Jump to content

ZTE Blade / Orange San Francisco (μέρος Ι)


nikatapi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι.

Συνέχεια στο θέμα των microSD...

Δοκίμασα από άλλα τηλέφωνα τις : (α) Kingston 8GB class4 made in Taiwan η οποία ΔΕΝ αναγνωρίστηκε, (β) Apacer 8GB class4 made in China που αναγνωρίστηκε αμέσως και μετά την απαραίτητη μεταφορά των αρχείων που είχε, βρίσκεται ήδη στη λεπίδα μου, αναμένοντας υλικό!!! Να σημειώσω ότι την Toshiba 8GB class4 made in Taiwan την έβαλα στο Νόκια 5230 της κόρης μου (αφού της πήρα την Apacer) και την είδε αμέσως (δηλ. η κάρτα δεν είχε πρόβλημα).

Υπάρχει εξήγηση ή το Blade ως κινεζάκι προτιμάει τα ομοεθνή αξεσουάρ>>:p:p

 

 

το παράξενο είναι πως κανείς τελικά δεν ξέρει αν είναι προβληματικό το συγκεκριμένο κινητό ή αν τελικά υπάρχει θέμα ασυμβατότητας σε όλα τα blade... Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιήσω το DOA 14 και να το δώσω για αλλαγή γιατί δεν μου διαβάζει κάποιες κάρτες, και με την καινούργια συσκευή να ξαναδοκιμάσω, ώστε να φανεί αν είναι γενικό το πρόβλημα ή αν απλά κάποιοι από εμάς έχουμε πέσει σε ελαττωματικές συσκευές.

 

Πάντως είναι κουφό... ποτέ δεν είχα πρόβλημα με sd κάρτες, ούτε με φωτογραφικές μηχανές, ούτε με κινητά, ούτε με τίποτα... Ακόμα και ένα κινέζικο iphone της πλάκας που είχα τις διάβαζε όλες, κι ας ήταν "παντόφλα".

 

btw, μέχρι τώρα η πιο σίγουρες είναι οι sandisk

 

P.S.: ίσως ήρθε η ώρα για ξεχωριστό section στο forum;;;

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας

 

Είμαι και εγώ νέος κάτοχος του ZTE Blade εδώ και λίγες μέρες,όπου πλέον έχω και εγώ 512 MB και Jellyfish RLS7.Όντως απο το λίγο που το δούλεψα αξίζει η μετατροπή του απο 256 σε 512 αλλά και απο Eclair σε Froyo.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν με τις πολύτιμες οδηγίες τους ώστε να είναι όσον το δυνατόν πιο εύκολη η "μετατροπή" στο κινητό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή DroidWall η οποία ουσιαστικά σου δίνει την δυνατότητα να ορίζεις ποιες εφαρμογές θα λειτουργούν με WIFI και ποιες με 3G,κάτι αρκετά χρήσιμο όταν υπάρχει ογκοχρέωση δεδομένων απο τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Υποθέτω πως οι custom ROMs (σ.σ. Jellyfish ) δίνει δικαιώματα Root στον χρήστη με το άνοιγμα του κινητού (δεν είμαι σίγουρος για αυτό απλά συνήθως οι custom το κάνουν αυτό).Μόλις πάω να ενεργοποιήσω το DroidWall μου βγάζει το μήνυμα πως πρέπει να είμαι ROOT.

Έβαλα ένα terminal emulator και πληκτρολόγησα την εντολή "su" (superuser) και μου βγάζει το μήνυμα Permission Denied.

Όλα αυτά τα κάνω και όταν ανοίγω το κινητό (όπου θεωρητικά είμαι superuser) άλλα και έπειτα απο χρήση της εφαρμογής Universal Androot.

Στο Androot αν το ανοίξω και πατήσω πρώτα το Root η διαδικασία κολλάει και δεν εμφανίζει κανένα μήνυμα,αν πατήσω πρώτα Unroot και έπειτα Root η διαδικασία ολοκληρώνετε κανονικά εμφανίζοντας όλα τα μηνύματα OK.

