Jump to content

Xperia X10 mini / mini pro : Εγκατάσταση App2SD για συσκευές με 2.1

DaRk_dOg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 472
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

κοιτα εδω για το xrecovery http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268066&page=481

κατεβάζετε το αρχείο, το αποσυμπιέζετε

-πετάς τα 3 αρχεία που έχει μέσα στην SD

Είναι 2 κανονικά και ένα συμπιεσμένο ο αφήνω συμπιεσμένο? Και το βάζω στην καρτα?

Όταν τα κάνω όλα για να κάνω το App2SD σβήνονται όλα απο την κάρτα μνήμης?

κατεβάζετε το αρχείο, το αποσυμπιέζετε

-πετάς τα 3 αρχεία που έχει μέσα στην SD

Είναι 2 κανονικά και ένα συμπιεσμένο ο αφήνω συμπιεσμένο? Και το βάζω στην καρτα?

Όταν τα κάνω όλα για να κάνω το App2SD σβήνονται όλα απο την κάρτα μνήμης?

ναι οπως ειναι 2 κανονικα και ενα συμπιεσμενο

ναι σβηνονται ολα

αναγκαστική διακοπή ναι εκανα σωστα partitioning

και με το market προβλημα εκανα απεκγατασταση μια εφαρμογη παω να την ξαναβαλω αλλα ενω με αφηνη να κανω περιηγηση στο market μολις παταω να εκγαταστησω την εφαρμογη μου βγαζει

αναγκαστική διακοπή

EDIT:

λοιπον εκανα το εξης για τις εφαρμογες : πηγα με τον root explorer στο system/sd/ app βρηκα τισ εφαρμογες και εκανα ξανα install μου ειπε για αντικατασταση εφαρμογης ειπα οκ και μπηκε κανονικα η εφαρμογη

με το market ομως τιποτα ακομα καμια ιδεα?

kkgas έχω σοβαρές αμφιβολίες για το partitioning. Πες μου λίγο χαρακτηριστικά χωρητικότητας της κάρτας, χαρακτηριστικά των partition (μέγεθος και τύπο, πχ fat/ext2, primary/logical) καθώς και πιο .zip χρησιμοποίησες από το πρώτο post.

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

με την μαμισια καρτα 2GB εχουμε fat 862.83MB primary kai ext3 1011.91 primary και κατεβασα το δευτερο zip αυτο που ελεγε για ext 3 Edited by kkgas

ναι οπως ειναι 2 κανονικα και ενα συμπιεσμενο

ναι σβηνονται ολα

Το θέμα είναι τώρα που βλέπω την κάρτα έχει 17 φακέλλους που το έχω 3 μέρες το κινητό... όλα αυτά δεν χρειάζονται?

με την μαμισια καρτα 2GB εχουμε fat 862.83MB primary kai ext3 1011.91 primary και κατεβασα το δευτερο zip αυτο που ελεγε για ext 3

Χμ περίεργο. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το μέγεθος της κάρτας.

Δοκίμασε το εξής:

Άνοιξε το root explorer πήγαινε στο /system/sd/dalvik-cache και σβήσε το περιεχόμενο. Κατόπιν reboot.

Θα κάνει μερικά λεπτάκια να ανοίξει, επειδή κάνει rebuild την dalvik. Δώσε του λίγο χρόνο χωρίς να το πειράξεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θέμα είναι τώρα που βλέπω την κάρτα έχει 17 φακέλλους που το έχω 3 μέρες το κινητό... όλα αυτά δεν χρειάζονται?

και μετά πας με τον Root explorer στο /system/bin και τα κάνεις αντιγραφή

κάνω επανεκίνηση πάτάω το back αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα με τίποτα τι φταίει?HELP ME.... Kάνω κάτι λάθος?

Edited by axilleaslarisa

λοιπον το θεμα ειναι μονοδρομος οποτε αποφασισα να το κανω.

1)το xrecovery το εχω αλλα δεν το εχω εγκαταστησει ακομα (το zip γραφει 0.1.1, υπαρχει θεμα εκδοσης?)

