Jump to content

BlindType: Γνωρίστε τους δύο Έλληνες που διαπρέπουν!


jpsih
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τότε που η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας BlindType, όπως άλλωστε έχετε ήδη σχετικά ενημερωθεί. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το γεγονός ότι οι ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρείας είναι δύο νέοι Έλληνες και, πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Πάνο Πετρόπουλο και Κώστα Ελευθερίου.

 

Ο Πάνος Πετρόπουλος αποφοίτησε από το Deree College με πτυχίο στο marketing management ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, ποτέ δεν τον κέρδισε η επιστήμη του marketing. Αντίθετα, ασχολήθηκε με την τέχνη του reverse engineering και, αστειευόμενος, ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί καλύτερα την... Assembly (γλώσσα προγραμματισμού) από την μητρική του γλώσσα! Ο έτερος ιδρυτής της BlindType, Κώστας Ελευθερίου, έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Warwick με σπουδές στην πληροφορική και είναι επίσης ιδρυτής της GreatApps που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχημένες εφαρμογές για iPhone όπως το iSteam και το TapForce.

 

Στον απόηχο της σημαντικής αυτής ανακοίνωσης αναφορικά με την εταιρεία τους, το MyPhone κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με τους ιδρυτές της BlindType. Έτσι, εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Πάνο Πετρόπουλο ο οποίος δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να μάθει περισσότερα αναφορικά με την εταιρεία ενώ επίσης σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πάνο Πετρόπουλο για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε. Η Συντακτική Ομάδα του myphone.gr εύχεται καλή συνέχεια στις νέες προκλήσεις που θα φέρει η επόμενη μέρα και πάντα επιτυχίες στους δύο Έλληνες δημιουργούς. Τέλος, να επισημάνουμε επίσης ότι λίγη ακόμα υπομονή και οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του BlindType.

 

Ας περάσουμε όμως στην συνέντευξη...

 

 

  • MP: Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε με τι ακριβώς ασχολείται η BlindType.

Π.Π.: «Το BlindType είναι ένα επαναστατικό πρόγραμμα το όποιο λύνει τα προβλήματα τα οποία συσχετίζονται με την πληκτρολόγηση σε οθόνες αφής. Έπειτα από την επιτυχία του iPhone, οι οθόνες αφής τείνουν να γίνουν ο κανόνας για τα νέα μοντέλα κινητών, περνώντας μάλιστα σταδιακά και στην αγορά των υπολογιστών. Ωστόσο, όσοι έχουν επιχειρήσει να γράψουν ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο σε ένα κινητό με οθόνη αφής, δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι καθόλου εύκολη στη χρήση. Τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη είναι δύσκολα στο χειρισμό, με αποτέλεσμα το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο με λάθη.

 

Το BlindType δίνει τη λύση σε αυτό που έχει ονομαστεί "η αρρώστια των χοντρών δακτύλων". Η εφαρμογή αυτή όχι μόνο διορθώνει τα όποια λάθη έχει κάνει ο χρήστης κατά τη δακτυλογράφηση, αλλά και "μαντεύει" τη λέξη που ήθελε να γράψει, ακόμα και όταν τα όσα έχει πληκτρολογήσει δεν βγάζουν κανένα νόημα καθώς δεν απαιτεί ακρίβεια κατά την πληκτρολόγηση. Έτσι δεν χρειάζεται ο χρήστης να πατάει ακριβώς τα γράμματα μιας λέξης αλλά στο περίπου.»

 

 

  • MP: Περιγράψτε μας πως ξεκίνησε η ιδέα ίδρυσης της εταιρείας σας.

Π.Π.: «Αρχικά, η ιδέα ήταν του Κώστα. Βλέποντας τους γύρω μας αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς μας να δυσκολεύονται να πληκτρολογήσουν ακόμα και το πιο απλό κείμενο σε οθόνες αφής, αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό.»

 

 

  • MP: Συναντήσατε δυσκολίες και εμπόδια στο ξεκίνημα του εγχειρήματός σας;

Π.Π.: «Όπως κάθε νέα ιδέα η οποία δεν έχει προηγούμενο, απαιτούνται ατέλειωτες ώρες έρευνας και ανάπτυξης (R&D).»

 

 

  • MP: Τελευταίες έρευνες δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου πλέον το Android να ξεπεράσει το iOS στις προτιμήσεις του κοινού. Ποιά η άποψή σας;

Π.Π.: «Το Android vs iOS είναι μια κλασική περίπτωση "πολέμου" μεταξύ ανοιχτού εναντίον κλειστού λογισμικού. Πράγματι, το Android στην Αμερική ξεπέρασε τo λειτουργικό της Apple στα μέσα του καλοκαιριού. Πιστεύουμε ότι σύντομα το ίδιο θα συμβεί και στην Ευρώπη. Αν η Apple δεν αλλάξει την κλειστή πολιτική της (βλέπε «μαύρο κουτί») σχετικά με το iOS το παιχνίδι είναι χαμένο.»

 

 

  • MP: Προσωπικά πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η επόμενη μέρα αναφορικά με τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας; Τί πρέπει από τεχνολογικής πλευράς να περιμένουμε άμεσα;

Π.Π.: «Με κάθε νέα γενιά επεξεργαστών τα κινητά τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο δυνατά. Ήδη στην Αμερική το video confenrence με το iPhone 4 είναι μια πραγματικότητα. Σύντομα, με τον ρυθμό αυτό, τα κινητά θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους χρήστες όλους τους πόρους ενός επιτραπέζιου υπολογιστή με μοναδικό περιορισμό το μικρό μέγεθός τους.»

 

 

  • MP: Έχοντας προσωπική εμπειρία πλέον, πως θα περιγράφατε την παρουσία των Ελλήνων προγραμματιστών στο χώρο των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα;

Π.Π.: «Αρκετά φτωχή. Επιπλέον, θα τους συμβουλεύαμε να δημιουργούν εφαρμογές οι οποίες να απευθύνονται σε παγκόσμιο κοινό πέρα από τα κλειστά σύνορα της Ελλάδας.»

 

 

  • MP: Πού βλέπετε να καταλήγει τελικά ο εξαιρετικά έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εγχώριων παρόχων κινητής Cosmote, Vodafone και Wind;

Π.Π.: «Μπορούν να υπάρχουν τόσοι παίχτες σε μια τόσο μικρή αγορά; Μόνο ο χρόνος τελικά θα δείξει...»

 

 

***Σημείωση: Οι παραπάνω απαντήσεις απηχούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση απόψεις της Google.

***Επίσημη ιστοσελίδα της BlindType: http://www.blindtype.com

Edited by jpsih
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Μα ήδη παίζει σε iphone νομιζω

 

Sent from my Milestone using Tapatalk

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2
Link to comment
Share on other sites

ισως τα παιδια ασχοληθουν απο εδω και στο εξης μονο με το android..

παντως για μενα εχει μεγαλο ενδιαφερον, η αποψη του πανου σχετικα με το γνωστο πλεον θεμα android vs iOS...

Link to comment
Share on other sites

ισως τα παιδια ασχοληθουν απο εδω και στο εξης μονο με το android..

παντως για μενα εχει μεγαλο ενδιαφερον, η αποψη του πανου σχετικα με το γνωστο πλεον θεμα android vs iOS...

 

Υπάλληλος της Google είναι περίμενες διαφορετική άποψη?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητηρια στα παιδια!! Ευγε και εις ανωτερα!

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο παιδιά. Ενα χαμόγελο ελπίδας για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας. Η μόνη περίπτωση να βγούμε απο το έρεβος που ζούμε είναι αυτά τα παιδιά να γίνουν κανόνας, όχι εξαίρεση.
HTC Magic, Nexus S, Lenovo Vibe X2, Redmi Note 3 Pro, Mi5s
Link to comment
Share on other sites

Υπάλληλος της Google είναι περίμενες διαφορετική άποψη?

 

Εεε.. δεν έχει και άδικο, ανεξάρτητα αν είναι υπάλληλος της Google ή όχι.

 

Πέρα από αυτό, συγχαρητήρια στα παιδιά, και καλή επιτυχία!

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω με τον πιο πανω. Τετοιες περιπτωσεις πρεπει να γινουν κανονας και οχι μονο στον τομεα της τεχνολογιας. Μονο ετσι θα παμε μπροστα.

Ναι εχουμε ενα κρατος αηδια (απο αποψη support & γραφειοκρατια), αλλα με λιγη προσπαθεια παραπανω, μπορουμε να τα καταφερουμε.

Ας ειναι λοιπον το παραδειγμα της BlindType, παραδειγμα προς μιμηση

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Παρατήρηση.. Κανένας τους δεν σπούδασε Ελλάδα..!

 

Ο Πάνος Πετρόπουλος αποφοίτησε από το Deree College με πτυχίο στο marketing management ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, ποτέ δεν τον κέρδισε η επιστήμη του marketing. Αντίθετα, ασχολήθηκε με την τέχνη του reverse engineering και, αστειευόμενος, ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί καλύτερα την... Assembly (γλώσσα προγραμματισμού) από την μητρική του γλώσσα!]

 

Εκτός και αν εννοείς ότι οι γνώσεις του περί προγραμματισμού δεν είναι από ελληνικό ίδρυμα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο τους γιατί είναι πολύ σπάνιο μια Ελληνική startup να τραβάει το ενδιαφέρον ενος πολυεθνικού κολοσσού.

Θα προτιμούσα πάντως η συνέντευξη να είχε περισσότερες ερωτήσεις για την εταιρία τους και το blindtype παρα για το αν η voda θα νικήσει την cosmote.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως τα παιδια ειναι δεσμευμενα απο την google και δεν μπορουν να δωσουν απαντησεις σε σχεση με θεματα που αφορουν την εταιρεια τους, τη συμφωνια τους με την google και γενικοτερα τα σχεδια τους..
Link to comment
Share on other sites

Aααχχχ.... Και εγω το Deree εβγαλα αλλα διαπρεπω στη φραπεδιά...

 

Μραβο στα παιδια.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...