Επίσης έβαλα την εφαρμογή Superuser η οποία για έναν ανεξήγητο λόγω "εξαφανίστηκε".Παράλληλα μόλις ανοίγει το κινητό στο μενού υπάρχει ένα εικονίδιο με την ονομασία Δικαιώματα Διαχειριστή η οποία κι μετά απο λίγο εξαφανίζεται και αυτή.

 

Τελικώς θα ήθελα να ρωτήσω,είμαι Root η δεν είμαι και πως μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό;

Όσον αφορά την εφαρμογή DroidWall υπάρχει και η περίπτωση η εφαρμογή να μην είναι συμβατή με το Froyo.Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια παρόμοια με αυτήν;

 

Τέλος στην Jelllyfish RLS7 δεν υπάρχει εγκατεστημένο το Google Maps και δεν δίνεται η δυνατότητα να κατέβει στο κινητό ούτε απο το market ούτε απο το m.google.com/maps και με χρήση του market enabler.

Η λύση για όποιον θέλει να το κατεβάσει είναι απο εδώ.

Link to comment
Share on other sites

P.S.: ίσως ήρθε η ώρα για ξεχωριστό section στο forum;;;

 

Εχουμε φτασει τις 120+ σελιδες (30comments/σελιδα) και ακομα...

 

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτους που αναφερουν τα προβληματα για τις SD. Με ενα γρηγορα check στον γουγλε, θα δειτε οτι το ιδιο προβλημα το ειχαν και αλλα κινητα, πολυ ακριβοτερα απο το blade. Οπως το Desire. Αρα καλο ειναι να μην ειμαστε απολυτη οτι ειναι προβλημα του blade καθαρα
Το μεγαλύτερο online football manager --> εδώ
Link to comment
Share on other sites

Επειδή παιδεύτηκα αρκετά να ξαναβρώ την προηγούμενη έκδοση του handcent και με την ελπίδα πως δεν παραβαίνω κάποιον κανόνα, μπορείτε να βρείτε την έκδοση 3.5.2 εδώ.

Μαγκιά δεν είναι να έχεις κάποιον να σε ακολουθεί.

Μαγκιά είναι να τον έχεις πλάι σου...

Link to comment
Share on other sites

Οσοι εχουν εμπειρια με android και costum rom ξερουν μηπως στο μελλον βγει καμια που να ειναι εντελως αδεια;; Δηλαδη να εχει οτι χρειαζεται για να ανοιξει και μονο το μαρκετ. Ωστε να βαλεις εσυ οτι θες. Ουτε για μηνυματα, ουτε καν dialer. Γυμνη τελειως

 

edit: το προβλημα με το handcent απο οτι διαβασα λυθηκε με μια καινουργια εκδοση που θα ανεβει σε λιγη ωρα. Handcent SMS 3.6.1

Edited by dantekavala
Το μεγαλύτερο online football manager --> εδώ
Link to comment
Share on other sites

Οσοι εχετε προβληματα με τις καρτες μνημης, ειναι πολυ πιθανο να φταιει το File System τους και ο τροπος που εγινε το format.

 

Δοκιμαστε να γραψετε μηδενικα στην καρτα μνημης με εναν card reader, κλειστε και υστερα bootαρετε το κινητο με την αδεια πλεον καρτα μνημης. Αυτο θα την αναγνωρισει και στα notifications θα σας ζητησει να την κανει format, καντε το format μεσα απ το κινητο και ισως μετα να ειναι ολα οκ.

 

Προσοχη, μην κανετε καποιο λαθος στον υπολογιστη και σβησετε τα δεδομενα σας απο καποιο αλλο drive!!

 

Εδω ειναι το προγραμμα με το οποιο μπορειτε να ολοκληρωσετε τη διαδικασια

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=203&sid=3&lang=en

Watch When You Stray My Friend...
Link to comment
Share on other sites

Προς πάσα κατεύθυνση σε router Netgear DG834G (v5) στο οποίο δεν έλεγε να συνδεθεί το κινητό, μιας και δεν έβρισκα legacy mode κτλ πέρασα το τελευταίο firmware 1.6.01.34 απο τη σελίγα του προϊόντος και πλέον συνδέεται δίχως πρόβλημα. :happy:
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της ακτινοβολίας με το sar είναι σοβαρό αλλά και σχετικό.

