Jump to content

Samsung Galaxy S (Μέρος ΙΙ)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kατεβασα τον Rom Manager και γω αλλα....κατι που δεν εχει ειπωθει ειναι οτι πρεπει να εισαι Root/Superuser για να μπορεσεις να κανεις back up.

Οποτε για εμενα στον Καιάδα παλι,για τωρα τουλαχιστον....:ninja:

Υπάρχει μια εφαρμογούλα που μπορείς να σώσεις τις εφαρμογές σου στην sd κάρτα...λέγεται onthefly backup τσάμπα στο market..επίσης υπάρχει το mybackup και αυτό στο μάρκετ...για το πρώτο σίγουρα δεν χρειάζεται root για το δεύτερο νομίζω το ιδιο...

Αντώνης

• Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

JF5 είναι η έκδοση του firmware σου.

Όχι, JG1 είναι η έκδοση σου... :) Σόρρυ σκηνοθέτη

με αλλα λογια tyxerakia να παρω ενα μεταχ. galaxy s ξενο ?

θα βγαλω ακρη για να βαλω ευκολα ελληνικα ?

εστω ελληνικο πληκτρολογιο μονο να μπορω να διαβαζω ελληνικα και να στελνω sms! ?

μπορω να βρω οδηγους καπου για ολα αυτα ? η μηπως να παω για desire ??

εγω ειχα το magic και παντου ειχε απαντησεις για ολα...

Ναι, θα βγάλεις άκρη, και υπάρχουν και οδηγοί, κοίτα στην υπογραφή μου στο FAQ.

Καλημέρα σας,

Είμαι καινούργιος στο φορουμ.

Προχθες πήρα το Galaxy S από ένα κατάστημα της Vodafone. Έβαλα την κάρτα SIM μέσα (μέχρι τώρα είχα το HTC Magic Cyanogen Mod) και έπαιζε κανονικά.

Το τηλέφωνο άνοιξε αλλά την κάρτα δεν κατάφερε να τη δει.

Πήγα πάλι στο κατάστημα χτες και μου κάνανε αλλαγή της συσκευής η οποία είχε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα και κάρτες φίλων καθώς και κάποια κάρτα της Cosmote μήπως και το πρόβλημα ήταν με τις SIM της Vodafone. Καμμία αλλαγή. Δεν μπορεί να δει καμμία κάρτα.

Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση να είναι δύο συσκευές συνοχόμενα χαλασμένες. Μίλησα και με την τεχνική υποστήριξη της Samsung και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ούτε αυτοί ιδέα. Μάλιστα μου πρότειναν να το πάω για σέρβις. Βέβαια είναι τρελό να πάω για σερβις ένα τηλέφωνο που αγόρασα μόλις εχθές!

Άκουσα και από υπάλληλο της Vodafone ο οποίος είπε ότι θέλει κάποια ρύθμιση το οποίο κι αυτό μου φαίνεται παράλογο. Δηλαδή μια συσκευή που είναι κατά βάση τηλέφωνο να θέλει ειδική ρύθμιση για να λειτουργήσει ως τηλέφωνο.

Θα μπορούσα να δοκιμάσω να το κάνω root, πράγμα το οποίο θα κάνω ούτως ή άλλως, αφού πρώτα όμως βεβαιωθώ ότι δουλεύει σε "κανονικές" συνθήκες.

Έχει ή είχε κανείς εδώ κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα; Έχω φάει το Google από προχθες ψάχνοντας κάποιο σχετικό πόστ αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων,

Νίκος

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως στο baseband version γράφει Unknown!!! Σημαίνει κάτι αυτό;

Nίκο έχει πρόβλημα το τηλέφωνο, δεν ξέρω από που εισήγαγαν τη φουρνιά τους αλλά δε μπορεί να γράφει unknown. Εγω στη θέση σου θα έκανα φασαρία, μέχρι να μιλήσω σε κάποιον σχετικό. Εναλλακτικά φυσικά θα μπορούσες να φλασάρεις εσύ μια rom και να το φτιάξεις μόνος σου, αν βλέπεις και δε φτάνεις πουθενά με τους άσχετους... αλλά θα συνιστούσα το πρώτο.

Kατεβασα τον Rom Manager και γω αλλα....κατι που δεν εχει ειπωθει ειναι οτι πρεπει να εισαι Root/Superuser για να μπορεσεις να κανεις back up.

Οποτε για εμενα στον Καιάδα παλι,για τωρα τουλαχιστον....:ninja:

Έλα ρε Γιάννη για όνομα τόσο καιρό είσαι εδώ :) Κάνε ένα root επιτέλους, μέχρι και ελληνικό οδηγό έχω φτιάξει :p (καλά πλάκα κάνω, δεν είναι υποχρεωτικό...) (αλλα κάνε :p)

Το πιο ωραίο θα ήταν αυτό που παραλίγο να πετύχει ο Te_Salat, δηλαδή να μπορούσες να βάλεις ΟΛΗ την ρομ που έχεις κάνει backup ΠΑΝΩ σε άλλη ρομ και να ήταν όπως πριν...να πειραματίζεσαι δηλαδή με όποια ρομ θέλεις και αν δεν σου αρέσει να ξαναγυρνας σε αυτήν που έχεις backup εξ ολοκλήρου..:!:

Mα αυτό ακριβώς κάνει... το μόνο πρόβλημα είναι από φρόγιο σε εκλερ γιατί δεν κάνει backup το kernel. Κατά τ'άλλα μπορείς να κάνεις αυτό που είπες...

Edited by Tyxerakias
- Alex

Mα αυτό ακριβώς κάνει... το μόνο πρόβλημα είναι από φρόγιο σε εκλερ γιατί δεν κάνει backup το kernel. Κατά τ'άλλα μπορείς να κάνεις αυτό που είπες...

