Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους κ Καλή χρονιά

Έχω 30 λεπτά που άνοιξα το κουτί και τώρα μεταφέρω fotos, videos,επαφές από ν97 σε ν8(dark grey) :D

Εντυπώσεις? Αν και νωρίς…… η καλύτερες

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

..........

Παρόλα αυτά, το νόημα για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από της γραμμές είναι ότι το N8 έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και αντοχή, με την από gorilla glass οθόνη και το αλουμινένιο περίβλημα να μην χαράσσουν με τίποτα.

Φίλε μου ας είμαστε με τη σειρά μας και εμείς λίγο αντικειμενικοί και σωστοί. Και εγώ Νοκιάκιας είμαι αλλά είναι βέβαιο ότι το αλουμινένιο περίβλημα αν γρατσουνιστεί από μεταλλικό αντικείμενο φεύγει το χρώμα και φαίνεται από κάτω το αλουμίνιο (το έχει αναφέρει και φίλος εδω στο φόρουμ μετά από πτώση του κινητού του) το οποίο το βλέπουμε και στα παραπάνω βίντεο στο youtube. Επίσης σε πληροφορώ ότι στην οθόνη του Ν8 ενός φίλου μου (το έχω αναφέρει στο φορουμ πριν λίγες ημέρες) υπάρχει γρατσουνιά που δεν ξέρει αν έγινε από αυτόν ή έτσι ήταν από την εταιρία. Αλλά όπως και να έχει αφού μιλάμε για αντιχαρακτική οθόνη, η γρατσουνιά δεν έπρεπε να υπήρχε από οποιονδήποτε και αν έγινε και για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν διαφωνώ ότι το κινητό έχει άριστη κατασκευή, άλλωστε το έχω αγοράσει και εγώ, αλλά όχι ότι είναι άφθαρτο και δεν χαλάει με τίποτα. Είναι ένα καλά κατασκευασμένο κινητό άλλα θέλει προσοχή για να μείνει χωρίς γρατσουνιές και χτυπήματα. Ας είμαστε αντικειμενικοί και χωρίς προκαταλήψεις πρώτα εμείς. Επίσης αναφέρω ως χρήστης και του Νοκια Ε71 εδώ και δυο χρόνια ότι, κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο κατασκευαστικά κινητό της Νοκια είναι το Ε71. Επαναλαμβάνω αφορά τη γνώμη μου πάντα, προκειμένου να αποφευχθούν μηνύματα αντιπαλότητας και βγούμε off topic, άλλωστε ο καθένας μας έχει τη δική του γνώμη και βρισκόμαστε εδώ για να ανταλλάσσουμε απόψεις.

ευχαριστώ

Edited by frastgr
frastgr

Και εγώ Νοκιάκιας είμαι αλλά είναι βέβαιο ότι το αλουμινένιο περίβλημα αν γρατσουνιστεί από μεταλλικό αντικείμενο φεύγει το χρώμα και φαίνεται από κάτω το αλουμίνιο (το έχει αναφέρει και φίλος εδω στο φόρουμ μετά από πτώση του κινητού του) το οποίο το βλέπουμε και στα παραπάνω βίντεο στο youtube. Επίσης σε πληροφορώ ότι στην οθόνη του Ν8 ενός φίλου μου (το έχω αναφέρει στο φορουμ πριν λίγες ημέρες) υπάρχει γρατσουνιά που δεν ξέρει αν έγινε από αυτόν ή έτσι ήταν από την εταιρία. Αλλά όπως και να έχει αφού μιλάμε για αντιχαρακτική οθόνη, η γρατσουνιά δεν έπρεπε να υπήρχε από οποιονδήποτε και αν έγινε και για οποιονδήποτε λόγο.

Μηπως να αρχισουμε τα βιαια πειραματα για να διαπιστωσουμε τι γρατζουνιεται και τι οχι ; 500 ευρω δωσατε,να το προσεχετε το κινητο σας,οσο ανθεκτικο κι αν το κανε η Nokia θα καταληξει μετα απο πολλη κακομεταχειριση.

http://discussions.europe.nokia.com/t5/Nseries-and-S60-Smartphones/My-new-Nokia-n8-screen-show-redist-color/td-p/864943 και http://discussions.nokia-asia.com/t5/Nseries-and-S60-Smartphones/N8-AMOLED-Problem/td-p/831057/page/3

Περαστε την εικονα που εχει μεσα,δειτε τις ακρες στο γκρι-μαυρο και ποσο "κοκκινιζουν"-το redist που αναφερουν μεσα, κι ελατε να τα ξαναπουμε (επιτελους)

Καποιος...; κατι...; τοσο αδιαφορο πια το θεμα ; :wacko:

500 ευρω δωσατε,να το προσεχετε το κινητο σας,οσο ανθεκτικο κι αν το κανε η Nokia θα καταληξει μετα απο πολλη κακομεταχειριση.

