Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να το κανεις, ο Κερνελ που ειχες πριν δεν ειχε καποιο προβλημα (αφου ειχες βαλει eclair) και τωρα δεν κολλησες πουθενα (αρα ενισχυεται η πρωτη υποθεση). Relax and enjoy :happy:

Το recovery παρεμπιπτοντως ειναι το cmw, το μενου που βγαινει για το Lagfix κλπ.:)

Προς οποιον το κανει, οι εφαρμογες δεν χανονται, παρα μονο τα themes.

Αντωνη αναμενουμε!!

οκ ευχαριστω και παλι :)

φιλε tonysac θα περιμενουμε νεα... :)

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλησπερα σας , αν και νεος κατοχος του galaxy αποφασισα να το κανω ροοτ γιατι μου φαινετε πως ειναι αργο σε συγκριση με το iphone4...

ακολου8ισα τον οδηγο στην πρωτη σελιδα και εχω ενα προβλημα....

εχω ξεζιπαρει τα ροοτ και παταω το exe και μοθ βγαζει το εξης μηνυμα ΄για την εκτελεση αυτης της εφαρμογης πρεπει πρωτα να εγκαταστησετε

μια απο τις ακολου8ες εκδοσεις του .ΝΕΤ framework:v4.0.30319΄

βασικα ισως κανω κατι λα8ος

μηπως μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?

καλησπερα σας , αν και νεος κατοχος του galaxy αποφασισα να το κανω ροοτ γιατι μου φαινετε πως ειναι αργο σε συγκριση με το iphone4...

ακολου8ισα τον οδηγο στην πρωτη σελιδα και εχω ενα προβλημα....

εχω ξεζιπαρει τα ροοτ και παταω το exe και μοθ βγαζει το εξης μηνυμα ΄για την εκτελεση αυτης της εφαρμογης πρεπει πρωτα να εγκαταστησετε

μια απο τις ακολου8ες εκδοσεις του .ΝΕΤ framework:v4.0.30319΄

βασικα ισως κανω κατι λα8ος

μηπως μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?

Πρέπει να βάλεις το .net framework... Κάνε που και που κανένα windows update... :p

- Alex

Λοιπον γραφω τις οδηγιες στα ελληνικα για οσους εχουν περασει καποια ROM του Doc.

Ο Kernel που εχει χρησιμοποιηθει (κατα τον Supercurio αλλα και αλλους developers) ειναι ελλατωματικος και οδηγει καποια στιγμη σε system file corruption η οποια γινεται αισθητη αν καποια στιγμη αποφασισετε να αλλαξετε Kernel (μπορει και αλλη ROM). Βγηκε τροπος να παμε σε ασφαλες Kernel. Φανταζομαι πως κατι τετοιο θα ισχυει και στην ROM του Darky, αλλα δεν εχω αποψη γιατι δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Ο οδηγος ειναι στην ουσια η μεταφραση του post του Kalpik των XDA, τον δοκιμασα κατα το upgrade μου απο την εκδοση 7.6.2 στην 8 και ολα πηγαν καλα. Μετα απο αυτο δεν τιθεται θεμα Kernel και φλασαρετε (θεωρητικα) αφοβα.

1. Κατεβαζουμε το K9 CWM αρχειο (ειναι το αρχειο του Kernel) απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822756 και την βαζουμε στην καρτα.

2. Κατεβαζουμε την ROM του Doc. Eιτε αυτην που εχουμε ηδη ειτε αυτην που θελουμε να περασουμε και την βαζουμε στην καρτα.

3. Bootαρουμε σε Recovery Mode

4. Φλασαρουμε τον Κ9 Kernel και δεν παταμε REBOOT

5. Παμε στο Advanced ULK options -> reboot into recovery.

6. Διαλεγουμε το mounts and storage -> Format system

7. Τωρα φλασαρουμε την ROM και αμεσως μετα το Κ9 ξανα, χωρις να κανουμε reboot μεταξυ των φλασαρισματων.

9. Οταν τελειωσουμε με τα παραπανω παταμε reboot. (Εδω ο Kalpik αναφερει πως αν ειχαμε lagfix πριν την διαδικασια θα μας βγει η ενδειξη που λεει για αλλαγη στο configuration οπου πρεπει να πατησουμε remove new config. Εγω δεν ειχα lagfix και θεωρω πως καλο ειναι να βγει πριν την ολη διαδικασια.

10. Profit και οι εφαρμογες και τα δεδομενα μας δεν χανονται (Εκτος απο τον Launcher Pro Plus που ειχα, αλλα αυτο εχει να κανει με το οτι η ROM εγκαθιστα τον απλο οποτε γινεται overwrite, αλλα μικρο το κακο. Το theme εφυγε επισης).

μια παρατηρηση για το βημα 7 των οδηγιων.

λεει πως πρεπει να φλασαρουμε την ρομ και στην συνεχεια να ξαναφλασαρουμε τον σωστο (bug free) kernel και στην συνεχεια να αφησουμε το κινητο να ανοιξει.

απο οτι εχω καταλαβει ο λογος για να κανεις κατι τετοιο ειναι για να επαναφερεις το system στην μορφη που θα επρεπε να ειναι και να συνεχισεις να χρησιμοποιεις την rom που ειχες.

αν τωρα εμεις εχουμε σκοπο να βαλουμε μια καινουρια ρομ οπως οι v8 του DOC τοτε δεν ειναι αναγκη να ξαναφλασαρουμε τον kernel αμεσως μετα την ρομ γιατι η ιδια η ρομ εχει απο μονη της ενσωματομενο τον σωστο kernel (τον k9 δηλαδη)

οποτε ειναι δουλεια για το τιποτα το να τον ξανα φλασαρεις...

εχω καπου λαθος?

καλημερα

ξερεις κανεις πως μπορω να αλλαξω το google search και να το κανω μαυρο?

επεισης ποιος ειναι ο τροπος για να μη φαινονται ολες οι εικωνες στην εκθεση γιατι δε το βρισκω!

μια παρατηρηση για το βημα 7 των οδηγιων.

λεει πως πρεπει να φλασαρουμε την ρομ και στην συνεχεια να ξαναφλασαρουμε τον σωστο (bug free) kernel και στην συνεχεια να αφησουμε το κινητο να ανοιξει.

απο οτι εχω καταλαβει ο λογος για να κανεις κατι τετοιο ειναι για να επαναφερεις το system στην μορφη που θα επρεπε να ειναι και να συνεχισεις να χρησιμοποιεις την rom που ειχες.

αν τωρα εμεις εχουμε σκοπο να βαλουμε μια καινουρια ρομ οπως οι v8 του DOC τοτε δεν ειναι αναγκη να ξαναφλασαρουμε τον kernel αμεσως μετα την ρομ γιατι η ιδια η ρομ εχει απο μονη της ενσωματομενο τον σωστο kernel (τον k9 δηλαδη)

οποτε ειναι δουλεια για το τιποτα το να τον ξανα φλασαρεις...

εχω καπου λαθος?

Καλημερα, και εμενα με ειχε μπερδεψει αυτο που λες. Ομως ο οδηγος ειναι για να μπορεις να αλλαξεις rom ή kernel. Αν σκοπευεις να μεινεις πχ για παντα με την 7.6.2 και τον kernel που ειχε, δεν υπαρχει λογος να γινουν τα παραπανω βηματα.

Ο ιδιος ο developer μαλιστα λεει πως πρεπει να γινει η διαδικασια και για την αναβαθμιση.

Αν εχω καταλαβει σωστα, οταν γινεται το flash μπαινει πρωτα ο kernel (οποτε ο bug free θα κολλησει αφου ο προηγουμενος ειχε bug) και μετα η rom. Οποτε γι αυτο πρεπει να ξαναπεραστει ο bug free αφου περασει και η rom, χωρις restart (γιατι θα μπλοκαρει).

Εικασια ειναι το παραπανω, αλλα μου φαινεται το μονο λογικο. Καποιος που εχει γνωσεις για το android file system και το πως δενει μια rom με εναν kernel ισως μας φωτισει. Παντως η διαδικασια του να ξαναπερασεις τον kernel διαρκει λιγοτερο απο ενα λεπτο :)

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

κατα περιεργο τροπο σημερα που αρχησα να δοκιμαζω την ντοκ 8 μου κανει αναγκαστικο κλεισιμο στο dialer οταν ενω εχω τελειωσει την κληση παταω γρηγορα το back

το χει δει κανας αλλος?μηπως θελει αλλο modem?

κατα περιεργο τροπο σημερα που αρχησα να δοκιμαζω την ντοκ 8 μου κανει αναγκαστικο κλεισιμο στο dialer οταν ενω εχω τελειωσει την κληση παταω γρηγορα το back

το χει δει κανας αλλος?μηπως θελει αλλο modem?

Δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. Για κανε ενα clear cache.

Tο μαυρο google που ζητουσες το εχει παρει το ματι μου στο thread androdena galassia στους xda, δυστυχως δεν εχω λινκ.

Για τις εικονες πετα απλα εναν φακελο ή ενα txt αρχειο στον φακελο με τις εικονες που δεν θελεις να εμφανιζονται.

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. Για κανε ενα clear cache.

Tο μαυρο google που ζητουσες το εχει παρει το ματι μου στο thread androdena galassia στους xda, δυστυχως δεν εχω λινκ.

Για τις εικονες πετα απλα εναν φακελο ή ενα txt αρχειο στον φακελο με τις εικονες που δεν θελεις να εμφανιζονται.

clear cache δεν εχει ο στοκ dialer

το μαυρο google andromeda το δοκιμασα αλλα δε κανει τπτ

επεισης εβαλα ενα φακελο στο φακελο με τις εικωνες του ζουκλα αλλα ακομα τις δειχνει στην εκθεση

επεισης εβαλα ενα φακελο στο φακελο με τις εικωνες του ζουκλα αλλα ακομα τις δειχνει στην εκθεση

Θα πιασει μετα restart.

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Άλλος ένας happy froyo user με τον οδηγό του τυχεράκια για την "επίσημη" ελληνική 2.2. Βαρέθηκα να περιμένω τη samsung. ας το βγάλει όποτε θέλει... πάντως πραγματικά η αναμονή για froyo άξιζε. Είναι πάρα πολύ αξιόλογη αναβάθμιση ειδικά για gmail χρήστες... Thanks tyxerakia!

Καλησπέρα παιδιά, πρώτο post και σκοπός του είναι να τεθούν κάποιες ερωτήσεις, ίσως απλές, ίσως σύνθετες, από μεριάς μου για το Galaxy S. Ψάχνοντας είδα ότι αυτό το topic καθορίστηκε ως το ιδανικό για ερωτήσεις πάνω σε θέματα firmwares κτλ, οπότε here I am.

Να αναφέρω, αρχικά, ότι έχω το Vibrant SGH-T959, branded κινητό (T-Mobile) από Αμερική. Το πήρα ολοκαίνουριο από ebay 220€ και μου ήρθε πριν από 3 ημέρες. Το προφανές, και πλήρως αναμενόμενο, πρόβλημα είναι ότι είναι locked. Θεωρούσα ότι είχα τη δυνατότητα να το κάνω unlock με τα έτοιμα one-click bats που υπάρχουν εκεί έξω (βρήκα ένα καλό και ενημερωτικό topic στο xda-developers), εν τέλει όμως διαπίστωσα ότι το baseband του κινητού μου είναι από αυτά που δεν υποστηρίζονται.

