Jump to content

Συγκριτικό: Homescreens στο iOS και τα Windows Phone 7

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι γνωστό πως η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει και επισήμως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα την καινούργια έκδοση του λειτουργικού συστήματος που αναπτύσσει και που απευθύνεται σε smartphones, τα Windows Phone 7. Η εταιρεία ελπίζει πως μέσω της έκδοσης αυτής θα καταφέρει να επανέλθει δριμύτερη και περισσότερο ανταγωνιστική από ποτέ στην συγκεκριμένη αγορά. Πώς όμως τα καταφέρνει μέχρι και αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό; Η ιστοσελίδα pocketnow.com ετοίμασε ένα συγκριτικό, μέσω του οποίου βλέπουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες στην αρχική οθόνη του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος και του iPhone, καθώς και στην φιλοσοφία που το κάθε ένα ακολουθεί.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην συγκεκριμένη παρουσίαση, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα δύο αυτά συστήματα είναι κάπως διαφορετικός. Η δημιουργία της Microsoft κινείται περισσότερο στην εμφάνιση πληροφοριών και στην εκτέλεση διαφόρων ενεργειών μέσω της κεντρικής οθόνης, η οποία χωρίζεται σε πλακίδια κάθε ένα από τα οποία αποτελεί και ένα «σημείο ενδιαφέροντος». Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τέτοια πλακίδια σαν συντομεύσεις εφαρμογών. Η λίστα με τα apps που διαθέτει ο χρήστης εμφανίζεται αν «σύρουμε» την οθόνη προς τα δεξιά. Η λειτουργία του iPhone από την άλλη είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τα applications, τα οποία τακτοποιούνται στις διάφορες οθόνες της homescreen του iOS.

Μια άλλη ιδιαίτερη διαφορά που παρατηρούμε σε αυτό το συγκριτικό, είναι ο τρόπος με τον οποίο WP7 και iPhone εμφανίζουν τις διάφορες λειτουργίες του media player. Στα Windows Phone 7, όταν ακούμε κάποιο μουσικό κομμάτι και η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στο παρασκήνιο ενώ εμείς κάνουμε κάτι άλλο, μπορούμε απλώς να πατήσουμε τα πλήκτρα έντασης που υπάρχουν στα πλάι της συσκευής και να διαχειριστούμε τον player μέσω του μενού που θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης. Στο iPhone, ο χρήστης κάνει δύο φορές κλικ στο κεντρικό κουμπί και σύροντας το κάτω μέρος προς τα αριστερά εμφανίζονται τα σχετικά χειριστήρια. Μια τελευταία διαφορά που παρατηρήθηκε είναι το πόσο γρήγορα γίνεται η εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων ανοικτών εφαρμογών, τομέα στο οποίο φαίνεται πως υπερέχει το «έξυπνο» τηλέφωνο της Apple, καθώς η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αποδίδει τα μέγιστα στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η έκδοση των WP7 που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη παρουσίαση δεν είναι η τελική και πώς είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την επίσημη κυκλοφορία. Όλο το συγκριτικό μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Gngr3RF_eBY]iPhone versus Windows Phone 7[/ame]

Edited by TN97

Καλά καλά......

Μην παραξενευτείτε αν σε δύο χρόνια η microsoft ενωθεί με την aplle για να φτιάξουν ένα καλό λειτουργικό που θα ανταγωνιστεί το ανδροειδές..... Τελικά πράγματι οι φήμες σιγά σιγά επιβεβαιώνεται. Είναι μονόδρομος πλέον η google.....

http://img192.imageshack.us/img192/8724/htcquietlybrilliant1.gif

Καλά καλά......

Μην παραξενευτείτε αν σε δύο χρόνια η microsoft ενωθεί με την aplle για να φτιάξουν ένα καλό λειτουργικό που θα ανταγωνιστεί το ανδροειδές..... Τελικά πράγματι οι φήμες σιγά σιγά επιβεβαιώνεται. Είναι μονόδρομος πλέον η google.....

δεν θα γίνει ποτέ αυτό και για κανένα λόγο.

δεν θα γίνει ποτέ αυτό και για κανένα λόγο.

Σύμφωνο απόλυτος δεν υπάρχει περιπτοση.

