Jump to content

Android - το μέλλον του ανήκει;


TN97
 Κοινοποίηση

Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει για το Android;  

691 members have voted

  1. 1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει για το Android;

    • Θετική... πιστεύω ότι το μέλλον του ανήκει
      420
    • Ουδέτερη... θεωρώ ότι πρέπει να «ωριμάσει» και άλλο
      182
    • Αρνητική... η φιλοσοφία και ο τρόπος υλοποίησής του δεν με ικανοποιούν
      35
    • Δεν έχω σχηματίσει κάποια εικόνα
      54


Recommended Posts

Άμα ήθελαν μπορούσαν και πιο γρήγορα να βγάλουν αναβάθμιση και δεν έχει να κάνει το ότι ήταν ίδιο με nexus αλλά στο πόσους πόρους και τι πολιτική έχει σκοπό να ακολουθήσει η κάθε εταιρία.

 

Εδώ για το nexus (cyanogen) βγάλανε σε λίγους μήνες από source. Πόσο μάλλον άμα θέλει να αφιερώσει λεφτά σε εργατοώρες έμπειρων προγραμματιστών μια μεγάλη εταιρία και όχι ελεύθερο χρόνο από χομπίστες που κατά τα άλλα κάνουν αξιοζήλευτη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 112
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η μονη μεγαλη διαφορα που θα με επιρρεαζε στη χρηση του 5230 ειναι η ελειψη του wi-fi. Το ενα κανει ομως 180€ και το αλλο 500€ με μονο αυτη την ουσιαστικη διαφορα.(το 5230 εχει και καλυτερη μπαταρια)Το βασικο τους hardware (οθονη, cpu, ram) Ειναι το ιδιο. Θες δηλαδη να μου πεις οτι το LG optimus εχει τον ιδιο επεξεργαστη, οθονη ,ram με το Desire;

 

Oταν μιλησα για hardware τα εβαλα ολα μεσα, ποιοτητα κατασκευης και specs. Aυτο που σου λεω ειναι οτι αναλογα με τα specs και την ποιοτητα του κινητου αλλαζει και η τιμη του, ανεξαρτητως αν ειναι symbian ή android. Kαι στις 2 συγκρισεις που κανεις (Lg-htc και 5230 n97) αυτο συμβαινει, αν και θεωρω ατυχες απ τη μια να συγκρινεις μοντελα της ιδιας φιρμας και απο την αλλη να συγκρινεις το πιο low budget μοντελο της lg που δε φημιζεται για την ποιοτητα κατασκευης της, με μια απο της καλυτερες συσκευες της Htc η οποια φημιζεται ακριβως για αυτο...

Oσο για το n97 θεωρω οτι σε καμμια περιπτωση δε δικαιολογειται η διαφορα τιμης των 250 ευρω, θα πρεπε να ναι πιο ακριβο αλλα οχι τοσο.

Link to comment
Share on other sites

Αντε ο επεξεργαστης το ξερεις ειναι ιδιος. Το radiochip και το gps receiver πως ξερεις οτι ειναι τα ιδια ποιοτικα? Εκτος κι αν τα χεις ανοιξει τα κινητα και τα χεις δει. Γιατι απο οσο ξερω υπαρχουν πολλοι διαφορετικοι τυποι και σε radiochips και σε gps receiver.

Για παραδειγμα το milestone, κλειδωνε δορυφορο σε 3 δευτερα εντος σπιτιου. Το desire για την ακριβως ιδια τοποθεσια θελει 12 δευτερα. Με το ιδιο λογισμικο, κατι μου λεει οτι το GPS hardware δεν ειναι το ιδιο...

 

Το ξερουμε εισαι φανατικος νοκιακiας, αλλα το παρακανεις. Σε λιγο θα πιστεψω οτι εισαι αντιπροσωπος της νοκια η κατι τετοιο

Μου παραθετεις κινητα 2 διαφορετικων εταιριων που μπορει να εχουν αλλους προμηθευτες. Φυσικα και το hardware δεν θα ειναι ιδιο. Δοκιμασε με ιδιας εταιρειας. Εγω σου μιλαω για κινητα ιδιας εταιρειας. Και τα δυο φορανε τα ιδια chip τουλαχιστον ως προς το GSM και cpu. Γι αυτο και μπορει να πουλαει το ενα κινητο τοσο φτηνα. Λες να εφτιαξε δυο ιδιων δυνατοτητων και να εβαλε το ακριβο ετσι για να ανεβασει την τιμη ,στο n97; Και τα δυο ειχαν τεχνολογια που η Nokia εκανε αποσβεση με προηγουμενα μοντελα(τον ιδιο επεξεργαστη εχει το σχεδον 3 ετων Ε51 που εχω) Αν για καθε συσκευη ιδιας περιοδου κυκλοφοριας ,εβαζε αλλα chip θα ειχε ζημιες. Λες και ο arm να ειναι φτηνη εκδοση στο 5230;...Η τιμη σου εξηγησα που αλλαζει. Μεγαλη διαφορα στο κοστος δινει η εσωτερικη μνημη οι επιπλεον καμερα και τα υλικα. Που αν το σκεφτεις κανουν το N97 mini υπερτιμημενο(συμφωνω με τον contime, αν σκεφτεις οτι για μια περιοδο το 5230 εκανε 150€..).

