Jump to content

App stores...


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βλεπω παντου να γινεται λογος για το app store της καθε εταιριας

ολοι ασχολουντε με τα app store.

 

-το δικο μου ειναι καλυτερο

-οχι το δικο μου ειναι μεγαλυτερο...

και δεν ξερω εγω τι αλλο

 

ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα που δεν μου αρεσουν καθολου πασης φυσης App Store

και δεν θελω καμια επαφη μαζι τους...?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ωραιος, stay tuned ομως γιατι θα περιμενω να παρω 5-6 απαντησεις ακομα για αυτην την απλη ερωτηση και μετα θα σας πω σε τι φανταζομουν πως οι εταιριες σκοπευουν να φτασουν μεσω των app stores, ποσο μας εχουν γραμμενους και ποσο κακο μας κανουν απο αυτη την τακτικη
Link to comment
Share on other sites

Το galaxy s ειναι το πρωτο μου smartphone και δεν ειχα προγενεστερη εμπειρια απο app stores. Το android market ειναι ενας χααωδης κοσμος για μενα και μπορω να χαθω μεσα για ωρες ψαχνοντας. Ειναι ενας απο τους λογους που με ωθησαν στην αγορα του τηλεφωνου. Παρολα αυτα με ενδιαφερει να ακουσω την αποψη σου.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα έκανες browse σε 100.000 εφαρμογές μου λές? :) (Για το android market μιλάω γιατί το appstore είναι 3πλάσιο). Πως θα έβλεπες τα σχόλια των χρηστών? Πώς θα έβλεπες τις δημοφιλής εφαρμογές? Κατά τι γνώμη μου δεν νοείται σοβαρό smartphone χωρίς market από πίσω... Από την άλλη εάν δεν σε ενδιαφέρουν οι εφαρμογές ποιος ο λόγος να πάρεις smartphone? Πάντως και μένα θα με ενδιέφερε η γνώμη σου!
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω από OVI Store μιας και δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου με το επίσημο κατάστημα της Nokia. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα Apple ή Android. Πάντως εδώ και χρόνια ψωνίζω από ..."παλιατζίδικα". :X :O

Και δεν είμαι ο μόνος... :whistle:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Smartphone χωρις εφαρμογες δεν γινεται!! Και o μοναδικος (κανω λαθος;;;;) τροπος να τις βρεις καπου ολες μαζεμενες (τουλαχιστον νομιμα) ειναι ενα app store!!

Αντε περιμενουμε να μας πεις αυτο που εχεις μεσα στο μυαλο σου γυρω απο αυτο το θεμα. . .

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω από OVI Store μιας και δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου με το επίσημο κατάστημα της Nokia. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα Apple ή Android. Πάντως εδώ και χρόνια ψωνίζω από ..."παλιατζίδικα". :X :O

Και δεν είμαι ο μόνος... :whistle:

 

αυτη την αποψη ειχα και εγω οταν ποσταρα το θεμα αυτο.

ειχα βεβαια και τις φοβιες μου τοτε και τωρα πλεον φαινεται πως επιβεβαιωνονται....

Link to comment
Share on other sites

Smartphone χωρις εφαρμογες δεν γινεται!! Και o μοναδικος (κανω λαθος;;) τροπος να τις βρεις καπου ολες μαζεμενες (τουλαχιστον νομιμα) ειναι ενα app store!!

Αντε περιμενουμε να μας πεις αυτο που εχεις μεσα στο μυαλο σου γυρω απο αυτο το θεμα. . .

Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον όπως έγραψα και στο πρώτο πρώτο μήνυμα, βλέπω παντού στο φόρουμ τους πάντες να σκοτώνονται για το περίφημο app store τους…

Οι εταιρίες το promoταρουν τόσο πολύ και μας το πουλανε κανονικά σαν μια τόσο σημαντική υπηρεσία που μας παρέχουν.

 

Η αλήθεια από ότι καταλαβαίνω είναι ότι στην πραγματικότητα οι εταιρίες αυτές μας έχουν κυριολεκτικά γραμμένους και ότι απλά έχουν βρει ακόμα έναν τρόπο να μας πουλανε με αυτόν τον τρόπο συσκευές και να μας φανατίζουν.

Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης των διαφόρων app store θα έπρεπε να ήταν η εύκολη διάδοση εφαρμογών στον τελικό χρήστη, προώθηση εφαρμογών των developer και πάνω από όλα ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ και ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ εφαρμογές που εφόσον έχουν πάρει έγκριση και έχουν μπει στο app store της συσκευής σου, μπορείς να κάνεις άφοβα εγκατάσταση χωρίς να σκέπτεσαι τις συνέπειες μιας σκάρτης ή και ύπουλης εφαρμογής.