Sent from my iPhone using Tapatalk

καλό δείχνει αλλά πολύ θα ήθελα να το δω σε δοκιμή

[sIGPIC][/sIGPIC]

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Προσωπικά δεν με ξετρέλλαναν τα w7 από αυτό το βίντεο αλλά περιμένω πρώτα να τα δω από κοντά και μετά να κρίνω...

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Προσωπικά δεν με ξετρέλλαναν τα w7 από αυτό το βίντεο αλλά περιμένω πρώτα να τα δω από κοντά και μετά να κρίνω...

Γιατί σε ξετρέλανε το iOs από αυτό το βίντεο;

http://img192.imageshack.us/img192/8724/htcquietlybrilliant1.gif

Εμένα πάλι μου αρέσουν και τα δύο πρότυπα, ακριβώς λόγω το minimal χαρακτήρα τους. Είπαμε, περί ορέξεως λόγος ουδείς. :)
Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

Εμένα πάλι μου αρέσουν και τα δύο πρότυπα, ακριβώς λόγω το minimal χαρακτήρα τους. Είπαμε, περί ορέξεως λόγος ουδείς. :)

Για μένα, χάλια μαύρα τα wp7

Και αυτή η λίστα με τις εφαρμογές, τι χάλι είναι αυτό? Πολύ παρωχημένο...

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τα παράθυρα αφήνουν κενό στα δεξία και δεν πιάνουν όλο το πλάτος της οθόνης. :worry:Θα ήταν πιο ωραία έτσι.

Όπως επίσης να έχουν και διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε σε πόσες περιπτώσεις δεν υπάκουσε η οθόνη στο LG και πόσο εμφανές είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση η οθόνη.

Από τα βίντεο που έχουμε δει ως τώρα, συμπερενεται ότι τα windows υστερούν σε ταχύτητα πρόσβασης ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση όπου χρειάζεται να εναλλασομαστε από εφαρμογή σε εφαρμογή.

Άντε να βρεις σ αυτήν την Μονή στήλη μια εφαρμογή όταν έχεις 70-80 apps.

Χρησιμοποιοντας τα αλλά δυο λειτουργικά (ios και android), μπορώ να πω ότι τα android κερδίζουν στον τομέα αυτό αφού μπορείς με το interface τους να έχεις πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες χωρίς καν να ανοίξεις ούτε μια εφαρμογή.

Για μένα η google "ακούει" πολύ περισσότερο τις επιταγές του κοινού.

Έχω καταλήξει ότι σαν κινητό με βολεύει πολύ περισσότερο το android ενώ σε tablet συνεχίζω να προτιμώ το ios, παρά τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις των νέων ταμπλετων με ανδροειδη.

Τα windows series 7 δεν με εντυπωσίασαν σε κάτι ούτε μου κινούν την περιεργια να τα δοκιμάσω.

Το κακό είναι ότι αυτό συμβαίνει και σε πολλούς άλλους οπότε δεν βλέπω καλά τα πράγματα στο ντεμπούτο τους.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ωραίο είναι το home screen των windows, αλλά πλέον πιστεύω οτι το Andoid είναι το ποιο ισορροπημένο λειτουργικό από όλα με τα καλά τόσο του iOS όσο και του Win7.
Less is more...

Γιατι παντα συγκρινουνε με iphone;;;

Γιατι οχι με android, symbian;;;

Ελεος με την apple πλεον...

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

Γιατι παντα συγκρινουνε με iphone;;;

Γιατι οχι με android, symbian;;;

Ελεος με την apple πλεον...

Πρώτα δοκιμάζουμε τα εύκολα και αφήνουμε τα δύσκολα για το τέλος.:shifty:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ειλικρινά με απογοήτευσαν τα wm7 ...όπως παρουσιάζονται και τα κενα αριστερά και δεξιά και μετά σύρε δεξιά για να σε βγάλει σε όλο το μενού και χάνεσαι εντελώς

Ειδικά με της αλλαγές στα apps που μόνο πίσω μπορείς να πήγαινες και όχι μπροστά,πολύ περίεργο αυτό .:confused:

Σκέτη απογοήτευση,και ελπίζω η τελική έκδοση να είναι πολύ καλύτερη.