Ναι , μου αρεσουν τα κινητα της nokia γιατι εχει λυσεις για τα λεφτα που θετω ως οριο καθε φορα για την αγορα νεας συσκευης. Και ειμαι ικανοποιημενος πελατης εδω και 12 χρονια ακομη και απο το service της nokia.

Οσο για το gps, επειδη δοκιμαζω pna και οχι gps κινητων. Δοκιμασε ενα navigon με καλυτερο Chip και ενα tomtom xl που κοστιζει τα μισα χρηματα με παλαιοτερο chip και ελα πες μου ποιο κλειδωνει πιο γρηγορα ακομη και μεσα σε σπιτι. Για να δεις οτι παιζουν πολλοι παράγοντες ως προς αυτο.

Edited by songless_bird

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

Τελοσπαντων επειδη το θεμα ειναι το android, ας μην συνεχισουμε την συζητηση ποσο καλα κινητα ειναι τα νοκια. εγω το μοναδικο παραπονο που εχω εως στιγμης ειναι το θεμα της φωνητικης κλησης και πλεον των φωνητικων εντολων. Γενικα αργει να ενσωματωσει την τεχνολογια σε διαφορετικες γλωσσες. Και ειναι απαραδεκτο για καποιον που θελει να κυριαρχησει στην παγκοσμια αγορα.. Για παραδειγμα η φωνητικη αναζητηση υπαρχει τουλαχιστον εδω και 1 χρονο, ελληνικα ακομη δεν ειδαμε.
Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και διαφωνώ!

Άμα ο καθένας νομίζει ότι θα πάρει το android και θα κάνει ότι του κατέβει είναι γελασμένος. Οι καταναλωτές θα τιμωρήσουν τους έξυπνους αγνοώντας τους.

πχ η HTC έχει κάνει τρελές πωλήσεις με το desire γιατί έκανε σοβαρή δουλεία και ανέβασε πάρα πολύ τη φήμη της με την σχετικά γρήγορη αναβάθμισή του σε froyo.

 

Τη sony από την άλλη δεν την ακούς και πολύ με το x10. :rolleyes:

 

Η samsung κρέμασε τον κόσμο παλιά αλλά δεν δείχνει να έχει σκοπό να το ξανακάνει με το galaxy s γιατί όλοι από την αρχή την έκραζαν. ;)

 

Μα αυτό είναι λίγο-πολύ το θέμα, ότι η αυτορρύθμιση των εταιρειών δε φαίνεται να δουλεύει και τόσο καλά.

Το ίδιο το Desire το οποίο αναφέρεις ως πρότυπο αφενός έχει το custom shell της HTC αντί για καθαρό Android και αφετέρου ο ίδιος μιλάς για σχετικά γρήγορη αναβάθμιση σε 2.2. Όταν ο καλύτερος αναβαθμίζεται "σχετικά γρήγορα" καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

 

Και μην θεωρείς δεδομένο ότι αυτού του είδους οι άριστες/πετυχημένες πρακτικές είναι απαραίτητα αυτές που ακολουθούνται από τις ίδιες τις εταιρείες. Η Motorola ας πούμε γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το Droid/Milestone πριν σχεδόν ένα χρόνο το οποίο φορούσε καθαρό Android 2.0 με το UI της Google αλλά όλα αν δεν κάνω λάθος τα τηλέφωνα που έβγαλε στη συνέχεια είχαν το Motoblur και μάλιστα σε μερικά από αυτά έτρεχε πάνω σε 1.5!

