Jump to content

Google Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Administrators
ηθελα να μαθω παιζει καποιο ρολο αυτο...;

Πιστεύω πως ναι μιας και είναι στημένες οι συσκευές με διαφορετικές rom.

Πάντως, σε σύγκριση με το Desire HD μου, το Nexus είναι φανερά πιο γρήγορα (stock ROM και rooted και τα 2). Λέτε να φταίει το Sense;

Συγκρίνεις συσκευές με διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικό. Αυτό και μόνο αρκεί.

Modpic.gif

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μια παρατήρηση...

Στο πρώτο και στο τρίτο video δεν είναι το P990 που κυκλοφορεί ευρέως:

Αλλά η το SU660 που κυκλοφορεί αποκλειστικά στο South Korean

Καλημέρα σε όλους.

Πρώτα να πω ότι δεν ήταν σκοπός μου να κάνω κάποιο VS, απλα έβαλα αυτα τα βίντεο γιατί μου έκαναν φοβερή εντύπωση.

Είναι σαν να επαληθευουν αυτο που λέγεται θεωρητικά ότι οι δυπηρινοι δεν αποδίδουν αυτα που μπορούν, αν το λειτουργικο που διαθέτει η συσκευη δεν είναι ειδικά φτιαγμένο γι αυτούς.

Τώρα σχετικά με τα δυο μοντέλα της LG βρήκα τα παρακάτω:

LG has just officially unveiled their first an upcoming dual core Android smartphone, the LG Optimus 2X. The Optimus 2X smartphone will be available in two versions: LG P990 Optimus 2X for other markets and LG SU660 Optimus 2X for the South Korean market. Both of Optimus 2X has same specs, but the main difference is LG SU660 support with T-DMB feature.

LG P990 and LG SU660 is powered by 1Ghz Dual-core Processor (NVIDIA Tegra 2), a 4-inch touchscreen display with resolution of 480 x 800 pixels (WVGA), 8GB of built in storage, microSD / microSDHC card slot (up to 32GB), a 1.3 megapixel camera on the front and an 8 megapixel camera on the rear with video recording of Full HD (1920 x 1080 pixels), and a 1500 mAh battery.

The Optimus 2X also comes with microUSB port, an HDMI output to connect HDTV, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, DLNA, an accelerometer, a gyro sensor and runs on Android 2.2 froyo, but of course, LG has committed to giving it an upgrade to a 2.3 (Gingerbread) will follow.

The LG Optimus 2X will be starting available early next year in Korean market, then Europe Asia and will probably appear with US carriers like T-Mobile, Verizon and Sprint in Q1 of 2011. The price of both LG SU660 and LG P990 models is unavailable at moment.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Administrators
Είναι σαν να επαληθευουν αυτο που λέγεται θεωρητικά ότι οι δυπηρινοι δεν αποδίδουν αυτα που μπορούν, αν το λειτουργικο που διαθέτει η συσκευη δεν είναι ειδικά φτιαγμένο γι αυτούς.

Αυτό είναι γεγονός και... αναμενόμενο θα έλεγα.

Modpic.gif

Παιδιά πώς λέγετε το ρολόι των HTC που είναι σε wighet γιανα το περάσω στο nexus s;

Καθώς και αν υπάρχει δυνατότητα να αλλάχει η κάτω μπάρα του nexus με την καμπυλοτή των HTC έτσι γιανα δώ πώς θα δίχνει...

δεν ξέρω αν είμαι offtopic...

• Administrators
Παιδιά πώς λέγετε το ρολόι των HTC που είναι σε wighet γιανα το περάσω στο nexus s;

Ψάξτο σαν Sense.

Καθώς και αν υπάρχει δυνατότητα να αλλάχει η κάτω μπάρα του nexus με την καμπυλοτή των HTC έτσι γιανα δώ πώς θα δίχνει...

Πρέπει να αλλάξεις θέμα. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Modpic.gif

δεν ξέρω αν είμαι offtopic...

fancy widget στο market φυσικα...:)

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Παραθέτω τον πιο κάτω οδηγό για rooting και εγκατάσταση του cwm 3.0.2.4 σε nexus s i9020(samoled)με version 2.3.3.Ο οδηγός είναι ακριβώς ο ίδιος για το i9023 με μόνη διαφοροποίηση το αρχείο για το cwm (θα κάνω τη διαφοροποίηση στο κατάλληλο στάδιο).

