Jump to content

Samsung Galaxy S (Μέρος ΙΙΙ)

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ξέρει κανείς πως δουλεύει το usb jig?

Εγώ κατανοώ αλλιώς την ερώτηση σου και καταλαβαίνω το εξής: Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί, δηλαδή πως είναι κατασκευασμένο ώστε να λειτουργεί?

Αποτελείται από 1 ή 2 αντιστάσεις (δε ξέρω συγκεκριμένα, αλλά θέλει μία συγκεκριμένη τιμή σε Ohm) που βραχυκυκλώνουν δύο από τα 5 pins του micro USB. Για κάποιο λόγο το κινητό με το συγκεκριμένο βραχυκύκλωμα, μπαίνει download mode :p

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε media scan χωρίς να κάνουμε διαγραφη δεδομένων για παράδειγμα του music player?

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Rescan media root

πολύ γρήγορο μου φαίνεται βρε Νίκο. Πατάω "Re-Enable Media Scanner" και σε 1 δευτερόλεπτο μου λέει "done". Είσαι σίγουρός ότι δουλεύει;

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

πολύ γρήγορο μου φαίνεται βρε Νίκο. Πατάω "Re-Enable Media Scanner" και σε 1 δευτερόλεπτο μου λέει "done". Είσαι σίγουρός ότι δουλεύει;

Κάνε disable και re-enable.

Δούλευε στις πρώτες ics (το είχα δοκιμάσει από περιέργεια)

Χρησιμοποιοντας λίγο data με 3G παρατηρώ ότι θερμενεται το πάνω μέρος της συσκευής αρχικά από την πλευρά της οθόνης και μετά προς το πίσω μέρος εκεί που γράφει το καπάκι Google. Πρώτη φορά το παρατηρώ και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό η αν οφείλεται στην slim που φοράω. (για αυτό δεν ξέρω που να ποσταρω)

Χρησιμοποιοντας λίγο data με 3G παρατηρώ ότι θερμενεται το πάνω μέρος της συσκευής αρχικά από την πλευρά της οθόνης και μετά προς το πίσω μέρος εκεί που γράφει το καπάκι Google. Πρώτη φορά το παρατηρώ και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό η αν οφείλεται στην slim που φοράω. (για αυτό δεν ξέρω που να ποσταρω)

Με data Νικο ειμαι τουλαχιστον 2.5-3 ωρες την καθε μερα, ζεσταινεται λιγο ομως αλλα ειναι φυσιολογικο νομιζω.

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Καλησπέρα.

Θελω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την αποθηκευση προγραμμάτων στο σουπερ κινητάκι μας.

Ότι κατεβάζω απο το μάρκετ ,αποθηκεύεται στο ΄χωρο που υπάρχει στο τηλέφωνο και όχι στην κάρτα. Το αποτέλεσμα είναι, όταν βγάζω φωτογραφίες να αποθηκεύονται αυτόματα στην κάρτα και να μη μπορώ να δω κάποιες απο αυτές μετά γιατί χαλάνε.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ ότι κατεβάζω, προγράμματα ,παιχνίδια κτλ να αποθηκεύονται ή να γίνονται εγκατάσταση στην κάρτα και όχι στο τηλέφωνο.

Πως μπορει να γίνει κάτι τέτοιο;

Για παράδειγμα έχω κάνει εγκατάσταση ένα λεξικό και ένα βιβλίο, καθώς και αρκετά βιβλία τα οποία είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο και μπορώ να έχω πρόσβαση χωρίς να είμαι online. Μπορώ αυτά τα δεδομένα, να τα μεταφέρω με κάποιο τρόπο στην κάρτα και να λειτουργούν τα προγράμματα το ίδιο καλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

ΥΓ: έχει βγει κάποια καινούρια ενημέρωση για το κινητό έχω την gingerbread.xxjvo

Edited by sinagrida
Μαρία

Καλησπέρα.

Θελω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την αποθηκευση προγραμμάτων στο σουπερ κινητάκι μας.