 

Ανάλογα δηλαδή με την εταιρεία και το μοντέλο που αγοράζεις διαφέρει το UI που θα πάρεις, η έκδοση του Android πάνω στην οποία αυτό θα τρέχει και οι πιθανότητες που έχεις κάποια στιγμή αυτό να αναβαθμιστεί. Επίσης σε κάποιες αγορές, στις οποίες ευτυχώς δεν ανήκει η ελληνική αλλά έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον της πλατφόρμας υπάρχει και παρέμβαση από τους παρόχους οι οποίοι προσθαφαιρούν κομμάτια του λειτουργικού κατά βούληση. (Αυτό είναι και το θέμα του άρθρου που παρέθεσα αλλά ξεφύγαμε).

 

Άυτή η κατάσταση στην οποία κάθε κατασκευαστής και κάθε πάροχος κινητής έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει το Android ως λειτουργικό α λα κάρτ προσθαφαιρώντας ότι τον βολεύει ώστε να κρατήσει τους πελάτες του πιστούς για εμένα απλά δεν είναι ικανοποιητική και σαν υποψήφιο πελάτη με διώχνει. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι developers που ασχολούνται με την πλατφόρμα και πρέπει να προγραμματίζουν τις εφαρμογές τους να λειτουργούν σε πολλαπλές εκδόσεις του λειτουργικού.

 

Λες ότι η HTC έκανε πολύ καλή δουλειά στο Desire και γι' αυτό επιβραβεύεται με καλές πωλήσεις. Το αποτέλεσμα είναι όντως καλό και μπράβο της από τη μία, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται με το software. Δουλειά της για εμένα είναι να φτιάξει το hardware που να εκμεταλλεύεται το λειτουργικό και να φροντίζει ώστε οι αναβαθμίσεις του να γίνονται άμεσα. Όχι "σχετικά γρήγορα" επειδή πρέπει πρώτα να κάνει port το Sense UI στο νέο λειτουργικό αλλά ακαριαία, την άλλη μέρα αφότου το παρουσιάσει η Google αν είναι δυνατόν.

 

Και καταλαβαίνω τη χρησιμότητα των custom shells στα WinMo 6.x και ο κατακερματισμός που έφεραν τότε ήταν ίσως ένα αναγκαίο κακό, αλλά σε ένα σύγχρονο και αρκετά user-friendly OS σαν το Android τελικά τί λογο ύπαρξης έχουν; Αξίζει η όποια - συνήθως αμφιλεγόμενη - λειτουργική ή αισθητική βελτίωση την καθυστέρηση στην αναβάθμιση των τηλεφώνων και τη μεγάλη σύγχιση που προκαλούν στην ταυτότητα του ίδιου του λειτουργικού και στη σχέση του με τον τελικό καταναλωτή;

 

Αν έχει πει κάτι σωστό μέχρι τώρα η Microsoft σχετικά με τα Windows Phone 7 είναι ο περιορισμός της δυνατότητας των κατασκευαστών να βάλουν χέρι στο UI της. Νομίζω ότι και η Google θα πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο σύντομα.

 

ΥΓ. Ελπίζω τα παραπάνω να μη ληφθούν ως επίθεση κατά του Android μόνο και μόνο επειδή έχω για avatar ένα iPhone. Είναι προφανές νομίζω ότι η γνώμη μου για το ίδιο το λειτουργικό είναι καλή.

Edited by marvin

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό είναι λίγο-πολύ το θέμα, ότι η αυτορρύθμιση των εταιρειών δε φαίνεται να δουλεύει και τόσο καλά.

Το ίδιο το Desire το οποίο αναφέρεις ως πρότυπο αφενός έχει το custom shell της HTC αντί για καθαρό Android και αφετέρου ο ίδιος μιλάς για σχετικά γρήγορη αναβάθμιση σε 2.2. Όταν ο καλύτερος αναβαθμίζεται "σχετικά γρήγορα" καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

 

Και μην θεωρείς δεδομένο ότι αυτού του είδους οι άριστες/πετυχημένες πρακτικές είναι απαραίτητα αυτές που ακολουθούνται από τις ίδιες τις εταιρείες. Η Motorola ας πούμε γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το Droid/Milestone πριν σχεδόν ένα χρόνο το οποίο φορούσε καθαρό Android 2.0 με το UI της Google αλλά όλα αν δεν κάνω λάθος τα τηλέφωνα που έβγαλε στη συνέχεια είχαν το Motoblur και μάλιστα σε μερικά από αυτά έτρεχε πάνω σε 1.5!

 

Ανάλογα δηλαδή με την εταιρεία και το μοντέλο που αγοράζεις διαφέρει το UI που θα πάρεις, η έκδοση του Android πάνω στην οποία αυτό θα τρέχει και οι πιθανότητες που έχεις κάποια στιγμή αυτό να αναβαθμιστεί. Επίσης σε κάποιες αγορές, στις οποίες ευτυχώς δεν ανήκει η ελληνική αλλά έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον της πλατφόρμας υπάρχει και παρέμβαση από τους παρόχους οι οποίοι προσθαφαιρούν κομμάτια του λειτουργικού κατά βούληση. (Αυτό είναι και το θέμα του άρθρου που παρέθεσα αλλά ξεφύγαμε).