Δεν είμαι developer ούτε android freak, είμαι απλός χρήστης που δοκίμασε τη διαδικασία και παίζει μια χαρά. Ό,τι κάνετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη.Η εγγύηση σας μετά τη διαδικασία δεν θα ισχύει και αν δεν κάνετε σωστά τη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε με ένα διακοσμητικό τοίχου.

Η διαδικασία έχει γίνει σε imac με bootcamp και windows 7 64bit.Θα συνιστούσα να αποφύγετε τη διαδικασία σε virtual machine μιας και έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα.Επίσης να σημειώσω ότι επειδή η διαδικασία αναφέρεται σε λειτουργικό 2.3.3 και είναι απαραίτητο το ξεκλείδωμα του bootloader, αναγκαστικά θα κάνει hard reset στο κινητό σας (θα διαγραφούν τα πάντα) οπότε πριν ξεκινήσετε κάντε ένα backup στα αρχεία σας, φωτογραφίες, επαφές κτλ κτλ

Βήμα απαραίτητο πρίν ξεκινήσουμε οτιδήποτε :

Ελέγχουμε αν ο υπολογιστής μας έχει ήδη εγκατεστημένο το Microsoft.NET framework 4 client profile (control panel>programs>programs and features).Αν δεν είναι εγκατεστημένο τότε μέσω του windows update το εγκαθιστούμε.

Ξεκινάμε :

1. Κατεβάστε και εγκαταστήσετε τη Java SE από εδώ:

https://cds.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CDS-CDS_Developer-Site/en_US/-/USD/ViewProductDetail-Start?ProductRef=jdk-6u24-oth-JPR@CDS-CDS_Developer

στο Platform επιλέξτε Windows.

2. Κατεβάστε το Android SDK από εδώ

http://dl.google.com/android/installer_r10-windows.exe

Τρέξτε το exe αρχείο ως administrator (δεξί κλίκ στο εικονίδιο και run as administrator).

Στο βήμα όπου σας δίνει σαν path της εγκατάστασης το C:\Program Files\Android\androidsdk θα συνιστούσα να το αλλάζατε σε C:\Android\androidsdk

(μπορεί να σας δώσει αντί για C:\Program Files\Android\androidsdk το C:\Program Files\Android\android-sdk οπότε σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία που περιγράφω αντικαθιστάται το androidsdk με το android-sdk)

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα ξεκινήσει ο sdk manager και θα σας ζητήσει να κάνει update.Τότε, προσοχή θα επιλέξετε το Accept All και όχι το Accept που έχει by default.

Αφήστε να κατεβάσει όλα τα αρχεία και να τελειώσει την εγκατάσταση.

3. Όταν πια τελειώσει ελέγχουμε ότι υπάρχει ο φάκελος C:\Android\androidsdk\extras\google\usb_driver

4. Έπειτα πηγαίνουμε στο φάκελο C:\Android\androidsdk\platform-tools και κάνουμε copy-paste τα αρχεία

adb

AdbWinApi.dll

AdbWinUsbApi.dll

στο φάκελο C:\Android\androidsdk\tools .

5. Πηγαίνουμε Start>Computer , δεξί κλίκ >Properties>Advanced system settings και έπειτα Enviroment Variables

Πηγαίνουμε στα System Variables και βρίσκουμε τη variable "Path", πατάμε επάνω της και επιλέγουμε edit .Στο τέλος της γραμμής προσθέτουμε το

;C:\Android\androidsdk\tools (προσοχή!!! μαζί με το ; )

Με αυτό τον τρόπο έχουμε κάνει την εντολή adb εκτελέσιμη από παντού (φυσικά μέσα από το command prompt CMD).

6. Πηγαίνουμε Start και γράφουμε cmd . Στο cmd που μας βγάζει κάνουμε δεξί κλίκ και run as administrator. Στην cmd που ανοίγει γράφουμε adb και πατάμε enter.Λογικά θα πρέπει να μας δώσει ένα menu με τις διάφορες εντολές της adb.

7.Από εδώ κατεβάζουμε τους drivers για το samsung

64bit http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

32bit http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86.shtml

Αποσυμπιέστε το αρχείο και τρέξτε το Setup.exe.Σημειώστε πού θα κάνει την εγκατάσταση (λογικά στο C:\Program Files\Samsung)

8. Πηγαίνουμε στο κινητό μας και αφού όπως είπα έχουμε κάνει backup τα αρχεία μας, εκτελούμε το Settings>Applications>Development

και εκεί ενεργοποιούμε το “USB debugging”.

