Jump to content

LG Optimus 2X (P990)

sakiss
 Κοινοποίηση

Στο πόσο την έχετε την φωτεινότητα στο Optimus 2X σας;  

9 members have voted

1. 1. Στο πόσο την έχετε την φωτεινότητα στο Optimus 2X σας;

• Στην αυτόματη φωτεινότητα
      5
    • Στην εργοστασιακή
      1
    • Στο 50%
      1
    • Στο 100%
      0
    • Άλλο (πείτε με post)
      2

Recommended Posts

Έχω κουραστεί πραγματικά με όλη τη θεωρητική συζήτηση που γίνεται όσον αφορά την τεχνολογία των οθονών. Ότι και να λέμε... στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι η πράξη, το αποτέλεσμα. Όποιος το πιάσει στα χέρια του θα καταλάβει.

Δυστυχως εχω μπει και εγω στη διαδικασια αεναων συζητησεων για τετοια θεματα και πλεον απλα αποφευγω την αντιπαραθεση με οσους αρεσκονται σε specifications, video reviews κλπ κλπ και απλα εμπιστευομαι τα ιδια μου τα ματια ;)

Καλοριζικο.

• Απαντήσεις 12,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αντε ρε Γιαννη, πες κανα σχολιο γιατι θα... φαω το καπελο μου με αυτα που διαβαζω για μετρια οθονη κλπ κλπ.

Μαλλιασε η γλωσσα μου εδω και πολλες μερες να γραφω για το ποσο καλη οθονη εχει, οπως και το ποσο καλο value for money εχει αυτη η συσκευη.

Ξεψαχνισε τη και κανε αναλυτικο review...

Υ.Γ. Εννοειται πως ειναι 2 κλασεις πανω απο την οθονη του Desire HD και μια πανω απο super Clear lcd που αναφερθηκε.

Βαγγέλη αυτά τα μια κλάση πάνω, δύο κλάσεις δεξιά και 7 αριστερά δε λένε τίποτα στο χρήστη... Πρόκειται για μια πολύ καλή οθόνη, όχι μέτρια σε καμία περίπτωση, αλλά όχι κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο όπως θέλουν κάποιοι να περάσουν σώνει και καλά. Έχει πολύ καλή αντίθεση στα έντονα χρώματα, δηλαδή τα κάνει να φαίνονται πολύ φωτεινά και «ζεστά», αλλά ΔΕΝ είναι αντάξια της IPS τεχνολογίας. Για να μιλάμε απλά: ο αρχάριος/μέσος χρήστης θα την βρει τέλεια, ανεπανάληπτη...

Η ίδια η LG πάντως ως WVGA LCD την αναφέρει. Στο manual, στο κουτί της συσκευής πάνω... δεν ξέρω αν είναι IPS πάντως, με το iPhone 4... δεν έχει σχέση στη λεπτομέρεια.

Αυτά γιατί γίνανε όλοι ειδικοί στο δωμάτιό τους, επειδή βάλανε 5 συσκευές δίπλα δίπλα...

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Βαγγέλη αυτά τα μια κλάση πάνω, δύο κλάσεις δεξιά και 7 αριστερά δε λένε τίποτα στο χρήστη... Πρόκειται για μια πολύ καλή οθόνη, όχι μέτρια σε καμία περίπτωση, αλλά όχι κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο όπως θέλουν κάποιοι να περάσουν σώνει και καλά. Έχει πολύ καλή αντίθεση στα έντονα χρώματα, δηλαδή τα κάνει να φαίνονται πολύ φωτεινά και «ζεστά», αλλά ΔΕΝ είναι αντάξια της IPS τεχνολογίας. Για να μιλάμε απλά: ο αρχάριος/μέσος χρήστης θα την βρει τέλεια, ανεπανάληπτη...

Η ίδια η LG πάντως ως WVGA LCD την αναφέρει. Στο manual, στο κουτί της συσκευής πάνω... δεν ξέρω αν είναι IPS πάντως, με το iPhone 4... δεν έχει σχέση στη λεπτομέρεια.

Αυτά γιατί γίνανε όλοι ειδικοί στο δωμάτιό τους, επειδή βάλανε 5 συσκευές δίπλα δίπλα...