Edited by cellphone

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

I love my Iphone

Γιατί σε ξετρέλανε το iOs από αυτό το βίντεο;

Ε σε σχέση με το windows 7 το iOS φαίνεται πιο εργονομικό και πιο όμορφο...δική μου γνώμη αυτή...γούστα είναι αυτά...σε κάποιόν άλλον μπορεί να του αρέσουν περισότερο τα wm7

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Λίγο αργότερα θα βγουν και άλλες συσκευές που θα είναι πίο γρήγορες , και με καλύτερη οθόνη.

Τα windows «ο θεος να τα κανει» έχουν αυτό με τα τετραγωνα , που είναι widget στην ουσία , για να βλεπεις οτι θες.

Νέο λειτουργικό , νέες συνήθιες.

Ειθε να ειναι «ανοιχτο» και ολα θα γινουν.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Ε σε σχέση με το windows 7 το iOS φαίνεται πιο εργονομικό και πιο όμορφο...δική μου γνώμη αυτή...γούστα είναι αυτά...σε κάποιόν άλλον μπορεί να του αρέσουν περισότερο τα wm7

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε την εμφάνιση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είναι έτσι η τελική έκδοση (κι αλίμονο αν ήταν κιόλας).

Ειδικά με της αλλαγές στα apps που μόνο πίσω μπορείς να πήγαινες και όχι μπροστά,πολύ περίεργο αυτό .:confused:

Σκέτη απογοήτευση,και ελπίζω η τελική έκδοση να είναι πολύ καλύτερη.

νομιζω η παρουσιαση ηταν μουφα! δηλαδη ο τυπος ισως να μην ηξερε κατι. Στα 5,6 και 6,1 μπορεις να καλεσεις task manager κρατωντας το πισω-οκ παρατεταμενα. το ιδιο πιστευω γινεται και στα 7. Στο i780 μου πηρε κανα 3 μηνο για να το εντοπισω. Οταν βγουν θα δουμε και ελπιζω να εχω δικιο.

ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΞΕ ΧΩΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ: 420 x 150 pixels και 16,3 KB.

Εμενα πάλι μου αρέσουν πολύ τα Win7 από αισθητικής πλευράς. Οι κενές μαύρες μπάρες δεξιά, οι μεγάλοι τίτλοι που "βγαίνουν έξω" από τη σελίδα, τετράγωνες επιφάνειες με σκέτο χρώμα χωρίς "κορνίζα" γύρω γύρω όλα αυτά είναι στοιχεια πολύ μοντέρνου design. Σε αντίθεση με το Android που είναι κατά τη γνώμη μου μια κακόγουστη αντιγραφή του iOS, τα Win7 έχουν να προτείνουν κάτι πολύ διαφορετικό. Μιλάμε όμως πάντα από αισθητικής σκοπιάς, όχι λειτουργικής.

Τώρα από λειτουργικής σκοπιάς, νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν χρώματα με μεγαλύτερη αντίθεση. Για παράδειγμα, δε μπορούσα με τη μια να καταλάβω ποια emails ήταν μη αναγνωσμένα. Επίσης, τα μεγάλα γράμματα με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών περιορίζουν τη πληροφόρηση που παίρνεις από κάθε οθόνη. Δε λέμε να πας στο άλλο άκρο, αλλα χρειάζεται νομίζω κάποια βελτίωση.

Στο συγκριτικό τώρα, δε νομίζω ότι η home screen του iOS είναι μη ενεργή. Όταν αλλάζει το notification status μιας εφαρμογής έχεις ειδοποίηση με το κόκκινο κυκλάκι. Μπορεί να μη βλέπεις τη φάτσα του αλλου στο facebook, αλλα λαμβάνεις την ίδια πληροφόρηση. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτή τη προσέγγιση γιατί είναι πιο "καθαρή" και έτσι χωράνε πολλές περισσότερες ειδοποιήσεις σε μια σελίδα. Για μένα τα widgets δημιουργούν περιττό θόρυβο σε μια σελίδα, ειδικά αν η συσκευή είναι γρηγορη και με το πάτημα του κουμπιού ανοίγει αμέσως η εφαρμογή.