Δυστυχώς αυτά δεν ισχύουν γιατί αν θυμάστε πριν από λίγο καιρό είχαν “σκάσει” οι ειδήσεις που λεγανε πως το 50% των free ελεγχθέντων εφαρμογών στο android market έστελναν προσωπικά στοιχεία στο ιντερνέτ.

Συγκεκριμένα :

από τις 30 δωρεάν και πολύ δημοφιλείς εφαρμογές που επιλέχθηκαν, το 50% μετέδιδε την ακριβή γεωγραφική θέση της συσκευής σε απομακρυσμένους server οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες διαφημιστικές πλατφόρμες, επτά έστελναν έναν μοναδικό αριθμό ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση του smartphone, ενώ δεν έλειψαν και εκείνες που μοιράζονταν τον τηλεφωνικό αριθμό καθώς και τον σειριακό κωδικό της κάρτας SIM. Συνολικά, οι 20 από τις 30 που ελέγχθηκαν μέσω της εφαρμογής TaintDroid που αναπτύχθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, υπέπεσαν σε 68 ολοφάνερες «καταχρήσεις».

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284547&highlight=android+market

Και

μετά από ανάλυση 57 εφαρμογών που βρίσκονται στο iTunes App Store, ο ερευνητής Eric Smith εντόπισε πως το 68% από αυτές αποστέλλει το UDID της συσκευής στους server του εκάστοτε developer. Η μετάδοση του UDID, του μοναδικού αριθμού που φέρει κάθε iPhone, iPod Touch και iPad, δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Αυτό όμως που εντόπισε ο αναλυτής να συμβαίνει και που ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα είναι πως, μαζί με τον κωδικό αυτό, οι εφαρμογές έστελναν και προσωπικά δεδομένα του χρήστη μεταξύ των οποίων μπορεί να βρίσκονταν το όνομα του, η τοποθεσία του, τα usernames ή ακόμη και ο τηλεφωνικός του αριθμός. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να συνδέονταν μετέπειτα με τον λογαριασμό που διαθέτει στην σχετική με το κάθε app υπηρεσία.

 

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο αναλυτής, «H εφαρμογή του Amazon για παράδειγμα, στέλνει μαζί με το UDID και το όνομα του χρήστη σε μορφή απλού κειμένου, επιτρέποντας έτσι στην γνωστή υπηρεσία αλλά και σε όσους μπορούν να "δουν" την μετάδοση να συσχετίσουν την συσκευή με αυτόν. Αν και ορισμένοι ενδέχεται να μην έχουν πρόβλημα με αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μπορεί να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά με τρίτους.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284996

 

Κάποιοι έτρεξαν να πουν ότι αυτά είναι βλακείες και ότι μας φακελώνουν ήδη, έλα όμως που προσωπικά την πάτησα με το android market.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια που χρησιμοποιώ συνέχεια υπολογιστή, δεν κόλλησα ποτέ κάποιον ιο μέσω msn η email και ποτέ δεν κατάφεραν να μου κλέψουν τον κωδικό του email μου και να χρησιμοποιηθεί το mailbox μου για την μετάδοση ιών…

 

Δυστυχώς αυτό ήταν πολύ εύκολο να γίνει με την χρήση του android market όπου αφού κατέβασα 2-3 εφαρμογές msn για να δοκιμάσω και να δω πια είναι η καλύτερη (υποψην κατέβασα τις 2-3 με τις καλύτερες αξιολογήσεις και όχι ότι έβλεπα μπροστά μου)

Αμέσως μου κλάπηκε ο κωδικός του mailbox μου και μετά από 2-3 μέρες γέμισαν όλες οι επαφές μου μηνύματα με ιούς στα mailboxes τους…

Εγώ το κατάλαβα από τους τόνους μη παραδομένων αναφορών που έλαβα στο email μου και είναι πολύ πιθανόν πολλοί φίλοι-γνωστοί μου να κόλλησαν ιούς από τα email που στάλθηκαν από την θυρίδα μου.

Όπως καταλάβατε δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για το τι εφαρμογές σηκώνονται στο app market οπότε ο καθένας μπορεί να σηκώσει μια εφαρμογή “βιτρίνα” και να σας αρπάξει από κωδικούς μέχρι προσωπικά δεδομένα… ότι μπορείτε να φανταστείτε!

 

Έτσι απλά και αφού επιβεβαιώθηκαν για εμένα οι ειδήσεις που είχα διαβάσει στο myphone.gr βγάζω το συμπέρασμα πως οι μόνοι λόγοι που υπάρχουν τα app stores είναι για :

1)να μας πουλανε δήθεν υπηρεσίες για να αγοράζουμε συσκευές

2)να δημιουργούν fanboys χρησιμοποιώντας νούμερα εφαρμογών

3)να παίρνουν λεφτά από τις πωλησεις των εφαρμογών

4)να προσελκύουν developers χρησιμοποιώντας το μάρκετ για εύκολη πώληση

5)Να καταργήσουν επιτέλους την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω εκτελέσιμων αρχείων!!!