 

Άυτή η κατάσταση στην οποία κάθε κατασκευαστής και κάθε πάροχος κινητής έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει το Android ως λειτουργικό α λα κάρτ προσθαφαιρώντας ότι τον βολεύει ώστε να κρατήσει τους πελάτες του πιστούς για εμένα απλά δεν είναι ικανοποιητική και σαν υποψήφιο πελάτη με διώχνει. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι developers που ασχολούνται με την πλατφόρμα και πρέπει να προγραμματίζουν τις εφαρμογές τους να λειτουργούν σε πολλαπλές εκδόσεις του λειτουργικού.

 

Λες ότι η HTC έκανε πολύ καλή δουλειά στο Desire και γι' αυτό επιβραβεύεται με καλές πωλήσεις. Το αποτέλεσμα είναι όντως καλό και μπράβο της από τη μία, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται με το software. Δουλειά της για εμένα είναι να φτιάξει το hardware που να εκμεταλλεύεται το λειτουργικό και να φροντίζει ώστε οι αναβαθμίσεις του να γίνονται άμεσα. Όχι "σχετικά γρήγορα" επειδή πρέπει πρώτα να κάνει port το Sense UI στο νέο λειτουργικό αλλά ακαριαία, την άλλη μέρα αφότου το παρουσιάσει η Google αν είναι δυνατόν.

 

Και καταλαβαίνω τη χρησιμότητα των custom shells στα WinMo 6.x και ο κατακερματισμός που έφεραν τότε ήταν ίσως ένα αναγκαίο κακό, αλλά σε ένα σύγχρονο και αρκετά user-friendly OS σαν το Android τελικά τί λογο ύπαρξης έχουν; Αξίζει η όποια - συνήθως αμφιλεγόμενη - λειτουργική ή αισθητική βελτίωση την καθυστέρηση στην αναβάθμιση των τηλεφώνων και τη μεγάλη σύγχιση που προκαλούν στην ταυτότητα του ίδιου του λειτουργικού και στη σχέση του με τον τελικό καταναλωτή;

 

Αν έχει πει κάτι σωστό μέχρι τώρα η Microsoft σχετικά με τα Windows Phone 7 είναι ο περιορισμός της δυνατότητας των κατασκευαστών να βάλουν χέρι στο UI της. Νομίζω ότι και η Google θα πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο σύντομα.

 

ΥΓ. Ελπίζω τα παραπάνω να μη ληφθούν ως επίθεση κατά του Android μόνο και μόνο επειδή έχω για avatar ένα iPhone. Είναι προφανές νομίζω ότι η γνώμη μου για το ίδιο το λειτουργικό είναι καλή.

 

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με οσα λες.

Να σημειωσω μονο οτι σαν κατοχος μιλεστονε με stock 2.1 το σκετο android δεν ειναι ουτε εφετζιδικο, ουτε πολυ smooth.

Γι αυτο και κανουν θραυση οι διαφοροι launchers πχ Adw, launcher pro κλπ.

Ενας τετοιος ειναι και το sense και κατα τη γνωμη μου, ναι , εχει λογο υπαρξης γιατι ομορφαινει το λειτουργικο και κανει πιο ευκολη τη χρηση του.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Να τα πιάσουμε ένα-ένα.

 

Το κατά πόσο μια εφαρμογή τρέχει σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού εξαρτάται από την ίδια την εφαρμογή στο πόσο εξειδικευμένη είναι αλλά και τις βλέψεις του προγραμματιστή της. Δεν μπορεί να απαιτείς από το dungeon hunter να τρέχει στο magic επειδή τρέχει μια χαρά στο galaxy s. Είναι παράλογο κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει πουθενά, γιατί όλα τα λάπτοπ δεν τρέχουν όλα τα παιχνίδια ή τα windows xp 95 δεν τρέχουν την "τάδε" εφαρμογή σήμερα;

 

To sence της HTC δεν το βλέπω σαν ένα σκέτο και άχρηστο UI γιατί προσθέτει μερικές πινελιές που κατά την γνώμη χρειάζεται για να είναι πολύ εύχρηστο και να μην χρειαστεί ο ανίδεος καταναλωτής να ψάξει για να βρει λύση. Πχ εγώ που έχω το nexus πρέπει να κατεβάσω το dialer one για να κάνω γρήγορη και βολική την αναζήτηση επαφών ή να βάλω το htc_ime που έχει το άψογο tx9 με το οποίο γράφω πολύ πιο γρήγορα μηνύματα.