Ότι κατεβάζω απο το μάρκετ ,αποθηκεύεται στο ΄χωρο που υπάρχει στο τηλέφωνο και όχι στην κάρτα. Το αποτέλεσμα είναι, όταν βγάζω φωτογραφίες να αποθηκεύονται αυτόματα στην κάρτα και να μη μπορώ να δω κάποιες απο αυτές μετά γιατί χαλάνε.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ ότι κατεβάζω, προγράμματα ,παιχνίδια κτλ να αποθηκεύονται ή να γίνονται εγκατάσταση στην κάρτα και όχι στο τηλέφωνο.

Για παράδειγμα έχω κάνει εγκατάσταση ένα λεξικό και ένα βιβλίο, καθώς και αρκετά βιβλία τα οποία είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο και μπορώ να έχω πρόσβαση χωρίς να είμαι online. Μπορώ αυτά τα δεδομένα, να τα μεταφέρω με κάποιο τρόπο στην κάρτα και να λειτουργούν τα προγράμματα το ίδιο καλα;

ΥΓ: έχει βγει κάποια καινούρια ενημέρωση για το κινητό έχω την gingerbread.xxjvo

Καλησπερα Μαιρη.:)

Λοιπον, το κινητο εχει 8gb ενσωματωμενη μνημη απο την οποια τα 1,9gb ειναι η μνημη rom, δηλαδη ο χωρος στον οποιο αποθηκευονται οι εφαρμογες.\ και τα υπολοιπα 5,9gb ειναι photow,videos,musicκλπ.

Ειναι απλετος χωρος, για να τον γεμισεις πρεπει να εχεις 250+ εφαρμογες.Δεν υπαρχει κανενας λογος να τις αποθηκευεις στην καρτα μνημης.Να σημειωσω οτι δεν μπορουν ολες οι εφαρμογες να μετακινηθουν στην καρτα μνημης.

Τις φωτογραφιες που βγαζεις, υπαρχει επιλογη μεσα στις ρυθμισεις της καμερας με την οποια μπορεις να τις αποθηκευεις στην εσωτερικη μνημη, δηλαδη στα 5,9gb ή στην καρτα μνημης.Προσωπικα, τις αποθηκευω στην καρτα μνημης.

Επισης,οι εφαρμογες μπορει να τις αποθηκευεις στην ρομ ομως τα data τους καλο ειναι να βρισκονται στην καρτα μνημης για να μην γεμιζουν γρηγορα τα 5,9gb.

Ομως, αρκετες εφαρμογες εαν μετακινησεις τα data τους ισως να μην λειτουργουν.

Ελπιζω να βοηθησα :wacko:

edit: Διαβασε τους οδηγους και περνα την τελευταια 2.3.6 jw5 Ελβετιας και θα εισαι σουπερ :D

Ηρακλής!

Καλησπέρα.

App2sd νομίζω κάνει αυτό που θέλεις. Πάντως μου φαίνεται παράξενο να έχεις γεμίσει την εσωτερική μνήμη. 2GB ούτε με 200, ούτε με 300 εφαρμογες γεμίζει, (και 6gb για δεδομένα ειδικά αν οι φωτογραφίες πάνε στην external):confused:

Αυτό που λές με τις φωτογραφίες δεν το κατάλαβα:!: Γιατί σου χαλάνε;

Αν περιμένεις ελληνική αναβάθμιση απο KIES, δε θα πάρεις :lol: Μπορείς να περάσεις επίσημη stock rom της samsung που δόθηκε σε άλλη χωρα. Δες τους οδηγούς για επιλογές και τρόπο flashαρίσματος

Μπορείς να βάλεις και custom rom με android 4.0 (πχ Slim ICS)

Edited by mico

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Ευχαριστω για τις απαντήσεις, οι απορίες μου όμως δε λύθηκαν!

Ναι έχω κατεβάσει κάποιες εφαρμογές και πρόσφατα απο έναν σέρβερ αρκετά βιβλία και γέμισε. Για παράδειγμα ένα λεξικό.Το έκανα download ετσι ωστε να μη χρειάζεται να μπαίνω ονλαιν οταν θέλω να δω κάτι. Το ίδιο και τα άλλα βιβλία για τη δουλειά μου.