Αυτό άρχισε ήδη να γίνεται με τα νέα windows phone 7!

O λόγος φαντάζομαι είναι η καταπολέμηση της πειρατείας όμως οι συνέπειες για εμάς πολλές!

 

Σκεφτείτε απλά ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής εάν δεν έχουμε ιντερνέτ και ούτε θα μπορούμε να κρατάμε αρχείο με τις αγαπημένες μας εφαρμογές στο pc μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε εγκατάσταση όποτε τις χρειαστούμε. Πχ μετά από ένα απροοπτο format.

Για να μην πω και ότι το market μπορει να μην είναι διαθέσιμο για κάποιες χώρες όπως γίνεται πάλι με τα windows 7 αλλά και το android market. Για το δεύτερο ισχύει μόνο για τις πληρωμένες εφαρμογές

 

Κοινώς για μια ακόμα φορά προσπαθούν να μας ελέγξουν και να μας κατευθύνουν ενώ πραγματικά δεν τους καίγεται καρφί για το τι ζημία μπορούμε να πάθουμε από την εγκατάσταση των εφαρμογών που κατεβάζουμε από το μάρκετ τους και που αυτοί ποτέ δεν ελεγξανε…

 

Ίσως ο μόνος έλεγχος που γίνεται να είναι από την apple και αφορά μόνο την καλή λειτουργία της συσκευής τους μετά την εγκατάσταση των προγραμμάτων και φυσικά όχι την προστασία των δεδομένων μας γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα είχαν κυκλοφορήσει αυτές οι ειδήσεις….

 

Τα συμπεράσματα δικά σας και περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας

Have a nice day

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να φανταστώ ιό στο κινητό μου. Ευτυχώς τόσα χρόνια στο ταπεινό Symbian κάτι τέτοια είναι παντελώς άγνωστα.

 

Φαντάζεστε να γίνεται κάτι τέτοιο στο OVI Store; Δηλαδή να κυκλοφορούν ένα σωρό εφαρμογές - δούρειοι ίπποι για τα προσωπικα μας δεδομένα; Προσωπικά το θεωρώ αδιανόητο. Το περιστατικό του φίλου jimacid δυστυχώς ειναι απόρροια του γεγονότος ότι όλα γίνονται για το κέρδος. Το πιο δυσάρεστο είναι ότι κάτι τέτοια δεν γίνονται ευρέως γνωστα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι κάτι τέτοιο.

Και αυτό με τα εκτελέσιμα δεν το κατάλαβα. Από πού κι ως πού να μην μπορούμε να κουβαλάμε σε μία κάρτα μνήμης ή σε έναν φάκελο της εσωτερικής μνήμης της συσκευής μας τις πιο απαραίτητες/αγαπημένες εφαρμογές μας, χωρίς να χρειαστεί να τις ξανακατεβάζουμε ξανά και ξανά όταν τις χρειαζόμαστε; Μάλλον είναι η γνωστή τακτική για να σε κρατούν always online. ;)

 

Αν δεν διορθωθούν κάτι τέτοιες ανοησίες (για να μην πω τίποτα χειρότερο) το συντομότερο δυνατό, δεν το βλέπω καλά το Android. :rolleyes:

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

 

Τα συμπεράσματα δικά σας και περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας

Have a nice day

\

 