Το iOS νομίζω πάσχει σε δυο πράγματα. Το notification system του θέλει δουλειά. Και επίσης η Lock screen θέλει δουλειά - εκεί μπορείς να βάλεις κάποια συγκεκριμένα widgets η κάποιες ενεργείς συντομεύσεις σε ημερολόγια κλπ. Από την άλλη στο iOS έχεις παρα πολλές εφαρμογές που υποστηρίζουν push notifications εκμεταλλευόμενες τη δωρεάν υπηρεσία της Apple. Δεν ξέρω αν MS και Google προσφέρουν παρόμοια εργαλεία...

Τέλος ας μην ξεχνάμε το spotlight στο iOS. Ναι, δε μπορείς να βάλεις συντόμευση στο home screen κάποιας επαφής, αλλα με το spotlight βρίσκεις τα πάντα πολύ γρήγορα ;).

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Τα WP7 ΔΕΝ έχουν task manager (ό,τι κι αν κάνεις). Ωστόσο μάλλον θα αποκτήσουν πολύ πιο γρήγορα από ότι το iphone (σε λιγότερο δηλαδή από 3 χρόνια). Πάντως εμένα με το iphone 3g ελάχιστες φορές μου έλειψε.

σχετικά με την αισθητική... αυτή είναι η τελική μορφή του wp7. Η μαυρίλα, μπορεί να αλλάξει με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αλλά παραμένει να έχει την ίδια φιλοσοφία (ένα χρώμα για background και αρκετό κείμενο).

Για την οθόνη, απλά δεν είναι final το προϊόν. έχω δει από κοντά wp7 συσκευή και η απόκριση είναι μια χαρά. Επιπέδου iphone (κοινώς καλύτερη απο του android)

Το πρόβλημα με την λίστα των εφαρμογών, φαντάζομαι θα λυθεί άμεσα (ας έβαζαν ένα search όπως στα Vista/7....)

Α και μην ξεχάσω ότι δεν έχει copy paste... Αν και ακουγεται ότι θα έρθει κι αυτό άμεσα με μία υλοποίηση που θα μοιάζει με αυτήν του KIN.

Πάντως, αν θυμάμαι καλά υπάρχει και video που το συγκρίνει wp7, iOS και android.... το android 3ο και καταυδρωμένο (imo)

Τα WP7 ΔΕΝ έχουν task manager (ό,τι κι αν κάνεις). Ωστόσο μάλλον θα αποκτήσουν πολύ πιο γρήγορα από ότι το iphone (σε λιγότερο δηλαδή από 3 χρόνια). Πάντως εμένα με το iphone 3g ελάχιστες φορές μου έλειψε.

σχετικά με την αισθητική... αυτή είναι η τελική μορφή του wp7. Η μαυρίλα, μπορεί να αλλάξει με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αλλά παραμένει να έχει την ίδια φιλοσοφία (ένα χρώμα για background και αρκετό κείμενο).

Για την οθόνη, απλά δεν είναι final το προϊόν. έχω δει από κοντά wp7 συσκευή και η απόκριση είναι μια χαρά. Επιπέδου iphone (κοινώς καλύτερη απο του android)

Το πρόβλημα με την λίστα των εφαρμογών, φαντάζομαι θα λυθεί άμεσα (ας έβαζαν ένα search όπως στα Vista/7....)

Α και μην ξεχάσω ότι δεν έχει copy paste... Αν και ακουγεται ότι θα έρθει κι αυτό άμεσα με μία υλοποίηση που θα μοιάζει με αυτήν του KIN.

Πάντως, αν θυμάμαι καλά υπάρχει και video που το συγκρίνει wp7, iOS και android.... το android 3ο και καταυδρωμένο (imo)

Αν δεν έχει copy paste, τότε άλλος είναι τρίτος και καταιδρωμένος..

Εμενα πάλι μου αρέσουν πολύ τα Win7 από αισθητικής πλευράς. Οι κενές μαύρες μπάρες δεξιά, οι μεγάλοι τίτλοι που "βγαίνουν έξω" από τη σελίδα, τετράγωνες επιφάνειες με σκέτο χρώμα χωρίς "κορνίζα" γύρω γύρω όλα αυτά είναι στοιχεια πολύ μοντέρνου design. Σε αντίθεση με το Android που είναι κατά τη γνώμη μου μια κακόγουστη αντιγραφή του iOS, τα Win7 έχουν να προτείνουν κάτι πολύ διαφορετικό. Μιλάμε όμως πάντα από αισθητικής σκοπιάς, όχι λειτουργικής.