9. Συνδέουμε το κινητό μας στο pc μέσω του usb καλωδίου και ταυτόχρονα ανοίγουμε τον device manager των windows.Αν ο device manager δείχνει “Other devices” και από κάτω "Nexus S" τότε κάνουμε δεξί κλίκ στο "Nexus S" και Update Driver software και έπειτα επιλέγουμε το "Browse my computer for driver software" και δίνουμε τη διαδρομή όπου έχει εγκατασταθεί ο google driver

http://dl.dropbox.com/u/14913717/driver.PNG

μετά πατάμε Next και λογικά στον device manager θα δείτε "Android Composite ADB Interface"

10. Κλείνουμε το κινητό (power off). Κρατάμε συνεχώς πατημένη την αύξηση έντασης (volume up) και έπειτα πατάμε συνεχόμενα το πλήκτρο ενεργοποιήσης/απενεργοποίησης (ΠΡΟΣΟΧΗ μην αφήσετε το volume up). Λογικά θα μπείτε στον bootloader

http://dl.dropbox.com/u/14913717/bootloaderscreenonsns.jpg

κάτω από το serial number θα γράφει LOCK STATE - LOCKED.

Ελέγχουμε τον device manager των windows.Λογικά θα έχει "Other devices" και από κάτω "Android 1.0" με θαυμαστικό

Κάνουμε δεξί κλίκ στο "Android 1.0" και Update driver software>Browse my computer for driver software και Let me pick from a list of device drivers on my computer

από τη λίστα που μας βγάζει επιλέγουμε το Android phone

http://dl.dropbox.com/u/14913717/android.PNG

και επιλέγουμε το Android Bootloader interface

http://dl.dropbox.com/u/14913717/adb%20boot.PNG

Μετά από τη πιο πάνω διαδικασία ο device manager θα είναι κάπως έτσι

http://dl.dropbox.com/u/14913717/adb%20boot%20dev.PNG

11. Πηγαίνουμε Start γράφουμε cmd και κάνουμε δεξί κλίκ run as administrator. Στην cmd που θα ανοίξει γράφουμε cd c:\android\androidsdk\tools και enter

και έπειτα fastboot oem unlock

έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε στην οθόνη του κινητού μας την πιο κάτω οθόνη

http://dl.dropbox.com/u/14913717/img0282d.jpg

Χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα της έντασης για να πάμε από No σε Yes και με το πλήκτρο power on/off για να εκτελεστεί.

Όταν τελειώσει η διαδικασία θα δείτε στην command prompt

... OKAY [435.433s]

finished. total time: 435.433s

Τώρα αν ελέγξουμε την οθόνη του κινητού μας θα γράφει

LOCK STATE - UNLOCKED

12. Κατεβάζουμε από εδώ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=988686

το cwm recovery .

Για το i9020 http://www.mediafire.com/?6voh3wiu42b0egj

md5:

faaa2850f053daa3355bcfe9724fe8e3

Για το i9023 http://www.mediafire.com/?d5sdzkr3ex7aib9

md5:

f8fca0dd910546c8f95b07c23fb906ec

ΠΡΟΣΟΧΗ μην μπερδέψετε τις εκδόσεις!!!

Μετονομάστε το αρχείο από 3024v3-i9020 σε recovery και κάντε το copy-paste στον φάκελο C:\Android\androidsdk\tools

Ανοίξτε μια CMD (σε περίπτωση που την κλείσατε) και γράψτε cd C:\ Android\androidsdk\tools

και έπειτα fastboot flash recovery recovery.img και enter.Στη CMD θα δείτε

sending 'recovery' (3980 KB)... OKAY [ 0.621s]

writing 'recovery'... OKAY [ 0.511s]

finished. total time: 1.132s

13. Στην οθόνη του nexus s επιλέξτε "Power off".

Ανοίξτε το κινητό σας, θα δείτε την οθόνη με το Google logo και από κάτω μια κλειδαριά ξεκλείδωτη (σημαίνει ότι ο bootloader είναι ξεκλείδωτος).

Κατεβάστε από εδώ http://dl.dropbox.com/u/14913717/su-2.3.6.1-ef-signed.zip

το αρχείο και συνδέστε το κινητό σας στο pc μέσω usb. Επιλέξτε στο τηλέφωνο να συνδεθεί ώς δίσκος αποθήκευσης

Κάνουμε copy-paste το su-2.3.6.1-ef-signed.zip στην sdcard του τηλεφώνου (χύμα και όχι σε κάποιο φάκελο).Απενεργοποιούμε το usb storage στο τηλέφωνο (turn off usb storage) και έπειτα κλείνουμε το τηλέφωνο.