ΩΠΑ!! Δηλαδή από eclair σε eclair κάνει; Γιατι έλεγα να δοκιμάσω καμιά JM8..:ninja:

Και επιπλέον για να ξεκαθαρίσουμε κάτι..αν έχω την jg5 backup στον rom manager και βάλω την jm8 (odin) μπορώ να βάλω ΜΟΝΟ τις εφαρμογές μου από την jg5 και να δουλεύουν κανονικά στην jm8;:ninja:

Edited by tonysac
Αντώνης

Όχι, JG1 είναι η έκδοση σου... :) Σόρρυ σκηνοθέτη

Λάθος είσαι Τυχαρέκια...:p

Η έκδοση είναι JG1...επιμένω...:p...να πεις ότι δεν έγραφε και ECLAIR...χαχαχα...:D

Θα φταίει η νεα αποτυχία που είχα πάλι χτες με νέο Protector (άλλης μάρκας)...Το τρίτο στη σειρά για πέταμα...χαχαχα...πού πάω και τα βρίσκω...:p

Edited by DirectorCK

Nίκο έχει πρόβλημα το τηλέφωνο, δεν ξέρω από που εισήγαγαν τη φουρνιά τους αλλά δε μπορεί να γράφει unknown. Εγω στη θέση σου θα έκανα φασαρία, μέχρι να μιλήσω σε κάποιον σχετικό. Εναλλακτικά φυσικά θα μπορούσες να φλασάρεις εσύ μια rom και να το φτιάξεις μόνος σου, αν βλέπεις και δε φτάνεις πουθενά με τους άσχετους... αλλά θα συνιστούσα το πρώτο.

Τελικά ξαναπήγα και πήρα το galaxy s με το 360 μέσα. Αυτό παίζει. Προσπάθησαν κι αυτοί να επικοινωνήσουν με τη Samsung αλλά τρίχες. Δεν βγάζεις άκρη. Τουλάχιστον αυτό είναι δοκιμασμένο και το δοκιμάσαμε και επιτόπου κι έπαιξε. Τι να πω;

Δεν θέλω να προϊδεάσω κανέναν αλλά θα συνέστηνα όποιος πάρει Galaxy S από Vodafone να προτιμήσει την έκδοση με το 360 ή τέλος πάντων να δοκιμάσει την κάρτα του μέσα στο μαγαζί παρουσία υπαλλήλου. Το θέμα με το 360 είναι ότι είναι δοκιμασμένο από την ίδια τη Vodafone ενώ το σκέτο έχει μόνο την εγγύηση της ίδιας της Samsung όπως το κατάλαβα.

Θα δοκιμάσω συντόμως και το rooting για να περάσω από το Magic μου στο Galaxy και θα στείλω εντυπώσεις και τυχόν προβλήματα. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι branded όπως το Magic δεν περιμένω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Νίκος

Υπάρχει μια εφαρμογούλα που μπορείς να σώσεις τις εφαρμογές σου στην sd κάρτα...λέγεται onthefly backup τσάμπα στο market..επίσης υπάρχει το mybackup και αυτό στο μάρκετ...για το πρώτο σίγουρα δεν χρειάζεται root για το δεύτερο νομίζω το ιδιο...

το back up των εφαρμογων γινετε και με τον astro explorer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ζήτησα το πρωί μια βοήθεια επειδή δεν μπορούσα να μπω στο market και κάποιος το μετέφερε σε ένα thread off topic το οποίο ήταν και κλειδωμένο παρεμπιπτόντως με μόνη απάντηση από κάτω "Συμβαίνει,κάποια στιγμή θα φτιάξει"

Ευχαριστώ πολύ.

Επειδή είναι συχνό πρόβλημα στο galaxy S,για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα ή τους συμβεί κάτι παρόμοιο βρήκα λύση σε άλλα φόρουμ.

Πρώτα πηγαίνουμε Settings,έπειτα manage applications,έπειτα πατάμε δεξί μενού και filter all..Και μετά από αυτό scrolάρουμε και ανοίγουμε τις εξής εφαρμογές:Checkin Service,Download Manager,Google Apps,Google Talk Service,Market στις οποίες και πατάμε clear cache.Στο market αν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης εφαρμογής το κάνουμε.Δεν διαγράφεται η εφαρμογή απλά ξαναχρησιμοποιούμε την εργοστασιακή εφαρμογή από την αρχή.Κάτι σαν reset ένα πράγμα.

Αυτό το fix βοηθάει και σε περιπτώσεις που δεν κατεβαίνουν apps στο μάρκετ και σε οτιδήποτε παρόμοια θέματα υπάρχουν.

Edited by nikos21aek

Για να τις δοκιμασουμε βρε Αντωνη κι αυτες αλλα......δεν εΚω εξωτερικη sd καρτα καρντια μου.:lol:

Βασικα ψαχνω κατι που να μπορω να σωζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο το κινητο μεσα στο pc και οποτε θελω να τα συγχρονιζω για τυχον ανανεωσεις (εφαρμογες,επαφες κτλ) και να ειμαι unroot. (τ'ακους Αλεξ?? :p )

Έλα ρε Γιάννη για όνομα τόσο καιρό είσαι εδώ Κάνε ένα root επιτέλους, μέχρι και ελληνικό οδηγό έχω φτιάξει (καλά πλάκα κάνω, δεν είναι υποχρεωτικό...) (αλλα κάνε )

χαχαχαχα Αλεξ διαβαζω πριν κανα μισαωρο το how to root το δικο σου για να μαθαινω και να τα αποστηθιζω καλα,ακομα δεν εχω μαθει τέλεια τις τελείες και τα κοματα αλλα που θα μου παει θα το μαθω και τοτεεεεε.....