η ips σου δινει αντιθεση, γωνιες θεασης και πιο πιστα χρωματα. δεν εχει σχεση με το resolution (δηλαδη λεπτομερεια)

η ips σου δινει αντιθεση, γωνιες θεασης και πιο πιστα χρωματα. δεν εχει σχεση με το resolution (δηλαδη λεπτομερεια)

Τα είπαμε αυτά, τα έχει. Αυτό που δεν έχει είναι φυσιολογική απεικόνιση χρωμάτων. Είναι λίγο... saturated (έντονα, χτυπητά) για τα γούστα μου τουλάχιστον.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Τα είπαμε αυτά, τα έχει. Αυτό που δεν έχει είναι φυσιολογική απεικόνιση χρωμάτων. Είναι λίγο... saturated (έντονα, χτυπητά) για τα γούστα μου τουλάχιστον.

αυτο εχει σχεση με τη θερμοκρασια του χρωματος. μπορει να θελει colour calibration αλλα δε σημαινει οτι ειναι απλη LCD επειδη εχει ζεστα χρωματα αντι κρυα

απο το συγκριτικο στο mobile review προκυπτει οτι εκαναν τα χρωματα παραπλησια με της super amoled γιατι και αυτη τα δειχνει saturated. του iphone 4 ειναι πιο ψυχρα

Edited by Voltron

Νικο καταρχην η οθονη του ειναι IPS.

Πραγματικα μπορει να μου πεις σε τι υστερει απο μια αψογη LCD οθονη?

Εγω θα σου πω οτι ειδα μια οθονη με χρωματα -οπως περιγραφεις κι εσυ- επιπεδου amoled, με εξαιρεση, φυσικα, το μαυρο.

Φυσικα και δε τη συγκρινω με την οθονη του 4, γιατι η δευτερη ειναι 960Χ540 και αυτη του 2Χ ειναι στα 800Χ480, με σαφως μικροτερο dpi. Δεν εκανα, αλλωστε ποτε τετοια συγκριση, αυτο που ειπα οτι ειναι ισως η καλυτερη lcd που εχω δει στα 800Χ480 (ουτε amoled, ουτε retina εβαλα στη συγκριση).

Καλα τα specs, καλη η θεωρια αλλα η πραξη μετραει Νικο. Κι εγω τα γραφω απλα, για να δωσω απλα μια ταξη μεγεθους σε οσους εχουν δει μια παρομοια οθονη στη συσκευη ενος φιλου τους η σε καποιο καταστημα κινητης. Για αυτο τα απλοποιω.

Κι αντε πες, εγω παρασυρθηκα επειδη εχω βαλει μονο 5 συσκευες διπλα διπλα, το ιδιο εκανε κι ο Αγγελος (bibon) που εχει δει λιγες περισσοτερες απο 5 (6-7 συνολο) και ομολογει τα ιδια ακριβως με αυτα που γραφω?

Δεν ξερω, πολλες συμπτωσεις, δε συμφωνεις?

Edited by v@gelis

αυτο εχει σχεση με τη θερμοκρασια του χρωματος. μπορει να θελει colour calibration αλλα δε σημαινει οτι ειναι απλη LCD επειδη εχει ζεστα χρωματα αντι κρυα

Σιγά μη θέλει και αλλαγή λαδιών. :p

Προεπιλογή είναι αυτό, έτσι επέλεξαν να τη λανσάρουν γιατί έτσι το ήθελαν. Σε κάποιους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Απλά αυτό ισχύει. Επομένως πρέπει να λέγεται για να το γνωρίζει ο κόσμος και να κάνει την επιλογή του ενσυνείδητα.

Σιγά μη θέλει και αλλαγή λαδιών. :p

Προεπιλογή είναι αυτό, έτσι επέλεξαν να τη λανσάρουν γιατί έτσι το ήθελαν. Σε κάποιους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Απλά αυτό ισχύει. Επομένως πρέπει να λέγεται για να το γνωρίζει ο κόσμος και να κάνει την επιλογή του ενσυνείδητα.

ναι προεπιλογη ειναι αλλα ειδες τι εγινε με το nexus s. με το update του εκαναν και colour calibration γιατι η προεπιλογη ηταν :X

αν υπηρχε επιλογη οπως στις οθονες να παιζεις με τη θερμοκρασια χρωματος θα ηταν ιδανικο :p

Νικο καταρχην η οθονη του ειναι IPS.

Πραγματικα μπορει να μου πεις σε τι υστερει απο μια αψογη LCD οθονη?

Εγω θα σου πω οτι ειδα μια οθονη με χρωματα -οπως περιγραφεις κι εσυ- επιπεδου amoled, με εξαιρεση, φυσικα, το μαυρο.

Φυσικα και δε τη συγκρινω με την οθονη του 4, γιατι η δευτερη ειναι 960Χ540 και αυτη του 2Χ ειναι στα 800Χ480, με σαφως μικροτερο dpi.

Καλα τα specs, καλη η θεωρια αλλα η πραξη μετραει Νικο. Κι εγω τα γραφω απλα, για να δωσω απλα μια ταξη μεγεθους σε οσους εχουν δει μια παρομοια οθονη στη συσκευη ενος φιλου τους η σε καποιο καταστημα κινητης. Για αυτο τα απλοποιω.

Κι αντε πες, εγω παρασυρθηκα επειδη εχω βαλει μονο 5 συσκευες διπλα διπλα, το ιδιο εκανε κι ο Αγγελος (bibon) που εχει δει περισσοτερες απο 5 και ομολογει τα ιδια ακριβως με αυτα που γραφω?

Δεν ξερω, πολλες συμπτωσεις, δε συμφωνεις?

Ας μη μιλήσουμε για τον Άγγελο. Επειδή έχει δει 5+ δε μου λέει κάτι, δεν είναι σύγκριση ποιος την έχει πιο μεγάλη... :p

Απλά κάθε φορά που βγαίνει κάτι σούπερ ντούπερ, πρέπει να πέσουμε πάνω να το βγάλουμε καλύτερο από το άλλο... μέσα στον ενθουσιασμό μας. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι τόσο, η αν το κάνω φροντίζω στο τέλος το συμπέρασμά μου να είναι down to earth. Συμφωνείς με τα όσα γράφω λοιπόν. Που διαφωνείς γιατί δεν κατάλαβα. Στο ότι δεν την έβγαλα τέλεια; Αφού δεν είναι. Πως μπορεί να είναι όταν καθρεπτίζει στο φως της ημέρας και τα χρώματά της είναι ΠΟΛΥ έντονα; Το πορτοκαλί π.χ. άλλο λίγο θέλει να γίνει φωσφοριζέ βρε φίλε... κοίτα το εικονίδιο των Επαφών και θα το δεις.

Για να μη μπερδεύουμε τον κόσμο. Η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή. αξιολογότατη, το αναφέραμε αυτό πολλές φορές. Δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, σε αντίθεση με τη συσκευή γενικά, που αυτή τη στιγμή σε όσες κυκλοφορούν από Android εδώ Ελλάδα είναι το Top.

Edited by Mythozz

Πως μπορεί να είναι όταν καθρεπτίζει στο φως της ημέρας

ωπα δεν ειναι transflective IPS LCD σαν του iphone 4? :X

Edited by Voltron

Ας μη μιλήσουμε για τον Άγγελο. Επειδή έχει δει 5+ δε μου λέει κάτι, δεν είναι σύγκριση ποιος την έχει πιο μεγάλη... :p

Απλά κάθε φορά που βγαίνει κάτι σούπερ ντούπερ, πρέπει να πέσουμε πάνω να το βγάλουμε καλύτερο από το άλλο... μέσα στον ενθουσιασμό μας. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι τόσο, η αν το κάνω φροντίζω στο τέλος το συμπέρασμά μου να είναι down to earth. Συμφωνείς με τα όσα γράφω λοιπόν. Που διαφωνείς γιατί δεν κατάλαβα. Στο ότι δεν την έβγαλα τέλεια; Αφού δεν είναι. Πως μπορεί να είναι όταν καθρεπτίζει στο φως της ημέρας και τα χρώματά της είναι ΠΟΛΥ έντονα; Το πορτοκαλί π.χ. άλλο λίγο θέλει να γίνει φωσφοριζέ βρε φίλε... κοίτα το εικονίδιο των Επαφών και θα το δεις.

Για να μη μπερδεύουμε τον κόσμο. Η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή. αξιολογότατη, το αναφέραμε αυτό πολλές φορές. Δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, σε αντίθεση με τη συσκευή γενικά, που αυτή τη στιγμή σε όσες κυκλοφορούν από Android εδώ Ελλάδα είναι το Top.

Μα τελικα βρε Νικο δε λεμε αλλα πραγματα.

Μπορω να σου βρω τα σχολια που εχω κανει για αυτη την οθονη:

Μερικως Oversaturated, οπως μια amoled, χωρις pentile κλπ ιστοριες, πιξελιασματα κλπ.

Η με αλλα λογια, μια οθονη που θα αρεσει στους περισσοτερους, αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο αλλωστε?

Ποιος ειπε οτι ενθουσιαστηκα και μιλησα για την καλυτερη συσκευη που υπαρχει?

Απλα ειδα μετριοτατα σχολια που εγιναν απο καποιους, για μια συσκευη που για λιγο διαστημα - οπως ομολογεις κι εσυ- θα ειναι η καλυτερη της αγορας (και value for money - καταντησαμε να το λεμε αυτο για συσκευες 500 ευρω).

Και μιας περι οθονων ο λογος, σαν κατακλειδα η αποψη μου ειναι πως:

Η καλυτερη της αγορας, για τα δικα μου γουστα, ειναι αυτη του iphone 4 (κι ο λογος που γυρισα πισω σε αυτο), ακολουθει αυτη του motorola atrix και μετα ολα τα υπολοιπα.

Αυτα μεχρι σημερα φυσικα... :)

Μα τελικα βρε Νικο δε λεμε αλλα πραγματα.

Μπορω να σου βρω τα σχολια που εχω κανει για αυτη την οθονη:

Μερικως Oversaturated, οπως μια amoled, χωρις pentile κλπ ιστοριες, πιξελιασματα κλπ.

Η με αλλα λογια, μια οθονη που θα αρεσει στους περισσοτερους, αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο αλλωστε?

Ποιος ειπε οτι ενθουσιαστηκα και μιλησα για την καλυτερη συσκευη που υπαρχει?

Απλα ειδα μετριοτατα σχολια που εγιναν απο καποιους, για μια συσκευη που για λιγο διαστημα - οπως ομολογεις κι εσυ- θα ειναι η καλυτερη της αγορας (και value for money - καταντησαμε να το λεμε αυτο για συσκευες 500 ευρω).

Και μιας περι οθονων ο λογος, σαν κατακλειδα η αποψη μου ειναι πως:

Η καλυτερη της αγορας, για τα δικα μου γουστα, ειναι αυτη του iphone 4 (κι ο λογος που γυρισα πισω σε αυτο), ακολουθει αυτη του motorola atrix και μετα ολα τα υπολοιπα.

Αυτα μεχρι σημερα φυσικα... :)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Case closed for me. ;)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Case closed for me. ;)

Θα περιμενουμε και σχολια σου εδω, οπως και του Γιαννη για τη συσκευη, απο hands on χρηση. Εμενα αυτα με ενδιαφερουν ;)

ναι και απο εμενα συμφωνω με τον βαγγελη. νομιζα οτι η οθονη του atrix ειναι σαν του 2x αλλα βλεποντας εδω τελικα δεν ειναι. ειναι καλυτερη του atrix

φαινεται οτι το optimus 2x ειναι πιο καθαρη η εικονα και του atrix θολωνει αλλα στα ποδια του ρομποτ εχει καψει την εικονα το overexpose. ειναι πιο φυσικα τα χρωματα στο atrix

απο το συγκριτικο στο mobile review προκυπτει οτι εκαναν τα χρωματα παραπλησια με της super amoled γιατι και αυτη τα δειχνει saturated. του iphone 4 ειναι πιο ψυχρα

Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να πάτε σε Panasonic PlASMA .... :lol::lol::lol:

Μα τι συζητάμε τώρα ...... :X

• Administrators
ναι και απο εμενα συμφωνω με τον βαγγελη. νομιζα οτι η οθονη του atrix ειναι σαν του 2x αλλα βλεποντας εδω τελικα δεν ειναι. ειναι καλυτερη του atrix

Λόγω διαφορετικής ανάλυσης, είναι άδικη η σύγκριση ούτως ή άλλως.

Επίσης θα ήθελα να έχω κάποια ένδειξη όταν η συσκευή φορτίζει (με κλειστή οθόνη).

Modpic.gif

Λεω να ακυρωσω το optimus που περιμενω και να μεινω με το w995 μου μεχρι να βγει κινητο με local dimming....
http://img.widgetbox.com/thumbs/b492fd38-f58c-4bbc-9061-97f98eddaec5.jpg?29 = FERRARI

Για μένα το review του myphone είναι αντικειμενικοτατο.

