Jump to content

Xperia X10 mini / mini pro : Εγκατάσταση App2SD για συσκευές με 2.1

DaRk_dOg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βήμα 2: Εγκατάσταση App2SD

Βάζουμε το επιλεγμένο App2SD.zip στην sd (χύμα και όχι σε κάποιον φάκελο) και κατόπιν κάνουμε reboot και μπαίνουμε στο μενού του xrecovery. Επιλέγουμε "install custom .zip" και αφού βρούμε στην sd το App2SD.zip το φλασάρουμε.

πως μπαινουμε στο xrecovery;

• Απαντήσεις 472
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Βήμα 2: Εγκατάσταση App2SD

Βάζουμε το επιλεγμένο App2SD.zip στην sd (χύμα και όχι σε κάποιον φάκελο) και κατόπιν κάνουμε reboot και μπαίνουμε στο μενού του xrecovery. Επιλέγουμε "install custom .zip" και αφού βρούμε στην sd το App2SD.zip το φλασάρουμε.

πως μπαινουμε στο xrecovery;

Έχεις εγκαταστήσει το xrecovery?

Αν όχι ρίξε μια ματιά εδώ

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η νέα έκδοση του link2sd κάνει πλέον και μεταφορά της dalvik-cache στην κάρτα.

Τώρα πλέον έχω 103 mb ελεύθερη εσωτερική μνήμη με 40 εγκατεστημένα προγραμματάκια.

Πως ακριβώς γίνεται αυτό...?

Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω και αυτό, αν σου είναι εύκολο.

Ευχαριστώ.

Άκυρω το βρήκα...

Και πάει και πολύ καλά.

Edited by smpetros

Tablet : Samsung Galaxy Tab S5e SM-T720

Smartphone : Moto Razr 2022

Θέλω να ξανά περάσω την room που έχω 0.6, μετά φυσικά, θα χάσω το app2sd που έχω κάνει τώρα ?

Θα πρέπει να ξανά φορμάρω την κάρτα μου για το καινούργιο app2sd ( με MiniTool Partition Wizard Home Edition) και να κάνω restore με το xrecovery? Η αφήνω τα αρχεία της κάρτας μου ως έχει ? (γιατί έχω πέραση κάποια προγράμματα πλοήγησης μέσα στην κάρτα, igo ndrive κτλ)

Θέλω να ξανά περάσω την room που έχω 0.6, μετά φυσικά, θα χάσω το app2sd που έχω κάνει τώρα ?

Θα πρέπει να ξανά φορμάρω την κάρτα μου για το καινούργιο app2sd ( με MiniTool Partition Wizard Home Edition) και να κάνω restore με το xrecovery? Η αφήνω τα αρχεία της κάρτας μου ως έχει ? (γιατί έχω πέραση κάποια προγράμματα πλοήγησης μέσα στην κάρτα, igo ndrive κτλ)

Την καλησπέρα μου,

Ναι μετά θα χάσεις το App2SD. Μπορείς να πάρεις backup των εφαρμογών χρήστη με Titanium Backup (όχι του συστήματος το τονίζω) και αφού κάνεις update στην .06 και εφαρμόσεις ξανά το App2SD, θα επαναφέρεις τις εφαρμογές με το Titanium ξανά.

Αν θέλεις να κάνεις format, κάνε μόνο στο ext3 partition, δεν χρειάζεται να πειράξεις το fat32.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την καλησπέρα μου,

Ναι μετά θα χάσεις το App2SD. Μπορείς να πάρεις backup των εφαρμογών χρήστη με Titanium Backup (όχι του συστήματος το τονίζω) και αφού κάνεις update στην .06 και εφαρμόσεις ξανά το App2SD, θα επαναφέρεις τις εφαρμογές με το Titanium ξανά.

Αν θέλεις να κάνεις format, κάνε μόνο στο ext3 partition, δεν χρειάζεται να πειράξεις το fat32.

Ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικότατος.