...θα γινω SuperDooperUser να ουμε!:D

Βασικα περιμενω υπομονετικα το froyo,να το περασω και μετα να γινω root (οχι εγω το κινητο :p) επειδη βλεπω πολλα προβληματα με το kies λεω να το παω να μου το κανουν στην Samsung απευθειας να μην μπλεκω εγω.Ουτως η αλλως ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι μου και την επομενη μερα θα το εχω αναβαθμισμενο.:happy:

Αλλα πριν απο οοοοολα αυτα θελβω να βρω κατι να κανει αυτο που εξηγω πιο πανω στον Αντωνη.Ουτε froyo δεν θα βαλω αν δεν μπορω να σωσω τα παντα στο pc. (αντε και στο netbook μου.:lol:)

ps:Θα σε τρελάνω εσενα το ξερω.:p

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Καλημερα σας,

για οποιον χρησιμοποιει το dropbox, δειτε το παρακατω βιντεο το οποιο δειχνει πραγματακια που μπορουμε να κανουμε και να μας κανουν πολυ ευκολη την ζωη μας.

Πολύ καλό video, ευχαριστούμε. :)

Ίσως θα έπρεπε να μπει στο android για να μπορέσει να το δει περισσότερος κόσμος...

...θα γινω SuperDooperUser να ουμε!:D

Βασικα περιμενω υπομονετικα το froyo,να το περασω και μετα να γινω root (οχι εγω το κινητο :p) επειδη βλεπω πολλα προβληματα με το kies λεω να το παω να μου το κανουν στην Samsung απευθειας να μην μπλεκω εγω.Ουτως η αλλως ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι μου και την επομενη μερα θα το εχω αναβαθμισμενο.:happy:

Αλλα πριν απο οοοοολα αυτα θελβω να βρω κατι να κανει αυτο που εξηγω πιο πανω στον Αντωνη.Ουτε froyo δεν θα βαλω αν δεν μπορω να σωσω τα παντα στο pc. (αντε και στο netbook μου.:lol:)

ps:Θα σε τρελάνω εσενα το ξερω.:p

Δυο είναι οι λύσεις τότε...

1) ΠΑΡΕ ΚΑΡΤΑ:lol::lol:

2)Appbrain από μάρκετ ( κάνει synch) τις εφαρμογές σου με το αντίστοιχο site του στο pc..

Για τις επαφές σου δεν ξέρω κάτι άλλο εκτός από το να τις συγχρονίσεις με το gmail σου..(δες στην υπογραφή του TonyK)

Αντώνης

Τελικά ξαναπήγα και πήρα το galaxy s με το 360 μέσα. Αυτό παίζει. Προσπάθησαν κι αυτοί να επικοινωνήσουν με τη Samsung αλλά τρίχες. Δεν βγάζεις άκρη. Τουλάχιστον αυτό είναι δοκιμασμένο και το δοκιμάσαμε και επιτόπου κι έπαιξε. Τι να πω;

Δεν θέλω να προϊδεάσω κανέναν αλλά θα συνέστηνα όποιος πάρει Galaxy S από Vodafone να προτιμήσει την έκδοση με το 360 ή τέλος πάντων να δοκιμάσει την κάρτα του μέσα στο μαγαζί παρουσία υπαλλήλου. Το θέμα με το 360 είναι ότι είναι δοκιμασμένο από την ίδια τη Vodafone ενώ το σκέτο έχει μόνο την εγγύηση της ίδιας της Samsung όπως το κατάλαβα.

Θα δοκιμάσω συντόμως και το rooting για να περάσω από το Magic μου στο Galaxy και θα στείλω εντυπώσεις και τυχόν προβλήματα. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι branded όπως το Magic δεν περιμένω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Νίκος

Προσωπικά το ότι το δοκίμασαν οι άσχετοι της Vodafone δε μου λέει κάτι, και ακόμα χειρότερα που σε ανάγκασαν να πάρεις branded κινητό με δικές τους αηδίες μέσα που σε αναγκάζουν να έχεις... είναι κρίμα. Αλλά χαίρομαι που σου δουλεύει επιτέλους, αν θες βοήθεια για κάτι εδώ είμαστε...

Για να τις δοκιμασουμε βρε Αντωνη κι αυτες αλλα......δεν εΚω εξωτερικη sd καρτα καρντια μου.:lol:

Βασικα ψαχνω κατι που να μπορω να σωζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο το κινητο μεσα στο pc και οποτε θελω να τα συγχρονιζω για τυχον ανανεωσεις (εφαρμογες,επαφες κτλ) και να ειμαι unroot. (τ'ακους Αλεξ?? :p )

χαχαχαχα Αλεξ διαβαζω πριν κανα μισαωρο το how to root το δικο σου για να μαθαινω και να τα αποστηθιζω καλα,ακομα δεν εχω μαθει τέλεια τις τελείες και τα κοματα αλλα που θα μου παει θα το μαθω και τοτεεεεε.....

...θα γινω SuperDooperUser να ουμε!

Αλλα πριν απο οοοοολα αυτα θελβω να βρω κατι να κανει αυτο που εξηγω πιο πανω στον Αντωνη.Ουτε froyo δεν θα βαλω αν δεν μπορω να σωσω τα παντα στο pc. (αντε και στο netbook μου.

ps:Θα σε τρελάνω εσενα το ξερω.