Το ίδιο πράγμα λέω και γω στο παραπάνω ποστ. Αυτό ήταν το νόημα.

frastgr

Καποιος...; κατι...; τοσο αδιαφορο πια το θεμα ; :wacko:

Δοκίμασα την εικόνα και ναι, κοκκινίζει στο σκούρο γκρι λίγο πριν το μαύρο. Στο N97 η ίδια εικόνα δεν έχει καθόλου κόκκινο, όμως εκεί φαίνονται οι διαβαθμίσεις των τόνων του γκρι ενώ στο N8 η μετάβαση είναι πολύ πιο ομαλή. Μήπως ψειρίζουμε τη μαϊμού;

Δοκίμασα την εικόνα και ναι, κοκκινίζει στο σκούρο γκρι λίγο πριν το μαύρο. Στο N97 η ίδια εικόνα δεν έχει καθόλου κόκκινο, όμως εκεί φαίνονται οι διαβαθμίσεις των τόνων του γκρι ενώ στο N8 η μετάβαση είναι πολύ πιο ομαλή. Μήπως ψειρίζουμε τη μαϊμού;

Μηπως ηταν δυσκολο να παρω μια απαντηση ; απο τοτε που το ανακαλυψα εφαγα φρικη,μηπως εχει η amoled τιποτα,μηπως εγινε καμια βλακεια και πειραχτηκε το τσιπ γραφικων,το οτιδηποτε. Και φυσικα δεν ειναι ψειρισμα μαϊμους,ειναι μειονεκτημα του κινητου οπως και να το κανουμε,το βλεπεις και σε videos και photos.ΟΚ λοιπον,θεμα του λειτουργικου το πιο πιθανο,παιζει να διορθωθει σε επομενη αναβαθμιση (το ιδιο υπεθεσε και η πωλητρια,απο προηγουμενη αναλογη εμπειρια, σε nokia care το απογευμα που πηγα να δω για θηκες). Thanks terrestial

Λίγο βοήθεια κάποιος?????? Υπάρχει πιθανότητα να χαθεί η επιδότηση μου !!!! (χρονικός περιορισμός απο voda)

Νομιζω υπαρχει δυνατοτητα(στην wind τουχιστον μου ειπαν οτι γινεται),να παραμεινει η επιδοτηση κρατημενη σε τυπου wallet και μετα τις 30 μερες για τις οποιες ισχυει. Aν θυμαμαι καλα,μετα τις 10 του μηνος η νεα παραλαβη

Edited by Itchrist86

Νομιζω υπαρχει δυνατοτητα(στην wind τουχιστον μου ειπαν οτι γινεται),να παραμεινει η επιδοτηση κρατημενη σε τυπου wallet και μετα τις 30 μερες για τις οποιες ισχυει. Aν θυμαμαι καλα,μετα τις 10 του μηνος η νεα παραλαβη

Μακάρι να ισχύει και για Πλαίσιο και Vodafone αυτό. Θα ρωτήσω αύριο. Γνωρίζεις αν το Πλαίσιο φέρνει παραεισαγωγής?

Μιας και διαβαζα διαφορα για τη φωτεινοτητα της οθονης δοκιμαστε το spb shell να δειτε τη φωτεινοτητα της οθονης σχεδον να διπλασιαζετε μεσα απ της manual ρυθμισεις!:)

Εψαχνα να βρω 1 λουκετακι να κλειδωνει την οθονη απο χθες που το πηρα και ενω ειχα δοκιμασει πολλα κανενα δεν εκανε αυτη τη δουλεια πατωντας direct την οθονη οποτε εβαλα και το εν λογο προγραμμα που το ξερω απ τα windows(και οχι μονο)και εκτος του οτι ειναι τρομερα ευχρηστο και ΕΧΕΙ και λουκετακι για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ κλειδωμα οθονης εχει και τρομερη βελτιωση της φωτεινοτητας.

σσ

και το Torch προσπαθει να τη κανει φακο ελειψη led και αυτο επισησ μας δειχνει τις δυνατοτητες της οθονης που ειναι μεγαλες αλλα δυστυχως εχει φαει κοφτη(αλλα Ν82) προς χαρην της καταναλωσης μπαταριας!!;)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Μηπως ηταν δυσκολο να παρω μια απαντηση ; απο τοτε που το ανακαλυψα εφαγα φρικη,μηπως εχει η amoled τιποτα,μηπως εγινε καμια βλακεια και πειραχτηκε το τσιπ γραφικων,το οτιδηποτε. Και φυσικα δεν ειναι ψειρισμα μαϊμους,ειναι μειονεκτημα του κινητου οπως και να το κανουμε,το βλεπεις και σε videos και photos.ΟΚ λοιπον,θεμα του λειτουργικου το πιο πιθανο,παιζει να διορθωθει σε επομενη αναβαθμιση (το ιδιο υπεθεσε και η πωλητρια,απο προηγουμενη αναλογη εμπειρια, σε nokia care το απογευμα που πηγα να δω για θηκες). Thanks terrestial

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι θέμα του λειτουργικού, μπορεί να είναι πρόβλημα συγκεκριμένης παρτίδας οθονών. Για να πούμε με σιγουριά ότι είναι πρόβλημα του firmware πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το έχουν όλοι. Και ναι, είχες δίκιο για το trailer του Tron, αρχικά νόμισα ότι είναι έτσι εσκεμμένα. Επίσης υπάρχει γενικά θέμα με τα μαύρα στις φωτογραφίες τώρα που το παρατηρώ. Η ίδια φωτογραφία στον υπολογιστή δείχνει μια χαρά.

Πάντως ευτυχώς, θέμα με διαρροή φωτός στο μαύρο, όπως αυτό που περιγράφεται στο ασιατικό Support Discussions που έβαλες, δεν έχω. Εκείνο είναι σίγουρα θέμα hardware.

Edited by terrestial

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι θέμα του λειτουργικού, μπορεί να είναι πρόβλημα συγκεκριμένης παρτίδας οθονών. Για να πούμε με σιγουριά ότι είναι πρόβλημα του firmware πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το έχουν όλοι. Και ναι, είχες δίκιο για το trailer του Tron, αρχικά νόμισα ότι είναι έτσι εσκεμμένα. Επίσης υπάρχει γενικά θέμα με τα μαύρα στις φωτογραφίες τώρα που το παρατηρώ. Η ίδια φωτογραφία στον υπολογιστή δείχνει μια χαρά.

Πάντως ευτυχώς, θέμα με διαρροή φωτός στο μαύρο, όπως αυτό που περιγράφεται στο ασιατικό Support Discussions που έβαλες, δεν έχω. Εκείνο είναι σίγουρα θέμα hardware.

To ενα απ'τα δυο λινκ ξεκιναει με ασχετο θεμα αρχικα,μετα καταληγουν σ'αυτο που συζηταμε. Επομενως εντοπιζεις το ιδιο ακριβως θεμα,ρωτησα κι εναν αλλο φιλο μου και σχεδον το επιβεβαιωνει κι εκεινος. Πανω που πηγα να ησυχασω...

Κι αν ειναι θεμα amoled τελικα,τι κανουμε ;

To ενα απ'τα δυο λινκ ξεκιναει με ασχετο θεμα αρχικα,μετα καταληγουν σ'αυτο που συζηταμε. Επομενως εντοπιζεις το ιδιο ακριβως θεμα,ρωτησα κι εναν αλλο φιλο μου και σχεδον το επιβεβαιωνει κι εκεινος. Πανω που πηγα να ησυχασω...

Κι αν ειναι θεμα amoled τελικα,τι κανουμε ;

Δεν ξέρω αν δέχονται αλλαγή γι' αυτό. Θα πρέπει να τους αποδείξεις ότι δεν συμβαίνει με όλα, και ότι το δικό σου είναι ελαττωματικό. Αν συμβαίνει σε όλα δεν είναι ελάττωμα. Πάντως και θέμα hardware να είναι, μπορεί να φτιάξει με firmware update, να ρυθμιστεί αντί για τους προβληματικούς τόνους του γκρι να δείχνει μαύρο. Θα χάσεις κάποιους τόνους, αλλά δεν θα βλέπεις το άσχετο κόκκινο.

Κι εγω νομιζω πως πρεπει να ειναι γενικο φαινομενο( πρωτης παρτιδας ισως ; ),ας ελπισουμε οτι θα το εντοπισουν στη Nokia. Ειναι κριμα γιατι κατα τ αλλα οτι αλλο απεικονιζεται σ αυτη την οθονη δειχνει αψογο. Ας το προσεξουν και οι υπολοιποι να μας πουν,και οχι λεγοντας μου μονο οτι ειναι cartoon φαση το video του Tron και τα σχετικα,να βγαλουμε συμπερασμα αν το εχουμε τελικα ολοι.

Κι εγω νομιζω πως πρεπει να ειναι γενικο φαινομενο( πρωτης παρτιδας ισως ; ),ας ελπισουμε οτι θα το εντοπισουν στη Nokia. Ειναι κριμα γιατι κατα τ αλλα οτι αλλο απεικονιζεται σ αυτη την οθονη δειχνει αψογο. Ας το προσεξουν και οι υπολοιποι να μας πουν,και οχι λεγοντας μου μονο οτι ειναι cartoon φαση το video του Tron και τα σχετικα,να βγαλουμε συμπερασμα αν το εχουμε τελικα ολοι.

Πέρασα και εγώ την εικόνα, αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.. Ή δεν το κάνει το δικό μου, ή μου είναι αδιάφορο(?).. Μια χαρά τη βλέπω την εικόνα

Ενδιαφέρον το τεστ, όμως και εδώ είναι προφανής η προκατάληψη και το προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Ενώ λοιπόν σε όλα τα τεστ τα πήγε άριστα (με την οθόνη του να είναι πράγματι αδύνατον να χαραχθεί), από ένα σημείο και μετά του βάζουν σε ολα μηδέν γιατί πέθανε όταν το βούτηξαν στο νερό. Καταρχήν, ποιος τους είπε ότι το N8 μπορεί να κάνει καταδύσεις, και επίσης πώς είναι δυνατόν να βαθμολογείς με μηδέν τη δοκιμασία πτώσης επειδή στο προηγούμενο τεστ το κινητό δεν επέζησε της βουτιάς σε νερό; Στο τέλος μάλιστα πετάνε και μια βλακεία για το Symbian Foundation που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, για να επιβεβαιώσουν την προκατάληψη τους. Προκατάληψη που είναι προφανής από την αρχή, όταν επαινούν το iphone για την κεραία του, που όμως δεν θέλει να την ακουμπούν. :lol:

Παρόλα αυτά, το νόημα για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από της γραμμές είναι ότι το N8 έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και αντοχή, με την από gorilla glass οθόνη και το αλουμινένιο περίβλημα να μην χαράσσουν με τίποτα.

Δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο το site απλα εβαλα και ειδα του iPhone 4 το τεστ και μαλλον εχει παρει την υψηλοτερη βαθμολογια απο ολες!!!!!!!!!!!!!!!!

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Πέρασα και εγώ την εικόνα, αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.. Ή δεν το κάνει το δικό μου, ή μου είναι αδιάφορο(?).. Μια χαρά τη βλέπω την εικόνα

Δηλαδή το σκούρο γκρι δίπλα στο μαύρο το βλέπεις γκρι, δεν το βλέπεις κόκκινο;

Περάστε σας παρακαλώ και οι υπόλοιποι αυτήν την εικόνα στο κινητό σας και πείτε μας αν τη βλέπετε όπως στον υπολογιστή ή αν κοντά στο μαύρο το γκρι καταλήγει κόκκινο. Φαίνεται ότι βρήκαμε ελάττωμα της οθόνης (του panel για την ακρίβεια - :angry: Samsung).

Edited by terrestial

Δηλαδή το σκούρο γκρι δίπλα στο μαύρο το βλέπεις γκρι, δεν το βλέπεις κόκκινο;

Περάστε σας παρακαλώ και οι υπόλοιποι αυτήν την εικόνα στο κινητό σας και πείτε μας αν τη βλέπετε όπως στον υπολογιστή ή αν κοντά στο μαύρο το γκρι καταλήγει κόκκινο. Φαίνεται ότι βρήκαμε ελάττωμα της οθόνης (του panel για την ακρίβεια - *@!#% Samsung).

Kαι εγω την περασα κ φαινετε ιδιο οπως στον υπολογιστη..οταν λετε κοκκινο φαινετε κανονικα κοκκινο η δυσδιακριτο κοκκινο που πρεπει να την προσεξεις,διοτι βλεπω τοση ωρα την εικονα αλλα δεν φαινετε κατι....:worry:

android or ios or wm......who cares.....???

Κι εσύ ρε φίλε, εφαρμογή για non-touch Symbian έβαλες, και μάλιστα εξειδικευμένη, που απευθύνεται μόνο στα S60 3rd Edition FP2. Mε πιο σκεπτικό, τι θα μπορούσε να σου προσφέρει στο Ν8;

Το έβαλα καθώς το είχα κ στο Χ6 κ με είχε βολέψει πολύ και απλά ήθελα να δω αν δουλεύει..

Kαι εγω την περασα κ φαινετε ιδιο οπως στον υπολογιστη..οταν λετε κοκκινο φαινετε κανονικα κοκκινο η δυσδιακριτο κοκκινο που πρεπει να την προσεξεις,διοτι βλεπω τοση ωρα την εικονα αλλα δεν φαινετε κατι....:worry:

Έβαλα και εγώ την εικόνα και επιβεβαιώνω! Και σε εμένα εκεί που το γκρι πρέπει να γίνει μαύρο σταδιακά, αυτό παίρνει και κάποιους σκούρους τόνους του κόκκινου!! (Γι αυτούς που θα το δοκιμάσουν: προφανώς και δεν μιλάμε για κατακόκκινο αποτέλεσμα! Μην περιμένετε να δείτε κάτι που βγάζει το μάτι).

Έβαλα και εγώ την εικόνα και επιβεβαιώνω! Και σε εμένα εκεί που το γκρι πρέπει να γίνει μαύρο σταδιακά, αυτό παίρνει και κάποιους σκούρους τόνους του κόκκινου!! (Γι αυτούς που θα το δοκιμάσουν: προφανώς και δεν μιλάμε για κατακόκκινο αποτέλεσμα! Μην περιμένετε να δείτε κάτι που βγάζει το μάτι).

το ξανακοιταω αλλα δεν βλεπω κατι...και το παρατηρω πολυ καλα...το εδωσα να το δει κ η γυναικα μου και ο κουνιαδος μου κ δεν βλεπουν κατι....:O

android or ios or wm......who cares.....???

Δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο το site απλα εβαλα και ειδα του iPhone 4 το τεστ και μαλλον εχει παρει την υψηλοτερη βαθμολογια απο ολες!!!!!!!!!!!!!!!!

Λογικό είναι stamatis...Τα iphone μόνο όταν τους βάζεις θήκη σπάνε:lol:

Η αναβάθμιση PR1.1 έρχεται την άλλη βδομάδα και η major με τις 50 αλλαγές μέσα στον Φεβρουάριο σύμφωνα με

http://mynokiablog.com/2011/01/05/nokia-rumours-nokia-n9-in-april-pr1-1-next-week-pr2-0-in-feb-2011/

επιβεβαιώνω και γω την ύπαρξη του σκούρου κόκκινου χρώματος στην άκρη άκρη όταν αρχίζει το σκούρο μαύρο.

όποιος το δοκιμάσει να κάνει full zoom τη φωτογραφία αλλιώς δεν θα δει τη διαφορά.

frastgr

περασα κι εγω τη φωτο....και επιβεβαιωνω

σε φουλ ζουμ αναμεσα στο μαυρο και στο γκρι εχει μια λωριδα που κοκκινιζει.

οχι τραγικο να φαινεται κοκκινο κοκκινο...θες λιγο για να το δεις αλλα φαινεται.

Edited by Chef_George_

περασα κι εγω τη φωτο....και επιβεβαιωνω

σε φουλ ζουμ αναμεσα στο μαυρο και στο γκρι εχει μια λωριδα που κοκκινιζει.

οχι τραγικο ναι φαινεται κοκκινο κοκκινο...θες λιγο για να το δεις αλλα φαινεται.

Kαλημερα. Κοιτα να δεις ενδιαφερον ξαφνικα...

Τραγικο δεν ειναι στη συγκεκριμενη φωτο. Ειναι ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα γι'αυτο που συμβαινει και σε ολα τα videos και τις φωτογραφιες,εκει που γινονται σκιασεις ή αλλαζουν τα,σκουρα κυριως, χρωματα. Ειδικα σε video χαμηλοτερης αναλυσης,εκει γινεται εμφανεστατο. Οποτε οποιοι και οσοι εχουν εμπειρια πανω στο συγκεκριμενο θεμα,ας μας πουν τι υποθετουν

Edited by inactiveaccount25012014

περασα κι εγω τη φωτο σε φουλ ζουμ αναμεσα στο μαυρο και στο γκρι δεν εχει καποια γραμμη η κατι αλλο.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...