αν θελουμε να περασουμε μια εφαρμογη που εχουμε κατεβασει απο το pc στο κινητο πως επιλεγουμε να την βαλουμε στην app2SD (πχ iGO)

..To brika

Edited by harisalex

αν θελουμε να περασουμε μια εφαρμογη που εχουμε κατεβασει απο το pc στο κινητο πως επιλεγουμε να την βαλουμε στην app2SD (πχ iGO)

..To brika

πως?? πεστο και σε εμας τα προτακια..

μολις περασα το app2sd .. :)

εχω πλέον 176mb ελευθερη μνήμη στο τηλ.

τώρα αν κατεβάσω μια εφαρμογή απο το μάρκετ θα με ρωτήσει που θα την αποθυκεύση η θα πάει στο app2sd ? επίσης πώς μπορώ να δω πόση ελεύθερη μνημη έχω στο second partition που εφτιαξα?

το app2sd δεν εμφανιζεται σαν applic στο μενου?

αυτα τα λίγα.. :)

--------------------------------------

S 20 +

το app2sd δεν εμφανιζεται στο μενου γιατι απλα δεν ειναι εφαρμογη. οταν κανεις εγκατασταση καποιου προγραμματος θα παει κατευθειαν στην sd, δε θα σε ρωτησει, οποτε η εσωτερικη σου μνημη παραμενει ως εχει (αν και καθε φορα που κανεις καποια εγκατασταση θα σου μειωνεται λιγο γιατι καθε εφαρμογη αποθηκευει λιγα data και στην εσωτερικη μνημη, αλλα ειναι λιγα αυτα).

το app2sd δεν εμφανιζεται στο μενου γιατι απλα δεν ειναι εφαρμογη. οταν κανεις εγκατασταση καποιου προγραμματος θα παει κατευθειαν στην sd, δε θα σε ρωτησει, οποτε η εσωτερικη σου μνημη παραμενει ως εχει (αν και καθε φορα που κανεις καποια εγκατασταση θα σου μειωνεται λιγο γιατι καθε εφαρμογη αποθηκευει λιγα data και στην εσωτερικη μνημη, αλλα ειναι λιγα αυτα).

με κατατοπισες πληρως.. :)

απο ότι είδα το titanium backup σου δείχνει πόσο ελέυθερο χώρο έχεις σε όλα τα partition. αλλα δέν βρίκα πώς κάνω backup με το titanium ακόμα.. θα το βρώ που θα πάει..

σε καμία εβδομάδα θα πάρω άλλη sd card γιατι έχω την μαμίσια ακόμα.. πρέπει να περάσω ολα τα προγράμματα οπως ηταν και μετα να κάνω την διαδικασία απο την αρχή? η μπορώ να ΄χωρίσω την κάρτα, να κάνω second partition ext2 και να περάσω ότι έχει η κάρτα που ήδη έχω στην καινούργια?

S 20 +

υπαρχουν καποιες εφαρμογες οπως το superleague κ το all application organizer, tα οποια πριν τα κατεβασω κ κανω εγκατασταση το αππ2sd ...δουλευουν κανονικα...!!

οταν ειχα κανει πρωτα αππ2σδ και μετα εγκατασταση των προγραμματων δεν δουλευουν! ξερει κανεις κατι για αυτο...?

Edited by sfirojohn

καλημέρα..

παιδία SOS.. εχθές έκανα root το κινητό μου, πέρασα το app2sd κανονικα με την σωστη διαδικασία, άνοιξε κανονικά το κινητό μου και όλα καλα..

το βράδυ έκανα ενα restart το κινητό μου και μετα δεν μου εμφάνιζε καμία εφαρμογη παρα μόνο τις μαμίσιες, το ξανακάνω reset και μου εμφανίζει τις εφαρμογές ανακατεμένες αλλα όταν πάω να ανοίξω μια εφαρμογή μου βγάζει ενα μήνυμα < απροσμενο σφαλμα > κατι τετοιο και κλεινουν.. :(

καμία ιδέα????

S 20 +

Συγχαρητηρια για τον οδηγο!:D

Πριν το κανω...εχω κατι αποριες:!:

Μετα την μορφοποιηση της καρτας κανουμε εγκατασταση το android sdk?