Δεν έχει σχέση αν έχεις εξωτερική κάρτα Τζιάννι, το τηλέφωνό μας έχει μια κάρτα 8GB (ή 16 αν πήρες αυτή την έκδοση), που λειτουργεί ακριβώς σαν εξωτερική κάρτα...απλά δε βγαίνει. Οπότε ό,τι σου λένε για εξωτερική κάρτα, ισχύουν τα ίδια και για την εσωτερική.

Όσο για αυτά που θες να κάνεις, ΜΟΝΟ με root γίνεται ολική αντιγραφή προφανώς, αφού πρέπει να αντιγράψεις και τα αρχεία του συστήματος στα οποία χωρίς root δεν έχεις πρόσβαση.

Δεν έχει απολύτως καμία σχέση το froyo και ούτε θα αλλάξει κάτι αν γίνεις root στο eclair με το αν θα μπορείς να το περάσεις ή όχι... αν δηλαδή σκοπεύεις να γίνεις, γίνε μια ώρα αρχύτερα που γίνεται και εύκολα (στα froyo δεν είναι τόσο απλό).

Παρ'όλα αυτα αφού φοβάσαι τόσο πολύ, βάλε το mybackup pro που κάνει backup όλες τις εφαρμογές σου (χωρίς φυσικά τα settings), και δε χρειάζεται root. (εξάλλου δε μπορεις να μεταφέρεις τα πάντα από το εκλερ στο φρόγιο αυτούσια, γιατί είναι άλλο σύστημα).

Καλημερα σας,

για οποιον χρησιμοποιει το dropbox, δειτε το παρακατω βιντεο το οποιο δειχνει πραγματακια που μπορουμε να κανουμε και να μας κανουν πολυ ευκολη την ζωη μας.

δειτε προσεκτικα και πιο πολυ απο το 3:28 και μετα, που εξηγει πως μπορουμε να χρησιμοποιουμε τον dropbox σαν...usb stick !!!!

δειτε εκει που εξηγει πως μπορουμε να εχουμε τον firefox εγκατεστημενο μεσα στο dropbox και να το εχουμε παντου με ολα μας τα Bookmarks !!!! φοβερο !!!!

μου αρεσε παρα πολυ αυτο το βιντεακι που το ανεβασα και στο Blog μου !!!!

εδω ειναι :

*edit : και μη μου πειτε οτι ειμαι offtopic εεεεεε :lol: :lol:

Ευχαριστούμε Αντώνη! Να προσθέσω ότι το τελευταίο Titanium κάνει backup και το Dropbox αν το έχουμε στο κινητό.

Edited by mirrorofsorrow
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή χρησιμοποιούμε την πολλαπλή παράθεση αν θέλουμε να απαντήσουμε σε περισσότερα μηνύματα χρηστών
- Alex

Παρ'όλα αυτα αφού φοβάσαι τόσο πολύ, βάλε το mybackup pro που κάνει backup όλες τις εφαρμογές σου (χωρίς φυσικά τα settings), και δε χρειάζεται root. (εξάλλου δε μπορεις να μεταφέρεις τα πάντα από το εκλερ στο φρόγιο αυτούσια, γιατί είναι άλλο σύστημα).

Ωπα ωπα δηλαδη παλι ξανα στησιμο απο την αρχη,εφαρμογες κτλ με την ελευση του froyo??:blink:

Oσο για την καρτα την εσωτερικη ναι το 8αρι εχω.Αν γινεται και ετσι να σωζω καποια πραγματα εκει εχει καλως,απλα με το φτωχο μου μυαλο πιστευω οτι αν χρειαστει να γινει το κινητο με froyo παλι δνε θα χαθουν ολα οσα εχω σωσει εκει μεσα?:blink:

Οσο για τον φιλο που δεν του δουλευε η sim στον Γαλαξια,εγω απο Vodafone το πηρα και πηρα την εκδοση Vanilla που ειναι το free με το λογισμικο της Samsung και μονο και το δουλευω με Cosmote καρτα.Το dual branded οπως το ονομαζουν ειναι το κλειδωμενο της για χρηση μονο με Vodafone-360 κτλ.

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Έχετε υπ οψην σας ότι έχουμε το πιο ολοκληρομενο Dropbox σε σχέση με άλλες πλατφόρμες λειτουργικού.

Στο ios για παράδειγμα δεν μπορείς να κανείς upload τίποτα εκτός φωτό και βίντεο.

Μόνο download.:)

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ωπα ωπα δηλαδη παλι ξανα στησιμο απο την αρχη,εφαρμογες κτλ με την ελευση του froyo??:blink:

Oσο για την καρτα την εσωτερικη ναι το 8αρι εχω.Αν γινεται και ετσι να σωζω καποια πραγματα εκει εχει καλως,απλα με το φτωχο μου μυαλο πιστευω οτι αν χρειαστει να γινει το κινητο με froyo παλι δνε θα χαθουν ολα οσα εχω σωσει εκει μεσα?:blink:

Aν γίνεις root και κάνεις backup με το titanium, μπορείς να επαναφέρεις όλες σου τις εφαρμογές στο φρόγιο μαζί με τα settings, τα highscores απ'τα παιχνίδια αν έχεις, και γενικά όλα. Aν δε γίνεις root, μπορείς να επαναφέρεις με το mybackup pro τις εφαρμογές, σκέτο. (που είναι πιο εύκολο μεν από να το κάνεις μια-μια εφαρμογή με το χέρι, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να τις ξαναφτιάξεις από την αρχή).

Αυτό που δε γίνεται είναι να κάνεις εικόνα του συστήματος όπως είναι τώρα, αυτό δηλαδή που κάνει ο rom manager.