2)την καρτα θα την αγορασω αυριο και θα την κανω σε ext3 οπως λεει το βιντεο στο 1ο ποστ (μεχρι ποσα gb μπορει να ειναι η microSD και τι class? να παρω τα μεγιστα επιτρεπομενα αν ειναι)

3)πως θα διατηρησω τα προγραμματα μου μετα την διαδικασια? το titanium backup που εχω εγκατεστημενο μου κανει γι'αυτη τη δουλεια ή μεσω xrecovery? και τα αρχεια και τους φακελους που τωρα ειναι στην καρτα? τα μεταφερω απλα στην καινουρια?

σορρυ για το πρηξιμο αλλα ενας απο τους βασικους λογους που δεν ειχα κανει παλιοτερα τη διαδικασια ηταν γιατι μου φανηκε πολυπλοκη, και με τα πολυπλοκα εχω κακη προϊστορια (ο dark με εσωσε απο το μεγαλο κιτρινο θαυμαστικο κατα το root, εξου και η υπογραφη μου. μπρρρρ ουτε να το σκεφτομαι...)

ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλημέρα καταρχάς,

και μετά πας με τον Root explorer στο /system/bin και τα κάνεις αντιγραφή

κάνω επανεκίνηση πάτάω το back αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα με τίποτα τι φταίει?HELP ME.... Kάνω κάτι λάθος?

Έχεις δώσει σωστά permission στα αρχεία?

λοιπον το θεμα ειναι μονοδρομος οποτε αποφασισα να το κανω.

1)το xrecovery το εχω αλλα δεν το εχω εγκαταστησει ακομα (το zip γραφει 0.1.1, υπαρχει θεμα εκδοσης?)

2)την καρτα θα την αγορασω αυριο και θα την κανω σε ext3 οπως λεει το βιντεο στο 1ο ποστ (μεχρι ποσα gb μπορει να ειναι η microSD και τι class? να παρω τα μεγιστα επιτρεπομενα αν ειναι)

3)πως θα διατηρησω τα προγραμματα μου μετα την διαδικασια? το titanium backup που εχω εγκατεστημενο μου κανει γι'αυτη τη δουλεια ή μεσω xrecovery? και τα αρχεια και τους φακελους που τωρα ειναι στην καρτα? τα μεταφερω απλα στην καινουρια?

σορρυ για το πρηξιμο αλλα ενας απο τους βασικους λογους που δεν ειχα κανει παλιοτερα τη διαδικασια ηταν γιατι μου φανηκε πολυπλοκη, και με τα πολυπλοκα εχω κακη προϊστορια (ο dark με εσωσε απο το μεγαλο κιτρινο θαυμαστικο κατα το root, εξου και η υπογραφη μου. μπρρρρ ουτε να το σκεφτομαι...)

ευχαριστω προκαταβολικα.

1)Υπάρχουν 2 εκδόσεις xrecovery. Στην ουσία είναι η ίδια απλά η μία δουλεύει σε mini και η άλλη σε mini pro

2)Όσο μεγαλύτερη και ταχύτερη sd σηκώνει η τσέπη σου

3)Κανονικά μετά το app2sd οι εφαρμογές μεταφέρονται στην sd αυτόματα. Παρόλαυτα, κράτα ένα backup με το xrecovery, μετά με το titanium (τις εφαρμογές) και σε περίπτωση στραβής, επαναφέρεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1)Υπάρχουν 2 εκδόσεις xrecovery. Στην ουσία είναι η ίδια απλά η μία δουλεύει σε mini και η άλλη σε mini pro

2)Όσο μεγαλύτερη και ταχύτερη sd σηκώνει η τσέπη σου

3)Κανονικά μετά το app2sd οι εφαρμογές μεταφέρονται στην sd αυτόματα. Παρόλαυτα, κράτα ένα backup με το xrecovery, μετά με το titanium (τις εφαρμογές) και σε περίπτωση στραβής, επαναφέρεις.