Πως μπορώ να ρυθμίσω ,ότι κατεβάζω να αποθηκεύεται στην κάρτα μνήμης και όχι στο τηλε΄φωνο.Δε μπορώ να το βρω γμτ.

Μαρία

Πήγαινε από τις ρυθμίσεις στη διαχείριση των εφαρμογών και όποια εφαρμογή θέλεις να την περάσεις στην εσωτερική SDCard (στην εξωτερική δεν γίνεται) επέλεξε την και πάτα "Μετακίνηση στην κάρτα SD".

Για να έχεις χώρο στην εσωτερική SDCard ώστε να περνάς τις εφαρμογές μετακίνησε τις φωτογραφίες, τα βίντεο, την μουσική κ.τ.λ. στην εξωτερική SDCard.

Πάντως με 2GB ROM και 6GB υπόλοιπο αποθηκευτικό χώρο για να περνάς εφαρμογές δε νομίζω να έχεις θέμα χωρητικότητας!

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις, οι απορίες μου όμως δε λύθηκαν!

Ναι έχω κατεβάσει κάποιες εφαρμογές και πρόσφατα απο έναν σέρβερ αρκετά βιβλία και γέμισε. Για παράδειγμα ένα λεξικό.Το έκανα download ετσι ωστε να μη χρειάζεται να μπαίνω ονλαιν οταν θέλω να δω κάτι. Το ίδιο και τα άλλα βιβλία για τη δουλειά μου.

Πως μπορώ να ρυθμίσω ,ότι κατεβάζω να αποθηκεύεται στην κάρτα μνήμης και όχι στο τηλε΄φωνο.Δε μπορώ να το βρω γμτ.

Copy paste τα βιβλία σου στην external.

Μέσα απο τη διαχείριση εφαρμογών, οταν επιλέξεις κάποια εφαρμογη, εχεις επιλογή "move to sd" (αν το υποστηρίζει η εφαρμογή). Μ'αυτό τον τρόπο πάνε στην εσωτερική μνήμη και όχι στην external.

ΥΓ. Πάλι δεύτερος!!!

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Ήταν αποθηκευμένα στην εσωτερική κάρτα και ήθελα να τα μεταφέρω στην εξωτερική αλλά όπως είδα δε γίνεται :(

Μαρία

Παιδιά εχθές βράδυ έκανα μια επανεκκίνηση το κινητό και από τότε κολλάει στο S και δεν προχωράει. Μπαίνει κανονικά download mode και recovery. Δοκίμασα να βγάλω μπαταρίες κλπ αλλά τίποτε, καθάρισα dalvik κλπ, κι επίσης ξαναπέρασα τον κερνέλ αλλά πάλι τίποτε. Πριν περάσω ξανά άλλη ρομ, υπάρχει τρόπος να σώσω κάποια δεδομένα από μέσα, μηνύματα κλπ; Κράτησα ένα πλήρες αντίγραφο της ρομ από το recovery (από το "backup and restore") και σκέφτομαι να κάνω restore μήπως και συνέλθει. Είναι καλή ιδέα; Αν ναι, να το κάνω αφού κάνω πρώτα κανένα wipe data για να "κάτσει" το backup από πάνω, ή να το κάνω κατευθείαν όπως είναι; Σε κάθε περίπτωση, μετά θα περάσω καινούρια καθαρή ρομ, απλά θέλω να πάρω αυτά τα δεδομένα.

Το κινητό είναι με JVW και semaphore 2.4

Τώρα ξαφνικά άναψε! Μάλλον βοήθησε που πέρασα τον άλλο κερνελ, παρόλο που δεν άναψε αμέσως. Μάλλον θα αλλάξω ρομ έτσι κι αλλιώς πάντως. Αφού φλασάρω μετά κανονικά σε JW5, να βάλω τον semaphore 2.7.4;

Edited by drlacan

Το πρόβλημα μάλλον λύθηκε, όπως είπες, όταν ξαναπέρασες τον kernel.

Επίσης όταν κάνεις wipe dalvik κολλάει για λίγη ώρα στο bootanimation και μετά συνεχίζει οπότε μην βιάζεσαι πάντα να το κλείνεις.

Όλοι θα σου πουν ναι για τον Semaphore οπότε βάλε τον άφοβα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Ευχαριστώ πολύ! Περισσότερο φοβήθηκα για συμβατότητες με τον κέρνελ, αλλά είδα ότι ο 2.7.4 έτσι κι αλλιώς είναι μόνο συμβατός με την JW5. Το nandroid που κράτησα μπορώ να το σβήσω σαν να ήταν οποιοδήποτε άλλο αρχείο μέσα από file explorer; (Θα κρατήσω άλλο (απλό) αντίγραφο μόνο για τα δεδομένα που χρειάζομαι με το MyBackup Root οπότε δεν το χρειάζομαι)

Ναι, το σβήνεις κανονικά όπως οτιδήποτε άλλο.

Εγώ πάντα κάνω ένα κάθε τόσο και το κρατάω στο κινητό μου για παν ενδεχόμενο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Παιδες ακουστε ενα παραδοξο. Σε 2 ιδια κινιτα με jw5 ελβετικη εχω την δωρεαν εφαρμογη screen off and lock. Στο ενα κινητο τα εφε κλειδωματος λειτουργουν ενω στο αλλο δεν λειτουργουν. Οποιο εφε και αν διαλεξω κλειδωνει με τον κλασσικο τροπο. Τι μπορει να φταιει;
TCe

Παιδες ακουστε ενα παραδοξο. Σε 2 ιδια κινιτα με jw5 ελβετικη εχω την δωρεαν εφαρμογη screen off and lock. Στο ενα κινητο τα εφε κλειδωματος λειτουργουν ενω στο αλλο δεν λειτουργουν. Οποιο εφε και αν διαλεξω κλειδωνει με τον κλασσικο τροπο. Τι μπορει να φταιει;

Δεν την χρησιμοποιω την εφαρμογη, αλλα μαλλον απο τις ρυθμισεις-οθονη-κινουμενη εικονα πρεπει να επιλεξεις καποιες ή ολες οι κινησεις.

Ηρακλής!

Λοιπόν, να μην τα πολυλογώ. Είχα στο κινητό μου την έκδοση 2.3.6 εγκατεστημένη από εμένα και όχι απο κάποιο επίσημο της samsung και βρήκα στο φόρουμ αυτό /showthread.php?t=306882 και αποφάσισα να βάλω το value pack (κάτω - κάτω λινκ), αλλά κάτι πήγε στραβά και έχει κολλήσει είτε στο download mode είτε μου βγάζει το εικονιδιάκι :: usb :: ! ::pc::

Ακολούθησα τις οδηγιές κατά γράμμα αλλά το odin μου έβγαζε FAIL! στο πρώτο βήμα και συνέχισα στο δεύτερο και πάλι τα ίδια (σκέφτηκα πως ήταν προαιρετικό)... Καμιά ιδέα να το διασώσω και να ξεκινήσω απο την αρχή να βάλω πάλι το value pack;

σημειώση: δοκίμασα με 3 διαφορετικές εκδόσεις του odin και τίποτα. ευχαριστώ εκ των προταίρων...

Βγάλε την μπαταρία για λίγα λεπτά και μόλις την βάλεις μπες σε download mode με τα 3 πλήκτρα. Μόλις μπει φλασάρεις από την αρχή κάποιο firmware από odin όπως ακριβώς λένε οι οδηγίες που βρήκες στο λινκ αυτό που δίνεις.

Βγάλε την μπαταρία για λίγα λεπτά και μόλις την βάλεις μπες σε download mode με τα 3 πλήκτρα. Μόλις μπει φλασάρεις από την αρχή κάποιο firmware από odin όπως ακριβώς λένε οι οδηγίες που βρήκες στο λινκ αυτό που δίνεις.

Κατέβασα αυτή http://prntscr.com/9rlrh και έκανα ότι έλεγε το tutorial μετά το δεύτερο βήμα και την έκδοση 1.3 του Odin...

Μου έβγαλε αυτό : http://prntscr.com/9rlxx

Μήπως παίζει κάτι με αυτό το lagfix? Παρεπιπτόντως γιατί η έκδοση του value pack δεν μπήκε εξ' αρχης;

• The title was changed to Samsung Galaxy S (Μέρος ΙΙΙ)