Παντως εμενα με προβληματισε το ποστ σου. Ημουν και εγω τοσα χρονιa κατοχος winmo και 'ψωνιζα' απο διαφορα μαγαζακια τις εφαρμογες, τις εσωνα στο pc μου για να τις εχω σε περιπτωση φορματ και τις εγκαθηστουσα. Αρκετες εφαρμογες τις αγορασα κανονικα απο τους developers πληρωνωντας αδρα την τιμη τους. Τωρα με το android κατεβαζω και εγω απο market και μεχρι τωρα δεν εχω απευθυνθει σε μαγαζακια. Με καλυπτει αυτα που βρισκω απο το μαρκετ. Δεν ξερω. Παντως δεν ειχαμε την ιδια πιθανοτητα να κολησουμε καποιο ιο και απο τις 'παραμαγαζες' εφαρμογες που βαζαμε σε winmo? Η ακομα και απο τις επισημες που ξεραμε οτι δεν εστελναν δεδομενα μας στους σερβερ των developers?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου πολυ καλος ο λογισμος σου!!Εχεις δικαιο σε αυτα που λες.... Αλλα για αυτο και υπαρχουν οι *****ers και οι ομαδες τους για να γλυτωσεις λιγο απο το φακελωμα που πεφτει και να μην ξοδευτεις βεβαια... Αυτος ηταν ο κυριοτερος λογος που δεν κρατησα το iphone πανω απο ενα μηνα, δεν την αντεχα αυτη την απιστευτη εξαρτηση με το itunes και αυτος ειναι ο λογος που δεν θα ξαναπαρω android κινητο! Δεν ξερω αλλα στα symbian κινητα που δουλευα τοσα χρονια τα πραγματα ηταν πολυ πιο απλα και πιο ελευθερα, ελπιζω με το νεο μοντελο του ovi store που θελει να καταφερει η nokia να φτιαξει να μην στηριζετε σε αμεσες ανταλαγες πληροφοριων απο και προς το κινητο και κατα συνεπεια να εχουμε κανονικο φακελωμα αλλα και καταχωρισεις διαφορων προσωπικων δεδωμενων. . . Απλα τα app store βολευουν την μεγαλη μαζα του κοσμου που δεν ειχε και πριν καποιο smartphone η που δεν ηξερε πως να ψαχτει ετσι ωστε να βρει την διαφορες εφαρμογες που θελει να χρησιμοποιησει και εκει ειναι ολες μαζεμενες με αποτελεσμα να φτασουμε στο χαζο σημειο να κανουμε συγκρισεις των διαφορων store λες και ειναι αποτελεσματα δικης μας δουλειας η το μαγαζι του μπαμπα μας.... Για τους υπολοιπους παντα θα υπαρχει η εναλακτικη οδος για διαφορες εφαρμογες αλλα και χακαρισμα στα παντα...
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

Ένα πράγμα. Που μου αρέσει με τα AppStore Είναι Ότι όλες οι εφαρμογές Είναι μεζεμενες εκει και δεν χρειάζεται να ψάχνεις σε διάφορες σελίδες και Ξέρεις Ότι κατεβασεις θα Είναι συμβατό με την συσκευή σου

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

στο pc εχετε ποτε χρησιμοποιοισει η θα χρησιμοποιοισετε καποιο Ms store???

η απαντηση βεβαια απο το 99% των χρηστων ειναι σιγουρα ΟΧΙ!

οποτε γιατι να κανω κατι τετοιο στο κινητο μου???

βρισκω στο web το site του δημιουργου και την κατεβαζω!!!

απλα πραγματα!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΟΓΙΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ SOFTWARE

Edited by abcdefg

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να φανταστώ ιό στο κινητο μου....

...Και αυτό με τα εκτελέσιμα δεν το κατάλαβα. Από πού κι ως πού να μην μπορούμε να κουβαλάμε σε μία κάρτα μνήμης ή σε έναν φάκελο της εσωτερικής μνήμης της συσκευής μας τις πιο απαραίτητες/αγαπημένες εφαρμογές μας, χωρίς να χρειαστεί να τις ξανακατεβάζουμε ξανά και ξανά όταν τις χρειαζόμαστε; Μάλλον είναι η γνωστή τακτική για να σε κρατούν always online. ;)

 

Αν δεν διορθωθούν κάτι τέτοιες ανοησίες (για να μην πω τίποτα χειρότερο) το συντομότερο δυνατό, δεν το βλέπω καλά το Android. :rolleyes:

 

Στα win phone 7 εχει ανακοινωθει οτι δεν θα ειναι δυνατη η εγκατασταση εφαρμογων με εκτελεσιμα αρχεια και ο μονος τροπος εγκαταστασης θα ειναι μεσω του market τους το οποιο φυσικα δεν θα ειναι διαθεσημο και στην ελλαδα.

δηλαδη ο ελληνας δεν θα μπορεσει να εγκαταστησει ουτε καν ΜΙΑ εφαρμογη.

 

εχω την εντυπωση οτι ουτε το iphone μπορει να κανει εγκατασταση εφαρμογων απο εκτελεσιμα αρχεια παρα μονο απο app store/cydia ΔΕΝ ειμαι και πολυ σιγουρος ομως για αυτο, ας το επιβεβαιωσει/διαψευσει καποιος.

 

Στο android παλι, ευτυχως γινεται να εγκαταστησεις προγραμματα με εκτελεσιμα αρχεια .apk για οσους δεν ξερουν.

 

\

Δεν ξερω. Παντως δεν ειχαμε την ιδια πιθανοτητα να κολησουμε καποιο ιο και απο τις 'παραμαγαζες' εφαρμογες που βαζαμε σε winmo? Η ακομα και απο τις επισημες που ξεραμε οτι δεν εστελναν δεδομενα μας στους σερβερ των developers?

 

Κοιτα παντα εχεις πιθανοτητες να κολησεις ιους (εαν υπαρχουν για την πλατφορμα σου) η να αποσταλουν τα δεδομενα σου στο ιντερνετ απο καποια υπουλη εφαρμογη.

