (το Android το βαρέθηκα :p ).

ΥΓ. Αναρωτιέμαι βέβαια πόσο είχε δουλέψει το κινητό ο προηγούμενος κάτοχος, αφού όταν το παρέλαβα εγώ τα κουμπιά δούλευαν άψογα...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το παράγγειλα και εγώ... είδωμεν:):)

Είχα πέρσι το pre 2 άλλα τελικά το έδωσα... με κέρδισε το iphone και το ανύπαρκτο support στην Ελληνική γλώσσα + paid εφαρμογές. Πάμε για ακόμα μια προσπάθεια με το pre 3 και ο Θεός βοηθός!

Εχω δουλεψει ολα τα λειτουργικα. Αλλα γενικα ειμαι του android. Δε θελω να ρωτησω κατι σε vs.

Με απλα λογια λοιπον:

Θα δυσκολευτω στη μεταβαση απο android?

Συγχρονισμο και push εχει για gmail? Αν ναι οπως και στο ios μεσω exchange server η κατι παρομοιο με android.

Εφαρμογες εχει;;Υπαρχει καπου online το appstore του webos???

Widgets εχει;;;

Και τελος ρε παιδια τι λεει απο αυτονομια το webos;;;;;

Ευχαριστω...

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

Ειναι τελειως διαφορετικη η φιλοσοφια του απο το android. Δε θα δυσκολευτεις, γιατι απλα ειναι το πιο intuitive λειτουργικο που εχεις δει σε κινητο τηλεφωνο.

Απλα να ξερεις οτι η ιστορια με τα ελληνικα ειναι ασαφης (αγνωστο αν και ποτε θα γινει ο εξελληνισμος, μονο με modifications), με το gmail ο,τι κανεις και στο ios, εφαρμογες αρκετες και ποιοτικες (λογικα αρκετα γρηγορα θα παιζουμε και με preware, οπως και στο touchpad που εχω), widgets δε χρειαζεσαι - η φιλοσοφια του λειτουργικου με card view / stacks ειναι αλλου...

Απο αυτονομια ενα κλικ καλυτερα απο οτι εχεις συνηθισει στα ανδροειδη, και λιγο χειροτερη απο iphone 4....

@geovass

Αντε Γιωργο να μαζευομαστε σιγα σιγα.

Πιστευω το 3 θα μας ικανοποιησει, γιατι τωρα παιζει σε σωστη, συγχρονη αναλυση (δυστυχως στο pre 2 αυτο ηταν το μεγαλυτερο παραπανο μου), με ικανοτατη CPU (για την ακριβεια το ταχυτερο μονοπυρηνο της αγορας) - τα αλλα απομενει να τα δουμε στην πραξη...

Τα πρωτα unboxing - user reviews:

http://www.youtube.com/user/RedSlug360#p/a/u/1/g5sisBUkYIY

http://www.youtube.com/user/RedSlug360#p/a/u/0/1uZ7vJOAMm4

Edited by v@gelis

No Ελληνικα παλι :(

Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Πάντως στο Pre2 τα ελληνικά παίζουν μια χαρά, λογικά το ίδιο θα γίνεται και στο Pre3.

Όσον αφορά στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν.

1) Μην συγκρίνετε τα πληκτρολόγια σε Pre+/- Pixi με αυτά σε Pre2, Veer και Pre3. Έχουν βελτιωθεί αρκετά.

2) Μετάβαση από android. Και ναι και όχι. Είναι διαφορετικό. Συνηθίζεται εύκολα όμως.

3) Έχει συγχρονισμό με mail. Καμιά φορά παρουσιάζονται προβληματάκια, αλλά σε γενικές γραμμές λειτουργεί μια χαρά.

4) Υπάρχει Αpp Store με λίγες εφαρμογές, από Ελλάδα έχεις πρόσβαση μόνο στις ελεύθερες. Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση και στις πληρωμένες, αλλά χρειάζεται να περάσεις το Impostah ένα εργαλείο του homebrew community. Μην φανταστείς κάτι παράνομο ή κάτι τέτοιο, απλά το ενεργοποιείς με χώρα διαφορετική της Ελλάδας. Επίσης υπάρχουν αρκετές εφαρμογές της homebrew community σε ένα ας πούμε εναλλακτικό Αpp Store που λέγεται Preware.

5) Widgets δεν έχει και δεν τα χρειάζεσαι κατ' εμέ. Το UI του webOS είναι διαφορετικό.

6) Αυτονομία θα διαφωνήσω ότι είναι καλή. Απλά δεν είναι χειρότερη από άλλα κινητά. Το Pre3 έχει καλύτερη μπαταρία από το Pre2 οπότε λογικά θα έχει βελτιωθεί, θα έχει όμως και άλλον επεξεργαστή και λογικά παραπάνω κατανάλωση.

Με λίγα λόγια αν απλά το έχεις σαν τηλέφωνο με sms, calls και τέτοια μπορεί να σου κρατήσει σίγουρα 2 ίσως και 3 μέρες.

Αν ανοίξεις 3G ή GPS και αρχίζεις να παίζεις σε facebook, twitter, foursquare και δεν ξέρω εγώ τι άλλο να είσαι σίγουρος ότι θα πρέπει να το φορτίσεις αρκετά σύντομα. Με wi-fi τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Αυτό όμως ισχύει πάνω κάτω και σε άλλα συστήματα.

ΥΓ Όποιος από σας έχει Veer ή πάρει το Pre3 ας δει τι γίνεται με το ελληνικό πληκτρολόγιο. Για να δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές. Λογικά θα παίζει, αλλά επειδή έχουν γίνει αλλαγές από 2.1 σε 2.2 ποτέ δεν ξέρεις.

Edited by Sotnem

Στο webOS μου αρέσει πολύ ο ενσωματωμένος chat client. Δουλεύει άψογα με google chat στο Pre μου. :)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο Pre όχι, και νομίζω όχι και στο Pre 3. :(

Πρόσθεσαν skype όμως. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δυστυχώς WhatsApp εφαρμογή δεν υπάρχει για webOS. Υπάρχει ένα online petition :D που μαζεύονται υπογραφές αλλά μέχρι εκεί.

• The title was changed to HP Pre 3