 

Στο άλλο επιμένω ότι η αγορά στο τέλος θα διευθύνει τους κατασκευαστές και όχι το ανάποδο, απλά αυτό δεν φαίνεται άμεσα αλλά παροδικά. Το nexus πραγματικά δεν επέτυχε, αφού πιστεύω ότι θα μείνει στην ιστορία γιατί έδειξε το δρόμο κάνοντας τον εαυτό του σημείο αναφοράς κι ας μην έγινε εμπορική επιτυχία.

 

Το καθαρό android δεν είναι άψογο αλλά οι λύσεις για να το φέρει ο καθένας στα μέτρα του σχεδόν σε όλα είναι μερικά "κλικ" μακριά από το market. Αυτό υποτίθεται ότι έρχεται να λύσει το gingerbread, να κάνει τα custom ui όσο γίνεται πιο άχρηστα και στο τέλος να τα υποβαθμίσει. Είναι τόσο καλό το ότι η google χτυπάει τις αδυναμίες της κάνοντας το android καλύτερο και όχι βάζοντας περιορισμούς, πιστεύω ότι είναι αυτή είναι μια πραγματική επίδειξη δύναμης και ο καλύτερος τρόπος να κερδίσει τον κόσμο.

 

Το να σου κάνω προσωπική επίθεση όταν εκφράζεις την άποψή σου παρόλο που δεν συμφωνώ μαζί σου μάλλον σημαίνει έλλειψη επιχειρημάτων από μέρους μου και ξεκατίνιασμα :p

Edited by nomedor
Link to comment
Share on other sites

σχετικα με το android και το ios...

Μιας και ειμαι στο διλημμα : iphone 4 OR samsung galaxy S

θα ηθελα απο αυτους που ξερουν ειδικα για το android, αν ΑΥΤΗ τη στιγμη ειναι ανταγωνιστικο (και οχι αν ΘΑ ειναι) απεναντι στο ios 4.1 .

Επισης, δεν ξερω αν σε καθε μεγαλη αναβαθμιση του android θα πρεπει να ακολουθει και μια αλλαγη κινητου ή οποιοδηποτε κινητο με android θα δεχεται και τις μελλοντικες αναβαθμισεις με καποια φυσικα λογικη χρονικη διαρκεια. Δλδ να μην χρειαζεται σε 1 χρονο να αλλαξεις και κινητο αλλα το λογισμικο να ειναι συμβατο με τα προηγουμενα κινητα. Οπως συμβαινει με το iphone 3g & 3gs (ακομα και τα ipod 2ης γενιας) ....

Link to comment
Share on other sites

σχετικα με το android και το ios...

Μιας και ειμαι στο διλημμα : iphone 4 OR samsung galaxy S

θα ηθελα απο αυτους που ξερουν ειδικα για το android, αν ΑΥΤΗ τη στιγμη ειναι ανταγωνιστικο (και οχι αν ΘΑ ειναι) απεναντι στο ios 4.1 .

Επισης, δεν ξερω αν σε καθε μεγαλη αναβαθμιση του android θα πρεπει να ακολουθει και μια αλλαγη κινητου ή οποιοδηποτε κινητο με android θα δεχεται και τις μελλοντικες αναβαθμισεις με καποια φυσικα λογικη χρονικη διαρκεια. Δλδ να μην χρειαζεται σε 1 χρονο να αλλαξεις και κινητο αλλα το λογισμικο να ειναι συμβατο με τα προηγουμενα κινητα. Οπως συμβαινει με το iphone 3g & 3gs (ακομα και τα ipod 2ης γενιας) ....

 

Θα σου απαντήσω μόνο στο δεύτερο ερώτημά σου:

Κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα. Λογικά το κάθε κινητό θα πάρει τουλάχιστον μια ακόμα αναβάθμιση (ξέρεις, από αυτές που βγαίνουν κάθε τρίμηνο) άντε και μια ακόμη. Μέχρι εκεί. Αυτό γίνεται συνήθως στην πράξη.

 

Είναι αλήθεια ότι έχει καταντήσει αηδία αυτή η κατάσταση.

Έχει εμπορικοποιηθεί μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

Και δεν είναι θέμα αδυναμίας hardware, είναι καθαρά πολιτική των κατασκευαστών.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με οσα λες.