Το θεμα ειναι ομως οτι τα Oficcial app stores θα επρεπε να ελεγχουν το περιεχομενο που σου προσφερουν!

ειναι δυνατον να σου προσφερουν εφαρμογες οι οποιες αποστελουν τα προσωπικα σου δεδομενα και τα χρησιμοποιουν για την μεταδωση ιων??

 

Αυτο το πραγμα ειναι αδιανοητο για εμενα.

πρωτη φορα την πατησα ετσι και εχουν πεσει παρα πολυ στα ματια μου αυτες οι εταιριες αλλα και λειτουργικα που δεν σε ενημερωνουν πριν μια εφαρμογη προσπαθησει να αποστειλει/λαβει κατι απο το ιντερνετ!

 

Δεν ξερω αλλα στα symbian κινητα που δουλευα τοσα χρονια τα πραγματα ηταν πολυ πιο απλα και πιο ελευθερα, ελπιζω με το νεο μοντελο του ovi store που θελει να καταφερει η nokia να φτιαξει να μην στηριζετε σε αμεσες ανταλαγες πληροφοριων απο και προς το κινητο και κατα συνεπεια να εχουμε κανονικο φακελωμα αλλα και καταχωρισεις διαφορων προσωπικων δεδωμενων. . .

 

το ovi store ειχε παντα πολυ λιγες εφαρμογες σε σχεση με αυτες που υπηρχαν.

δεν ξερω αν αυτο οφειλοταν στο οτι πριν μπουν εφαρμογες στο ovi τις ελεγχανε πρωτα και βαζανε μονο οσες περνουσανε τα τεστ ή αν βαζανε μονο αυτες που ειχανε πληρωθει για να βαλλουν.

 

παντως το symbian ειχε ενα τεραστειο + σε αυτα τα θεματα.

καθε φορα που καποια εφαρμογη προσπαθουσε να παρει προσβαση στο ιντερνετ σου εβγαζε ενα pop up και σε ενημερωνε οτι θα γινει χρηση του ιντερνετ. ακομα και αν το ιντερνετ ηταν ηδη ανοιχτο!!!

 

οποτε παντα ηξερες τι προσπαθει να κανει το κινητο σου και αν δεν συμφωνουσες απλα δεν του εδινες προσβαση ;)

κατι που δεν ισχυει για το android και μαλλον και το ios.

φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για τα win phone 7

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που περιγράφεται στο πιο πάνω ποστ έχει να κάνει με τη λειτουργία της εφαρμογής και μόνο και όχι με τον τρόπο με τον οποίο αυτή κατέληξε στο κινητό του χρήστη. Συμφωνώ ότι τα κάθε είδους app stores θα έπρεπε να μας προστατεύουν από αυτές τις συμπεριφορές αλλά δεν θεωρώ ότι είναι αυτά που τις γεννούν.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειπε κανεις οτι τα App store τις γεννουν...

οτι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να τις διαμοιράζουν και να τις προωθουν ειπαμε

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον όπως έγραψα και στο πρώτο πρώτο μήνυμα, βλέπω παντού στο φόρουμ τους πάντες να σκοτώνονται για το περίφημο app store τους…

Οι εταιρίες το promoταρουν τόσο πολύ και μας το πουλανε κανονικά σαν μια τόσο σημαντική υπηρεσία που μας παρέχουν.

 

Η αλήθεια από ότι καταλαβαίνω είναι ότι στην πραγματικότητα οι εταιρίες αυτές μας έχουν κυριολεκτικά γραμμένους και ότι απλά έχουν βρει ακόμα έναν τρόπο να μας πουλανε με αυτόν τον τρόπο συσκευές και να μας φανατίζουν.

Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης των διαφόρων app store θα έπρεπε να ήταν η εύκολη διάδοση εφαρμογών στον τελικό χρήστη, προώθηση εφαρμογών των developer και πάνω από όλα ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ και ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ εφαρμογές που εφόσον έχουν πάρει έγκριση και έχουν μπει στο app store της συσκευής σου, μπορείς να κάνεις άφοβα εγκατάσταση χωρίς να σκέπτεσαι τις συνέπειες μιας σκάρτης ή και ύπουλης εφαρμογής.

Δυστυχώς αυτά δεν ισχύουν γιατί αν θυμάστε πριν από λίγο καιρό είχαν “σκάσει” οι ειδήσεις που λεγανε πως το 50% των free ελεγχθέντων εφαρμογών στο android market έστελναν προσωπικά στοιχεία στο ιντερνέτ.