@tonysac Η απάντηση είναι ναι, αλλά επειδή δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά δε δίνω εγγύηση, ρώτα τον Κώστα για σίγουρα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί διστάζεις τόσο... δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεν περνάς firmware ή κάτι επικίνδυνο με το να γίνεις root... ένα αρχείο είναι. Μια κακογραμμένη εφαρμογή που κατεβάζεις από το market μπορεί πιθανώς να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά... Anyway όπως θες.

Όσο για την κάρτα, μπορείς να σώζεις ό,τι θες εκεί μεσα (αν και 8GB γεμίζουν εύκολα αν χρησιμοποιείς τις δυνατότητες του κινητού), και επίσης μπορείς να το συνδέεις ως usb drive στο pc σου και να τα μεταφέρεις εκεί για ασφάλεια. Τώρα με το froyo μπορεί να χαθούνε, αλλά μπορεί και όχι... κανένας δε μπορεί να σου δώσει σίγουρη απάντηση σ'αυτό.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Aν γίνεις root και κάνεις backup με το titanium, μπορείς να επαναφέρεις όλες σου τις εφαρμογές στο φρόγιο μαζί με τα settings, τα highscores απ'τα παιχνίδια αν έχεις, και γενικά όλα. Aν δε γίνεις root, μπορείς να επαναφέρεις με το mybackup pro τις εφαρμογές, σκέτο. (που είναι πιο εύκολο μεν από να το κάνεις μια-μια εφαρμογή με το χέρι, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να τις ξαναφτιάξεις από την αρχή).

Αυτό που δε γίνεται είναι να κάνεις εικόνα του συστήματος όπως είναι τώρα, αυτό δηλαδή που κάνει ο rom manager.

Δεν καταλαβαίνω γιατί διστάζεις τόσο... δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεν περνάς firmware ή κάτι επικίνδυνο με το να γίνεις root... ένα αρχείο είναι. Μια κακογραμμένη εφαρμογή που κατεβάζεις από το market μπορεί πιθανώς να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά... Anyway όπως θες.

Όσο για την κάρτα, μπορείς να σώζεις ό,τι θες εκεί μεσα (αν και 8GB γεμίζουν εύκολα αν χρησιμοποιείς τις δυνατότητες του κινητό), και επίσης μπορείς να το συνδέεις ως usb drive στο pc σου και να τα μεταφέρεις εκεί για ασφάλεια. Τώρα με το froyo μπορεί να χαθούνε, αλλά μπορεί και όχι... κανένας δε μπορεί να σου δώσει σίγουρη απάντηση σ'αυτό.

Χμμμ....μιλας με γριφους γεροντα....(απο το γνωστο ανεκδοτο.:p)

Ειπες πιο πανω Αλεξ οτι μπορω να κανω το κινητο σαν usb drive και να μεταφερω εκει πραγματα για ασφαλεια.Αυτο θελω να κανω και γω.Επαφες,εφαρμογες κτλ επειδη δεν εχω Gmail μπορω απλα να τα περναω σαν ενα απλο αρχειο μεσα στο pc και μετα οταν τα χρειαστω να τα περναω στο κινητο και αυτο να τα αναγνωριζει ξανα?

Οσο για το Root εχω απλα την αμφιβολια του κατι μπορει να γινει και να χρειαστει να παει το κινητο για εγγυηση και να μην μπορεσω να το κανω unroot (πχ καει η οθονη και δεν βλεπω την τυφλα μου να το ξαναλλαξω σε unroot,ακραιο το ξερω αλλα μπορει να συμβει :) ) και εν τελει να μην περαστει σε εγγυηση.

Ρε γμτ εχω ασχοληθει με τρελες βελτιωσεις σε μηχανοκινητο αθλητισμο και δεν μπορω να παρω την αποφαση να κανω μερικα απλα κλικ.:wacko:

ΩΠΑ!! Δηλαδή από eclair σε eclair κάνει; Γιατι έλεγα να δοκιμάσω καμιά JM8..:ninja:

Και επιπλέον για να ξεκαθαρίσουμε κάτι..αν έχω την jg5 backup στον rom manager και βάλω την jm8 (odin) μπορώ να βάλω ΜΟΝΟ τις εφαρμογές μου από την jg5 και να δουλεύουν κανονικά στην jm8;:ninja:

Κάτσε ρε Άλεξ τώρα μπερδεύτηκα..

Αν λες ναι για το "eclair σε eclair", από ότι κατάλαβα δεν γίνεται γιατί από ότι έγραψε και ο Te_Salat ναι μεν δούλευε αλλά του είχε κρατήσει το φάσμα του προηγούμενου firmware..

Τώρα αν λες ναι για το δεύτερο, εννοείς ότι είναι κατα πάσα πιθανότητα δυνατόν να βάζω κάποιο άλλο firmware στο κινητό μέσω odin kies κλπ, και υπάρχει η δυνατότητα να κάνω restore απο τον Rom Manager μόνο τις εφαρμογές και τα settings;

Αν γίνεται αυτό τότε θα ήταν ότι πιο εκπληκτικό έχω ακούσει για εφαρμογή!!:blink:

Αντώνης

Χμμμ....μιλας με γριφους γεροντα....(απο το γνωστο ανεκδοτο.:p)

Ειπες πιο πανω Αλεξ οτι μπορω να κανω το κινητο σαν usb drive και να μεταφερω εκει πραγματα για ασφαλεια.Αυτο θελω να κανω και γω.Επαφες,εφαρμογες κτλ επειδη δεν εχω Gmail μπορω απλα να τα περναω σαν ενα απλο αρχειο μεσα στο pc και μετα οταν τα χρειαστω να τα περναω στο κινητο και αυτο να τα αναγνωριζει ξανα?

Οσο για το Root εχω απλα την αμφιβολια του κατι μπορει να γινει και να χρειαστει να παει το κινητο για εγγυηση και να μην μπορεσω να το κανω unroot (πχ καει η οθονη και δεν βλεπω την τυφλα μου να το ξαναλλαξω σε unroot,ακραιο το ξερω αλλα μπορει να συμβει :) ) και εν τελει να μην περαστει σε εγγυηση.

Ρε γμτ εχω ασχοληθει με τρελες βελτιωσεις σε μηχανοκινητο αθλητισμο και δεν μπορω να παρω την αποφαση να κανω μερικα απλα κλικ.:wacko:

Kαλά το ξέρεις το άλλο με τη γιαγιά και τα καρούλια ε;

Αν καεί η οθόνη δε θα μπορούν ούτε αυτοί να δουν ότι έχεις root... ασε που αμφιβάλλω ότι θα μπορούν να το καταλάβουν ή να νοιάζονται οι περισσότεροι απ'αυτούς, εδώ δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να λέει baseband unknown το τηλέφωνο (βλ. πιο πάνω μηνύματα).... άκου να καεί η οθόνη...

Τέλος πάντων.

Το τηλέφωνο μπορείς να το συνδέσεις στο pc και να περάσεις τις φωτογραφίες σου, τα αρχεία σου, και τα backups που μπορεί να έχεις (στην περίπτωση σου με το mybackup pro). Μπορείς να το συνδέσεις σε mass storage mode, (κοίτα στο FAQ) που είναι ακριβώς σα να συνδέεις ένα usb stick...

Επίσης για τις επαφές, πήρες google τηλέφωνο, φτιάξε ένα gmail. Oύτε γώ είχα και έφτιαξα ειδικά γι'αυτό, δεν το χρησιμοποιώ για τιποτα άλλο και δε μου στέλνει κανείς email εκεί.

Αν με τίποτα ούτε αυτό θες να κάνεις γιατί φοβάσαι ξέρω γώ μην εκραγεί η google ή το pc σου (:p), μπορείς να κάνεις export τις επαφές σου από τα contacts, έχει επιλογή (τις κάνει export σε ένα vcf αρχείο) ή ακόμα και από το Kies, και μπορείς να αντιγράψεις αυτό το αρχείο όπως λες. Και τα μηνύματά σου μπορείς επίσης να τα σώσεις όλα με την εφαρμογή (τζάμπα) sms backup & restore από το μαρκετ, τα σώζει κι αυτά σε ένα αρχείο που μπορείς να το αντιγράψεις.

Χώρις το Google account και το android market παρ'όλα αυτά χάνεις τον κόσμο του android... και είναι κρίμα.

Κάτσε ρε Άλεξ τώρα μπερδεύτηκα..

Αν λες ναι για το "eclair σε eclair", από ότι κατάλαβα δεν γίνεται γιατί από ότι έγραψε και ο Te_Salat ναι μεν δούλευε αλλά του είχε κρατήσει το φάσμα του προηγούμενου firmware..

Τώρα αν λες ναι για το δεύτερο, εννοείς ότι είναι κατα πάσα πιθανότητα δυνατόν να βάζω κάποιο άλλο firmware στο κινητό μέσω odin kies κλπ, και υπάρχει η δυνατότητα να κάνω restore απο τον Rom Manager μόνο τις εφαρμογές και τα settings;

Αν γίνεται αυτό τότε θα ήταν ότι πιο εκπληκτικό έχω ακούσει για εφαρμογή!!:blink:

E... όχι δε μπορείς να το κάνεις μόνο τις εφαρμογές με το rom manager, αλλά γιατί να θες, αφού το titanium με ένα batch restore κάνει ακριβώς αυτό με ένα κλικ...

Ο Κώστας το πέτυχε, απλά επειδη δεν κάνει το φάσμα που λες backup, αρκει όπως έκανε και ο Kώστας να περάσεις την έκδοση που είχες για να έχει το σωστό φάσμα, και μετά το backup σου από πάνω..

Αλλά αν θες μόνο τις εφαρμογές και τα settings, Titanium... ένα κλικ είναι..

Edited by Tyxerakias
- Alex

Αν καεί η οθόνη δε θα μπορούν ούτε αυτοί να δουν ότι έχεις root... ασε που αμφιβάλλω ότι θα μπορούν να το καταλάβουν ή να νοιάζονται οι περισσότεροι απ'αυτούς, εδώ δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να λέει baseband unknown το τηλέφωνο (βλ. πιο πάνω μηνύματα).... άκου να καεί η οθόνη...

Τέλος πάντων.

Αν ομως αντι για αντικατασταση κινητου κανουν αντικατασταση οθονης και εν τελει ανοιξει το κινητο δεν θα το δουν?:p

Το τηλέφωνο μπορείς να το συνδέσεις στο pc και να περάσεις τις φωτογραφίες σου, τα αρχεία σου, και τα backups που μπορεί να έχεις (στην περίπτωση σου με το mybackup pro). Μπορείς να το συνδέσεις σε mass storage mode, (κοίτα στο FAQ) που είναι ακριβώς σα να συνδέεις ένα usb stick...

Επίσης για τις επαφές, πήρες google τηλέφωνο, φτιάξε ένα gmail. Oύτε γώ είχα και έφτιαξα ειδικά γι'αυτό, δεν το χρησιμοποιώ για τιποτα άλλο και δε μου στέλνει κανείς email εκεί.

Αν με τίποτα ούτε αυτό θες να κάνεις γιατί φοβάσαι ξέρω γώ μην εκραγεί η google ή το pc σου (:p), μπορείς να κάνεις export τις επαφές σου από τα contacts, έχει επιλογή (τις κάνει export σε ένα vcf αρχείο) ή ακόμα και από το Kies, και μπορείς να αντιγράψεις αυτό το αρχείο όπως λες. Και τα μηνύματά σου μπορείς επίσης να τα σώσεις όλα με την εφαρμογή (τζάμπα) sms backup & restore από το μαρκετ, τα σώζει κι αυτά σε ένα αρχείο που μπορείς να το αντιγράψεις.

Χώρις το Google account και το android market παρ'όλα αυτά χάνεις τον κόσμο του android... και είναι κρίμα.

Αντε με πειθεις σιγα σιγα να γινω root....:O

Παντως android market βλεπω κανονικα και ετσι οπως ειμαι.Πρεπει να εχω Gmail για να βλεπω?Ρε λες να μου εκανε ο κολλητος κανα mail για να το ενεργοποιησει?:blink:

Τεσπα εχω πολυ διαβασμα να κανω ακομα στο FAQ.Σε αφηνω να ηρεμησεις λιγο.:lol:

E... όχι δε μπορείς να το κάνεις μόνο τις εφαρμογές με το rom manager, αλλά γιατί να θες, αφού το titanium με ένα batch restore κάνει ακριβώς αυτό με ένα κλικ...

Ο Κώστας το πέτυχε, απλά επειδη δεν κάνει το φάσμα που λες backup, αρκει όπως έκανε και ο Kώστας να περάσεις την έκδοση που είχες για να έχει το σωστό φάσμα, και μετά το backup σου από πάνω..

Επομενως και αν καταλαβα καλα, οταν με το καλο (...) περασουμε σε γιαουρτι, το rom manager θα ειναι αχρηστο. Το μονο που θα μπορουμε να περασουμε θα ειναι οι εφαρμογες μας με τα settings τους το οποιο μπορουμε να πετυχουμε και με titanium.

Επισης αλλο ερωτημα ειναι το εξης: Εστω οτι περναμε το froyo. Για να επαναφερουμε τις εφαρμογες μας θα πρεπει να ειμαστε κι εκει root? Επειδη ειπες πως εκει ειναι κομματακι δυσκολο να γινει...

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Τέλος πάντων.

Κοίτα να δεις που ήθελα να πετάξω το titanium τώρα που έχω τον rom manager:lol:

αυτό που όμως πάλι δεν κατάλαβα είναι ποιό είναι το πλεονέκτημα του rom manager απέναντι στο titanium αφού και τα δύο στην τελική θέλουν το odin για να μπει κάποιο firmware και μετά με το πρώτο περνάς πάλι το (ίδιο) firmware που έχει όμως τις εφαρμογές και τα settings, και με το titanium βάζεις πάλι τις εφαρμογές και τα settings αλλά όχι την rom; Κάπου τα εμπλεξα πάλι μου φαίνεται...

Αντώνης

Αν ομως αντι για αντικατασταση κινητου κανουν αντικατασταση οθονης και εν τελει ανοιξει το κινητο δεν θα το δουν?:p

Αντε με πειθεις σιγα σιγα να γινω root....:O

Παντως android market βλεπω κανονικα και ετσι οπως ειμαι.Πρεπει να εχω Gmail για να βλεπω?Ρε λες να μου εκανε ο κολλητος κανα mail για να το ενεργοποιησει?:blink:

Τεσπα εχω πολυ διαβασμα να κανω ακομα στο FAQ.Σε αφηνω να ηρεμησεις λιγο.:lol:

Ναι, σου έκανε mail... κοίτα στους λογαριασμούς και συγχρονισμός, θα το δεις εκεί... ρώτα τον να σου πει το password :p (εκτός αν σου έβαλε το δικό του, που θα είναι λίγο χαζομάρα).

Δε χρειάζεται να γίνεις root ντε και καλά, απλά στο λέω γιατί ρωτάς για να κάνεις πράγματα που θέλουν root, και είπες ότι σκοπεύεις να γίνεις στο froyo. Απλά αν σκοπεύεις να γίνεις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μη γίνεις τώρα. Αυτό λέω. Και επίσης ότι το root είναι AKINΔΥΝΟ, σε αντίθεση με το φλασάρισμα, το oclf και πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις αφού γίνεις root... (ακόμα δεν έχω δει κανέναν να δοκιμάσει να κάνει 'rm -rf /*' σε ένα terminal emulator, αλλά πού θα πάει θα το δούμε κι αυτό).

Αλλά εσύ προσπαθείς να βρεις τρόπους για να κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις τόσο άνετα με root, μέσω Καπερναούμ, και ενώ έχεις δηλώσει ότι θες να γίνεις. Είναι σα να έχεις εκατομμύρια στο χέρι και να προσπαθείς να βάλεις μια μηχανή ferrari σ'ενα παλιό zastava. Πάρε τη ferrari!!!

Επομενως και αν καταλαβα καλα, οταν με το καλο (...) περασουμε σε γιαουρτι, το rom manager θα ειναι αχρηστο. Το μονο που θα μπορουμε να περασουμε θα ειναι οι εφαρμογες μας με τα settings τους το οποιο μπορουμε να πετυχουμε και με titanium.

Επισης αλλο ερωτημα ειναι το εξης: Εστω οτι περναμε το froyo. Για να επαναφερουμε τις εφαρμογες μας θα πρεπει να ειμαστε κι εκει root? Επειδη ειπες πως εκει ειναι κομματακι δυσκολο να γινει...