Συνοπτικος και κυριως κατανοητος οπως παντα! :D

1) Εχω αυτη για το pro οποτε ειμαι οκ.

2) Παραγγελθηκε Transcend Memory Card (MicroSDHC, Class 6, with card reader RDP3, TS8GUSDHC6-P3, 8GB), νομιζω δε χρειαζεται μεγαλυτερη.

3) Εδω κολλησα. Γιατι χρειαζεται backup και με το xrecovery και με το titanium? Επισης, αυτα τα backup που κανουν τα 2 προγραμματα (προφανως στην sd) δεν επηρρεαζονται απο το partitioning? Και τελος, την επαναφορα των εφαρμογων μου και των επαφων μου με ποιο απο τα 2 να την κανω?

Ευχαριστω και παλι.

3) Εδω κολλησα. Γιατι χρειαζεται backup και με το xrecovery και με το titanium? Επισης, αυτα τα backup που κανουν τα 2 προγραμματα (προφανως στην sd) δεν επηρρεαζονται απο το partitioning? Και τελος, την επαναφορα των εφαρμογων μου και των επαφων μου με ποιο απο τα 2 να την κανω?

Ευχαριστω και παλι.

Εξηγούμαι: Το xrecovery παιρνει συνολικό backup. Δλδ αντιγράφει όλο το σύστημα αρχείων του firmware και όταν κάνεις restore επαναφέρει το σύστημα ακριβώς όπως ήταν όταν πήρες το backup.

Για να μην υπάρχει πρόβλημα με τα backup και το restore του xrecovery πρέπει να μην σβήσεις τον φάκελο "xrecovery" μέσα στην sd.

To restore του xrecovery θα το χρησιμοποιήσεις αν ΔΕΝ πάει κάτι καλά με το app2sd κατά την εγκατάσταση.

To Titanium Backup παίρνει επιλεκτικό backup (εφαρμογές κυρίως) οπότε κάνειςτο app2sd, κάνεις μετά και ένα restore με το titanium και έχεις ξανά πίσω τις εφαρμογές σου!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εξηγούμαι: Το xrecovery παιρνει συνολικό backup. Δλδ αντιγράφει όλο το σύστημα αρχείων του firmware και όταν κάνεις restore επαναφέρει το σύστημα ακριβώς όπως ήταν όταν πήρες το backup.

Για να μην υπάρχει πρόβλημα με τα backup και το restore του xrecovery πρέπει να μην σβήσεις τον φάκελο "xrecovery" μέσα στην sd.

To restore του xrecovery θα το χρησιμοποιήσεις αν ΔΕΝ πάει κάτι καλά με το app2sd κατά την εγκατάσταση.

To Titanium Backup παίρνει επιλεκτικό backup (εφαρμογές κυρίως) οπότε κάνειςτο app2sd, κάνεις μετά και ένα restore με το titanium και έχεις ξανά πίσω τις εφαρμογές σου!

να φανταστω οτι τηλεφωνικος καταλογος και μηνυματα δεν επηρεαζονται ε?

[sIGPIC][/sIGPIC]

να κανω κ εγω μια ερωτιση σαν αρχαριος... αν δεν εγκατασισω το App2SD ολα τα αρχεια (applications,games etc) θα αποθηκευοντε στην εσωτερικη μνιμη του κινιτου? πιος ο λογος τοτε να υπαρχει SD card αν το χ10 μινι δεν την εκμεταλλεύεται ..ακομα?

Καλώς ήρθες! Η sd χρησιμοποιείται για την αποθήκευση άλλου είδους αρχείων (φωτό, βίντεο, έγγραφα κτλ). Στις νεότερες εκδόσεις του android η δυνατότητα εγκατάστασης στην sd δίνεται εγγενώς χωρίς τη χρήση προγραμμάτων.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλώς ήρθες! Η sd χρησιμοποιείται για την αποθήκευση άλλου είδους αρχείων (φωτό, βίντεο, έγγραφα κτλ). Στις νεότερες εκδόσεις του android η δυνατότητα εγκατάστασης στην sd δίνεται εγγενώς χωρίς τη χρήση προγραμμάτων.

καλημερα και καλος σας βρικα :) οταν λες στις νεοτερες εκδοσεις? ...πριν μια ευδομαδα πιρα το x10 mini και ειναι 2.1

καλημερα και καλος σας βρικα :) οταν λες στις νεοτερες εκδοσεις? ...πριν μια ευδομαδα πιρα το x10 mini και ειναι 2.1

Δυστυχώς δεν είναι αυτή... Ο zxr εννοεί από 2.2. και πάνω (που εμείς δεν παίρνουμε).

Ο οδηγος για την εγκατασταση του sdk που βρισκεται για να δω την διαδικασια?

στη πρωτη σελιδα αυτουνου του Thread

κατανοητο, αλλα εξακολουθω να μη καταλαβαινω. η διαδικασια που περιγραφεται στην 1η σελιδα προφανως εννοει να εγκαταστησουμε το xrecovery στην υπαρχουσα sd, μετα να βαλουμε την υπαρχουσα sd στον υπολογιστη και να κανουμε partitiong, και μετα να βαλουμε σ'αυτην το σωστο App2SD.zip και να κανουμε "install custom .zip" μεσω xrecovery. ολα αυτα εχουν νοημα γιατι η υπαρχουσα sd εχει μεσα της οσα χρειαζονται αφου την χρησιμοποιουσαμε στο κινητο ως τωρα.

εγω ομως θα αντικαταστησω την υπαρχουσα sd με καινουρια (και αρα αδεια) μεγαλυτερη sd. τι διαδικασια ακολουθω? αν μεταφερω μεσω υπολογιστη με απλο copy-paste οτι φακελο βρω απο την παλια καρτα στην καινουρια (στο 1ο partition) θα παιξει (λογικα ολα τα αρχεια που χρειαζονται θα μεταφερθουν στην νεα καρτα οποτε θα ειναι οκ)?

σορρυ για τις ερωτησεις, προφανως ειμαι αρκετα μπερδεμενος γιατι δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει η διαδικασια. ουτε καν τι σημαινει το "φλασαρουμε" δεν ξερω (τελος της διαδικασιας στην 1η σελιδα)...

στη πρωτη σελιδα αυτουνου του Thread

Την διαδικασια για την εγκατασταση του sdk πρεπει να την κανω υποχρεωτικα αφου εκανα ηδη το partitioning για app2sd?Και κατι ακομα...(χαζη ερωτηση)η εγκατασταση του sdk γινεται στο pc οχι στο κινητο ετσι δεν ειναι?

Την διαδικασια για την εγκατασταση του sdk πρεπει να την κανω υποχρεωτικα αφου εκανα ηδη το partitioning για app2sd?Και κατι ακομα...(χαζη ερωτηση)η εγκατασταση του sdk γινεται στο pc οχι στο κινητο ετσι δεν ειναι?

Το sdk το χρειαζόσουν στην προηγούμενη εγκατάσταση του app2sd, με το νέο update δεν το χρειάζεσαι, το περνάς από xrecovery. Και ναι το sdk εγκαθίσταται στο PC.

@minasc

Το xrecovery εγκαθίσταται στην internal και όχι στην sd.

α ετσι μαλιστα! οποτε ειναι οκ το backup του. για να διατηρησω τα υπολοιπα αρχεια μου (φωτογραφιες, βιντεο κτλ) αρκει να κανω ενα copy paste απο την παλια στην καινουρια καρτα (στο FAT32 partition)? να το κανω αυτο με ολους τους φακελους που θα βρω μεσα στην παλια καρτα? (λογικα θα αφορουν φακελους προγραμματων που εχω εγκαταστησει συμπεριλαμβανομενου και του titanium που το backup του θα ειναι στην παλια sd, σωστα?)

edit: σ'ευχαριστω παρα πολυ ρε φιλε για το χρονο σου, δεν υπηρχε περιπτωση να βγαλω ακρη αλλιως!

Edited by minasc
thnx to dark!