Εν πάση περιπτώσει, αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση σε Froyo 2.2 και να βάλω το lagfix, οπότε βρέθηκα με το JK2 και ένα lagfix για αυτό, το οποίο δουλεύει μία χαρά. Έτρεξα και ένα benchmark που βρήκα στο android market και όλα είναι όπως έπρεπε να είναι. Φυσικά και δεν υπάρχει unlock, οι ερωτήσεις όμως που έχω να κάνω είναι οι εξής:

1) Ξέρετε από που μπορώ να αγοράσω ένα unlock code και αν αυτό θα είναι συμβατό με Samsung Galaxy S Vibrant SGH-T959 με Froyo 2.2 JK2; Δε θέλω να περιμένω πολύ καιρό μέχρι να βγει κάποιο unlocker, ούτε να πληρώσω για κωδικό που δε δουλεύει

2) Σε περίπτωση που βάλω 2.3, λογικά το unlock code δε θα δουλεύει και θα πρέπει είτε να περιμένω για unlocker, είτε να αγοράσω καινούριο, έτσι δεν είναι;

3) Έχετε κάποια γενικότερη συμβουλή για το τι θα μπορούσα να κάνω με τις μετέπειτα αναβαθμίσεις; Σκέφτηκα ότι το ιδανικό είναι όταν βγει η 2.3 να περιμένω για leak του official build, να φτιαχτεί ένα lagfix για αυτό και φυσικά unlocker και μετά να προχωρήσω στην όποια αναβάθμιση.

Συγνώμη για τις, ίσως, χαζές ερωτήσεις, έψαξα πάρα πολύ και ξεκάθαρες απαντήσεις δε βρήκα, οπότε κατέληξα εδώ και είπα να προσπαθήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπερα!! εχω ενα μεγαλο προβλημα, εβαλα τα froyo με τον οδηγο του αλεξη το odin εγγραψε pass, εσβησε το κινητο εκανε ενα update μονο του και μετα ξανα μονο του και εκανε restart..γραφει samsung gt-i9000 δειχνει το S αλλαγμενο πιο τρισδιαστατο μαλλον τα froyo αλλα κανει την δονηση σταματαει τα εφε του S κανενα λεπτο δειχνει ενα S και μετα σβηνει η οθονη και κανει δονηση και τιποτα... τι να κανω??καθε φορα που παταω το power τα ιδια..α και οσο ειναι σβηστο κανει δονηση κατα διαστηματα..

Καλησπερα!! εχω ενα μεγαλο προβλημα, εβαλα τα froyo με τον οδηγο του αλεξη το odin εγγραψε pass, εσβησε το κινητο εκανε ενα update μονο του και μετα ξανα μονο του και εκανε restart..γραφει samsung gt-i9000 δειχνει το S αλλαγμενο πιο τρισδιαστατο μαλλον τα froyo αλλα κανει την δονηση σταματαει τα εφε του S κανενα λεπτο δειχνει ενα S και μετα σβηνει η οθονη και κανει δονηση και τιποτα... τι να κανω??καθε φορα που παταω το power τα ιδια..α και οσο ειναι σβηστο κανει δονηση κατα διαστηματα..

ξαναφλασαρε τη ρομ

μαλλον κατι δεν εκανες καλα τη πρωτη φορα

ξαναφλασαρε τη ρομ

μαλλον κατι δεν εκανες καλα τη πρωτη φορα

το φλασαρα αλλες δυο φορες..το κινητο αφου κολλησει στο S και μετα σβησει η οθονη το κινητο ειναι ανοικτο δλδ τα κουμπια back menu οταν τα ακουμπαω αναβουνε..και δονητε ανα διαστηματα

Το ιδιο ειχα παθει και εγω. Δεν ξερω τι παιζει αλλα μαλλον κατι γινεται και δεν καθεται καλα το firmware. Μηπως ειχες lagfix πιο πριν και ξεχασες να το βγαλεις? Παντως εγω ελυσα το προβλημα μου κανοντας ενα factory reset απο το recovery mode. Αν θελεις κιολας ξαναφλασαρε τη ROM.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Το ιδιο ειχα παθει και εγω. Δεν ξερω τι παιζει αλλα μαλλον κατι γινεται και δεν καθεται καλα το firmware. Μηπως ειχες lagfix πιο πριν και ξεχασες να το βγαλεις? Παντως εγω ελυσα το προβλημα μου κανοντας ενα factory reset απο το recovery mode. Αν θελεις κιολας ξαναφλασαρε τη ROM.

Ειχα lag fix αλλα δεν το εβγαλα..αλλα οκ σε ευχαριστω ανοιξε!!μια ερωτηση lagfix τωρα χρειαζομαι?

Ειχα lag fix αλλα δεν το εβγαλα..αλλα οκ σε ευχαριστω ανοιξε!!μια ερωτηση lagfix τωρα χρειαζομαι?

Αυτο θα ηταν το προβλημα τοτε. Τ onr click lag fix ουτως η αλλως δεν λειτουργει στο froyo. Χρησιμοποιησε για λιγο καιρο την RΟΜ να δεις αν σου κανει και αν τη φορτωσεις πολυ και δεις οτι δεν αντεχεις ψαξε για καμια custom rom καθως ηδη κυκλοφορουν αρκετες. Πρωτα ομως δοκιμασε το λιγο μπορει να βολευτεις μια χαρα.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Αυτο θα ηταν το προβλημα τοτε. Τ onr click lag fix ουτως η αλλως δεν λειτουργει στο froyo. Χρησιμοποιησε για λιγο καιρο την RΟΜ να δεις αν σου κανει και αν τη φορτωσεις πολυ και δεις οτι δεν αντεχεις ψαξε για καμια custom rom καθως ηδη κυκλοφορουν αρκετες. Πρωτα ομως δοκιμασε το λιγο μπορει να βολευτεις μια χαρα.

οσο την βλεπω καλη μου φαινετε απλα στην αρχη κολλησε αρκετα ισως ηταν οτι δεν ειχα sim αλλα τωρα οκ!γιαυτο σκεφτηκα το lagfix ναι θελω να βαλω μια custom rom αλλα επειδη ειχα eclair δεν θα ειχα μετρο συγκρησης τωρα ομως οκ!

Kαλησπέρα,

επειδή θέλω κάποια στιγμή να κάνω το mod που ανέφερε κάποιος λίγο πριν (σχετικά με την κατάργηση αυξανόμενης έντασης), αφού γίνω root βέβαια πρώτα, θέλω να καταλάβω ποια rom έχω για να κατεβάσω και το αντίστοιχο αρχείο.

Έχω 2.1 και τα στοιχεία που βλέπω απο το *#1234#* είναι:

PDA: XWJM2

PHONE: XXJM1

CSC: XXJM1

Ποιό αρχείο είναι το κατάλληλο για μένα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

A clever person solves a problem.

A wise person avoids it.

-- Einstein

Kαλησπέρα,

επειδή θέλω κάποια στιγμή να κάνω το mod που ανέφερε κάποιος λίγο πριν (σχετικά με την κατάργηση αυξανόμενης έντασης), αφού γίνω root βέβαια πρώτα, θέλω να καταλάβω ποια rom έχω για να κατεβάσω και το αντίστοιχο αρχείο.

Έχω 2.1 και τα στοιχεία που βλέπω απο το *#1234#* είναι:

PDA: XWJM2

PHONE: XXJM1

CSC: XXJM1

Ποιό αρχείο είναι το κατάλληλο για μένα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βασικα εσυ εχεις 2.1 αλλα το mod ειναι για 2.2.

Επισης δεν προκειται να σου λειτουργησει σε επισημη γιατι θελει deodexed rom. Η βλακεια ειναι πως δεν το αναφερουν :p

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Επισης δεν προκειται να σου λειτουργησει σε επισημη γιατι θελει deodexed rom. Η βλακεια ειναι πως δεν το αναφερουν :p

Μ@λ@κία... Καλά δεν με ενοχλεί και τόσο, αλλά είπα αφού γίνεται, γιατί όχι...

Anyway, δεν τρέχει τίποτα, περιμένουμε.. ;)

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου :)

A clever person solves a problem.

A wise person avoids it.

-- Einstein

καλησπερα , μηπως υπαρχει τροπος οταν εισαι στις επαφες τα γραμματα δεξια να γινουν ελληνικα?

Είσαι σίγουρος?Εδώ βλέπω report για επιτυχία σε stock rom...

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9126694&postcount=110

• The topic was unlocked