Επίσης ο παραλληλισμος του Γιάννη με την οθόνη του Desire HD είναι πολυ ευστοχος, γιατί μ αυτήν μπορει να συγκριθεί άμεσα όπως και με την S Amoled του galaxy S2.

Εγω αυτο που θα ήθελα να ακούσω απο τον Mythozz, είναι πως αντιδρά η συσκευη μετα απο αρκετές ώρες χρήσης και με πολλές εφαρμογές ανοικτές.

Επαρκεί η ram? παρουσιάζονται διάφορες στην λειτουργία, έχουμε lag?

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Φωνάζαμε για το HDMI καλωδιο και τα επιπλεον λεφτα που θα διναμε αν τελικα δεν περιεχονταν και τελικα γλυκοκοιταμε τα 530E+μεταφορικα του expansys με τετοια καθυστερηση που μας εχουν πουλησει εδω...ουτε το plaisio ουτε η vodafone ουτε κανενα αλλο ιντερνιακο ελληνικο καταστημα μας εχει δωσει φως ακομη!!!Ξερει κανενας κατι νεο????

μιλησα με πλαισιο λιγο πριν κλεισουν και μου ειπαν οτι το εχουν σαν κωδικο και τελικη ημερομηνια ειναι στις 18 του μηνα!!!! καλα πανε καλα????

μιλησα με πλαισιο λιγο πριν κλεισουν και μου ειπαν οτι το εχουν σαν κωδικο και τελικη ημερομηνια ειναι στις 18 του μηνα!!!! καλα πανε καλα????

18 του μηνα?δεν νομιζω?λιγο αργα μου ακουγετε....οπως και να εχει αυτο δεν νομιζω να ισχυει...

Φωνάζαμε για το HDMI καλωδιο και τα επιπλεον λεφτα που θα διναμε αν τελικα δεν περιεχονταν και τελικα γλυκοκοιταμε τα 530E+μεταφορικα του expansys με τετοια καθυστερηση που μας εχουν πουλησει εδω...ουτε το plaisio ουτε η vodafone ουτε κανενα αλλο ιντερνιακο ελληνικο καταστημα μας εχει δωσει φως ακομη!!!Ξερει κανενας κατι νεο????

Δες κι αυτο, http://www.handtec.co.uk/product.php/4296/lg-optimus-2x-p990--sim-free-unlocked--black-silver-

Είναι αξιόπιστο e-shop και με καλές τιμές. Βγαίνει στα 496. + μεταφορικά.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δες κι αυτο, http://www.handtec.co.uk/product.php/4296/lg-optimus-2x-p990--sim-free-unlocked--black-silver-

Είναι αξιόπιστο e-shop και με καλές τιμές. Βγαίνει στα 496. + μεταφορικά.

οταν ρωτησα για κατι νεο εννοουσα σχετικα με το ποτε θα διατεθει στα εν λογω ιντερνιακα ελληνικα καταστηματα το κινητο...οπως και να εχει ευχαρστω πολυ φιλε μου για τον κοπο σου και τον χρονο σου να με εξυπηρετησεις!!

• Administrators
πως αντιδρά η συσκευη μετα απο αρκετές ώρες χρήσης και με πολλές εφαρμογές ανοικτές.

Επαρκεί η ram? παρουσιάζονται διάφορες στην λειτουργία, έχουμε lag?

Έκανα καποια crash test αλλά πρόβλημα δεν αντιμετώπισα. Παρόλα αυτά για μια συσκευή με ελαχιστες extra εφαρμογες φορτωμενες θα περιμενε κανεις περισσοτερα απο 100mb free ram.

Modpic.gif

το antivirus ειχες ανοικτο? πολλα απο αυτα τα θεματα που εχουν σχεση με διαχειριση μνημης και επεξεργαστη υποτιθεται πως θα λυθουν με την νεα αναβαθμιση του ανδροιδους!
Εγω θα ηθελα αυτη η κοινότητα να λειτουργει υπερ του καταναλωτη με μαζικες καταγγελιες στην ΕΕTΤ κατα των καρτελ που εχουν στηθει, οχι να κανουμε και γκαλοπ κατα του καταναλωτη και υπερ των εταιριων!;)

• The title was changed to LG Optimus 2X (P990)