Να σημειωσω μονο οτι σαν κατοχος μιλεστονε με stock 2.1 το σκετο android δεν ειναι ουτε εφετζιδικο, ουτε πολυ smooth.

Γι αυτο και κανουν θραυση οι διαφοροι launchers πχ Adw, launcher pro κλπ.

Ενας τετοιος ειναι και το sense και κατα τη γνωμη μου, ναι , εχει λογο υπαρξης γιατι ομορφαινει το λειτουργικο και κανει πιο ευκολη τη χρηση του.

 

To sence της HTC δεν το βλέπω σαν ένα σκέτο και άχρηστο UI γιατί προσθέτει μερικές πινελιές που κατά την γνώμη χρειάζεται για να είναι πολύ εύχρηστο και να μην χρειαστεί ο ανίδεος καταναλωτής να ψάξει για να βρει λύση. Πχ εγώ που έχω το nexus πρέπει να κατεβάσω το dialer one για να κάνω γρήγορη και βολική την αναζήτηση επαφών ή να βάλω το htc_ime που έχει το άψογο tx9 με το οποίο γράφω πολύ πιο γρήγορα μηνύματα.

 

Δεκτό. Ωστόσο πιστεύω ότι μια ενοποιημένη εμπειρία ανεξαρτήτως κατασκευαστή

είναι προς το συμφέρον του τελικού χρήστη.

 

Το καθαρό android δεν είναι άψογο αλλά οι λύσεις για να το φέρει ο καθένας στα μέτρα του σχεδόν σε όλα είναι μερικά "κλικ" μακριά από το market. Αυτό υποτίθεται ότι έρχεται να λύσει το gingerbread, να κάνει τα custom ui όσο γίνεται πιο άχρηστα και στο τέλος να τα υποβαθμίσει. Είναι τόσο καλό το ότι η google χτυπάει τις αδυναμίες της κάνοντας το android καλύτερο και όχι βάζοντας περιορισμούς, πιστεύω ότι είναι αυτή είναι μια πραγματική επίδειξη δύναμης και ο καλύτερος τρόπος να κερδίσει τον κόσμο.

 

Μακάρι, αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε το ζήτημα των αναβαθμίσεων ή των custom UIs είναι προτίστως θέμα πολιτικής της κάθε κατασκευάστριας. Η HTC ξέρει πως είναι προς το συμφέρον της να συνηθίσει ο καταναλωτής το sense διότι όταν θελήσει να αλλάξει τηλέφωνο τα νέα μοντέλα της HTC θα είναι πιθανότατα η πρώτη του επιλογή κάτι που δεν θα ήταν απαραίτητο αν όλοι οι κατασκευαστές είχαν τηλέφωνα με το stock UI.

Για εμένα το καλύτερο στοιχείο του Android είναι οι πολλές επιλογές που σου δίνει σε hardware μεταξύ κορυφαίων κατασκευαστών αλλά είναι η πολιτική αυτών ακριβώς των κατασκευαστών που σε περιορίζει τελικά αρκετά και κρατάει την ίδια την πλατφόρμα πίσω.

 

Αν τα Windows Phone 7 με το κατά τη γνώμη μου πρωτότυπο και ενδιαφέρον UI που έχει παρουσιαστεί η MS και το οποίο θα είναι κοινό μεταξύ όλων των κατασκευαστων πετύχουν νομίζω ότι η Google θα αναγκαστεί να περιορίσει τον κατακερματισμό της πλατφόρμας της άμεσα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα!

Ειμαι καινουριος στην πλατφορμα android με se x10 mini.

Οι εντυπώσεις μου πολλη ανάμικτες.

Προτον το bluetooth που ειναι κλειδομενο.

Δευτερον οι ελλειπής ρυθμισης στο μενου (κλησης, ηχον,καμερας) κ.α.

Τρίτων η αδιαφορία της SE που εχει το x10 mini με android 1.6 ενώ αλλες android συσκευες τρεχουν σε 2.2 και 2.4.

Σε γενικες γραμμες θελει δουλεια ακομα...

:!:
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα!

Ειμαι καινουριος στην πλατφορμα android με se x10 mini.

Οι εντυπώσεις μου πολλη ανάμικτες.

Προτον το bluetooth που ειναι κλειδομενο.

Δευτερον οι ελλειπής ρυθμισης στο μενου (κλησης, ηχον,καμερας) κ.α.

Τρίτων η αδιαφορία της SE που εχει το x10 mini με android 1.6 ενώ αλλες android συσκευες τρεχουν σε 2.2 και 2.4.

Σε γενικες γραμμες θελει δουλεια ακομα...

 

Από ότι ακούγεται μέχρι το τέλος του μήνα (ίσως και λίγο αργότερα) θα υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση σε 2.1

 

Όσο για το bluetooth.. δεν νομίζω πως είναι θέμα του 1.6 αλλά της ίδιας της SE να κλειδώσει το mini για λόγους ασφαλείας (μην με ρωτάς που κολλάει η ασφάλεια, ο θεός και η ψυχή του :what: )

 

Για μένα προσωπικά μετά από μια σύντομη διαδρομή στο mobile modding (βλέπε signature) σε εντελώς διαφορετική πλατφόρμα, έγινα πρόσφατα κάτοχος ενός SE X10 mini.

Χωρίς να είναι το υπέρτατο high end Android κινητό με κόλλησε!

 

Μου αρέσει η λογική της απόλυτης ελευθερίας (χρήστης linux γαρ), και για αυτό λάτρεψα το Android (ακόμη και στην έκδοση 1.6 που είναι το δικό μου)

Με μια μικρή παρέμβαση (root) έχεις το δικαίωμα να πειράξεις τα πάντα,

μέσω του market έχεις πρόσβαση σε άπειρες χρήσιμες (ή άχρηστες) εφαρμογές.

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα!

Ειμαι καινουριος στην πλατφορμα android με se x10 mini.

Οι εντυπώσεις μου πολλη ανάμικτες.

Προτον το bluetooth που ειναι κλειδομενο.

Δευτερον οι ελλειπής ρυθμισης στο μενου (κλησης, ηχον,καμερας) κ.α.

Τρίτων η αδιαφορία της SE που εχει το x10 mini με android 1.6 ενώ αλλες android συσκευες τρεχουν σε 2.2 και 2.4.

Σε γενικες γραμμες θελει δουλεια ακομα...

 

To bluetooth δουλευει απο 2.1 και πανω.

Δεν υπαρχει android 2.4.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω android κι οι εντυπωσεις μου ειναι θετικοτατες....οπως π.χ το σφαιρατο ανοιγμα/κλεισιμο εφαρμογων, η πολυ καλη διαχειριση μνημης που εχει, και γενικοτερα κανω οτι θελω στη συσκευη μου σφαιρατα και χωρις κολληματα..το μεγαλο του πλεονεκτημα θεωρω πως ειναι η ταχυτατη εξελιξη του....!!!!!!

Ηρακλής!

___________________________________________

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μετα απο 1 χρονο android , μου ελειψε το k800i και το Nokia 6230i που ειχα.

Με προβληματα οπως...

 

εγω παντως με το gt540 δεν το βρισκω στο market Μπηκα στο market.google.com και λεει η εφαρμογη δεν υποστηριζεται στο κινητο σας WTF ?

 

και αναγκαζομενος για μια custom rom επειδη το android δεν αναβαθμιζεται μονο του...

 

It seems that swiftdroid 2.0 M4 Is autokilling background apps.Especially browser, Instead of using virtual memory for storing running applications at rom.

When i check taskkiller it shows always 50 mb free memory , which actually this is VERY very bad.

android doesnot work like this way. Phone has already low ram (256mb) i dont wanna have minus 50.

The guys at cyanogen mod should be really understand what it means preserved memory ready for use.

 

Συν το τρελο φακελωμα της google που δεν μου αρεσει καθολου μα καθόλου(πλεον εχει γινει ξεφτιλα -δοκιμαστε να πατε σε αλλη χωρα και να κανετε log in στο google) , συν την αριθμολαγνεια που εξελιχτηκε γυρω του (μεγαλες οθονες , επεξεργαστες πιο υψηλα χρονισμενους, λεπτοτερα κινητα ενω στην πραγματικοτητα ειναι παντοφλες ) .με κάνουν να αλλαξω γνωμη και ενω ειχα δει το android με καλο ματι , να μην το προτιμήσω για ακόμη μια φορά και περιμένω για τα nokia windows phone 7 -nokia meego.

Πιστεύω αρκετός κόσμος με android θα πράξει το ίδιο.

 

Παλαιοτέρα ας πούμε χρησιμοποιούσα το κινητό για κάτι παραπάνω από κλήσεις και μηνύματα όπως browsing , εν τελη αγόρασα ενα netbook πριν λίγες μέρες και μου έχει λύσει πραγματικά τα χέρια.

Ειμουν ετοιμος να τσιμπησω ενα archos 101 ,απογοητευμενος ομως,περιμενα για τα καινουρια tablets με honeycomb που παρουσιαστηκαν στην CES 11, τελικα με αφησαν αδιαφορο...

Όσο αστείο και αν ακούγεται το πιο αργο , αλλα και το πιο portable λαπτοποειδες pc στην αγορά κάνει την δουλειά! , ενω το meego OS ειναι ετοιμο για κυκλοφορια και σε netbooks.

Edited by mixlis
Link to comment
Share on other sites

Το android και το iOS ειναι τα μοναδικα λειτουργικα απο τα υπαρχοντα που εχουν προοπτικες εξελειξης και επικρατησης στο μελλον.Το android εχει το μεγαλο πλεονεκτημα το open source λογισμικου αρα ειναι το πιο πιθανο για να επικρατησει ,εκτος και αμα στο μελλον βγει κατι καλυτερο που να συνδυαζει τα πλεονεκτηματα του android και τα πλεονεκτηματα του iOS.Κατι symbian,bada ,Meego κ.τ.λ. δεν εξελεισονται ,εχουν πολυ μικρο μεριδιο στην αγορα και πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα εξαφανιστουν.
Link to comment
Share on other sites

φυσικα και του ανηκει!ενα εξελιγμενο λειτουργικο με χιλιαδες εφαρμογες που σε λιγο καιρο θα φτασει το επιπεδο του app store!και το σημαντικοτερο παιδια το βρισκεις σε φτηνα κινητα!κατι σημαντικο σε εποχες οικονομικης κρισης!εχεις να επιλεξεις σε μια μεγαλη γκαμα κινητων ενω το iphone ειναι ενα και πρεπει να δωσεις 700 ευρω κατεμε μεγαλη υπερβολη!δικαιωματικα αξιζει το μελλον στο ανδροιδ και εγω το επικροτω!
Link to comment
Share on other sites

Το Android σαφέστατα έχει μεγάλη δυναμική, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και θα πρωταγωνιστεί για πολύ καιρό. Θεωρώ ότι αν δεν δούμε κάτι συνταρακτικό από πλευράς Apple, μέχρι το τέλος του χρόνου η Google θα έχει κυριαρχήσει και στο θέμα του πλήθους των εφαρμογών, δεν ξέρω όμως τι γίνεται όσον αφορά την ποιότητα. Πάντως καλό είναι να υπάρχει πλουραλισμός, με λίγα λόγια πιο πολλές επιλογές, περισσότερα από 2-3 λειτουργικά. Η αγορά, εκτός των Android, iOS και Windows Phone, χωράει και τα MeeGo, Symbian, Blackberry, WebOS και Bada.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οτι του ανηκει..ωραιο ειναι..οχι και τοσο καλο (για μενα τουλαχιστον). μου δειχνει μια εικονα προχειροτητας δεν ξερω γιατι, αλλα εχει δρομο ακομα μπροστα του να εξελιχθει. Για τον απλο χρηστη δεν μου φαινεται και βολικο..αλλα θα δειξει! να δουμε τι θα κανει και ο ανταγωνισμος!
Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οτι του ανηκει..ωραιο ειναι..οχι και τοσο καλο (για μενα τουλαχιστον). μου δειχνει μια εικονα προχειροτητας δεν ξερω γιατι, αλλα εχει δρομο ακομα μπροστα του να εξελιχθει. Για τον απλο χρηστη δεν μου φαινεται και βολικο..αλλα θα δειξει! να δουμε τι θα κανει και ο ανταγωνισμος!

Αν το android ειναι στασιμο που μεσα σε ενα χρονο και κατι εχει βγαλει τοσες αναβαθμισεις τοτε το ios της apple τι ειναι?:p

 

τεσπα καλο ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος στις δυνατοτητες των smartphones για εμας.

History:apple iphone 1.alcatel one touch easy,motorola star tac 70,star tac 130,motorola e770m,Tel.Me. T919.panasonic gd90,nokia 3310. 3330.5210.N-Gage,6600,e71,N85. Ericsson 377,T68,W800, Xperia 10 mini.Sony Ericsson "Live with Walkman".UBiQUiO 401 . Qtek 1010,2020i,s100.HTC TANAGER SPV E100,artemis p3300,HTC X7500.touchcruise.DesireHd.SamsungS5510,i900Omnia,I8000 Omnia II.Galaxy Tab.Zte Blade.LG optimus e900. optimus 3D. etc...
Link to comment
Share on other sites

Το android έχει βγάλει τον τελευταίο χρόνο,αρκετές αναβαθμίσεις.Το ερώτημα όμως είναι αν και σε πόσες συσκευές εγκατάσταθηκαν οι νέες εκδόσεις,με επίσημο τρόπο...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...