Αν κανουμε κατι λαθος και δεν πετυχει πρεπει να κανουμε παλι update στο κινητο μεσω SEUS και μετα την διαδικασια?

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον οδηγό. Εγκατέστησα την εφαρμογή και νομίζω ότι δουλεύει σωστά. Μια απορία μόνο. Τι είναι πάλι αυτό το android sdk το οποίο πρέπει να εγκαταστήσουμε μετά τη μορφοποίηση της κάρτας; Δεν είδα κάτι τέτοιο στον οδηγό... Μήπως έκανα κάτι λάθος;

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον οδηγό. Εγκατέστησα την εφαρμογή και νομίζω ότι δουλεύει σωστά. Μια απορία μόνο. Τι είναι πάλι αυτό το android sdk το οποίο πρέπει να εγκαταστήσουμε μετά τη μορφοποίηση της κάρτας; Δεν είδα κάτι τέτοιο στον οδηγό... Μήπως έκανα κάτι λάθος;

Ο οδηγος τωρα ειναι απλοποιημενος και εχει υποστει τροποποιηση.

Πιο παλια ηταν πιο περιπλοκος και χρειαζοταν καποια επιπλεον πραγματα για να κανουμε εγκατασταση.

Μην σε απασχολει αυτο.:)

Παιδια τα εκανα ολα οκ... εγινε η εγκατασταση ολα καλα μεχρι εκει. Τωρα μου εχουνε χαθει ομως οι περισσοτερες εφαρμογες μου και δεν μπορω να τις ξανακανω install γιατι μου λεει οτι υπαρχουνε ειδη... τι να κανω παιδια βοηθηστε... :( help παιδια... δεν ηξερα να κανω backup με το xrecovery και εχω κανει με το titanium backup ομως ουτε αυτο το βλεπω πουθενα κ παω να το κανω εγκατασταση και μου λεει οτι υπαρχει... τι ν κανω το διαλυσα το καημενο το κινητακι; Edited by G10rgos

ΣΗΜ2:Μετά την εγκατάσταση του App2SD καλό θα ήταν να μην αφαιρείτε την sd όσο η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.[/size][/b]

Λογικά δεν κάνουμε ούτε σύνδεση στο pc με usb για να περάσουμε ένα τραγούδι πχ?

Πάλι θα είναι το κινητό ενεργοποιημένο με την sd απενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο Pc

Λογικά δεν κάνουμε ούτε σύνδεση στο pc με usb για να περάσουμε ένα τραγούδι πχ?

Πάλι θα είναι το κινητό ενεργοποιημένο με την sd απενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο Pc

Όχι δεν ισχύει. Φυσικά και συνδέεις με το pc σαν μονάδα δίσκου/αποθήκευσης, μιας και η ext partition παραμένει mounted στο κινητό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έκανα root και app2sd στη 2.1 το κινητό κάνει 4-5 restart μέχρι να ανοίξει κανονικά και εξαφάνισε και όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στο market. Έχεις καμιά συμβουλή? Πριν βγάλει το πρόβλημα αυτό που έκανα ήταν που πέρασα μερικά τραγούδια μέσω usb και ένα backup με το titanium. Φταίει κάτι απο τα δύο?

καλησπέρα! Πρώτα απο όλα συγχαρήτήρια σε όλους και ενα μεγάλο μπράβο. Πριν απο λίγο έκανα root το x10mini, έβαλα τα xrecovery και έκανα βήμα βήμα την μαμίσια κάρτα σε partitions, και μετά την εγκατάσταση του app2sd, το κινητό έκανε ένα μονο reboot που κράτησε ούτε 1 λεπτό. τις εφαρμογές μου τις βλέπω όλες κανονικά και η κάρτα λεεί οτι έχω 1,33Gb free. Πως μπορώ να καταλάβω οτι όλα είναι οκ και οτι οι εφαρμογές που θα εγκαθηστώ απο εδώ και περα θα πηγαίνουν στην κάρτα;;

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

edit: Εγώ έβαλα το titanium μετά το app2sd

ΕditΔεν μου εμφανίζεται ο φάκελος: Θα ανοίξεις root explorer θα πας /data/appbak και θα διαγράψεις ότι έχει μέσα

Αφού έβαλα το titanium μετα το φλασαρισμα του app2sd, πλεον τον βλέπω στο sdcard/data αλλά μόνο αυτό το προγραμμα

και επίσης στο titanium γράφει:

Εσωτερική :222ΜΒ (21,3ΜΒ δωρεάν)

Κάρτα SD: 1,43GB (1,42GB δωρεάν)

Κάρτα SD (a2sd) 216MB ( 24,6MB δωρεάν)

Ευχαριστώ πολύ

--------------------------

EDIT

ξαναφόρμαρα την κάρτα έχοντας ήδη μέσα το titanium και πέτυχε λέγοντας μου πλεον

Εσωτερική :222ΜΒ (161ΜΒ δωρεάν)

Κάρτα SD: 1,43GB (1,43GB δωρεάν)

Κάρτα SD (a2sd) 509ΜΒ (393MB δωρεάν)

Edited by nondaz
Επιτυχής εγκατάσταση.
iPad Pro 2020, iPhone 12 pro max

Εκκαθάριση της μνήμης Dalvik έκανες ?

Ναι κανονικά. Έκανα βήμα βήμα οτι λένε στα προηγούμενα post. Κατέβασα 2 εφαρμογές απο το μαρκετ αλλα και πάλι ο φακελος sd/data είναι άδειος.

iPad Pro 2020, iPhone 12 pro max

Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, μετά από το app2sd θα πρέπει μα έχεις ελεύθερη μνήμη στο τηλέφωνο κάπου στα 210mb από τα 222mb που έχει. Και εσύ έχεις μόνο 22mb, άρα είναι γεμάτη και δεν έχει πετυχη το app2sd.

Λοιπόν, ακούστε τι έχω κάνει και τι θέλω να κάνω:

Έχω κάνει Root, έχω εγκαταστήσει το xRecovery, το Titanium BackUp και περνάω τις εφαρμογές στην κάρτα (16gb class 2) με το Link2SD, αφού φυσικά την έχω φορμάρει σε Fat32 + ext2.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αλλά επειδή το Link2SD μετά τις τελευταίες του αναβαθμίσεις περνά και την dalvik-cache στην κάρτα, η οποία είναι class 2, το τηλ έχει αρχίσει να γίνεται αργό.

Αγόρασα λοιπόν μία κάρτα 8gb class 6.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω τώρα ούτως ώστε να χρησιμοποιήσω την νέα μου κάρτα και να βάλω πλέον το app2SD - και όχι το Link2SD - αλλά και να μη χάσω τις εφαρμογές μου;;

(Έχω το mini το απλό με την 2.1.1.A.0.6)

Edited by geokaza

Την διαμορφωση την κανουμε μεσω καρντ ριντερ, ή κατεθειαν συνδεωντας το κινητο? Λογικα δεν θα τα σβησει ολα τα δεδομενα, για να κανει τα παρτισιον? Χρησιμοποιυμε πουθενα σε καποιο σταδιο το τιτανιουμ μπακ απ? πρεπει να σβησουμε πρωτα αλα τα περριτα προγραμματα ή μπορουμε και μετα την διαδικασια? Να βαλω το .ext3 2 γκιγκα ή παιρνει μεχρι ενα?

* Μιας και γινανε ολα ΟΚ απαντω, το ειχα συνδεδεμενο, αλλα νομιζω θα γινοταν δουλεια και με το ριντερ, Απο οτι τα προγραματα τα πηρε ολα στην καρτα εκτος απο μερικα, (φαηλ μανατζερ, τα ντεμο παιχνιδια και το ρουτ εξπλορερ) ενω το τιτανιουμ δεν φαινοταν καν, το επανεγκατεστησα και λειτουργει καλα 200+ ελευθερα στο τηλεφωνο. Το παρτισιον το εκανα κανονικα .ext3 2 γκιγκα αρα θα μπορεις και παραπανω... Περιμενουμε για ιριντιουμ .0.6 τωρα!

Edited by TIM-RANGER
Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)