Συγκεκριμένα :

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284547&highlight=android+market

Και

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284996

 

Κάποιοι έτρεξαν να πουν ότι αυτά είναι βλακείες και ότι μας φακελώνουν ήδη, έλα όμως που προσωπικά την πάτησα με το android market.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια που χρησιμοποιώ συνέχεια υπολογιστή, δεν κόλλησα ποτέ κάποιον ιο μέσω msn η email και ποτέ δεν κατάφεραν να μου κλέψουν τον κωδικό του email μου και να χρησιμοποιηθεί το mailbox μου για την μετάδοση ιών…

 

Δυστυχώς αυτό ήταν πολύ εύκολο να γίνει με την χρήση του android market όπου αφού κατέβασα 2-3 εφαρμογές msn για να δοκιμάσω και να δω πια είναι η καλύτερη (υποψην κατέβασα τις 2-3 με τις καλύτερες αξιολογήσεις και όχι ότι έβλεπα μπροστά μου)

Αμέσως μου κλάπηκε ο κωδικός του mailbox μου και μετά από 2-3 μέρες γέμισαν όλες οι επαφές μου μηνύματα με ιούς στα mailboxes τους…

Εγώ το κατάλαβα από τους τόνους μη παραδομένων αναφορών που έλαβα στο email μου και είναι πολύ πιθανόν πολλοί φίλοι-γνωστοί μου να κόλλησαν ιούς από τα email που στάλθηκαν από την θυρίδα μου.

Όπως καταλάβατε δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για το τι εφαρμογές σηκώνονται στο app market οπότε ο καθένας μπορεί να σηκώσει μια εφαρμογή “βιτρίνα” και να σας αρπάξει από κωδικούς μέχρι προσωπικά δεδομένα… ότι μπορείτε να φανταστείτε!

 

Έτσι απλά και αφού επιβεβαιώθηκαν για εμένα οι ειδήσεις που είχα διαβάσει στο myphone.gr βγάζω το συμπέρασμα πως οι μόνοι λόγοι που υπάρχουν τα app stores είναι για :

1)να μας πουλανε δήθεν υπηρεσίες για να αγοράζουμε συσκευές

2)να δημιουργούν fanboys χρησιμοποιώντας νούμερα εφαρμογών

3)να παίρνουν λεφτά από τις πωλησεις των εφαρμογών

4)να προσελκύουν developers χρησιμοποιώντας το μάρκετ για εύκολη πώληση

5)Να καταργήσουν επιτέλους την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω εκτελέσιμων αρχείων!!!

Αυτό άρχισε ήδη να γίνεται με τα νέα windows phone 7!

O λόγος φαντάζομαι είναι η καταπολέμηση της πειρατείας όμως οι συνέπειες για εμάς πολλές!

 

Σκεφτείτε απλά ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής εάν δεν έχουμε ιντερνέτ και ούτε θα μπορούμε να κρατάμε αρχείο με τις αγαπημένες μας εφαρμογές στο pc μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε εγκατάσταση όποτε τις χρειαστούμε. Πχ μετά από ένα απροοπτο format.

Για να μην πω και ότι το market μπορει να μην είναι διαθέσιμο για κάποιες χώρες όπως γίνεται πάλι με τα windows 7 αλλά και το android market. Για το δεύτερο ισχύει μόνο για τις πληρωμένες εφαρμογές

 

Κοινώς για μια ακόμα φορά προσπαθούν να μας ελέγξουν και να μας κατευθύνουν ενώ πραγματικά δεν τους καίγεται καρφί για το τι ζημία μπορούμε να πάθουμε από την εγκατάσταση των εφαρμογών που κατεβάζουμε από το μάρκετ τους και που αυτοί ποτέ δεν ελεγξανε…

 

Ίσως ο μόνος έλεγχος που γίνεται να είναι από την apple και αφορά μόνο την καλή λειτουργία της συσκευής τους μετά την εγκατάσταση των προγραμμάτων και φυσικά όχι την προστασία των δεδομένων μας γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα είχαν κυκλοφορήσει αυτές οι ειδήσεις….

 

Τα συμπεράσματα δικά σας και περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας

Have a nice day

 

Kαλησπερα κι απο εμενα.φιλε @jimacid εψαχνα ευκαιρια να πω και να κανω τους υπολοιπους χρηστες να αναρωτηθουν για αυτα που αναφερεις.

Παρατηρω πλεον σε κορεσμο τις διαφορες εφαρμογες να θελουν ντε και καλα προσβαση στα προσωπικα μας στοιχεια..γιατι ρε παιδια????δεν το καταλαβα αυτο!!!

απο που κι ως που ενα απλο παιχνιδι ζηταει προσβαση στις κλησεις μου,στον τηλεφωνικο μου καταλογο και ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗς ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕΣΩ GPS????