Υπάρχουν και πιο επώνυμα κινητά και είναι ψηστήρια, παρόλα αυτά είχα και εγώ παλαιότερα το k750i που λέει φίλος ότι είχε και δεν είχε πρόβλημα αλλά είχε και υψηλό sar.

Όσο για ζαλάδες και πονοκεφάλους θα εστιάσω στην κούραση των οφθαλμών από οθόνες , τηλεοράσεις κτλ και λιγότερο στο κινητό.

Για τις ταχυπαλμίες και μουδιάσματα που είχε φίλος με κινητά θα αναφέρω απλά ότι το 99% των προιόντων που κρατάμε πια στα χέρια μας είναι made in china - και για όσους ζουν σε ψευδασθήσεις ο κινέζος πια είναι ο πλανητάρχης και όχι ο αμερικάνος!:p

Link to comment
Share on other sites

εχει εμφανιστει σε κανεναν προβλημα με το καπάκι? στην κάτω δεξια γωνία το καπάκι δεν κουμπώνει (απο την αρχή υπήρχε το πρόβλημα). Σε τεσσερα καταστήματα wind που εχει η λαρισα , όλοι το βλεπαν αλλα όλοι δεν ξέρανε τι να κάνουν. δεν έχουνε ένα καπάκι ???? τι κολο εταιρία ειναι?

 

Εγώ που έχω δύο, το ένα ήταν μιά χαρά ενώ το άλλο, δεν κούμπωνε καλά και κάθε φορά που πατούσα το δεξί πλήκτρο ακουγόταν ένα κλάκ απο το καπάκι...τελικά απλά μία μέρα το πάτησα καμιά δεκαριά φορές με τα δάχτυλακόντρα στο καπάκι και ήρθε και κούμπωσε! οπότε μήν το φοβάσαι, πάτα το καλά και θα στρώσει!

LG G2, Galaxy Note, Galaxy Tab II 10.1, Motorola XooM, CT 1002
Link to comment
Share on other sites

Προς πάσα κατεύθυνση σε router Netgear DG834G (v5) στο οποίο δεν έλεγε να συνδεθεί το κινητό, μιας και δεν έβρισκα legacy mode κτλ πέρασα το τελευταίο firmware 1.6.01.34 απο τη σελίγα του προϊόντος και πλέον συνδέεται δίχως πρόβλημα. :happy:

 

επειδή εγώ μίλησα για legacy mode, στο SpeedTouch τουλάχιστον, να πω πως τελικά μετά απο κάποια ώρα -δεν αρκούσε να μπει σε απλό sleep mode το κινητο, ακόμα και στα 10 λεπτά που το είχα - ήθελε περισσοτερη ώρα, κάτι σαν deep sleep... :O - και μετά αρχιζε πάλι τα παλαβά... Παραπληροφόρηση λοιπόν..! :innocent:

Το πρόβλημα βέβαια "διορθωνόταν" κάθε φορά που έσβηνα το κινητό απο τον κατάλογο που κρατάει ο ρουτερ με τις "γνωστές" συσκευές... κάπως όπως συμβαίνει με όλους στη 2.1 ή έστω στις early froyo.Μια σύνδεση ΟΚ και μετα απο κάποιο βραχύ χρόνο όμως, πάλι τζιτζιμπρίτζι...

 

Εμεινα στo legacy mode μεν (πιθανότατα να παίζει σε καθε Mode πλέον, αλλα δεν θυμηθηκα να το αλλαξω, θα το δοκιμασω τώρα), αλλα μαζί με το Βlade WiFi Fix. Προφανώς δεν θα εβλεπα ασπρη μέρα με τη μαμα ρομ διαφορετικά...

 

Μια χαρά πλέον 2 full μερες μπαίνω/βγαίνω, αλλαζω δίκτυα χωρίς πρόβλημα.

Edited by chillo
Link to comment
Share on other sites

μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με το battery recalibration?? τι ακριβως κανει?αν αξιζει να το κανω και αν εχει σχεση με την εγγυηση του κινητου?? ευχαριστω
Link to comment
Share on other sites

Όταν αγόρασα το blade αυτό που μου έδωσαν δεν διάβαζε την 8άρα μου κάρτα. Έβαλα και πάλι την δικιά του και ούτε αυτήν την διάβαζε (ενώ στην αρχή κανονικότατα). Τελικά μου το άλλαξαν την επομένη και απο τότε όλα καλά.

 

Παιδιά δοκιμάστε το GO Laucher άμα θέλετε. Έχω πάθει πλάκα. :D

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πως γίνεται να συνδέσουμε το κινητό μας στον υπολογιστή και να συγχρονιστή μ' αυτόν και με το market μέσω αυτού?

Και πάλι χαζή ερώτηση. Οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε πηγαίνουν στην κάρτα και αν όχι πως γίνεται να πάνε εκεί, αντί στην μνήμη του τηλ.? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Edited by alex61
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια, ειμαι καινουριος στο forum και προσφατος κατοχος του ZTE Blade.

Πριν 2 μερες και χωρις λογο στο πληκτρολογιο στα μηνυματα σε διαταξη κινητου και στα ελληνικα μονο η σειρα χαλασε δλδ. εκει που επρεπει να δειχνει (στη πρωτη σειρα):

['][αβγ][δεζ] κοκ δειχνει ['][ςερ][τυθ]!!!

 

Εχω προσπαθησει να βρω λυση αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα ακομη...Διαβασα και στο forum σε προηγουμε σελιδα για το HTC ime mode, οπου το εκανα εγκατασταση και το εθεσα σε λειτουργια αλλα τζιφος παλι.

Αν καποιος εχει συνατησει το ιδιο προβλημα και το εχει λυσει ας δωσει μια βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιεί κανείς VNC εφαρμογή στο Jellyfish RLS 7 ;

 

Σε εμένα ενώ δούλευε κανονικά στην Eclair στην Jellyfish δεν λειτουργεί.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πως γίνεται να συνδέσουμε το κινητό μας στον υπολογιστή και να συγχρονιστή μ' αυτόν και με το market μέσω αυτού?

Και πάλι χαζή ερώτηση. Οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε πηγαίνουν στην κάρτα και αν όχι πως γίνεται να πάνε εκεί, αντί στην μνήμη του τηλ.? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Εαν εννοείς ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις την σύνδεση (internet) του pc για να πάρεις Internet στο κινητό, αυτό ΔΕΝ γίνεται σε Κανένα android. Γίνεται μόνο το αντίστροφο (internet από το κινητό στο pc).

 

Χρησιμοποιεί κανείς VNC εφαρμογή στο Jellyfish RLS 7 ;

 

Σε εμένα ενώ δούλευε κανονικά στην Eclair στην Jellyfish δεν λειτουργεί.

 

Σε Jelly7 μόλις δοκίμασα το AndroidVNC και παίζει μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της ακτινοβολίας με το sar είναι σοβαρό αλλά και σχετικό.

Υπάρχουν και πιο επώνυμα κινητά και είναι ψηστήρια, παρόλα αυτά είχα και εγώ παλαιότερα το k750i που λέει φίλος ότι είχε και δεν είχε πρόβλημα αλλά είχε και υψηλό sar.

Όσο για ζαλάδες και πονοκεφάλους θα εστιάσω στην κούραση των οφθαλμών από οθόνες , τηλεοράσεις κτλ και λιγότερο στο κινητό.

Για τις ταχυπαλμίες και μουδιάσματα που είχε φίλος με κινητά θα αναφέρω απλά ότι το 99% των προιόντων που κρατάμε πια στα χέρια μας είναι made in china - και για όσους ζουν σε ψευδασθήσεις ο κινέζος πια είναι ο πλανητάρχης και όχι ο αμερικάνος!:

 

 

 

Φιλε μαλλον δεν με καταλαβες καλα. Μαλλον εσυ ζεις σε ψευδαισθησεις νομιζοντας οτι ΟΛΑ τα προιοντα που παραγονται στην Κινα ειναι της ΙΔΙΑΣ ποιοτητας!!!!

Αυτο που ρωταω ειναι αν καποιο παιδι εχει παρομοιο προβλημα οπως αυτο που ειχα εγω με τα κινεζικα Dual sim ( μουδιασμα , αισθηση οτι σε χτυπαει το ρευμα ) και αν το Blade της ZTE ειναι κατι διαφορετικο σε σχεση με τα αλλα κινεζικα. Επειδη σκεφτομαι παρα πολυ θετικα να το παρω το κινητο η καθε πληροφορια ειδικα σε θεμα υγειας ειναι πολυ σημαντικη!

Edited by thief
quote fixed
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μαλλον δεν με καταλαβες καλα. Μαλλον εσυ ζεις σε ψευδαισθησεις νομιζοντας οτι ΟΛΑ τα προιοντα που παραγονται στην Κινα ειναι της ΙΔΙΑΣ ποιοτητας!!!!

Αυτο που ρωταω ειναι αν καποιο παιδι εχει παρομοιο προβλημα οπως αυτο που ειχα εγω με τα κινεζικα Dual sim ( μουδιασμα , αισθηση οτι σε χτυπαει το ρευμα ) και αν το Blade της ZTE ειναι κατι διαφορετικο σε σχεση με τα αλλα κινεζικα. Επειδη σκεφτομαι παρα πολυ θετικα να το παρω το κινητο η καθε πληροφορια ειδικα σε θεμα υγειας ειναι πολυ σημαντικη!

 

Είναι δυνατόν να υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και το Blade να ήταν τόσο δημοφιλές? ... δεν νομίζω.

 

Εξάλλου ακόμα και το το sar του είναι στα ίδια επίπεδα με πολλά επώνυμα... χαρακτηριστικό παράδειγμα, είμαι στην εταιρία (πριν το αγοράσω) και μου λέει συνάδελφος όλα καλά αλλά μετο σαρ τι γίνεται? Του λέω 1.35 max. Εεεε μου λέει πάρα πολύ. Το δικό σου πόσο έχει τον ρωτάω (έχει Nokia E52), δεν ήξερε το ψάχνουμε και έχει 1.30 ...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δοκιμάστε το GO Laucher άμα θέλετε. Έχω πάθει πλάκα. :D

 

Έχει πολύ κακή ανταπόκριση στο πάτημα των κουμπίων στον drawer εφαρμογών. Αν διορθωθεί αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα παιδια την κινεζικη εκδοση πως την κανουμε εγκατασταση?δεν γινεται με τον κλασσικο τροπο για custom rom?
Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές.
Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις οι οποιες πιστευω οτι θα βοηθαγε παρα πολυ ολους εμας που ειμαστε νεοι στο android και πιο συγκεκριμενα στο κινητο αυτο.Γνωριζω οτι ισως μερικες απο αυτες εχουν απαντηθει,αλλες ισως οχι και αλλες ισως καθολου αλλα νομιζω οτι εαν ποσταρατε τις απαντησεις στις ερωτησεις μου στην πρωτη σελιδα του θεματος οπως εχετε κανει και σε ορισμενα αλλα βοηθηματα(root,512mb ξεκλειδωμα κλπ) θα ηταν πολυ σημαντικο για ολους οσους ψαχνουν απαντησεις σε ερωτησεις που ειναι αδυνατον να βρουν μεσα στο topic το οποιο ειναι μεχρι τωρα 240 σελιδες.

1)Οταν καποιος κανει root τη συσκευη με ποιον τροπο μπορει να ξαναεπαναφερει τη συσκευη σε τετοια κατασταση (κατα προτιμηση στην αρχικη)ωστε να ισχυει η εγγυηση?

2)Η ιδια ερωτηση με αποπανω αλλα χωρις να εχεις κανει root,αλλα μονο το ξεκλειδωμα των 256 mb.

3)Το battery recalibration τι ακριβως κανει,πως το κανουμε,ποτε και αν χρειαζεται?

4)εδω (http://orangesanfrancisco.co.uk/android/how-to-identify-whether-you-have-an-oled-or-tft-screen-on-the-orange-san-francisco-zte-blade/)δειχνει πως ξεχωριζουμε αν εχουμε oled η tft οθονη.για την ελλαδα ποια νουμερα ισχυουν?

5)ενα καποιος περασει custom rom τωρα οταν βγει η επισημη 2.2 απο την wind θα μπορει να την βαλει και να ειναι το κινητο μεσα στην εγγυηση??

Edited by jmallen3
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to ZTE Blade / Orange San Francisco (μέρος Ι)
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...