To ROM manager δεν είναι για backup εφαρμογών, κάνει απλά ένα nandroid backup της ROM σαν εικόνα, μαζί με τις εφαρμογές και όλα. Η καλύτερη χρήση του είναι για να επαναφέρεις την αρχική ROM όπως ήτανε αφού φλάσαρες κάποια custom ROM πού δε σου άρεσε ή σου χάλασε κάτι, όχι ολόκληρο το firmware. Βασικά είναι πολύ καλό εργαλείο γι'αυτούς που παιζουν με ROMs και πειραματίζονται συνέχεια σβήνοντας εφαρμογές συστήματος ή φτιάχνοντας παραλλαγές της ROM όπως ξέρω γω ο Cyanogen ή ο Paul στη Modaco... δεν είναι εργαλείο για backup εφαρμογών, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι. Αν το θες απλά για backup, είναι λάθος εργαλείο, βάλε το titanium, η έκδοση 3.51 που έχω τώρα είναι φοβερή, τα batch backup δουλεύουν τέλεια, έχει ελληνική υποστήριξη, και dropbox.

Γι'αυτό που ρώτησες για root, ναι, θα πρέπει να είσαι root πάλι για να χρησιμποιήσεις εφαρμογές που γράφουν πράγματα στο σύστημα. Το root στο Froyo είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει, συγκεκριμένα στις 2 τελευταίες beta εκδόσεις θέλει odin, αν και δεν ξέρουμε αν θα θέλει στην επίσημη που θα βγεί, μπορεί και να είναι πάλι απλούστατο... μακάρι να ξέρουμε σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα ;)

παιδιά κάποια εφαρμογή απο market για να περνάω τις εφαρμογές στην κάρτα sd;

Δεν υπάρχει στο éclair, πρέπει να περιμένεις το froyo.

Κοίτα να δεις που ήθελα να πετάξω το titanium τώρα που έχω τον rom manager:lol:

αυτό που όμως πάλι δεν κατάλαβα είναι ποιό είναι το πλεονέκτημα του rom manager απέναντι στο titanium αφού και τα δύο στην τελική θέλουν το odin για να μπει κάποιο firmware και μετά με το πρώτο περνάς πάλι το (ίδιο) firmware που έχει όμως τις εφαρμογές και τα settings, και με το titanium βάζεις πάλι τις εφαρμογές και τα settings αλλά όχι την rom; Κάπου τα εμπλεξα πάλι μου φαίνεται...

Δες πιο πάνω

Edited by Tyxerakias
- Alex

Αυτό λέω. Και επίσης ότι το root είναι AKINΔΥΝΟ, σε αντίθεση με το φλασάρισμα, το oclf και πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις αφού γίνεις root... (ακόμα δεν έχω δει κανέναν να δοκιμάσει να κάνει 'rm -rf /*' σε ένα terminal emulator, αλλά πού θα πάει θα το δούμε κι αυτό).

Εντάξη όχι rm-rf αλλά ένα su rm -r /system/app/Phone.apk το έκανα χτες και γαμήθηκε ο Δίας! :lol: :lol: (μη ρωτήσεις γιατί, δεν μπορώ να κάτσω στον **** μου πρέπει να το πασπατεύω συνέχεια:cool:)

Είσαι τραγικός :)

:lol:

Προσπαθούσα να φτιάξω αυτό το κορυφαίο feature που ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ μας κότσαρε η αγαπημένη μας samsung, το fade in (που ο Θεός να το κάνει fade) στα ringtones, και δοκίμαζα μια Patchaρησμένη έκδοση του Phone.apk (όπου εκεί εντοπίζεται το "πρόβλημα") αλλά δεν με άφηνε με τίποτα να κάνω overwrite πάνω από το παλιό αρχείο (δεν μπορούσα να το κάνω kill στο τηλέφωνο, ή μάλλον το έκανα αλλά ξεκινούσε αυτόματα συνέχεια). E oldschool λοιπόν το έσφαξα (rm -r) και με γέμισε στα popup ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το τηλέφωνο (ΣΩΩΠΑ!):O. Είδα και έπαθα να το συνεφέρω αλλά τέλος καλό όλα καλά :cool:

:lol:

Προσπαθούσα να φτιάξω αυτό το κορυφαίο feature που ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ μας κότσαρε η αγαπημένη μας samsung, το fade in (που ο Θεός να το κάνει fade) στα ringtones, και δοκίμαζα μια Patchaρησμένη έκδοση του Phone.apk (όπου εκεί εντοπίζεται το "πρόβλημα") αλλά δεν με άφηνε με τίποτα να κάνω overwrite πάνω από το παλιό αρχείο (δεν μπορούσα να το κάνω kill στο τηλέφωνο, ή μάλλον το έκανα αλλά ξεκινούσε αυτόματα συνέχεια). E oldschool λοιπόν το έσφαξα (rm -r) και με γέμισε στα popup ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το τηλέφωνο (ΣΩΩΠΑ!):O. Είδα και έπαθα να το συνεφέρω αλλά τέλος καλό όλα καλά :cool:

Έπρεπε πρώτα να αντιγράψεις το καινούριο και μετά να κάνεις reboot... (btw το -r δε χρειαζότανε... -f ίσως). Τα κατάφερες να βάλεις το καινούριο τελικά;

- Alex

παιδια προβλημα!!

εχω βαλει το lock 2

για κλειδωμα της οθονης. σημερα κατι εκανα στην ταπετσαρια του προγραμματος και απο τοτε λεει αυτο το κλασικο '' η εφαρμογη θα κλεισει''.

αμ δε!! παταω να κλεισει και παλι το ιδιο και παλι και παλι.......

πως μπορω να του κανω Hard rest ή κατι τετοιο μεσω υπολογιστη.\

οπως παραδηγμα στα sony υπαρχει το sesus

( το προβλημα το εχω στο galaxy 3 αλλα το γραφω και εδω μηπως καποιος ξερει τι να κανω)

• The title was changed to Samsung Galaxy S (Μέρος ΙΙ)
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...