Απο που κι ως που μια απλη εφαρμογη μου ζηταει προσβαση στα sms?απο που κι ως που ζηταει να μαθαινει ακομη και τι φαι εχω το μεσημερι??Ειμαι στο android εχα χρονο λογω του galaxy i7500 που ειχα αρχικα παρει και ενα εχω να πω:οι developers στο θεμα των εφαρμογων οσο πανε και αποθρασυνονται,δεν ζητουσαν τοσες πολλες εφαρμογες αρχικα προσβαση στα προσωπικα μας δεδομενα,τωρα..εχουν ξεφυγει ρε παιδια,απορριπτω συνεχεια εφαρμογες,απλες εφαρμογες,οι οποιες κατα την εγκατασταση θελουν προσβαση ακομη και στο <κρεβατι μας> αν ειναι δυνατον!!!

Αγορασα android συσκευη για επαγγελματικο σκοπο γιατι ειναι απο τις ιδανικοτερες για αυτην την χρηση,ομως...

Πως να εμπιστευτω να κανω win banking με το android μου????

Πως ειναι δυνατον να αποθηκευσω σημαντικες προσωπικες η επαγγελματικες πληροφοριες στο android μου??

Πως να εμπιστευτω να ανοιγω τα e-mail μου με το android?

Και ολα αυτα με την ευλογια του καθε market το οποιο νομιζω οτι ειναι <<φωλια>> για τετοιες παρανομες συλλογες προσωπικων δεδομενων.

Κυριοι τελικα πιστευω οτι ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Edited by truckman
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα για λίγο το άθλιο Android Market,χρόνια τώρα με τα Symbian δεν υπήρχε ποτέ θέμα και ούτε νομίζω θα υπάρχει στο Ovi Store 2.0 των S^3(στο Ovi Store πχ. σε touch μοντέλο θα κατεβάσεις το Bright Light που με τα leds της συσκευής γίνεται φακός και δεν υπάρχει ούτε banner ούτε τίποτα,απλά ωραία και σωστό:),άντε στο Accuweather widget έβγαινε τώρα τελευταία ένα bannerάκι αλλά δεν έστελνε τίποτα προσωπικά δεδομένα πουθενά).

Αλλά το Android σαν λειτουργικό δεν είναι ολοκληρωμένο οπότε το Market είναι μονοδρομος ακόμα και για τα απλά(πχ.Data Counter,3G watchdog και άλλα φουντούκια για να βλέπεις το GPRS traffic σου-χάθηκε να το βάλουν στο μητρώο κλήσεων κλπ.),προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα δήθεν προτερήματα που απλά δεν υπάρχουν αν ξεχάσουμε τα αυτονόητα και για τα πιο απλά (πχ. διαχείρηση αρχείων) χρειάζεται άλλο ένα προγραμμα ανάμεσα σε πολλά που μπορούμε να επιλέξουμε.....:confused::confused::wacko:.

Το σημαντικότερο είναι πως για να έχεις πρόσβαση στο market πρέπει πρώτα να έχεις gmail account(εντάξει εγώ έχω και πολλοί γνωστοί μου) αλλά κάποιοι μπορεί να μην θέλουν το gmail γιατι έχουν yahoo ή οτιδήποτε άλλο ή απλώς δεν γουστάρουν,επιλογή όμως δεν έχουν-πρεπει να έχεις gmail(μου θυμίζει την εξάρτηση του Iphone με το itunes),αυτά τελικά είναι πολύ λάθος και εγώ αρνούμαι να ξεχάσω τα εδώ και χρόνια αυτονόητα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό του Symbian μόνο και μόνο για να με παρακουλουθεί ο Γουγλης ή ο Στηβ(I dont think so;)).

Επιφυλάσσομαι όμως και για το νέο OVI Store αν έχει πάρει αυτήν την κατεύθηνση της επιθετικής μορφής marketing με κατασκοπεία μαζί,είδωμεν στο C7 όταν το πάρω.

Link to comment
Share on other sites

θα κανω παραθεση κοματια απο τα μηνυματα των 2 παιδιων απο πανω γιατι ειναι αυτο ακριβως που συμβαινει με το android.

και κατα καποιο και με το iphone γιατι και εκεινο ελλειπεστατο ειναι.

 

Παρατηρω πλεον σε κορεσμο τις διαφορες εφαρμογες να θελουν ντε και καλα προσβαση στα προσωπικα μας στοιχεια..γιατι ρε παιδια????δεν το καταλαβα αυτο!!!

απο που κι ως που ενα απλο παιχνιδι ζηταει προσβαση στις κλησεις μου,στον τηλεφωνικο μου καταλογο και ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗς ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕΣΩ GPS????

Απο που κι ως που μια απλη εφαρμογη μου ζηταει προσβαση στα sms?απο που κι ως που ζηταει να μαθαινει ακομη και τι φαι εχω το μεσημερι??