Τώρα από λειτουργικής σκοπιάς, νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν χρώματα με μεγαλύτερη αντίθεση. Για παράδειγμα, δε μπορούσα με τη μια να καταλάβω ποια emails ήταν μη αναγνωσμένα. Επίσης, τα μεγάλα γράμματα με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών περιορίζουν τη πληροφόρηση που παίρνεις από κάθε οθόνη. Δε λέμε να πας στο άλλο άκρο, αλλα χρειάζεται νομίζω κάποια βελτίωση.

Στο συγκριτικό τώρα, δε νομίζω ότι η home screen του iOS είναι μη ενεργή. Όταν αλλάζει το notification status μιας εφαρμογής έχεις ειδοποίηση με το κόκκινο κυκλάκι. Μπορεί να μη βλέπεις τη φάτσα του αλλου στο facebook, αλλα λαμβάνεις την ίδια πληροφόρηση. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτή τη προσέγγιση γιατί είναι πιο "καθαρή" και έτσι χωράνε πολλές περισσότερες ειδοποιήσεις σε μια σελίδα. Για μένα τα widgets δημιουργούν περιττό θόρυβο σε μια σελίδα, ειδικά αν η συσκευή είναι γρηγορη και με το πάτημα του κουμπιού ανοίγει αμέσως η εφαρμογή.

Το iOS νομίζω πάσχει σε δυο πράγματα. Το notification system του θέλει δουλειά. Και επίσης η Lock screen θέλει δουλειά - εκεί μπορείς να βάλεις κάποια συγκεκριμένα widgets η κάποιες ενεργείς συντομεύσεις σε ημερολόγια κλπ. Από την άλλη στο iOS έχεις παρα πολλές εφαρμογές που υποστηρίζουν push notifications εκμεταλλευόμενες τη δωρεάν υπηρεσία της Apple. Δεν ξέρω αν MS και Google προσφέρουν παρόμοια εργαλεία...

Τέλος ας μην ξεχνάμε το spotlight στο iOS. Ναι, δε μπορείς να βάλεις συντόμευση στο home screen κάποιας επαφής, αλλα με το spotlight βρίσκεις τα πάντα πολύ γρήγορα ;).

Τα περί αντιγραφής του iOS από το Android είναι προφανώς δική σου άποψη και σίγουρα δίνεις την αίσθηση ανθρώπου που δεν έχει επαφή με Android.

Τα άλλα είναι προσωπικές σου απόψεις και δεν κρίνονται.

Το spotify μπορεί να είναι ένας τρόπος (όχι μοναδικός αφού παίζει και σε άλλα λειτουργικά - ας είναι καλά το Linux) δεν παύει να ζητάει από το χρήστη πληκτρολόγηση που δεν είναι και το πιο εύκολο και επιθυμητό πράγμα από το μέσο χρήστη. Ακόμα ήταν μια ανάγκη για να καλύψουν τη γύμνια σε οργάνωση του λειτουργικού κατά τα πρώτα χρόνια (όχι ότι τώρα όλα είναι καλοοργανωμένα, αλλά οι φάκελοι που τόσο σνόμπαραν οι χρήστες του iOS είναι μια λύση στο χάος) αφού οι εφαρμογές ήταν σκόρπιες σε ατελείωτες λίστες και ήταν αδύνατο για το μέσο χρήστη να θυμάται που ήταν αυτό που ψάχνει. Κι όλο αυτό στο κατά κάποιους "πιο εργονομικό λειτουργικό για τηλέφωνα"...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

^^^ Φιλε μου ποιανού την άποψη ήθελες δηλαδή να εκφερω, αν όχι τη δική μου; Εξ ορισμού, η άποψη μου είναι υποκειμενική και ειδικά για ένα αντικείμενο που δεν ορίζεται αντικειμενικά δηλαδή την αισθητική! Υπ' όψιν, δεν εκρινα τα διάφορα widgets που προσφέρουν οι τρίτοι, αλλά το Android όπως το σχεδίασε η μαμά Google.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδευεις Linux με spotlight. Και σε windows xp έχεις search, so what? Μπορείς να μου πεις που αλλού (για mobile os μιλάμε βέβαια) μπορώ να κάνω search τα podcasts μου η τα audiobooks μου;

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης