Jump to content

LG Optimus 2X (P990)

sakiss
 Κοινοποίηση

Στο πόσο την έχετε την φωτεινότητα στο Optimus 2X σας;  

9 members have voted

1. 1. Στο πόσο την έχετε την φωτεινότητα στο Optimus 2X σας;

• Στην αυτόματη φωτεινότητα
      5
    • Στην εργοστασιακή
      1
    • Στο 50%
      1
    • Στο 100%
      0
    • Άλλο (πείτε με post)
      2

Recommended Posts

Δοκιμάζεις αν κάτι κρατάει την μπαταρία ενεργή.

Wakelock detector app ή

Better battery stats app.

Αν όλα είναι καλά τότε δοκίμασε με άλλη μπαταρία.

Είναι πολύ φτηνές 2-3 ευρώ με φορτιστή.

Νομίζω η μπαταρία σου πρέπει να τα έχει παίξει και να θέλει αλλαγή :confused:

• Απαντήσεις 12,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ευχαριστω, θα δοκιμασω το πρωτο app, παντως δεν εννοω οτι τρωει την μπαταρια οταν ειναι σβηστη η οθονη, αλλα οταν ειναι σε χρηση.

Πχ τωρα μπηκα wifi και στο play να κατεβασω αυτο το app και η μπαταρια επεσε 12% σε 10 λεπτα...

δεν πρέπει να φταίει η μπαταρία... θέλει ίσως calibration, αλλά αφού δεν είσαι root δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή που το κάνει...

Παιδια εχω σοβαρο προβλημα στα καλα καθουμενα με τη μπαταρια..

Εδω και αρκετα χρονια ηταν μια χαρα, και ξαφνικα εδω και 2-3 βδομαδες ειναι σε αθλια κατασταση, αλλα εντελως ξαφνικα, δεν ειναι κατι που εγινε σταδιακα. Πεφτει με ρυθμους 1% ανα λεπτο αν δεν ειναι το τηλ σε κατασταση αναμονης, και ειδικα οταν μπαινω στο wifi πεφτει για πλακα. Χτες το ειχα πληρως φορτισμενο, ανοιξα το wifi, πηγε σε χρονο dt στο 80% και μετα απο το 80 εδειξε οτι ειναι αδειο και εκλεισε. Νομιζω οτι δεν ειναι προβλημα μπαταριας, αλλα για καποιο λογο νομιζει οτι εχει λιγοτερη μπαταρια ή οτι αδειασε. Πως μπορω να το διορθωσω αυτο? Εχω καμια ελπιδα? Btw το τηλ μου δεν ειναι rout..

Τα ίδια έκανε και το δικό μου και έστρωσε με hard reset. Αν δεν σε ενοχλεί να ξαναπερνάς τις εφαρμογές, δοκίμασε το.

Κι εγω calibration πιστευω οτι χρειαζεται. Αλλα αν δε γινεται ετσι απλα και θελει hard reset, τοτε καλυτερα να το ρουταρω κιολας ε... Τι τραβαμε στα γεραματα και δε ξερω κι απ'αυτα

δεν πρέπει να φταίει η μπαταρία... θέλει ίσως calibration, αλλά αφού δεν είσαι root δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή που το κάνει...

Κι εγω calibration πιστευω οτι χρειαζεται. Αλλα αν δε γινεται ετσι απλα και θελει hard reset, τοτε καλυτερα να το ρουταρω κιολας ε... Τι τραβαμε στα γεραματα και δε ξερω κι απ'αυτα

Το calibration είναι αστικός μύθος. Δεν υπάρχει στο android κάτι τέτοιο. Ολα μα όλα τα προγράμματα που υπόσχονται αυτό το πράγμα, το μόνο που κάνουν, είναι να σβήνουν ένα αρχείο με τα δεδομένα την μπαταρίας. Ενα αρχείο που σβήνεται κάθε φορά, ούτως ή άλλως, από το λειτουργικό κάθε φορά που γίνεται πλήρης φόρτιση.

Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, είναι απαντήσεις μηχανικών της Google σε αντίστοιχα ερωτήματα.

Αν έχει μείνει κάποιο πρόγραμμα ανοιχτό που τρώει μπαταρία, ακόμα και ένα απλό restart θα το λύσει το πρόβλημα.

Αν όμως το πρόβλημα συνεχίσει, τότε είναι 100% κάποιο κακογραμμένο πρόγραμμα που έχει μπεί στο κινητό. Με τα προγράμματα "διαχείρισης" μνήμης κλπ να είναι τα πρώτα υποψήφια (τα πιο άχρηστα προγράμματα που έχουν βγεί....)

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Παντως δε βλεπω καποια εφαρμογη να ρουφαει μπαταρια απο τους μετρητες, ουτως ή αλλως εχω λιγες... Κι οπως ξαναειπα στο sleep mode δεν πεφτει, πχ απο το βραδυ που πεφτω για υπνο μεχρι τρο πρωι εχει πεσει ελαχιστα..

Πεφτει πολυ οταν ειναι ανοιχτη η οθονη, και σαν τσουληθρα οταν ειναι ανοιχτο και το wifi δε κραταει ουτε 1 ωρα... Μπορει αυτο να οφειλεται σε καποιο app και να μενει και κρυφο? Η battery health μου λεει good κατα τ'αλλα.. Τελικα τι προτεινετε να κανω?

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ΥΓ. Επισης οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα πριν 3 μερες, ενω ηταν 95% περιπου, εβαλα wifi, αρχισε να πεφτει τρελα κι ενω ηταν γυρω στο 80, εκλεισε. Ημουν εξω και μετα προσπαθουσα να το ξανανοιξω, μετα απο προσπαθειες και αφου εβγαλα την μπαταρια και την ξαναεβαλα, και αφου οταν ανοιξε το κινητο και προλαβα και εκλεισα το wifi (στις 3-4 πρωτες προσπαθειες ξανακλεινε πριν προλαβω), μετα σταδιακα η μπαταρια εδειχνε να ανεβαινει, αρχικα 5%, μετα ανεωαινε ανεβαινε εως οτου εφτασε 30% περιπου, και επειτα απο χρηση ξαναεπεσε. Πως ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο, και τι μπορει να φταιει? Σιγουρα ειναι μυθος το calibration?

Παντως δε βλεπω καποια εφαρμογη να ρουφαει μπαταρια απο τους μετρητες, ουτως ή αλλως εχω λιγες... Κι οπως ξαναειπα στο sleep mode δεν πεφτει, πχ απο το βραδυ που πεφτω για υπνο μεχρι τρο πρωι εχει πεσει ελαχιστα..

Πεφτει πολυ οταν ειναι ανοιχτη η οθονη, και σαν τσουληθρα οταν ειναι ανοιχτο και το wifi δε κραταει ουτε 1 ωρα... Μπορει αυτο να οφειλεται σε καποιο app και να μενει και κρυφο? Η battery health μου λεει good κατα τ'αλλα.. Τελικα τι προτεινετε να κανω?

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ΥΓ. Επισης οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα πριν 3 μερες, ενω ηταν 95% περιπου, εβαλα wifi, αρχισε να πεφτει τρελα κι ενω ηταν γυρω στο 80, εκλεισε. Ημουν εξω και μετα προσπαθουσα να το ξανανοιξω, μετα απο προσπαθειες και αφου εβγαλα την μπαταρια και την ξαναεβαλα, και αφου οταν ανοιξε το κινητο και προλαβα και εκλεισα το wifi (στις 3-4 πρωτες προσπαθειες ξανακλεινε πριν προλαβω), μετα σταδιακα η μπαταρια εδειχνε να ανεβαινει, αρχικα 5%, μετα ανεωαινε ανεβαινε εως οτου εφτασε 30% περιπου, και επειτα απο χρηση ξαναεπεσε. Πως ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο, και τι μπορει να φταιει? Σιγουρα ειναι μυθος το calibration?

Αυτά που περιγράφεις μοιάζουν να δείχνουν ετοιμοθάνατη μπαταρία. Δοκίμασε με μία άλλη, δεν κοστίζουν πολύ 11-12 Ευρώ

Για το calibration είναι μύθος, διάβασε και το link που έδωσα πιο πάνω.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

[/color]ΥΓ. Επισης οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα πριν 3 μερες, ενω ηταν 95% περιπου, εβαλα wifi, αρχισε να πεφτει τρελα κι ενω ηταν γυρω στο 80, εκλεισε. Ημουν εξω και μετα προσπαθουσα να το ξανανοιξω, μετα απο προσπαθειες και αφου εβγαλα την μπαταρια και την ξαναεβαλα, και αφου οταν ανοιξε το κινητο και προλαβα και εκλεισα το wifi (στις 3-4 πρωτες προσπαθειες ξανακλεινε πριν προλαβω), μετα σταδιακα η μπαταρια εδειχνε να ανεβαινει, αρχικα 5%, μετα ανεωαινε ανεβαινε εως οτου εφτασε 30% περιπου, και επειτα απο χρηση ξαναεπεσε. Πως ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο, και τι μπορει να φταιει? Σιγουρα ειναι μυθος το calibration?

ότι το calibration απλά σβήνει τα batterystats είναι αλήθεια, οπότε το λες και μύθο. Απλά ίσως διορθώσει κάτι.

Είμαι με CM11 του TonyP και η συγκεκριμένη ROM έχει κάτι παρόμοιο. Ο Pengus που έγραψε τον πυρήνα, λέει ότι είναι θέμα δικό του, και προτείνει να ΜΗΝ φορτίζεις το κινητό όταν είναι σβηστό τελείως (όχι γενικά, αν χρησιμοποιείς τον πυρήνα του). Αυτό γιατί ακόμα δεν "ανανεώνει" την μπαταρία όταν είναι σβηστό το κινητό.

Εχθές έκανα full wipe και πέρασα τα πάντα από την αρχή. Σήμερα περίμενα να φτάσει η μπαταρία στο 1% και άρχισα να τη φορτίζω στο αυτοκίνητο. Στην αρχή σέρφαρα ταυτόχρονα και ανέβαινε σχετικά αργά. Έφτασε 4%. Σβήνω την οθόνη/ wifi κλπ και το αφήνω δίπλα. Μετά από 15λεπτά την ανοίγω και βλέπω 10 % (κάτι τρέχει). Βγάζω το φορτιστή, σβήνω την οθόνη και το αφήνω κάνα 10λεπτο. Όταν την άναψα πάλι έδειχνε 36%.

Τα λέω αυτά γιατί με την προηγούμενη ROM που είχα πριν 3-4 μήνες (The ROM CM10 TonyP ) ήταν όλα ΟΚ. Θεωρώ αδύνατο να τα έφτυσε η μπαταρία έτσι ξαφνικά, θα μου έδειχνε σημάδια σιγά σιγά. Άρα είναι θέμα πυρήνα/ ρυθμίσεων (πχ σε αρχείο συστήματος, όχι εφαρμογών).

Edited by jaranor

Βασικα χτες εκανα αυτη τη μεθοδο

1. Let the phone battery run out of charge, wait until it turns off because of low battery.

2. Charge the phone fully without turning on your phone.

3. Once it is fully charged, turn it on and leave it untouched for 30 minutes.

4. Again plug in the charger and allow it to charge for another 30 minutes, don’t use it in between.

5. Once the battery is fully charged, unplug it and your battery is now calibrated.

και δεν ειδα διαφορα.. Σημερα κανω το εξης τεστ. Το φορτισα στο 100%, εβαλα το κινητο σε airplane mode και εβαλα απο τις ρυθμισεις η οθονη να μη σβηνει ποτε, ωστε να δω ποση ωρα θα κρατησει η μπαταρια μεχρι να σβησει. Κρατησε 95 λεπτα, εφτασε στο 15% και εκλεισε.

Δε το ειχα κανει ποτε με υγιη μπαταρια, κανονικα ποσο κραταει η μπαταρια με ανοιχτη οθονη? Σιγουρα αρκετα παραπανω υποθετω, ποσο ακριβως?

Αν μπορει καποιος να το τεσταρει και να μου πει με σχετικη σιγουρια... Γιατι λεω να παρω καινουρια μπαταρια, αλλα αν δεν ειναι αυτο και εχουμε τα ιδια, θα ειναι κριμα τα λεφτα..

φίλε είπες είσαι με stock rom σωστά; και είδες ότι δεν φταίει κάποια εφαρμογή; (αυτό το βλέπεις πχ με το better battery stats ή το wakelock detector)

Αν ναι τότε μάλλον φταίει η μπαταρία σου... Και σε μένα κρατάει κάπου 2,5 ώρες με οθόνη, και είναι 2 χρονών μπαταρία.

Παίδες πόσες ώρες κρατάει η μπαταρία σας με νορμαλ χρήση? Εμένα φτάνει δε φτάνει τις 9-10 ώρες με ελάχιστη χρήση (12-3 τηλεφωνα, 6-7 μυνήματα). Έχω τη therom του tonyp. Απεγκατέστησα περιττές εφαρμογές αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά.

Ειπα να βγαλω μερικες φωτογραφιες με το κινητο..μετα απο 10 λεπτα χρησης σβηνει. Γενικως πλεον αυτο που παρατηρησα ειναι οτι με οποιαδηποτε χρηση εκτος του να ειναι σε sleep mode η μπαταρια πεφτει τρομερα γρηγορα, και οταν φτανει στο 70-69% βγαζει μηνυμα οτι ειναι 0% και σβηνει αυτοματα το κινητο. Οταν το βαζω στη φορτιση ξαναδειχνει οτι ξεκιναει απο το 70%.

Αυριο που ανοιγουν τα μαγαζια θα παω να παρω καινουρια μπαταρια, αλλα πραγματικα αυτα που κανει ειναι υποπτα, και αρχιζω να πιστευω οτι καποιο προβλημα αλλο υπαρχει. Υπαρχει περιπτωση να ειναι καποιος ιος, υπαρχει κατι τετοιο? Εχετε καποιο διαγνωστικο antivirus να προτεινετε?

το καλύτερο φίλε θα ήταν να δοκιμάσεις με μπαταρία κάποιου φίλου σου, αν είχε κι αυτός το ίδιο κινητό. Ιός δεν νομίζω να είναι, στο Android είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσεις ιό έτσι όπως τους ξέρουμε από τα PC. Δοκίμασε αν θες το

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lookout

απλά να σου φύγει η απορία, βρίσκει malware γενικά.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα δοκίμαζα να αλλάξω ROM με ό,τι αυτό συνεπάγεται (root, στήσιμο από την αρχή κλπ) για να δω αν όντως φταίει η μπαταρία (ή έστω επαναφορά εργ. ρυθμίσεων, κάτι τέτοιο - χάνεις τα δεδομένα σου με αυτό) και μετά θα κοίταζα να αγοράσω. Δεν ξέρω τιμές βέβαια!

Εκανα hard reset τελικα χτες.. Τα ιδια και χειροτερα..

Οποτε αυριο παιρνω μπαταρια και κανω το σταυρο μου απλα να τα ειχε φτυσει στα καλα καθουμενα η προηγουμενη, γιατι αλλιως υποθετω το κινητο παει για πεταμα..

Ευχαριστω οσους εκαναν τον κοπο να απαντουν!

Εκανα hard reset τελικα χτες.. Τα ιδια και χειροτερα..

Οποτε αυριο παιρνω μπαταρια και κανω το σταυρο μου απλα να τα ειχε φτυσει στα καλα καθουμενα η προηγουμενη, γιατι αλλιως υποθετω το κινητο παει για πεταμα..

Ευχαριστω οσους εκαναν τον κοπο να απαντουν!

τελικά φίλε τι έγινε;

Πηρα καινουρια μπαταρια, η οποια αυτες τις 2 μερες δειχνει οτι πολυ απλα αυτο ηταν το προβλημα. Πεφτει βεβαια λιιιιγο πιο γρηγορα απ'οτι θα ανεμενα απο μια καινουρια μπαταρια, αλλα ισως ειναι και ιδεα μου, απ'οτι φανηκε παντως απλα η προηγουμενη τα εφτυσε ετσι απλα και χωρις προειδοποιηση.

OK! Για να φτάσουν στην μέγιστη απόδοσή τους οι μπαταρίες θέλουν κάποιους κύκλους φόρτισης/ αποφόρτισης. Οπότε μη σκας για τώρα, σε καμμιά βδομάδα μάλλον θα φανεί. Τουλάχιστον δεν αναγκάστηκες να αγοράσεις καινούριο κινητό!

Μια από τις καλύτερες επιδόσεις σε μπαταρία κ ταχύτητα τώρα τελευταία.

Μου έκανε εντύπωση πως αν και έθεσα την ελάχιστη συχνότητα αρκετά ψηλά δεν επηρέασε πολυ την μπαταρία.

Tonyp cm11

Kowalski Kernel

Max freq 1400

High freq 1300

Min freq 816

Greenify τα πάντα όλα..

[ATTACH]44355[/ATTACH]

[ATTACH]44356[/ATTACH]

Greenify rules! :) φίλε σ'αυτή τη ROM η μπαταρία σου κάνει τίποτα κουλά; τις προάλλες ετοιμάζομαι να βγω και έχω 70%... μετά από κάνα 2ωρο ανοίγω την οθόνη και βλέπω 15%.. μετά από κάτι λεπτά κλείνει τελείως... και δεν ξαναάνοιξε! πήρα backup τα δεδομένα από τη recovery και έκανα full wipe. Άλλη φορά είχα πχ 20%, βάζω φορτιστή και βλέπω να πέφτει αντί να ανεβαίνει... πήγε μέχρι 16% και μετά άρχιζε να φορτίζει. Κανένα τέτοιο κουλό σου κάνει;

Υπόψιν με τον KK 3.1.10!

Greenify rules! :) φίλε σ'αυτή τη ROM η μπαταρία σου κάνει τίποτα κουλά; τις προάλλες ετοιμάζομαι να βγω και έχω 70%... μετά από κάνα 2ωρο ανοίγω την οθόνη και βλέπω 15%.. μετά από κάτι λεπτά κλείνει τελείως... και δεν ξαναάνοιξε! πήρα backup τα δεδομένα από τη recovery και έκανα full wipe. Άλλη φορά είχα πχ 20%, βάζω φορτιστή και βλέπω να πέφτει αντί να ανεβαίνει... πήγε μέχρι 16% και μετά άρχιζε να φορτίζει. Κανένα τέτοιο κουλό σου κάνει;

Υπόψιν με τον KK 3.1.10!

Ναι μου κάνει αλλά προς τα πάνω δηλαδή μου δείχνει πως έχω 40 ενώ έχω 60% σπάνια όμως κ ενώ φορτίζει συνήθως.

Όχι δεν μου κλείνει από μόνο του όμως.

• The title was changed to LG Optimus 2X (P990)