 

..εχουν ξεφυγει ρε παιδια,απορριπτω συνεχεια εφαρμογες,απλες εφαρμογες,οι οποιες κατα την εγκατασταση θελουν προσβαση ακομη και στο <κρεβατι μας> αν ειναι δυνατον!!!

 

Αλλά το Android σαν λειτουργικό δεν είναι ολοκληρωμένο οπότε το Market είναι μονοδρομος ακόμα και για τα απλά(πχ.Data Counter,3G watchdog και άλλα φουντούκια για να βλέπεις το GPRS traffic σου-χάθηκε να το βάλουν στο μητρώο κλήσεων κλπ

 

Οπως τα διαβασετε ακριβως, υπαρχουν τεραστιες αυτονοητες ελειψεις που προσπαθεις να καλυψεις με τα προγραμματα που βρισκεις στο μαρκετ.

ομως απο την αλλη ακομα και οι ποιο απλες εφαρμογες ζητανε προσβαση ακομα και στα ποιο ακυρα πραγματα, οπως τηλεφωνικες κλησεις θεση gps κλπ...

 

Πως να εμπιστευτω να κανω win banking με το android μου????

 

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

και το κερασακι για ολα αυτα που αναφεραμε πριν,διαβαστε ενα e-mail που μου ηρθε

 

 

You are using Google Latitude and reporting your location

ΕισερχόμεναX

 

 

Απάντηση |noreply@google.com προς Εμένα

προβολή λεπτομερειών 8 Οκτ

 

Hi,

To protect your privacy we would like you to know that Google Latitude is running on your Android-powered device and reporting your location.

If you didn't enable this or want to stop reporting your location, please open 'Maps' > 'Latitude' > 'Privacy' and change your privacy settings or sign out of Latitude.

Thanks,

Google Latitude Team

© 2010 Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Terms of Service | Privacy Policy

 

(αυτοι τουλαχιστον με ενημερωσαν..)

..μια φορα το ειχα ανοιξει για να δω μια διευθυνση στο χαρτη,τα συμπερασματα δικα σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια μα καμια περιπτωση το google latitude δεν χρησιμοποιει τροπο χωρις να δωσεις εσυ το οκ ωστε να ρουφιανευει την τοποθεσια σου.

Πρωτον πρεπει να εχεις google account και να κανεις login.

Δευτερον εφοσων εχεις μπει στον λογαριασμο οι μονοι που βλεπουν την τοποθεσια σου..ειναι μονο φιλοι που εχεις εξουσιοδοτησει και μονον αυτοι.

Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να δωσει το στιγμα σου οπου ναναι .. ουτε κατα διανοια.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια μα καμια περιπτωση το google latitude δεν χρησιμοποιει τροπο χωρις να δωσεις εσυ το οκ ωστε να ρουφιανευει την τοποθεσια σου.

Πρωτον πρεπει να εχεις google account και να κανεις login.

Δευτερον εφοσων εχεις μπει στον λογαριασμο οι μονοι που βλεπουν την τοποθεσια σου..ειναι μονο φιλοι που εχεις εξουσιοδοτησει και μονον αυτοι.

Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να δωσει το στιγμα σου οπου ναναι .. ουτε κατα διανοια.

 

το ανεφερα,λεγοντας μαλιστα οτι αυτοι τουλαχιστον με ενημερωσαν,για να βγαλουμε συμπερασματα για τις υπολοιπες εφαρμογες,για αυτες που σε καμια μα καμια περιπτωση δεν θα μας ενημερωσουν και σε καμια περιπτωση δεν θα ζητησουν την αδεια μας και κυριως το ποσο απλο ειναι να γινει εντοπισμος μας και να παρουν τα προσωπικα μας στοιχεια.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι όμως που με αφορμή τα Appstores θέτουμε σε σωστή βάση κρίσης αυτό το ανόητο και επικίνδυνο εν δυνάμει (και άθλιο) Android,μου θύμισε τώρα η συζήτηση αυτή πως και ΄γω στην εγκατάσταση διαφόρων μικροεφαρμογών(όπως το Data Counter πχ.....:lol::lol::wacko:-θέε μου αν είναι δυνατόν να χρειάζεται να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες μετά από το ολοκληρωμένο Symbian τόσα χρόνια) έπρεπε να συμφωνώ σε έγκριση πρόσβασης σε ότι θες...τρέλλα,καθαρά τρέλλα αυτή η εμφανέστατη εν ψυχρώ παρακουλούθηση αλά Big Brother από ενα λειτουργικό με μοναδικό προσόν την ταχύτητα του(εμ με τόσες ελλείψεις πως να μην είναι γρήγορο,σαν τρένο χωρίς τα βαγόνια....:lol:).....μακριάαααα και αλάργα για μένα.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...