14. Πατάμε το volume up συνεχόμενα και μετά πατάμε συνεχόμενα το power on/off (δεν αφήνουμε το volume up) για να μπούμε στο menu του bootloader.

Με τα κουμπιά volume up/down πηγαίνουμε στο "Recovery" και πατάμε το κουμπί power on/off. Θα δούμε την πιο κάτω οθόνη στο κινητό

http://dl.dropbox.com/u/14913717/img0283w.jpg

15. Εκτελούμε τα παρακάτω με τη σειρά που τα γράφω (το volume up/down είναι για να πηγαίνουμε επάνω/κάτω στο menu και το power on/off για να εκτελούμε)

install zip from sdcard

choose zip from sdcard

επιλέγουμε το su-2.3.6.1-ef-signed.zip

πηγαίνουμε στο yes install su-2.3.6.1-ef-signed.zip

Όταν τελειώσει την εγκατάσταση επλέγουμε Go back μέχρι να βρεθούμε στο reboot system now.Το εκτελούμε και το κινητό κάνει reboot.

όταν πια ξαναμπούμε στο τηλέφωνο θα δούμε το εικονίδιο του superuser ανάμεσα στις εφαρμογές μας

http://dl.dropbox.com/u/14913717/IMG_20110410_142821.jpg

Είμαστε έτοιμοι.Ελπίζω να βοήθησα.

Σημ1. Για χρήστες των Windows XP

επειδή έχω αναρτήσει αυτό τον οδηγό στο xda για το i9023 και κάποιοι φίλοι εκεί πήγαν να κάνουν τα βήματα σε windows xp, υπάρχει ένα θέμα με τον google usb driver για να το αναγνωρίζει το τηλέφωνο στο bootloader mode.Θέλει μια τροποποίηση το αρχείο android_winusb.inf το οποίο βρίσκεται στο C:\Android\androidsdk\extras\google\usb_driver

Το επισυνάπτω εδώ και επαναλαμβάνω το πρόβλημα το έχουν όσοι χρησιμοποιούν WINDOWS XP.

http://dl.dropbox.com/u/14913717/nexus%20s%20xp/android_winusb.inf

Σημ2. Όσοι έχετε το i9023 αποφύγετε να εγκαταστήσετε τον rom manager από το Market γιατί αν από το menu του κάνετε το "flash clockworkmod recovery" θα πάει να γράψει πάνω από την έκδοση που έχετε φλασάρει 3.0.2.4 και κατά πάσα πιθανότητα θα κολλάει το κινητό στο logo της Google.

Edited by afilopou

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

• Administrators
Πολύ καλός οδηγός. Για λόγους εμφάνισης μόνο αν θες μείωσε το μέγεθος των δύο τελευταίων φωτογραφιών.

Modpic.gif

Σ' ευχαριστούμε, παρα πολυ καλός οδηγός.

Κάπου έχω δει στο XDA ένα οδηγο για Mac. Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω αυτόν γιατί όπως είπες κι εσύ φοβάμαι το parallels. Ποια είναι η γνώμη σου να το κάνω στο Mac η να ψάξω για κάποιο λάπτοπ;

Επίσης μια δυο ερωτησουλες ακόμα γιατί έχουν περάσει 6 μήνες απο τον καιρο που εδωσα το galaxy S και δεν θυμάμαι.

Αν είμαστε rooted στην 2.3.3 και με custom rom, αν θελήσουμε να περάσουμε κάποια άλλη cooked, στην διαδικασία χάνεται το root και πρέπει να το ξανα κάνουμε?

Αν θυμάμαι καλα δεν χάνονταν εκτός και αν περάσουμε πριν την νέα cooked, την stock rom.

Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση για dialer? δεν θυμάμαι αν ο Dialer one που μπορει να δουλέψει σαν dufalt ήταν καλύτερος απο τον official.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Σ' ευχαριστούμε, παρα πολυ καλός οδηγός.

Κάπου έχω δει στο XDA ένα οδηγο για Mac. Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω αυτόν γιατί όπως είπες κι εσύ φοβάμαι το parallels. Ποια είναι η γνώμη σου να το κάνω στο Mac η να ψάξω για κάποιο λάπτοπ;

Επίσης μια δυο ερωτησουλες ακόμα γιατί έχουν περάσει 6 μήνες απο τον καιρο που εδωσα το galaxy S και δεν θυμάμαι.

Αν είμαστε rooted στην 2.3.3 και με custom rom, αν θελήσουμε να περάσουμε κάποια άλλη cooked, στην διαδικασία χάνεται το root και πρέπει να το ξανα κάνουμε?

Αν θυμάμαι καλα δεν χάνονταν εκτός και αν περάσουμε πριν την νέα cooked, την stock rom.

Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση για dialer? δεν θυμάμαι αν ο Dialer one που μπορει να δουλέψει σαν dufalt ήταν καλύτερος απο τον official.

Κώστα από ότι έχω δεί στο xda ο οδηγός για mac είναι μια χαρά.Το θέμα είναι ποιό μοντέλο έχεις i9020 ή i9023?Το πρόβλημα θα είναι στο cwm recovery, αν θές μετά το rooting να φλασάρεις κάποια custom rom.Στο i9023 το cwm που δίνεται στο xda(στον οδηγό για mac) θα σου βγάλει προβλήματα.

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις το cwm που έχω στο post μου για το i9023.Τώρα τα paralles από ότι θυμάμαι μια χαρά διαχειριζόταν το usb όταν έβαζες το τηλέφωνο.Σίγουρα πρόβλημα έχει το vmware fusion με mac. Εν κατακλείδι αν το γνωρίζεις καλά το macosx θα σου έλεγα να κάνεις μια δοκιμή.

Τώρα για τις custom roms....αν η καινούργια rom που θα περάσεις είναι prerooted τότε θα είσαι πάλι root.Αν όχι τότε νομίζω το χάνεις το root.

Για τον dialer....δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον dialer one, αλλά έχω διαβάσει καλά σχόλια και μάλιστα ότι είναι καλύτερος από τον default.Προσωπικά πήρα το nexus s για να έχω ένα pure google τηλέφωνο.Μαζόχας???:lol::lol:

Να φανταστείς στο htc dhd, που είναι το βασικό μου τηλέφωνο το δουλεύω από την πρώτη μέρα με cm7, ακριβώς επειδή είναι πολύ κοντά στο google version

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Σ ευχαριστώ Αργύρη.

Όντως το parallels δεν μ έχει απογοητεύσει πουθενά μέχρι στιγμής.χειρίζεται τα πάντα σαν να έχεις bootcamp.

Πρόκειται για το i9020.

Κατα βάση θα μείνω με την stock αλλα που και που θέλω να δοκιμάζω τις καλύτερες απο τις ρομ που κυκλοφορούν.

Σ ευχαριστώ Αργύρη.

Όντως το parallels δεν μ έχει απογοητεύσει πουθενά μέχρι στιγμής.χειρίζεται τα πάντα σαν να έχεις bootcamp.

Πρόκειται για το i9020.

Κατα βάση θα μείνω με την stock αλλα που και που θέλω να δοκιμάζω τις καλύτερες απο τις ρομ που κυκλοφορούν.

Τότε λογικά ο οδηγός σε mac από xda σε καλύπτει

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Εχει δοκιμασει καποιος την ultimate droid να μας πει εντυπωσεις,μεχρι στιγμης η supeaosp ειναι η κορυφαια για μενα

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Εχει δοκιμασει καποιος την ultimate droid να μας πει εντυπωσεις,μεχρι στιγμης η supeaosp ειναι η κορυφαια για μενα

Πως τα παει η supeaosp με την μπαταρια σε σχέση με την stock?

Εκτός απο ταχύτητα προσφέρει κάτι άλλο?

Παραθέτω τον πιο κάτω οδηγό για rooting και εγκατάσταση του cwm 3.0.2.4 σε nexus s i9020(samoled)με version 2.3.3.Ο οδηγός είναι ακριβώς ο ίδιος για το i9023 με μόνη διαφοροποίηση το αρχείο για το cwm (θα κάνω τη διαφοροποίηση στο κατάλληλο στάδιο).

Δεν είμαι developer ούτε android freak, είμαι απλός χρήστης που δοκίμασε τη διαδικασία και παίζει μια χαρά. Ό,τι κάνετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη.Η εγγύηση σας μετά τη διαδικασία δεν θα ισχύει και αν δεν κάνετε σωστά τη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε με ένα διακοσμητικό τοίχου.

Η διαδικασία έχει γίνει σε imac με bootcamp και windows 7 64bit.Θα συνιστούσα να αποφύγετε τη διαδικασία σε virtual machine μιας και έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα.Επίσης να σημειώσω ότι επειδή η διαδικασία αναφέρεται σε λειτουργικό 2.3.3 και είναι απαραίτητο το ξεκλείδωμα του bootloader, αναγκαστικά θα κάνει hard reset στο κινητό σας (θα διαγραφούν τα πάντα) οπότε πριν ξεκινήσετε κάντε ένα backup στα αρχεία σας, φωτογραφίες, επαφές κτλ κτλ

Βήμα απαραίτητο πρίν ξεκινήσουμε οτιδήποτε :

Ελέγχουμε αν ο υπολογιστής μας έχει ήδη εγκατεστημένο το Microsoft.NET framework 4 client profile (control panel>programs>programs and features).Αν δεν είναι εγκατεστημένο τότε μέσω του windows update το εγκαθιστούμε.

Ξεκινάμε :

1. Κατεβάστε και εγκαταστήσετε τη Java SE από εδώ:

https://cds.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CDS-CDS_Developer-Site/en_US/-/USD/ViewProductDetail-Start?ProductRef=jdk-6u24-oth-JPR@CDS-CDS_Developer

στο Platform επιλέξτε Windows.

2. Κατεβάστε το Android SDK από εδώ

http://dl.google.com/android/installer_r10-windows.exe

Τρέξτε το exe αρχείο ως administrator (δεξί κλίκ στο εικονίδιο και run as administrator).

Στο βήμα όπου σας δίνει σαν path της εγκατάστασης το C:\Program Files\Android\androidsdk θα συνιστούσα να το αλλάζατε σε C:\Android\androidsdk

(μπορεί να σας δώσει αντί για C:\Program Files\Android\androidsdk το C:\Program Files\Android\android-sdk οπότε σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία που περιγράφω αντικαθιστάται το androidsdk με το android-sdk)

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα ξεκινήσει ο sdk manager και θα σας ζητήσει να κάνει update.Τότε, προσοχή θα επιλέξετε το Accept All και όχι το Accept που έχει by default.

Αφήστε να κατεβάσει όλα τα αρχεία και να τελειώσει την εγκατάσταση.

3. Όταν πια τελειώσει ελέγχουμε ότι υπάρχει ο φάκελος C:\Android\androidsdk\extras\google\usb_driver

4. Έπειτα πηγαίνουμε στο φάκελο C:\Android\androidsdk\platform-tools και κάνουμε copy-paste τα αρχεία

adb

AdbWinApi.dll

AdbWinUsbApi.dll

στο φάκελο C:\Android\androidsdk\tools .

5. Πηγαίνουμε Start>Computer , δεξί κλίκ >Properties>Advanced system settings και έπειτα Enviroment Variables

Πηγαίνουμε στα System Variables και βρίσκουμε τη variable "Path", πατάμε επάνω της και επιλέγουμε edit .Στο τέλος της γραμμής προσθέτουμε το

;C:\Android\androidsdk\tools (προσοχή!!! μαζί με το ; )

Με αυτό τον τρόπο έχουμε κάνει την εντολή adb εκτελέσιμη από παντού (φυσικά μέσα από το command prompt CMD).

6. Πηγαίνουμε Start και γράφουμε cmd . Στο cmd που μας βγάζει κάνουμε δεξί κλίκ και run as administrator. Στην cmd που ανοίγει γράφουμε adb και πατάμε enter.Λογικά θα πρέπει να μας δώσει ένα menu με τις διάφορες εντολές της adb.

7.Από εδώ κατεβάζουμε τους drivers για το samsung

64bit http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

32bit http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86.shtml

Αποσυμπιέστε το αρχείο και τρέξτε το Setup.exe.Σημειώστε πού θα κάνει την εγκατάσταση (λογικά στο C:\Program Files\Samsung)

8. Πηγαίνουμε στο κινητό μας και αφού όπως είπα έχουμε κάνει backup τα αρχεία μας, εκτελούμε το Settings>Applications>Development

και εκεί ενεργοποιούμε το “USB debugging”.

9. Συνδέουμε το κινητό μας στο pc μέσω του usb καλωδίου και ταυτόχρονα ανοίγουμε τον device manager των windows.Αν ο device manager δείχνει “Other devices” και από κάτω "Nexus S" τότε κάνουμε δεξί κλίκ στο "Nexus S" και Update Driver software και έπειτα επιλέγουμε το "Browse my computer for driver software" και δίνουμε τη διαδρομή όπου έχει εγκατασταθεί ο google driver

http://dl.dropbox.com/u/14913717/driver.PNG

μετά πατάμε Next και λογικά στον device manager θα δείτε "Android Composite ADB Interface"

10. Κλείνουμε το κινητό (power off). Κρατάμε συνεχώς πατημένη την αύξηση έντασης (volume up) και έπειτα πατάμε συνεχόμενα το πλήκτρο ενεργοποιήσης/απενεργοποίησης (ΠΡΟΣΟΧΗ μην αφήσετε το volume up). Λογικά θα μπείτε στον bootloader

http://dl.dropbox.com/u/14913717/bootloaderscreenonsns.jpg

κάτω από το serial number θα γράφει LOCK STATE - LOCKED.

Ελέγχουμε τον device manager των windows.Λογικά θα έχει "Other devices" και από κάτω "Android 1.0" με θαυμαστικό

Κάνουμε δεξί κλίκ στο "Android 1.0" και Update driver software>Browse my computer for driver software και Let me pick from a list of device drivers on my computer

από τη λίστα που μας βγάζει επιλέγουμε το Android phone

http://dl.dropbox.com/u/14913717/android.PNG

και επιλέγουμε το Android Bootloader interface

http://dl.dropbox.com/u/14913717/adb%20boot.PNG

Μετά από τη πιο πάνω διαδικασία ο device manager θα είναι κάπως έτσι

http://dl.dropbox.com/u/14913717/adb%20boot%20dev.PNG

11. Πηγαίνουμε Start γράφουμε cmd και κάνουμε δεξί κλίκ run as administrator. Στην cmd που θα ανοίξει γράφουμε cd c:\android\androidsdk\tools και enter

και έπειτα fastboot oem unlock

έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε στην οθόνη του κινητού μας την πιο κάτω οθόνη

http://dl.dropbox.com/u/14913717/img0282d.jpg

Χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα της έντασης για να πάμε από No σε Yes και με το πλήκτρο power on/off για να εκτελεστεί.

Όταν τελειώσει η διαδικασία θα δείτε στην command prompt

... OKAY [435.433s]

finished. total time: 435.433s

Τώρα αν ελέγξουμε την οθόνη του κινητού μας θα γράφει

LOCK STATE - UNLOCKED

12. Κατεβάζουμε από εδώ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=988686

το cwm recovery .

Για το i9020 http://www.mediafire.com/?6voh3wiu42b0egj

md5:

faaa2850f053daa3355bcfe9724fe8e3

Για το i9023 http://www.mediafire.com/?d5sdzkr3ex7aib9

md5:

f8fca0dd910546c8f95b07c23fb906ec

ΠΡΟΣΟΧΗ μην μπερδέψετε τις εκδόσεις!!!

Μετονομάστε το αρχείο από 3024v3-i9020 σε recovery και κάντε το copy-paste στον φάκελο C:\Android\androidsdk\tools

Ανοίξτε μια CMD (σε περίπτωση που την κλείσατε) και γράψτε cd C:\ Android\androidsdk\tools

και έπειτα fastboot flash recovery recovery.img και enter.Στη CMD θα δείτε

sending 'recovery' (3980 KB)... OKAY [ 0.621s]

writing 'recovery'... OKAY [ 0.511s]

finished. total time: 1.132s

13. Στην οθόνη του nexus s επιλέξτε "Power off".

Ανοίξτε το κινητό σας, θα δείτε την οθόνη με το Google logo και από κάτω μια κλειδαριά ξεκλείδωτη (σημαίνει ότι ο bootloader είναι ξεκλείδωτος).

Κατεβάστε από εδώ http://dl.dropbox.com/u/14913717/su-2.3.6.1-ef-signed.zip

το αρχείο και συνδέστε το κινητό σας στο pc μέσω usb. Επιλέξτε στο τηλέφωνο να συνδεθεί ώς δίσκος αποθήκευσης

Κάνουμε copy-paste το su-2.3.6.1-ef-signed.zip στην sdcard του τηλεφώνου (χύμα και όχι σε κάποιο φάκελο).Απενεργοποιούμε το usb storage στο τηλέφωνο (turn off usb storage) και έπειτα κλείνουμε το τηλέφωνο.

14. Πατάμε το volume up συνεχόμενα και μετά πατάμε συνεχόμενα το power on/off (δεν αφήνουμε το volume up) για να μπούμε στο menu του bootloader.

Με τα κουμπιά volume up/down πηγαίνουμε στο "Recovery" και πατάμε το κουμπί power on/off. Θα δούμε την πιο κάτω οθόνη στο κινητό

http://dl.dropbox.com/u/14913717/img0283w.jpg

15. Εκτελούμε τα παρακάτω με τη σειρά που τα γράφω (το volume up/down είναι για να πηγαίνουμε επάνω/κάτω στο menu και το power on/off για να εκτελούμε)

install zip from sdcard

choose zip from sdcard

επιλέγουμε το su-2.3.6.1-ef-signed.zip

πηγαίνουμε στο yes install su-2.3.6.1-ef-signed.zip

Όταν τελειώσει την εγκατάσταση επλέγουμε Go back μέχρι να βρεθούμε στο reboot system now.Το εκτελούμε και το κινητό κάνει reboot.

όταν πια ξαναμπούμε στο τηλέφωνο θα δούμε το εικονίδιο του superuser ανάμεσα στις εφαρμογές μας

http://dl.dropbox.com/u/14913717/IMG_20110410_142821.jpg

Είμαστε έτοιμοι.Ελπίζω να βοήθησα.

Προτείνω σίγουρα να ανέβει από κάποιον moderator στο αρχικό post του nexus s...!!! Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα ...!!!

Μήπως μπορούμε να πούμε και κάποιες εφαρμογές αρχικές που είναι κάπως απαραίτητες γιανα ξεκινήσουμε;

Μήπως μπορούμε να πούμε και κάποιες εφαρμογές αρχικές που είναι κάπως απαραίτητες γιανα ξεκινήσουμε;

Μπορεις να παρεις μια γευση απο εδω...;)

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Ποια η διαφορα του 9020 με το 9023;;;;;

Επειδη ετοιμαζομαι να το αγορασω κ το εχω βρει κ στις 2 εκδοσεις

Ευχαριστώ!

Ακομα μαθαίνω......

Ποια η διαφορα του 9020 με το 9023;;;;;

Επειδη ετοιμαζομαι να το αγορασω κ το εχω βρει κ στις 2 εκδοσεις

Ευχαριστώ!

το 9020 εχει super amoled οθονη...ενω το αλλο s-lcd

μακραν καλυτερη η s.amoled :)

στην χωρα μας παντως ερχεται μονο η εκδοση 9023...

Ηρακλής!

Μπορεις να παρεις μια γευση απο εδω...;)

Ευχαριστώ πολύ,

Και κάτι ακόμα ποιο είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο τελικά για το nexus s με 160 χαρακτήρες ,T9, Και δυνατότητα να προσθέτω δικές μου λέξεις εάν θέλω;

:X CallRecorder σε Nexus S... ??? :X Ξέρω είναι παράνομο αλλά λέω αν υπάρχει κάτι που να δουλεύει σωστά... με p.m κάποιος...κάτι....:cool:

Edited by hackertom

Σοβαρα;;

εχω βρει στο σκρουτζ αρκετα 9020 δεν θα τα καλυπτει η αντιπροσωπεια σε περιπτωση βλαβης;

Edited by tsafou
Ακομα μαθαίνω......

Πως τα παει η supeaosp με την μπαταρια σε σχέση με την stock?

Εκτός απο ταχύτητα προσφέρει κάτι άλλο?

κωστα θα σε γελασω ουτε που θυμαμαι τη stock..δεν εχω προβλημα τη μερα τη βγαζω χωρις gaming ομως,μου φαινεται μια χαρα,αν δε το σκαλιζω(παραλληλα δουλευω το 4ρι)βγαζω και 2,βεβαια σε φουλ χρηση non-stop,benchmark,game test full wifi στα 1.4 η μπαταρια γονατιζει στις 4-5ωρες,αλλα αυτη δε ειναι καθημερινη χρηση.την προτεινω ανεπιφυλακτα

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Σοβαρα;;

εχω βρε στο σκρουτζ αρκετα 9020 δεν θα τα καλυπτει η αντιπροσωπεια σε περιπτωση βλαβης;

λογικα δεν θα πρεπει να υπαρχει προβλημα με την εγγυηση καθως θα πρεπει να καλυπτεται στα πλαισια της Ε.Ε...

Ηρακλής!

Εκφράζω την αντίρρηση μου :). Πρώην κάτοχος galaxy s και μπορώ να πώ ότι η slcd είναι πιο "ανθρώπινη" στα μάτια μου.Προς θεού Ηρακλή μη με παρεξηγήσεις αλλά πολύ τούμπανο βρε παιδί μου η samoled :lol:

Αν μπορούσε ο φίλος να δεί και με τις δύο οθόνες και μετά να διαλέξει

• The title was changed to Google Nexus S